Találatok a következő kifejezésre: Egy 60 akváriumban a víz (4 db)

Egy 60 literes akváriumban a víz olyan, mintha poros lenne. Tele van apró fehér szemcsével. Miért van ez, és mit lehet csinálni vele?

Egy hete cseréltem le a víz felét, azóta van benne.

Legjobb válasz: Mióta mûködik az akvárium? Lehet,h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy),de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.

Mióta mûködik az akvárium? Lehet, h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy), de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.
A másik pedig, ne etesd túl a halakat, mivel a legtöbb haltáp felbomlik a vízben, és ettõl is opálossá válhat a víz. Mindig csak annyit adj, amennyit egybõl megesznek.
A SERÁnak van egy aljzattisztitója. Ezzel haladj végig az aljzatban. A tömlõ végét meg kell szívni - így a piszkos vizet felszívja.
Ha szerencséd van reggelre leülepszik, ha nem, én félig szedem le a vizet, és csak azt cserélem ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, minden válasz hasznos volt! Új aki telepítése volt, de mostanra teljesen rendben van!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, ma reggelre kitisztult a víz!
Nincs ok az aggodalomra, a tisztítás után, a halakat, azonnal nem szabad vissza helyezni az akváriumba!Egy napig legalább a szellõztetést végre kell hajtani, s csak azután lehet vissza tenni a halakat!Addig másba kell tenni, jó volna egy tartalék akvárium.Remélem, segítettem.

A vitorlás hal milyen vízben kell tartani? Egy 60 literes akvárium jó neki, más halakkal?

Milyen halakkal lehet tartani? Guppi, betta mehet mellé? A betta még kisebb lesz, és megszokják egymást? A vízmin?ségnek olyannak kell lenni, mint a bettának? Vagyis, hogy a keménység, h?fok?

Legjobb válasz: Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.

Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.
A kérdező hozzászólása: De van kisebb fajta ami kb 6 cm... Mert van nálunk "xxl méretü" is..
Boltokban nem árulnak kifejlett Vitorláshalakat, legalábbis én még nem láttam, csak kis 5-6 centis ivadékokat. A kifejlett vitorláshal kb. 25 centi magas és kb. 15 centi hosszú, úszóktól függõen. Azaz kilógna az akváriumból. Nem való oda, minimum 150 liter dukál, de inkább 200 liter felett. Üdv,
Egyébként kis akváriumban hülyén is mutat egy nagy hal. Ha csak az esztétikát nézed, akkor is otromba. Kis helyre kis növények és kis halak illenek, mert attól tûnik arányaiban normálisnak a egész. Meg ugye a halak helyigénye sem egy utolsó szempont, az õ érdekükben azért jó lenne figyelni rá, hogy ne kelljen szûkösködniük.
60l akvarisztikában semmi. Az igazán nagy akváriumok 2-300l-nél kezdõdnek, persze nagyon kevesen engedhetik ezt meg maguknak. Pl én sem, így csak egy 30l-es kis nanom van itthon, garnélákkal, meg csigákkal. De én ezzel is boldog vagyok. :D Nyugodtan hallgass az elõttem szólókra, viszont a boltosoknak ne higgy (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). Õk csak arra mennek, hogy mindent eladjanak. Én azt ajánlom, 60l-ben tarts guppikat, vagy a betta+dánió párosítás se rossz, nagyon látványos dolgokat lehet ebbõl is kihozni.
A kérdező hozzászólása: De 60 liter az sok.. XD.amúgy, a boltban már kifejlettek vannak :D... Nem is annyira nagyok xD pedig olyan jó lenne :( ha tudok nagyobbat majd szerezni akkor majd kiderül :D..
Hát igen, a vitorlásnak nagy akvárium kell: http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php Eggyel kisebb lapos hal pl a tetra, de még annak is több hely kell: http://diszhal.info/Gymnocorymbus_ternetzi.php Még egyel kisebb meg pl a baltahasú lazac: http://diszhal.info/Carnegiella_strigata_strigata.php
60 L be tedd bele a bettát meg pár dániot..
Nem tudok az elõzõhöz nagyon mást hozzátenni. Egy vitorlásnak, vagy egy kivált párnak is minimum 150-200 literes territóriumra van szüksége. Ezen nem lehet alkudozni. Akár 1 van 60 literben, akár 3, az egy besült gnóm törpe lesz, majd a normális élettartamának kb a negyedénél elpusztul.
Egyedül meg nem jó neki. Felejtsd el a vitorlást, válassz helyette más halat, nem 60 literbe való.
A kérdező hozzászólása: És ha csak betta, meg egy vitorlás van benne?
Azt jelenti az XXL, hogy idõsebb, azért nagy. A 6 centis is megnõ akkorára.


Most telepítettem egy akváriumot és a belevásárolt gyökér 2 nap után elkezdett algásodni, kivettem és lecseréltem a viz 60%-át. De a víz elkezdett homályosodni (opálosodni) mi ez?

elfog múlni?mert a hétvégére terveztem a halak vásárlását.

Legjobb válasz: Nem értek ehhez a témához, de én javaslom a szûrõ megnézését, szerintem azzal van a gond.

Nem értek ehhez a témához, de én javaslom a szûrõ megnézését, szerintem azzal van a gond.
Nekem a háttérnél volt hasonló, néhány napoi ázás után bepiszkolja a vizet, ha csináltál hátteret lehet neked is az a gond, cseréld le a vizet és jó lesz elvileg.
Ha most telepítetted az aksit, akkor azzal számolnod kell, hogy a víz opálos lesz kb. 1 hétig de lehet hogy több ideig is. Ne cserélgesd a vizet, az opálos víz annak a jele hogy az akvárium még nem állt be a normális biológiai egyensúlyába. Javaslom hogy a szûrõdbe aktív szén helyett nitritgyantát tegyél. Azok ilyen kis golyócskák (mint a silica gel) egy lyukacsos tasakba téve ez kb. 3000ft de megtérül, mert ez egy jó 5 évig használható. Kb. 2-3 hetente jó sós vízben (olyan erõs só kell amit a savanyúsághoz is használnak) áztasd 12órát a nitritgyantát. Akkor ilyen sárga lé fog belõlle kifolyni ez a nitárt ami a vizeletben is megtalálható. Nagyon jó termék. Ha bármi kérdésed van, írj privátba tapasztalt akváriumos vagyok :-) Remélem tudtam segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!