Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kamaszok! Mikor keltek/fekszetek le így nyáron?

20

Most mit tegyek, ekkorát csalódni? 16/L

Van egy tanárnő akivel nagyon jó a kapcsolatom mindent megbeszélunk és bízom benne... De a múltkor kérdeztem tőle egy személyes kérdést és nem valaszolt rá, vagy is nem bízik bennem, hogy elmondja a választ.... Ez nagyon rosszul esett..Csak az a baj hogy ha én elmondom neki hogy mit gondolok, hogy ez rosszul esett akkor mindig megharagszik rám... Hogy mondjam el neki úgy hogy ne sertsem meg ???? egy kapcsolat csak úgy működik ha mind a két fel felől van bizalom nem??? És ha elmondhatjuk egymásnak a véleményünket, nem csak ő nekem..

7

Ti milyen könyvet ajánlanátok a 11 éves lányomnak?

Nagyon szereti a krimiket, amik diákokról szolnak. Jó kis történetről szolnak ilyesmiket.

8

Lehet élni emelt matematika tudás nélkül?

Az a helyzet, hogy eléggé be vagyok [email protected] attól, hogy mivel nem vagyok jó matekból, nem fog menni semmi az életben.
Habár az érettségiig is még van bőven időm, igyekszem összeszedni magam, azonban nem nagyon sikerül felfognom ezt a tantárgyat. :/
Szóval az lenne a kérésem, hogy hogyha tudtok, ismertek olyan embereket, akik nem matekzsenik, és vitték valamire az életben, akkor írjatok nekem pár példát.:)
Köszönöm előre is.
16/L

22

Miért ennyire fontos a fiatalolnak az okostelefon, mobilnet és az, hogy mindent kiírjanak Facebook-ra?

9

Szerintetek tanuljak most nyáron?

S ha igen, inkább az eddig tanultakat nézzem át, vagy előre tanuljak, ami lesz majd jövőre? Könyvek nagyjából megvannak, mert a nővérem is ebben a suliban végzett, és sok könyv nem változott.
Jövőre 11.-es leszek, a jegyek már számítanak továbbtanulásnál... És idén nyáron még nem igazán csináltam semmi hasznosat, azért gondoltam, tanulhatnék kicsit, legalább tanév közben könnyebb lesz. De csak érettségi tárgyakra gondoltam, töri, irodalom, matek, angol. Angolra pedig különösen rá kéne edzeni, mert jövőre szeretnék belőle érettségizni előrehozottan. Választott tantárgyam, a föci már megvan. :)
17L

4

Szoktatok lázadni?

10

Szülők segítség! Valami izgalmas krimi gyerekeknek?

A kisgyerekem iszonyatosan szereti a krimiket, imád kinyomozni dolgokat. A feleségemmel úgy gondoltuk, kitalálunk neki valami kis megoldásra váró ügyet (persze elmondjuk neki, hogy ez pusztán játék) de semelyikünknek nem jut eszébe semmi... Kérlek, akinek van ötlete írjon! Előre is köszönöm!

9

Szülők, elengednétek a 17 éves fiatokat egy 80 km-re lévő városba, hogy találkozzon az internetes haverjával?

Egyedül menne, busszal 1 átszállás, és internetes haverja egy nagyobb városban lakik, ott a buszpályaudvaron találkoznának. Engednétek elmenni egyedül, ha ért a buszozáshoz?

10

Szülők! Haragudnátok a 13 éves lányotokra, ha az blogot vezetne?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!