Találatok a következő kifejezésre: Egy anya a lányán (92 db)

Mondhat ilyet egy anya a lányának, aki rég óta anorexiás?

ha nagyon aggódik érte..

Legjobb válasz: mennyire régóta? Az anorexia egy alattomos betegség, a beteg magától nem fog orvoshoz fordulni. Az anyukádnak szakemberhez kellene vinnie. Mellesleg nem hullik még a hajad? nem maradt még el a havid? ha igen akkor bajban vagy, mert elkezdõdtek a fizikai tünetek és tényleg meghalhatsz

Pont azért mondogatja, hogy ezzel térítsen észhez. Egyébként pedig teljesen igaza van.
Az kellene neked, hogy úgy legyengülj, hogy rohammentõ vigyen az intenzívre, ahol szondán át táplálnának, ágytálaznának, infúziót kapnál... Akkor valószínûleg rájönnél, hogy sokkal kellemsebb a két kicsi kezeddel a szádon át enni és két lábon menni a wc-re...
mennyire régóta? Az anorexia egy alattomos betegség, a beteg magától nem fog orvoshoz fordulni. Az anyukádnak szakemberhez kellene vinnie. Mellesleg nem hullik még a hajad? nem maradt még el a havid? ha igen akkor bajban vagy, mert elkezdõdtek a fizikai tünetek és tényleg meghalhatsz
Pont azért mondja, mert aggódik. Hátha "dacból" majd összeszeded magad, hogy csakazértis megmutasd.
A kérdező hozzászólása: hát, az a baj hogy már túl vagyunk minden pszichológuson és pszichiáteren és klinikán és nem segített semmi:/ am 4 éve.
Tudod mit?? Tényleg nem érdemled meg.Beteget csinálsz saját magadból, mert nem látod magad elég soványnak.Mások meg nem jutnak be az egyetemre, mert nincs elég pénzük.Te meg nem fogod elvégezni, mert magaddal leszel elfoglalva. És naponta 250ezer gyerek éhezik Magyarországon, nem passzióból.
Teszel a betegséged ellen? Lehet azért bánt, hogy észbekapj és jobban összeszedd magad, fordított pszichológia. Persze nem ismerem a helyzetet, lehet tényleg bántani akar ezzel és semmi célja.
Lehet hogy így próbál észhez téríteni, hogy végre egyél és menj orvoshoz.
Gondold végig, hogy hogyan tervezed a jövõdet: a föld alatt, vagy felett. Ha alatta, akkor folytasd így. Ha felette, akkor szedd össze magad.
Igen, mondhat MERT igaza van. Az igazságot miért ne lehetne kimondani? De ha az én lányom lennél, már kényszerítettelek volna, hogy szakember foglalkozzon veled, és napi 24 órás õrizettel mentenélek meg saját magadtól. Nem lenne egy szabad perced, megennéd a kaját és õriznélek, hogy ne hányd ki.
Szerintem Anyukád nem tudja, hogy mi jó, hogy mit mondjon... az egyik barátnõm is anorexiás volt, nagyon agóódtunk érte, így megmondtuk a szüleinek, akik homokba dugták a fejüket és így õ egyre rosszabbul lett...aztán szóltunk az iskolapszichológusnak, aki leült beszélgetni a szülõkkel, akik elkezdték a lányt pszichiáterhez hordani...nem segített, ettõl csak belázadt. Végül mi, a barátnõi húztuk ki a csávából, sok beszélgetéssel! Ez tényleg igaz, idén történt. Szerintem próbálj meg beszélni anyukáddal és mond neki, hogy segítségre és támogatásra van szükséged (ha piszkál akkor azt jelenti hogy legalább nem söpri szõnyeg alá a dolgot, ami már fél siker) és barátnõkkel is beszélhetnél errõl. Az, hogy beismered hogy nem stimmel valami, már jó elõrelépés lehet. Én nem javaslom hogy orvoshoz fordulj, mert az én tapasztalatom szerint a szeretteid és barátaid sokkal többet segítenek, mint a pirulák és egy orvos, aki hisztis kis tininek hisz...remélem tudtam egy kicsit segíteni L/17
Nem a pszichológusnak kell segítenie, hanem saját magadnak. A szakember arra való, hogy segítsen segíteni magadnak. Nem fog helyetted enni. Különben nem csak rád vonatkozik, de sokan tényleg azt várják, hogy majd a pszichológus megoldja a problémájukat. Na hát arra várhatnak.
dehát annyi csodás étel van a világon, hogy tudsz ezekrõl önként lemondani? nem is szép a kóros soványság, a férfiaknak sem tetszik, sõt undorodnak tõle és szánakozva néznek rád. Legyél erõs és szedd össze magad, vagy olyan maradandó kárt teszel magadban, amit késõbb (ha észhez térsz) bánni fogsz, pl meddõség. Vagy rosszabb, tényleg meghalsz. Kaptál egy életet ami a legszebb ajándék, és te el akarod dobni magadtól? más a ráktól fogy le 40 kg ig, te meg szabad akaratodból. Tessék elkezdeni lassan, de normálisan enni és gyógyulni!
"akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?" Szerinted aki csak vízzel mossa az büdös vagy mi??Én is csak vízzel mosom, és van nemi életem.Ebbe beletartozik az orál is, de ott sincs semmi gond...Ha valaki tiszta, ápolt annak nincsen szaga ott lent..Mivel a flórák egészségesek, nincs nõgyógyászati probléma így nem okoz gondot a szag sem, mert nincs.. El kéne gondolkodnod, hogy régen (és nem megyek olyan vissza az idõbe) 20-30 évvel ezelõtt nem volt csak szappan és tiszta víz..Mégsem volt ennyi nõi problémákkal küszködõ nõ..
Azért, mert vízzel a legjobb! Olvass csak utána! http://www.korutiorvosicentrum.hu/nogyogyaszat/noi-intim-hig..
Nem feltétlenül okoz problémát, de ha valaki érzékenyebb, vagy a tusfürdõ-szappan olyan, akkor bizony gondot okozhat odalenn, mert "kimossa" a hüvely és a nemi szerv természetes flóráját a vegyszereivel. A hüvely flórája valóban "öntisztuló", értsd: saját egyensúlyát fenntartja. Ezt külsõ behatásra elveszítheti. Szóval nem minden esetben baj, ha tusfürdõvel-szappannal mosod, de erre van feltalálva a káros vegyi anyagokat nélkülözõ intimmosó, ami nem ugyanaz, mint a tusfürdõ. És valóban elég a tiszta víz is. 25/N
Tusfürdõ meg intimmosó azért van mert van aki megveszi és elhiszi, hogy ezek mennyivel jobbak a víznél. Nem tudom ki hogy van vele, de én is csak tiszta vízzel mosom, nem nagyon merem mással kenegetni magam. Az intim részeken elég érzékeny a bõr, nincs szükségem egy gyulladásra vagy allergiás reakcióra. Értelmét se látom, hogy ilyenért pénzt adjak.
A tusfürdõ és egyéb hasonló dolgok az egészséges flórákat elpusztítják, és ezért van egyre több nõgyógyászati probléma vagy egyre többen vannak akiknek erõs folyásuk van. Én tusfürdõvel zuhanyzom, a puncim felületét természetesen megmosom, de belül nem..alaposabban csakis tiszta vízzel mosom.39 éves nõ vagy. 3 gyermek anyja, és soha még gombás fertõzésem sem volt..Fehérfolyásom sincs..Nõgyógyászhoz rendszeresen járok, akárcsak rákszûrésre..Eddig még semmi panaszom nem volt..
Azért tanítja a lányának ezt, mert így a legegészségesebb. Én sem használok évek óta intim mosakodót és a tusfürdõt is csak ténylegesen kívülre használom ( a szemérem domboknál), a többit pedig tiszta vízzel mosom. Eredmény: semmi bajom nincs. Régebben meg volt. Az intim lemosók gyártói nagyon rosszul járnának, ha nem lennének olyanok, akik elhiszik, hogy az az egészséges.
Azért tanítja, mert ez az igazság. Csak annak a nõi nemiszervnek van szüksége szappanos sikálásra orál elõtt, aminél az egyensúly már nincs meg. Amúgy elég a víz.
Ez egy nagyon értelmes kérdés.... Amúgy tényleg csak és kizárólag a tiszta víz a jó. Öreganyáink sem használtak Lactacyd Feminát.
... MI?XDDDDDD
Nálad tényleg valami nem stimmel?? Fel tettél egy kérdést.Hogy miért tanítja az anya a lányát arra, hogy INTIM helyen csak vizet használjon.Többen megpróbálták neked elmagyarázni, hogy miért nem jó ha szappant, tusfürdõt vagy egyéb vegyszeres dolgot használ az ember INTIM helyen..Ezt megértetted? Felfogtad? Nem arról van szó hogy elfogadott, hanem hogy így egészséges. A többi testrész nem intim hely.Semmi köze a hónaljadnak vagy a nyakadnak a puncidhoz.Azoknak nincs flórájuk, nincs öntisztuló hatásuk, így nem árt a szappan és tusfürdõ használata.. De tovább megyek. Nem árt tudnod, hogy milyen típusú a bõröd.Mert ha túl zsíros akkor nagyon jó egy sima mezei 100 forintos szappan is.HA túl száraz akkor a szappant nem árt ha lecseréled egy megfelelõ tusfürdõre.. Egy normális ember már rég rájött, hogy teljesen felesleges ezreket kidobni egy tusfürdõre, mert semmivel sem jobb egy babaszappannál például..
jesszus, kérdezõ.... hány éves vagy?
..és hogy spórolsz 700at ha nem tusolsz, csak vízzel? :D Lehet velem van a baj, hogy nem nyomom rá az egész flakont a testemre egy-egy tusolásnál, de nálam egy flakon tusfürdõ (400Ft) kb két hónapig is kibírja.. és pedig naponta mindenképp, de megesik, hogy naponta kétszer is tusolok, ha edzek.. :) Arra én is kíváncsi lennék mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 32
pedig olyanokat kérdezel, mint egy 13 éves....
Nem hiszem el, hogy 32 éves vagy..A kérdéseid egy gyerek szintnek felel meg.. Ha meg 32 éves vagy, akkor hol éltél eddig??Barlangban??
700at nem fogsz spórolni, de az tény, hogy vagy kéthavonta 2-300 forintot megtakaríthatsz, ha nem a guaranás, ilyen-olyan színezett és illatosított gányokat kened magadra, hanem igazi, esetleg természetes alapú szappant használsz. Én intim mosakodásra csak vizet használok, és borotválom magam, de nem csupaszra. Nem vagyok se koszos, se büdös. Vegyszerek és kenõcsök nélkül is tökéletesen tisztán és egészségesen tartható odalenn minden. Testre azért ajánlatos valami jobb szappant használni, mert a víz nem oldja a szennyezõdések egy részét... De valóban semmi szükség ezer-ezerötszáz forintokat költeni ilyesmire. Ha pisiszagú vagy, akkor az pedig vese- vagy húgyhólyagprobléma, azzal orvoshoz kell menni. Egészséges ember, ha pisiliés után kitörli, megtisztítja magát, nem pisiszagú. Ha menstruálsz, akkor pedig odalenn még sûrûbben kell tisztítanod magad, hogya vér ne legyen ott megszáradva, de erre is elég a melegvíz. Csodálkozom, hogy van, aki ezzel nem volt eddig tisztában. Sajnos azok a vckok, amiket súlyos pénzekért árulnak testápolási termék címén, zömmel elég káros vegyi anyagok, amikre semmi szükség nincs, csak kultúránk részévé váltak.
És most beavatok mindenkit, aki eddig nem volt tisztéban, hogy a SAMPONok 90%-a is átverés. Amiben ilyen-olyan gyümölcskivonatot, tejet, mézet, vitamint, ásványi anyagot ígérnek, szintén felesleges megvenni, mert a haj HALOTT anyag, szaru, nem szív fel semmit, nem vesz fel tápanyagot! Esetleg a fejbõr, de ezekben a samponokban több a káros anyag, mint a jó - már ha kerül bele egyáltalán méz és tej, amin õszintén csodálkoznék. Gyógynövényboltokban gyógysampont megéri venni, nem mutatós a doboza, nem reklámozzák modellek, de igazi dolgok vannak benne. A hajat max a fejbõrön keresztül, vagy étkezéssel lehet táplálni, így a samponnál jobb a hajszeszkúra. A divatos samponok tehát szintén felejtõsek. Ez csak érdekesség, mindenki beosztja magának.
A kérdező hozzászólása: és a hajbalzsamok? mert én miota használok egyet nem törik nem száraz a hajam akkor ez hogy lehet? elseve
Az olyan termékek javarészt szíros, olajos cuccok, amiktõl sikamlósabb lesz a hajad. Nem mondom, hogy mindegyik sz*r, de majdnem. Elárulom, hogy ha megfelelõen étkezel, egészségesen, kiegyensúlyozottan, akkor az ilyenek, hogy nem elég fényes/lágy/stb a hajad, maguktól megoldódnak. És szintén spóroltál... :)
Mondjuk a haj szerkezete öröklött tényezõ is. Tehát, hogy ha genetikailag vékonyabb szálú kenheted amivel akarod nem lesz vastagabb. Ami a legdurvább, hogy a haj is öntisztító, semmilyen samponra nem lenne szükség a tisztán tartásához, sõt a zsírosodását is a túl gyakori samponhasználat okozza. Tudom, mert miután láttam a tv-ben kipróbáltuk és tényleg mûködik. Csak az a legnagyobb baj, hogy az elsõ fél év, amíg a fejbõröd visszaszokik a természetes mennyiségû zsírtermelésre nagyon gáz, tehát élethelyzettõl függ mennyire megvalósítható.
A kisajkakon belül én sem szoktam szappanozni, de a nagyajkaknál igen. Az a lényeg, hogy a hüvelyt nem szabad mosni, mert öntisztuló.
Teljesen megértem a 21:03-as válaszolóval.. Sajnos hozzá hasonlóan vagyok én is nagyon érzékeny, és nekem sem mindegy, hogy milyen tusfürdõvel tusolok, fõleg, hogy ebbõl mennyi jut az intim területekre... de ugyanúgy egy illatosabb öblítõ miatt jártam a nõdokinál, aki megerõsítette, hogy attól lehet bajom, mert a bugyim vonalában voltam irritált, plusz a gombásodás belül.. pedig csak a bugyin keresztül érintkezett a bõröm az öblítõvel. :P Persze máshol nem kezdte ki a bõröm az öblítõ amúgy. Se melltartónál, se felsõk vagy nadrágon keresztül.. Szóval azért nem olyan mindegy, hogy mit és mennyit kensz az érzékenyebb területekre!! Azaz lehet sokaknál mindegy, de vannak, akiknél nem.
Kedves 21/L neked még nem volt bajod, de hidd el, hogy vannak olyan érzékeny emberek. Pl én. Egy évben kb 5-6 hüvelygombám van, mind mosószertõl (a bugyin, ugye), vagy gyógyszertõl, mielõtt leálltam vele, azelõtt a fürdõcuccoktól is volt. Elég sokszor megyek nõgyógyászhoz is, és rengeteg hasonló nõvel találkoztam már. Gyakorlatilag minden alkalommal összeismerkedem valakivel a váróban, aki mélyen egyetért :) Sajnos elég nagy csapás ez. Jó, én extrém eset vagyok, nyilván ez ritka, de sajnos a tusfürõk, egyes szappanok, stb elég agresszív anyagokat tartalmaznak és sokaknak okoznak gondot.
Uramisten! Kívül teljesen mindegy, hogy mivel mosod, moshatod akár sósavval is, ha neked az jó. Na jó, azzal nem. De szappannal, tusfürdõvel, akármivel kívül! Teljesen mindegy, olyan mint a tested többi bõrfelülete. A különbség az, hogy közel van a hüvely, ami valóban öntisztuló, és nem kell neki plusz mosószer ahhoz, hogy tisztán tudja magát tartani. Sõt, ha netalántán belekerül valami szappan, tusfürdõ, az érzékenyebb fajtáknak felborulhat ez a természetes öntisztuló rendszere, aminek következtében nagyobb lenne a veszélye annak, hogy elkap valami gombát, fertõzést. És ezt az öntisztuló-rendszert nehéz lehet visszaállítani a normál kerékvágásba. Ház ezért tanácsolja nagyon sok anyuka, hogy ott lent ha lehet, ne használjunk semmit, mert fennáll ennek a veszélye. De szerény véleményem szerint annyi tusfürdõtõl, amennyi oda kell esetleg borotválkozás közben, vagy amúgy is, annyitól senkinek nem lesz semmi baja. 21/L
az az érdekes, hogy nekem anno (vagy 10 évvel ezelõtt) pont a nõgyógyász ajánlotta az intim mosakodót....
33 éves vagyok, mindig csak babaszappant használtam.Semmi szir-szar, ilyen-olyan pancsokat.
Az intim lemosó nem tudja visszaállítani a flórát. Segít megtartani, de ha felborult az egyensúly, nem tudja visszaállítani. Sajnos tapasztalat.
Ha már baj van akkor jo az intim lemoso estleg besegít visszaállitani a florát, de a nogyogyászok nagy része is a tiszta vizet javasolja.
Nem, az nem elfogadott, mert nem oldja fel a sima víz a bõrön lévõ szennyezõdéseket, zsírt.
A kérdező hozzászólása: és van olyan aki csak simán vizzel tusol minden testrészén?akkor az is elfogadott? spórolnék havi 700at
Akinek genetikailag kilóg a kisajka azzal sincs gond.Egyszerûen vizzel megmossa és kész..Miért kell ezt túl bonyolítani? Amit használsz a testedre tusfürdõt az úgyis a lábad között folyik le, és bizony nem árt a tiszta vízzel való zuhanyzás..
errõl még én sem hallottam, de ha ez ennyivel jobb, ahogy mondjátok, utána fogok nézni, mert érdemes lehet akkor leállni az intim mosakodóval
Én kivül mindig alaposan intimmosót használok, de a hüvelybemenetnél csak tiszta vizet, és nem büdös:) túl vagyok a harmincon és soha nem volt folyásom, vagy bármilyen nõi bajom! Normál a hüvely ph-ja ellentétben több ismerõssel akik vakaróznak, állandóan hüvelyfolyásuk van stb.Barátnõm is átállt arra, hogy a hüvelynél csak tiszta vizet használ, két hónapon belül elmúlt a viszketése, folyása.Szóval a tiszta vízre szavazok, de a kell az intimlemosó és tusfürdõ a külsõ részekre a konfort érzetem jobb akkor.
Ha már viszketsz, akkor már az egészséges egyensúly felbomlott, és több, mint valószínû, hogy a gombák kerültek többségbe. Keress fel egy nõdokit, aki kikezel, és ezek után tusfürdõt pláne ne kenj oda, és tényleg lehetõség szerint csak vízzel mosd, miután helyrejöttél. Anno krónikusan mindig volt valami bajom, és az utóbbi hónapokban kezdtem ráérezni, hogy milyen jó is, ha nincs semmi gond. Azóta én is csak óvatosan mosom, sõt leginkább csak vízzel az érzékenyebb részeknél.
Belül valóban öntisztuló. De kívül csak megmossa, nem?
Nézesd meg orvossal, ha õ nem talál gondot én a helyedben vennék egy Genia92 kúpot, ez helyre állítja a hüvely flórádat és utána már felejteném a tusfürdõket, lemosókat.
Tudomásom szerint nektek nem kell tusfürdõt meg szappant odanyomni. Elég az ha végigfolyik a habfürdõ és ott is érni fogja az elég neki. Nekünk srácoknak kell mondjuk.
Most offolok, de ez komolyan így van? Nekem ezt miért nem tanították meg? Basszus, akkor ezért viszkethet már egy jó ideje ott lent? Mindig sokat teszek rá tusfürdõbõl, mert azt hiszem, attól majd elmúlik a viszketõ érzés. Sosem mostam csak sima vízzel.. És helyre lehet még hozni valahogy?
Kedves 13:33, ha már viszketsz, akkor ott fertõzés, vagy gomba van. Ovisan elmagyarázva ez úgy néz ki, hogy vannak jó bacik és rossz bacik, ezek békében, egyensúlyban élnek és ezek alkotják a hüvely flóráját (de ugyanez van pl a belekben, gyomorban, szájban...). Ha kimosod a bacikat, az egyensúly megbomolhat (egyéni érzékenységtõl függ, hogy mennyi után történik ez), és akkor kezelés kell. Menj el a dokihoz, ír neked valami kenõcsöt, tablettát. És legközelebb ne sikáld magad tusfürdõvel, mert az a legrosszabb, még színezék és illatanyag is van benne. A természetes szappanok még elmennek, de feleslegesek azok is. Az intim lemosó oké, de felesleges, azoknak van, akik nem bíznak atestükben, és kenni aranak magukra vmit... Valóban elég a víz.
NEM SZABAD INTIMLEMOSÓT HASZNÁLNI! A hüvelybe pedig SEMMIT sem szabad önteni!
Amúgy meg inkább veled lehet a baj, ha pisiszaga van..
Képzeld. Én csak vízzel mosom, és láss csodát! Nincs pisiszaga, nincs büdös véres szaga (bár már tampont használok), szõrtelenítek - és a barátom imád kényeztetni, és egyáltalán nincs rossz szagom. És jó lenne ha nem néznél mindenkit ápolatlannak csak azért, mert te a sok eszeddel szappannal és különbözõ vegyszerekkel mosod..
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi Amikor ilyen kérdést tesz fel valaki nekem az jön le, hogy "istenem, vannak még ilyen buta emberek??" Nem tudom te hogy csinálod, de ha én pisilni megyek akkor szépen kitörlöm a puncimat és láss csodát..nincs pisiszag. Attól hogy te szappannal vagy egyéb vegyszerrel mosod magad alul még ugyanúgy lehetsz pisiszagú is.. A szõrtelenítésrõl is adok egy kis felvilágosítást.Sokan azt hiszik, és gondolom te is, hogy csak azok ápoltak, és higiénikusak akik csupaszra borotválják a szõrzetet.Pedig a szõrzetnek van védelmi alapja is..De nem attól leszel ápolt, higiénikus, hogy szõrõs vagy vagy csupasz, hanem a megfelelõ tisztán tartástól.Attól hogy valakinek alul dzsungel van még tökéletesen tisztán tudja tartani magát. Vannak lányok akik csupaszok, és mégis büdösek, ápolatlanok..A pisiszag (bár nekem ilyen sosem volt, pedig csakis vízzel mosom) szintén hiányos ápolás következménye és nem a szõrzet eredménye..
A kérdező hozzászólása: és akinek eléggé konkrétan kilógnak a kis ajkai a nagy ajkai alol mert olyan genetikailag az mit csináljon?
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi
Mindenféle vegyszer csak tönkre teszi a hüvely Ph.-ját, ezért jobb a sima meleg víz.
A külsõt lehet szappannal, de belül, a kisajkaknál már nem szabad szappanozni. Én kiskoromban mindig szappanoztam belül is, folyamatosan húgycsõgyulladásom volt..
Basszus! Ez most komoly? Gyerekkorom óta mindig szappan mosakszom ott lent. És tényleg elég csak a sima víz? Nagyon köszönöm ezt a topikot. És bocs, hogy ultra hülyének tûnök, de akkor tisztázzuk már. A külsõ szeméremajkakat lehet szappanozni, de a kisajkakon belül, a hüvely bejáratához már ne jusson szappan? Jól értem? Belenyúlni természetesen én sem szoktam. De akkor ezek szerint a kisajkak között sem szabad szappanozni?
A kérdező hozzászólása: akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?

Figyeljetek! Feladvány. Élt egy özvegy anya a lányával. Egyszer találkoztak egy testvérpárral, az idősebbik testvér elvette az anyát, a fiatalabbik pedig a lányt. Mindegyik kapcsolatból születtek gyermekek. Ki kinek a kije lett ezáltal?

(Anya: Mária, lány: Margit, id?sebb testvér: András, fiatalabb testvér: Mihály, Mária gyermekei: Margit (el?z? házasságból), Róbert, Zoltán, Anita. Margit gyermekei: Zsolt, Norbert, Tünde, Annamária, Mihály).

Legjobb válasz: a lánynak az anya új gyerekei a féltesói és egyben unokahúg/öccsei..de nem vérszerint. az anyának a lány gyerekei az unokái és unokahúg/öccsei lettek, de nem vérszerint. a 2 testvér egymás gyerekeinek a nagybátya.

a lánynak az anya új gyerekei a féltesói és egyben unokahúg/öccsei..de nem vérszerint. az anyának a lány gyerekei az unokái és unokahúg/öccsei lettek, de nem vérszerint. a 2 testvér egymás gyerekeinek a nagybátya.
ezt már olvastam máshol 1x. Tényleg izgalmas, mert vmi olyasmi jön ki, hogy valaki egyszerre após meg nagybácsi meg apja az unokaöccsének, meg húga az anyjának... most így ömlesztett butaságokat írtam, de ez lesz a lényeg. Ha valakinek van kedve, vezetgesse végig , sok sikert!:)
bocs *nagybátyja
Ez nem az amikor kiderül, hogy én vagyon saját nagyapám? :) ))
Úgy látszik eléggé kipihented éjjel magad.Én nem, de majd késõbb benézek, hátha valaki kibogozta.
Nem tudom, de hamar találkozunk velük a Mónika sóban vagy a másik IQ bajnok mûsorban.
Szép nagy család! elõbb ide egy kávét, aztán jöhet az i szóval a teszt. (nem találom a kú betût sem!) :) )))
de vmi olyasmi lesz:)
És szájba is csapkodozzák majd egymást ennyien abba a músorba?
Az anya szült még 3 gyereket miután volt már egy Margit nevû nagykorú lánya akit elvett a fiatalabbik tesó???? Na ne fárassz minket!!!
Margit András mostohalánya és sógornõje, Mária Mihály anyósa és sógornõje, Róbert, Zoltán, Anita Mihály unokaöccsei/húgai és Margit féltestvérei. Zsolt, Norbert, Tünde és Annamária Mária unokaöccsei/húgai és unokái.
A kérdező hozzászólása: 11:11-es: Az anya fiatalon szült és elég fiatalon özvegyen maradt. Miért ne lehetne ez lehetséges? Ismerem õket. Nem Mónika show-s, igazi rendes família. Csoda? Nem. Inkább az a csoda, hogy egyesek ezt csodának tartják, mármint hogy jóban vannak...
A kérdező hozzászólása: Ja és a 12:37-es nyert! :)
és ez ki a nyavaját érdekel?
Olyan okos vagyok!:D Bár azt hittem, kihagytam valamit.
A kérdező hozzászólása: 20:38-as! Ha nem érdekel, akkor miért írsz ide választ? :D
Hól látsz te itt választ tõlem?? Én csak hozzászóltam, e kettõ nem ugyanaz!
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor hozzászólás, ezen nem fogunk összeveszni. Én csak gondoltam, hogy egy érdekes kérdést felteszek, de erre nem volt kötelezõ sem válaszolni, sem hozzászólni. Nem tudom, miért kötekedsz velem, én sem szólok bele a helyesírási tudományodba...

Hogy mondhat egy anya a fiatal lányának olyat, hogy nem tudja, hogy lesz-e még olyan ember, aki annyira támogatni fogja, mint ő?

Egy fiatal lánynak, akinek még nem volt párkapcsolata, és az a normális és egészséges,hogy a lány leválik a szüleiről és lesz társa,akihez egy életen keresztül ragaszkodik,házasság,gyerekek,stb.EGY ANYA hogy lehet ilyen kegyetlen,hogy azzal riogatja a lányát,hogy nem lesz senki,aki szeretni fogja???? Ráadásul az anya,aki támogatja és szereti lányát,hetente csak pár órát beszélget a lányával, és legtöbbször,ha a lánya beszélgetni akar,akkor elküldi melegebb éghajlatra,hogy eleget dolgozott,fennvann reggel 6 óra óta és egyébként is...felsorolja,hogy mennyit mosogatott, meg takarított és stb. húú... Én is külön élek, és ugyanúgy végzem a házimunkát -.- Úgy beszél az életről,mintha ő lenne a miniszterelnök,és ezek az 5 perces mosogatások meg az,hogy beteszem a gépbe a mosnivaló ruhát,arra órák kelllenének !! -.- Engem nem zavar,hogy nem akar mindig beszélni velem,meg pihenni akar,de ne hazudjon már,hogy ő mindig és mindenkor ott van és jajj hogy mondhat ilyet,hogy senki nem fog engem nála jobban szeretni,meg ragaszkodni??? UNDORÍTÓÓÓ A nővéremnek gondolom hasonló dumákat nyomatott,és odáig fajult a téma,hogy 26 éves,anyámmal lakik, nincsenek barátai,nincs állandó párkapcsolata,mert mindig kritizálta a választottat anyám ... HÚÚÚÚÚ meg el se mehet másik városba dolgozni,mert akkor mi lesz,megviseli a távollét-.- Nagybátyámmal ugyanezt csinálta a meghalt nagymamám,visszahozta az orszgá másik végéről, elszakította a jegyesétől és végül nagybátyám skizofrén lett és most is gyógykezelés van -.- Te jó ég a nagymamám is elmebeteg volt,mikor meghalt,akkor megmondták a pszichiáterek. Nem akarok ilyen életet, miért csinálja ezt anyám ???Olyan rosszul esik ezeket hallani én nem akarom ezt elhinni, miért ne lehetne egy olyan férfi,aki nagyon nagyon fog engem szeretni ? :S Segítség..

Legjobb válasz: Most mi a probléma? Külön élsz, mindent úgy alakítasz, ahogy neked tetszik. Szedd össze az álompasit, élj vele boldogan, máris megnyugszol. Anyud legalább 20 évvel többet látott az életbõl, lehet, hogy vannak dolgok, amikrõl többet tud mint te? Nem?

Most mi a probléma? Külön élsz, mindent úgy alakítasz, ahogy neked tetszik. Szedd össze az álompasit, élj vele boldogan, máris megnyugszol. Anyud legalább 20 évvel többet látott az életbõl, lehet, hogy vannak dolgok, amikrõl többet tud mint te? Nem?
ez egy nagy baromság! miért ne lehetne olyan férfi aki szeret? fél h lelécelsz és õ ott marad egyedül, nem lesz aki szórakoztassa sajnos vannak szülõk, akik szeretnék a gyereküket kisajátítani de ezt ne hagyd, nekem van ismerõsöm akivel így bántak, most ott tart, hogy 21 évesen nem mer felülni egy buszra, mert az anyja nem engedi, és az iskolába hozza viszi... :S
Ne aggódj, és ne hisztizz! Lesz olyan férfi, aki mindenben támogatni fog, és nagyon fog szeretni téged. Nem anyudon múlik ez. Õ aggódik, félt, és nem tudja megszokni, hogy már nem vagy a kicsi lánya. Nem érzi már olyan fontosnak magát, és ez frusztrálja Õt. Hallgasd meg anyudat, mond el neki, hogy mindíg is fontos lesz számodra, ne vitatkozz, nincs értelme. Engedd el a füled mellett a hallottakat, úgyis azt teszed amit Te akarsz.
Mi lenne, ha megpróbálnád vele megbeszélni a problémáidat, ahelyett, hogy itt ócsárolod? Egyébként bármennyire is ilyeneket mondassz, azért ha meghalna, minden hülyeségével együtt is hiányozna.. Ülj le vele beszélni, minden értelmes emberrel meg lehet beszélni a problémát..

Egy fiu miert sereti anyira a lanynak a labat?

annyira szereti hogy alig engedii el a labam..

Legjobb válasz: mert az van a legközelebb a p*nádhoz.

mert az van a legközelebb a p*nádhoz.
Mi van?
Mert nem tudsz írni. Láb fétis
Gondolom a srácnak lábfétise van. Engem az ilyesmi taszít, ráadásul ha folyamatosan rá van kattanva és létezni sem tudok ettõl, akkor lapát azonnal.
Esetleg oroszlán az a fiú vagy valamilyen kutya?
Kalocsai fiú?
Szerintem herédi.

Normális az ha egy anya azt mondja a lányának, hogy ha szül akkor mehet a háztól?

felmerült, hogy abbahagyom a fogamzásgátló tablettát, mert nincs rám jó hatással. Erre anyám kiborult, hogy biztos gyereket akarok, és ha úgy van mehetek a barátomékhoz, pedig ez nem igaz. 20 éves vagyok

Legjobb válasz: Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.

Aki az utcára teszi az állapotos lányát az a szemembe nem anya. Egy anya támogatja és segíti a gyerekét ha annak szüksége van rá, egy anya vigaszt nyújt a bajban, egy anya nem kér nem ítélkezik és nem dob el soha magától. Azért mert ez egy igazi anya dolga. Ráadásul a saját unokáját is az utcára dobja, mégis hogy van szive az ilyen nõknek.
Azért erõs megfogalmazás, de az érthetõ, ha valaki nem szeretné, hogy utána rálõcsöljenek egy gyereket. Hangsúlyozd ki, hogy tényleg egészségügyi oka van, és gondoskodtok a felelõsségteljes másfajta védekezésrõl.
Minek szülsz anyád nyakára , hogy képzelsz ilyet? Jönnek a felháborodásukkal. Mintha régen nem így lett volna sok helyen, hogy több generáció élt együtt. Sõt most is elõ fordul. Attól mert egy lány otthon lakik és babát vár nem jelenti azt hogy az anyjának szül és nem gondoskodik majd a gyerekrõl. Csak a mai világban nem olyan könnyû ám megéli, házat fennt tartani. A családoknak szülõknek pedig pontosan az a dolga hogy össze tartsanak segítség egymást. Vagy az anyukáknak csak addig a gyerekük a gyerekük amíg minden oké, ha már nem akkor viszlát mehettek ahová akartok?
Beszélj vele, hogy nem akarsz még gyereket és védekezni fogtok másképp. Egyébként nem mondom azt hogy normális, ha egy anya ilyet mond, DE gondolj bele a helyzetébe: még te is gyerek vagy, gondolom õk tartanak el, persze hogy megfordul a fejében, hogy "biztos azért hagyod abba, mert babát szeretnél". Egyébként meg miért ne beszélhetné meg egy 20 éves lány az anyjával ezeket a dolgokat. Szerintem ha jó a kapcsolatuk, simán meg lehet ezt beszélni, én is kikértem anno az anyukám véleményét.
Nem értem, 20 éves felnõtt nõként miért kötöd édesanyád orrára, hogyan védekezel? Miért kell róla tudnia, ha te másfajta fogamzásgátlóra váltasz?
Persze, nyilván jó kapcsolatuk lehet, ha az anyja ilyet feltételez róla, meg ilyen kedvességeket vágott a lánya fejéhez. Ez valóban azt bizonyítja, hogy remek a kapcsolatuk. :S Én tartom magam ahhoz, hogy az anyának ehhez semmi köze. Meglátszik, hogy a kérdezõéknél is egyoldalú egy jó kapcsolat, mert az anyuka bizalmatlan és bunkó a lányával.
Én anyám hasonlót mondott, hasonló helyzetben. "magadnak szülj kisanyám" ezt mondta. Azt elvárta, hogy a lakásunkat fentartsam, felújítsam, szépítsem. 32 évesen alapítottam családot, el is mentünk albérletbe. Most várjuk a 3. babát, de most sem érdekli õt az unokái. nagyritkán idejön, de a 1, 5 éves kislányomat "a kislánynak' nevezi, nem a nevén..... Röviden, szerintem lehetsz te majd 30 éves is, akkor is ilyen marad nálatok is a helyzet. Soha nem lesz jó nagymama.
Én ugyanezt kaptam 21 évesen, ki is tett. Ennek 9 éve és azóta nem is rendezõdött a viszonyunk. Nehéz volt de már a 3.- ik babám lesz és õk kárpótolnak. Nekem szerencsére jó házasságom lett, megvan mindenünk, máig nem értem hogy bírja ki, hogy kimarad az életünkbõl .
Annyiban igaza lehet anyudnak hogy ha már szülsz akkor illik saját magadat és a babát is eltartani önállóan.

Egy anya miért teljesen vak és elfogult a lányával kapcsolatban?

Persze minden szül? szereti a gyerekét, ez tény és megvédi. Viszont már az exbarátn?m 14 éves lánya olyanokat m?vel az anyja (=exbarátn?m)háta mögött, ami elképeszt?. Sokáig egy árva szót nem szóltam err?l, a 14 éves lány kérte is t?lem. Nem az én gyerekem, az én ügyem, még csak nem is céloztam, nem hogy elmondtam volna az anyjának a lány megbotránkoztató viselkedéseit. Amikor azonban egyszer már az egyik szélhámoskodó viselkedése részben engem is károsan érintett, pláne az anyja (exbarátn?m) többször rá is kérdett a szitura, árnyaltan, de nem szókimondva beszámoltam a dologról. A teljes szitu az egyébként, hogy az exbarátn?m egyedül maradt a 14 éves lányával, 3 m?szakban dolgozik és így sokszor egyedül kénytelen hagyni a kamasz lányát és ilyenkor a lány igencsak "elragadtatja magát" - ami a korához képest a rossz viselkedéseit illeti. Nagyszül?k már nem élnek, távoli rokonok vannak. A kamasz lány teljesen letagadott mindent, amit árnyaltan!!! (mi lett volna, ha mindenr?l pontosan beszámoltam volna?) elmondtam az anyja többszöri, már kínos faggatózásaira válaszul. Egyébként pedig a szitu másik oldala, hogy elegem is lett az anyjának a lány viselkedéseire vonatkozó örökös takargatásokból és ?szintén szólva kiborított a kamasz lány egyik-másik viselkedése is. Az exbarátn?m most rám haragszik, pedig mások is tudják, az igazat mondtam el burkoltan, mégis én vagyok a hazug, egy 36 éves n? egy 14 éves kamasz, csavargó, züll? lánnyal szemben....

Legjobb válasz: Az anyák nagyon sokszor hiszik azt hogy az õ lányuk szent és fedhetetlen és általában az ilyen emberek lánya a leg csapodárabb és akkor még finoman fogalmaztam számos ilyen embert ismerek én is aki mindenhol henceg hogy milyen okos,rendes az õ kislánya aztán közbe húzza a János meg a város...de talán ez az egyik legrosszabb példa.egy Anya pedig mindig a lányának fog hinni ez természetes ameddig nincs kézzel fogható bizonyíték

Az anyák nagyon sokszor hiszik azt hogy az õ lányuk szent és fedhetetlen és általában az ilyen emberek lánya a leg csapodárabb és akkor még finoman fogalmaztam számos ilyen embert ismerek én is aki mindenhol henceg hogy milyen okos, rendes az õ kislánya aztán közbe húzza a János meg a város...de talán ez az egyik legrosszabb példa.egy Anya pedig mindig a lányának fog hinni ez természetes ameddig nincs kézzel fogható bizonyíték
A kérdező hozzászólása: Senki nem szólt a szóban forgó kamaszlány viselkedéseirõl az anyjának, mert mindenki úgy van ezzel, nem az õ ügyük, magánügy. Én is sokáig így voltam, de ha már kínos, hogy rákérdez az anyja a lánya egy adott, szintén felháborító viselkedésének hátterére, pláne én is úgy keveredtem ebbe bele, hogy kínos lett nekem a dolog, hát kénytelen voltam - de csak árnyaltan - beszámolni a dologról. Ha már faggatózott az anyja. Vaknak vak, elfogult, de nem teljesen idióta, elvégre 40 éves nõrõl van szó. Igen, majd ha egyszer lebukik a lány, akkor majd remélem, nem fog pont nekem panaszkodni a lányról, hogy valóban.... Egyébként elképesztõ, ahogy láttam, hogy az anyja a lánynak mennyire nem tud a lánya valódi énjérõl, viselkedéseirõl. A párom egyszer már rendreutasította, mert jót akart a lánynak!!!! Erre az lány anyja nekem panaszkodott, hogy ezek után a párom ne merészeljen a lányához szólni sem, mert mit képzel õ, hogy az õ szent és sérthetetlen lányát megfenyelmezte (rászólt erélyesen és a helyes irányba terelte pusztán baráti alapon az anyja felé.) Erre annyit mondtam az exbarátnõmnek, hogy "figyelj, a párom nem véletlenül tette amit tett, légy szíves figyelj a lányodra jobban." Mintha a falnak beszéltem volna.... Ezután jött az a kínos szitu, ami a témafelvetésem lett. Annyira elmérgesedett a dolog, hogy exbarátnõ lett a barátnõmbõl, nem is beszélünk egymással. Sajnálom, hogy egy egyébként jó barátság egy semmirekellõ az anyjának gátlástalanul hazudozó, züllõ kamaszlány miatt tönkrement....
A kérdező hozzászólása: Ha az öcsémmel rossz fát tettünk a tûzre és a felnõttek "beárultak minket", nem az volt, hogy nem igaz, bezzeg az én gyerekeim nem ilyenek, hanem a szüleink szépen "elõvettek minket" és ahogy megérdemeltük, megbüntettek minket. Nem az volt, hogy a felnõttek hazudnak.....
Sajnos az ilyen anya számomra nem anya! Az exemnek a huga tiszta hisztis, állandóan káromkodott és mindentõl kiborult....ezzel engem is kiborítva. Mikor beszéltem errõl az anyjának félig elfogadta, félig nem. Aztán ahányszor történt valami incidens...akkor én voltam a gonosz nõci...a lányka az ártatlan. És itt is egy 51éves nõrõl van szó, aki a mai napig hagyja, hogy 20on éves lánya mellette aludjon...ami szerintem nem normális..... sok nõ nem veszi észre, hogyan kéne nevelni a gyermekét, ráhagyja hogy "kamaszkor", meg "majdelmúlik".....pedig nem fog! Én nem szólok bele inkább és pont ezért, mert õ a sajátját védi, a gyermekét, vérét....hiába vagy barát és hiába akarsz jót! Vannak határvonalak, amiket nem szabad átlépni, mert ha nem tudod kinyitni a szemét, elveszthetsz egy számodra jó barátot!

Két nőről szól a film, anyja, lánya az anya férjhez megy, majd bemondja az unalmast, a pasi kikészül, és a lány elcsábítja, az anya rajta kapja őket, válás stb, az anya gazdag lesz és így tovább egy csomó pénzes pasival. Mi a címe?

Legjobb válasz: Jah, és a nõ több néven fut mindig más, most így az Olgára emlékszem, a lánya meg Kate azthiszem. Bejön nekik valami csõd, nem fizettek, és elutaznak egy olyan helyre ahol rengeteg pénzes pasi van és lehet "dolgozni".

A kérdező hozzászólása: Jah, és a nõ több néven fut mindig más, most így az Olgára emlékszem, a lánya meg Kate azthiszem. Bejön nekik valami csõd, nem fizettek, és elutaznak egy olyan helyre ahol rengeteg pénzes pasi van és lehet "dolgozni".
Szia ! Szívtiprók a címe. http://www.imdb.com/title/tt0125022/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Egy anya kiszeretné költöztetni a család lakásából lányát, mert összeférhetetlen a kapcsolatuk. Az anyának milyen joga van kiköltöztetni és a lánynak mi joga maradni?

Legjobb válasz: Most mi találgassuk ki, a tulajdonviszonyokat, a lány korát, stb? Pl ha a lány már 40 éves, akkor simán kidobhatja az anya. Ha a lányé a lakás, akkor meg õ dobhatja ki az anyját. Szép kis vircsaft.

Most mi találgassuk ki, a tulajdonviszonyokat, a lány korát, stb? Pl ha a lány már 40 éves, akkor simán kidobhatja az anya. Ha a lányé a lakás, akkor meg õ dobhatja ki az anyját. Szép kis vircsaft.
ki a tulajdonos? haszonélvezet van? hány éves a lány?
ez esetben minden további nélkül kiteheti (nem mellesleg miért gondolod, hogy releváns, hogy az anya elvált?)
A kérdező hozzászólása: Az anya elvált és Õ a tulaj, haszonélvezõ nincs, a lány pedig ~30 év körüli.
18 éves kora után joga van kirakni az anyának, ha õ a tulajdonos. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV "60/(3) Nem jogosult tartásra a nagykorú, ha magatartása miatt arra érdemtelenné vált."
Kié a lakás? Ki a haszonélvezõ? Mennyi idõs a lány?
Ha lány nagykorú akkor nem kötelesek otthon eltartatni, így az anya kirakhatja, ha 18. évnél fiatalabb akkor nem.
szerintem : a kérdezõ a lány, és az anyja már nem tudja elviselni, hogy megint az õ pasikájára hajtott rá a kiscsibe, és mondta a lányának, hogy elhúzhatna a retkesbe a házból/lakásból (ez még nem derült ki, hogy mi)
Hát igen! Sokkal több információra lenne szükség, hogy leírhassuk a hü lyeségeinket.
A kérdező hozzászólása: Az apára esõ tulajdonrész miatt. Azt válásnál intézték és nem hagyott a gyermekeire semmit, mert ha úgy váltak volna el, hogy a ráesõ rész a gyermekre marad akkor résztulajdona lenne, de még az sincs. Csak ezért írtam a pontosítást.

Van egy 16 éves lány, aki terhes lett! 14 éves kora óta szed tablettát amit az anyja íratott fel neki. Persze nem jött be, és megesett a baj! Van az anyának felelőssége?

Legjobb válasz: 18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.

18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.
Ha végigolvastad a kérdést láttad, hogy az anyja íratta és váltotta ki neki.A mami megtett mindent, innentõl kezdve a kislány baja, ha nem tudja, mi a teendõ.Ennek tudatában szerintem teljes egészében a gyerek felelõssége a baja.Így járt.Legközelebb okosabb lesz és gumit húzat a "párja" farkára.Most meg megeszi amit fõzött.Ha van benne felelõsség ahhoz, hogy 14 évesen szexeljen, akkor annak következményeihez is van.
18:21!!!! jobb ha tudod h 11 évesen kaptam tablettát. nem tudom mi bajod van, inkább tabletta mint poronty. örülnöd kellene hogy szed valaki minthogy nem. hibbant nõ!!!!
persze, nem nevelt annyi észt a lányába, hogy a tájékoztató szerint szedje a gyógyszert
nem hiszem egy 16 évesnek már kell lennie annyi felelõsségének hogy naponta bevegyen egy tablettát ami az érdekében áll...
Úristen kislányok, utolsók. Mirõl beszéltek??????Hogy lenne elég érett valaki 14 évesen a szexuális életre? Jesszus. A kérdezõnek: de van felelõssége. Az illetõ kislány még nem felnõtt, fiatalkorú. Az kérdés, hogy még kiskorúként (ha 14 volt, és már szexelt, akkor lehet, hogy azelõtt is, hogy betöltötte a 14-et) létesített-e vele valaki testi kapcsolatot, az megrontás. Ha errõl az anyának tudomása volt, büntethetõ lenne tudomásom szerint.
Van az anyjának felelõssége de a lányé semmivel sem kevesebb! Már nem kisbaba!
Szeretném hinni, hogy egy 14 éves lánynak semmiféle orvos nem ír fel fogamzásgátló tablettát! Ha ez így van, akkor az anyukája suttyomban íratta fel, orvos nem vizsgálta a lányt. Ha ez a helyzet, szimplán a tabletta miatt, az esetleges komplikációk, mellékhatások miatt (arról nem is beszélve, hogy egy éppen fejlõdõ szervezetet hormonokkal töm) is óriási felelõssége van az anyának. Ha az orvos írta fel, akkor meg neki is.
Bevette minden napa gyógyszert azonos idõben? Kimaradt akár egyetlen 1 szem is? Az orvos mikor felírta a gyógyszert normálisan megvizsgálta? (vérvétel..stb) Az anyának nincsen felelõssége, pont azért cselekedett!
Vagy anya futtatja a kislányt.
futtatja.. jesszusom betegek vagytok:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D fzttatki k*csög cigányok szoktak.. 95%-ban.
Szerintem, ha egy 16 éves lány elég érettnek érzi magát ahhoz, hogy szexeljen, akkor legyen arra is esze, hogy normálisan szedi a fogamzásgátlót. Amúgy az nem igaz, hogy 14 évesnek nem irnak fel fogamzásgátlót, én pont ennyi idõs voltam, amikor a nõgyógyász ezzel akarta beszabályozni a ciklusomat. Ahhoz pedig ismernünk kéne az anyát és a körülményeket, hogy azt eldönthessük, hogy van - e felelõssége.
18:31-es vagyok, már nem vagyok kislány 21 éves vagyok és van egy 12 hónapos kisfiam. Lehet, hogy 14 évesen még kislánynak gondoltál de én igen is érettnek éreztem magam nem csak a szexre hanem a közös életre is a párommal. Ha nem lettem volna az valószínû már nem lennénk együtt és nem lenne gyerekünk sem. De ez mindenkinél másképp van. Nem azon múlik hogy érett-e rá valaki, hogy hány éves. A kor alapján nem lehet ezt eldönteni. Van egy régi barátnõm aki még 18 évesen sem érezte elég érettnek magát a szexre, ember függõ. Ki ilyen ki olyan, de minden esetre én nem bántam meg hogy akkor lefeküdtem a párommal és szerintem õ se :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!