Találatok a következő kifejezésre: Egy 7 terhességet (45 db)

7 hetes vagyok. Minimális (1-2 csepp) Barnás-rózsaszínes hüvelyváladékom van 2 napja. A hasam fájdogál. Kérlek nyugtassatok meg, hogy ez belefér egy normál terhességbe és nincs semmi baj a babával? !

Több helyen olvasom, hogy ez akár normális is lehet a hormonváltozások miatt, illet?leg a szervezet hiheti, hogy eljött a menses ideje. Nekem az a baj ezzel, hogy a ciklusom mindig egyforma, és nem most van itt az ideje az álmensesnek. Félek, nehogy a vetélés jeleir?l legyen szó.

Legjobb válasz: A legnagyobb megnyugtatást az orvosod adhatja egy vizsgálat után. Nézd sok mindenkivel történt sok minden ezen az oldalon, de ez nem lehet mérvadó. Igenis, egy terhesség alatt az orvosod van a legtökéletesebben tudatában annak, h Nálad mi a helyzet, nem számíthat ilyenkor hogy xy is így volt, és nem lett semmi baj. Nyugodt, higgadt maradj, és ne aggódj feleslegesen, inkább hívd fel a dokid, és beszélj vele, mintsem utólag bánd, h "csak" itt kértél tanácsot. És ezzel nem szeretnék senkit lebecsülni, én is szívesen olvasom a hozzászólásokat, sok hasznos tanács van itt, de itt a babádról van szó! Kívánok minden jót Neked és a Babádnak is!!!

A legnagyobb megnyugtatást az orvosod adhatja egy vizsgálat után. Nézd sok mindenkivel történt sok minden ezen az oldalon, de ez nem lehet mérvadó. Igenis, egy terhesség alatt az orvosod van a legtökéletesebben tudatában annak, h Nálad mi a helyzet, nem számíthat ilyenkor hogy xy is így volt, és nem lett semmi baj. Nyugodt, higgadt maradj, és ne aggódj feleslegesen, inkább hívd fel a dokid, és beszélj vele, mintsem utólag bánd, h "csak" itt kértél tanácsot. És ezzel nem szeretnék senkit lebecsülni, én is szívesen olvasom a hozzászólásokat, sok hasznos tanács van itt, de itt a babádról van szó! Kívánok minden jót Neked és a Babádnak is!!!
Mint a köröm, annyi rózsaszínû maszatom volt.3 napi fekvés ellenére se maradt meg. Nem akarlak hitegetni, de a rózsaszín nem jó, irány a doki, kérjél kúpot. Ez most nem rajtad múlik, igazából nekem is azt mondták 50-50 százalék, hogy megy, vagy marad.
Igen, menj mindenképpen orvoshoz. Sajnos ez nem fér bele egy normál terhességbe, nézesd meg magad, ha lehet, minél hamarabb! Én barnáztam az elsõ terhességem elején, nem volt vészesen sok, de ahhoz épp elég, hogy a frászt hozza rám. Még aznap bementem az ügyeletre, és kiderült, hogy "csak" egy vérömlenyem van. De ennek ellenére is pihennem kellett végig, és kaptam gyógyszert is. Utána minden rendben volt. De én a helyedben nem haboznék, mennék, mert ha kevés, ha nem, mégiscsak rózsaszín.:( Drukkolok, hogy rendben legyen minden a Babával, és írj majd!
1-2 csepp még nem hiszem, hogy nagy baj, lehet hogy a méhszájtól jön. Érdemes lenne azért 7fõn elmenni a dokishoz, õ tud választ adni, hogy minden oké-e?
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen, az elsõ babánk. Nagyon pozitív a hozzáállásom, mert úgy gondolom, a pozitív gondolkodás nagyon sokat segít. Elsõre sikerült teherbe esnem annak ellenére, hogy PCOS (policisztás) voltam. Nem hittük volna, hogy sikerül, de mégis megtörtént, akkor eldöntöttem, hogy semmi baja sem lehet a babánknak, hiszen erõs vagyok. Az immunrendszerem és a fizikai állapotom is nagyon jó. Nagyon bízom benne, hogy csak valami apróság miatt lehetett. Mint ismételtem, mára már nyoma sincs, pedig ma igazán nem volt alkalmam pihenni. Köszi a támogatást, holnap jelentkezem. Neked meg csak annyit mondanék, hogy õszintén sajnálom, hogy ez történt veled, és kívánok neked nagyon sok jót! szia
15.23-as vagyok. Akkor egy kis biztatás: képzeld, nekem is azt mondták anno, hogy PCO-s vagyok, és nekem is sikerült spontán teherbe esnem nem sokkal azután, hogy ez kiderült.:) Viszont én is barnáztam, nagyon megijedtem, így azonnal mentünk az ügyeletre. Ott kaptam gyógyszert, meg pár napig bent tartottak megfigyelésen, utána szigorúan pihennem kellett, de hála az égnek nem lett semmi baj, egészséges Babám született.:) Ja, és PCO-san spontán másodszorra is sikerült teherbe esnem, de ezúttal az orvosnál kezdtünk, és a biztonság kedvéért írattam fel gyógyszert. Ja, igen, és én is biztos voltam benne, hogy nem lehet semmi baja a kicsikémnek. Nagyon remélem, hogy Te is hasonlóan szerencsés leszel/vagy, mint én! De mindenekelõtt holnap ORVOS, ORVOS! És ahogy elõttem is írták, egyetértek, szerintem menj másikhoz, olyan kell, akire lehet számítani!
Kedves Laura! Tegnapi 10:14-es vagyok. Az Utrogestan az progeszteron hormon. Normál esetben ez termelõdik elegendõ mennyiségben az anyukában. Nálunk nem :) Tehát semmi baja nem lesz a babócának. És egyik Válaszoló írta a Magne B6-ot, azt én el is felejtettem, ezt is szedd, napi 3-at. Drukkolok, és írj majd ma! :) És szerintem is érdemes megfontolni a dokiváltást... Ha már az elején ilyen felelõtlen.... Persze, lehet, hogy ma, mire mész minden rendben lesz, de a progeszteron hormontól akkor sem lenne bajod, ha "feleslegesen" szednéd. Szerintem is a legfontosabb a pozitív hozzáállás, így biztosan minden rendben lesz :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Kedves Barátok! Most jövök az ultrahangról. Semmi baj Hál'Istennek. Meghallgathattam a kicsikém szívhangját! Fantasztikus volt. Az orvos azt mondta, hogy minden rendben van, valószínû, hogy vagy álmenses vagy terhességi beágyazódás miatt lehetett. Bár az utóbbit nem igazán értem, a terhességi beágyazódásról úgy tudtam, hogy a fogantatás után történik..mindegy Kérdeztem az utrogestant, hogy elkezdhetem-e szedni, de azt mondta, egyenlõre nem kell. Megjegyzem, ez most nem a saját orvosom volt. Viszont megjegyezte, hogy minden vérzéses tünetnél el kell menni uh-ra. Úgyhogy azt mondta, jól tettem, hogy ma elmentem. Köszönöm még egyszer mindenkinek!! Aranyosak vagytok! 10.14-es örülök, hogy nálatok is minden rendben volt! Gratulálok!
Örülök, hogy minden rendben!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Kismamák! Még az lenne a kérdésem, hogy megírnátok, milyen terhesvitamint szedtek/szedtetek!? Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Kismamák! Még az lenne a kérdésem, hogy megírnátok, milyen terhesvitamint szedtek/szedtetek! Köszönöm
Én Elevitet szedek. Szerintem nagyon jó. Elsõ babával is ezt szedtem.
Szia, Gravidát. Már amikor terveztük, a terhesség és a szoptatás alatt is. Most a másodikkal csak folytatom (szoptatás mellett jött a gólya), és most is úgy tervezem, hogy amíg szoptatok, szedni fogom. Az 1 éves baba anyukája :) (már 18 hete km) A Gravidával annyi, hogy amennyiben pajzsmirigy TÚLmûködésed van, nem szabad szedned, akkor Elevitre kell váltanod. (a jód a pajzsmirigy mûködését serkenti, és a Gravidában van) Az elevitben 2x annyi a vas, ha vashiányra hajlamos vagy, azt ajánlom. Üdv!
Pihenni tudsz, tényleg ennyi. Nekem minimális volt, mégse maradt meg, örültem, hogy barnázok, már nem rózsaszín, erre el is vették a kedvem, hogy azért barna, mert már megalvadt. Nekem csak gest gyûrûm volt, 5 mm-es 6+3nál, nem jól fejlõdött. PIHENJ!!!És holnap gyere!!! Elsõ baba lenne??
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Kedves kismama társaim! Megfogadtam a tanácsotokat, és úgy döntöttem, hogy holnap(hétfõn) elmegyek az orvoshoz. Ma alkalmanként ellenõriztem, hogy van-e "vérzés" Hál'Istennek ma tünetmentes vagyok. Remélem, most már végleg megszûnik a problémám, de a gyógyszerhez (Utrogestan) mindenképpen ragaszkodni fogok! Tényleg NAGYON ARANYOSAK VAGYTOK MIND! Feltétlen beszámolok, holnap, hogy mit mondtak! Üdv: L
Ne kérdezz, menj dokihoz õ aki megmondja mi a helyzet, mert ha a neten nézelõdsz megbolondulsz, és az sem neked sem a babának nem jó!a doki tudja, hogy ilyenkor többet aggodunk és nem veszi rossz néven, én mindig kérdezek, inkább legyen felesleges mint össze vissza aggódjam magam!
Menj el orvoshoz!!!!!! Fenyegetõ vetélés. Mindkettõ terhességemmel így voltam. Kaptam utrogestant, és semmi baj nem lett. A második babával nem vettem komolyan, "csak" feküdtem, de a boyót nem tartottam sürgetõnek (az utrogestan az progeszteron hormon, amire addig van szüksége a szervezetnek, amíg nem alakult ki a placenta; kb 12-14. hétig). Amikor 4 nappal késõbb elmentem dokihoz, látszott egy méh méretû bevérzés a méhem mellett. Ne tudd meg, mennyire nagyon szégyelltem magam, hogy nem azonnal mentem dokihoz! Amúgy nekem úgy volt, hogy este rózsaszínes volt, majd másnap barnás, több. Mintha barna fehérfolyásom lett volna. A lányom 12 hónapos múlt a pici még idebent van, 16 hetes :) Amúgy, ha kapsz rá hormont, és pihensz, nem emels nagyot, nem tornázol, nem szexelsz, akkor semmi baj nem lesz! Ez még nem annyira vészes, csak kevés valószínûleg a te szervezetedben is a progeszteron.
sajnos veteles lesz a vege...keress fel egy orvost mert lehet hogy megmentheto...
utolsó vagyok, írd majd meg, mit mondott a doki. és egyébként nekem is azt mondták, hogy vérzés mellett kb 30% az esély, hogy a baba megmaradjon. ha a hormonhiány okozza a vérzést, akkor a gyógyszer segít, és megmarad a baba. menj el, a doki csinál ultrahangot, látni fogjátok, hogy minden rendben van, dobog a pici szíve :) Írj majd!!!! Drukkolok. Mondanám, ne aggódj, de én ilyenkor órákon át bõgtem. De minden rendben lett :)
10:14-es voltam, bocsi
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Kedves Ismeretlenek! Csak szeretném elmondani, hogy ennyi aggódást, törõdést még ez ideáig sohasem kaptam, fõleg nem idegenektõl. Mindenkinek NAGYON HÁLÁS VAGYOK, hogy idõt és fáradtságot nem sajnálva válaszolt! Azért voltam kíváncsi a Ti véleményetekre is, mert a dokit hiába hívtam fel a problémámmal, õ azt mondta, hogy ágynyugalom, és majd a megbeszélt idõpontba menjek, ami két hét múlva esedékes. De minekután olvastam a hozzászólásaitokat, kedden elmegyek egy ultrahangra meg az orvost is meglátogatom. Még annyit kérdeznék, azoktól a kismamáktól, akik szedtek vetélés elleni gyógyszert, hogy annak semmilyen kárósító hatása nem lehet a babára nézve ugye??? Még egyszer köszönök mindent! Ígérem Ti lesztek az elsõk, akiket tájékoztatok! Nagyon sok jót kívánok mindenkinek! Üdv.: Laura
az eg vilagon semmi baja nem lehet a babanak ezektol a terhessegmegtarto gyogyszerektol...az egyetlen dolog ami tortenhet hogy kicsit erosebbek lesznek a hanyingerek de a babara nem artalams...jo hogy mesz uhra mert jobb biztosat tudni mint felni a bizonytalantol...amig nem lat doki addig szigoru fekves mert ez mar onnmagaban nagyon sokat segithet es ha gorcsolsz akkor magne b6 napi 3x1...varjuk a leleteket es addig meg probalj meg ne izgulni
Én is 7 hetes vagyok és három hete pecsételek. UH-n kiderült, hogy van egy kis hematóma a méhemben, amíg fel nem szívódik/ki nem ürül, szigorú fekvés szükséges, különben a vetélés veszélyének teszem ki magam. A klinikán azt mondták, ne aggódjak, ez elég gyakori, nem tudni az okát. Szóval Neked: 1; Doki mihamarabb 2; Fekvés 3; Lelki nyugalom
Az elõzõ hozzászóló vagyok. 4; Válts dokit (bocs, de szerintem ez a 2 hét nonszensz)
Kedves Laura! Ezekben a gyógyszerekben (Utrogestan vagy Duphaston) progeszteron van. Ez egy hormon, ami segít megtartani a terhességet, és semmiféle magzatkárosító hatása nincs. Én a helyedben nem várnék keddig, hanem fognám magam, és bemennék az ügyeletre még ma. Minden jót, és írj majd! Egyik korábbi válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

3 babomat várom(7 hetes)még nem voltam dokinál mert mivel volt egy mola terhességem a két lányom születése között azt javasolta, hogy ráérek menni az ünnepek után, hogy mindent jól megtudjon nézni. Más is fél ennyire? Annyi rosszat hallani, olvasni!

Az 5.héten volt egy kis hányinger,mellfeszülés,most meg puffadás szer? érzés.De megcsináltam már 4 tesztet hogy kimutatja e rendesen mert annyira bizonytalan vagyok hiszen alig van tünetem és a lányokkal ilyenkor már nagyon hánytam.Félek,hogy nehogy megismétl?djön vagy jön valami újabb.Meg ez a tünetmentesség hihetetlen.

Legjobb válasz: Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam,akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne,néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok,hogy ne legyen semmi baj veletek!

Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam, akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne, néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj veletek!

Létezik olyan, hogy egy orvos nem vesz észre egy 7-8 hetes terhességet?

Kézi vizsgálat és hasi UH után.

Legjobb válasz: Ha tényleg 7-8 hetes, akkor nem. Kézivel már mindenképp érzi.

Ha tényleg 7-8 hetes, akkor nem. Kézivel már mindenképp érzi.
7-8 heteset már bõven észre lehet már venni, elég pancser kell legyen az az orvos, aki nem veszi észre.
Még a legrégibb legócskább géppel is látja a 7-8 hetes terhességet!
elég sok helyen olvasom, h hasi uh-t csinálnak 7-8 hetesen. Az én dokim akkor még hüvelyi uh-t csinált, sõt még a 12. héten is, h biztosan lássa. Ezután mondta, h már felesleges a hüvelyi uh, mert már jól látható és biztosan jó helyen van. Utána már csak hasi uh-t csinált. Mondjuk õ fogadott orvosom volt.
Gyanús? 7-8 hetesen már szívhang is van, és nem annyira kicsi, hogy egy hozzáértõ ne vegye észre!
Nem. Ekkora terhességet már látni és érezni is lehet vizsgálattal. Ha nem látja, akkor nem vagy terhes.
Nem is biztos, hogy 7-8 hetes vagy!!! Nekem a 8. heti uh-on láttak egy 3mm babókát végre szívhanggal, tehát akkor voltam 6 hetes!!! Elõtte egy héttel csak petezsák, azelõtt meg a nagy semmi. Én is meg voltam ijedve, hogy úristen 6 hetesen már szívhangnak kéne lennie, de semmi sincs. Kiderült, hogy késõbb fogant a mi kis babánk!!! Nyugodj meg, egyébként a doki mit mondott, visszarendelt kontrollra?
Egyébként szeretnéd, ha terhes lennél?
A kérdező hozzászólása: Nem, de egy másfél hét múlva is elmentem és akkor se volt semmi. Meg a tesztek is negatívak lettek, csak volt 1-2 tünet, amit lehet csak befilmeztem.
A kérdező hozzászólása: És ahhoz , hogy a szívhangot lássa kell neki valamit babrálnia az UH-val, vagy ha van, akkor azt automatikusan lehet látni?
A kérdező hozzászólása: Nem is arra gondoltam, hogy pontosan lásson mindent, csak annyira, hogy gyanús legyen neki.
A kérdező hozzászólása: Most nem szeretném.

Egyik barátnőm terhessége ikerterhességnek indult, de az egyikőjük felszívódott. A másik baba méretei nagyjából jók, de szívhang nincs. Még nincs egészen 7 hetes. Van még remény, hogy beinduljon a szívműködés?

Legjobb válasz: 7-hetesen már nagyon kellene szívhangnak lennie,mivel nekem 5-hetesen már meghallgatták,de mindig van remény,jó egészséget neki és remélem minden jó lesz.

7-hetesen már nagyon kellene szívhangnak lennie, mivel nekem 5-hetesen már meghallgatták, de mindig van remény, jó egészséget neki és remélem minden jó lesz.
Nekem 6+3 hetesen már volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem is, azért kérdeztem, hogy van-e esetleg olyan, akinek nem, de lett késõbb.
Szerintem igen van esély ha a méretek jók fejlõdik , szerintem jövõ hétre lesz szívhang is!Szurkolok! :)

Menzesztől számított 8 hetes terhesség (pontosabban 7+5), hüvelyi UH, 10x11 mm petezsák, de szikhólyag, embrió nem látható. Elképzelhető a későbbi fogantatás. Mekkora lehet az esélye egy életképes terhességnek?

1 hét múlva egy újabb UH-gal kontrollálják. Nekem az a gyanúm, hogy ha 2 hetet csúszott a fogantatás (tehát kb. a következ? menzesz el?tt történt), ezek az adatok akkor is kevésnek bizonyulnak, de hátha akad ellenpélda...

Legjobb válasz: Sajnos mindkettõre van esély. Arra is,hogy késõbb fogant (reméljük ez van) és arra is,hogy baj van!

Sajnos mindkettõre van esély. Arra is, hogy késõbb fogant (reméljük ez van) és arra is, hogy baj van!
'6 hetes kismami vagyok ismét!!!5 + 3nál nekem sem látszódott semmi sem, csak a petezsák, nekem is üres volt.Doki 2 hétre rá hivott vissza, nagyon hosszú volt, de megérte, mert akkor már egy szép nagy 1 cm babát láttunk, dobogó pici szivvel :) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon kedves vagy. Abban én is biztos vagyok, hogy késõn fogant, de ahogy olvasgattam, már az 5-6. héten látni kellene a szikhólyagot. Na de hamarosan kiderül.
Akkor simán lehet késõi fogantatás. Az ne nyugtalanítson, hogy nagyon erõs volt a teszt, az már pár nap késés után, 5 hetes terhességnél is nagyon erõs! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az újabb válaszokat is. 16 hetes kismama: köszi a biztatást. Ami igazából aggaszt, hogy még szikhólyag sem volt, pedig az jelenik meg a petezsák után a leghamarabb. Utolsó válaszoló: 1 hete teszteltem elõször, rögtön pozitív lett. Viszont ez a múlt heti fél perc alatt megjelent, és a kontrollcsík ugyanolyan erõs volt, mint a tesztcsík, szóval valószínûleg nem az elején csíptem el... Már van 2 gyerekem, megnéztem az õ leleteiket: a fiamnál legkorábban a 12. heti UH-ról találtam, a lányomnál pedig ilyen idõsen már az embrió is látszott. Elhatároztam, hogy nem hagyom el magam akkor sem, ha rosszul végzõdik. (meg se tehetném egy 4éves és egy 2éves mellett...) Tulajdonképpen nem tervezett baba volt, de most, hogy lehet, hogy megvan, azért izgulok érte :-)
Mikor lett pozitív a teszt? Mert ha az is késõn, tehát jóval a menzesz kimaradás után, akkor lehet, hogy késõbb fogant. (viszont ha már több hete pozitív, akkor szerintem nagyon kicsi az esély, mert a szikhólyag nélküli petezsák az 5 hetes terhességet jelent körülbelül)
Szia!Nekem 5+3 naposan volt 9 mm a petezsák, te is akörül lehetsz!!! Legközelebb ha mész már ott lesz a babó benne!!16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek a kommentet, és a szorítást. Hát igen, nekem is erõsen kétesélyesnek tûnik.
Nagyon remélem, hogy nálad nem így lesz, ahogy nálam volt. Kb én is ennyi idõs terhes voltam, amikor nekem mondjuk jóval nagyobb volt a petezsák, de nem volt benne embrió, mert elhalt! Bízz a legjobbakban, de készülj fel a legrosszabbra is! Én szorítok, hogy minden rendben legyen nálad!
Na, megmaradt? Szültél már?

Egy 7 hetes terhességet akkor is észrevesz a doki, ha csak rutin nőgyógyászati vizsgálatot csinál? Csinál hüvelyi ultrahangot is.

Legjobb válasz: Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.

Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.
igen 7-en már látja bent. vagy is érzékeli hogy nö valami, ezért megkérdezi az uccso mensit (igaz azt mindig) aztán meg hogy nem feszül-e melled, hogy nem érzed-e rosszul magad stb. ilyenkor terheségre gyanakszik és kapásbol csinál egy tesztet az kimutatja és ultrahangoz.
abbólfog kérdezõskodni, hogy valamivel puhább a méhed mint alapesetben és a felülete redõs lesz , tapintásra ezt érzi és majd kérdez, mert õ csak gyanítja a terhességet. Akkor csnál hüvelyi uh-t ha kimondottan feltételezhetõ a terhesség. Ezt a kérdést úgy tetted fel, mintha nem szeretnéd, hogy észrevegye, vagy mintha azt mondta volna, hogy nincs terhesség, miközben te sejted, hogy van. Mire is gondolsz megvizsgált már?? Ha elmaradt a mensi akkor mindenképp meg kellene néznie, hogy kiderüljön a dolog.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert múlt héten voltam dokinál. Most kellett volna megjönnie, de nem jött. Viszont, ha terhes lennék, akkor 7 hetesnek kellett volna lennem akkor, mert azóta a párom külföldön van. Akkor még nem gondoltam terhességre, ezért kérdeztem, hogy ha az lennék, akkor látta volna.
A kérdező hozzászólása: Ja, és csinált uh-t, csak úgy. Ez kijelentés volt, nem kérdés.

Szerintetek az lehetséges, hogy egy 7 hetes terhességet nem vesz észre hasi uh után és manuális vizsgálat után?

Legjobb válasz: Nem hinném. Nekem már 6 hetesen simán kitapintotta a doki, utána az UH-on is látszódott minden.

Nem hinném. Nekem már 6 hetesen simán kitapintotta a doki, utána az UH-on is látszódott minden.
A kérdező hozzászólása: És az uhn és a manuális vizsgálatból nem érezte, hogy ilyen méhed van?
Én hét hetesen voltam dokinál, és a tesztem pozitív volt. Hümmögött egy sort miután manuálisan megvizsgált, de az UH semmit nem látott, jól el is keseredtem. Másnapra beküldött a kórházba egy sûrgõsségi Hcg-re, és a nagy ultrahangra, és kb. 20 perc után sikerült megtalálni a babát. (pedig az elsõ már 4 hetesen látszott) A magyarázat: hosszú és jobbra kanyarodó méhem van. Még most is az van minden leletemen, hogy a baba is és a méhlepény is nagyon hátul van.
Ha megvolt rendesen akkor miért feltételezte hogy terhes lehet?
A kérdező hozzászólása: Meg a dokival sincs baj, mert nem kezdõ már, idõsebb, tapasztalt.
A kérdező hozzászólása: Megvolt neki, majd most kell megjönnie neki a napokban. Talán ma... Valahogy így.
A menstruáció megvan rendesen?
A kérdező hozzászólása: Biztos nincs elszámolva és nem volt késõi peteérés, mert az együttléttõl már 10 napra volt egyetlenegy tünete, ami miatt ezen izgul. De azért így már 100%, hogy már 5 hetesen is látni. :)
6+4-nél voltam dokinál, még nem látszott semmi, de a doki érezte. Utólag kiderült, hogy az a 6+4, csak 4+4 volt, mivel késõn volt peteérésem. 1 hét múlva már látta a petezsákot. Lehet, hogy késõbb volt peteérés, és túl korán voltál, de szerintem egy gyakorlott dokinak manuálisan már kellett volna éreznie.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem rólam szól a kérdés, de nincs + tesztje, csak aggódott/aggódik. Bár nincs rá sok oka így. :) Köszi a válaszokat!
7 hetes terhességet már észre kell venni a dokinak. Olyan meg nincs hogy az 5.hónapig nem veszik észre a terhességet!A csaj egyértelmû hogy hazudott, ahogy a válaszoló is írta.Szerintem ne ezen agyaljál kérdezõ.Hanem menj el egy másik dokihoz.Van pozitív teszted?És a te számításaid szerint vagy 7 hetes?
A kérdező hozzászólása: Mert mikor volt elvileg? Hány hetesen? De tesztet nem csinált és a menstruációja is megvolt?
elvileg volt, elvileg nem látták. persze én azt mondom, hiszi a piszi, mert már a 12 hetes UH-n tökre emberi a kinézete, arról nem is beszélve, hogy az ötödik hónapig mennyi vizsgálatot kell csinálni.. gondolom ezt csak kitalálta, mert nem akart abortuszt. jól kicseszett a férjem öccsével, mert õ meg még gyereket nem akart, a csaj állítólag szedte a gyógyszert.. no most ezek után inkább nem mondok semmit. azóta megszületett a kisfiuk, koraszülött lett, a lány a terhessége alatt sem hagyta abba a cigit.. szép anyuka, mondhatom, na de lényeg a lényeg, hogy õ biztosan hazudott.
A kérdező hozzászólása: :D Utolsó! Volt is elõtte orvosnál és azt mondta, hogy nem látták? :O
kizárt! 5 hetesen már látszott, hogy van ott egy kis foltocska. ezért is nevettem, amikor a férjem öccsének a barátnõje (19 éves) azt próbálta beadni nekünk, hogy 5 hónapos terhesen vették nála észre a babát.. gondolhatod mi volt a véleményem. 7 hetesen már szívhangnak is kell lennie, legalábbis én láttam a pulzálását.
Szia! Én ma voltam ultrahangon (5+6) vagyok, és hasi UH-t csináltak, mert nagyon kellett pisilnem, ezért nem tudott hüvelyit :) És szépen látszott már hasin is, még a szívdobogása is!
Nem valószínû. A dokim egybõl mondta a manuálisnál, hogy ez bizony erõsen gyanús, és az uh-n már mutatta is. Lehet nagyon béna az orvos, de szerintem annyira biztos nem az, hogy egy 7 hetes terhességet ne vegyen észre, pláne úgy, hogy keresi is.
Nekem 4 hetesen is kitapogatta a doki.Viszont csak 5 hetesen látta az uh-on(hasin). 12hkm
Nem, mert annyira hátul tapadt meg, hogy a hüvelyi ultrahanggal "nem érte el", egyáltalán nem látszott. A hasival meg majdnem az oldalamon lent találták meg. De megvan!

Terhességi cukros vagyok. Hónapok óta diétázok. eddig minden oké volt, de este mértem egy 7-es cukrot, ma már inzulint akartak adni. Ez normális így?

31hetes vagyok.a 24.hétt?l diétázok.Étkezés után 1órával mérek mindig cukrot,és MINDIG jók az értékeim(4,5-5.5közt)a legtöbb amit étkezés után 1 órával mértem az 6 volt EDDIG MINDIG.Tegnap egy nagyon rosz estém volt,sokat b?gtem is,és elég ideges is voltam,de a vacsit rendesen betartottam.Mégis vacsi után 1 órával mért cukrom 7.0volt,most el?ször.Mégis ma reggel ezért az 1 értékért már inzulint akartak írni a diabetológián..Ez rendeben van így?????mert szerintem nincs..

Legjobb válasz: Bocs.Nem jól írtam.Az étkezés után 1 órával mért cukraim mindig 4.5-5.5közt vannak MINDIG.A legmagasabb amit kaja után mértem az 6.0volt,de az is csak ritkán.

A kérdező hozzászólása: Bocs.Nem jól írtam.Az étkezés után 1 órával mért cukraim mindig 4.5-5.5közt vannak MINDIG.A legmagasabb amit kaja után mértem az 6.0volt, de az is csak ritkán.
Az, hogy az idegességtõl felmegy a cukrod, normális. Én is így vagyok, hetek óta diagnosztizáltak, eddig mindig 5, 3, max 6, 2 volt a cukrom. Hétfõm bumm, 8, 4 lett. De meghalt a papám, párom munkahelyén gondok vannak, emaitt nem is alszunk, másodszor véreztem és koraszüléssel fenyegetnek egy 70 km-rel arrébb lévõ kórházban, szóval van gondunk... Ma visszarendeltek, ma már csak 7, 2 lett a cukor, de engem is fenyegettek, hogy inzulin lesz , ha nem megy lejjebb. Szóval az idegesség felviszi, de ne félj, e z vissza fog állni. Inzulint szeritnem akkor kell elkezdeni, ha tartósan 7 felett van. Engem most is csak 3 hét mulvára hívtak vissza, tehát nem kell félned! És harcolj még kicsit az inzulin ellen, amíg tudsz, szólj, hogy lelki gondjaid voltak, lehet az vitte fel, és pár nap mulva rendezõdni fog! 33 hetes kismama

Egy tüszőérést vagy egy 6-7 hetes terhességet könnyebb látni egy hasi ultrahangkészülékkel?

Legjobb válasz: A 6-7 hetes terhességet már lehet látni hasi uh-n is én 7+5 hetesen mentem dokihoz és szépen látszott mind a két babám sima hasi uh-n :)) .A tüszõrepedést az nem tudom,hogy lehet -e látni mert olyat nálam még nem néztek. 12hkm

A 6-7 hetes terhességet már lehet látni hasi uh-n is én 7+5 hetesen mentem dokihoz és szépen látszott mind a két babám sima hasi uh-n :) ) .A tüszõrepedést az nem tudom, hogy lehet -e látni mert olyat nálam még nem néztek. 12hkm
Nekem néztek már hülvelyi uh-val 5 hetest, múltkor meg csak hasaival.

Terhességi cukorterhelésen 7, 7 lett az ertekem, a dokim azt mondta, hogy diétázzak, 160-180 gr ch-ot ehetek egy nap, 5ször étkezzek. Hogyan kell felosztanom? Mindenhol mast irnak, sok helyen 6 etkezesre van bontva?

Ma tudtam meg es egyeltalan nem ertek hozza.A dokim annyit mondott nezzek utanna a neten.

Legjobb válasz: A 7,7-e nem szokás diétázni, 7,8 .ig jó az érték. na mindegy. Az viszont nem mindegy h 160 vagy 180 g. nekem 180 volt megadva, ott is 5-ször kellett ennem. A reggeli 7 óráig legyen meg, nekem ezt mondták a dietetikusok. Nem kell órára pontosan betartani: reggeli, tízórai, ebéd, uzsona, vacsora. Sõt néha utóvacsora is van. De a 180 g-nál nem volt nekem. A többit megírom privátba, hosszú lenne

A 7, 7-e nem szokás diétázni, 7, 8 .ig jó az érték. na mindegy. Az viszont nem mindegy h 160 vagy 180 g. nekem 180 volt megadva, ott is 5-ször kellett ennem. A reggeli 7 óráig legyen meg, nekem ezt mondták a dietetikusok. Nem kell órára pontosan betartani: reggeli, tízórai, ebéd, uzsona, vacsora. Sõt néha utóvacsora is van. De a 180 g-nál nem volt nekem. A többit megírom privátba, hosszú lenne
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy mivel a határértéken vagyok, ezért nem kell izgulnom, de azért tényleg elküldtett volna szakemberhez. Bár ahogy ìrtàtok valakinek 7, 2re inzulin, akkor a dokimnak is komolyabban kellene vennie, pedig magandoki.
nekem 7.5-re inzulint akart felírni a belgyógyász.... most dokit váltottam, hétfön kiderül, hogy mi lesz.
Ezt olvasd el, ebben minden fontos info benne van. (PCOS-oknak szól az oldal, de ez a cukor diéta) http://jegeskave.hu/cikkek/2010/07/09/inzulinrezisztencia-pc.. Hihetetlen, hogy nem küldtek el normális diétás tanácsadásra. Így nem szabadna senkit magára hagyni egy ilyen diétával. Totál tönkre lehet vágni az egészet néhány fals információval, babásan még veszélyes is lehet:-(((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, mostmár nagyjabol ertem, hogy mi a lenyege, hala nektek:-) Ha meg felmerulne esetleg valami, akkor lehet, hogy irok priviben. Boldog babavarast nektek.
http://www.enportal.hu/taplalektablazat.html illetve én ezt a táblázatot használtam, ebben benne van a CH tábi, meg a kalória is, illetve a glikémiás index is. minél alacsonyabb, annál jobb! sok sikert! remélem tudtam segíteni, nekem már csak két hetem van :)
akkor már nem sok van hátra! próbálj úgy enni, ahogy részletekben leírtam, a gyors meg a lassú a felszívódást jelenti :) ezeket tényleg megtalálod a neten. Az idõpontot elcsúsztathatod korábbra, már én is reggel 7kor kezdem, ez a téli idõszámításom volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors vàlaszokat:-) 27 hetes kismama vagyok
8h reggeli 25g csak lassú 11h tízórai 20g fele gyors, fele lassú 14h ebéd 50g max 10g gyors 17h uzsi 20g csak gyors (gyümik) 20h vacsi 30- 40g max 10g gyors 23h utóvacsi 20g fele gyors, fele lassú nekem így volt beosztva kérd ki a diabetológia segítségét! hány hetes terhes vagy?
Nekem 7, 8 lett az eredményem és nem kellett diétáznom.
Úgy tûnik, hiába van referenciaérték megadva, minden orvos más. Nekem 6, 5 lett és már kerekedett az orvosom szeme, hogy oké, akkor 6 hét múlva 32 hetes terhesen megismételjük a vizsgálatot, addig pedig édességet ne, könnyen felszívódó szénhidrátot ne nagyon és ugyan számolgatni nem kell de nagyon figyeljek :S én már ettõl kiborultam...pedig hol van az 7, 8 Kitartás! 28hkm
A kérdező hozzászólása: Sorry, 7.5re:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!