Találatok a következő kifejezésre: Egy 8 macskanak (19 db)

Szerintetek a négy éves macskám mellé rossz ötlet befogadni egy 8 éves kutyust?

A cicám négy éves és az egyik barátunk meghalt, így "árván" maradt a 8 éves palota pincsije. Mi befogadnánk, csak aggódunk, hogy a cicó, hogy fogadná. Ti mit gondoltok? Össze lehet még szoktatni õket?

Legjobb válasz: Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.

Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.
Szerintem összeszoknak. Eleinte mindig legyenek felügyelet alatt, kezdetben különítsd el õket, egyre többet lássa a kutya a macskát, elõször csak messzirõl, majd egyre közelebb, egyre több idõre. Fogd egyik kezedben a macskát, másikban a kutyát, simogasd õket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A macska legyen szállítóban, amikor a kutyát hazahozzátok (akár csak próbára). A kutyát engedjétek oda és ha szaglászásnál domnánsabban lép fel a macskával, akkor nagyon határozottan le kell tiltani, el kell zavarni, majd újra megpróbálni. Ha már nem érdeklõdik, akkor a macskát ölbe lehet venni és a kutyával ugyan így fellépni. Ha jól viselkedik, jutalomfalatot is kaphat. Mivel a kutyát határozottsággal le lehet (és kell is) tiltani, a macskán múlik, hogy elfogadja-e a helyzetet. Ha nem szalad el, meg tudja védeni magát és a kutya tiszteletben fogja tartani. Nekem két felnõtt, mentett, ivartalanított, benti kandúrom volt, a testvérem alapvetõen macskakergetõ kutyájával seperc alatt összeszoktak. Kapott a kutya az egyiktõl egy pofont, onnantól tudta, hogy a macska nem játék, a másik meg állandóan követte, az agyára ment. :) Szóval nem szükségszerû, hogy gond lesz, csak nagyon határozottan kell fellépni a kutyával szemben. Gondoljatok arra, hogy ti vagytok a fõnökök, ti döntitek el, mit csinálhat a kutya és mit nem, nem pedig õ.

Egy 8 hetes macskanak hanyszor kell szeklete legyen egy nap? Vagy egyaltalan kell legyen a macskanak szeklete minden nap?

Legjobb válasz: A mi cicánknak egy nap egyszer volt! Minden reggel elment wc-zni és kész! de sztm ez attól is függ hogy mennyit és mit eszik!

A mi cicánknak egy nap egyszer volt! Minden reggel elment wc-zni és kész! de sztm ez attól is függ hogy mennyit és mit eszik!
Hát a mienk még most is, egy éves korában is naponta többször, akár 5-6 alkalommal is székel. hogy normális-e , azt gondoltam igen, hisz 9 hetes korától így volt...
8
Az én pár hónapos macskámnak 6 cicije van. Majd nõ hozzá még 2, mi?


Van Egy 8 hetes kiscicám. Egy hete van nálam 3 napja megy a hasa, és azóta mióta nálam van folyton összeragad a szeme. Mit tegyek? Ez egy macska betegség?

Legjobb válasz: Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.

Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.
Igen betegség, macskanátha. Ha nincs oltva a cicák anyja, akkor a kicsik könnyen megkapják, el is pusztulhatnak tõle. Vidd orvoshoz. (Úgyis aktuális lenne az elsõ oltása, féreghajtása.)
Ha tejet kap, a hasa mehet attól, ha laktózérzékeny.
Vidd el állatorvoshoz! Úgyis 8 hetesen kapják meg az elsõ oltást a macskanáthára.
MACSKANÁTHA!!! Vidd el mielõbb állatorvoshoz!

Egy es fel eves macska el tud fogadni egy 8 hetes kiskutyat?

Arra jutottunk a csaladommal hogy veszunk egy dalmata kutyust es van egy 1/2 eves kan macskank es attol felek hogy majd nem fogja megszokni a kutyust ti szerintetek legalabb lehetseges ez hogy soha ne szokja meg?

Legjobb válasz: hát attól függ ha más cicáknak is nekiugrik akkor lehet(ha harcias természetû) de ha békés cica akkor semmi akadálya :) a kiheréléstõl szelídebb, visszahúzódóbb lehet a cica:)

hát attól függ ha más cicáknak is nekiugrik akkor lehet(ha harcias természetû) de ha békés cica akkor semmi akadálya :) a kiheréléstõl szelídebb, visszahúzódóbb lehet a cica:)
Persze, simán megszokhatja a cica. :) Pl. nagymamám kutyája és cicája se voltak a kezdetek-kezdetén nagy spanok. Most viszont a cica rendesen kihasználja a kutymót. Mivel õk kinti cica-kutya, a kamrában van a helyük. A kutya mindig betekeredik estére a plédjére a cica meg hegyémászik, majd úgy alszanak. Ha megyünk az én kutyáimmal, és érdeklõdnek a cica iránt, mamám kutyája rendesen bevédi õt és a cica meg dorombolva dörgölõzik neki.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mondjuk barmenyire szeretnem majd egyszer oket ugy latni hogy egyutt alszanak vagy valami de na... Azert nagyon koszi ezert az otletert :) ) Mondjuk gondolom az se lehetetlen hogy majd egyszer ossze baratkozanak nem?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A macskák okos állatok, nekem egy lakáson belül van 2 kutyám és egy cicám. Na most a macska jött elõbb, mint a két kutya. Utálja õket az elsõ perctõl fogva, hogy hazahoztam a a kutyákat. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a kutyáknak tanítottam meg, a macska tabu és tessék békén hagyni. Eleinte nehéz volt. Egy kiskutyának többször kell elmagyarázni, hogy ezt nem kéne. A macska ilyenkor megverte õket, de magától nem ment nekik. De mivel következetesen tiltottam róla a kutyákat, most már rá se bagóznak. Egy lakásban élnek, de elkerülik egymást. A cicám mindig valahol fent trónol (ablakpárkány, kaparófa, szekrényteteje vagy a kanapén) a kutyák meg a földön. A cicám egyébként 3 éves volt, mikor megérkezett az elsõ kutya (elõtte sosem látott kutyát). Amúgy tapasztalataim szerint a macskák átlagban csak idegen macskák ellen lépnek fel támadólag, a kutyákat elkerülik, csak akkor verik meg, ha túlságosan bemerészkedni a személyes terükbe (amit egy macskánál nehéz megállapítani ((= ).
A kérdező hozzászólása: A dalmata nem nehez csak neha makacs azok ''nehezek'' amelyikek ezt a kutyat valasztjak de nem is tudnak rola semmit...
Jobban aggódom azon hogy tisztában vagytok-e azzal mennyire nehéz kutya a dalmata... Jól beleválasztotok.
A kérdező hozzászólása: Nem azt tudom hogy nem fog meg tamadni egyszer probalta meg az volt az elso es utolso (bocs a macskajaert :/ ) Csak azt nem tudom hogy mikor maar ilyen nagy meg lehetseges meg szoktatni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Húha, hát én mindenképp óvatosságra intelek. Én egyszer hazahoztam egy kiskutyát, mert valaki kidobta, alig volt vagy 5 hetes, nem bírtam otthagyni, és a macskám, aki azelõtt egy kis lusta bújós szeretetreméltó tündérvolt kijött a folyosóra mikor beléptem az ajtón, rámnézett, elkezdett ilyen vonyító üvöltözõ hangot kiadni és nekemtámadt. A kiskutyát kilöktem a bejárati ajtón reflexbõl, de engem konkrétan elkezdett marcangolni a macska. Anyám a fazékkal ütötte belõlem meg ömlött a vér istentudja hány sebbõl. Ez nem kamu, a kutya szaga váltotta ki belõle ezt a reakciót, komolyan halálfélelmem volt. Az egész lakás tiszta vér volt olyan mély sebeket meg harapásokat ejtett rajtam. Nem mondom, hogy minden macska így reagál, anyum élettársának a macskájából pl a karácsonyfa váltotta ki ugyanezt a reakciót. Azthiszem azt az állatorvos el is altatta annyira bekattant. Én azt javaslom, ne tedd rögtön elé a kutyust, inkább kutyasimogatás után szagoltasd meg a kezed a cicával, ezt jópárszor csináld meg, hogy lkezdje megszokni a szagot.
A kérdező hozzászólása: Hath itten mind jon hozzank egy macska ami 2x nagyobb nala es annak neki sokott ugrani ugyhogy igen harcias de remelem nem lehetetlen. De akkor is szelidebb lesz ha most kasztraltatjuk mert normalisan azt mondta az allat orvos hogy kicsi korabban kelett volna.
A kérdező hozzászólása: Koszi (biztos nagyon edesek :D ) A mienk is kinti macska a kutya idotol fugg pl. ha esik es megyek iskolaba akkor biztos nem rakom ki de ha szep ido van akkor igen de este bent fog aludni a hazban... A macska pedig nem akkar bent aludni epp hogy mikor mi fekszunk le pont akkor megy az esti utjara :) )

Szerintetek az ivartalanításba bele halhat egy 8 hónapos macska?

Legjobb válasz: Rutin mûtétnek számít, és ha nem a kontár szomszéd csinálja könyvbõl, hanem szakképzett állatorvos akkor nem halhat bele egyetlen egy állat sem.

Rutin mûtétnek számít, és ha nem a kontár szomszéd csinálja könyvbõl, hanem szakképzett állatorvos akkor nem halhat bele egyetlen egy állat sem.
Minden mûtétnek vannak kockázatai. Sosem lehet tudni, az adott állat hogyan reagál az altatásra pl. Igen kis százalék az esély rá, hogy rosszul végzõdjön egy mûtét.
Ugyan már...EGY ILYEN FIATAL ÁLLATNÁL SZINTE SEMMI KOCKÁZAT!!Természetesen MINDEN mûtéttel jár egy minimális kockázat ami az altatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Igen belehalhat, de ritka.Ha biztosra akarsz menni akkor vérkép és szívusg.
Nem, ma már ez egy mindennapos, rutin mûtétnek számít. Persze csak ha jó orvos csinálja, nem a szomszéd a lódoktor. Egy jól felszerelt rendelõben semmi baj nem lesz.
Olyan 1% esélye van, hogy nem ébred fel az altatásból. Ezért nagyon fontos például betartani, hogy sem kaja sem innivaló a mûtét elõtt, ahogy az orvos mondja!

Most kaptam egy 8 hetes macskát. Az elmúlt pár napban mindenféle ételell etettem. A virslitől a levesig. De vettem neki whiskas szárazeledelt és tasakos kaját. De mikortól adhatok neki? es naponta hányszor?

Legjobb válasz: tenyleg vannak egyes macskak akik rakapnak es vannakk akik nem ... de utolso valaszolo... az azert eleg sok penzbe kerul .. es ha nm hapa szarazat es tasakost ccsak hazi kosztot pont olyan jol lesz es pont olyan egezseges lesz... jah es nm mindenki engedheti meg maganak azt . hogy egy heten 5 ezreket koltson el a legjobbminosegu macskakajara ...

tenyleg vannak egyes macskak akik rakapnak es vannakk akik nem ... de utolso valaszolo... az azert eleg sok penzbe kerul .. es ha nm hapa szarazat es tasakost ccsak hazi kosztot pont olyan jol lesz es pont olyan egezseges lesz... jah es nm mindenki engedheti meg maganak azt . hogy egy heten 5 ezreket koltson el a legjobbminosegu macskakajara ...
Ne whiskast vegyél! Borzalmas drága és rossz! Figyeld az összetevõket, lehetõleg ne 4%hús/fehérje legyen benne. Ajánlom az aldi topixját! A mieink nem kapnak tasakost, csak néha. Inkább kapnak husit, halat, kis csontokat. Ne adj neki mindenféle levest meg ételt. Abban van fûszer meg mindenféle összetétel!
3. válaszolóba belekötnék. Egy cicának tökéletes elég, ha szinte csak tápot eszik. Abból is persze a jobb, nedvesebb minõségût. A konzerv, és alutasakos/tálcás kaják 80%-a víz. Lehet, hogy jól lakik vele és jobban ízlik neki, de alig van benne tápanyag. Ráadásul ezekbe sok felesleges vacak van. Ezt sem árt neki adni naponta, de a száraz kajában van a tömény tápanyag és vitamin.
Ez rá van írva a csomagolásra. Ilyen korban érdemes junior táppal kezdeni. :)
Rossmann-ban lehet kapni a Winstont. Mi konzervet veszünk, de van alutasakos is, és lehet, hogy kölyöknek való is, azt nem tudom. Mindenesetre ez elég híg szószban van, így folyadékhoz is jut a macsek. A miénk ugyanis nem hajlandó inni sem vizet, sem tejet. Ez a kaja 6 féle ízben van, és elég jó áron. Kb 130 Ft. A miénk csak ezt eszi meg. A méregdrága whiskastól, meg darlingtól csak a lábát rázza... :)
Mi vettünk multifitet, de nem ették a kicsik, inkább az adultot ették. Persze, lehet, hogy csak nekik nem ízlett.
A Topix tényleg jó, csak nem kölyöktáp.Nézz körül a Fressnapfban, ott biztos találsz megfelelõ eledelt.Például a MultiFit egész jó.
Már kaphat szárazeledelt és tasakost is.Szárazeledel állhat elõtte egész nap+egy alutasakos kétszerre felosztva.Én legalábbis így szoktam adni a cicámnak.
Az utolsó válaszolónak igaza van. Én is most kapok macskát, és beszéltünk egy szakértõvel aki szerint a macska felnött korában ne egyen annyi tasakos kaját, de viszont a legjobb ha csak tápot kap de száraz mindig legyen elõtte, és friss víz. Én is a legjobb táppal etettem az eddigi macskáimat.
Száraz kaja és friss víz mindig legyen elõtte, persze még junior kaja. 2 hónapos cicának meg bõven elég napi 3-szor tasakos vagy konzerv.
Vigyázz, mert ha rákattan a tápra, nem fogja megenni a házi kaját. Tapasztalat...
Ne kapasd el!! Szerintem simán adhatsz neki olyat, amit te is megeszel, és hozzá valami vitamint, mert amikor az én cicám kicsi volt, mindent megevett, aztán rászoktattuk a tasakos kajára, és már mást nem eszik meg!
Elõzõ vagyok. A winstont világoskék csomagolásban keresd.

Meddig nyávog ilyen kétségbeesetten a macskám? Tegnap hoztam el egy 8 hetes, kezes cicát. Egyedül a hálóba nem mehet be, de amint lefekszem, vagy elmegyek otthonról vagy bármi más módon kikerülök a látóteréből éktelen nyávogásba kezd.

Nyávogása rövid és nagyon magas hangú.

Legjobb válasz: Mikor el mész otthonról: "anyuci gyere viszaaaa" lefordítva szerintem ennyi:) de amúgy meg még idegen neki a hely, nem szokta még meg. 22L

Mikor el mész otthonról: "anyuci gyere viszaaaa" lefordítva szerintem ennyi:) de amúgy meg még idegen neki a hely, nem szokta még meg. 22L
Egy 8 hetes cica, akit elválasztottak az anyukájától, testvéreitõl, természetes, hogy sír. Szép lassan megfog szokni titeket is, de amíg nem érzi magát teljes biztonságban, addig sírni fog. Idegen hely, idegen szagok, teljesen normális. Vedd sokszor a kezedbe, érezze, hogy nálad biztonságban van. Legyen mindig friss vize, kis tálkában száraz kaja. Ha sokat foglalkozol vele, megszokja a szagod, az érintésed, és érzi, hogy nálad is biztonságban van. Sok türelem kell a macskához, de amint belakta a lakást, "szóba sem fog állni" veled, csak ha õ akarja.
Mi egy mentett cicát hoztunk két hónapja. A "gazdája" kirakta a háza elé és nem engedte vissza, pár nap múlva a szomszéd fogadta be és intézte az állatmentõkkel. Õ is sokat sírt eleinte, de csak éjszaka. Gondolom, mivel nem látott bennünket, feléledtek a rossz emlékei. Most már megnyugodott, ha egyedül érzi magát, jön és odabújik hozzám. Szóval, csak azt akarom mondani, hogy kell jó pár hét, mire megszokja az új helyzetet. A nyávogása pedig azért olyan magas hangszínû, mert így hívja az anyját. Állítólag hasonló, mint a csecsemõké, azért esik meg az ember szíve is rajtuk :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem tényleg gond nélkül megszok minket!
Készíts neki, vagy vegyél egy kis kuckót, amibe be tud bújni. Ne legyen túl nagy.

Mit ehet egy 8 hetes macska?

Alutasakos, macskakaján száraztápon kívül

Legjobb válasz: Sûrített tej, magas zsírtartalmú tejszín, esetleg parizer. Tejet ne adj neki.

Sûrített tej, magas zsírtartalmú tejszín, esetleg parizer. Tejet ne adj neki.
Az enyém 8 hetesen már megette a nyers húst is. (Csirkeszív, zúza, nyak, stb.)
Ami esetleg: -fehérje (sült csirke, hal) -tejtermékek (de vigyázz mert elég sok cica laktóz érzékeny ne adj neki sokat!!) -zöldségek (az én cicám megette a borsót is itt nemigazán tudom mi lehetne) -esetleg egy kis gyümölcsöt (nem minden cica eszi meg, az enyém 2 hónaposan megette a málnát) Amit ne adj neki: -fûszeres ételeket (tönkre mehet a szaglása) -csokit (szorulás) -FÕLEG!!! Nyers húst -Belsõszerveket -Szálkás halat
Utolsó! Miért ne adhatna neki nyers húst?

Mennyibe kerül egy 8 hetes Kardhausi fajtiszta macska? Magyarországon van tenyésztője ennek a fajtának?

Legjobb válasz: http://karthauzimacska.lap.hu/ Itt 4 tenyésztõ van felsorolva

http://karthauzimacska.lap.hu/ Itt 4 tenyésztõ van felsorolva


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!