Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor kell felvilágosítani (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit írjak a volt legjobb barátnőmnek?

az van, h van pasija, miatta összevesztünk mert leszrar, ugyérzi h csak ők ketten léteznek .. és most h velem összeveszett, jóba lett avval a személlyel akita legjobban utált az osztályunkból.. most vele jól érzik egymást, és engem ez megmondom őszintén zavar... mert azért valaha a legjobb barátnőm volt és képtelen vagyok elfogadni, hogy már nincs mellettem . szretnék neki irni üzenetet. kérlek segitsetek h mit irjak neki. köszi!

1

Hogy kérdezzem meg anyát?

Szeretnék már melltartót,és gyantáztatni,meg szemöldököt szedni.De félek anyutól kérdezni..:S
15/L

7

Mi ez a sok dyslexiás/dyscalculiás/dysgrafiás kamasz?

Tudom, hogy a kérdésemmel akár hatalmas vita-lavinát indítok el, de szerintem ilyen betegség nincs. Aki nem tud írni, olvasni, meg számolni, az takarodjon vissza elsőbe, és tanuljon meg. A rendszerváltás óta majmoljuk az amerikaiakat, akik mindenféle betegséget kitalálnak, hogy aztán jópénzért gyógyíthassák... Ezek is közéjük tartoznak. A 60-as, 70-es évekbe merted volna azt mondani a matektanárnak, hogy te nem tudsz számolni, mert dyscalculiás, olyan sallert kaptál volna, hogy még a deriválás szabályát is dalolva mondod el.
Mellesleg szerintem hiperaktív gyerek sincs, csak olyan szülő, aki béna a neveléshez. Kiskoromban rám is rámfogták, hogy hiperaktív vagyok, aztán anyu kitalálta, hogy ha az iskolában rosszalkodok, akkor nem kell tanulnom délután, viszont minden házimunka az enyém. Másnapra már nem voltam hiperaktív, hanem kussba ültem végig az egész napot.
Most viszont azt látom, hogy minden 2. diáknak van valami kínja. A mi osztályunkban is volt anno egy dysgrafiás, akinek érettségin nem kellett írásbeliznie, hanem kétszer szóbelizett... Ez azért szerintem kicsit kib*szás, hisz tőlem bármit kérdezhettek a 4 év anyagából, neki meg volt 20 tétele/tantárgy...

7

Szulok, ti engednetek?

Bocsanat az ekezetek hianyaert :)

Szoval 17 eves gyori lany vagyok.

Paran baratokkal beszeltuk,hogy jo lenne nyaron egy kisebb fesztivalra leutazni a Balatonra,nem sound vagy ilyesmi szintu,joval kisebb.
Lennenek a tarsasagba fiuk(par lanynak a baratai,tehat nem all fenn az a veszely h egyutt alszok az egyikkel:DD),paran mar 18 even feluliek,berelnenk egyutt kulturalt szallast,nem ott satraznank...
tenyleg a baratok is megbizhatok,es velem sem volt soha semmi problema :D

majdnem kituno leszek most ev vegen egy eros gimiben,a koltsegekre pedig meg fogom keresni nyari munkaval a penzt,a szuleimnek egy fillerjebe se kerulne..

Ti engednetek? Nem voltam meg fesztivalon sohasem..

12

Kamasz fiúk, mennyire szívesen haverkodnátok az iskolában egy ronda gyerekkel, ha nem bunkó?

Akin van valami, ami nem úgy néz ki mint másoknak, vagy nem teljesen úgy, furcsa mondjuk az arca. Mennyire zavarna titeket, hogy akivel beszélgettek, az eléggé csúnyán néz ki?
Azért kérdezem, mert velem valamiért nem akarnak beszélgetni, és szerintem ez az oka.

7

Normális ütemben halad a fejlődésben? Mert szerintem nem!

15 évesen nem tudja magát ellátni.Egy vajaskenyeret sem tud megkenni,ha az anyja nem szed neki ételt nem is eszik.Igénye sincs az önállóságra.Ha eszik valamit a tányérját még a mosogatóba sem tenné bele.Iskolából hazafelé és oda is bekísérik.Egyedül még a boltban sem tud vásárolni.De még felöltözni sem.Az anyja készíti ki a ruháit és fürdővizét.Az apja mondja,hogy üljön le,különben némán állna a szoba közepén.Akkor beszél ha kérdezik,akkor is igen/nem a válasz.Ha azt mondod a szekrényben van,akkor az ágyon keresí amit keres.A szájába kell mindent rakni.Áll a konyhában és bámul magaelé a falra.A lakhelyén nem igazán érintkezik vele egykorúkkal.Szerintem ki is közösítik.Folyton az apja húzza-vonja magával,de az meg már idős és nem egy fiatalos fazon.A hasonlóan öreg (némelyik igazi buta bolond) haverjához cipeli és azt mondja a gyerekektől semmit sem tanul.A gyerek még füvet sem tud vágni,mindent százszor kell neki megmutatni és akkor sem tudja.A pudingos poharát ott hagyja ahol éppen eszi.A szüleinek semmit sem segít.Neki nem magától értetődő,hogy nem az idős anyjának kell húzgálnia a bútorokat ő meg ne álljon és nézze ezt.Van egy boxzsákja a pincében,de meg sem tudja ütni,még el sem találja.Állandóan egy ezer éves filmet néz,azt is angolul,nem is ért belőle semmit.Tanul a suliban informatikát,de fogalma sincs a gépekről,pedig van neki.Évek óta tanul nyelvet,de kösznni sem tud németül.
Normális ez?

37

Nektek hányra kell hétvégenként hazaérni?

Hova mehettek el, kikkel? Általában mit szoktatok csinálni? Kort, és nemet! :)

34

Ti elengednétek a lányotok így?

leszeretnénk menni 3 napra Balatonra(2éjjszaka) 6 barátnőmmel,az egyikük családi nyaralójába mind 15-16 évesek vagyunk esetleg az egyik lány nővére(28) jönne velünk ,nem konkrétan bulizni mennénk (nem is nagyon bírjuk az ilyen helyeket) csak kimozdulni

18

Anyám elolvasta a naplómat! Nem szól hozzám, mit tegyek?

Reggel a nagy sietségben az ágyamon hagytam és a suliba jutott eszembe. Mire hazaértem tünt a naplóm anyám meg alig szól hozzám. Mindent leírtam benne, a veszekedések után olyanokat írkáltam bele hogy mennyire gyűlölöm stb. Mit tegyek? sehol sem találom a naplóm és persze haragszom rá h elolvasta, azért remélem nem haragszik rám nagyon. bár az magánügy neki semmi köze hozzá és nagyon bánt. mit tegyek? ha beszélek vele ő lesz felháborodva

16

14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?

A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)

Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?

MIT TEGYEK?

121

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!