Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 babának miket kell (16 db)

6 hósan mit kell csinálnia egy babának? És miket szoktatok vele játszani?

Legjobb válasz: mi is 6 hósak vagyunk fiú igaz koraszülöttek 6 héttel. De ennyi mindent mi még nem csinálunk. Tornázunk mi is dr.nõ javaslatára. A fordulást most próbálgatja hátról hasra, de a keze még útban van. Ülni még nem tud épp hogy csak felhúzom és már vissza is teszem. Amúgy jár keze lába hason szeret lenni, kiegyensúlyozott. Nálunk a torna egy játéknak felfogható ezen kívül éneklés, nyakbatevés,játszószõnyegen való foglalkozás. Azt mondják a fiúk késõbb tanulnak meg dolgokat és ne erõltessünk semmit amíg magától nem hajlandó erre.

mi is 6 hósak vagyunk fiú igaz koraszülöttek 6 héttel. De ennyi mindent mi még nem csinálunk. Tornázunk mi is dr.nõ javaslatára. A fordulást most próbálgatja hátról hasra, de a keze még útban van. Ülni még nem tud épp hogy csak felhúzom és már vissza is teszem. Amúgy jár keze lába hason szeret lenni, kiegyensúlyozott. Nálunk a torna egy játéknak felfogható ezen kívül éneklés, nyakbatevés, játszószõnyegen való foglalkozás. Azt mondják a fiúk késõbb tanulnak meg dolgokat és ne erõltessünk semmit amíg magától nem hajlandó erre.
Ez nagyon változó. 6 hósan az enyém stabilan ült (5 hósan tanulta meg), a kiságybakapaszkodva felállt, már 4 hósan forgott mindkét irányba, viszont kúszni csak most, 7 hósan tanult meg. Mi rengeteget hempergünk, sok az emelgetõs-hintázgatós játék, mondókázunk, énekelünk. Lovagolunk rendszeresen - ezért van a korai stabil ülés - zenebölcsibe járunk, mivel nálunk nincs babaúszás, a nagy kádban itthon "úszunk", imádja, rendszeresen a fejét is a vízbe rakja magától.
Nekem 5, 5hós a fiam már mászik 2 hete, ülni még nemtud, ha ölbevesszük egybõl tolja ki magát és áll le sem lehet ültetni:) Van játszószönyeg lerakva sok játékkal, de hamar megunja és felfedezõ körutra megy. Még énekelni szoktunk, meg imádja, ha gyöntölik és puszilgatják

Egy 6 hónapos babának miket kell már tudnia?

Pl:ülni,kúszni stb....

Legjobb válasz: Szia! Ez nagyon múlik azon, hogy mennyire erõs a pici. Nekem 6 hónaposan már mászott, ülni csak úgy tudott, ha jobbról-balról kitámasztottuk. ne aggódj, ha még nem csinálja, ha elég erõsnek érzi magát, akkor úgy sem tudod lekötni sem.

Szia! Ez nagyon múlik azon, hogy mennyire erõs a pici. Nekem 6 hónaposan már mászott, ülni csak úgy tudott, ha jobbról-balról kitámasztottuk. ne aggódj, ha még nem csinálja, ha elég erõsnek érzi magát, akkor úgy sem tudod lekötni sem.
szia, Ez teljesen eltérõ lehet... Az én kiscsajszm 22. töltötte a 6. hónapot. Pár napja kezdett kúszni. Egyébként ezeket csinálja régóta: karjaival kitámaszt, tárgyakat egyik kezébõl a másikba vesz, kiabál, kacag, nevet, négykézlábra pattan, elõre-hátra billeg, hanyatfekve fogja a lábait, mellkashoz húzza, leveszi a zokniját, mindent visz a szájába, minden érdekli, apró mintákat pórbál leszedni, szokjuk a bilit, stb....na hát valami ilyesmi, bár tuti sokmindent kihagytam..:) Írj privit, hogy nálatok hogyan fejlõdik a drága.

Egy 6 hetes babának mit kell tudnia?

Ügyesen emeli a fejét, ha hason van. Már bírta 30 mp-ig is. Ez már jó?

Legjobb válasz: Én itt szoktam megnézni, hogy mit kell tudnia, én regisztráltam is ezen az oldalon. Szerintem elég hasznos dolgok vannak rajta. http://www.babaszoba.hu/services/todo?BXID=2588976A-B6B6F8DF..

Én itt szoktam megnézni, hogy mit kell tudnia, én regisztráltam is ezen az oldalon. Szerintem elég hasznos dolgok vannak rajta. http://www.babaszoba.hu/services/todo?BXID=2588976A-B6B6F8DF..
Jesszus, azt nem szeretnéd, hogy esetleg felolvasson neked? 6 hetes, mit vársz még tõle? A lányom 3 hós, de most kezdi felhúzva tartani a fejét, és most is van itt az ideje. Még hason fekve sem kéne, hogy tartsa a fejét! Ez még baromi megerõltetõ neki. Most kezd egyáltalán jobban látni, tegyél elé mozgó, forgõ szines dolgokat, azokat figyelje, és ennyi. Ne akarj szupergyereket.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem szupergyerekem van, hisz ezt erõltetni nem is lehet. :) )) Tényleg, még nem is tettem elé újságot. hi-hi :) )) Kipróbálom.


Korán kell a babám, reggel 6-kor, mit tegyek, hogy még egy picit alukáljon? 4 hónapos a babám

Legjobb válasz: Ha 6-kor kel a babád az egyáltalán nincs korán. Fõleg ha este 7-8 óra körül lefekteted aludni. Nem is értem miért kellene tovább aludnia? Egy ekkora gyereket, sõt semekkorát nem tudsz rávenni hogy tovább aludjon. Annyit alszik, amennyit a szervezete megkíván, ez egy ilyen idõszak :)

Ha 6-kor kel a babád az egyáltalán nincs korán. Fõleg ha este 7-8 óra körül lefekteted aludni. Nem is értem miért kellene tovább aludnia? Egy ekkora gyereket, sõt semekkorát nem tudsz rávenni hogy tovább aludjon. Annyit alszik, amennyit a szervezete megkíván, ez egy ilyen idõszak :)
Sajnos az elõzõnek igaza van. Mi is sokáig ilyen korán keltünk. Neked is le kéne elõbb feküdni, hogy jobban kialudd magad, mást nem tudsz csinálni. A kislányom kb. 15 hónapos kora óta alszik fél 8-ig, de nem csináltam vele semmit, elõtte volt, hogy már 5-kor fent voltunk.
Az enyém 4-5 kor ébred, olyankor magam mellé veszem és cicizik kicsit, bealszik, és ez van 7-8 ig.
igazad van kérdezõ, nekem is korán van a 6 mindattól függetlenül, hogy korán fekszik a manód! Szerintem etesd meg és feküdjetek még vissza aludni! Minden csak szoktatás kérdése!Ha neked úgy jobb és kipihentebb vagy akkor miért ne aludnátok tovább! Boldog mama, boldog baba!
8 hósak vagyunk. 4-5 körül kelünk, én is magam mellé veszem, cicizik és alszunk 7-8 -ig. De ha 6 -kor kel akkor is veszem magam mellé, és visszaalszik. Este fél 7 fele alszik el.
Szia! aZ én babám 4 hónapos, este 9-10 körül alszik el és reggel 4-5 körül ébred, evés után kis idõ múlva visszaalszik.Valóban kényelmes lenne, ha "csak" 8 körül kelne fel elösször, de bízok benne, hogy majd idõvel tovább alszik, de ha nem az se baj! :)

Hogy kell játszani egy 6 hetes babával? Mivel töltsem el az ébrenléti idejét?

Legjobb válasz: Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki,enekelek,simogatom,beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok,mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is,amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas",de ugy tunik szereti,mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van,hogy -igaz biztos nem tudatosan-,de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki, enekelek, simogatom, beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok, mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is, amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas", de ugy tunik szereti, mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van, hogy -igaz biztos nem tudatosan-, de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Mit kell tudnia egy 6 hetes babának? A ti babátok miket csinál 6 hetesen? Mennyit van fent 1 nap?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos a mienk keveset aludt, olyan 12 órát, jóval az átlag alatt (könyvek szerint 15-16 órát is alszanak, s ez a jó). A fejlödés üteme is eltérö. A kisfiúnk hason aludt, így már korán emelgette a fejét. Letettem a játszószönyegre elöször hason (csak pár percre) aztán háton. Sokat volt pihenöszékben illetve egy szoptatós párnára fektettem. Órákig el tudta nézni a plafonon levö léggömböket (a piros volt a kedvence). Én tartottam neki csörgöt is (igaz nem nyúlt utána), énekeltem, a karomban sétálgattam vele. Volt ilyen zenélö-forgó valami az ágya felett. De az ültetés (illetve felhúzni a kezénél fogva) szerintem még egy kicsit korai.

Szia! Sajnos a mienk keveset aludt, olyan 12 órát, jóval az átlag alatt (könyvek szerint 15-16 órát is alszanak, s ez a jó). A fejlödés üteme is eltérö. A kisfiúnk hason aludt, így már korán emelgette a fejét. Letettem a játszószönyegre elöször hason (csak pár percre) aztán háton. Sokat volt pihenöszékben illetve egy szoptatós párnára fektettem. Órákig el tudta nézni a plafonon levö léggömböket (a piros volt a kedvence). Én tartottam neki csörgöt is (igaz nem nyúlt utána), énekeltem, a karomban sétálgattam vele. Volt ilyen zenélö-forgó valami az ágya felett. De az ültetés (illetve felhúzni a kezénél fogva) szerintem még egy kicsit korai.
Szia. Mi hazajövetel óta naponta 6x2 alkalommal ültetjük fel a kisfiamat orvosi utasításra. Faros volt és hosszú, nem fért el rendesen, ez meglátszott a tartásán is. A felültetéstõl erõsödnek a nyakizmai.
A kérdező hozzászólása: még azt is irjátok le ha fönt van mivel lehet lekötni a figyelmét, mit lehet vele"játszani"?Köszi
Az én babám emelgeti már a fejét hason fekve. Összerezzen a zajokra, megismeri a hangod.3 óránklént etetem, van olyan, hogy a két eteés közti idõt az ágyaban fekve nézelõdéssel tölti. A többit átalussza
elsõ válaszsadó vagyok! van a kiságyán zenélõ körforgó, azt nagyon szereti. Ill. vettünk neki pihenõszéket, abba is bele szoktam tenni, kihozom közénk egy fél órára ha nagyon nem akar aludni.
A kérdező hozzászólása: A kezénél fogva felhuzni még korai, ülö helyzetbe?Játszoszönyegre mikortol érdemes kirakni, és a csörgökéjit mikortol tudja megfogni, nyulni értük?
Szia! Máshol is írtam már, én bizony ültetem a gyereket, az ölemben, a felhúzott térdeimen fekszik a háta.Nekünk bejött, nagyon élvezi, ha fáradt egyértelmûen közli.Olyanor leteszem pihizni.6 hetesen már utánozni fog, ha mgh-kat ismételgeted, kinyújtod a nyelved. Az eltúlzott vad mosolyt is utánozni fogja:)

Mit kell tudnia egy 6 és fél hetes babának?

A kislányom emeli a fejét hason fekve, kézbe tartva. Megismer engem és az apját, ránk nevet. Figyeli a csörg?t, követi a szemével. Kéne még ezen kivül valamit tudnia?

Legjobb válasz: Szia.Ez ennyi idõs korban bõven elég.A gyermek kiskönyvének a hátuljában benne van hogy hónapról hónapra mit kell csinálnia a babának.két gyerekes terhes mami.

Szia.Ez ennyi idõs korban bõven elég.A gyermek kiskönyvének a hátuljában benne van hogy hónapról hónapra mit kell csinálnia a babának.két gyerekes terhes mami.
Enni, aludni, nézelõdni...már most elvárási kényszereid vannak????
Az én kisfiam is 6 és fél hetes és ugyanezeket csinálja. :-)
Az enyém is ennyi idõs, szintén ezek et csinálja.plusz este ha pancsizunk lökimagát a kádban.
juj, de aranyos lehet :) Jó egészséget a picinek és Neked :)

6 hónapos babámat ha megcsípné a méh, darázs mit csináljak? Nagyon sok van az udvarunkban. Hiába van háló a kocsin, mi lesz ha mégis megtörténik? Olvastam hogy kalciumot kell itatni, de egy kicsi babával?

iszonyatosan félek ha megcsípné mit is csinálnék. Mondjuk ha allergiás rá, mert ugye azt nem tudom hogy az e, vagy ha nem akkor is mit csinálnék hirtelenjében.

Legjobb válasz: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......

A kérdező hozzászólása: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......
A kérdező hozzászólása: kalcium: ha pezsitablettám van?
adhatsz neki fél calcimusc-ot, én is azt adtam lányom 2 volt, amikor az ablakon berepült egy nagy barna, szõrös darázs, olyan lódarázs szerû( nem tudom milyen volt pontosan), és belemart a kezébe. én mint az õrült futottam vele a dokihoz, aki adott neki 1 calcimusc-ot, és ennyi. annyit mondott, hogy az allergia úgy alakul ki, hogy ha minél többet megcsípi , akkor nagyobb a valószínûsége. :S mindenesetre nem lett baja. annyit tehetsz még, hogy beborogatod hideg vízes ruhával, hogy csillapítsa az égõ érzést, és esetlegesen a dagadást.

Mit kell tudnia egy 6, 5 hetes babának?

Legjobb válasz: Mit kell tudnia???? Nincs ilyen, minden baba más. Inkább azt ird le hogy mi az ami aggaszt vagy amire gondolsz, mert igy elég tág fogalmú a kérdésed.

Mit kell tudnia???? Nincs ilyen, minden baba más. Inkább azt ird le hogy mi az ami aggaszt vagy amire gondolsz, mert igy elég tág fogalmú a kérdésed.
Mi is majdnem 7 hetesek vagyunk. Az én kincsem egyedül tökéletesen tartja a buksiját, igaz már az elsõ héten is ügyesen tartogatta, eszméletlenül figyel, állandó tárlatvezetés van itthon, le sem lehet vele ülni, aranyos kis hangokat ad ki, nagyokat mosolyog, majdnem hogy nevetgél. ha nem figyelek simán felkúszik a kiságy végébe. Te picurkád?
6-7 hetesen tulajdonképpen semmit. A fejét jó, ha tudja tartani valamennyire már.
A kérdező hozzászólása: Már õ is szépen tartja a fejét egyedül egész hosszú ideig. Sok minden érdekli, figyelget, próbálgatja a hangját. Néha meg is lepõdik rajta, hogy mi volt az a hang. Nagyon sokat ficánkol, meg sem áll se keze, se lába. Azért tettem fel így a kérdést, mert elsõ babám és nem igazán tudom fejlõdés terén hol kell tartania.

Mikor kell tennem egy kiskanál olajat a fözibe? Mikor már kész és belekeverem, vagy fözés közben? 6 honapos babának

Legjobb válasz: Eleinte ha kész a fõzelék, 1dl-hez 1 kávéskanál olaj. Én semmi extrát nem használtam, sima napraforgó étolajat tettem bele. Sokan esküsznek az extra szûz olivára, ezt neked kell majd eldönteni.

Eleinte ha kész a fõzelék, 1dl-hez 1 kávéskanál olaj. Én semmi extrát nem használtam, sima napraforgó étolajat tettem bele. Sokan esküsznek az extra szûz olivára, ezt neked kell majd eldönteni.
Az olaj rákkeltõ. De ha a kész fõzelékbe teszed, akkor még rossz ízû is. Próbáld ki, ha magadnak fõzõl fõzeléket, és csak a készbe öntesz olajat. Én a fõzés kezdetén a rántást készíteném olajjal( de inkább zsírral).
Én rögtön az elején, tehát ha húsos fõzit készítek, akkor az olajon pirítom meg a husit, ha csak pl. cukkini vagy tök, vagy valami ilyesmi fõzeléket csinálok, akkor meg a zöldségfélét azon kezdem el megpirítani, majd adok hozzá vizet, és úgy párolom át.
Én a kész fõzibe keverek egy pici kávékanálnyi oliva olajat. Nem rossz az íze tõle a fõzinek, a kislányom simán bevágja. 6 hósan még nem biztos, hogy adsz a babádnak husit, szóval addig marad ez a megoldás.
Az olajat azért adjuk hozzá, hogy telitetlen zsirsavakhoz jusson tõle a gyerek, mert azok szükségesek a zsirban oldódó vitaminok felszivódásához. Épp ezért a kész fõzelékbe kell tenni evés elõtt, amikor már nem éri több hõhatás az olajat. (Ezért érdemes a Vigantolt is pl. szoptatás, vagy más zsiros kaja elõtt adni, hogy hasznosuljon is)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!