Találatok a következő kifejezésre: Egy 9,5 fiút, mikor (1 db)

Egy 9, 5 éves fiút, mikor kell felvilágosítani? A fiús dolgokról apának, a női dolgokról anyának vagy közösen?

Legjobb válasz: Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.

Szia ! Hasonló korú gyermekem van, és megdöbbenek néha, hogy mennyire "felvilágosult ". Én mindig úgy voltam vele, hogy amikor kérdezett, akkor pontosan a kérdésére, és életkorának megfelelõen válaszoltam. Ha tõlem kérdezett, én válaszoltam, ha az apjától akkor õ. Nem gondolom, hogy nagy családi leülõs beszélgetésnek van értelme. Mindenki csak feszengne. Vannak tényleg jó könyvek is, amik segíthetnek. A felvilágosult nála azt jelentette, hogy elmagyarázta valamelyik nap , hogy kik a leszbikusok, és a homoszexuálisok. Nem részletsen, csak a lelki oldalról megközelítve. Vannak olyan osztálytársai akik otthon láttak már pornót....Felvilágosítják õk egymást, de én annak a híve vagyok, hogy merjen kérdezni, most és késõbb is, illetve megossza velem a gondolatait, amik foglalkoztatják.
Nekem az öcsém alig 9 éves, és megdöbbentõ, hogy mennyire tudja... Csak az a baj, hogy nem igazán a valódi dolgokat tudja, hanem amit hall és lát. Például a "dugás" nála azt jelenti, amit a pornófilmekben lát... Pedig egyáltalán nem olyan az... Ezt fontos, hogy tudatsd vele valahogy.
Cijja:D sztem itt az ideje h felvilágosítsd mert a mai gyerekek 14 éves korukra már mindent tudnak:D úgy lenne a legjobb ha közösen tennétek meg:) remélem hasznos volt a tippem:) sok sikert puszika:)
Nagyon gyorsan, mert elkésel:-) Sajna nagyon korán érnek a fiatalok. Szerintem mindegy, hogy ki, csak tudja a gyerek, hogy megbízhat bennetek, és bátran kérdezhet, elmondhat bármit. És jó lenne, ha nem egy nagy beszélgetés lenne, hanem inkább egy folyamat. Bízzatok benne, õ is bízni fog bennetek.
Szerezd be azt a könyvet: Peti, Ida és Picuri. Szerintem a legjobb erre a célra, fõleg ha nem tudod hogy kezdjetek hozzá!
Amikor jónak látod a felvilágosítást. Te is elmondhatod mindkét részét.
17 éves lány vagyok, és soha nem beszéltem ilyesmikrõl a szüleimmel. Gimiben is, általánosban is voltak felvilágosító órák, de akkor már mindenki tudott mindent. Az viszont igaz, hogy akármennyire is tudja a 9 éves gyerek, hogy mi az a dugás, nem fogja tudni megkülönböztetni a szeretkezéstõl. És nem azért, mert primitív vagy ilyesmi. Egyszerûen csak fiatal, éretlen. Idõvel kialakul akkor is, ha nem ültök le beszélni vele. Amúgy szerintem nem szerencsés leültetni a gyereket, hogy most jól elmeséljük neki, mert úgy is arra fog gondolni, hogy "jaj, hagyjatok már! tudom én ezt, hadd menjek már focizni" vagy hasonlók. Késõbb meg már azért nem figyel, mert esetleg cikinek tartja. Bár ez a szülõvel fenntartott apcsolattól is függ. Értesülni fog mindenrõl vagy innen, vagy onnan. Nem tudjátok megakadályozni, hogy ne csak tõletek halljon ilyesmikrõl, lássa azt. A szeretkezés fogalma meg majd akkor kezdi el érdekelni, ha szerelmes lesz és jót akar a barátnõjének. De addig még sok idõ van hátra.
Nem 9, 5 éves korban, hanem kicsi korától állandóan és folyamatosan meg kell mondani mindenrõl az igazat és pontosat, amire csak kíváncsi. Pont ugyanúgy, ahogy egyéb dolgokról beszélgetünk a gyerekkel. Az mondja el, akivel épp beszél a gyerek, nem szabad a másik szülõhöz küldeni, a férfi és nõi dolgokkal is mindkét szülõnek tisztában kell lennie.
csakk külön külön mert zavarba jön és nevárd meg mig õ megy oda hozzád mer akko má baj van mondj enki egy két dolgot a védekezésrõl meg ilyenek és mond ha bármi van akko hozzád és az apjához is teljesden nyugottan forduljon ezt egy 13 éves fiu irta BY Laci

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aggodnom kellene?

15 eves lany vagyok.
Lassan 1 eve menstrualok.
Mar a 3. honapja hogy nem jott meg.
Tudom ,hogy meg nem allt be es nem rendszeres, de kellene aggodjak?
Nem volt sexualis kapcsolatom ,terhesseg kizarva...

11

Mit vegyek fel? 16/L

Most vagyok 9.es és a gimiben lesz egy ilyen "suli disco " féle.. És nem tudom mit vegyek fel..:(

6

Ti hany evesen mondtatok/mondanatok el gyerekeiteknek a szexet, menstruaciot nem annyira reszletesen?

Gyerekem mar kezd serdulni,es en csak akkor tudtam meg,amikor megjott az elso menstruaciom!

12

Fiúk, milyen gyakran jártok fodrászhoz?

8

Szülők! Mennyire lennétek kiakadva, ha a 14-15 éves kamaszlányotok (nem rendszeresen) gyümölcsös sört inna?

Alkoholmenteset és alkoholosat is. Egyébként igen, én vagyok a lány. Csak alkalomadtán fordul elő a dolog, akkor sem iszom többet egy doboznál, sokszor az egész dolog kimerül egy pár kortyban, amit kóstolásra kapok. Azonban a minap két barátnőmmel vettünk alkoholmenteset és azt ittuk üdítő helyett egyikünknél. Mikor ezt elmeséltem, a szüleim teljesen kiakadtak, hogy mit képzelek én magamról, így lesz belőlem alkoholista. Egyébként nagyon jó tanuló, visszafogott kamasz vagyok, a gyümis sörön kívül egyáltalán nem iszok alkoholt, természetesen nem is cigizek. Ez tényleg ennyire felháborító?

14/L, 3 hét múlva 15.

21

Szerintetek 13 évesen egy kis BB krém, korrektor, ritkán púder (ha nagyon pattanásos vagyok) sok vagy kevés?

Lány vagyok

14

Az emberek mit viselnek ált. Házibulikba?

születésnap 7-től éjfélig, szombaton. 15 vagyok, meg úgy majdnem mindenki más is aki megy. életem első "bulija", túl sok kedvem nincs menni, de nem akarok kilógni.

8

Szerintetek rossz jegy 9. osztályba egy erős szakkozepbe a 3as?

19

Van itt olyan lány aki anime fan:D?

13/lány vagyok és kijöttek az új animék de senkivel sem tudok róluk beszélgetni:/..

12

Törött lábbal mikor mehetek iskolába?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!