Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 kislánynak aki (11 db)

4 éves kislány szerelmes egy 6 éves kisfiúba aki meg bántja a kislányt mit csináljak?

Testvérem 4 éves kislánya szerelmes egy 6 éves kisfiúba. A kisfiú állandóan bántja a testvérem lányát. Azt csinálja hogy beleköpi a kislány hajába a rágógumit tépi a haját leköpi rugdossa tépi karmolja nagyon csúnyán beszél vele. Jeleztük a kisfiú szüleinek de nem hisznek nekünk. A kislányt nem lehet eltiltani a kisfiútól mert akkor elszökik hozzá! Mit tanácsoltok??

Legjobb válasz: Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!

Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!
Mi az hogy elszökik. Basszus 4 éves! Mi lesz 10 év múlva. Egyszerûen nem kell elengedni hozzá, ha szökni akar megbüntetni és elmagyarázni a dolgokat. Azért nehogy már a 4 éves gyerek diktáljon! A kisfiúval is elbeszélgetnék.
Elmondjátok a kislánynak, hogy ebben a korban a kisfiúk bizony ilyen módon mutatják ki a szerelmüket a lányok iránt.A kislánynál pedig meg kell oldani, hogy ne tudjon elszökni. Egy 4éves kislánynak sehová sem szabadna elszöknie.Ez a szülõk felelõssége.

Egy 6 éves kislányt szeretnék örökbefogadni, aki 4éve nevelőszülőnél él (az édesanyámnál). Az apja lemondana róla, de az anyja sajnos nem. Milyen lehetőségek vannak ilyenkor? Egy jó ügyvéd esetleg?

Legjobb válasz: Ha az anya nem mond le róla, akkor nem örökbe fogadató. Legnagyobb szemétség egy anyától, lemond a gyereke nevelésérõl de még meg is fosztja egy jobb élettõl.

Ha az anya nem mond le róla, akkor nem örökbe fogadató. Legnagyobb szemétség egy anyától, lemond a gyereke nevelésérõl de még meg is fosztja egy jobb élettõl.
Hát ja 7 évig meg sínylõdõt egy intézetbe, amit egész életébe nem fog elfelejteni. Ahelyett, hogy örökbe fogadták volna, és az elsõ 7 évben is szeretetben élt volna.
szociális munkás vagyok, barátnõm gyermekotthonban dolgozik. Van olyan kicsi, akit azért nem adhatnak örökbe, mert évente 1x felhívja az anyja, vagy küld lapot. Kapcsolattartásnak számít. 48/A. §75 (1)76 A gyámhatóság az átmeneti nevelésbe vett gyermeket örökbefogadhatónak nyilvánítja, ha a szülõ gyermekével önhibájából egy éve nem tart rendszeres kapcsolatot, életvitelén, körülményein nem változtat, és emiatt az átmeneti nevelés nem szüntethetõ meg. Erre a jogkövetkezményre a szülõt az átmeneti nevelést elrendelõ határozatban figyelmeztetni kell. 1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV
7-es válaszoló vagyok.Nálunk fél évente kell jelentést készítenie a nevelõszülõnek.Ebben leírja, hogy mi történt a fél év alatt, és hogy õ lát e esélyt a gyermek visszagondozására a vér szerinti családba, vagy õ az örökbe adást látja a végleges sorsrendezésnek.Egyébként levél, telefon, és csomag küldése nem minõsül kapcsolattartásnak.
utolsó! írta, hogy 4 év alatt 4x meglátogatta. Sajnos úgy mûködik, hogy ha már 1 éve nem volt kapcsolat, akkor örökbefogadhatóvá nyilvánítják. Itt az anya ezzel teljesen tisztában van. és ki is játssza ezt az évi 1 alkalmat... ha küld egy képeslapot, azt is fel kell vezetni a kapcsolattartás közé.. Kérdezõ! sajnos mást nem tudsz tenni, mint "kikönyörögni" az anyától... nem tudom, milyen helyzetben vagytok, meg ez nem is annyira legális, de egy nagyobb összeggel nem tudnátok megtámogatni anyuka lemondását? Esetleg vegyétek magatok mellé nevelõszülõként, ha amúgy se nagyon keresi az anyja, akkor annyira nem fog sok vizet zavarni
Én nevelõszülõ vagyok, így van némi rálátásom a dolgokra.Gondolom gyámügyessel folyamatosan tartják a kapcsolatot a nevelõszülõk, ugyanis õ jár ki, kb.2 havonta.Na az egésznek az a lényege, hogy ha az anya nem él a láthatás jogával, akkor nem kell lemondania róla.És elõbb, vagy utóbb a gyámügy örökbe fogadhatóvá nyilvánítja.Nem értem a ti esetetekben miért nem került még rá sor.
Értem mit mondasz, de gyerekeknek nem volt rossz dolga. Lakásotthonban laktak, hasonló korú fiúkkal, az anyja és az apja mindig látogatta, 2 hetente el vitték hétvégére, amikor lett albérlet. Aztán a nõ kereset munkát, és amikor stabil lett minden, akkor magához vette õket. A lakásotthonban sem volt rossz dolguk, nyaralni, játszótérre jártak, mentek fagyizni, új ruhákat kaptak, mobiltelefont, rengeteg játékuk volt, és tudták, hogy van egy anyjuk és egy apjuk, akik szeretik õket, akiket fel lehet hívni, és mindent megtesznek, hogy õk haza kerüljenek. Nem a legideálisabb, az tény, de lássuk be, sok esetben a szülõktõl sem kapnak ennyit, de azért ez a sínylõdéstõl messze van, és becsülöm a csajt, hogy nem mondott le róluk, hanem igenis megtett mindent, hogy a saját gyerekeivel lehessen. Tudod, nem a padlóra esni nehéz, hanem onnan felállni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor csak a remény marad, hogy meg tudjuk gyõzi a lemondásról...mert én nem fogok lemondani róla, neki már mi vagyunk a családja, az igazihoz semmiféle érzelem nem köti.Saját gyerek sincs tervben egyenlõre és az örökbefogadás se jutott volna eszembe, ha nem ezt látnám az egyetlen esélynek arra, hogy ennek a gyereknek normális élete legyen. Sajnos itt nem rendezetlen körülményekrõl van szó, bántalmazás miatt vették el tõle a gyerekeit.De egy olyan "anyáról" beszélek, aki a 4 év alatt négyszer látta a õket, holott kéthetente biztosított számára a láthatás.
Ügyvéddel sem mész semmire. Ez nem olyan kérdés, hogy majd az ügyvéd kiharcolja. Ha az anya nem mond le, nem örökbe adható. Ismerõs lány hajléktalan volt, 2 gyereke intézetbe került, a kórházból. Csaj élete rendezõdött közben, 7 évesen vette õket magához. Jól tette, hogy nem mondott le róluk. Most van lakása, szépen neveli õket.
Szerintem inkabb legyen sajatod, kedves kerdezo. Mert ha az anya ilyen zsivany, akkor nagyon megkeseritheti az eletedet amig felno az a kislany. Szerintem a magad es a ferjed erdekeben inkabb te mondj le rola.
Nekem van egy ilyen történetem.A testvérem barátnõjét külföldre fogadták örökbe.Az elején nevelõszülõknél élt.Az örökbefogadó szülõk a gyámhivatal segítsége által megkapták az örökbefogadási engedélyt.(itt is ez volt hogy az apa lemondott róluk de az anya nem, de végülis a végén mégis)elnézést ha zavarodottan irtam...

Mit tegyek? Nos Unokatesóm meghalt balesetbe. És van egy kislánya aki 6 hónapos.

Az apja már születése el?tt elhagyta ?t. Nagyszüleire nem lehet számítani mert az egyik alig tudja ellátni magát. a másik nagyszülei pedig meghaltak Nem akarom hogy árvaházba kerüljön, szóval arra a döntésre jutottam hogy én örökbe fogadom. Na de ezt a döntést elmondtam a páromnak is aki teljesen kiakadt.! Hogy miért akarnám én stb... De úgy érzem hogy annak a kis csöppségnek szüksége van rám! Köszönöm a válaszokat! 25N

Legjobb válasz: ma 11:14 Nem illegális. Csak évek óta várunk örökbefogadható babára (és még sokan rajtunk kívül). Errõl akartam beszélni a kérdezõvel. Nem kell semennyit intézményben tölteni, hogy van valaki, aki már túl van az összes örökbefogadással járó procedúrán, azonnal magához vehetné a kicsit.

ma 11:14 Nem illegális. Csak évek óta várunk örökbefogadható babára (és még sokan rajtunk kívül). Errõl akartam beszélni a kérdezõvel. Nem kell semennyit intézményben tölteni, hogy van valaki, aki már túl van az összes örökbefogadással járó procedúrán, azonnal magához vehetné a kicsit.
A párod nincs melletted jóban-rosszban. Ez alap!!!, hogy ha a családban valaki bajban van, akkor mindannyian segítségére sietünk. Most hol van a kicsi?? Ha nem akarjátok intézménybe adni, és nem tudod magadhoz venni (a párod miatt), viszont szeretõ családot akarsz neki, akkor írj nekem privit. Tudok segíteni, de ötletet adni biztosan.
Abszolút megértelek, nemrég fogadtam örökbe a nõvérem kisbabáját (hasonló szituban mint a tiétek) azzal a külöbséggel, hogy õ egy újszülött kislány volt és én is babát vártam. Azóta megszületett az én kislányom is, úgyhogy most együtt neveljük a férjemmel õket (meg a nagyfiunkat). Mondjuk nálunk a férjem maximálisan egyetértett velem abban, hogy örökbefogadjuk a kislányt. Próbálj meg hatni a párodra, ha jó ember, akkor beleegyezik. Nyilván nem így tervezte õ sem az életeteket, de az a kislány is megérdemel egy szeretõ családot. Azért mindenképpen együtt döntsetek, mert ha nem tudja szeretni a kislányt, akkor sokkal rosszabb lesz neki nálatok mint vadidegen nevelõszülõknél.
Sztem jól tesze ha örökbe fogadod, ez nagyon szép tõled.A párod meg majd megbékél. Apukája egyébként le is mondott róla?
elõzõnek: miért priviben akasz ilyeneket megírni, ez másoknak is hasznos, de így meg olyan illegális fílingû
szerintem tatsd meg a kicsit és a párodat pedig puhítsd meg, ö nem akar gyereket?
Beszéljétek át, ne egyszer, ne kétszer, és ne dönts egyedül, mert nincs jogod a másik ember életét is megváltoztatni, aztán meg majd itt rinyálsz, hogy elhagyott.
Egy gyereket fel is kell nevelni, nem várhatod el a párodtól, hogy egy számára teljesen vadidegen gyerekért gürcöljön, míg te otthon csücsülsz gyes címszó alatt. Senki sem válhat egyik napról a másikra apává vagy anyává, erre készül az ember. Készül 9 hónapig, vagy készül addig, amíg KÖZÖSEN el nem döntik, hogy örökbe akarnak fogadni és várnak 1-2 évet a babára. Senkitõl sem lehet elvárni, hogy ne hidegzuhanyként reagáljon le egy ilyen dolgot, hogy ja holnaptól apa leszel, én meg itthon csücsülök, oszt gürcölj kettõnkért.
A kérdező hozzászólása: Én is dolgozok, és megoldanánk a gyerekre vigyázást is. Segítenének nekem.. Mivel 1 unokatesóm lánya ezért nem akarom hogy vadidegenek neveljék fel.!
A kérdező hozzászólása: Az apja teljesen lemondott róla!. most a kicsi az a unókanõvérem nagynénijénél van...
A kérdező hozzászólása: De akarna csak sajátot.. és az õ szavával. Nem akar egy idegen gyereket.. De nem tudom mit tegyek.. Akkor is örökbe fogom fogadni, anyagiak megvannak, nem szenvedne semmibe sem hiányt!
vedd magadhoz ezen nincs mit gondolkozni..
Szerintem megijedt, talán túl hirtelen érte a dolog! Fél, hogy ez már nagy elkötelezettség lenne neki! Talán jót tenne, ha átbeszélnétek. Mond neki, hogy lesz majd saját babátok is. Elõször ismerkedjetek vele, vidd el néha magadhoz, lehet ha kis idõt együtt töltötök 3-masban, akkor megszereti és beleegyezik.
a párod barát, élettárs vagy férj? nálam nem ugyanannyit érne a beleszólása ebben a 3 féle státuszban, csak emiatt kérdem. bár én örökbefogadnám, minden tiltakozása ellenére is, ha csak barátom lenne, akár azon az áron is, hogy mehet isten hírével. házasságban hagynék idõt a férjemnek, hogy szokja a gondolatot, de akkor is örökbefogadnám. ez egyszerûen nem is lehet kérdés. unokanõvéred sem akarná máshogy, hidd el.
Tudod azért a párod meg lehet érteni. Senki sem akarja csak úgy megváltoztatni az életét akaratán kívül egy perc alatt. Mert a gyerek az örök életre megváltoztatja. Ez nem azt jelenti rögtön hogy szemét alak aki nem is szeret téged. Nem tudom hogy várhatsz tõle ilyet? Más is van a családban aki gondját viselné, te is mellette lehetsz annak ellenére hogy nem fogadod örökbe.
Szerintem egy gyerek, aki a rokonod, elsõbbséget élvez, mint egy felnõtt, akit ugyan szeretsz, de bármikor leléphet. A párod önzõ, nem te.
Én kidobtam, inkább vettem egy ujat. Nem mertem a fiamnak adni.

A párom jövőhónapban utazik Londonba dolgozni és van egy 6 és fél hónapos kislányunk, azt halottam, hogy ha kiviszi a anyakönyvi kivonatát akkor lehet valamilyen támogatást igényelni?

Ezt tényleg így van engem tájékoztattak félre?

Legjobb válasz: Igen, családi pótlék szerû támogatást is fog kapni + adókedvezményt. Az nagyon fontos, hogy közös háztartásban legyetek papíron, a lakcímek egyezzenek.

Igen, családi pótlék szerû támogatást is fog kapni + adókedvezményt. Az nagyon fontos, hogy közös háztartásban legyetek papíron, a lakcímek egyezzenek.
A kérdező hozzászólása: Értem, és ezeket kint kell elintézni? Gondolom... meg még annyi, hogy ez pénzben mennyit jelentene? AZ adókedvezmény és a családi pótlék úgy, hogy mi nem vagyunk kint. Mi február körül mennénk ki.

Egy 6 hates kislánynak aki tápszeres hányszor kell naponta ennie és mennyit?

Legjobb válasz: Elvileg a dobozon rajta van az adagolás,hogy mennyit,és kb.3-4 oránként.

Elvileg a dobozon rajta van az adagolás, hogy mennyit, és kb.3-4 oránként.
Ahogy az orvos elõírja, úgy készítsd a tápszerét! 3-4óránként "kell" etetni, de ha a gyerek más ritmusban kéri nem kell mereven ragaszkodni hozzá! pl: ha nem kéri, nem kell erõltetni, félóra és éhes lesz!
Minden babának - tápszeres és anyatejes babának is! - testkilónként 120-180 ml között kell ennie egy nap! Az, hogy mi van a tápszeres dobozon, nagyon sablon! Annyit egyen, amennyit kér! Õ tudja, hogy mennyire van éppen szüksége, nem a tápszeres doboz! (Pl. 3, 5 kg-s babának min. 420 ml, max. 630 ml/ nap.) Jó babázást! 3 hós kisfiú anyukája

Nem baj, hogy 6 hónapos kislányom még oldalra sem fordul? Nagyon erős kislány egyébként, de mintha nem is akarna megfordulni. Elég neki ha a kezemet megfogja, akkor már megy neki egyedül is. A fura csak az hogy a felülést már próbálgatja

Legjobb válasz: Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10,5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.

Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10, 5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.
mi 8 hósak vagyunk, egyszer kétszer még kb 4-5 hósan forgott de azóta egyáltalán nem, nem érdekli de már egyedül felül és felhuzza magát állásba de kuszni mászni nem akar

Mikor lehet a babat szankora ultetni? A szuleim szeretnenek venni kislanyomnak egyet aki 6 honapos de meg egyedul nem tud ulni. Lehet venni valamit a szankora hogy ne boruljon el?

Legjobb válasz: Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.

Szerintem ezt az évet még nyugodtan kihagyhatjátok. Szerintem egy ilyen pici baba még úgysem tud különbséget tenni, hogy most szánkón húzzák, vagy babakocsiban tolják. És még az sem biztos, hogy lesz hó a télen.
Az enyém 7 hós, és egyedül õ sem tud ülni. Amúgy mi is nézegettük már, és lehet kapni "ülõkés" szánkót. Viszont a férjemmel egyetértünk az elsõ hozzászólóval és mi sem veszünk idén. (Tavaly nálunk egyszer esett, de másnapra elolvadt.)
Ha nem tud ülni, akkor semmiképp ne ültessétek! Kipárnázva sem! Szerintem is kihagyhatjátok nyugodtan ezt az évet, jövõre biztos nagyon fogja élvezni. :)

Ha 6 hónapos kislányomat meghajtotta az egy kanál almalé, és másnap az egy kanál baracklé is, akkor még nem kész a hozzátápálálás megkezdésére?

Legjobb válasz: Reszelt almának csöpögtettem ki a levét, a barackkal ugyan ez, de iszonyú hasmenése lett.... :-((

A kérdező hozzászólása: Reszelt almának csöpögtettem ki a levét, a barackkal ugyan ez, de iszonyú hasmenése lett.... :-((
Az almalé és baracklé eleve hajt... Várj 1-2 hetet és próbáld újra. Vagy bébiitalt vegyél neki, vagy, ha az volt akkor rendes gyümölcsbõl te csinálj neki lét. Próbálgatni kell. (Az enyém az almát nem ette meg csak üvegesbe.)
aDJ NEKI PÜRÉSITETT SÀRGARÉP£T, AZTÀN KRumplit, sütötököt, késöbb a krumplit keverheted almàval, barackkal
Elsõ vok, biztos, hogy attól volt hasmenése? Anyatejes? Nem a tejtõl, tehát valami olyat ettél te amitõl... Vagy fogzás.... Nem hiszem hogy 1 kanál almalétõl ennyire hasmenése lenne... Legalábbis egyik fiamnak sem volt ilysmi.

Kislányom első menzesze december 29-én volt. Január 6-án töltötte a 14. évét. Akkor 3 napig menstruált, már február 4-e van és még nem jött meg neki a következő. A doktornő szeptemberben premenst írt fel neki, de már egy ideje nem szedi. Előtte görcsölt,

Kislányom első menzesze december 29-én volt. Január 6-án töltötte a 14. évét. Akkor 3 napig menstruált, már február 4-e van és még nem jött meg neki a következő. A doktornő szeptemberben premenst írt fel neki, de már egy ideje nem szedi. Előtte görcsölt, ezért kapta. Azt kérdezném, hogy jobb lenne-e ha tovább szedné a gyógyszert? Vagy inkább menjünk vissza a nőgyógyászhoz? Köszönettel: Mariann

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta jótékony hatása legalább 3 hónapos szedés után tud jelentkezni. Ettől függetlenül azért konzultáljanak nőgyógyászukkal. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta jótékony hatása legalább 3 hónapos szedés után tud jelentkezni. Ettől függetlenül azért konzultáljanak nőgyógyászukkal. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!