Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor kell (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért reagált így anyukám?

Ma megtudta, hogy tampont használok. (a szekrényemben talált) És teljesen kiakadt, hogy biztos nem vagyok szűz, és ha szűz lennék nagyon fájna. Meg hogy ha mégis az vagyok, akkor a tampon úgyis elveszi a szüzességem. Én nem gondoltam, hogy ez ekkora probléma, viszonylag sokan használják, és számomra például sokkal kényelmesebb mint a betét.
Hozzáteszem szűz vagyok, és életembe még csak nem is csókolóztam... De félek anyukám nem hiszi el.

14

Havi 20 ezer forint egy gyerekre sok?

18 éves vagyok
Minden hónapban amúgy is kell kérnem pénzt bérletre,edzésekre stb,és pluszba,ha még kell akármire.Arra gondoltam,hogy felvetem anyumnak,hogy mi lenne ha havonta kapnék egy 20ast és abból mindig megveszek akármit,ami kell,de pluszba nem kérhetnék már.Szerintetek nagyon sok pénz lenne ? Eleve edzéseim,bérletek már kitesznek havonta kb 18 ezret,és csak 2 ezer maradna meg úgymond költőpénznek.

12

Lehetséges-e hogy 13 éves koromban megállt a mellem a növésben? Ki, , járt" már így?

10

Segítesz? (Többi lent. )

A nevem Alíz.
De mindenki csak Lizinek nevez, de kezdem úgy érezni ez a név egy kicsit, hogy is monjam... babás. És a sok név lehetőség közül nem tudok választani. Melyik a legjobb?

Alíz, Liza, Liz... vagy maradjon a Lizi... nem tudom!

12

Ti engednetek 15 lanyotoknak hogy melliroztassa a hajat?

22

Anyukák, apukák! Minek könyvelnétek el ezek alapján 13 éves lányatokat?

Én vagyok ez a lány, nagyon zavarnak ezek a dolgok: összesen volt 3 "kapcsolatom".
Az első sítanfolyamon volt. Tetszettem az egyik fiúnak, ő is nekem. Volt 5-6 puszi, csók nem. A hazaúton már szakított is velem.

A 2.: Tomi, a fiú, és Noémi, a barátnőm unokatestvérek. Az én keresztanyám a nagynéniük. Egyszer egy szülinapi ünnepségen elvonultunk 3man gyerekek egy külön szobába igazság vagy merészségezni. Noémi tudta, hogy nekem tetszik Tomi, ezért azt mondta nekem merészségre, hogy csókolózzunk. Először nem akartam belemenni, végül megcsókot. (én nem tetszettem Neki) Ebből nem lett semilyen kapcsolat, csak egy csók volt.

A 3.: Nem rég, a tanév vége felé megtetszettünk egymásnak az osztálytársammal. "összejöttünk". A harmadik hét járás után elcsattant egy csók. Pár nap után szétmentünk, mert rájöttünk, hogy még nagyon fiatalok vagyunk és igazából ez az egész csak baráti kapcsolat.

Nem vagyok nagyon büszke ezekre a dolgokra, pláne a Tomisra nem... Az elsőről tudnak a szüleim, a másodikról semmit, a harmadikról is tudnak, csak szerintem a csókról nem.
A 2 csók részemről szerelemből történt.
Megbántam mindent. Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe Tomi, és, hogy ribizli érzetem ne legyen... Mostmár így visszagondolva felelőtlenség volt, de akkor mindennek örültem, boldog voltam. Mit szólnátok, ha kiderülne mindez lányotokról? Elítélnétek? Mérgesek lennétek?
NAGYON SOKAT FOGOK VÀRNI A KÖV. KAPCSOLATOMRA! A hibákért elnézést, telefonról vagyok, picik a betűk.

16

Ti mit szóltok egy 14-15 éves lányhoz, aki már nemi életet él? Mi a véleményetek róla?

20

Szülők! Szerintetek miért nem engedi?

16 éves lány vagyok.. 2 éve van jogosítványom, de előtte 3 évvel kezdtem motorozni.. 5 év alatt egyszer estem (amikor először mentem esőben).. Várpalotán lakunk és El szeretnék menni osztálytársaimhoz.. Le is van beszélve.. Motorral mennék Veszprémbe, majd onnan Hévízre... Már össze is pakoltam, minden bent van a csomagtartóban, tankoltam, már régen tettem félre pénzt tankolni...
Szerdán mennék, ott aludnék Veszprémben.. Mennék csütörtökön Hévízre, onnan pénteken jönnék haza.. Lenne hol aludnom, ennem meg minden, de anyám kitalálta, hogy vagy busszal, vagy sehogy...
Pedig nem akarok a forgalmas időszakban menni, hanem reggel 6kor indulnék mindig...
Szerintetek miért nem engedi?

11

Szülők! Miért tartjátok a kamaszkori szexet hatalmas "bűnnek"?

Én fiatalon váltam meg az ártatlanságomtól, s azóta eltelt már 5 év majdnem. Pár hét múlva leszek 19 (14 évesen szexeltem először) és úgy érzem, hogy nem bántam meg semmit. Nem faltam a pasikat, összesen két fiúval feküdtem le, a másodikkal a mai napig együtt vagyok. Anyukámnak a napokban mondtam el, hogy igazából 14 évesen került rá a sor. Elég rosszul esett neki, de azt mondta, hogy örül, hogy mégsem feküdtem le minden másodikkal. Ti miért tartjátok ekkora bajnak? Persze 12-13-14 évesen persze, hogy korai, de nekem nem lett belőle bajom és sok más ismerősömnek sem. Azt a magyarázatot pedig hülyeségnek tartom, hogy nem érett rá lelkileg. Sok nagykorú sem az, ráadásul ezek a kamaszok, akik már nem szűzek sokkal értelmesebbek. Legalább is akikkel találkoztam mind azok voltak.

24

Mi a véleményetek a Viktória névről?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!