Találatok a következő kifejezésre: Egy 60 akváriumban a (9 db)

A vitorlás hal milyen vízben kell tartani? Egy 60 literes akvárium jó neki, más halakkal?

Milyen halakkal lehet tartani? Guppi, betta mehet mellé? A betta még kisebb lesz, és megszokják egymást? A vízmin?ségnek olyannak kell lenni, mint a bettának? Vagyis, hogy a keménység, h?fok?

Legjobb válasz: Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.

Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.
A kérdező hozzászólása: De van kisebb fajta ami kb 6 cm... Mert van nálunk "xxl méretü" is..
Boltokban nem árulnak kifejlett Vitorláshalakat, legalábbis én még nem láttam, csak kis 5-6 centis ivadékokat. A kifejlett vitorláshal kb. 25 centi magas és kb. 15 centi hosszú, úszóktól függõen. Azaz kilógna az akváriumból. Nem való oda, minimum 150 liter dukál, de inkább 200 liter felett. Üdv,
Egyébként kis akváriumban hülyén is mutat egy nagy hal. Ha csak az esztétikát nézed, akkor is otromba. Kis helyre kis növények és kis halak illenek, mert attól tûnik arányaiban normálisnak a egész. Meg ugye a halak helyigénye sem egy utolsó szempont, az õ érdekükben azért jó lenne figyelni rá, hogy ne kelljen szûkösködniük.
60l akvarisztikában semmi. Az igazán nagy akváriumok 2-300l-nél kezdõdnek, persze nagyon kevesen engedhetik ezt meg maguknak. Pl én sem, így csak egy 30l-es kis nanom van itthon, garnélákkal, meg csigákkal. De én ezzel is boldog vagyok. :D Nyugodtan hallgass az elõttem szólókra, viszont a boltosoknak ne higgy (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). Õk csak arra mennek, hogy mindent eladjanak. Én azt ajánlom, 60l-ben tarts guppikat, vagy a betta+dánió párosítás se rossz, nagyon látványos dolgokat lehet ebbõl is kihozni.
A kérdező hozzászólása: De 60 liter az sok.. XD.amúgy, a boltban már kifejlettek vannak :D... Nem is annyira nagyok xD pedig olyan jó lenne :( ha tudok nagyobbat majd szerezni akkor majd kiderül :D..
Hát igen, a vitorlásnak nagy akvárium kell: http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php Eggyel kisebb lapos hal pl a tetra, de még annak is több hely kell: http://diszhal.info/Gymnocorymbus_ternetzi.php Még egyel kisebb meg pl a baltahasú lazac: http://diszhal.info/Carnegiella_strigata_strigata.php
60 L be tedd bele a bettát meg pár dániot..
Nem tudok az elõzõhöz nagyon mást hozzátenni. Egy vitorlásnak, vagy egy kivált párnak is minimum 150-200 literes territóriumra van szüksége. Ezen nem lehet alkudozni. Akár 1 van 60 literben, akár 3, az egy besült gnóm törpe lesz, majd a normális élettartamának kb a negyedénél elpusztul.
Egyedül meg nem jó neki. Felejtsd el a vitorlást, válassz helyette más halat, nem 60 literbe való.
A kérdező hozzászólása: És ha csak betta, meg egy vitorlás van benne?
Azt jelenti az XXL, hogy idõsebb, azért nagy. A 6 centis is megnõ akkorára.

Egy 60 literes akváriumban a víz olyan, mintha poros lenne. Tele van apró fehér szemcsével. Miért van ez, és mit lehet csinálni vele?

Egy hete cseréltem le a víz felét, azóta van benne.

Legjobb válasz: Mióta mûködik az akvárium? Lehet,h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy),de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.

Mióta mûködik az akvárium? Lehet, h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy), de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.
A másik pedig, ne etesd túl a halakat, mivel a legtöbb haltáp felbomlik a vízben, és ettõl is opálossá válhat a víz. Mindig csak annyit adj, amennyit egybõl megesznek.

Egy 60 literes akváriumban van 3 lány és 2 hím guppi, meg sok kicsi mellettük. Ma reggelre az egyik hím fura lett. Dörgölőzik a tárgyakhoz, és tekeregve úszik, nem eszik. A farokúszóján nem látszik harapdálás vagy rohadás nyoma. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Cserélj vizet, majd sózd meg, a halakat meg figyeld meg alaposan pár napig. A dörgölõzés általában annak a jele, hogy sok úszó egysejtû van az akváriumban. Ez leggyakrabban a darakórt jelenti, de egy dörgölõzésbõl még nem biztos, hogy betegség is lesz. A só enyhe esetekben sokszor beválik, az egysejtûek nem szeretik. A guppi meg pont egy olyan elevenszülõ, aminek ez nem árt.

Cserélj vizet, majd sózd meg, a halakat meg figyeld meg alaposan pár napig. A dörgölõzés általában annak a jele, hogy sok úszó egysejtû van az akváriumban. Ez leggyakrabban a darakórt jelenti, de egy dörgölõzésbõl még nem biztos, hogy betegség is lesz. A só enyhe esetekben sokszor beválik, az egysejtûek nem szeretik. A guppi meg pont egy olyan elevenszülõ, aminek ez nem árt.
Kb 5 csapott evõkanál só kell bele. (10 l-enként 1)
A kérdező hozzászólása: És ha van még a guppik mellett neonhal, meg 2 algaevõ, akkor is mehet bele a só?
A neon már kevésbé díjazza a dolgot. A harcsa viszont a gyógyszernek nem örülne, ha ebbõl darakór alakulna ki, és kezelni kéne. Használj harmada-negyede ennyi sót, talán az egy elfogadható kompromisszum.
Van egy olyan gyogyszer ami segit a kovetkezo betegsegekben darakor, fatyolbetegseg, halpenesz es barsonybetegseg a neve parakill turbo nekem bevalt nagyon jo 50 literhez 10 ml kell es 2-3 nap mulva le kell cserelni a viz 30%-at ha pl ponylazacok vagy neonok vannak meg a guppik mellet akkor az eloirt adag felet rakd bele. Remelem segit irj ha valami eszreveteled van nekem uzenetbe.
Használj malachitzöldet. És nehogy annyi sót tegyél bele amit az egyik kommentelõ írt!!!!


Hogyan vehetném rá apukámat, hogy vegyen nekem egy 220 literes akváriumot a mostani 60 literes helyett?

A halak szinte már kin?tték az akváriumot.

Legjobb válasz: Ajándékozd el a halak egy részét. A 60 l bõven elég. A 220 l-es nagyon sokba kerül és nagyon nehéz rendben tartani.

Ajándékozd el a halak egy részét. A 60 l bõven elég. A 220 l-es nagyon sokba kerül és nagyon nehéz rendben tartani.
Szerintem az anyagi helyzeten múlik, nem kedv kérdése.
nehéz rendbe tartani??? ebben tévedsz, még könnyebb is, mint a kis 60l-est!:) gyönyörû szépen beáll a biológiai egyensúly a nagyban. elõször tudni kellene, hogy miért nem akarja apud? Anyagi okok miatt? 22L
A kérdező hozzászólása: Nem, nem anyagi okok miatt. Azért nem akarja, mert hogy az már túl nagy, meg minek nekem akkora....
nah, sikerült rávenned apudat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást. :) Találtam egy 410-eset olcsóbban, de azt még megemlíteni sem merem :D
Gyõzködd még egy kicsit.Nekem az összejött.Pont a nyáron kaptam egy új aksit 110 literes és nagyon szép.Szerintem sokkal jobb egy nagyobb aksi mint egy kisebb.Szebb, mutatósabb, könnyebb tisztántartani, berendezni stb.És az elevenszülõk imádják a nagy mozgásteret.Minden szempontból jobban jársz Te is egy 220 literes aksival.(és a halaid is) Sok sikert !!! :)
A kérdező hozzászólása: Hát én azt mondtam neki, hogy a 20asat megszüntetem és a barátnõjének adom, mert neki az enyém tetszik nagyon...Lehet növényekkel együtt oda adom. Csak azt használtam eddig nevelésre, de akkor a 15-öst fogom. http://www.akvarista.hu/?oldal=49&uid=21732&n=1 <- 20-as. Ugyanilyet láttunk 5500ft-ért.
megint én vagyok! nyugodtan tedd be közéjük a bettát! A betták más halakkal jól kijönnek, csak a saját fajtájukkal nem:) Szüntesd meg a többit, max egyet hagyj meg nevelõnek, ha lennének kicsik majd... és mond apudnak, hogy még mindig jobb ez a hobbi... vagy talán jobban örülne, ha rallyznál? vagy ejtõernyõznél?:P
A kérdező hozzászólása: De most meg azt is mondja, hogy "Már minden csak akváriumból áll!". Mondjuk van 3 akvárium, a 60 literes egy 15 literes és egy 20 literes.Vajon ha beszüntetném a 2 kisebb akváriumot akkor nagyon esély lenne rá? Csak 1 gond van...a 15 literesben Betta hím van, és nem nagyon szeretném belerakni a 60asba mert ott guppik, xiphok, mollik stb... vannak.
3. vagyok hát azért mert sokkal sokkal szebb, és mutatósabb, mint egy kis 60 littyós. nekünk 120as van, de hát valami csodaszép. És ha rendesen be van rendezve, takarítóhalakkal, algaevõkkel, és minden jól van csinálva, akkor mondom gyönyörûen beáll a biológiai egyensúly, mi 3 havonta csinálunk részleges vízcserét, fél évente pedig teljeset, de azt sem mindig, mert annyira szép tiszta, hogy tényleg csak a halak miatt szoktuk.:)
A kérdező hozzászólása: Sajna nem, de lehet nagymamám megveszi nekem :)
A SERÁnak van egy aljzattisztitója. Ezzel haladj végig az aljzatban. A tömlõ végét meg kell szívni - így a piszkos vizet felszívja.
Ha szerencséd van reggelre leülepszik, ha nem, én félig szedem le a vizet, és csak azt cserélem ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, minden válasz hasznos volt! Új aki telepítése volt, de mostanra teljesen rendben van!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, ma reggelre kitisztult a víz!
Nincs ok az aggodalomra, a tisztítás után, a halakat, azonnal nem szabad vissza helyezni az akváriumba!Egy napig legalább a szellõztetést végre kell hajtani, s csak azután lehet vissza tenni a halakat!Addig másba kell tenni, jó volna egy tartalék akvárium.Remélem, segítettem.
A kérdező hozzászólása: Lemaradt a link: http://www.nonstoppetshop.com/webaruhaz/edesvizi-akvarisztik..
Na, jól megfogalmaztam, leírtam vagy 3x, hogy növényes csõ :)
Speciális színspektruma, nem fényspektruma :)
Azért, mert gyárilag növényes csõ van benne. Tropical Red névra hallgat, és növényes fénycsõ. Speciális fényspektruma van, ez egy növényes csõ. Növényes fénycsövet egyedül viszont több okból sem használunk. Egy, túlzottan mû lesz a fénye, kettõ, a fényereje kb. az 1/3-a egy természetes fehér fényû fénycsõnek. De nincs gáz, ugyanis egy Osram 860-as nincs ezer forint sem, ami tökéletes lesz neked.
A kérdező hozzászólása: De miert lesz rozsaszin? Az csak a szemnek zavaro? Tehat a novenyekre nincs hatassal?
Az meg. De a gyári csövet akkor is ki kell majd cserélni, mert totál rózsaszín lesz.
A kérdező hozzászólása: De anubias fajok, pl. Anubias nana, stb. Megélnek alatta? En azokat szeretném.
A lábai állíthatók, viszont ez a fény nagyon kevés lesz, pláne a gyári növényes fénycsõvel. Néhány árnyéktûrõ faj marad meg alatta csupán. Maga a lámpa amúgy minõségileg teljesen jó, totál csendben is mûködik, ráadásul esztétikus is. Fém, mégis pihekönnyû. Nekem volt, meg voltam vele elégedve. Nagy kár, hogy nem gyártanak két csöves modelleket is.
Igen, a kinagyított kép bal alsó részén elég jól látszik, hogy be lehet tolni a lábakat.
De lehet hogy beljebb lehet tolni a lábakat, ha azt írja, hogy a lámpatest teljes hosszán. Végülis úgy lenne értelme. Tehát akkor mondjuk 30-70 centi közt kéne hogy állítható legyen, mert látszik, hogy kijjebb állnak a lábai, és ha jól értelmezem hogy beljebb tolni lehet, de hát ez nem biztos. Kérdezd meg tõlük ha tudod.
A fénycsõ 45, plusz van egy kis kapcsolótáp a végén, gondolom azzal együtt 60. De elég hülye a leírása ennek a lámpának. Kérdezd meg tõlük emailben, vagy telefonon, hogy mekkora akváriumra való, hogy a két lába közt mennyi a legkisebb távolság (ha valóban állítható).
...mármint nem hosszú. Amúgy maga a fénycsõ 45 cm-es.
Ott van, hogy állítható a lába, meg le is vehetõ, úgyhogy nem. Más kérdés, hogy megéri e, mert csak 15 watt, az alatt alig él meg valamilyen növény.
Rá lehet tenni a 60 cm akváriumra nekem is ilyen van. Csak annyi a trükk hogy a tartó lábakat meg kel forditani ugy hogy az ives része legyen kifele, ne befele. Igy is rámegy a sinre.
A kérdező hozzászólása: a= 35 cm b= 135 cm c= 60 cm
(a*b*c)/1000 35*135*60/1000 283500/1000 283, 5 literes
(a*b*c)/1000
A kérdező hozzászólása: az, hogy lebhet, hogy nekem 925 liter jött ki?
hümmm...valamit mellé ütöttél valszeg :)
A kérdező hozzászólása: az a baj, hohy 3 szor átszámoltam :P DE én inkább a te matekodban hiszek :)
Deciméterben szorozd össze az adatokat, és akkor nem kell osztani.
Attól függ mibõl, mennyit akarsz, mennyi idõt tudsz rászánni, stb stb...
50-60 liter jó. Még könnyû mozgatni, de már kialakulhat benne egy öneltartó "közösség". A kicsi akváriumot sokkal nehezebb gondozni, a nagyobbat meg mozgatni...
A kérdező hozzászólása: mennyi és milyen halakat ajánlotok? jöhet több variáció is
Ha megengedheted magadnak és van fix helye, én 100literes akváriumot ajánlanék és egy 20-30 literes karantén medencét, amiben kishalat is nevelhetsz, ha úgy adódik.Az elevenszülõ halakból szinte bármelyik jó elsõ halnak.Az 50-60 liter már jó, ha nincs többre pénz, de itt is ajánlott, egy másik akvárium is.
Szia!A lehetõ leg nagyobb akváriumot vedd.50liternél azért ne legyen kisebb!Halnak guppyt javasolnék mivel kezdõ vagy, az majd szapoirodni is fog.Vegyél 3nõstényt és 2 hímet, azok már jól ellesznek és a kicsikbõl tudsz további halakat tartani.Vagy vehetnél egy 6fõs neoncsapatot és páncélosharcsákat 1 algaevõt.páncélosokbol mondjuk ugy 4et.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A guppik, mollyk, páncélos harcsák, xiphok, anci, neonok, dániók nagyon hálás kis halak, ha mindent jól csinálsz és oda figyelsz, nem lesz velük vaj. Ökölszabály, hogy ahány cm a hal kifejlett mérete, annyi liter víz a szükséglete. Tehát 5 cm-es halból 50 literre 10 db. Ez alól kivétel a guppi, neki elég 1-2 liter és a neonoknak is kb ennyi. Figyelj, hogy ne zsúfold túl, mert abból csak a gondok jönnek.
vaj=baj:)

Most telepítettem egy akváriumot és a belevásárolt gyökér 2 nap után elkezdett algásodni, kivettem és lecseréltem a viz 60%-át. De a víz elkezdett homályosodni (opálosodni) mi ez?

elfog múlni?mert a hétvégére terveztem a halak vásárlását.

Legjobb válasz: Nem értek ehhez a témához, de én javaslom a szûrõ megnézését, szerintem azzal van a gond.

Nem értek ehhez a témához, de én javaslom a szûrõ megnézését, szerintem azzal van a gond.
Nekem a háttérnél volt hasonló, néhány napoi ázás után bepiszkolja a vizet, ha csináltál hátteret lehet neked is az a gond, cseréld le a vizet és jó lesz elvileg.
Ha most telepítetted az aksit, akkor azzal számolnod kell, hogy a víz opálos lesz kb. 1 hétig de lehet hogy több ideig is. Ne cserélgesd a vizet, az opálos víz annak a jele hogy az akvárium még nem állt be a normális biológiai egyensúlyába. Javaslom hogy a szûrõdbe aktív szén helyett nitritgyantát tegyél. Azok ilyen kis golyócskák (mint a silica gel) egy lyukacsos tasakba téve ez kb. 3000ft de megtérül, mert ez egy jó 5 évig használható. Kb. 2-3 hetente jó sós vízben (olyan erõs só kell amit a savanyúsághoz is használnak) áztasd 12órát a nitritgyantát. Akkor ilyen sárga lé fog belõlle kifolyni ez a nitárt ami a vizeletben is megtalálható. Nagyon jó termék. Ha bármi kérdésed van, írj privátba tapasztalt akváriumos vagyok :-) Remélem tudtam segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!