Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 kislánynak (119 db)

Szerettem volna egy kölyök labradort hozni azért, hogy a kislányommal együtt nőjenek fel, de most úgy adódott, hogy egy 6 hónapos kerül hozzánk. Szerintetek megbarátkoznak és ugyanúgy fog a kutyus rajongani a lányomért, mint egy pici kutya?

Legjobb válasz: Olyan kapcsolat, ami gyerek és kutya között van, nincs még egy a világon. Nagyon nagy a felelõsséged abban, hogy megfelelõen az elsõ perctõl helyesen neveld a kutyát és a kislányodat is , miként bánjanak egymással.

Nem utolsó sorban nézd meg a Marley meg én címû filmet. Hát a végén én fulladoztam a könnyeimben, de annyira igaz... :) Nekünk is van egy "ingyen" kiskutyánk, detto mint Marley! :D
Olyan kapcsolat, ami gyerek és kutya között van, nincs még egy a világon. Nagyon nagy a felelõsséged abban, hogy megfelelõen az elsõ perctõl helyesen neveld a kutyát és a kislányodat is , miként bánjanak egymással.
A kutya nem játékszer. Tényleg ezért vettél egyet, hogy majd RAJONGJON a lányodért? Furcsa gondolat, remélem félreértettelek.
Az elõzõnek igaza van. Nem játékszer. Amúgy nem a kor számít, ugyan úgy szeretni fogja.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy nem úgy gondoltam, csak félek, hogy esetleg bántaná és azt hallottam, hogy egy kölyök kutya jobban engedelmeskedne a kicsinek. Szóval tartok tõle, hogy mivel már 6 hónapos, ezért esetleg nem jön majd ki a gyerekkel.
attól, hogy hat hónapos és nem három, még ugyanúgy fog kötõdni hozzátok, HA tesztek érte. De azt ne várd, hogy a kislány lesz neki az isten, sõt... a labrador két éves koráig nagyon hebrencs, tapasztalatból tudom. rengeteg séta, tanulás kell neki. Az enyém szereti a gyerekeket, ha simogatják, élvezi. Az ötéves kislánynak elmagyarázom, mit szabad és mit nem a kutyával, aztán ha az eb megunja, ott hagyja, a gyerek pedig nem cibálja tovább, mert harapás lesz a vége (rossz esetben). A kutya azért rajong, akit elismer falkavezérnek- ez egy szigorú, következetes gazda- míg a kisgyerekekre úgy tekint, ahogy ti nevelitek: ha megtanítjátok rá, felette állónak tekinti és tiszteli, de rajongani nem hiszem, hogy fog érte, hiszen egy gyerek nem nagyon tud még magának tekintélyt szerezni.
Szerintem a rajongást nem így értette a kérdezõ. Egyébként az én kutyusom az emberi érelemben vett rajongásként rajong a gyerekekért. Hatalmas farokcsóvával megy oda hozzájuk, a legtöbb kisgyerekhez odamenne, ha tehetné. Kérdezõ! Nem lesz gond, ne aggódj! Mennyi idõs a kislányod? Tényleg fontos, hogy a kutyát is megtanítsátok hogy kell bánni egy kisgyerekkel és a kisgyereket is, hogy hogy kell bánni a kutyussal!
A kölyökkutya engedelmeskedik a legkevésbé, mert még nincs megnevelve, nem tudja, mit várnak tõle. 6 hónaposan viszont már lassan kamasz, akkor meg már tudja mit hogyan kéne csinálni, de feszegeti a határait. Épp ezért egy felnõtt, már megnevelt egyeddel a legkönnyebb, de a kislányodnak jobban fog tetszeni egy kölyök, aki játszik vele. A 6 hónapos labrador jó játszótársa lesz a lányodnak, csak vigyázz, ne ugráljon rá, ne döntse fel. Az ugrálásról hamar le kell szoktatni! Egy labdaror amúgy sem bántana senkit, a betörõvel ugyanolyan jól kijön mint egy családtaggal. (Ez szerintem nem egy jó tulajdonsága.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, 1 éves a lányom.
Namost, nekem van egy pont hat hónapos labim és egy kétéves fiam! Ne aggódj, nem lesz baj! Szerintem kicsit jobban jársz, hogy már nem kiskölyök!!! Még így is nagyon kiskutyásan fog viselkedni.... Mutass majd képet róla! Nekem az volt az elsõ, hogy azt tanítsam meg, ne ugráljon fel. De bántani egy labi...áh soha! Max agyon nyalogatja :DDD
Nekünk annó azt javasolták, hogy a gyerek és a kutya között legalább 2 év legyen, hogy az egyiknek tudjunk "parancsolni". Igazuk lett, mert a gyerek még három évesen is alig hagyta pihenni a kiskutyát.

4 éves kislány szerelmes egy 6 éves kisfiúba aki meg bántja a kislányt mit csináljak?

Testvérem 4 éves kislánya szerelmes egy 6 éves kisfiúba. A kisfiú állandóan bántja a testvérem lányát. Azt csinálja hogy beleköpi a kislány hajába a rágógumit tépi a haját leköpi rugdossa tépi karmolja nagyon csúnyán beszél vele. Jeleztük a kisfiú szüleinek de nem hisznek nekünk. A kislányt nem lehet eltiltani a kisfiútól mert akkor elszökik hozzá! Mit tanácsoltok??

Legjobb válasz: Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!

Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!
Mi az hogy elszökik. Basszus 4 éves! Mi lesz 10 év múlva. Egyszerûen nem kell elengedni hozzá, ha szökni akar megbüntetni és elmagyarázni a dolgokat. Azért nehogy már a 4 éves gyerek diktáljon! A kisfiúval is elbeszélgetnék.
Elmondjátok a kislánynak, hogy ebben a korban a kisfiúk bizony ilyen módon mutatják ki a szerelmüket a lányok iránt.A kislánynál pedig meg kell oldani, hogy ne tudjon elszökni. Egy 4éves kislánynak sehová sem szabadna elszöknie.Ez a szülõk felelõssége.

Miért hazudik egy 6-7 éves kislány olyat a nagybátyára h leitatta és sztriptizelnie kellett előtte és a haverja előtt? Meg miért hazudik olyat h meg akarta fogni a combját, miközben a kislányt le sem lehet vakarni a nagybátyáról?

Már beszéltek a szüleivel de semmi értelme nem volt a kilány továbbra is így viselkedik.

Legjobb válasz: Így van, ahogy 3-as mondja. Vagy igaz, vagy valaki kitanította, hogy mit mondjon (arra gondoltál, hogy akár igaz is lehet? - egyedül akkor tudnád, hogy nem igaz, ha te lennél a szóban forgó nagybácsi és gyaníthatóan nincs tudathasadásod).

Így van, ahogy 3-as mondja. Vagy igaz, vagy valaki kitanította, hogy mit mondjon (arra gondoltál, hogy akár igaz is lehet? - egyedül akkor tudnád, hogy nem igaz, ha te lennél a szóban forgó nagybácsi és gyaníthatóan nincs tudathasadásod).
Értem. Na hát így már komplikáltabb. Akkor ajánld fel a szülõknek, hogy menjetek el többen pszichológushoz a kislánnyal.
Vigyék el a kislányt minél elõbb egy gyermekpszichiáterhez vagy gyermekpszicholóhushoz! Az pontosdan ki tudja deríteni, hogy valóban hazudik-e, vagy nem. Utóbbi esetben szexális zaklatás áldozata, és a úgy látom, a családjának könnyebb azt hinni, hogy a gyerek hazudik, minsem elhinni, ha esetleg másként van a dolog. A gyerekkori szexuális abúzus áldozatai és általában a szexuális erõszak áldozatai kb. 80%-ban a közvetlen családtagjuk által lettek áldozatok. Szülõ (bármeelyik nemnél bármelyik nembeli!), nagyszülõ, nagybácsi, kedves rokon, keresztapu, szomszéd bácsi... Ha a sezxauális abúzus nem igaz, és tényleg hazudozik a gyerek, akkor is nagy baj van vele. Jó volna idejében kideríteni a valódi okokat.
Nálunk a 7 éves rokon kisfiú talál ki cifra dolgokat. Mi egybõl levágjuk, hogy csak a fantáziája túl nagy, mert olyanokat talál ki, ami egyszerûen hihetetlen és úgy adja elõ, mintha tényleg meg is történetek volna vele a dolgok. A szülõk már a tanárral is beszéltek, meg a gyerekkel is sokat beszélgetnek, hogy mi az ami még normális, és mi az ami nem.
Vagy igaz a történet, vagy valaki kitanította, hogy hazudja ezt. Esetleg egy közbensõ történés, hogy konkrétan nem történt meg, de a nagybácsi gyanúsan viselkedett.
Ok nélkül biztosan nem hazudik ilyet. Egyáltalán tuti, hogy hazudik szegény kislány? Az, hogy nem lehet levakarni a nagybátyjáról nem jelenti azt, hogy hazudik.
Kamera, akármi, bizonyiték gyüjtés. Szerintem sem hazudik a kislány.
18 éves korára már anya lesz a kislány......
Az ötös kiváló válasz.
Szerintem sem talál ki csak úgy ilyet egy gyerek. Normális esetben nem tudja még ilyenkor, hogy mi az a sztriptíz meg leitatni. Szerintem, ha õk nem viszik pszichológushoz akkor keresd meg a területileg illetékes védõnõt, õ tudni fogja mit kell tenni. Valami nagy gebasz van abban a családban, a kislány érdeke, hogy kiderüljön mi az. De nem mellékesen neked is jobb lenne ha tisztáznád maga.
Miket láthat ez a gyerek otthon?
Nagyon hasznos válaszokat írtak már elõttem, az 5-ös és 26-os írásával teljesen egyetértek! Viszont úgy tényleg nehéz kezelni, ha az anyja nem akarja orvoshoz vinni! Még ki lehetne ebbõl gyógyítani, utánajárni a dolgoknak.Erre az anyja tojik rá!
egy hatéves kislánynak még fogalma sem kéne h legyen ezekrõl a dolgokról. alapból ez is gyanús h ilyen szavakat ismer. az meg 100%, hogy nem saját maga találta ki a dolgot. vagy szülõktõl látta, vagy tv-ben, ezek még a jobbik esetek, bár ez sem egészséges. de mindenféleképp szüksége van annak a gyereknek szakemberre. legalább te legyél olyan felelõsségteljes, hogy ezt a nyakadba veszed. annak a gyereknek az életérõl van szó. egy pszichológus hallgató
Kedves pszichológus hallgató! Erõszakkal nem viheti el orvoshoz, a szülõ beleegyezése nélkül!Ezt tudnod kellene!
ilyen szavakat meg tevékenységeket én 6 évesen nem ismertem és szerintem így van az rendjén...vagy a tévében vagy otthon látott vmit amit beképzel a saját életébe..mindenképp elvinném szakemberhez
Ha a szülõ nem viszi el szakemberhez, akkor beszélni kell a háziorvossal + bemenni a gyámhivatalhoz!!! Ez a gyerek érdeke. Mellesleg sokan el sem tudják képzelni, hogy ez a korosztály mi mindent fel tud szedni a tévébõl és sajátjaként elõadni! Ilyen korú gyerekek a családban olyanokat mondanak és füllentenek, hogy sokszor csak nézek.
A kérdező hozzászólása: az anyja úgy neveli h leülteti a tv elé õ meg egész nap facebookozik, csavarog...ez van hétvégén. Hét közben rásózza a mamájára aki egy alkesz. Ilyet mesélt a kiscsaj h látta h a mama meg a bnõje ittak és a szoba közepére pisiltak. Ezért is szóltam h miért jó ha a hét, hét napjából ötöt nem otthon tölt. Az apja lemondott a kislányról így a tesóm vette át az apa szerepét, de õ reggel elmegy dolgozni és késõ este ér haza, szal õ nagyon nem tud beleszólni a gyereknevelésbe. Amikor próbált kicsit változtatni dolgokon akk még õ volt leugatva, így mindent rá kell hagyni a kislányra.
"Ha a szülõ nem viszi el szakemberhez, akkor beszélni kell a háziorvossal + bemenni a gyámhivatalhoz!!! Ez a gyerek érdeke. " Mondjuk tényleg ez lenne a legjobb. Csak ugye még az lesz a hibás, aki segíteni akar. A tanárok, óvónõk is sokszor azért nézik el ezeket. Sõt, ha alkeszok a szülõk, verekednek stb akkor se szívesen szólnak a gyámhatóságnak. Inkább menj be a családsegítõbe, s kérj tanácsot, hogy ilyen szituban mi lenne a leghelyesebb, s legcélravezetõbb. Foglalkozik-e ezzel egyáltalán a gyámügy. Itt interneten is vannak ingyenes tanácsadások, s ezek még anonimok is maradnak. Kezdõ lépésnek én ezt tenném.
A kérdező hozzászólása: a szülök nem alkeszok csak a nagymama és a nagymama barátnõi. Nálunk is van családsegítõ, már beszéltem vele, de mivel már 30 éve csinálja így mindenkivel jóban van és hiába szóltam h ilyen eset volt a nyáron, az volt rá a válasza h ne akarjak már kicseszni a szüleivel a másik dolog meg az h majd kinövi. Erre csak annyit mondtam h nem fogja kinõni hanem majd egy ártatlan embert fognak meghurcolni miatta a közeljövõben mert nem csak velem csinálja ezeket a dolgokat.
"h ne akarjak már kicseszni a szüleivel " kinek a szüleivel?
A kérdező hozzászólása: a kislány szüleivel, ha követted volna a gondolatmenetemet
Oké, oké, azért nem kell leharapni a fejem.:D Én csak segíteni akarok, azért írtam már nem is 1 választ. :)
hol laksz? családsegítõ vagyok, hátha tudok tenni valamit
Na, itt van egy ember, aki tudna tanácsot adni, hogy mit lehet tenni ebben az esetben! Remélem sikerül megoldani.
Könnyen lehet, hogy az egyik szülõ molesztálja, vagy valaki nagyon közeli ismerõs. Ez egy gyereknek akkora trauma, hogy az agy gyakran átdolgozza a történteket, elfogadhatóbbá teszi az elme számára. A falunkban volt hasonló még kislány koromban. Nem nagyon ismertem a lányt. Elkezte azt mondogatni, hogy a szomszéd bácsi fogdossa OTT. Persze nem hittek a gyereknek, míg az anyja pucéron talált rá. Megpróbálta a gyerek felvágni az ereit. DNS mintát vettek a nemi szervébõl és mire megjött az eredmény, addigra a bácsit meghurcolták, letartóztatták, a börtönben is kapott rendesen. Kiderült, hogy az apuka molesztálta a lányt. Hosszú pszihiátriai kezelés után tudta a lány feldolgozni azt, hogy az apja tette vele. Az agya megpróbálta megvédeni õt.
Valaki a környzeteben molesztalja, az tutti
Esetleg teveben latott hasonlot
talán sok olyan dolgot látott a tv-ben, amit nem kellett volna, ami nem az õ korosztályának megfelelõ! Ebbõl a gyermeki fantáziával összegyúrva 'jó' kis sztorik születhetnek. Mindenesetre tényleg el kellene vinnük a szülõknek egy szakemberhez, hogy kiderüljön miért talál ki a kislány ilyen történeteket! Ez nem gondolom, hogy normális, lehet, hogy valami törés volt vagy valami összezavarta... jó lenne a végére járniuk!
A kérdező hozzászólása: vmelyik nap lent voltam náluk és az anyja válogatta szét a kinõtt ruháit és erre a kiscsaj azt mondta h ne dobja õket ki mert majd jó lesz az õ gyerekének. Mind a ketten ledöbbentünk h ennyi idõsen már ilyen gondolkodása van. Baj van vele az iskolában is mert mutogatja a testét a többi gyereknek, meg fogdozza a többi gyerek himbilimbijét. 14 éves volt az anyja amikor szülte és ha mondhatok ilyet gyerek nevel gyereket. Már a tanárok is szóltak ezek a dolgok miatt de õ csak a lányának hisz.
Birtoklási vágy. Érzi a lányka is, hogy te soha nem leszel az õ párja. És a birtoklási vágya szerint ha az övé nem akkor másé sem. Így büntet meg. Szenvedj csak. Bár igaz ez a viselkedési forma inkább 10-14 éves korban szokott elõjönni. Nem tudja kezelni az érzéseit és lemondani sem tud rólad. Magának akar. Vigyétek pszichológushoz, Õ segít, hogy ez ne hatalmasodjon el rajta. Ha ezt ennyiben hagyjátok, akkor 15 sem lesz mikor férfiakat fog megnyomorítani.
A kérdező hozzászólása: többen javasolták a szülõknek h vigyék el dokihoz, mert ennek nem lesz jó vége, sõt még azt is megkapta az anyja h a lányod elõbb visz gyereked haza mint te akkoriban anyádnak. Ismerem az anyját már kiskorom óta és elég korán kezdte a dolgokat(11 évesen). Erre a sorsra fog jutni a lánya is.
Nagyon egyszerûen el lehet kerülni az ilyet. Ne maradj vele kettesben! Vagy a haveroddal! Mindig legyen ott valaki akár az õ családjából, akár a tiédbõl.
off: szép kis család, mondhatom :)
A kérdező hozzászólása: mostanság nem szoktam vele kettesben lenni, de nem zavarja ha itt párom, akk is mászik a nyakamba vagy az ölembe, ráfekszik a vállamra, ha tvzek oda feszik mellém az ágyba. Hiába szól rá a párom, 2 percig bírja aztán ismét a régi nóta, Párom is szólt már a szüleinek, de rá se hallgatnak.
Sajnos, molesztalva volt, azert viselkedik ilyen kihivóan, azt tesz massal, amit vele is tettek, szomorú helyzet , hogy szegenynek ilyen elete van
mindenképpen pszichologus. ugyanakkor az érdekes hogy te töltöd be az apa szerepét. ( a kislányok az apjuk feleségei akarnak lenni gyermek korban, ahogy a fiúknál anyuka a minden)
A kérdező hozzászólása: ha molesztálták azt nem nekem és haveromnak köszönhetõ, de rajtam/tunk csattanik az ostor.
Az majd elvalik, hogy kinek köszönheto, a pszihologus tudja, hogy gyerek ilyet nem hazudik
szerintem ez kamu :D
A kérdező hozzászólása: jah fõleg ha el se viszik, hidd el én örülnék a legjobban ha fény derülne az igazságra és visszavarázsolná azt az aranyos kislányt akit láttam felnõni, akivel jókat nevettem, játszottam, elvoltam.
A kérdező hozzászólása: eléggé negatív a hozzászólások többsége így kénytelen vagyok elárulni h én vagyok a nagybátya. Azt tudok h még óvódás korában szerelmes volt belém, sokszor mondta h én leszek majd a férje meg csinált nekem tésztából nyakláncot meg karkötõt, de nem is ez a lényeg. Egyik alkalommal amikor itt volt a barátom épp boroztunk, rá egy hétre már az volt h mi leitattuk és sztriptizelt nekünk. Szóltunk a szüleinek de azért ilyet nem kéne h kitaláljon erre még majd csak nekünk nem hittek.

Au-pairként dolgozom külföldön, egy 6 éves kislányra vigyázom, ma észrevettem, hogy maszturbál. Mit tehetnék? Szóljak a szüleinek? (bőv. Lent. )

Csak pár hete vagyok itt, a kislány nagyon aranyos. Ma egyszer csak látom, hogy az ágyon fekszik, és a kezére feküdve ütemesen mozog, hirtelen nem tudtam mit szóljak, megkérdeztem, mit csinálsz? Csak fekszem-szólt a válasz, de teljesen ki volt pirulva. Egyszer?en leblokkoltam, aztán szóltam neki, hogy jöjjön, indulunk, de el?tte jól lesikáltam a kezét, nem volt kedvem megfogni. Azóta nem tartom cukinak, s?t kicsit undorodom t?le, lehet hogy túlreagálom a dolgot, de ez szerintem akkor is nagyon durva, mégiscsak 6 éves, és nem hiszem,hogy szó nélkül kéne hagynom. Szóljak a szüleinek? Vagy mit csináljak, ha még egyszer meglátom, miközben ezt csinálja?

Legjobb válasz: Ebben az életkorban ismerkednek a gyereke a testükkel, valamilyen szinten ez normálisnak is tekinthetõ. De akár szeretethiányra is lehet következtetni emiatt. Tanultál egyébként valamit a gyerekekrõl, vagy csak úgy kimentél, és most meglepetésként ért ez a dolog.? Nézz utána a neten. Egy biztos, semmiképpen se szégyenítsd meg a kislányt emiatt.

Ebben az életkorban ismerkednek a gyereke a testükkel, valamilyen szinten ez normálisnak is tekinthetõ. De akár szeretethiányra is lehet következtetni emiatt. Tanultál egyébként valamit a gyerekekrõl, vagy csak úgy kimentél, és most meglepetésként ért ez a dolog.? Nézz utána a neten. Egy biztos, semmiképpen se szégyenítsd meg a kislányt emiatt.
Semmit.
Azt kell mondjam ez normális...én már 3 évest is láttam...én akkor nem szoltamde igaz, csak 15 voltam, és nem a baby sittere.Szerintem majd emlitsd meg esetleg.
Teljesen normális. Valószínûleg te is pont így csináltad ennyi idõsen. Én is voltam nyáron 5 éves kisfiúval egy szobáan aki rákezdte a szõnyegen ütemre mozgást. A lényeg, hogy ha társaságban mások elõtt kezdené csinálni akkor el kell terelni a figyelmét, vagy ha már nagyobb megértetni vele, hogy ezt akkor csinálja ha egyedül van, másokra nem tartozik. Amúgy meg a lényeg, hogy ne szégyenítsd meg, semmi rosszat nem tesz. Rájött, hogy jó érzés és ennyi. Nekünk is az. Egyébként a lányom már pár hónaposan szerette magát fogdosni és már egész kicsiként mosolygott tõle ha markolászhatta magát :DDDD
Soha ne szólj rá ezért! Semmi rosszat nem csinált, csak a punciját izgatta, ami teljesen normális, már kisebb korban is. Hogy mondhatsz ilyet, hogy undorodsz tõle?
Az én lányommal is most pont ez a gond. Õ most 5 éves lesz, és az oviban is elalvás elõtt maszturbál. Ja, és 1 napos csecsemõként is csinálta már az inkubátorban. :-) Komolyan. Mi nem foglalkoztunk eddig vele, bár említettem neki többször is, hogy ezt mások elõtt nem illik, de eddig még nem fogadta meg ezt a tanácsomat. Aztán most elküldenek az ovi pszichológushoz, mert hogy ebben az életkorban ez már nem természetes. Persze, mert eddig nem igazán foglalkoztam vele, mert tudtam hogy természetes. Én is csináltam egész életemben, és minden egészséges nõ, és gyerek ezt csinálja. Csakhát ebbõl arra jöttem rá, hogy mostmár tényleg komolyan kell akkor beszélnem vele, hogy ne csinálja mások elõtt, mert azért a szeméremnek is ki kell alakulnia benne. De ezt tény, hogy megszégyeníteni nem szabad. Ilyet, hogy lesikálni a kezét utána, meg undorodni tõle. Az nem egészséges, aki ezt nem csinálta, csinálja. Miért? Te sosem csináltad? Szexelni sem szoktál pasikkal?
a normális pszichoszexuális fejlõdés része a maszturbáció. nem szabad rászólni, megszégyeníteni, max. lehet vele beszélni, hogy ez nem rossz dolog és nyugodtan csinálhatja, de diszkréten mert más elõtt, pl. buszon, itt-ott, akárhol nem illik. nem tudom milyen bébiszitter vagy, de mindenhol, ahol tanítanak fejlõdéslélektant ez kötelezõ tananyag. Undorodni tõle? egy egészséges kislánytól? inkább magadtól kéne undorodnod, fellépésednek hála talán egy prûd, felnõttként szexre képtelen emberré neveled.
A kérdező hozzászólása: kösözönöm. Évekig dolgoztam elõtte babysitterként, de ilyennel nem találkoztam

Ennyi étel elég egy 6 és fél hónapos kislánynak?

Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de akkor is érdekelne, hogy más babája mennyit, hányszor eszik, félek az én babám nem eszik eleget, elrontok valamit. Napi 3x eszik tápszert 150ml vízből készült 180ml kész tápszert eszik. Ehhez jön a napi 2 alkalom szilárd étel 100g alkalmanként, néha több, de ha mégis kevesebbet eszik délelőtt püréből, akkor estlre bejön még egy 100ml tápszer, mert minden étkezés előrébb jön egy órával. Szerintetek ez elég? Nem túl kevés a szilárd étel? De hiába próbálok többet, nem eszi meg, szoritja a száját és tápszert se fogad el pótlásként. A püré az főként gyümölcs, a zöldséget nem eszi és a tejpépeket sem, se rizs, se burgonya...sajnos. 4000g születet, most 7700g Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Leírom kislányomnál hogy volt: Tápszerbõl olyan 180 ml-t ivott 3x egy nap és kétszer kapott õ is szilárdat, olyan 160-200 gramm volt az adagja. Étkezések között vizet ivott. Õ 6 hónaposan 6900 gramm volt, 3330 grammal született. Ha a babád szépen fejlõdik, és nem fogad el többet, "csak" ennyit, akkor tök rendben van minden. Súlyát nézve teljesen rendben van. Amúgy lányom sem tûnt vékonynak, jól evett, és vidám baba volt, volt elég kakis-pisi pelusa mindig. Úgyhogy ha ez megvan, akkor mindegy mennyit eszik.

Leírom kislányomnál hogy volt: Tápszerbõl olyan 180 ml-t ivott 3x egy nap és kétszer kapott õ is szilárdat, olyan 160-200 gramm volt az adagja. Étkezések között vizet ivott. Õ 6 hónaposan 6900 gramm volt, 3330 grammal született. Ha a babád szépen fejlõdik, és nem fogad el többet, "csak" ennyit, akkor tök rendben van minden. Súlyát nézve teljesen rendben van. Amúgy lányom sem tûnt vékonynak, jól evett, és vidám baba volt, volt elég kakis-pisi pelusa mindig. Úgyhogy ha ez megvan, akkor mindegy mennyit eszik.
Szerintem teljesen rendben van, fõleg, hogy õ nem akar többet enni. Majd fog, ha itt lesz az ideje. Nyugi. :)

Mászóhengert szeretik a babák? Érdemes venni egy 6 hónapos kislánynak?

Legjobb válasz: Köszi,rosszul irtam most 6 hós,de már a karácsonyi ajándékokhoz venném,akkor 8 lesz.

A kérdező hozzászólása: Köszi, rosszul irtam most 6 hós, de már a karácsonyi ajándékokhoz venném, akkor 8 lesz.
az enyémet 3 hósan kezdtük el rátenni, mert nem szeretett hason feküdni, a gyógytornász javasolta. Most 9 hós, már nincs rá szüksége, de szívesen játszanak ezzel a bátyjával együtt
szerintem gyereke válogatja, kislányom 10 hós, egyáltalán nem érdekli.....
Hathónaposnak bioztosan nem. Neki még azis elég, ha a síma földön mászhat.
Huuu, nekunk van. 7 honaposan kapta. A mienk olyan, hogy fel kell fujjni es benne van 2 csillingelo labda, ha tolja akkor csillingel. Az elejen ugy megijedt tolle, hogy csak na. Ha valahova letettuk akkor messze elkerulte azt a helyet. Igy egy ideig a tv. elott volt. :) ) Aztan 2 hetre ra nekitamadt. Komolyan irom, hogy szinte balesetveszelyes volt. Csapkodta, guritotta, kigurult alolla, ravetette magat. lepattant rolla, meg akarta harapni, birkozott vele, megkapaszkodott es fel akart allni majd raesett es oldalra pattant... minden amit eltudsz kepzelni. Ma mar 9 honapos de olyan nap nincs, hogy ne tamadna le. Olyan mint a legvadabb ellenseg. :) Lefekves elott szoktak a ferjemmel jatszani, ettol jol kifarad. De egyedul egy percre sem lehet vele hagyni, osszetorne magat. :)
Nagyon szerették, de nagyon hamar kilyukadt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Szerintem nagyon jó. Mi helyettesítettük ásványvizes flakonnal amibe tettem alufólia darabokat, gombot, magot színes papírt :) Funkcióra totál ugyanez csak nem sajnáltuk ha használták:) (rágcsálták, rávetõdtek:) )
Szerintem megéri, az én kislányom 9 hónapos és nagyon szereti, õ is bírkózik vele.

Egy 6 éves kislányt szeretnék örökbefogadni, aki 4éve nevelőszülőnél él (az édesanyámnál). Az apja lemondana róla, de az anyja sajnos nem. Milyen lehetőségek vannak ilyenkor? Egy jó ügyvéd esetleg?

Legjobb válasz: Ha az anya nem mond le róla, akkor nem örökbe fogadató. Legnagyobb szemétség egy anyától, lemond a gyereke nevelésérõl de még meg is fosztja egy jobb élettõl.

Ha az anya nem mond le róla, akkor nem örökbe fogadató. Legnagyobb szemétség egy anyától, lemond a gyereke nevelésérõl de még meg is fosztja egy jobb élettõl.
Hát ja 7 évig meg sínylõdõt egy intézetbe, amit egész életébe nem fog elfelejteni. Ahelyett, hogy örökbe fogadták volna, és az elsõ 7 évben is szeretetben élt volna.
szociális munkás vagyok, barátnõm gyermekotthonban dolgozik. Van olyan kicsi, akit azért nem adhatnak örökbe, mert évente 1x felhívja az anyja, vagy küld lapot. Kapcsolattartásnak számít. 48/A. §75 (1)76 A gyámhatóság az átmeneti nevelésbe vett gyermeket örökbefogadhatónak nyilvánítja, ha a szülõ gyermekével önhibájából egy éve nem tart rendszeres kapcsolatot, életvitelén, körülményein nem változtat, és emiatt az átmeneti nevelés nem szüntethetõ meg. Erre a jogkövetkezményre a szülõt az átmeneti nevelést elrendelõ határozatban figyelmeztetni kell. 1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV
7-es válaszoló vagyok.Nálunk fél évente kell jelentést készítenie a nevelõszülõnek.Ebben leírja, hogy mi történt a fél év alatt, és hogy õ lát e esélyt a gyermek visszagondozására a vér szerinti családba, vagy õ az örökbe adást látja a végleges sorsrendezésnek.Egyébként levél, telefon, és csomag küldése nem minõsül kapcsolattartásnak.
utolsó! írta, hogy 4 év alatt 4x meglátogatta. Sajnos úgy mûködik, hogy ha már 1 éve nem volt kapcsolat, akkor örökbefogadhatóvá nyilvánítják. Itt az anya ezzel teljesen tisztában van. és ki is játssza ezt az évi 1 alkalmat... ha küld egy képeslapot, azt is fel kell vezetni a kapcsolattartás közé.. Kérdezõ! sajnos mást nem tudsz tenni, mint "kikönyörögni" az anyától... nem tudom, milyen helyzetben vagytok, meg ez nem is annyira legális, de egy nagyobb összeggel nem tudnátok megtámogatni anyuka lemondását? Esetleg vegyétek magatok mellé nevelõszülõként, ha amúgy se nagyon keresi az anyja, akkor annyira nem fog sok vizet zavarni
Én nevelõszülõ vagyok, így van némi rálátásom a dolgokra.Gondolom gyámügyessel folyamatosan tartják a kapcsolatot a nevelõszülõk, ugyanis õ jár ki, kb.2 havonta.Na az egésznek az a lényege, hogy ha az anya nem él a láthatás jogával, akkor nem kell lemondania róla.És elõbb, vagy utóbb a gyámügy örökbe fogadhatóvá nyilvánítja.Nem értem a ti esetetekben miért nem került még rá sor.
Értem mit mondasz, de gyerekeknek nem volt rossz dolga. Lakásotthonban laktak, hasonló korú fiúkkal, az anyja és az apja mindig látogatta, 2 hetente el vitték hétvégére, amikor lett albérlet. Aztán a nõ kereset munkát, és amikor stabil lett minden, akkor magához vette õket. A lakásotthonban sem volt rossz dolguk, nyaralni, játszótérre jártak, mentek fagyizni, új ruhákat kaptak, mobiltelefont, rengeteg játékuk volt, és tudták, hogy van egy anyjuk és egy apjuk, akik szeretik õket, akiket fel lehet hívni, és mindent megtesznek, hogy õk haza kerüljenek. Nem a legideálisabb, az tény, de lássuk be, sok esetben a szülõktõl sem kapnak ennyit, de azért ez a sínylõdéstõl messze van, és becsülöm a csajt, hogy nem mondott le róluk, hanem igenis megtett mindent, hogy a saját gyerekeivel lehessen. Tudod, nem a padlóra esni nehéz, hanem onnan felállni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor csak a remény marad, hogy meg tudjuk gyõzi a lemondásról...mert én nem fogok lemondani róla, neki már mi vagyunk a családja, az igazihoz semmiféle érzelem nem köti.Saját gyerek sincs tervben egyenlõre és az örökbefogadás se jutott volna eszembe, ha nem ezt látnám az egyetlen esélynek arra, hogy ennek a gyereknek normális élete legyen. Sajnos itt nem rendezetlen körülményekrõl van szó, bántalmazás miatt vették el tõle a gyerekeit.De egy olyan "anyáról" beszélek, aki a 4 év alatt négyszer látta a õket, holott kéthetente biztosított számára a láthatás.
Ügyvéddel sem mész semmire. Ez nem olyan kérdés, hogy majd az ügyvéd kiharcolja. Ha az anya nem mond le, nem örökbe adható. Ismerõs lány hajléktalan volt, 2 gyereke intézetbe került, a kórházból. Csaj élete rendezõdött közben, 7 évesen vette õket magához. Jól tette, hogy nem mondott le róluk. Most van lakása, szépen neveli õket.
Szerintem inkabb legyen sajatod, kedves kerdezo. Mert ha az anya ilyen zsivany, akkor nagyon megkeseritheti az eletedet amig felno az a kislany. Szerintem a magad es a ferjed erdekeben inkabb te mondj le rola.
Nekem van egy ilyen történetem.A testvérem barátnõjét külföldre fogadták örökbe.Az elején nevelõszülõknél élt.Az örökbefogadó szülõk a gyámhivatal segítsége által megkapták az örökbefogadási engedélyt.(itt is ez volt hogy az apa lemondott róluk de az anya nem, de végülis a végén mégis)elnézést ha zavarodottan irtam...

Segítséget kérnék, mert tanácstalan vagyok! Van egy 2, 5 éves és egy 6 hónapos kislányunk és alvásproblémával küszködünk. Nem nagy a baj, csak kíváncsi lennék a véleményeitekre, tapasztalataitokra. Ti hogyan csináljátok?

A nagyobbik kislányom mindig is nagyon jó alvó gyermek Volt...mióta hazajöttünk a húgival azóta sok minden megváltozott, ami teljesen érthető is....első naptól kezdve, ahogyan megérkeztünk, azóta nem aludt a szobájában,magunkhoz vettük és ez így ment 3-4 hónapig (egyébként mindenkinek saját szobája van),aztán amikor egy picit jobb lett a helyzet,visszatettük a szobájába és nagyon könnyen is ment...egy bibi van,az ebéd utáni alvás maximum fél óra...egyszer kipróbáltam, hogy ha itt kint alszik a kanapén, én pedig itt ülök mellette,vajon meddig alszik....közel másfél óra volt....szívesen altatnám továbbra is így, de félek, hogy a jó esti alvásnak lőttek...este 9-reggel 5-6 -ig alszik,ami nem feltétlen sok.Szerintem egy ilyen kisembernek ez kevés,főleg, hogy utána egész nap nyűgös,hisztis és persze álmos.Biztosan a féltékenység miatt van, meg hogy elmentem a kórházba és 4 napig bent voltam és szerintem ez egy nagy törés a piciknek,azóta is nehezen enged el bárhová is. Nagyon nehéz ez és 3 hónapja ez megy és kivagyok már és türelmetlen is vagyok,amit persze érezhet rajtam...köszönöm előre is mindenkinek!!!

Legjobb válasz: Nekünk még csak egy gyerekünk van, így tapasztal híján nem próbálkoznék a válasszal, de van egy könyv, amit már nézegettem, hogy megveszem majd, ha jön a kistesó: http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Faber_Adel..

Nekünk még csak egy gyerekünk van, így tapasztal híján nem próbálkoznék a válasszal, de van egy könyv, amit már nézegettem, hogy megveszem majd, ha jön a kistesó: http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Faber_Adel..
Szia! Nekünk 2 fiunk van, az egyik 3 éves a másik 6 hónapos. Ezzel a problémával mi is megküzdöttünk. Nálunk a nagyobbat annyira megviselte, hogy nem voltam otthon a szülés miatt, hogy kb.3 hónapig éjjelente többször felkelt ellenõrizni, hogy otthon vagyok-e, sõt a férjemet is annyira féltette, hogy ha késõn ért haza, bizony megvárta és csak utána aludt el. Valószínûleg nálatok is elmúlik magától ez a probléma. A du. alvásra pedig azt tudom mondani, hogy ha van rá lehetõséged feküdj te is mellé fél órára pihenni, hátha így a lányod tovább alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! :-) Valószínûleg a nagyobbik kislányomat is nagyon megviselhette, hogy távol voltam, mert azóta, hogy ismét az ágyikójában alszik éjjel, az elsõ 2 hónapban õ is átmászkált éjjelente akár 5-6-szor is, de errõl már leszokott. Mindig visszakísértem és megnyugodott!Volt, hogy még apa sem nyúlhatott hozzám, mert nem engedte, meg volt, hogy sírva is fakadt, de errõl is leszokott....egy picit.:-)Ma ebéd után kint aludtam vele a kanapén, picit hozzábújva és 1 órát aludt :-) 2szer megébredt, de megsimizett és továbbaludt.Szerintem meggyõzõdött róla, hogy ott vagyok és megnyugodott.De az alvás elõtt elmagyaráztam neki, hogy csak ebéd után alszom vele, este mindenki a saját kis ágyikójában alszik, és azt mondta, hogy jó. Remélem így lesz :-) ma már én is nyugodtabb voltam :-9 remélem így is marad :-)

Milyen ruhában illik vinni egy 6 hós kislányt esküvőre?

Május elején lesz a esküv?, de fogalmam sincs milyen ruhát adjak majd rá, mennyire legyen ünnepélyes. Van néhány féligmeddig alkalminak is hordható ruhácskája, de inkább hétköznapiak. Jó lenne olcsón megúszni, de nem szeretném azt sem ha slampos lenne a babám, f?leg mivel több abab is lesz rajta kívül.

Legjobb válasz: szia, mi nyolc hós kisfiunkkal voltunk esküvõn, bár akkor meleg volt és egy micimackó mintás body és egy fehér zokni volt rajta,án inkább azt néztem miben érzi jól magát- meg nekünk pénzünk se lett volna még plusz egy ruhára, keress olyan rucit amiben a baba is jól érzi magát és úgy látod alkalomra is felveheti, arra is kell gondolni hogy esetleg le kell cserélni mert valami baleset történik, akkor meg kár egy ruhára beinvesztálni

szia, mi nyolc hós kisfiunkkal voltunk esküvõn, bár akkor meleg volt és egy micimackó mintás body és egy fehér zokni volt rajta, án inkább azt néztem miben érzi jól magát- meg nekünk pénzünk se lett volna még plusz egy ruhára, keress olyan rucit amiben a baba is jól érzi magát és úgy látod alkalomra is felveheti, arra is kell gondolni hogy esetleg le kell cserélni mert valami baleset történik, akkor meg kár egy ruhára beinvesztálni
Én is ilyen dilemmában voltam. Aztán a bababoltban felvilágosítottak, hogy manapság nem szoktak már ekkora babákat tipegõben vinni (én abban akartam). Vettem neki egy szatén kötényruhát (a Kenguru Kidben le volt értékelve 2500 Ft-ra) és ahhoz lesz rajta valami szép body vagy felsõ és harisnyanadrág. A szatén ruhát, lehet, hogy soha többet nem tudom sehová ráadni, de mi családban levõ esküvõre-lagzira vagyunk hivatalosak, oda azért muszály még jobban kiöltözni.
Szerintem mindegy mibe lesz, tuti szét fogják zabálni:) )))
A kötényruha nagyon jó ötlet szerintem, és nem is kényelmetlen a babának.
A keresztlányom is kb ennyi idõs volt a mi esküvõnkön és neki varrattak ruhát, hasonló jellegû, mint egy koszoróslány. Szatén anyagból egy jó varrónõ nagyon helyes rucit tud csinálni, ami pont a mérete (és mivel nem kell sok anyag nem is túl drága), alá egy harisnya, egy helyes cipõ és kész. Ha neked fontos, hogy a te kislányod legyen a legszebb akkor ebbõl ne engedj, mert utólag már könnyen mondja az ember, hogy még ezt meg azt kellett volna (tapasztalat). Sok boldogságot :)
ÒÒÒ..kislányokat nagyon szépen lehet öltöztetni.. Kis szoknyát harisnyával, szép blúzal, ha nem lessz jó idö akkor szép nacit blúzzal.Fejére szép kis kalapot. Biztosan találsz megfelelö ruhát . :)
nem hiszem, hogy belegyömöszölni valami "gyönyörû"ruhakölteménybe csak mert mit szólnak majd érdemes lenne, helyette inkább egy kényelmes kis otthoni ruhát javasolnák persze nem a legszakattabbat.
Cleopatra Stratan - Ghita
A kérdező hozzászólása: úhhhhh :D Köszönöm szépen :DDDD nagyon örülök neki :DDDDDD
Szivesen, örülök hogy örülsz :) )
A kérdező hozzászólása: 5-6 éve volt kb, hogy láttam utoljára :)
Jól megmaradt benned :) Román zene egyébként :)
A kérdező hozzászólása: Kerestem már párszor, csak nem volt semmi kiinduló pontom :) Igen, tesómék mutatták régen, a könyvjelzõben akkor, úgy mentették el, hogy valószínûleg egy román kislány énekel :D
Itt most jó helyen kerested :) bár többnyire már csak röhögni járok ide, de ha tudok, segitek :) )
A kérdező hozzászólása: :D :D nem gondoltam volna amúgy, hogy ráismernek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!