Találatok a következő kifejezésre: Egy 9 babának miket (44 db)

Kisfiam 9 hónapos és seretnék egy második babát. Mikor a legalkalmasabb, mennyi legyen a korkülömbség, és anyagilag melyik a legjobb megoldás?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 6 és fél év a korkülönbség lesz a két gyerek közt (szeptemberben szülök), és én egyáltalán nem bántam meg, mert a kisfiam már tökéletesen megérti, mi miért van, eszik, fürdik, stb. egyedül és várja a kistestvérét. De vannak olyanok, akik a kevesebbre esküsznek, én személy szerint nem vállalnám az egyik kicsi másik pici dolgot.

Szia! Nekünk 6 és fél év a korkülönbség lesz a két gyerek közt (szeptemberben szülök), és én egyáltalán nem bántam meg, mert a kisfiam már tökéletesen megérti, mi miért van, eszik, fürdik, stb. egyedül és várja a kistestvérét. De vannak olyanok, akik a kevesebbre esküsznek, én személy szerint nem vállalnám az egyik kicsi másik pici dolgot.
Én is úgy tervezem, hogy 6, vagy 7 év lesz majd a két gyerek között, hogy mire megfogan a 2. , és itthon leszek, közben tudok az elsõvel többet foglalkozni az elsõ osztályban, meg õ is jobban áll a dolgokhoz. Ha túl korán jön a 2. csak neked lesz nehezebb, mert az elsõ is igényli még a mindenkori figyelmedet.Amúgy sokan a 2-3 évet tartják ideálisnak.De a legfontosabb, ahogy ti szeretnétek, ahogy nektek jobb, és meg tudjátok oldani.Tudod mindenkinek más a jó.

Mit lehet (kell) tanítani egy 9 hónapos babának? (pl. testrészek, integetés, tapsolás. Stb)

Legjobb válasz: Bármit amit mutogatsz idõvel megtanulja. Olyanok mint a szivacs. Veszi az adást, de majd csak idõvel adják vissza. Lányom kb. 8-9 hónaposan integetett, és 10 hónaposan tapsolt. Testrészeket olyan 12 hónapos kora körül mutatta meg, ha kérdeztük. De ezekben egyénileg fejlõdnek a gyerekek, nem is kell még elvárni tõlük. Nyugodtan mutogass neki, tapsolj, mondogasd és mutasd a testrészeket, énekelj-mondókázz neki. Õ meg szépen el is raktározza a tudást, és majd egyszercsak elõveszi. :) Itt egy táblázat, hogy nagyjából mit tudnak a babák egyes hónapokban, de tudod ez csak egy nagy átlag. http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasfejlodes/47-mozgasfejl..

Bármit amit mutogatsz idõvel megtanulja. Olyanok mint a szivacs. Veszi az adást, de majd csak idõvel adják vissza. Lányom kb. 8-9 hónaposan integetett, és 10 hónaposan tapsolt. Testrészeket olyan 12 hónapos kora körül mutatta meg, ha kérdeztük. De ezekben egyénileg fejlõdnek a gyerekek, nem is kell még elvárni tõlük. Nyugodtan mutogass neki, tapsolj, mondogasd és mutasd a testrészeket, énekelj-mondókázz neki. Õ meg szépen el is raktározza a tudást, és majd egyszercsak elõveszi. :) Itt egy táblázat, hogy nagyjából mit tudnak a babák egyes hónapokban, de tudod ez csak egy nagy átlag. http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasfejlodes/47-mozgasfejl..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Már mutogatom neki az integetést, tapsolást, pocakot, fejet, de nem akarja :) Azért is kérdeztem, hogy irreális dolgokat "várok-e el" Tõle. :) De akkor kitartó leszek, és majd csinálja, ha akarja. A táblázatot megnézem, köszi!
igy ahogy irod, en a tapsolassal kezdtem, 7, 5 honapos korara mar tudott tapsolni, most az integetest gyakoroljuk, meg csak a tukorkepenek integet, de magatol, nem keresre a testreszeket is mutogatom neki, de azt egyaltalan nem mutogassa, majd megtanulja, ha lesz hozza kedve sokat mondokazunk, nehany mondokat magamtol elmutogatok neki, probalom valahogy mutogatva eljatszani, nagyon elvezi nezegessuk a konyveket, meselem mi van benne, melyik allat miket mond

Kiváncsi lennék 9 hós babák napirendjére, alvás, evés, séta, mit mikor csináltok, mennyit esztek és alszotok stb? Kérlek írjatok! Egy 9 hós kislány bizonytalan anyukája :-)

Legjobb válasz: Nekem napi 4-szer eszik, kb 100-150 gr-ot, attól függ, hogy mit adok neki, mellette még 5-ször szoptatom. Itt mindig lepontoznak érte, de nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1 éves korig nem kell kiváltani szoptatást. Én megfogadtam a tanácsát, mert szerintem is az anyatej a legegészségesebb neki. Mondjuk mellette nem eszik sokat, fõzeléket nem is akar, inkább csak gyümölcsöt. Reggel 7-kor kel, aludni kétszer szokott nap közben kb. 10-kor fél órát, meg 3 körül 1 órát. Este 8-kor fürdetés, és utána fél 9-9 körül alvás reggel 7-ig.

Nekem napi 4-szer eszik, kb 100-150 gr-ot, attól függ, hogy mit adok neki, mellette még 5-ször szoptatom. Itt mindig lepontoznak érte, de nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1 éves korig nem kell kiváltani szoptatást. Én megfogadtam a tanácsát, mert szerintem is az anyatej a legegészségesebb neki. Mondjuk mellette nem eszik sokat, fõzeléket nem is akar, inkább csak gyümölcsöt. Reggel 7-kor kel, aludni kétszer szokott nap közben kb. 10-kor fél órát, meg 3 körül 1 órát. Este 8-kor fürdetés, és utána fél 9-9 körül alvás reggel 7-ig.
5-6 között hajnali szopi (egyik cici), egybõl visszalszik fél 8-8: ébredés és szopi (másik cici) közös játék a nagyágyban játék, háztartási tennivalók közös "intézése" fél 10-10: tízórai (gyümölcs, 100-150g) 11 körül: kb. 1 óra alvás fél 1-1: ebéd (fõzelék husival vagy sajjtal, 150-200g) játék fél 3-3 séta: kb. 1 óra, de közben bealszik a manó így mikor hazaérünk kitolom az udvarra és ott alszik tovább tehát fél 4 körül: kb. 1 óra alvás ébredéskor uzsi (szopi) játék 6-fél 7: vacsi (tejpép) játék apával fél 8 fürdés, jóéjt-szopi 8 alvás reggel 5-6-ig
Az én kisfiam lassan 10hónapos.Reggel 6-7közt kel 8ig játszik a kiságyba 8kor reggeli fél szelet vajaskenyér 1, 5dlkakaó, 10ig játék 10kor 1alma kekszel vagy valamilyen gyümi utánna alvás 10.30-kb 11.30ig.Játék 12.30-1ig akkor ebéd husis fõzelék, utánna megyünk sétálni 3-4ig majd 4körül uzsi gyümölcs utánna alszik 1órát, felkel cicizik.játék 6.30ig akkor következik az esti szertartás meztelenkedés, vacsi fõzelék sinlaccal vagy tejpép, pancsi és 8.30körül tente.Éjjel általában egyszer ébred cicizni.Hát nagyjából átlagosan igy néz ki egy napunk. Persze vannak eltérõ esetek, és a picike sem mindig egyforma.
Az én fiam 8, 5 hónapos.Általában 6-7 között kel reggel kb.1 órát fennt van és utána alszik legalább 10 óráig. Ilyenkor megreggelizünk, õ általában gyümit, babapudingot vagy naturjoghurtot gyümipéppel.Utána játék, majd cicizés.Ezután elmegyünk sétálni(amig korán sötétedik ilyenkor szoktunk), majd ha hazaértünk ebédelünk.Próbálok fõzeléket adni neki, de általában keveset eszik.Közben hazajön a nagyobbik fiam a suliból, játszik vele egy kicsit.Majd ismét szopi és alvás.Ez jó esetben 3-6ig eltart.Utána játék vacsi fürcsi, és cici, majd szunya! Nagyjából ennyi!De vannak napok amikor megyünk valahova, akkor ez persze felborul!
8 és fél hónapos a fiam. Reggel fél 7-kor kel, 8-kor szopizik, utána 9 örül séta, alszik 30-40 percet. Fél 12-kor fõzelék (kb 120 gramm) +szopi, fél 1-kor alvás kb. negyed 3-ig, fél 3 uzsi gyümi+szopi, fél 5-kor szundi 30 perc, fél 7 Sinlac (kb. 140 gramm), 7-kor fürcsi, utána szopi, 8-kor alvás 4 körül szopizik. Nagyon jó így a napirendünk, nem nyûgös, kiegyensúlyozott baba.
Pár nap híján 9 hós a kislányom. Reggel 7 körül ébred, 8 körül eszik gyümipépet, utána játék többnyire a földön pokrócon, néha jön a számítógép elé és veri a billentyûzetet, aztán kb. 10 órakor szunya kb. 12-ig. Ébredés után ebéd, fõzelék, többnyire husis, néha husi nélkül, már próbálkozunk a tojás sárgájával is. Ebéd után kis pihi a székében, aztán szintén megyünk le a földre, általában minden nap jönnek a szüleim uncsizni, akkor már itt vannak és játszunk együtt. Kb. 2 óra körül megyünk sétálni, aztán ismét játék a földön, lassan megjön Apa a munkából, aztán kb. 4 óra tájban gyümipép evés, utána alvás, kb. 6-ig, utána ismét játszunk már Apával együtt 7-fél 8 körül kap egy kis tejpépet (nem annyit, amennyit megenne, hanem kevesebbet, mivel hamarosan jön a vacsija) kb. 80-100 grammot eszik belõle, utána már próbáljuk valahogy kihúzni a pancsiig, ami fél 9-9 körül van, aztán vacsira tápszer kb. 180-190 ml. Éjjel egyszer ébred enni tápszert, van, hogy többször kel, de akkor nem eszik. Kb. így alakul a napunk. :)
nálunk a következõ 1 nap: 6 körül kel, mert apa is akkor ébred... fél 7 -7 körül reggeli, 265 tápszer. aztán játék, rendrakás... 9-9:30 körül gyümi 10óraira, joghurttal, v túrókrémmel aztán alvás kb 1.5 óra 1 fél 2 felé ebéd. kb 200 gramm fõzi husival, v tészta... aztán séta, ha engedi az idõ. ha kimegyünk, elalszik a kocsiban. ha megjövünk, jászunk tovább. 4 negyed 5 körül uzsi, tejpép 150 mili vízbõl aztán játszunk megint fél 7 fürdés 7 vacsi 265 tápszrt fél 8kor megy csicsikálni:)


Mennyit kell innia egy 9, 5 - 10 hónapos babának - úgy hogy már sajnos nem szopizunk, ill. tápot se nagyon fogadja el napközben max reggel? 7 Mit lehet tenni ha keveset iszik egy baba?

6,5 hónapos korban utasította el a cicit ill tápot, igaz 5 hónapos korban kezdtük el a hozzátáplálást (pont amiatt mert nem volt neki elég a tejem és a táp sem volt neki elég pótlásnak) és akkoriban is már kínálgattam folyadékkal. Naponta többször is kínálgatom vízzel a kisfiamat, olykor teát ill baba gyümölcslevet is próbálok, de mind hiába folyton csak pocikol és max a játék mellett megy bele pár csepp - egyre jobban aggódok, hiszen máris itt a nyári klíma, ennek ellenére nem haladunk az ivással... Étkezéssel sosem volt baj, szépen eszik, de az ívás nehézkes. Próbálom a kajáját is vizezni, de ez akkor sem elegendő. Próbáltam már cumisüvegből, többféle csőrös pohárból, kiskanállal, fecskendővel, de legeredményesebbnek a sima pohár ill a jana 2,5dl vizes palackja bizonyult - utóbbi kettőből legalább nagy ritkán van kedve nagyokat kortyolni, valószínűleg azért mert mi is ilyenekből (pohár vagy palack) iszunk... A kevés folyadék miatt sajnos sokszor erőlködve kakil és bogyós a produktum, ill sokat erőlködik és semmi és akkor kicsit segítek neki lázmérővel. Egyébként még ha nehézkesen is, minden nap 1-3szor van széklete hisz az étlapja rostban gazdag. És a pelusok is nedvesek, de pl.: egy jana 2,5dl palack leghamarabb 3 nap alatt fogyna el... - ez semmiképp sem elegendő mennyiség szerintem. A minimum legalább napi ennyi lenne, sőt másoknál ilyen korban már napi 1 liter vizet is iszik a csemete. A fiam kb 8,5kg és 9,5 hónapos - ennek megfelelően mennyit kéne innia?

Legjobb válasz: Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.

Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.
A kérdező hozzászólása: A pocikolás alatt azt értem, hogy gurgulázik vele és hol mint a szökõkút felköpi, hol kifújja - kibugyborékolja, hol meg óvatosan kilöki a nyelvével ilyenkor lesz a háta közepéig olyan ; és ez megy már hónapok óta. Köszönöm, lehet hogy én is kipróbálom a hipp teát - idáig csak a HIPP filteres ill.granulátumos teát próbáltuk ki gyógynövény ill. alma-fahéj ízben, lehet hogy az erdei lenne nálunk is a nyerõ... Hát a tápot NUKos cumisüvegbõl fogadta el, elõször én is azzal próbálkoztam kitartóan, aztán vettem többféle csõröset is de nem voltak nyerõk, a pohár (poharas csõrös poharakból kiszedtem a szelepet, mert rászívva abból sem volt hajlandó inni) és a palack legalább olykor felkeltette az érdeklõdését és olykor kortyol belõle. Én is éreztem hogy nem jó ötlet sokfélével kísérletezni így már jó ideje a janás palackból kínálom - ami majdhogynem olyan mint egy cumisüveg, és a spec. nyílása révén mégsem ömlik belõle olyan sok, mint egy palackból. Neked most mennyi idõs a babád - mennyi idõ alatt jutottatok el idáig? Mert mi 5hós kortól próbáljuk az ivást és lassan 10 hónaposak leszünk...

Egy 9 hónapos babával aki nem eszik többet egy nap pár kanál gyünölcsnél és pár kanálka levesnél, mit lehet csinálni, hogy ne csak szopizni akarjon?

Milyen módszerekkel vettétek rá nem ev? babáitokat az evésre?

Legjobb válasz: Tudom, hogy ezt nem könnyû elfogadni, és ne sértõdj meg, nem bántásképp, de örülj neki, hogy legalább az anyatej kell neki. mert hát az én drágám úgy evett 9 hónaposan egész nap (!) pár kanál ételt, hogy mellette se anyatej, se tápszer nem kellett neki. Bele voltunk betegedve, és persze elkövettük azt a hibát, hogy erõltettük az evést. Most 3.5 éves, és elértük sajnos, hogy egész egyszerûen utál enni. Vagyis: semmit ne erõltess! Ha neki anyatejre van igénye, hát egyen azt, majd lassan megszokja a szilárd ételt is. De legalább eszik. És fejlõdik. Ez a lényeg.

Tudom, hogy ezt nem könnyû elfogadni, és ne sértõdj meg, nem bántásképp, de örülj neki, hogy legalább az anyatej kell neki. mert hát az én drágám úgy evett 9 hónaposan egész nap (!) pár kanál ételt, hogy mellette se anyatej, se tápszer nem kellett neki. Bele voltunk betegedve, és persze elkövettük azt a hibát, hogy erõltettük az evést. Most 3.5 éves, és elértük sajnos, hogy egész egyszerûen utál enni. Vagyis: semmit ne erõltess! Ha neki anyatejre van igénye, hát egyen azt, majd lassan megszokja a szilárd ételt is. De legalább eszik. És fejlõdik. Ez a lényeg.
Ha baba maga dönt úgy, 1 éves korig bõven elég az anyatej. Babám 11 hónapos, alig eszik szilárdat, van nap, hogy semmit.

Van egy +tesztem és 9 napja késik, dokihoz hétfőn megyek. A kérdésem pár napja sokat köhögök, árthat ez a babának, mit szedhetek rá? Lázam nincs.

Legjobb válasz: Ha a háziorvosod tudja, hogy babás vagy, azt is tudja mit írjon rá, hogy a babának ne árts vele! Bár nálunk a lándzsás útifûszirup bevált köhögésre. Én ezt adom a gyerekeknek, növényi úgyhogy biztosan nem árt a bébinek, de azért kérdezd meg a dokit! Jó babavárást!

Ha a háziorvosod tudja, hogy babás vagy, azt is tudja mit írjon rá, hogy a babának ne árts vele! Bár nálunk a lándzsás útifûszirup bevált köhögésre. Én ezt adom a gyerekeknek, növényi úgyhogy biztosan nem árt a bébinek, de azért kérdezd meg a dokit! Jó babavárást!
Az orvosok nem nagyon irnak ki semmit amig nincs lázad.Én is igy vagyok pár napja, megfáztam, fáj a torkom, de nincs lázam.Nekem 2 orvos is ajánlotta, sok sok tea, kamillás inhalálás, rengeteg citrom méz.DE a lándzsádutifü az kimondottan jó a köhögésre, igy megpróbálhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A Stodal szirup is nagyon jó.
Meleg citromos tea+ méz. Ennél jobb nincs :-) ne nagyon szedj gyógyszert meg ilyeneket, amúgy se lehet kismamáknak. Én tantum verdét szopogattam ha fájt a torkom.
Szia! Én is ugyanígy kezdtem a terhességem, és nagyon aggódtam, nehogy baj legyen. Lázam hál'istennek nem volt. Tea, méz, homeopátiás szerek. Stodal szirup, amíg nem fordult fel a gyomrom az ízétõl :)

Mit lehet adni reggelire egy 9 hós babának?

Egy foga van, eddig tejpépet evett gyümölccsel.

Legjobb válasz: Vajazott kenyér falatkákat, pici kockára vágott baromfi virsli. Tejbegriz, gyümölcs joghurt, ami müzlis (DM-ben kapható). Üdv. 9 hónapos 8 fogú kislány anyuja

Vajazott kenyér falatkákat, pici kockára vágott baromfi virsli. Tejbegriz, gyümölcs joghurt, ami müzlis (DM-ben kapható). Üdv. 9 hónapos 8 fogú kislány anyuja

8-9 hónapos babáddal hogy telik a napod? Mivel játszik? Mennyit van el egyedül és együtt mit játszotok?

Legjobb válasz: mivel bújnak a fogai, most jön a 4ik, nyügösebb, keveset van el a kiságyba, nem ül, de áll:) amikor megunja, elfarad elkezd sirni.A hordozóban 10 percet van el. reggel 7-8 ébredes 8körül tápszer 10kor gyümölcs aztán alvás. 13 kor tápszer, utána séta, mászás 15 körül ebéd 16 tápszer játszás, masszirozás. 20 körül fürdetés, alvás reeggelig. De, hogy konkrét választ adjak, egész nap együtt vagyunk, mindig csinaálok vmit, teregetek közben énekelek neki, eszek kiviszem a konyhába és adok egy tányérta kezébe.Estére hulla vagyok, és másnap kezdödik elörõl:)

mivel bújnak a fogai, most jön a 4ik, nyügösebb, keveset van el a kiságyba, nem ül, de áll:) amikor megunja, elfarad elkezd sirni.A hordozóban 10 percet van el. reggel 7-8 ébredes 8körül tápszer 10kor gyümölcs aztán alvás. 13 kor tápszer, utána séta, mászás 15 körül ebéd 16 tápszer játszás, masszirozás. 20 körül fürdetés, alvás reeggelig. De, hogy konkrét választ adjak, egész nap együtt vagyunk, mindig csinaálok vmit, teregetek közben énekelek neki, eszek kiviszem a konyhába és adok egy tányérta kezébe.Estére hulla vagyok, és másnap kezdödik elörõl:)
Az én kislányom 9 hónapos: 6:30-kor ébredés tápszer reggelire 7-9-ig alszik utána tízórai általában pogácsa vagy babapiskóta, utána játszik illetve õ már egyedül sétál így sétálgat vagy a játékos dobozából pakol ki, lapozgatja a könyvvét, labdázni nagyon szeret. Úgy szokta, hogy felveszi a labdát a földrõl kicsit sétál és eldobja és kezdi elõlrõl amíg meg nem unja! 11 óra körül ebéd és alvás. Ebéd után max 40 percet alszik, ha felkelt vagy megyünk sétálni vagy a kisbarátnõje jön át, vagy mi hozzájuk. 15 órakor uzsonna, 16:30 körül alvás itt kb. más fél órát. Mire felébred apa is haza ér és játszanak együtt. Én ilyenkor szoktam megfõzni másnapra az ebédet! 20:00-kor fürdés vacsora, egy kicsi játék és alvás. Õ eléggé érzékeny és ragaszkodos baba, sokszor oda jön hozzám, hogy átkaroljam. Utána megy és játszik vagy rosszalkodik! :o) A házi munka elvégzése után szoktunk együtt játszani, de például mosni együtt szoktunk, imádja a ruhákat "válogatni".

Mit csinálnak, hogy kezelnek egy 9-10 hós babát a bölcsiben?

Ha jöv?re elveszik a 8 órás munka mell?l a gyest, lehet nem tudom megvárni a lányom 1. szülinapját, viszsamegyek dolgozni.

Legjobb válasz: Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment,csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(,pedig mondtam h önállóan megy stb.,most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat,nagyon ügyes,majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát,gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket,lányomat már nem,õ a nagyokkal eszik önállóan,két vele egyidõs baba van a csoportba,õket még külön kell etetni, a többiek 2-2,5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák,ne aggodj miatta,beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.

Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment, csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(, pedig mondtam h önállóan megy stb., most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat, nagyon ügyes, majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát, gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket, lányomat már nem, õ a nagyokkal eszik önállóan, két vele egyidõs baba van a csoportba, õket még külön kell etetni, a többiek 2-2, 5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák, ne aggodj miatta, beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.
Szia, én úgy tudom, h bölcsibe csak 1 éves kor után veszik fel a babákat. A fiam csoportjában a legkisebb gyerek 15 hós, külön figyeltek rá, a csoportban nem engedik a gyerekeket egymásnak esni. Vagy ha meg is történik azonnal ott vannak a gondozónõk. Beszoktatáson láttam. Ez egy sima önk.bölcsi. 10 gyerek/2gondozónõ.
Az èn lanyom 11 hòsan indult bölcsibe. Nagyon fèltem, h majd nem fog enni, mert iszonyat rossz evö, de valahogy ennek is megtalàltàk a mòdját ès eszik. A gondozò mindig elmondja, h mit ès mennyit evett, de èn a pocijàn is làtom, h tele van. Ö vegyes csoportba jàr (1-4 èvesek) ès a nagyobbak meg vannak tanìtva, h vigyàzzanak a kisebbekre - làttam a beszoktatàs alatt. Ha keseregne fölveszik, ölben jàtszanak vele. Làtom a babàmon, h jò neki, mert dèlutàn is jòkedvü. Èn nagyon fèltem a bölcsitöl a babàm kora miatt, de igy pàr hét elteltèvel: nagyon elègedett vagyok!
6 hónapos kortól lehet a gyerekeket bölcsödébe íratni. A gondozónõk nem nagyon szeretik, mert rengeteg a plusz munka velük, hiszen egyvalaki "kénytelen" állandóan rá figyelni, ha vegyes csoportba kerül, amire elég nagy esély van, hiszen azért a legtöbb gyerek másfél-2 évesen kerül bölcsibe. A nap nagyrészét a kicsi a járókában fogja tölteni, az udvaron pedig babakocsiban és ez érthetõ, hiszen a csoportokban 20-22 gyerek van. A gondozónõ minden testi szükségletét ki fogja elégíteni, tehát megeteti, tisztába rakja, elaltatja, stb., de ennél több foglalkozást nem szabad elvárni, nem is lehetséges a többi gyerek mellett. Ha tudod, próbáld valahogy kihúzni kicsit tovább az otthonlétet vele.
családi napközibe kell íratnod nem bölcsibe:-)tudok mesélni, írj privit.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszönöm, de valószínü, azért adom bölcsibe már 9 hósan, mert annyi pénezem van, hogy magán bölcsibe adjam, nem?? Nem, sajnos nem. A pénz hiánya miatt kell visszamennem dolgozni!! Nem várok el nagy gondoskodást, csak annyit, hogy ne a járókában üvöltsön egész nap, mert nem foglalkoznak vele. Itt is általában 15 hó feletti babák vannak, 15 fõs a bölcsi 3 gondozóval. Majd meglátjuk, nyilván én is húzni akarom, amíg lehet, de köszönöm szépen a válaszokat, szívesen várok további tapasztalatokat is.

Mit lehet egy 7 és fél éves kisfiuval és egy 9 honapos kislány babával játszani?

Legjobb válasz: Játszol a naggyal, miközben a kicsi az öledben ül, vagy éppen elmászkál. Nálunk a "katonázás", kocsiverseny a menõ. Ha a pici belenyúl a játékba, akkor úgy szövi bele náluk a nagy, hogy jön az óriás, transformers stb..és menekül elõle, apici meg hangosan nevetgél rajta és kúszva, mászva üldözik egymást.

Játszol a naggyal, miközben a kicsi az öledben ül, vagy éppen elmászkál. Nálunk a "katonázás", kocsiverseny a menõ. Ha a pici belenyúl a játékba, akkor úgy szövi bele náluk a nagy, hogy jön az óriás, transformers stb..és menekül elõle, apici meg hangosan nevetgél rajta és kúszva, mászva üldözik egymást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!