Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor kell (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülők! Ti mit gondoltok azokról a 11-15 éves fiatalokról akik olyan képeket töltenek fel a facebookra ahol egymást csókolgatják?

17

Ez kamaszkor vagy valami betegség?

egyik barátnőm lánya egy ideje ugy van,hogy órákat képes magát nézni rondának érzi magát,hangulatváltozásai vannak,hallgat akár 1 zenét is feláll megy előre hátra egy kis ideig felpörög,vagy ha egy filmet néz vagy jóra gondol,kilátástalannak érez mindent,mindenben meglátja a rosszat,mindenhol valami baja van és hisztizni is képes...néha amikor testvére felhuzza nagyon felkapja a vízet és kicsit megüti persze a testvére is vissza és kiabál..sokat szeret aludni,suliban sokat ront ugyérzi nemképes odafigyelni az órára persze ha nagyon akar 5.re felel..ez esetleg valami betegségre utal pl.:Huntington-kor?

5

Mit tegyek? ! Hogyan neveljem meg?

A lányomról (19) és a fiamról (15) van szó! Az idősebbik azt képzeli, hogy 19 évesen már érett nő, mehet ahová, akkor amikor ő és azokkal akikkel akar bárhova, és mostanában magával rángatja a kisfiamat is!
Néhány éve nagyon megromlott a kapcsolatom az idősebbikkel, mert lázadozik, alig mondja el a problémáit, bömbölteti a zenét, teljes mértékben nőietlenül öltözködik és viselkedik. Belerángatja ebbe a fiamat is, nem hozzá illő társaságba viszi, szó szerint idétlenül öltözteti fel és ő ezt hagyja, mert felnéz a nővérére és mindig szót fogad neki! Teljesen ellenem neveli és pedig már nem tudok mit kezdeni vele, kétségbe vagyok esve.

11

Szülők, Kamaszok rokonai! Ezt mondta nekem, ez normális?

14 éves lány vagyok, már nagylány vagyok:D, és hát ugye van mellem is. Keresztapám aki 34 éves, azt mondja: idén nyáron már nő lettél, megnőtt a csecsed is.Én köpni nyelni nem tudtam e mondata hallatán. A családban van egy 29 éves fiú (unokatesóm),és ő szeret másoknak bókolni(és nem csak azt mondja hogy szép vagy, hanem olyanokat is jó nagyon a pattanásaid csajszi->vagyis a csajnak a melle), de tudom hogy ő nekem nem mondana ilyet!(keresztapám nőtlen vagy 10 éve nem is volt barátnője, a 29 éves unokatesóm pedig párkapcsolatban él 8 éve <- ha ez kell a válasz megadásához)

22

Kamaszok! Nektek is van egy olyan álmotok, amiről tisztában vagytok, hogy soha nem teljesülhet be, vagy éppenséggel nagyon sokat kell/kellene küzdeni érte?

Most olyanra gondolok például, hogy valaki élsportoló szeretne lenni, vagy akármi, bármi. Szóval, valami olyasmi, amire csekély az esély, hogy bekövetkezik. Esetleg leírnátok mi az?
És ezt most azért is kérdezem, mert nem tudom másoknál hogy van, de engem például a szüleim semmiben sem támogatnak, én meg csak ülök itt, álmokkal, vágyakkal tele. És hiába szeretném, nem lehet... ez oylan szomorú, nem?
15L

21

Normális ha valaki akkor érzi jól magát ha kevés barátja van?

16 éves vagyok, nem mondom magam sem érettebbnek, sem komolyabbnak a korosztályomnál. Az osztályban 2 barátnőm van, iskolán kívül még 3 de sajnos velük csak ritkán találkozom. Ezen kívül vannak még fiú és lány haverjaim, kedves ismerőseim de ők sem sokan. Velük csak a suli miatt vagyunk jóban és csak ott találkozunk. Próbálok mindenkivel jól kijönni vagyis inkább senkivel sem szeretek rosszban lenni.
Egyszerűen elegem van abból, ahogy a lányok jópofiznak egymásnak, játsszák az agyukat egymás előtt és a hátuk mögött undorítóan kibeszélik egymást. (Néha engem is kibeszélnek pedig alig beszélünk egymással.) Én nem tudnék így élni, a gyomrom forog ettől a viselkedéstől. Inkább vagyok a közeli barátaimmal és nem szeretnék népszerű lenni, hazugságban élni!
Azért tettem fel ezt a kérdést mert most olvastam egy jó kis cikket a kamaszkori népszerűségi vágyról és furcsállom, hogy én nem érzek késztetést ilyen irányú törekvésre. Szerintetek ez normális? Vagytok még ilyen helyzetben?

7

Ezt a táskát hány éves kortól ajánlanátok?

Vagy egyáltalán illene egy ilyen tatyó egy tini lányhoz? Ha igen hány éves kortól? Nem sulitáskaként használnám, inkább csak ilyen csavargáshoz, mozi, vásárlás, ilyesmik.

12

Hány éves kortol számit valaki kamasznak? 11/F

14

Ez szerintetek teljesen normális egy 16 éves lánynál?

körmöt lakkoz, sminkeli a szemét, miniszoknyákat hord, néha magassarkút, minden nap éjfélre kell hazaérnie, van egy pasija aki vele egy idős, néha bulizik

16

Gólyatáborba mennék a Balatonpartra, de megjött. Mit tegyek?

Ígyis-úgyis megyek, ki nem hagyom. Mellesleg sikerült megfáznom tegnap este, mert koncerten voltam, szóval ez jól összejött.
Eltettem 2 trikót, 3 pólót, 2 shortot, 2 hosszúnadrágot, egy pulcsit, fehérneműt, fürdőruhát(hátha..), fogkefe-fogkrém-tusfürdő-betét-dezodor, egy törcsit, papucsot, sarut, egy tornacipőbe megyek, és hálózsákot. Szerintetek még valamit? Iszonyatosan paranoiás vagyok pakoláskor. Mindig attól félek hogy valamit itthon hagyok, pedig most csak 3 napra megyek.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!