Találatok a következő kifejezésre: Egy 60 akváriumban (41 db)

Egy 60 literes akváriumban van 3 lány és 2 hím guppi, meg sok kicsi mellettük. Ma reggelre az egyik hím fura lett. Dörgölőzik a tárgyakhoz, és tekeregve úszik, nem eszik. A farokúszóján nem látszik harapdálás vagy rohadás nyoma. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Cserélj vizet, majd sózd meg, a halakat meg figyeld meg alaposan pár napig. A dörgölõzés általában annak a jele, hogy sok úszó egysejtû van az akváriumban. Ez leggyakrabban a darakórt jelenti, de egy dörgölõzésbõl még nem biztos, hogy betegség is lesz. A só enyhe esetekben sokszor beválik, az egysejtûek nem szeretik. A guppi meg pont egy olyan elevenszülõ, aminek ez nem árt.

Cserélj vizet, majd sózd meg, a halakat meg figyeld meg alaposan pár napig. A dörgölõzés általában annak a jele, hogy sok úszó egysejtû van az akváriumban. Ez leggyakrabban a darakórt jelenti, de egy dörgölõzésbõl még nem biztos, hogy betegség is lesz. A só enyhe esetekben sokszor beválik, az egysejtûek nem szeretik. A guppi meg pont egy olyan elevenszülõ, aminek ez nem árt.
Kb 5 csapott evõkanál só kell bele. (10 l-enként 1)
A kérdező hozzászólása: És ha van még a guppik mellett neonhal, meg 2 algaevõ, akkor is mehet bele a só?
A neon már kevésbé díjazza a dolgot. A harcsa viszont a gyógyszernek nem örülne, ha ebbõl darakór alakulna ki, és kezelni kéne. Használj harmada-negyede ennyi sót, talán az egy elfogadható kompromisszum.
Van egy olyan gyogyszer ami segit a kovetkezo betegsegekben darakor, fatyolbetegseg, halpenesz es barsonybetegseg a neve parakill turbo nekem bevalt nagyon jo 50 literhez 10 ml kell es 2-3 nap mulva le kell cserelni a viz 30%-at ha pl ponylazacok vagy neonok vannak meg a guppik mellet akkor az eloirt adag felet rakd bele. Remelem segit irj ha valami eszreveteled van nekem uzenetbe.
Használj malachitzöldet. És nehogy annyi sót tegyél bele amit az egyik kommentelõ írt!!!!

Egy betta négy molli és egy algaevő megfér együtt egy 60 literes akváriumban?

Legjobb válasz: Nem szerencsés bettát mollyval párosítani. Meg fogják tépni. Ráadásul 2X ekkora akvárium kellene nekik. Vörös neonokat vagy parázslazacot javaslok inkább. Az algaevõ ha anci, helyette is szerencsésebb lenne néhány törpe szívóharcsa.

Nem szerencsés bettát mollyval párosítani. Meg fogják tépni. Ráadásul 2X ekkora akvárium kellene nekik. Vörös neonokat vagy parázslazacot javaslok inkább. Az algaevõ ha anci, helyette is szerencsésebb lenne néhány törpe szívóharcsa.
Simán elfér, nekem is voltak mollik bettával.
Na az én bettáim kinyírták a neonokat, egy fiú meg egy lány bettám van, de ezek annyira megértik egymást, túlságosan is!!
Nekünk van egy112 literes akváriumunk és van benne négy molli és egy betta. Eddig semmi bajuk sem történt a molliknak! Igaz még csak egy napja vannak együtt de eddig még nem bántotta õket a betta! Én szerintem nyugodtan tarthatod õket együtt! Ui: az algaevõ jó választás

Egy 60 literes akváriumban a víz olyan, mintha poros lenne. Tele van apró fehér szemcsével. Miért van ez, és mit lehet csinálni vele?

Egy hete cseréltem le a víz felét, azóta van benne.

Legjobb válasz: Mióta mûködik az akvárium? Lehet,h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy),de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.

Mióta mûködik az akvárium? Lehet, h ráfér egy alapos takarítás. Ha meg csak most indult be, nem mostad ki a kavicsot rendessen. Sok vizet ne cserélj, mert megbontod a víz baktérium háztartását!!! Én hetente 10% vizet cserélek (igaz a szürõ mindig megy), de gyönyörü tiszta és nem büdösödik be. Van egy nagyon jó tabletta: Crystall.
A másik pedig, ne etesd túl a halakat, mivel a legtöbb haltáp felbomlik a vízben, és ettõl is opálossá válhat a víz. Mindig csak annyit adj, amennyit egybõl megesznek.


Milyen kis hüllő illik egy 60 literes akváriumba, ami nem nő meg nagyra?

Egy 60literes akváriumot kaptam szülinapomra. Szeretnék bele, Nem tekit és nem halat szeretnék. Tudtok olyan hüll?ket vagy állatkákat mondani, aminek jó egy ekkora akvárium? és ha esetleg van is eladó bébi állatkátok a feltételeknek megfelel?, afelé is nyitott vagyok! ;)

Legjobb válasz: elsõsorban egy TERRÁRIUM, mert ahogy írtam, akváriumba nem való teknõsön kívül más hüllõ! ezek a kis gyíkok felülrõl mindig a ragadozók érkezését várják, elõl nyíló terrárium kell nekik.

elsõsorban egy TERRÁRIUM, mert ahogy írtam, akváriumba nem való teknõsön kívül más hüllõ! ezek a kis gyíkok felülrõl mindig a ragadozók érkezését várják, elõl nyíló terrárium kell nekik.
Tropicolotes nattereri http://akvafarm.hu/-hullok.html
hüllõk közül csak a teknõsök számára lehet megfelelõ az akvárium, de ilyen picibe maximum pézsmát vagy törpe pézsmateknõst tudsz tenni. a belinkelt gekkóknak _terrárium_ kell, nem akvárium! nem jó, ha felülrõl nyílik, mert onnan õk ösztönösen a veszélyt érzékelik. ahányszor benyúlsz hozzájuk mindig pánikba esnének.
Tarisznyarák? :)
A kérdező hozzászólása: húú, hát köszönöm mindenkinek.szerintem az elsõ fog bejönni nekem ;) Mondtam a tekiket nem nagyon bírom:Dde ha csak ez van..:DDDD és köszönöm, de a rákokat se nagyon szívlelem. :D
A kérdező hozzászólása: és mi kell egy tropicolotes natterei tartásához és mennyibe kerül?tehát információk kellenének a kis gyíkról.:)
A SERÁnak van egy aljzattisztitója. Ezzel haladj végig az aljzatban. A tömlõ végét meg kell szívni - így a piszkos vizet felszívja.
Ha szerencséd van reggelre leülepszik, ha nem, én félig szedem le a vizet, és csak azt cserélem ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, minden válasz hasznos volt! Új aki telepítése volt, de mostanra teljesen rendben van!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, ma reggelre kitisztult a víz!
Nincs ok az aggodalomra, a tisztítás után, a halakat, azonnal nem szabad vissza helyezni az akváriumba!Egy napig legalább a szellõztetést végre kell hajtani, s csak azután lehet vissza tenni a halakat!Addig másba kell tenni, jó volna egy tartalék akvárium.Remélem, segítettem.

Egy 60-80L akváriumba milyen technika szükséges?

Milyen teljesítménynyű belső szűrőr illetve fűtőre lenne szükség? Esetleg linket is adtok meg köszönném

Legjobb válasz: kb 600liter/órás belsõ szûrõre fûtõbõl meg attól függ hogy hány fokot kellene fûteni az akváriumon

kb 600liter/órás belsõ szûrõre fûtõbõl meg attól függ hogy hány fokot kellene fûteni az akváriumon
itt megtudod nézni hogy menyit kellene rajta fûteni http://www.akvariumplus.hu/images/galeria/fix_futo_tablazat_..
5-6 száz liter per órás szûrõ elég, de nagy legyen a szûrõtérfogat. Például innen valamelyik AT-202 bioszûrõ tökéletes: http://www.aquatop.hu/webshop/product/atman-bioszurok-2856
A kérdező hozzászólása: Errõl a szûrõrõl mit gondoltok? http://aprod.hu/hirdetes/akcios-heto-qd-2200-belso-szuro-IDQ..
netrõl veszed? ha igen, honnan?
A kérdező hozzászólása: remélem, hogy leendõbeli halacskáim happy-k lesznek az újdonsült akváriumomba.minden segítséget köszönök!
Légpumpa nem kell föltétlenül! Jól jöhet néha, van olyan szitúáció, amikor sokat segíthet, de alapból létszükséglet. A szûrõ biztos, hogy tartozék, azzal a legfontosabb légpumpa dolgokat meg lehet csinálni. Mondjuk azt nagyon érdemes lenne elõtte megnézni, hogy pontosan milyen szûrõt is adnak hozzá! Szettekhez ritkán adnak jó szûrõket, a Sera ráadásul a márkát is keményen megfizetteti. Ennél olcsóbban nem nagyon úszod meg, ha külön veszed a dolgokat, de legalább jó cuccok lesznek az akviban. Bár, az is igaz, hogy a Sera név kötelez, vannak nagyon jó termékeik.
A kérdező hozzászólása: nincs weboldala
légpumpából tök8 milyet veszel. Én a tetratech-eket ajánlom.
van weboldala a boltnak?
A kérdező hozzászólása: Sera.20 000
márkája milyen? mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Nem, Diszmadár boltból holnap...
a légpumpa nem kell elég a szûrõ abban van levegõztetõ funkció is de elég ha a szûrõ csak fodrozza a víz felszínét
A kérdező hozzászólása: Lemaradt a link: http://www.nonstoppetshop.com/webaruhaz/edesvizi-akvarisztik..
Na, jól megfogalmaztam, leírtam vagy 3x, hogy növényes csõ :)
Speciális színspektruma, nem fényspektruma :)
Azért, mert gyárilag növényes csõ van benne. Tropical Red névra hallgat, és növényes fénycsõ. Speciális fényspektruma van, ez egy növényes csõ. Növényes fénycsövet egyedül viszont több okból sem használunk. Egy, túlzottan mû lesz a fénye, kettõ, a fényereje kb. az 1/3-a egy természetes fehér fényû fénycsõnek. De nincs gáz, ugyanis egy Osram 860-as nincs ezer forint sem, ami tökéletes lesz neked.
A kérdező hozzászólása: De miert lesz rozsaszin? Az csak a szemnek zavaro? Tehat a novenyekre nincs hatassal?
Az meg. De a gyári csövet akkor is ki kell majd cserélni, mert totál rózsaszín lesz.
A kérdező hozzászólása: De anubias fajok, pl. Anubias nana, stb. Megélnek alatta? En azokat szeretném.
A lábai állíthatók, viszont ez a fény nagyon kevés lesz, pláne a gyári növényes fénycsõvel. Néhány árnyéktûrõ faj marad meg alatta csupán. Maga a lámpa amúgy minõségileg teljesen jó, totál csendben is mûködik, ráadásul esztétikus is. Fém, mégis pihekönnyû. Nekem volt, meg voltam vele elégedve. Nagy kár, hogy nem gyártanak két csöves modelleket is.
Igen, a kinagyított kép bal alsó részén elég jól látszik, hogy be lehet tolni a lábakat.
De lehet hogy beljebb lehet tolni a lábakat, ha azt írja, hogy a lámpatest teljes hosszán. Végülis úgy lenne értelme. Tehát akkor mondjuk 30-70 centi közt kéne hogy állítható legyen, mert látszik, hogy kijjebb állnak a lábai, és ha jól értelmezem hogy beljebb tolni lehet, de hát ez nem biztos. Kérdezd meg tõlük ha tudod.
A fénycsõ 45, plusz van egy kis kapcsolótáp a végén, gondolom azzal együtt 60. De elég hülye a leírása ennek a lámpának. Kérdezd meg tõlük emailben, vagy telefonon, hogy mekkora akváriumra való, hogy a két lába közt mennyi a legkisebb távolság (ha valóban állítható).
...mármint nem hosszú. Amúgy maga a fénycsõ 45 cm-es.
Ott van, hogy állítható a lába, meg le is vehetõ, úgyhogy nem. Más kérdés, hogy megéri e, mert csak 15 watt, az alatt alig él meg valamilyen növény.
Rá lehet tenni a 60 cm akváriumra nekem is ilyen van. Csak annyi a trükk hogy a tartó lábakat meg kel forditani ugy hogy az ives része legyen kifele, ne befele. Igy is rámegy a sinre.

A vitorlás hal milyen vízben kell tartani? Egy 60 literes akvárium jó neki, más halakkal?

Milyen halakkal lehet tartani? Guppi, betta mehet mellé? A betta még kisebb lesz, és megszokják egymást? A vízmin?ségnek olyannak kell lenni, mint a bettának? Vagyis, hogy a keménység, h?fok?

Legjobb válasz: Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.

Inkább 300 liter. De minimum 200. 60-ban teljesen esélytelen.
A kérdező hozzászólása: De van kisebb fajta ami kb 6 cm... Mert van nálunk "xxl méretü" is..
Boltokban nem árulnak kifejlett Vitorláshalakat, legalábbis én még nem láttam, csak kis 5-6 centis ivadékokat. A kifejlett vitorláshal kb. 25 centi magas és kb. 15 centi hosszú, úszóktól függõen. Azaz kilógna az akváriumból. Nem való oda, minimum 150 liter dukál, de inkább 200 liter felett. Üdv,
Egyébként kis akváriumban hülyén is mutat egy nagy hal. Ha csak az esztétikát nézed, akkor is otromba. Kis helyre kis növények és kis halak illenek, mert attól tûnik arányaiban normálisnak a egész. Meg ugye a halak helyigénye sem egy utolsó szempont, az õ érdekükben azért jó lenne figyelni rá, hogy ne kelljen szûkösködniük.
60l akvarisztikában semmi. Az igazán nagy akváriumok 2-300l-nél kezdõdnek, persze nagyon kevesen engedhetik ezt meg maguknak. Pl én sem, így csak egy 30l-es kis nanom van itthon, garnélákkal, meg csigákkal. De én ezzel is boldog vagyok. :D Nyugodtan hallgass az elõttem szólókra, viszont a boltosoknak ne higgy (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). Õk csak arra mennek, hogy mindent eladjanak. Én azt ajánlom, 60l-ben tarts guppikat, vagy a betta+dánió párosítás se rossz, nagyon látványos dolgokat lehet ebbõl is kihozni.
A kérdező hozzászólása: De 60 liter az sok.. XD.amúgy, a boltban már kifejlettek vannak :D... Nem is annyira nagyok xD pedig olyan jó lenne :( ha tudok nagyobbat majd szerezni akkor majd kiderül :D..
Hát igen, a vitorlásnak nagy akvárium kell: http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php Eggyel kisebb lapos hal pl a tetra, de még annak is több hely kell: http://diszhal.info/Gymnocorymbus_ternetzi.php Még egyel kisebb meg pl a baltahasú lazac: http://diszhal.info/Carnegiella_strigata_strigata.php
60 L be tedd bele a bettát meg pár dániot..
Nem tudok az elõzõhöz nagyon mást hozzátenni. Egy vitorlásnak, vagy egy kivált párnak is minimum 150-200 literes territóriumra van szüksége. Ezen nem lehet alkudozni. Akár 1 van 60 literben, akár 3, az egy besült gnóm törpe lesz, majd a normális élettartamának kb a negyedénél elpusztul.
Egyedül meg nem jó neki. Felejtsd el a vitorlást, válassz helyette más halat, nem 60 literbe való.
A kérdező hozzászólása: És ha csak betta, meg egy vitorlás van benne?
Azt jelenti az XXL, hogy idõsebb, azért nagy. A 6 centis is megnõ akkorára.

Egy 60 literes akváriumot mennyiért lehet eladni?

Használt,jó állapotban lév?,m?anyag tet?vel, amibe lámpa is be van építve, ezenkív?l sz?r?t, és melegít?t is adnék hozzá. Mennyit kérhetek el érte? Normális árat akarok, hogy én se járjak rosszul, és aki meg akarja venni az se mondja azt h átb.tam a fejét, meg h én mekkora marha voltam h csak annyiért odaadtam.

Legjobb válasz: Kicsit több infót írj lécci az akváriumról. Milyen szûrõ, milyen fûtõszál, milyen fénycsõ van benne, és az a fénycsõ mennyi idõs, hány wattos,stb.? Mert ha újonnan veszel 60 literes szettet, annak 13-30ezerig változik az ára, a felszereltségtõl függõen.

Kicsit több infót írj lécci az akváriumról. Milyen szûrõ, milyen fûtõszál, milyen fénycsõ van benne, és az a fénycsõ mennyi idõs, hány wattos, stb.? Mert ha újonnan veszel 60 literes szettet, annak 13-30ezerig változik az ára, a felszereltségtõl függõen.
15ezer forint szerintem korrekt ár lenne érte.
kb. 5-7 ezer ft max.
Valóban több info kéne.Lehet eheim cuccokkal felszerelve de lehet valami ócska sz*rral.Amugy:15? az nagyon sok.17ért új 54literest kapsz vagy nem a legjobb cuccokkal 112literest 21e ért.Én egy olyan 10esért venném meg ha kezdõ lennék, kis akváriummal, vagy akvárium nélkül.10ezernél többet nem kapsz érte, vagyis lehet hogy kapsz de az nem felel meg annak hogy "nem akarod átb*szni".Akvarista.hu-n cserélheted is, akár külön külön részeket is.Amugy ha új, nagy akváriumot veszel , amíg az uj halakat megveszed, ideális karanténakváriumnak hogy ne nyomorogjanak egy kis 10literesbe pl vitorlások.Mindegy a válasz:10000
4-5 ezerért


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!