Találatok a következő kifejezésre: Egy 7 terhességet akkor (7 db)

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Egy 7 hetes terhességet akkor is észrevesz a doki, ha csak rutin nőgyógyászati vizsgálatot csinál? Csinál hüvelyi ultrahangot is.

Legjobb válasz: Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.

Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.
igen 7-en már látja bent. vagy is érzékeli hogy nö valami, ezért megkérdezi az uccso mensit (igaz azt mindig) aztán meg hogy nem feszül-e melled, hogy nem érzed-e rosszul magad stb. ilyenkor terheségre gyanakszik és kapásbol csinál egy tesztet az kimutatja és ultrahangoz.
abbólfog kérdezõskodni, hogy valamivel puhább a méhed mint alapesetben és a felülete redõs lesz , tapintásra ezt érzi és majd kérdez, mert õ csak gyanítja a terhességet. Akkor csnál hüvelyi uh-t ha kimondottan feltételezhetõ a terhesség. Ezt a kérdést úgy tetted fel, mintha nem szeretnéd, hogy észrevegye, vagy mintha azt mondta volna, hogy nincs terhesség, miközben te sejted, hogy van. Mire is gondolsz megvizsgált már?? Ha elmaradt a mensi akkor mindenképp meg kellene néznie, hogy kiderüljön a dolog.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert múlt héten voltam dokinál. Most kellett volna megjönnie, de nem jött. Viszont, ha terhes lennék, akkor 7 hetesnek kellett volna lennem akkor, mert azóta a párom külföldön van. Akkor még nem gondoltam terhességre, ezért kérdeztem, hogy ha az lennék, akkor látta volna.
A kérdező hozzászólása: Ja, és csinált uh-t, csak úgy. Ez kijelentés volt, nem kérdés.

A terhesseg hanyadik heteig lehet repulni? En a 7. honapban tervezek egy utat, akkor meg lehet? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: En ugy tudom, h a 7. honapban ( 28. het utan) orvosi igazolas kell, h minden rendben a terhesseggel. De talan repulotarsasagtol is fugg. Erdemes mar jo elore az adott tarsasagot felhivni es erdeklodni.

En ugy tudom, h a 7. honapban ( 28. het utan) orvosi igazolas kell, h minden rendben a terhesseggel. De talan repulotarsasagtol is fugg. Erdemes mar jo elore az adott tarsasagot felhivni es erdeklodni.
a betöltött 36. hét után kizárt, hogy felengednek, elõtte lehet repülni, megszorításról nem tudok.
Szia. En kulfoldon elek, igy en is utana jartam a repulesnek. Legitarsasagtol fugg, es ahogy irta az elso valaszolo, 28. betoltott het utan kell egy igazolast kerni az orvosodtol hogy minden rendben van. Azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos, hogy fugg meg attol hogy hova es mennyi idot repulsz. De ez nem biztos. Altalaban, az igazolast nem szoktak kerni, de jobb ha van nalad, ha veletlenul kernenek. 29 hkm
En repulgettem Europan belul terhessegek alatt, 28. hettol kell az igazolas az orvostol, 36. hetig lehet repulni.
Várd meg, hogy elmarad- e a menzesz. Az a legbiztosabb, mert mindenkinél változó az, hogy mikor van a beágyazódás.
Nem kell megõrülni. Ha két hét múlva várható a vérzésed és 12 napja volt az aktus, akkor teszt nélkül is megmondom neked, hogy nem vagy terhes.
Igaza van az utolsó válaszolónak! Még akkor biztos, hogy nem vagy terhes. Én két héttel a menzesz elõtt még csak a peteérésnél tartottam és akkor bújtam össze a párommal. Rá 14 nappal történt a beágyazódás és 16 nap múlva már egyértelmûen pozitív lett a teszt. Türelmet neked!
Attól még lehet terhes! És aki menses alatt illetve a végén esik teherbe?Nem egy ilyet hallottam már . Lehet ritka, de nem lehet kizárni.Aktus után 14-15 nappal csinálj egy tesztet. De teljesen kizárni a terhességet aktus után 18 nappal lehet...
A kérdező hozzászólása: Az még legalább két hét. Addig megõrülök.

7 hónapja szoptatok azóta nem jött meg a memstruaciom. Van aki azt mondja örüljek, de anyukám szerint orvoshoz kellene mennem ezzel. Más is volt így? 6hetesen írtak fel egy diamilla nevű fogamzásgátló félét, de nem szedem. Terhesség azonban kizárt!

Aki volt így, annak az orvos mit adott/mondott? Első baba, 28 vagyok.

Legjobb válasz: Nem kell orvoshoz menni, van aki egyáltalán nem menstruál szoptatás alatt, van aki igen. Ez egyén függõ. Nincs semmi gond, majd jelentkezik a mensi, örülj amíg nem :D

Nem kell orvoshoz menni, van aki egyáltalán nem menstruál szoptatás alatt, van aki igen. Ez egyén függõ. Nincs semmi gond, majd jelentkezik a mensi, örülj amíg nem :D
17 hónapos a fiam, reggel-este szopizik még, nekem a teherbeesésem óta nem jött meg. Én mondjuk cerazettet szedek, a doki szerint ez így teljesen rendben van. Annyit mondott, hogy ha abbahagyom a szoptatást menjek vissza, valószínûleg utána kb 2 hónap múlva fog elõször megjönni.
nekem is 8hónappal szülés után jött meg elõször. 6 hetes kontrollon elmondta a doki, h most majd arra számíthatok, hogy vagy megjön, vagy nem jön, vagy összevissza jön, de emiatt ne aggódjak, szoptatás alatt teljesen normális az összes verzió.
Elsõ gyerekem 11 hónapos korában jött meg, még szoptattam. A kicsi most lesz 13 hónapos és még nem jött meg, õ is szopik még elég gyakran. Teljesen normális, ha nem jön meg szoptatás alatt, még az is belefér, ha össze-vissza jön meg, kimarad néhány hónap (ismerõsöm 2-3 havonta menzeszelt). És nekem sem hiányzik! :)
8 hónapja szoptatok és még nem jött meg, doki is megnyugtatott, hogy szoptatás alatt ez normális.én meg örülök, nem hiányzik még:-) ne aggódj !
18 honapra jott meg.
dehogy kell menned. sok nö egyáltalán nem mentruál addig amig szoptat elvileg a anygkönyv szerint is igy kéne lennie. Mivel az emelkedett prolaktin miatt nincs peteérés. Persze sokaknak megjön még szoptatás alatt. Akkor kell menned orvoshoz ha már egyáltalán nem szoptatsz legalább fél éve és még nem jött meg. Édesanyád nagy butaságot mondott neked. Olvass utána kicsit a szoptatás hormonális hatásainak, és ajánlom hogy ö is mielött butaságokat beszél.
6honapig szoptattam 100% ban 8honappal a szülés után jött meg! Nagyon jó volt ameg nem kinzott havonta! Ne aggódj! Teljesen normális!
Nyugi ez teljesen normalis, majd ha mar ritkulni fognak a szopik akkor lehet megjon. :-) hasznald ki meg ezt kis idot. :-)
Teljesen normális, hogy még nem jött meg. Van akinek korán, 2-3-4 hónappal a szülés után megjön, van akinek 1, 5 év múlva (sem). Amíg szoptatsz ez természetes.
Ez teljesen normalis, legtobb esetben ez igy is van. En 20 honapig szoptattam es csak 15 honap utan jott meg eloszor.
Nekem 16 hónap után jött meg elõször. 7 hónap még semmi. :) Tényleg addig örülj, amíg nem kell még ezzel is foglalkozni, én vígan megvoltam nélküle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon megnyugodtam, ééés akkor örülök is, hogy még nem jött meg :) nekem sem hiányzik :D
Elsõ szülésem után 13, második után 15 hónappal jött meg elõször. Csak arra vigyázz, hogy ugyan úgy teherbe eshetsz, hiszen az elsõ menstruáció elõtt lehet peteérés. :) Csak nehogy nagyon rábízd magad, persze ha akartok rögtön tesót, akkor könnyen vagy. :)

7 hónapos kismama vagyok, a terhesség vége felé közeledvén egyre inkább szorongok. Van olyan kismama aki volt hangterápián?

http://www.montimed.hu/terapia_hangmasszazs.html

Legjobb válasz: Szia! Talán hülyének nézel,de nem tudom,mi az a hangterápia. De én végig szorongtam a szüléstõl,biztos voltam abban,hogy nem élem túl! :D ÉS ITT VAGYOK! Ne félj!!! Én külön naplót írtam arról a páromnak,hogy mikor mit-hogyan kell csinálni a babával,mivel úgy gondoltam,én már nem leszek! Egy a lényeg,hogy ne félj,látod én is túléltem! Üdv.

Szia! Talán hülyének nézel, de nem tudom, mi az a hangterápia. De én végig szorongtam a szüléstõl, biztos voltam abban, hogy nem élem túl! :D ÉS ITT VAGYOK! Ne félj!!! Én külön naplót írtam arról a páromnak, hogy mikor mit-hogyan kell csinálni a babával, mivel úgy gondoltam, én már nem leszek! Egy a lényeg, hogy ne félj, látod én is túléltem! Üdv.
A kérdező hozzászólása: szia! a napló nagyon jó ötlet :) köszi, ki fogom próbálni :) én nem magától a szüléstõl félek, hanem attól, hogy nem tudom majd "kézben tartani" a dolgokat... tudom ez rettentõ hülyén és ostobán hangzik, de a helyzet az, hogy 270 km-re vagyok az otthonomtól, Pesten lakunk a párommal, és szükségem lenne az édesanyámra...általánosságban és a szülésnél is... itt nincs egy barátnõm se, és ahogy egyre nehezebben viselem a terhességet (itt nyom, ott fáj, nehéz menni stb..:) ) egyre inkább kellene valaki, aki támaszt tud nyújtani... párom nagyon rendes, csak hát férfi... :) :) :) és elmondom neki is a gondjaim...de nem tud segíteni... leginkább egy kis lazítás kellene, valami aktív pihenés formájában... terhességem elõtt hosszú ideig tai chiztem, és remekül oldotta a feszültséget...ezért gondoltam erre a tibeti hangmasszázsra...
Én is hasonlóan vagyok. Van egy gyönyörû 5 éves kisfiam. Mindig szerettem volna két gyereket, de már a gondolattól is szorongok. Hogy a terhességgel , szülésnél mi lesz::
A kérdező hozzászólása: azt mondják aki tudja mi vár rá azért szorong, aki meg nem, azért... avagy belestünk a 22 es csapdájába...félelem a félelemtõl múlt héten sajnáltattam magam, és feküdtem egy hétig...egész jól sikerült összekapnom magam, és most energikus lettem :) ha van egy kis spórolt pénzed vásárolni magadnak valami szépet az is sokat javít a hangulaton :)

Van egy 10 hós kislányom aki 9-10 kg, és megint terhes lettem kb most 7 hetes. Elég sokat emelgetem a kislányt, nem lesz ebből gond? Nem kell aggódnom, hogy emniatt elmehet a terhesség?

Legjobb válasz: szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.

szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.
A megemelés önmagában nem okoz vetélést. Egészséges terhességnél legalábbis. Én a terhességem alatt emeltem már franciaágyat, 10 személyes ebédlõasztalt, gardróbszekrény felsõ részét, de mindig egyenes háttal, lábrugóval, esetleg guggolásból, sose hasból vagy görnyedve. A relaxin nevû hormon a nõ kötõszöveteit meglazítja, ezáltal lehetõvé téve, hogy a medence kellõképpen kitáguljon a terhesség elõrehaladtával, és késõbb a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötõszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fõ oka annak, hogy a terhes nõket óva intik az emeléstõl, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstõl elvetélhetnek. http://velvet.hu/poronty/2010/01/20/terhesnaplo_5.0_jaj_a_ha..
Bármi lehet.Ne gondolkodj ezen.Nekem is sokat járt a fejemben, de e, múlt.A terhességem alatt végig cipeltem a 10 kg os lányomat lépcsön, emelkedön, a házban, stb..... Most 37 hetes vagyok.
Szia nekem 18 hós a babám, és 11, 5Kg. Én is elég sokat emelgetem még, mert az etetõszékbe, ha beteszem az ágyba, vagy kiveszem stb.Én 11 hetes vagyok, és eddig minden rendben.Csak tényleg azok a fontos dolgok amit elöttem is leírtak.Ne emeld meg hirtelen, és ha otthon van a párod akkor mondjuk inkább õ emelgesse.Nálunk pl emiatt az esti fürdetés, etetés apáé, ha itthon van.Meg mondjuk ha lementek sétálni, ne tervezz nagy bevásárlást a babáddal.Mondjuk nem tudom milyen házban laksz, de nálunk a panelban van még lépcsõ és nincs feljáro ahol felhúuhatnám a babakocsit.Szóval ha sok minden kell azt apa veszi meg haza felé a munkából. Jó baba várást, és jó egészséget nektek! :)
10hónapos volt a fiam kb 9kilóval, mikor terhes lettem újra.eleinte meg sem kottyant a súlya, simán babakocsistól fel, le emeltem a buszról...24 hetesen megállapította a doki, hogy 3100 a méhszáj, így a NE AGGÓDJAK mellett fele annyit sem cipelem a babát.pl januártól nagy ágyban alszik, ahova fel és le tud egyedül mászni, az ölemben eszik, velem, így csak a vacsihoz emelem az etetõszékbe, a kádig-tól a saját lábán sétál.így csak be ki kell emelni.azt is finoman, ahogy már elõttem leírták. tehát ha okosan csinálod, nem lesz gond
nekem 15 hónap van a 2 gyerekem között, 3. emeleten lakunk, még 40 hetesen is cipelnem kellett a nagyobbikat, amikor rájött a hiszti. nem lett bajom, arra figyelj, ahogy elõttem is irták, hogy hogy emeled meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!