Találatok a következő kifejezésre: Egy 94-es szerződés, mely (1 db)

Egy 94'-es adásvételi szerződés, mely nem lett beadva a földhivatalba érvényét vesztheti?

Párom és testvére egy kis vidéki házat kapott nagypapájuktól a 90-es években. El?ször csak a bratyó nevén volt, kés?bb készült egy ügyvéd által ellenjegyzett olyan adásvételi, melyben párom lett az ingatlan 1/2-ed tulajdonosa. A gond az, hogy nem adták be a földhivatalba /nem tudjuk miért /. Az ingatlanban jelenleg is férjem testvére él és ? úgy gondolja ?vé a ház, már hitelt is akar rá felvenni. Be lehet még adni ezt az adásvételi a földhivatalba?

Legjobb válasz: szerintem azt direkten már biztosan nem. de baromi gyorsan szerezzetek egy ügyvédet, mert ha nincs bejegyezve a földhitalnál, akkor úgy rápakkolják a jelzálogot mint a huzat, aztán meg pereskedhettek évekig.

szerintem azt direkten már biztosan nem. de baromi gyorsan szerezzetek egy ügyvédet, mert ha nincs bejegyezve a földhitalnál, akkor úgy rápakkolják a jelzálogot mint a huzat, aztán meg pereskedhettek évekig.
Lehet, hogy ez régebben másképp mûködött, de legjobb tudomásom szerint az ügyvéd küldi el a földhivatalnak az adásvételit. Szerintem ez elsõsorban az õ felelõssége! Én is ügyvédet ajánlok!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elfogadnád hogy halálbüntetés helyett, aki azt érdemelné tényleges életfogytiglant kapjon, ami idő alatt kényszermunkát is kellene végeznie és ne luxusbörtönben legyen elszállásolva?

Sokat olvastam mostanában a halálbüntetésről (könyveket is). Eddig támogattam a halálbüntetést, de most árnyaltabbnak találom már a képet.

A fő kérdés már inkább az, hogy kinek akar a törvény megfelelni. Ha a társadalom azonnali büntetni akaró hajlamának (ösztönének), akkor legyen halálbüntetés, de ha a célja szigorúan az elítélt minél keményebb büntetése, akkor talán az utóbbi a jó, hogy ne haljon meg?

Ha soha nem szabadulhatna (nincs feltételes szabadláb 20-30-40 év múlva) és mellette még kényszermunkát is kellene végeznie. Plusz még nyilván nem a mostani luxusbörtönök egyikében lenne elszállásolva, hanem maximum annyiba kerülhet az ellátása, amennyi értéket munkával megtermel magának. Nyilván ezeket azért mondom, mert ezeken sokszor változtatnak, variálnak, de ha ez a három meglenne "kötelezően" (soha nem szabadulhat, dolgoznia kell és nem élhet luxusban), akkor elfogadnátok, hogy Szita Bence, Marian Cozma, Bándy Kata gyilkosai, vagy az olaszliszkai lincselők, móri mészárosok így éljenek életük végéig biztosan, halál helyett?

Ezen kívül azt találtam -ez talán a lényeg-, hogy az elítéltek maguk is durvábbnak tartják az életfogytot, mint a halálbüntetést.
Több mint háromszáz, életfogytos olasz rab 2007-ben az akkori köztársasági elnöknek küldte aláírásával szignálva a következő levelet: „Elnök Úr! Belefáradtunk abba, hogy minden nap egy kicsit meghalunk. Úgy döntöttünk, egyszer halunk csak meg, és arra kérjük: életfogytiglani börtönbüntetésünket változtassák át halálbüntetéssé. Az életfogytiglani börtön istentelen találmány, olyan kegyetlenség, amely túlmegy minden képzeleten. Ez apró kortyokban fogyasztott halált jelent. Győzelem a halál felett, mert még a halálnál is erősebb.”

6

Tudom az adószámomat, de nem emlékszem, hogy valaha is lett volna adókártyám. Kérhetik valahol? Kötelező megcsináltatni? Hol lehet?

2

Tekinthető ebben az esetben egy jegyzőkönyv érvénytelennek?

Elkövettem e munkahelyemen egy szabálysértést, amelynek a következménye az lett hogy sajnos a munkáltatóm rendkívüli felmondással megszüntette a munka viszonyomat. Készült erről a szabály sértésről egy jegyzőkönyv, amely súlyos alaki hibákat tartalmaz. Például nem szerepel rajta semmilyen helyszín megjelölés, hogy hol is készült a jegyzőkönyv. Nem szerepel rajta ki a jegyzőkönyv készítője. Az egész jegyzőkönyv mindössze a következő dolgokat tartalmazza. Egy dátumot, a jelenlévőket, az eset leírását, és a jelen lévők alá írását. Az egészen látszik hogy egy gyorsan és szakértelem nélkül "összeütött" valami. A kérdésem a következő lenne, tudja-e valaki hogy milyen jogszabály vonatkozik arra, hogy milyen esetekben tekinthető egy jegyzőkönyv jogilag érvénytelennek? Megköszönném ha linket is tudna adni ahol el tudnám olvasni ezeket a jogszabályokat.

3

Szerintetek normális az ilyen buszsofőr? !

Sziasztok! Ma utaztam egy helyközi járattal, van bérletem, igazolólapom, diákigazolványom (a bérlet 15 km-es). Az irattartókat úgy gyártják, hogy a plasztikkártyák pont elférjenek benne, de a bérlet kb egy centivel szélesebb. Az az egy centi a két oldalán lévő fél-fél centi széles üres rész, nincs rajta semmi fontos. Na, hogy elférjen be kell hajtani (van aki levágja de azt nem mertem) de attól még minden látszik rajta. Eddig egy buszsofőrnél se volt ez probléma, mindegyik elfogadta. Ma szállok fel a buszsofőr egyből (bunkó hangnembe) elkezdi mondani; "bontsa ki a bérletet, 2 éve tilos a behajlított bérlet" erre én "erről én nem tudtam" erre ő "miaz, hogy nem tudta mindenki kapott róla papírt" én; "én nem kaptam" (tényleg nem kaptam) akkor elkérte az igazolást és a diákigazolványom akkor elkezdett kötözködni, hogy lejárt az igazolás (november 2-ig jó) akkor mutattam, hogy még érvényes. Kb 2 perc szerencsétlenkedés után visszaadta a papírjaim. Ezt eljátszotta a haverommal aki mögöttem állt, ő még ki is vette a bérletet, hogy ne legyen behajlítva. Ezt eljátszotta a mögöttünk álló kb 5 emberrel (köztük egy terhes nővel). Most ez normális? Utánanéztem de én semmilyen szabályt nem találtam a behajlított bérletről és olyan papírt se kaptam amit mondott (haverom se kapott) szüleim se kaptak tehát nem is tudtam róla. Azt tudom, hogy nem szabad belevágni mert akkor érvénytelen (egy ismerősömnek ez volt), de én nem vágtam bele. Most akkor kinek van igaza? Előre is köszi! 14/f

11

Mire számíthatok, ha kivágom a szomszéd rám nézve életveszélyessé vált fáit, amikkel ő nem törődik?

Külterületi telek, több tulajjal (4-5), köztük nincs senki, aki képviselné őket, tehát nincs kivel beszélni. Kb 10 éve nem jár ki senki, a kert gondozatlan dzsuva. Két kb 15 méteres fenyő áll a kerítésemtől 3 m-re, egyik csontra kiszáradt nyáron, ha egy vihar kidönti, az én házamra szakad, a villamos vezetékkel együtt, ami alatta fut (és a másikat is magával viszi). Egy másik fenyő kerítéstől 4 m-re van, eleve ferdén nőt, a 80%-a fölöttem van. Szintén fenyeget a kidőlés veszélye, a hozzám hulló tűlevélről nem is beszélve. Ki szeretném vágniőket, mert veszélyesek. Milyen jogi következményekkel számolhatok? vagy milyen dokumentáció esetleg engedély kell ehhez? Tulajokkal nem lehet tárgyalni, már próbáltam. Előre is kösz a segítséget

5

Van itt valaki aki jegyző vagy van jegyző ismerőse?

Egy 4-5 oldalas dolgozatot kellene írnom a jegyző önkormányzati tevékenységéről, de nem csak ilyen netről összeollózott dolgot akarok, viszont nekem nincs jegyző ismerősöm.

2

Jogosan fényképezett le a közterület felügyelő?

A multkor történt az eset, hogy lyukas óránk volt a suliban és kimentünk a városba. Van egy hely, ahova mindig elmegyünk cigizni és ott szokott lenni több gyerek is és akkor beszélgetünk ott meg dohányzunk. Nincs közintézmény a közelben és semmi nem tiltja a dohányzást.
18-21 év körüliek voltunk ott kb 10en és bagóztunk.
Egyszer csak jött a közterület felügyelő, meglátott minket, és tőlünk egy olyan 20-30 méterre készített rólunk egy fényképet. Utána odajött és beszélt velünk pár szót. Megkérdezte, hogy elmúltunk e 18 évesek és nem e lógunk a suliból, meg hogy nem e dobáljuk a csikkket a földre. Hozzáteszem mindig kukába dobjuk a csikket, a földön sem volt egy sem. Miután válaszoltunk a kérdéseire, továbbment.
A kérdésem az lenne, hogy csak úgy lefényképezgethet ő akárkit, anélkül, hogy valami rosszat csinálnánk?
Mert gondolom, ha valami rendellenes dolog van azt természetes, hogy fényképezi, de amikor semmi rosszat nem csinálunk akkor is fényképezhet?

5

Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában viselhetem a Magyarországon kiállított viselési engedéllyel rendelkező gázpisztolyom?

Ezekben az országokban elég liberális a fegyvertartás (szinte már USA-beli, mindenkinek lehet utcán éles pisztolya, otthonra éles puskája), tehát azért gondolom hogy igen, mert ha amúgy is mindenkinél éles van, akkor egy magyar gáz-riasztón biztos nem akadnak ki.

Illetve tényleg fontos lenne tudni, mert ezekbe az országokba készülök is menni.

3

Ha valakinek tartozok és most nincs pénzem, hogy kifizessem akkor lehet belőle rendőrségi ügy?

Az összeg 2000ft.
És,ha jönnek a rendőrök akkor nekem muszáj őket beengednem a lakásomba?

11

Orvosi igazolást elfogad a bíróság ha nem tudok megjelenni a tárgyaláson betegség miatt?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!