Találatok a következő kifejezésre: Egy 7 yorki kutyus (5 db)

7 hetes Yorkie kutyusomnak most készülök a fülét ragasztani . Tudom, hogy kell ragasztani, egy dolgot nem tudok csak. A szőrt hogy nyirjam le neki kivül + belül?

Borotvával,vagy ollóval ??? Nem fog verg?dni ?? Elég rugalmas egy kutya,és bevan pörögve mindig. Állatorvos itt nincsa közelbe,ugyhogy megszeretném én csinálni. Bklül ki kell tépkedni a sz?rt ?? levágni nem lehet valahogy ??

Legjobb válasz: Elsõ! Mivel már 7 hetesen nála van a kutya ezért nem tenyésztõtõl vette, hanem szaporítótól! Az meg pont [email protected], hogy mi van az eladott kutyával. Kérdezõ! Ne sufnituningolj, hanem holnap vidd el kozmetikába és ott meg is tudják mutatni, mielõtt otthon elcseszed a fülét.

Elsõ! Mivel már 7 hetesen nála van a kutya ezért nem tenyésztõtõl vette, hanem szaporítótól! Az meg pont [email protected], hogy mi van az eladott kutyával. Kérdezõ! Ne sufnituningolj, hanem holnap vidd el kozmetikába és ott meg is tudják mutatni, mielõtt otthon elcseszed a fülét.
Célszerûbb lenne a tenyésztõt megkérdezni, vagy holnapig nem bírnád ki fülragasztgatás nélkül? Bármelyik kutyakozmetikában szakszerûen segítenek pár forintért, vagy tán pénzt sem kérnek.Akkor a kutya is jobban brná, meg látnád, hogyan kell.
Nem tudom a választ, de mi ez a fül ragasztás?
Elég tompa ollóval rövidre nyírni.
igen, inkább vigyétek el egy közeli kozmetikába, ne kísérletezz otthon, plán úgy, hogy azt sem tudod, hogyan kezdj hozzá. Hozzáteszem én sem tudnám, ezért elvinném egy szakemberhez, az a biztos:)
elõzõnek van igaza. 7 hetesen még nem szabadna elválasztani az anyjától!
Egyáltalán már állnia kell a fülnek ebben a korban? Én bullterrieres vagyok, nem értek a yorkiekhoz.
Soha nem kell ragasztani a fülét, feleslegesen ne kínozd egy keverék kutyánál nem mindegy?
Elsõvel egyet értek. Pláne, hogy nem csak azért nem kell, mert keverék... hanem neki sem jó. gondolj bele, ha neked ragasztgatnák a füled... Még a fajtiszta kutyusoknál sem értek ezzel egyet.

Milyen nemû yorki kutyust vegyek? Van egy 7 éves kan sziámi cicám! A macska ivartalanítva van!

Legjobb válasz: Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)

Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)
Teljesen mind1, a neveléstõl függ.A kutyát is ivartalanítva könnyebb dolgod lesz.


Egy 7 éves yorki kutyus képes lehet még az ellésre?

Legjobb válasz: Elsõ fialásra? Sztem idõs hozzá. Amúgy akkor is, ha nem elsõ fialás.

Elsõ fialásra? Sztem idõs hozzá. Amúgy akkor is, ha nem elsõ fialás.
Ha nincs pénzed egy kiskutyára akkor hogyan akarod fizetni az állatorvosi költségeket és az anyakutya specciális táplálását, a kicsik otlását, orvosi ellenõrzéseket? Csak kérdezem, nem kötekedésbõl. Légyszi' válaszolj rá.
A yorkik 9 éves koráig bírnak elleni de csak akkor ha egézséges!
Nem ajánlom mert nem biztos hogy ki fogja tudni hordani mert nem tágul már úgy mint egy fiatal. Amúgy ha átszámolod emberi idõre 57 éves. Ha mégis ki tudja hordani nem fog simán menni az ellés valószínû hogy császározni kell ami ugye altatás végigvágják az egész hasát a kicsik kábák lesznek két napot ülhetsz mellettük hogy noszogasd õket nehogy végleg elaludjanak. És az anyának is elapadhat a teje akkor táppal szoptathatod õket 3 óránként és ha félrenyel fertõzést kap és elpusztul. Amúgy egy császár 50ezer. Ennyiért meg már kapsz kiskutyát készen:)
Heló! Orvosi vizsgálat után (ha a doki is rábólint) be lehet fedeztetni. A vemhesség alatt fokozott oda figyelést igényel, rendszeres orvosi vizsgálatot, állapot ellenõrzést. Szülés közben (ha szükség lesz rá) orvosi segítséget. Ne hallgass ezekre a nagy okosokra, hallgass inkább egy állatorvosra, vidd el, mutasd meg neki, kérd ki a véleményét, de szerintem azt fogja mondani amit írtam. Sok sikert! Minden jót!
100%- ban egyetértek az elõttem szólóval (értékeltem is :D) már késõ ahhoz, hogy fialjon, ha számít az anya(?)kutya egészsége is. Amúgy ha rendesen, egészségesen akarnád elletni a kutyust, az többe kerülne, mint ha vennétek egy kis yorkit. Én is az ivartalanítást ajánlanám inkább. Nekem 5- bõl 5 lánykutyámnak lett idõskorában "nõgyógyászati" daganatos betegsége, ami miatt mindenképpen mûteni kellett õket, csak kockázatosabb volt idõs korban. Nem yorkik.
Amúgy mi az, hogy nem lehet megfizetni õket? Egy kutyának kell, hogy értéke legyen, fõleg egy jól tenyészett fajtatiszta kutyának. Persze lehet szaporítani 10-20000Ft-ért is, de azok max küllemükben lesznek igazi egészséges fajtatiszta kutyák. 7 évs korban már ne ellesd a kutyát, sõt el kéne gondolkodni az ivartalanításon is, hiszen ezzel megelõzhetõ egy idõskori daganatos betegség ami a méhébn alakulhat ki, és fõleg az ilyen agyonszaporított divatfajtáknál gyakori.
Határeset. Én már nem ajánlanám, fõleg nem ilyen kis méretû kutyáknál.
A kérdező hozzászólása: Nem az elsõ csak nagyon szeretnék kis yorky babát mert nem lehet megfizetni õket!! köszi
Utolsó vagyok. Jav: speciális :-) Amúgy most látom, hoyg több, mint 2 éves a kérdés, már biztos nem aktuális...

Van egy lassan 7 éves yorki fiú kutyusunk Junior, aki most költözött velünk emeletes lakásba. Hogyan lehet őt leszoktatni arról, hogy a lakásba vizeljen és jelölgesse a bútorokat?

Kiegészítő információ, hogy a kutya eddig kertes házban lakott, ahol könnyebb volt kimennie, ráadásul az előző gazdija megengedte neki, hogy a konyhába pisiljen, amit mi itt nem szeretnénk. Hétköznap 2-3 alkalommal tudjuk levinni, de van hogy a séta után nem sokkal (pl. hétvégén, amikor 4x is levisszük) bepisil megint. Reggelente szinte mindig találunk vizelet nyomokat, pedig 7 körül már lent nyomulunk vele.

Legjobb válasz: A jelölgetés dominancia probléma. Ezen felül ugyan úgy kell szobatisztaságra szoktatni, mint egy kölyök kutyát. Annyival sokkal nehezebb lesz nektek, hogy az, hogy a lakásban is üríthet már rögzült viselkedés nála, de nem lehetetlen a megoldás. Legyetek résen, ha látjátok, hogy ürít vagy csak jelöl, akkor tiltani, esetleg büntetni kell, ha pedig kint végzi el a dolgát, utána mindig nagy öröm legyen, játék, esetleg jutifalat. Türelemre szükségetek lesz, de idõvel tisztázódni fog benne a szabály.

A jelölgetés dominancia probléma. Ezen felül ugyan úgy kell szobatisztaságra szoktatni, mint egy kölyök kutyát. Annyival sokkal nehezebb lesz nektek, hogy az, hogy a lakásban is üríthet már rögzült viselkedés nála, de nem lehetetlen a megoldás. Legyetek résen, ha látjátok, hogy ürít vagy csak jelöl, akkor tiltani, esetleg büntetni kell, ha pedig kint végzi el a dolgát, utána mindig nagy öröm legyen, játék, esetleg jutifalat. Türelemre szükségetek lesz, de idõvel tisztázódni fog benne a szabály.
Az eddigiekhez azt tenném hozzá, hogy esetleg vehettek egy szobakennelt, hogy megkönnyítsétek az átszokást. Egyik kutya sem szeret maga alá csinálni, abban valószínû tartogatni fogja, úgyhogy éjszaka, meg amikor nem tudtok rá figyelni, akkor is kontroll alatt lehet. Egyébként legyen lent minél többször, eleve három, idõben jól elosztott séta a minimum egy lakáskutyának, pláne, hogy ilyen kicsi. Valószínû nem is tudja tartogatni tizenórákig (pici kutyának pici hólyagja van), de ha mégis, az okozhat késõbb például vizelettartási problémákat, ami viszont sehogy nem oldható meg szoktatással.
Nehéz ügy lesz. A napi 2-3 alkalom nem jó (a 2 kevés), 3-szor kellene levinni és ráadásul mindig ugyanabban az idõpontban (ha csak pár percre is). A hétvégi bepisilés azért lehet, mert bár többször leviszitek, de gondolom nem ugyanakkor, mint hét közben.
Ivartalanításon nem gondolkoztok? Nem 100% garancia, de valószínûleg segítene a helyzeten.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, nagyon köszönjük az eddigi válaszokat, sok hasznos ötlet érkezett. Reméljük sikerül megoldani a problémát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!