Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor kell felvilágosítani (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak, ha nagyon félek?

Tavaly nagyon jóban voltam egy lánnyal,a legjobb barátnőm volt szinte.Mindent együtt csináltunk,együtt mentünk mindenhova.Megbíztam benne és elmondtam neki olyanokat magamról és a családomról,amiket még senkinek.
De ahogy elkezdődött a suli tavaly,egyre jobban hanyagoltuk a barátságunkat és már csak akkor ekresett,ha kellett neki valami tőlem.Ebből elegem lett és egy éve szinte alig beszélünk.Nemrég találkoztunk,de nem nagyon vettem róla tudomást,másokkal voltam.
Csak eszembe jutott,hogy nekem mennyir eelmondta a barátnői (?) problémáit és félek,hogy az én dolgaimat is elmonsja másnak és abból hatalmas botrány lesz.
Mit csináljak?Kezdjek vele megint beszélgetni,hogy úgy tűnjön,jóban vagyok vele és így hátha nem beszél?
De akkor meg a többi barátnőm akad ki,mert ők nagyon nem szeretik...
Félek,hogy beszélni fog azokról a dolgokról,amiket mondtam neki és ezt nem akarom.Nem akarok bajt magamnak,anyának és a barátaimnak.
Fogalmam sincs,mit csináljak.
15l

2

Tinédzser vagyok? Hány éves kortol kezdödik a Tinédzserkor? 15/f

19

Depressziós vagyok, vagy kamasz?

Sok szar dolog történt mostani 4 évben folyamatosan (kiközösítettek, családi szarságok)... Nem tudom eldönteni, hogy depressziós vagyok-e.. Mostanában csak sötétben érzem jól magam, ilyen sírós számokat hallgatok etc. de 15 vagyok, szóval lehet hogy simán kamasz vagyok.. olyat ne írjatok hogy menjek pszichológushoz meg pszichiáterhez, mert rendőrtisztire akarok menni ilyen kórtünettel alapból elutasítanak

5

Hogy mondjam el anyának, hogy kicsit idősebb nálam a barátom?

Hivatalosan nem vagyunk együtt,csak sok időt töltünk kettesben.Én 17 éves vagyok,Õ 32.
Tegnap anya meglátta,hogy ki van szívva a nyakam és közölte,hogy meg szeretné ismerni a barátomat.Akkor nem akartam elkezdeni veszekedni,mert már amúgy is feszült volt a hangulat,de könyörgöm,ez nem olyan,mintha egy évfolyamtársammal jöttem volna össze.

11

A hasam abnormalisan mozog, lehet csak azert mert figyelem es ahogy nem veszek levegot amiatt mozog ugy, lehet hogy csak az emesztesemmel vannak problemak? Es tul sok gaz keletkezik a gyomromban?

Nem ereznem hogy baba lennemert belulrol.nem erzem...

13

Mikor lesz a 8 éves testvérem kamasz? 11/F

20

Mikor érdemes csókolozni? 11/f

11

Szerintetek melyik lenne jobb?

Ha egy Justin Biber koncertre mennék (1. sor... 26.000 forint), vagy ha ismerős, aki csinál tetkókat meg piercingeket (és nagyon ügyes) csinálna nekem egy egész vádlis tetoválást, egy kb 5 centis csillagot a csípőmre, nyelv piercinget, köldök piercinget és snake bites piercinget? (a mintákat évek óta eldöntöttem, nem változtattam azóta rajtuk, a vádlin levőnek nagyon fontos jelentése lenne számomra)
16/L

16

Kamasz FIÚK, hány évesen vertek el utoljára? Hagyott bennetek lelki nyomot? Így visszagondolva, megérdemelted?

Mi volt rajtad? Nadrág, gatya, vagy semmi? Mennyire volt ciki? Mivel kaptad? Mennyire fájt, könnyes volt a szemed? Visszagondolva a szülők helyébe, ugyan ezt tennéd magaddal? És itt nem arra gondolok, hogy "ja, 12 évesen hullarészegen hazavittek a rendőrök, és ge..i apám pofonhúzott, és hú azóta is útálom" hanem komolyabb verésre, pl elfenekelésre, stb.

4

Kamaszok, szerintetek milyen egy jó tanár?

Felső tagozatos tanárra gondolok. De középsulis tanárokról is írjatok nyugodtan...

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!