Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen büntetést kaphat ha elkapják a rendőrök? Úgy tudom a fiam füvezik, de mi van ha drogozik is és ezeket megtalálják nála? A fiam 16.5 éves!

6

Hogyan kezeltétek/kezelitek ha kiderül, hogy a kamasz fiatok rossz társaságba keveredett és esetleg drogozik/füvezik? Milyen jelei lehetnek?

4

Szülők! Kamaszok! Miért ítélitek el az olyan embereket, akik az átlagnál előbb kezdenek mondjuk inni cigizni és szexelni, vagy éppen extrém stílusuk van akár fiatalon is?

Én pl mindent korán kezdtem, viszonylag extrém stílusom van, nálam legalább 4-5 évvel idősebbekkel lógok és sokan ki nem állhatnak, hülyének néznek, pedig nem is ismernek. És amikor beszélek egyszer velük rájönnek, hogy érzelmileg például sokkal érettebb vagyok náluk. A felnőttek rájönnek, hogy lehet velem beszélgetni és segítőkész vagyok. A hosszú hajú rocker fiúk is el vannak ítélve meg a punkok is, pedig akiket én ismerek mind illedelmes, tisztelettudó, persze ők is isznak, cigiznek, akár csak én, de mindenki tisztában van vele, hogy nem menő. Senki se csinálja azért. Miért ítéli el a szülők és a kamaszok jelentős része a számukra furcsa embereket, ha nem ismeri őket? Miért gondolják, hogy érzelmileg nyomorékok, ha közben nagyon sok mindent éltek meg?

35

Ti mennyi pénzt adnátok gyereketeknek egy hetes táborba?

Balatonhoz mennek.

18

Ti nem tartotok bizonyos dolgokat kinosnak megbeszelni a szüleitekkel (anyával)? 15/l

22

Mindenki féltékeny a szépségemre és ez már kiborít mi tegyek?

17 éves lány vagyok előre szeretném leírni, hogy tényleg nem felvágásból írom ide a kérdést csak már szeretném kiönteni a lelkem mert erről a dologról nem igazán tudok senkivel beszélni mert akkor én tűnnék beképzeltnek. A suliban van a legtöbb problémám ebből mert, ha az utcán megbámulnak a nők vagy csúnyán néznek ellenségesek ezeket a dolgokat még elviselem de az zavar, ha a közvetlen környezetem folyamatosan ezzel van elfoglalva. Írok egy kicsit arról, hogy is nézek ki szőke hosszú hajam van zöld szemeim vékony jó alakom van középmagas vagyok és szép arcom nem akarom túl ragozni de tényleg egy olyan lány vagyok akire azt mondják, hogy nagyon gyönyörű. De igazából teszek is a szépségemért mindig ápolt vagyok tornázom a jó alakért minden reggel sminkelek megcsinálom a hajam eljárok kozmetikushoz manikűröshöz divatosan stílusosan öltözködöm jó ruhákba járok magassarkúba általában szóval nem könnyű mindenre odafigyelni, hogy az eredmény tökéletes legyen. Nem kevesen mondták rám, hogy különlegesen szép lány vagyok és modell ügynökségektől is kaptam ajánlatot de sajnos nem modellkedhetem mert a szüleim nem örülnének, hogy ilyen fiatalon belekezdjek de később szeretném ezt a pályát választani. A másik gond az, hogy nemcsak szép vagyok de a szüleim eléggé gazdagok és tényleg mindent megkapok és nem is nagyon kell érte semmit tennem szóval kimondom, hogy nagyon hálás vagyok az életemért mert ennél szebbet elképzelni sem tudnék csak ugye a beteges féltékenykedés már nagyon zavaró. A legnagyobb problémám azzal van, hogy az osztályon belül is sok lány van, akiknek nagyon szemet szúr az én külsőm vannak, akik elfogadják, hogy ők nem lehetnek ilyenek és megbékélnek vele de úgy 5-6 lány nagyon irigy mert bár páran közülük mindent megpróbálnak megtenni érte az eredmény mégis az lesz, hogy fele olyan szépek sem tudnak lenni mint én. Néhányan csak csúnyán néznek és látom, hogy óra közben vagy szünetekben engem figyelnek és ilyen utálattal irigységgel néznek rám néha pedig teljesen megváltoznak és tökre nyalni próbálnak ez még régebben volt jellemző most már inkább csak süt róluk a féltékenység. Viszont az egyik lány vele van a legnagyobb problémám beszólogat meg szinte már meg akar ölni a szemével irigy arra a figyelemre is, amit én a fiúktól kapok mert szinte mindenkinek én jövök be és főleg a probléma az is, hogy ezeknek a lányoknak a kiszemeltjei is inkább engem választanának nem tudok már mit csinálni velük még év vége felé is inkább a fiúkkal lógtam mert ők legalább nem féltékenykednek de hát ez sem állapot mert akkor meg ebbe köt bele az a lány de egyértelműen csak irigy mit lehetne tenni?

45

Kamaszok, ti dolgoztok valamit ezen a nyáron, valami diákmunkán?

Ha van valami diákmunkátok, akkor mi az, mi a feladatotok?

4

Egy 16 éves gyerek megérdemelte?

Nagyon iszik, többször összehányta már a házat, már majdnem rendőrségi ügy lett az egészből (éjszakai randalírozás). Csütörtökön olyan részeg volt, hogy nem tudta az ajtót kinyitni, és összehányta a falat, cipőket, mindent a környékén. Apja eddig nem nagyon szólt érte, mert ennyire még nem volt, olyan már volt hogy összehányta a padlót, de ilyen még nem. Megpróbáltak beszélni vele, de egy részeggel nem lehet. Anyja meg már egyenesen irtózott tőle. Aztán apjának is elborult az agya, és rendesen elverte. Én a gyerekkel beszéltem, de azt mondja nem tud leülni, meg ruha nélkül alszik. Ismerem az apját, nem könnyű felhúzni, de ez azért kicsit durva volt, nem? A saját gyerekét nadrágszíjjal elverni?! Ráadásul egy 16 éves fiú csupasz seggét? Nekem kicsit durva. Mondjuk haver a gyerek, jófej, ha nem iszik. Nem is könnyű nekik, mert tesója fogyatékos, anyja rokkant, apja meg 24-24-ezik, hogy legyen valami a családnak, ő meg elissza mindig a pénzét. Amúgy azóta békébe van az apjával, nem szívta mellre, csak szar, hogy nem tud leülni gépezni. Tegnap este találkotam vele, akkor mondta.

36

A legtöbb tini sátánimádó lett, és veszélyt jelent a békés társadalomra! Szülőknek kötelező! Hogyan lehetne beléjük nevelni, hogy rossz, amit csinálnak? (Többi lent)

A legtöbbször használ ilyen rövidítéseket, hogy; LOL, ROFL, LMAO, SMH, SOS stb. Na most! Ezek a rövidítések mind-mind rejtett jelszavak, tisztelgések a Sátán előtt! Hogy miért is? Nézzük csak meg őket közelebbről!
LOL=Lucifer Our Lord (Mi Urunk Lucifer)
ROFL=Rise Our Father Lucifer (Kelj fel, Atyánk, Luficer)
SMH=Satan My Husband (Sátán A Férjem)
SOS=Satan Our Saviour (Sátán A Megmentőnk)

Vajon eddig tudták a Tisztelt Szülők, hogy a tini gyerekük sátánista tisztelgésekkel üzen titkosírás gyanánt beszélgetőpartnereinek chatelés, stb. közben? Talán ha én ezt most nem írom le, sok szülő még mindig vakon elhalad amellett a tény mellett, hogy gyermeke át szándékozik adni lelkét a Sátánnak. Vajon hogy lehetne beléjük nevelni, hogy rossz, amit csinálnak?

28

Édesanyám túlságosan kritikus velem szemben, mit tudok tenni, hogy ez megváltozzon?

15 éves fiú vagyok.
Én mindent megcsinálok itthon:
- rend van a szobámban, a szekrényben élre vannak hajtva a ruháim.
- rendszeresen mosogatok
- kiviszem a szemetet
- takarítok, suvickolok.
Anyukám keze alá dolgozok, segítek neki.
Õ viszont minden apró hibát a fejemre olvas, kikel magából, ordibál, és minősíthetetlen hangnemet üt meg az irányomba. Olyan apróságokat vág hozzám, hogy ne ilyen erősen engedjem a vizet, ne azt egyek hanem azt, húzzam le a toalettet akkor is, ha kristálytiszta.
Bezzeg mikor ő hagyja égve a villanyt, és néhanapján nyitva a kamrát, rögtön csöndbe kell maradni, és el kell felejteni.
Nem lázongok, nem hisztizek, legtöbbször lenyelem ezeket, de mikor elegem lesz mondom neki, hogy üljünk le, beszéljük meg stb.. erre pedig ő azt reagálja gyúnyos hangon, hogy ne legyek már ilyen érzékeny, és itt nincs semmi megbeszélnivaló.
Komolyan, én érzem magam sokszor kellemetlenül, azért mert segítek.
Szerintem örüljön, hogy 15 éves létemre segítek a háztartásban, mindent amit rám bíz, azt maradéktalanul elvégzem.
Na most van egy 8 éves húgom, és szokta hallani azokat a szavakat, amiket Anyu nekem mond, és a kicsi is ezeket hajtogatja nekem, sunyin mosolyogva úgy, hogy azt sem tudja ezek mit jelentenek, és nem merek semmit sem tenni vele, mert beköp és én szívom meg.
Úgy érzem kisebb csapdába kerültem bele, már a húgom is fölöttem áll az itthoni ,,sorrendben".
Mit tudok tenni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!