Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor kell felvilágosítani (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez nem normális! Tetszik az unokatesóm?

Én 16 éves vagyok és lány, ő meg 24 éves fiú. Nem Magyarországon lakik, tehát elég keveset találkozunk. Évek is eltelhetnek a kék találkozás között, de alapvetőleg születésem óta ismerem ugye... Most jött hozzánk a családjával (anyukám testvére, felesége, és ő) látogatóba egy hétre.
Suli után minden nap velük voltam, sokszor csak a fiúval, kettesben, és úgy érzem kezd nagyon megtetszeni. DE EZ NEM LEHET!! hiszen az unokatesóm...családtag. nem? :S
néha úgy érzem, mintha ő is másképp közeledne felém, mint pl. a nővéremhez, pedig ő még korban is közelebb áll hozzá. És még azt is megkérdezte, hogy van-e barátom.
Most mit tegyek? :S

3

Hogy segíthetnék neki?

Egy nagyon jó barátnőmnek meghalt az édesanyja kb. 3 hónapja. Egészen addig nagyon jó kedvű és humorú volt. Azóta teljesen magába fordult. Szünetekben is csak ül a hátsó padban...senkihez nem szól. Tudom, hogy most nagyon nehéz neki de teljesen tönkre ment. Rengetteget fogyot az arca besett lett. Hiába vagyok ott vele mindig mondja, hogy szeretne egyedül lenni. Annyira szeretnék neki segíteni amibem tudok... Ma nem jött suliba és ez is nagyon aggaszt!! Ofő annyit mondott, hogy ha megint jön akkor nagyon figyeljünk rá...Szerintem csinált magával valamit :((( Nagyon jó kapcsolata volt az anyukájával! Èn is nagyon szerettem!! :( Felhívnám az apukáját szívesen... (de mi van ha csinált magávak tényleg valamit?? Nem akarok tolakodó lenni..)

6

Ti mit gondoltok erről az életről?

(nem rólam van szó :))13 évesen összejött egy pasival aki drogos volt és ő is az lett utána Mosonmagyaróváról ellógott Tatára és a rendőrök szedték össze lopott a szülei kasszájából és a szülők egymást hibáztatták és nem tudták hogy ő volt és ezért elváltak 8.ban megbukott és ebben az évben is megfog Bécsbe is elszöktek.Emos fekete haj piercing fültágító stb

7

Megengednétek a 13 éves lányotoknak, hogy több lyuk legyen a fülében?

Hányat engednétek meg maximálisan?

11

Mit csináljak?

Mindig is sok barátra volt szükségem. Csak nem mindig kaptam meg. Egy időben nagyon sok barátom volt, akikkel elég sokat beszélgettem és találkoztam.Sajnos ez az egész már megváltozott, eltávolodtunk egymástól. Sok haverom van, de őket nem nevezhetném barátnak. De viszont van barátom akivel már 4 hónapja együtt vagyunk. De mostanában elég sok köztünk a vita. Megismertem egy fiút, akivel elég sokat beszélünk mostanában és mindig felvidított. Talán el kezdtem érezni valamit iránta, de lehet ez csak egy fellángolás.
Most lett barátnője, már nem is beszélünk.. Attól félek ez miatt, végleg elveszítem. Nincs kivel megbeszélnem ezt az egészet pedig jó lenne.. És nem is tudom,hogy mit csináljak.
Kérlek segítsetek! 15/l

4

Mért nem engednek el?

a szüleim nem engednek el az éjszakai aquaworldbe, pedig 17 vagyok, mit csináljak??

6

Elég motiválatlannak érzem magam az utóbbi időben. Céljaim is vannak, de hogyan 'rázhatnám fel' magamat?

19l vagyok. Még gimibe járok (sajnos). 12.-es vagyok, jövőre fogok érettségizni (5 évesbe jelentkeztem).

17 éves korom óta 'A' megyei rádióban dolgozom ('háttérmunkákban', és kitelepüléses dolgokban munkálkodom, ha szólnak, hogy szükség van rám). E mellett 2011 óta egy kisebb, helyi rádióban vezetek műsort, kisebb-nagyobb megszakítással. E mellett suliújságot is írok, és az sulirádiót is én 'viszem'.

Egyértelmű, hogy mi szeretnék lenni, ha 'nagy' leszek. Viszont nagyon-nagyon motiválatlan vagyok, ami az iskolát illeti. Nagyon sok hiányzásom van, és a jegyeim sem a legfényesebbek. Voltam az itteni fősulin (egyáltalán nincsenek olyan ambícióim, hogy Budapesten, vagy más városban fogok egyetemre / fősuliba járni. A kezdetektől fogva tudtam, hogy a helyi fősuliba fogok járni), és a ponthatárokat, és az egyéb dolgokat hallva tudtam, hogy nem valószínű, hogy felvesznek (kommunikáció és médiatudomány szak, nem érdekel, hogy büfé szak, de a fentiek után szerintem 'egyértelmű', hogy ezzel a szakkal szimpatizálok). Viszont említettek egy olyan lehetőséget, hogy a fősulinak van OKJ-s képzése (ebben a fentebb említett szak is szerepel), és ha 1 évet ráhúzok még, rendes diplomát kapok (értelemszerűen kevesebb pont kell a bejutáshoz, de még így is kérdéses, hogy jövőre indítanak e olyan szakot).

De így is motiválatlan vagyok, annak ellenére, hogy vannak céljaim (és kapcsolataim).

Mit kellene tennem?

2

A világ legnagyobb fájdalma. Hogyan éljem túl?

15 éves lány vagyok. Édesanyámnál valószínű rosszindulatú mellrákot észleltek ( a pontos eredmény jövő héten érkezik ), de bennem egy világ omlott össze, nagyon félek.. félek attól, hogy elveszítem. Tudom, hogy ha megműtik és megfelelő kezelést kap jók az esélyei és nem is olyan öreg, de nagyon félek a kiújulástól, esetleg mástól, hogy le tudja e győzni. Kérlek segítsetek, nagypn félek, egész nap csak sírok, nem tudnám magam túltenni rajta.. Minden olyan szép és jó volt, de hirtelen a semmiből kiderült, azóta életkedvem sincs..

17

19 eves lanyom meg kamasz?

12

Mit csináljak, hogy elviseljem apám maximalizmusát?

16 éves lány vagyok, egy viszonylag erős gimnáziumba járok (a megyénkben a legerősebb), 4,3-4,4-es átlagom van, inkább humán tantárgyakból vagyok jó, ezen a vonalon is akarok továbbmenni, reál tantárgyakból,tesiből és rajzból 3-4 vagyok. Viszont apámnak ez nem felel meg, folyton piszkál, hogy így nem fogom vinni semmire, meg tanuljak többet, stb. Csak azt nem tudom, mire? Fizikából, matekból járok különtanárhoz, a többi tantárgyra tanulok, ahogy tudok, de egyszerűen nincs időm, mert edzéseim vannak, angoltanárhoz is járok (nyáron akarok C1-es nyelvvizsgát letenni), és azért szerintem teljesen elfogadható, hogy 16 évesen szeretek a barátaimmal is időt tölteni.
Apám mindig is ilyen volt, általánosban már a négyes miatt hisztizett (akkor kitűnő voltam, de egy elég gyenge suliba jártam, ahhoz képest szerintem nem rossz a mostani átlagom), mostanában elfogadja, csak a hármasok miatt van kiakadva, de egyre elviselhetetlenebb a kritikája, miszerint én így nem viszem semmire, sehova nem fognak felvenni, és sokszor a sírás kerülget emiatt.. Mit tehetnék?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!