Találatok a következő kifejezésre: Egy anya a (949 db)

Mit szoltok ahhoz ha egy anya a 17 éves fiával alszik?

Legjobb válasz: Egy ismerõsömnek van egy 23 éves lánya, õ is az anyja mellett aludt még 18 évesen is. De ott a szülõk elváltak, és egy ideig csak ketten volt az anya és a lánya. Viszont az ismerõsömnek (az anyának) 13 éve van élettársa, akivel együtt él, tehát nem értem, hogyan is mûködött ez a dolog... Fiúnál persze egy kicsit más a helyzet... Azt tudom, hogy a lányon most látszik, hogy túl szorosan kötõdik az anyjához, képtelen önálló döntéseket meghozni...

Egy ismerõsömnek van egy 23 éves lánya, õ is az anyja mellett aludt még 18 évesen is. De ott a szülõk elváltak, és egy ideig csak ketten volt az anya és a lánya. Viszont az ismerõsömnek (az anyának) 13 éve van élettársa, akivel együtt él, tehát nem értem, hogyan is mûködött ez a dolog... Fiúnál persze egy kicsit más a helyzet... Azt tudom, hogy a lányon most látszik, hogy túl szorosan kötõdik az anyjához, képtelen önálló döntéseket meghozni...
Nem igazán egyértelmü a megfogalmazásod. Pontosabban mit jelent, hogy "anya a 17 éves fiával alszik". Egy szobában? Egy ágyban, de külön takaroval? Egy takaro alatt? Vagy netán a szexre értetted? Ne várd, hogy mi értelmezzük. Kérlek pontosits!
Csak pár esetben normális. 1. Ha a gyerek beteg és állandó felügyeletre van szüksége. 2. Ha olyan helyzetbe került, hogy csak 1 szoba van és csak egy ágyra tellik. 3. Ha magának az Anyukának kell valamiért állandó felügyelet és nincs senkije csak a fia.
És az normális, hogy a 31 éves fiútestvér a 27 éves lánytestvérével alszik egy ágyban? Kocsira telik, márkás ruhákra telik, de külön ágyra nem telik az amúgy mindkét dolgozó szülõnek...... Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el.
Hát tényleg nem normális.
Az baj. A gyereknek nincs semmi keresnivalója a szülõk ágyában, kicsinek sem, nagynak sem. CSak baj forrása. Megzavarja a pszichoszexuális fejlõdést.
Nem normális. De szerintem te is tudod.
lenne külön ágya a fiúnak? mert ha nem, mert csak egy 15 nm-es kis lyukban laknak, akkor megértem de egyébként ha lenne hely, akkor beteg lehet a gyerek vagy az anyja
Szerintem nem normális dolog. Akkor természetesen elfogadható, ha csak 1 ágy van a lakásban, de egyéb esetben nem.
Szerintem az 1. és a 3. pontben sem elfogadható a dolog. Alhatnak 1szobában külön ágyban is. Az pedig kicsit hihetetlen számomra, ha nem telik 1 ágyra, vagy matracra. Olyat el tudok képzelni, hogy 1 szobában laknak, de akkor vesznek legalább 1 matracot, amit napközben össze lehet hajtogatni. (8-10ezerbe kerül újonnan, használtan pedig jóval olcsóbb.)
Nagyon gáz.
Hú, hát nem tudom mit szólnék.. mindenesetre nem tudom miért teszik, nem ismerem õket. Nem is akarok ítélkezni, de remélem nem arról van szó, ami elsõre ugrott be mikor elolvastam a kérdést.. mert sajnos van "olyan" is...
Nem érdekel, hogy mit csinálnak azok ott ketten, de nekem hányingerem lett.
13:28 te beteg vagy, az allando egyutt alvas es az "odafekszem hozzajuk neha" nem ugyanaz
Én harminc éves létemre én is elheveredek a szüleim ágyán, szombat délutánonként, együtt nevetni, beszélgetni. Vagy ha apám korábban elmegy, "befészkelek" az õ helyére, anyám meg újságot olvas, beszélgetünk. Azonban a kérdezõnél konkrétan arról van szó, hogy egy tizenhét éves, nem beteg fiú állandó jelleggel egy takaró alatt alszik az anyjával. Írta itt valaki, hogy "rögtön arra kell gondolni, hogy minden szülõ pedofil". Nem, nem kell erre gondolni. De szemet se nagyon kéne hunyni. Ha valaki egy ilyenre azt mondja, hogy "ááá, csak egyedül érzi magát a srác, vagy az anya", na, az a nem normális. Igenis elég gyanús, hogy ott etyepetye van anyukával. És amennyiben egyikük se szorul ápolásra, és volna lehetõség külön alvásra, akkor bizony az a normális, hogy erre azt mondjuk: ITT VALAMI NEM STIMMEL.
30 éves ismerõsöm egy ágyban alszik 22 éves (még mindig gimnazista, enyhén lüttyõ) öccsével. Szerintem ez se normális, a srácnak csaja van, ha a csaj megjön, a srác a nappaliban alszik barátnõvel.
egyebkent en meg 34 vagyok (ferfi) es a nalam 3-4 evvel idosebb unokatestveremmel (no) szoktam egyutt aludni, amikor latogatoba megyek hozzajuk es a mivel a matracon tul hideg kihuzzuk a dupla agyat es ott alszunk persze kulon takaro van mindenkinek... neha egy erlelt galambot is kilibbentek a takaro alol az iranyaba... ez igy nem ciki... :-) mi jot rohogunk rajta:D de hogy allandoan az anyjaval alszik valaki 17 evesen, na a az beteg (jo tenyleg ha csak 1szobas lakas van 1 dupla aggyal es nincs penzuk/helyuk 2 kisebb agyra...ideiglenesen esetleg, de tuti hogy utanajarnek, inkabb legyen egy hasznalt de sajat agyam, le lehet takarni valami szivaccsal vagy tripla lepedovel egy hasznalt agyat is)
egyik ismerõsömnek (lány 19) féléve meghalt az édesapja. azóta a lány, az anyuka és a húga is egy ágyban alszanak. (pedig mindenkinek van külön szobája/ágya)
Igen is van olyan anyagi helyzet, hogy egy kis lukba egy kis ágy van és azon alszik egy család. És nincs 8-10 ezer forintjuk plusz ágyakra, mert az nekik mondjuk egy heti kajapénzük és párizsira meg zsömlére kell a pénz, mert baromi szegények. Van ilyen. Ettõl még nem beteg állatok. Persze normál anyagi körülmények között számomra is furcsa a dolog, és most nem az anyai kötõdés miatt, mert neki a gyerek úgyis mindig újszülött baba marad, hanem inkább a fiú miatt. Engem zavarna, hogy anyámmal alszom.
Nos..olvashattad a sokféle véleményt a kérdésedre. Akkor én kérdeznék.... Mi közöd hozzá? Miért is kell mások életével foglalkozni? Mindenki élje a saját életét, ahogy neki tetszik. Addig, amíg nem nyíltan tesz olyat, ami netán a többségnek nem tetszik. Magánéletben mindenki a saját értékrendje szerint él.
"Mi közöd hozzá? Miért is kell mások életével foglalkozni? Mindenki élje a saját életét, ahogy neki tetszik. Addig, amíg nem nyíltan tesz olyat, ami netán a többségnek nem tetszik. " Ilyet még az állatok se tesznek. De én meg azt kérdezem: miért is kell ehhez hozzászólnod? Mindenki hadd kérdezzen, ami neki tetszik. A többségnek nem árt.
Semmit. Az lenne a durva, ha szexelnének. Amúgy meg azt csinálnak, amit akarnak. Én is aludtam már egy ágyban anyukámmal (mondjuk én nõ vagyok). Fõleg, hogy abban a szobában volt a tévé. Aztán lepontozhattok és jöhettek a túlspilázott pszichológiai hülyeségeitekkel, váljék egészségetekre. Ennyi. :)
Azt , hogy ha a fiu ráébred , hogy az anya mien sexi akkor felálló szerszámmal fog mellette feküdni és minig a sex fog az agyában járni még ha az anyjárol is van szó. Minden fiú felyében megfordúl, hogy az anya izgalmassan tud hatni a saját gyerekére.
ismerek oylan fiukat akik a chat.hun azt hirdetik , hogy rá vannak gerjedve az anyára mondjuk anyámrolálmodom néven , vagy anyaizgat, vagy anyutis ilyen nevekkel vannak fenn
Körülbelül 7-8 éves korom óta nem feküdtem egy ágyban a szüleimmel. Nem is akartam soha, kellemetlenül éreztem volna magam, most meg pláne. Még egy szobában sem aludnék velük. Szerintem nem normális. És igen, lehet a túlzott kötõdésrõl van szó, de egy 17 éves fiúnak már illene elkülönülni és saját intim szférát kialakítani. Akik meg írták, hogy befészkelõdnek a szüleik mellé tévét nézni, az egy teljesen más dolog, és az még egészséges. A két dolgot nem lehet összehasonlítani.
Nekem a 42 éves unokatesóm(lány) alszik az anyjával.Van külön szoba és külön ágy, de jobban érzi magát anyucival.Van ilyen :D
22 éves lány vagyok és ha apukám sokáig dolgozik befekszem anyukám mellé.Elõtte megmasszírozom a hátát vagy ahol éppen fájdogál, de ha megjön édesapám megyek a helyemre.Van olyan is hétvégén ha együtt a család befészkeljük magunkat és nézzük közösen a tv-t.Nem tartom ezt a részét betegesnek, de pl. el nem tudnám képzelni, hogy a kamasz öcsém ( vagy akár pár év múlva) anyukánkkal aludjon... az már gáz lenne.ha megszeretgette este, mehet a saját szobájába és ennyi...
A kérdező hozzászólása: Egy szobában, egy ágyban, egy takaro azt nem tudom..elég közvetlen a kapcsolatuk...
kifogások kifogások... szerintem pedig csak 1 elfogadható oka van.. ha szeretõk
Öcsém most 17 éves és szerintem elõbb aludna a földön, a kádban, vagy erkélyen, semmint anyával. Szóval nem, nem normális.
Hát nem tudom... Az is lehet, hogy félnek egyedül, félnek, hogy valaki betör vagy ilyesmi...
Nem normális ez a világ, hogy rögtön arra kell gondolni hogy biztos szeretõk. Esetleg csak jó a kapcsolatuk, vagy 1000 más oka lehet. Kinek mi köze hozzá. Én még 20 évesen is volt hogy odafeküdtem anyuék közé, mert szeretem õket, és jól éreztem magam ott. Semmi baj a szexualitásommal, van férjem és két gyönyörû lányom. A barátnõm 19 éves fia is van hogy bebújik az anyjáék mellé reggel, és onnan tévéznek, a másik 3 gyerekkel együtt. Akkor biztos minden ilyen szülõ pedofil, és dug a gyerekével. anyám, de sok hülye van!!!
13:28 teljes mértékben egyet értek!
Abnormális..... Szólnék szociális munkásnak nézzen be hozzájuk.Ha ez tényleg igaz nagyon gáz a gyerekre nézve....
Én meg hozzád küldeném a pszichológust, mert te nem vagy normális!!
23 évesen, mikor hazaköltöztem szakítás után, eltöltöttem egy éjszakát anyám szobájában, külön ágyban, mert csak így nem sírtam át az éjszakát, nem voltam egyedül. De ez, amit a kérdezõ feltett, elég abszurd.. biztos, hogy nem egészséges egyik fél sem.
13.28 nem arról van szó, hogy ott nézi a tvt.Hanem, hogy ott alszik egy takaró alatt......Hát ez nem normális.Mikor mink is haza megyünk látogatóba én is odafekszem a szüleim ágyára, van hogy középre a gyerekekkel.Ruhában.Hozzáteszem.Ès úgy tvzünk.De ne hogy már együtt aludjon a 17 éves fiú az anyjával.Valahol van egy normális határ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa volt mikor megtudtam, csak ezért tettem fel a kérdést.
Nagy az Isten állatkertje, minden lehetséges!
Szia! Volt párom 27 évesen az anyjával aludt, persze nem egy ágyban... de volt saját szobája.. ketten laktak .Mondjuk az anyja elég beteges teremtés volt.Amint én megjelentem a képben errõl sürgõsen leszoktattam.( utált is érte az anyósjelölt)Éjszakára nyitva hagytuk az ajtót, ha véletlen rosszul lesz a mama akkor meghalljuk.Éjjel ha valamelyikünk felébredt megnézte jól van-e.... de nem tartom normálisnak akkor sem a közös szundikálást, csak ha állandó felügyeletre szorul az édesanyja.A mi esetünkben szerencsére nem volt így.. de hát mindent túl kell dramatizálni... rossz szokás. Amúgy meg minden eset különbözõ.Ha szíved választottja az illetõ és nincsenek fizikai akadályai a külön szobának vagy alvásnak, akkor sürgõsen intézkedj szerintem..
Konkrétabban?

Hogy mondhat ilyet egy anya a gyerekéről?

Volt reggel egy nagy veszekedés. Igazából rám vetítette ki a család többi tagjával kapcsolatos problémáját. Azt mondta, hogy engem soha az életben senki nem fog szeretni, soha nem lesz férjem és előbb lefekszek én mindenkivel, mint a tesóm. A záró mondat pedig ez volt: Tüzet oltani moslékos vödör is jó. Azt hiszem még ma elmegyek itthonról, nem várok holnapig.

Legjobb válasz: Szia szerintem ez rettenetes. Teljesen egészséges dolog lenne, ha volna párkapcsolatod és szexuális életet is élsz, és akkor sem lenne joga megszólni érte. (Ilyen megszólást általában olyan anyák tesznek akiknek maguknak is szexhiánya van, ez biztos tapasztalatom). De így hogy otthon tanulsz, nem élsz kapcsolatban, semmi joga megszólnia téged. Mivel amit anyád csinál, az betegesen lélekromboló, szerintem külsõ segítséget kellene kérned, bizalmas közel álló családtagot, egyetemi pszichológust (ha van), esetleg még az elköltözést tudom javasolni. Apád hol van, amikor anyukád ilyen dolgokat vág a lánya fejéhez? Vagy egyetért netán?

Szia szerintem ez rettenetes. Teljesen egészséges dolog lenne, ha volna párkapcsolatod és szexuális életet is élsz, és akkor sem lenne joga megszólni érte. (Ilyen megszólást általában olyan anyák tesznek akiknek maguknak is szexhiánya van, ez biztos tapasztalatom). De így hogy otthon tanulsz, nem élsz kapcsolatban, semmi joga megszólnia téged. Mivel amit anyád csinál, az betegesen lélekromboló, szerintem külsõ segítséget kellene kérned, bizalmas közel álló családtagot, egyetemi pszichológust (ha van), esetleg még az elköltözést tudom javasolni. Apád hol van, amikor anyukád ilyen dolgokat vág a lánya fejéhez? Vagy egyetért netán?
Beteg, saját magát igyekezhet erõsíteni ezzel.
Én nagyon meglennék bántva az biztos. Nem tudom amúgy milyen a kapcsolatotok, csak hirtelen felindulásból mondott e ilyeneket, vagy amúgysem vagytok jóban. Hirtelen felindulásból is elég durva. Nem esne jól az biztos. Én nem állnék szóba anyuval, amíg bocsánatot nem kér és utána is elmondanám neki, hogy mennyire borzalmasan rosszul esett, hogy ilyeneket mond nekem. (alapjáraton nem vagyunk egy vagdalózós család)
Most lefogtok pontozni, de nyilván nem nem ülsz otthon minden este és tanulsz szûz lányként. Miért ne mondhatna ilyet egy anya, ha ezaz igazság? Mi honnan tudhatjuk? Lehet hogy azért veszekedtetek ma reggel, mert akkor értél haza másnaposan egy buliból. Mi nem tudhatjuk. Bármelyikõtöknek igaza lehet.
A kérdező hozzászólása: Soha életemben nem voltam még buliba, mert nem hiányzik. Egyetemre járok, ahol a csoport legjobb tanulója vagyok. Barátom pedig még nem volt, mer az önbizalmamat akkor tönkre vágta, amikor úgy néztem ki, mint egy anorexiás (genetika) és folyton azt mondta, hogy kövér vagyok.
Hány éves vagy? Van a családban más probléma is? Apud/többi családtagod hogy reagált erre? Jó lenne tudni részleteket.
Anyád egy beteg állat, én bezáratnám a pszichiátriára.Ne haragudj, hogy ezt így mondtam, de eléggé fel tudnak húzni az ilyenek, hasonló dolgok történtek velem is régen.Nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni és hogy lehet épp ésszel megmenekülni ebbõl az egész pokolból, az biztos, hogy tenni is kell érte, de sajnos sok múlik a szerencsén is:(Aki már volt ebben, az tudja.Menj koliba, akkor nem kell mindig otthon lenned és vállalj diákmunkát.


Mennyire nagy a súlya annak, ha egy anya a drogozást és a prostitúciót nézi ki a lányából?

Az én anyám ilyen, pedig egészen más típus vagyok az ilyen embereknél (pl sokat vagyok egyedül, nem járok bulizni stb). És rosszul esik, hogy anyának a legeslegels? gondolatai ezek. Például ha számára furán viselkedek, akkor kapásból kérdezgeti, hogy be vagyok e szívva, és nem poénkodik... Ha látja, hogy van nálam egy kis félretett pénz, vagy új ruhával jövök haza, ha nem érti honnan van pénzem, akkor kapásból a k-rválkodásra gondol. Amikor egyszer (nagyon meleg volt) póló +bugyi szerelésben voltam itthon egyedül, és ? váratlanul betoppant rám fogta, hogy a neten mutogatom magam fiúknak és nem hitte el mikor mondtam hogy nem... El is sírtam magam, és akkor már azért se hitte el. (és sz?z vagyok de persze ezt anya nem tudhatta,soha nem volt még barátom)

Legjobb válasz: Nem csoda, ha a mai világban egy anya félti a gyerekét, és olyasmit is kinéz belõle, ami a gyereknek eszébe se jutna. Ha nem adtál okot a bizalmatlanságra, elhiszem ,hogy rosszul esik. Biztos sok rosszat hallott, azért ilyen gyanakvó. Próbálj beszélni vele nyugodtan, hátha mágis sikerrel jársz. Hozz fel konkrét példákat pl. hogy nem jársz buliba, szûz vagy (ezt a doki meg is erõsítheti) stb. egyáltalán hány éves vagy? Honnan van olyan pénzed, amirõl õ nem tudja, hogy honnan van?

Anyukád reakciója nem normális, nem lehet arra fogni, hogy féltésbõl mondja. Még az is lehet, hogy magából indul ki. Mindenesetre nem úgy néz ki, hogy a kapcsolatotok harmonikus lenne.
Nem csoda, ha a mai világban egy anya félti a gyerekét, és olyasmit is kinéz belõle, ami a gyereknek eszébe se jutna. Ha nem adtál okot a bizalmatlanságra, elhiszem , hogy rosszul esik. Biztos sok rosszat hallott, azért ilyen gyanakvó. Próbálj beszélni vele nyugodtan, hátha mágis sikerrel jársz. Hozz fel konkrét példákat pl. hogy nem jársz buliba, szûz vagy (ezt a doki meg is erõsítheti) stb. egyáltalán hány éves vagy? Honnan van olyan pénzed, amirõl õ nem tudja, hogy honnan van?
Szerintem nagyon félt. De nagyon rosszul mutatja ezt ki. És magát is félti a kudarctól. Mert ha egyszer mégis valami kiderülne rólad (nem azt mondom, hogy törvényszerûen be fog következni, de ha netán mégis...), akkor tudja majd azt mondani, hogy õ elõre megmondta és ismer és tudta.
Szerintem az a baj, hogy ahelyett, hogy megismerne, minden a médiában olvasott szörnyûséget "rád ken".
Én anyám ilyeneket nem mondott, de volt azért pár hülye beszólása, (hiányom van, nem elégültem ki csak csúnyább szavakkal) természetesen csakis szexuális jellegû. Ezt mind azért, mert Õ mondott valamit engem meg pont akkor nem érdekelt, hogy most ez meg az, mert akkor keltem fel, azt se tudtam merre van az elõre. Én meg visszaszóltam neki, hogy mindenki magából indul ki! Nem tetszett neki, mert pofátlan vagyok, bla-bla-bla. (De a szexuális célozgatásai az abszolút nem, igaz)? Persze, mert azért, mert Õ szült akkor már lehet ilyeneket mondani, mi? Aztán bocsánatot kért és el lett felejtve a dolog. 24/N
"mi másra gondolhatott volna?" Ne haragudj, de elég egyszerû asszony lehet. Ha én mondjuk bugyiban, pólóban találnám a lányom, ezer és egy dolog jutna eszembe, mielõtt a "netqrválkodásra" gondolnék. Melege van, lábat borotvál, leöntötte a gatyáját, fürödni készül, vagy, istenem, csak olyan kedve van, hogy bugyiban ugráljon. Nem normális, hogy ilyenekre gondol. És ez a "mi másra" gondolhatott volna? BÁRMI MÁSRA.
velem is ezt csinálta apám egész életemben. mióta férjez mentem és párszor rácsaptam az ajtót, nem csinálja. de úgy 20-22 éves koromig én is ezt hallgattam...pedig összesen 2 barátom volt, mindkettõ komoly..nem értettem soha, mi a baja. az ilyen szülõ sztem meg van keseredve.ebben éli ki magát, h gonoszkodik
Az én anyám egész kamaszkoromban drogosnak hitt. Egyszerûen azért, mert engem nem érdekeltek azok a dolgok amik õt (pénz, ruhák...stb.). Soha nem drogoztam, de ezt hiába magyaráztam neki. A barátnõi tömték tele a fejét hülyeségekkel.
Érdekes. Lehet, hogy magából indul ki? ... Az is lehet, hogy nagyon óv és rettenetesen fél, hogy belekeveredsz valami ilyesmibe, csak rosszul kezeli ezt a dolgot. Üljetek le és beszéljétek meg, ha eddig még nem került rá sor.
A kérdező hozzászólása: Egyszer kezdeményeztem utólag, hogy elmondjam mennyire rosszul esett ez, és miért nem vagyok ilyen-meg olyan. Teljesen értetlenül állt a dolog elõtt, csak azt mondta, hogy nem kell így felkapni a vizet és visszakérdezett hogy mi másra gondolhatott volna?. (most vagyok 20, és nemsokára köLTÖZÖK)

Miért ciki és szégyelnivaló jóformán és rossz benyomást keltő anyának lenni és gyesen lenni? Miért nem ér semmit egy anya a munkaerőpiacon, holott van tizensokév tapasztalata?

Érettségi óta dolgoztam. Bejelentve. Közben jártam iskolákba.Nagy nehezen összejött az önrészre-és a költségekrevaló diákhitelb?l és személyi kölcsönb?l és megtakarításból és jóval 30 felett vettünk ketten egy lakást hitelre. Otthonról nem kaptunk, ezért is csak ilyen kés?n. Született két gyerekünk, akikkel otthon voltam. A bölcsibe se vették fel ?ket és nem is tudtam visszamenni a régi helyemre. Most azt érzem, hogy ingyenél?nek, lustának tartanak és szart se érek a munkaer?piacon. Nem olyan munkám volt, ami igényli a nagy szaktudást, nem orvos voltam vagy pilóta...egyszer? lányka.

Legjobb válasz: Mondjuk lustának nem érzem magam de úgy fogom fel most a háztartásban az a dolgom hogy jól jöjjünk ki és a neten keresek rá lehetõségeket. egészséges ételek olcsón spórolok ahol csak tudok és netes -angol- oldalakon pl. www.etsy.com-on nézelõdök és sok szépséget készitek a kislányomnak. szóval nem érzem magam megszégyenitve csak reménytelenül. már nem vág olyan jól az agyam igy nem szándékozom egyetemre / fõsulira menni sose tanultam könnyen ... csak az biztat hogy pályaválasztáskor orvos szerettem volna lenni de lebeszéltek róla igy most se lennék jobb helyzetben ha dr...xy lennék. várom hogy visszaálljon a szakma becsülete és ne csak a diploma legyen a mindenható. de lehet sose jön el. a férjem jól keres nincs okunk panaszra de muszáj lefoglalnom magam pl. a spórolással mert különben meghülyülnék és végképp haszontalannak érezném magam.

Mondjuk lustának nem érzem magam de úgy fogom fel most a háztartásban az a dolgom hogy jól jöjjünk ki és a neten keresek rá lehetõségeket. egészséges ételek olcsón spórolok ahol csak tudok és netes -angol- oldalakon pl. http://www.etsy.com-on nézelõdök és sok szépséget készitek a kislányomnak. szóval nem érzem magam megszégyenitve csak reménytelenül. már nem vág olyan jól az agyam igy nem szándékozom egyetemre / fõsulira menni sose tanultam könnyen ... csak az biztat hogy pályaválasztáskor orvos szerettem volna lenni de lebeszéltek róla igy most se lennék jobb helyzetben ha dr...xy lennék. várom hogy visszaálljon a szakma becsülete és ne csak a diploma legyen a mindenható. de lehet sose jön el. a férjem jól keres nincs okunk panaszra de muszáj lefoglalnom magam pl. a spórolással mert különben meghülyülnék és végképp haszontalannak érezném magam.
A férjem holland, nekem a hollandoknak kell folyton magyarázkodnom, hogy Magyarországon teljesen normális otthon maradni LEGALÁBB a gyerek két éves koráig. Az anyósomék folyton azt kérdezik, nem unatkozom-e otthon, és azzal zárják a témát, hogy hát késõbb majd biztosan fogok.
én is dolgoztam 4 évig 8 órában az egyetem mellett, pedig azt is nappalin csináltam. de mivel az csak diákmunka volt, nem kapok gyedet, csak gyest... ami azért nagy különbség lássuk be! persze nekem senki nem mondta, hogy érdemes lenne inkább rendes dolgozóként dolgoznom, nem diákként, hiszen így a cégnek olcsóbb volt:( most meg mindenki azzal jön, hogy minek szültem 23 évesen, miért nem építettem karriert és utána baba? mindenki sajnálkozik, hogy biztos csak becsúszott, pedig nagyon is tervezett baba. szerintem tudok dolgozni 40 évesen is, szülni már nehézkesebb lenne akkor. és különben is elégedett vagyok az életemmel, örülök, hogy nem egy naphosszat irodában ülõ idegbeteg szipirtyó vagyok ennyi idõsen.
hát, az biztos, hgy valami nagyon nincsen rendben a fejekben. Még itt, a kisgyerekes anyukás fórumon is naponta többször is kiosztják egymást az anyák (!), ahogy írod, ingyenélõznek, semmirekellõznek, stb. Akkor nem kell csodálkozni, hogy "kint" a nagyvilágban még inkább semmi becsülete az anyaságnak. Mindenki azzal imád példálózni, hogy bezzeg Nyugaton nincs Gyed, és 6 hét után mennek vissza dolgozni a nõk. Csak épp azt felejtik el, hogy csak a nõk egy (kisebb) része megy vissza, a többség simán otthon van a gyerekkel iskolás koráig, vagy még tovább, mert vidáman megélnek a férj egy fizetésébõl. És ott nem nézik le szerintem ennyire a háztartásbeli nõket, mint itthon. És ott azzal sincs ilyen gond szerintem, ha egy nõ akár a negyvenes éveiben, mikor már nagyobbak a gyerekei, visszaállhasson dolgozni.

1 hét múlva megyek Németbe egy családhoz. És ugye illik valami ajándékot vinni. Szerintetek mi az ideális ajándék? Valami magyaros nyilvánvalóan. Egy anyának+a fiának? Hilf mir! Mit vegyek?

Legjobb válasz: mi akár hova megyünk mindig táblacsokit viszünk meg ilyen kicsi plüsst vagy múltkor keresztlányomnak 1 nyuszis telefontartót vettem ilyen szívecske és 1 nyuszifej van rajta

mi akár hova megyünk mindig táblacsokit viszünk meg ilyen kicsi plüsst vagy múltkor keresztlányomnak 1 nyuszis telefontartót vettem ilyen szívecske és 1 nyuszifej van rajta
A kérdező hozzászólása: Ja még valami: az anya 51 a "kicsi" fia 21 éves:)
A fiának én bort, vagy pálinkát, esetleg likõrt vinnék. Az anyának meg bon bont, vagy valami Rafaello félét. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi ez egész jó ötlet:) Meggondolom:)

Van rá mentség ha egy anya a 10éves kislányát szembe köpi?

Legjobb válasz: Ez semmiképpen nem lehet elintézési mód semmire, nevelési módszernek pedig elfogadhatatlan. Nincs rá mentség!

Ez semmiképpen nem lehet elintézési mód semmire, nevelési módszernek pedig elfogadhatatlan. Nincs rá mentség!
Ez elég undorító, és primitív egy felnõtt embertõl. Másik felnõtt embert sem köpdösünk le, nemhogy a saját 10 éves gyerekünket... 23/N
Nincs. Semmilyen életkorban sem.
Erre nem kell mentség, ki kell vele húzni pár évig majd lelécelni és hátra sem nézni. Tapasztalat.
pont a korra akartam kérdezni, ha a lány nem tíz, hanem 20 éves, akkor nem is kérdés?
Megjegyzem, a szembeköpés semmire nem elfogadható reakció, még akkor sem, ha nem anya és lánya, de bármilyen korú vagy kapcsolatú két ember között fordulna elõ.
Ilyet csak egy nagyon primitív, idegbeteg ember csinál. Még ha a kislány tett is valami nagyon rosszat vagy folyamatosan rossz, akkor is köpködés helyett inkább azon kéne elgondolkodni, hogy ki nevelte rosszul a kislányt.
Egy tízéves gyerek nem csinál olyasmit, amiért szembeköpést érdemelne. Ha mégis, akkor anyuka legyen szíves saját magát szembeköpni, mert õ "nevelte".
Nincs!!!!Sõt, ez felháborító, hogy hogy viselkedhet így egy Anya, bármi legyen is az indok, ilyet normális anyuka nem csinál.Eszembe nem jutna ilyesmi.
Mentséget mindenre ki lehet találni, de aki ilyet szándékosan megtesz az nem való anyának...
Nincs!!! Az ilyen egy embert köphet szembe, saját magát!
Elég primitív viselkedés ez egy anyától.
Az ilyen nem anya csak egy állat...mert egy ANYA ilyet nem tesz!
Te Kérdezõ, te írtad fel a minap a 9 éves kislány kitagadását is? Ezek a kérdések nagyon durvák ám, és te soha nem reagálsz semmire. SZERINTED van rá mentség?

Miért mond ilyeneket egy anya a gyerekének (lent)?

én nem gondolom hogy annyira rossz lennék bár kit tudja.. minden áldott nap elmondja nekem anyám hogy utál,megbánta hogy megszült.. meg semmirekellő vagyok.. lényegébe ezt kell hallgatnom mindig.. sokszor úgy érzem mikor felébredek.. még egy átkozott nap és még mindig élek.. úgy érzem kezd ez sok lenni nekem...

Legjobb válasz: Elsõ! Hát neked nagyon sok eszed van!!! Kérdezõ ne hallgass rá.

Második vagyok. Hát ez szomorú.Nekem is pont 19 éves fiam van, de soha ilyet nem tudnék neki mondani. Tudom, könnyû ezt mondani, de ha lehet, hagyd ott a fenébe, menj dolgozni, vegyél ki egy szobát valahol, vagy barátnõhöz, nagyszülõhöz, stb.Ha otthagynád, akkor lehet hogy észbe kapna.
Elsõ! Hát neked nagyon sok eszed van!!! Kérdezõ ne hallgass rá.
Nem szép ez, de akkor visszavághatsz édesanyád eszközével: "bár sose kellett volna ide születnem" "bárcsak jobb anya szült volna engem" "bár ne kéne örökké anyámat szégyellnem". Anyukád kicsit észbe kaphatna.
"Csinálj egy öngyilkossági kísérletet. Nem muszáj tényleg belehalnod, de legyen látványos, kórházba is kerülhetsz miatta. Anyád már akkor csak észreveszi magát. Ha meg nem, tényleg nem kellesz neki, akkor nem érdemes anyának tekintened és ne foglalkozz vle." Mondd csak elsõ válaszoló, normális vagy? Hogy lehet azt tanácsolni egy gyereknek, hogy kíséreljen meg öngyilkosságot?????? Gyökér.
Hány éves vagy? Fiú vagy, vagy lány?
Ilyen formában nem láttam, azt írtad, ha valamit csinálsz, az nem kísérlet lesz, onnantól nem én indítottam el a lavinát az öngyilkosságról, egyenlõre egy darabig vagyis most elõször, hogy lehúztam a témát szóltál csak bele, hogy te ilyent nem mondtál, amíg "meg akartak menteni" addig nem.
A kérdező hozzászólása: mert az elsõ válaszoló azt írta legyek öngyilkos-.- vagy nem muszáj meghalnom csak csináljak egy kísérletet.. arra írtam.
Nem értem hogy-hogy nem jutott eszedbe amikor 14 éves korodban is ezt csinálta(gondolom) anyád, hogy koleszba menj. Nekem szeretõ szüleim voltak de mindig is minél távolabb mentem, mert önállósodni nem tudtam, bár úgyse igazán megy, hogy 300 km-re tanulok. Egyébként üzenem annak, aki ijesztegetõs öngyilkossági kísérletre buzdít, hogy máshogy is ellehet veszíteni egy gyereket, nem csak úgy, hogy meghal. Amint tudsz lelépsz, és máris volt nincs gyermek. Nem kell ahhoz meghalni. 19 éves vagy, annyira már nincs messze a cél
Mondom, én, amint betöltöttem a 18-at, mentem nyári munkára, mert még a dolgozás is egy sokkal barátságosabb légkör volt annál, ahogy az én anyám átkozott otthon engem. Pedig azelõtt is el akartam menni nyári munkára, csak kiskorúság miatt nem engedtek.
A kérdező hozzászólása: 1 hónap nyári gyakorlaton leszek suli végett. ez biztos.
Na az meg nem fizet szinte semmit...
A kérdező hozzászólása: hát nem de muszáj. mert nem leszek 2 odikos :O
Másodikos? Milyen suliba jársz?
A kérdező hozzászólása: érettségire épülõ okj-s képzésre.
Hát, az a suli nem a legszerencsésebb.Még minimum 1 év akkor, hogy befejezd. Én akkor is lelépnék, az biztos.
A kérdező hozzászólása: igen még 1 év.. és a nyári gyakorlat azért kell mert az egyik feltétel hogy másodikos lehessek :O
A kérdező hozzászólása: *áruld
A kérdező hozzászólása: honnan veszed hogy én rossz tanuló vagyok :O? honnan veszed hogy én fenyegetõztem bármivel is ? egy rohadt szóval nem mondtam anyámnak ilyet hogy "te figyu már viselkedj normálisan mert megölöm magam" hol láttál te ilyet hogy én ilyet írtam ? árult már el nekem...!?
Mindenképpen meg kell próbálnod a saját lábadra állni.Nyáron keress valami munkát, akár diákmelót, hogy a legkisebb mértékben legyél rászorulva.Én a helyedben minimálisra csökkenteném a kommunikációt is vele.
A kérdező hozzászólása: 19/f vagyok. ha valamit is csinálok az nem csak kísérlet lesz.
Susan Foward-Mérgezõ szülõk Töltsd le, olvasd el és megkapod a válaszokat.
Ha nem teszi kockára az életét, akkor az anyja soha nem fog megvilágosodni. Elsõ voltam. Az anyja nincs tudatában annak, milyen súlyos amit mond. Valószínûleg nem tudja elképzelni, hogx a fia valóban meghalhat.
És egy ilyen degenerált szülõ miatt tegye kockára valaki is az életét?????? Hát legyen az anyja öngyilkos, nehogy már Õ!!!!
te most komolyan egy öngyilkossági kísérletbe akarod belehajtani????? SOHA, semmilyen körülmények közt NE tégy kárt magadban kedves kérdezõ!!!! Egy anya SOHA semmilyen körülmények közt nem mondhat ilyet a gyerekére, legyen az 1 vagy 10 vagy 50 éves!!! Soha!! Igaza van az egyik válaszadónak, keres egy kis albérletet, vagy nagyszülõknél húzd meg magad! Sok szerencsét kívánok!
12:18 neked elment a józan eszed. Tudod mit kezdd te ugorj a Dunába nem fogsz hiányozni senkinek. De ezt szegény fiatal srácot ne akard már öngyilkosságba kergetni basszus!
Nem mondhat ilyent, viszont valószínûleg sem nem tanulsz és nem dolgozol, hanem még kisfiúnak érzed magad és vele tartatod el magad, méghozzá úgy, hogy nem látja akarnál valamit magaddal kezdeni. Én erre tippelek javíts ki, ha tévedek. Mindamellett az öngyilkossági kísérlet felvetése is egy dacos, zsaroló típusú gyereklelket feltételez, mert felnõtt tervekkel rendelkezõ ember, aki a sorsát a saját kezében tartja ilyen eszébe sem jut.
A kérdező hozzászólása: tanulok még de mind 1.. hétfõtõl péntekig minden nap 7 órám van .. és heti vizsgák..
Testvéred van? Apukád veletek él?
A kérdező hozzászólása: nincs testvérem , csak fél.. apám elment még 96 ban van új családja + két gyerek.. oda én nem kellet.. nagyszülõk meghaltak.
Jó figyelj, akár lepontoztok, akár nem, az, aki öngyilkossággal fenyegetõzik igenis egy zsaroló típusú karakter. Engem hasonlóan alázott az anyám, nem is tartom mára vele a kapcsolatot, mégsem fenyegetõztem öngyilkossággal, hanem például kollégiumba mentem vagy albérletbe, hogy megszabaduljak tõle. Azonkívül van tapasztalatom, hogy mikor az az expárommal fiatal korunkban együtt laktunk én dolgoztam, õ meg valahogy mindig abbahagyta a munkát, (pedig jó munkái voltak, csak nem bement dolgozni, hanem a haverjaival máshová)hogy én tartsam el és mikor szakítani akartam mindig öngyilkos akart lenni stb. Úgyhogy most is az mondom vagy az van, amit az elõbb leírtam, vagy az anyád idegbeteg, mint az enyém volt, mert én ráadásul tényleg nagyon jó tanuló voltam, ennek ellenére átkozott, de nem öngyilkossággal zsarolgattam ráadásul, már felnõttként 19 évesen, hanem megmenekültem tõle, el lehet menni kollégiumba.
A kérdező hozzászólása: a

Anyukák! Ti elítélitek azt ha egy anya a babájának turkálóból vagy vateráról (vagy bárhonnan ahol használt ruhák vannak) vásárol?

Barátn?m elég érdekes megjegyzéseket tett miután megtudta,hogy az én 6 hós fiamon nem minden új.

Legjobb válasz: barátkozz normális emberekkel ;) !

barátkozz normális emberekkel ;) !
ja semmi gond
Ne másokkal foglalkozz, fõleg ne ilyen barátnõvel! Mi az elejétõl kezdve turkálóból, és bababörzérõl vesszük a ruhákat. Kimossuk és annyi.
Én is használtat veszek mindig. Õ ezt csak "lenézésbõl" mondta. Nekem sincs több ezer forintom EGY DARAB ruhára.
Én meglepõdtem ezen a kérdésen.Szerintem, aki ezt elítéli ostoba.Az én fiam 3 hónapos és kb. 2-3 ruháját vettem boltból.Az összes többi turis vagy Vaterás vagy Ruhafalvás.Viszont arra mindig odafigyelek, hogy minõségi holmijai legyenek, akár honnan veszek neki használt ruhát;mivel azok annyira jó minõségûek, hogy több gyermeket is kiszolgálnak és meg sem látszik rajtuk.Arról meg nem is beszélve, hogy nem jön ugyan az a kis kabát velünk szembe az utcán egy másik gyerkõcön. NEM is szabad szégyellned!!!Tényleg annyira hamar nõnek, hogy nincs is idõ elkopnia a ruháknak.
Semmi gond sincsen!!!!!Sõt!!!Miért lenne baj? Nekem nincs gyerekem de én onnan fogom venni, söt unokatesomnak aki 7éves amiota megszületett onnan vesszük! Mosd ki alaposan és ennyi :) )))))
Én mondjuk sose vásárolok turkálóba, be se mennék oda. Viszont ezt abszolút elfogadom és megértem. Annak mi értelme van hogy egy babára vesznek 10e-ért egy Nike cipõt ami két hét után kicsi? most neked van igazad viszont utána adni kell gyerekre
szia! Szoktam turiból is vásárolnipl: a Hádában, használtat a lényeg hogy szép legyen, kényelmes.Mert sok jó minõségû alig használt ruha van, meg gyorsan nõ.De szoktam venni újat Scamp ruhát a H&Mben, C&Aban stb.Nem ítélem el abszolút, szerintem az a lényeg, hogy a gyereken tiszta ruha legyen és hogy legyen ruha.Mondjuk nagyon összeválogatom, hogy összeillõ ruhákban legyen a kisfiam, de ez csak ilyen szokás :)
Hat en megtehetnem, hogy ujat vegyek csak a fiamnak mert kulfoldon elunk es a ferjem nagyon jol keres. De minek vegyek mindent ujonnan ha letezik olcsobb megoldas es ugyis olyan hamar kinovi a ruhat? Most varom a masodik fiamat, az elso fiam altal kinott ruhak tokeletes allapotba vannak pedig legalabb fele turis. Itt amugy is nagyon jo turik vannak. Es a poen, hogy itt eloszor a ferjem fonokenek a felesege vitt el turiba ahova O is jarni szokott pedig ha valakik akkor Ok aztan tenyleg megtehetnek, hogy csak Gucci, Dolce& Gabanna es ilyen cuccokat hordjanak. Nekem is van amugy egy ilyen "sznob" ismerosom. Nem mondja ki a velemenyet de a szemebol mindent ki lehet olvasni mikor egy masik kozos anyuka ismerosommel beszelgetunk a legujabb szerzemenyeinkrol.
A gyerekemnek mindene majdnem turis volt.Õ havonta 1 kilókat hízott sajnáltam volna az új ruhákat.Most egy éves, és most állt le úgy a súlynövekedése, hogy már merek neki újat is venni, vettem is sok mindent, na ezeket meg sokszor sajnálom, hogy leeszi, leissza, összefoltozza, összehomokozza...:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az értelmesebbeknek. Azt a kérdést amit belinkeltetek és beszólógattok miatta nagy vagányan nem én írtam és nem is találkoztam vele. Úgyhogy ez nem jött be és ha lehet az ilyen idióták és nagyokosok a jövõben kíméljenek. Nem kötelezõ válaszolni, azt hittem ezt az ilyen okosak tudják...
Mert a kérdésed aztán nagy szellemi teljesítményre vall :) ))De a barátnõd nem tudja hogy itt szidod, mi?
A kérdező hozzászólása: Nem a kérdésem utal szellemi teljesítményre, hanem a te reagálásod és hozzáállásod más emberekhez. Ha a kérdést megpróbálod nem csak elolvasni, hanem értelmezni is (bár nem tudom fog e menni ez neked), akkor láthatod, hogy a barátnõmre nem tettem egy árva betûvel sem rossz megjegyzést csak közöltem, hogy érdekes megjegyzéseket tett. De minek is magyarázkodok egy olyannak mint te? Szóra sem kellene méltatnom az ilyen nagyképû, magáról sokat képzelõ szellemi értelmiséget...
"Mert persze az övén igen. " Ó tényleg ebben nincs semmi rosszallás a barátnõd felé. De te biztos attól vagy boldog, hogy másokat ócsárolsz. Inkább vagyok "nagyképû", mint rosszindulatú és pletykás.
A kérdező hozzászólása: Nem óhajtok rád több idõt szánni, úgyhogy a nagyképû válaszaiddal boldogíts mást! Okos enged, szamár szenved! És ezúttal a szamár nem én leszek...
Nem ítélem el, mi is szinte csak használtat hordunk.
Én nem sok új ruhát vettem még a gyerekekre. Ellenben tudom, hogy van, aki elítéli, ezért nem kötöm senkinek az orrára. De szerintem amikor egy gyerekruha drágább, mint a felnõtt, és pár hónap alatt kinövi kevesen tehetik meg, hogy csak új ruhát adnak a gyerekre. Nekem apu akadt ki rajta teljesen, amikor mondtam, hogy ne égessem már magam, mert megtehetjük, hogy veszek rendes ruhát a gyereknek. Ja, persze, õ kb. 5-ször annyit keres, mint én. Azóta nem mondom senkinek. Kinek mi köze hozzá?
Nem ítélem el. Nagyon sok ruhát kaptunk/kapunk kölcsönbe, és eszembe sem jutna, hogy ne adjam rá. Én mondjuk nem veszek használt ruhát, de ha kölcsön kapunk vagy kapunk valakitõl, annak nagyon örülök. Az meg nem barátnõ, aki ilyen megjegyzést tesz.
õszintén szólva nekem még szimpatikusabb, aki használt ruhába öltözteti a gyerekét, mert fölöslegesen nem költ pénzt és a természetet is védi vele.
Nem ítélem el, senkinek sem lenne szabad ítélkeznie. Sõt le sem nézem õket, sok ruháról meg sem mondani, hogy már hordták. És a testvérek? Barátnõd szerint nem is örökölhetnek egymástól? DE én sokat vásároltam vateráról, turikból és sajnos nagyon nem voltam a ruhákkal megelégedve. Sokat rá sem adtam azok közül amiket itt vásároltam. Találtam 1-2 jó helyet ahol nagyon klassz ruhákat lehet venni olcsón.
"Ti hogy gondoljátok?" Ez elárulja, hogy a tegnapit is te kérdezted. Óriási problémáid vannak.
Igen, az ilyen szülõ ássa el magát jó mélyen!:o)))) Jaj, ne viccelj! Csak igazán, igazán sznob és nagyképû ember ítélhet el ilyenért! Szerintem teljesen természetes, hogy turiból vagy vateráról vagy kölcsönbõl öltöztessenek egy babát. Persze jó néha ezt-azt újonnan megvenni! Az én Lányom másfél éves és van egy ismerõs ikerpár, akiktõl kapjuk a ruhákat, rengeteget, gyönyörû állapotban. A Nagynéni pedig turi fanatikus (pedig megyei fõbíró) és olyan ruhákat turkál a Lányomnak, hogy csak kerekedik a szemem. Gyönyörûek! Amúgy a barátnõdnek meg mondd nyugodtan, hogy persze, a Te babádon is minden új! Úgysem tudja cáfolni és ha az õ lelkivilágának ez jót tesz...:o)
Szia! Dehogy kell elitélni bárkit is azzal, hogy használtan vesz babaruhát.Én is használtan veszek ruhákat 10 hónaposomnak.Õszintén nincs pénzünk arra , hogy 1700-2000 forintokat kiadjunk egy bodyért a H&M-be..Általában vaterán veszek cuccokat.A barátnõd pedig csak nagyzol.
Miért kellene ezt elítélni? Annyi értelmesebb dologra el lehet költeni a pénzt. Szinte mindent Börzén, Vaterán szoktam megvenni, és nagyon jó cuccok. Sõt általában jobb minõségûek, mint amit a helyi butikban lehet kapni. Nálunk a babaruhák továbbadása is nagy divat. Keresztlányomék nagyon jól állnak anyagilag, mégis szívesen fogadták mindig a kinõtt gyerekruhákat.
Fáj az igazság, iáá :)

Miért akar egy anya a lányából hasznot húzni? Úgy hogy még az nem is kezdett el önálló életet és az iskolát sem fejezte be?

Anyám gyerekkorom óta nem úgy kezel, ahogy egy normális anyagi körülmények között élő anya a lányát. Gyerekkoromban sem kaptam meg semmit, nagyon rosszul érintett, amikor már mindenki dezodort használt és topmelltartót hordott 12-14 évesen, kinek mikor jött el rá az ideje, az én anyám meg azt mondta hogy semmi szükségem rá. Gyerekként nem tudtam hogyan kell szépen megfésülködni vagy szépen felöltözni, csúfoltak 9 éves koromtól amíg be nem fejeztem az általánost. Anyám arra sem tanított meg hogy mindennap 2x mossak fogat, így 13 évesen 3 csont fogamat is kihúzták, akkor világosított fel az fogorvos, hogy hát fogat kellene mosni- A mai napig nem tudtam teljes mértékben elfelejteni, hogy megszólnak az emberek vagy kinevetnek, nehezen teremtek kontaktus, nehezen szólok hozzá idegenekhez, félek.. Jelenleg főiskolára járok, anyám unszolására kezdtem el, pedig 18 évesen költözni akartam, de anyám "úgy megváltozott" azt hittem rendeződik minden. De nem. Alig telt el a beiratkozás óta 2 hónap, amikor ugyanúgy beszélt velem, beszólt mindenért. 19 évesen pedig már önálló voltam annyira, hogy volt saját célom, világképem, önképem. Anyám folyton nyaggatott, hogy kövér vagyok. Ha pl volt egy porszem!!! a cipőmön, azt mondta hogy úgy nézek ki mint a c*g*nyok!! Amikor megtudta hogy lefeküdtem a barátommal 18 évesen, üvöltözött velem hogy mekkora egy k_rva vagyok!! (kutakodott utánam és megtalálta a gyógyszeremet így tudta meg) Anyagilag soha nem segített! Barátomtól kaptam meg sok olyan dolgot, amit neki kellett volna megvennie. Pl kabátot, cipőt. Van egy öcsém, aki 11 éves. Neki több mindene van, mint nekem 21 évesen. Új plazmatv, új wifis telefon, új bicaj, kis elektromos motor, laptop, fényképező. Én semmit nem kaptam sosem. De ne hogy azt higgyétek hogy én most az öcsémtől sajnálom hogy ezeket a dolgokat 9-11 évesen megkapta, hanem az zavar, amit a kérdésben is kiírtam, hogy anyám hasznot akar belőlem húzni. Rossz szemmel nézi, hogy diákmunkát vállalok hogy fenntartsam magam, hogy megvegyem a bérletemet ami 6500 ft, hogy kifizessem a telefonszámlámat 2000 ft, hogy kaját vegyek, mert ha itthon eszek dumál, hogy vegyél magadnak, ez is 10.000 ft, saját sampont-fogkrémet stb veszek ez is 3000 ft, gyógyszer havi 3000 ft. 25.000 ft-nál járok, és akkor még nem voltam sehol, nem vettem semmi érdemlegeset!! Sumák módon kellett az igazolásokat összegyűjtenem, hogy havi 6 ezer ft ösztöndíjat kapja az egyetemtől!! Múltkor vettem magamnak egy csizmát, bokacsizmát és télikabátot, mert már mindenek 4-5 éves, összesen 20.000 ft körül volt, sokat spóroltam rá, és sokat dolgoztam. Ennyi örömöm van az életben, hogyha félévente 20 ezer ft-ért vásárolhatok. Hozzáteszem kb 1 éve van erre lehetőségem! Miért ilyen velem az anyám??? Szoktam segíteni itthon, sütök-főzök, pedig annyira gyűlölök itthon főzni, mert felettem áll, mindent kivesz a kezem alól és elteszi, hogy ugye nem kell már akkor meg tedd már el, meg beleszól hogy nem igy kell. És volt hogy már úgy csináltuk ahogy szerinte kellett, és sz*r lett a süti vagy a kalács amit épp csináltam. Egyszerűen nem bírom már elviselni őt, nemtudom mit gondol? Apám tartja őt el 20 éve, neki 1 ft keresete sincsen, és még ő mondja nekem, hogy én ne egyek otthon, meg hogy én neki milyen nagy kiadást jelentek!! Meg olyanokat mond, hogy igazán vehetnék otthonra kaját, mert hogy ő milyen sokat költ kajára, már nem győzi!! Közben meg napi 1000 ft-ért vesz kaját, abból tesómnak 500 ft az édesség meg a kóla, úgyhogy gondolhatjátok hogy napi 500 ft-ból milyen sok kaját lehet venni! Mivel érdemeltem én ezt ki? Hogy aprómról is szó essen, ő meg egy kétbojtos papucs, sajnos rá sem számíthatok, anyám simán fellöki apámat, ha nem tetszik neki valami. Pedig apám gyerekkoromban jó ember volt :(

Legjobb válasz: Ez már jobb nem lesz soha. Lépj le, amint tudsz.

Ez már jobb nem lesz soha. Lépj le, amint tudsz.
En a helyedben lelépnék és az apud a hibás, mert hagyta, hogy az anyud csinál, amit akar. Már ne segitsél neki, csinálja meg egyedül! Abban is biztos vagyok, hogy irigy rád, mert sajnos vannak ilyen anyák is.
Elég gáz a helyzet, bár nem értem, hogy érted azt, hogy hasznot akar belõled húzni, nem látom, neki hol van ebben a haszon. Õ mit szól ahhoz, hogy a barátod vesz neked ruhát? Próbáltál vel errõl beszélni? Egyébként szerintem unatkozik, nem dolgozik, és baromira ráér hülyeségekkel foglalkozni.
Szerintem ezt nem lehet megérteni, hogy egy anya hogy gondolkozhat igy..épeszû ember nem viselkedne igy, de még az állatok sem..és sajnos nem vagy egyedül ezzel a gonddal, az én anyám is agyilag megrekedt az óvodai szinten, az akarom, kellnél...de az, hogy egy kapcsolat kétoldalú, hogy jó esetben adok-kapok, arról hirbõl se hallott...
Mintha az én gyerekkoromat írtad volna le!!! Én elköltöztem, hagytam az egyetemet a fenébe, ha késõbb lesz rá, levelezõn folytatom. Nem bírtam nézni, hogy irigykedve adta a puszta kenyeret, míg a tesóm minden nap drága tízóraival indított, és mellé zsebpénz, amibõl délután pizzára ment, nekem megint jött a száraz kenyér :/ Menekülj!!!
Szerintem az egyetlen dolog, amit tehetsz ebben a helyzetben az az hogy a saját érdekeidet nézed, ill. azt hogy te minél kevesebbet sérülj. Anyáddal ne foglalkozz, hogy mit miért csinált, valószínûleg valami mély lelki sérlést akar rajtad megtorolni, ez az õ keresztje, nem kell neked megváltani. Ezt nagyon vésd az eszedbe. Ahogy azt is, hogy ugyanolyan értékes ember vagy mint bárki akit ismersz vagy valaha is ismerni fogsz. Semmivel sem vagy rosszabb. Mindenre képes vagy, ha eleget dolgozol érte. Nézz csak magadra, saját erõdbõl félévente tudsz magadnak venni néhány ruhát, ezt is magadnak köszönheted. :) Apró pozitív dolgokból építsd fel önmagad. Csak haladj elõre, egyenesen. Határozd el mit szeretnél. Ha kell a diploma, de azért mert te akarod nem anyád, akkor csináld végig. Ha nem, akkor keress munkát és maint felvesznek, hagyd ott a sulit, és állj a saját lábadra. Ha a barátod támogat, addig talán meghúzhatnád magad náluk míg megkapod az elsõ fizetésed. Elõrefele nézz, még elõtted az élet, neked nem kell olyan sorsra jutni mint neki nem kell rossz embernek lenned neked még van választásod. Mindenesetre sok erõt és kitartást kívánok neked. Minél elõbb szakadj le anyádról, mármint érzelmileg, és ne nézz hátra tuti be fog vetni egy-két cselt ellened, majd ha lesz önálló kereseted, pl. hogy jajj bezzeg mennyibe voltál stb. Álld a sarat, és ha nagyon nehéz lesz, gondolj arra hogy ez csak egy játszma ami arra megy ki hogy téged minél jobban megkopasszon, hogy nehogy a saját lábadra tudj állni. Kit szekálna akkor és kit húzna le lelkileg? :) Minden eszközt be fog vetni. Ha ezt tudatosítod magadban, nyert ügyed van. Sok sikert!
Nagggyon ismerõs a szitu, én anyum is hasonló dolgokat megcsinált :( Ha van barátom, akkor k*rva vagyok (pedig eddig csak hosszú kapcsolataim voltak, 2 éves és 1, 5 éves), és hülye, amiért nem vetetek meg velük mindent (az õ felfogása szerint, buta vagyok, h magamnak veszek alap dolgokat, pl. dezodor, miért nem fizettetem a barátommal, arra való...) Ha meg nincs barátom, akkor meg az a baj, akkor az arcomba vágja, h ha épp tanultam és nem tudtam elmenni dolgozni adott hónapban és nem volt pénzem, h fogjak ki vmi gazdag csávót és vetessem meg vele, mert neki ugyan nincs rám pénze... A fõsuliról is le akart beszélni, azt akarta, h menjek el robotolni 70 ezerért, h tudjak minden hónapban hazaadni és levegye rólam a kezét. De akkor is jelentkeztem egyetemre, és végig is fogom csinálni! Még van belõle 3 év, összeszorítom a fogamat és kibírom, csak ezt tudom tanácsolni neked is! Koncentrálj a tanulásra, amennyire csak tudsz, utána menj!
még valami én pl adomány boltban veszek isteni márkás dolgokat, ahol 500 ft egy cipõ vagy kabát és semmi bajuk nincs(egy nagyon szép elegáns alkalmi cipõm is ennyibe került ott)meg könyveket is ott veszek plusz minden ami kell:)
ha még nem dolgoztál úgy igazán kérhetsz aktív korú ellátást(az ottani szociális osztálynál) ez havi huszon akárhány ezer ft+ az önkormányzat fizeti a tb-d. Ha pedig bármilyen segéllyel rendelkezel igényelhetsz nyugdíjas bérletet ami 3700 Ft azt hiszem:) Persze mindezt nekem is magamtól kellett megtudnom a munkaügyi nem segített. Ami anyádat illeti nyelj és spórolj egy saját lakásra a pároddal nincs mit tenni és én a helyedbe inkább koleszba mentem volna a munkán szerzett pénzbõl és kabátot meg cipõt hagytam volna a fenébe. ui.:áttudom érezni a dolgot mert nekem egy skizofrén apám van aki depressziós és alkoholista is egyben volt itt aztán lelkiterror bõven
A kérdező hozzászólása: Ahhoz mit szól hogy barátomtól kapok ruhákat? Lek*rváz ezért is, és olyanokat mond, hogy biztos tartanom kell érte!!!
Csak azt nem értem, hol van itt a haszonhúzás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!