Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 babának miket (110 db)

Korán kell a babám, reggel 6-kor, mit tegyek, hogy még egy picit alukáljon? 4 hónapos a babám

Legjobb válasz: Ha 6-kor kel a babád az egyáltalán nincs korán. Fõleg ha este 7-8 óra körül lefekteted aludni. Nem is értem miért kellene tovább aludnia? Egy ekkora gyereket, sõt semekkorát nem tudsz rávenni hogy tovább aludjon. Annyit alszik, amennyit a szervezete megkíván, ez egy ilyen idõszak :)

Ha 6-kor kel a babád az egyáltalán nincs korán. Fõleg ha este 7-8 óra körül lefekteted aludni. Nem is értem miért kellene tovább aludnia? Egy ekkora gyereket, sõt semekkorát nem tudsz rávenni hogy tovább aludjon. Annyit alszik, amennyit a szervezete megkíván, ez egy ilyen idõszak :)
Sajnos az elõzõnek igaza van. Mi is sokáig ilyen korán keltünk. Neked is le kéne elõbb feküdni, hogy jobban kialudd magad, mást nem tudsz csinálni. A kislányom kb. 15 hónapos kora óta alszik fél 8-ig, de nem csináltam vele semmit, elõtte volt, hogy már 5-kor fent voltunk.
Az enyém 4-5 kor ébred, olyankor magam mellé veszem és cicizik kicsit, bealszik, és ez van 7-8 ig.
igazad van kérdezõ, nekem is korán van a 6 mindattól függetlenül, hogy korán fekszik a manód! Szerintem etesd meg és feküdjetek még vissza aludni! Minden csak szoktatás kérdése!Ha neked úgy jobb és kipihentebb vagy akkor miért ne aludnátok tovább! Boldog mama, boldog baba!
8 hósak vagyunk. 4-5 körül kelünk, én is magam mellé veszem, cicizik és alszunk 7-8 -ig. De ha 6 -kor kel akkor is veszem magam mellé, és visszaalszik. Este fél 7 fele alszik el.
Szia! aZ én babám 4 hónapos, este 9-10 körül alszik el és reggel 4-5 körül ébred, evés után kis idõ múlva visszaalszik.Valóban kényelmes lenne, ha "csak" 8 körül kelne fel elösször, de bízok benne, hogy majd idõvel tovább alszik, de ha nem az se baj! :)

Hogy kell játszani egy 6 hetes babával? Mivel töltsem el az ébrenléti idejét?

Legjobb válasz: Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki,enekelek,simogatom,beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok,mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is,amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas",de ugy tunik szereti,mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van,hogy -igaz biztos nem tudatosan-,de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki, enekelek, simogatom, beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok, mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is, amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas", de ugy tunik szereti, mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van, hogy -igaz biztos nem tudatosan-, de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Mit adjak inni egy 6 hónapos tápszeres babának?

Eddig mecsek baby teát ittunk, gyenge tea volt, néha vizet is ivott. Milyen teát ihat a baba? Jók a bébiitalok? Abból mennyit ihat? Megbízható a babavíz?

Legjobb válasz: szia. mi is 6 hónaposak vagyuk és én a hipptõl a 4 hónapos babának jó teát adom és nagyon szereti. csak egyre vigyázz: ne 4g oldj fel 100ml vízbe. én úgy csinálom hogy a tápszeres kanállal teszek a cumisüvegbe és 200ml vizet adok hozzá. így nem lesz telítettségérzete.

szia. mi is 6 hónaposak vagyuk és én a hipptõl a 4 hónapos babának jó teát adom és nagyon szereti. csak egyre vigyázz: ne 4g oldj fel 100ml vízbe. én úgy csinálom hogy a tápszeres kanállal teszek a cumisüvegbe és 200ml vizet adok hozzá. így nem lesz telítettségérzete.
Pickwick gyerek teát.
Szia, Nekem a doki azt mondta, hogy két hónapos kortól (hogy meddig azt nem tudom) ne adjak teát, mert rontja/ronthatja a fogait. Csak forralt, visszahûtött vizet adjak.
Az enyém szereti a nestlé gyümiléket, de én mindíg vízzel felhigítom neki, mert elég tömények, viszont sokban van vas, c vitamin. A hipp teák is jók, de azokban meg cukor van. Szerintem a legjobb a víz, de az enyém kizárólag éjjel issza meg. 7 hós baba anyukáj
A lányom a HIPP málna-csipkebogyó instant teáját imádja!


6 hetes babát mivel lehet elfoglalni hogy ne sirjon ha ébren van? Szinte egész nap kézben van, mert ha leteszem sir. Hagytam kicsit sirni hátha abbahagyja de egyre jobban hergelte magát. Hogy tudnám leszoktatni erről?

Legjobb válasz: 6 hetes baba még nemigen tudja elfoglalni magát, bizony sokat szeret az anyukája közelében lenni. Az én kisfiam ennyi idõsen folyton szopizott, ha éppen nem aludt. De én nagyon imádtam ezt a közelséget, mert olyan gyorsan elszalad ez az idõszak. Még most is szívesen tölti szopival az éber idõt ( 4 hónapos ), de már elvan a babahordozóban is pl. amíg felkészítem az ebédet beviszem a konyhába felteszem a pultra és akkor tudok hozzá beszélni, vagy viszem az udvarra mikor teregetek, vagy locsolok, vagy csak úgy az ölemben van. A járókát színek kis plüssállatokkal tettem körbe azokat is szívesen nézegeti már. De a te babád is nemsokára elûr egy kis idõt amit nem a kezedben van, de addig is babázzál, élvezd ezt a csodás idõszakot, és ne hagyd sírni a kicsit mert elveszíti a bizalmát benned. Még mindent tõled vár, csak rád számít. Boldog babázást kívánok neked.

6 hetes baba még nemigen tudja elfoglalni magát, bizony sokat szeret az anyukája közelében lenni. Az én kisfiam ennyi idõsen folyton szopizott, ha éppen nem aludt. De én nagyon imádtam ezt a közelséget, mert olyan gyorsan elszalad ez az idõszak. Még most is szívesen tölti szopival az éber idõt ( 4 hónapos ), de már elvan a babahordozóban is pl. amíg felkészítem az ebédet beviszem a konyhába felteszem a pultra és akkor tudok hozzá beszélni, vagy viszem az udvarra mikor teregetek, vagy locsolok, vagy csak úgy az ölemben van. A járókát színek kis plüssállatokkal tettem körbe azokat is szívesen nézegeti már. De a te babád is nemsokára elûr egy kis idõt amit nem a kezedben van, de addig is babázzál, élvezd ezt a csodás idõszakot, és ne hagyd sírni a kicsit mert elveszíti a bizalmát benned. Még mindent tõled vár, csak rád számít. Boldog babázást kívánok neked.
Szia.A sógornõm mind a 2 lánya ilyen volt.Sajnos nem lehetett semmit tenni vele, állandóan sírt csak az anyja kezében nem.Aztán mikor 6-7 hónaposan elkezdett kompozni egy kicsit jobb volt akkor már nem ordította végig a napot, csak a háromnegyedét.Ez addig ment míg egy évesen járni nem kezdett, onnantól mintha elvágták volna.Szorítok hogy nem így leygen nálatok.Kitartás.
Az én lányom 6 hetesen látványosan jobban láttott már. Tegyél köré mozgó dolgokat az ágya fölé, a hordozóba, bárhova, és figyeli õket. Figyel minden mozgást, fényt, kinéz az ablakon. ha van UPC Direkted, tedd az 55-ös csatornára, babatévévan rajta.
Én ugyanebben a szituban vagyok, szintén 6 hetes babával. Én sem hagyom sírni, mert tudom, hogy még nagyon szüksége van rám. Sajnos így háttérbe szorul a házimunka, a fõzés, és a saját magammal való foglalkozás, igyekszem pótolni amikor a férjem itthon van és lefoglalja a babát. Úgy gondolom, ahogy egyre nagyobb lesz, kinyílik a világ felé, és önállóbb lesz. Kitartás! jó tudni, hogy nem vagyok egyedül! :)
Nekem lassan 7 hetes lesz a babám, de én néha hagyom sírni. Néhány perc hiszti után megnyugszik és elalszik. Neki is jobb, ha pihen és én is tudom végezni a dolgomat. Lehet, hogy rossz anya vagyok, de szerintem nem lehet ölben egész nap a baba. Ha nagyon sír, néha menj be hozzá nyugtasd meg, próbáld meg. Kitartás, tényleg nehéz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.énis szeretek vele lenni és imádom õt, de azért vannak dolgok amiket meg kell mellette csinálnom.remélem egyre jobban fogják érdekelni a dolgok, és akkor ez megszünik.legalább tudom nem csak én kûzdök ezzel a helyzettel.

Mit lehet venni egy 6 hónapos fiú babának keresztelőre (ékszeren kívűl)?

Mindene megvam (3.gyerek).

Legjobb válasz: bveszélj a szülõkkel, hogy mire lenne szükségük. Mi keresztbe lettünk keresztszülõk, a férjem fiának a sógorom, az õ fiuknak pedig mi. Szívbaj nélkül érdeklõdtünk, hogy mi lenne a babának a legjobb. Mi a finuknak egy minihifit kértünk a gyerekszobába, hogy tudjunk zenét hallgatni ott is, az õ fiuknak meg egy Manduca formázott babahordozót, amivel remek túrákat lehet tenni, hordozni a babát már egészen pici kortól elöl is, háton is.

bveszélj a szülõkkel, hogy mire lenne szükségük. Mi keresztbe lettünk keresztszülõk, a férjem fiának a sógorom, az õ fiuknak pedig mi. Szívbaj nélkül érdeklõdtünk, hogy mi lenne a babának a legjobb. Mi a finuknak egy minihifit kértünk a gyerekszobába, hogy tudjunk zenét hallgatni ott is, az õ fiuknak meg egy Manduca formázott babahordozót, amivel remek túrákat lehet tenni, hordozni a babát már egészen pici kortól elöl is, háton is.
Kerdezd meg a szuloket, hogy mire lenne szuksege a babanak, mert nem szeretnel felesleges dolgot venni.
plüss.A páron nagy macit kapott, mikor kicsi volt, kb. 80 cm/ és még mindig megvan neki-most már a lányom cincálja
Nem tudom, mit értesz mindenen, de az én fiamnak is akkor volt a névadója, mi a nagyszülõkkel és keresztszülõkkel közösen állványos hintát vettünk neki. Ilyet: http://www.minimano.hu/termekeink/jatekok_es_jatektartok/hinta_hintalo/bebetto_olivia_hinta.html
Utolsó vagyok: bocs, de nem tudom link-ként bemásolni a címet. :-(

6 hósan mit kell csinálnia egy babának? És miket szoktatok vele játszani?

Legjobb válasz: mi is 6 hósak vagyunk fiú igaz koraszülöttek 6 héttel. De ennyi mindent mi még nem csinálunk. Tornázunk mi is dr.nõ javaslatára. A fordulást most próbálgatja hátról hasra, de a keze még útban van. Ülni még nem tud épp hogy csak felhúzom és már vissza is teszem. Amúgy jár keze lába hason szeret lenni, kiegyensúlyozott. Nálunk a torna egy játéknak felfogható ezen kívül éneklés, nyakbatevés,játszószõnyegen való foglalkozás. Azt mondják a fiúk késõbb tanulnak meg dolgokat és ne erõltessünk semmit amíg magától nem hajlandó erre.

mi is 6 hósak vagyunk fiú igaz koraszülöttek 6 héttel. De ennyi mindent mi még nem csinálunk. Tornázunk mi is dr.nõ javaslatára. A fordulást most próbálgatja hátról hasra, de a keze még útban van. Ülni még nem tud épp hogy csak felhúzom és már vissza is teszem. Amúgy jár keze lába hason szeret lenni, kiegyensúlyozott. Nálunk a torna egy játéknak felfogható ezen kívül éneklés, nyakbatevés, játszószõnyegen való foglalkozás. Azt mondják a fiúk késõbb tanulnak meg dolgokat és ne erõltessünk semmit amíg magától nem hajlandó erre.
Ez nagyon változó. 6 hósan az enyém stabilan ült (5 hósan tanulta meg), a kiságybakapaszkodva felállt, már 4 hósan forgott mindkét irányba, viszont kúszni csak most, 7 hósan tanult meg. Mi rengeteget hempergünk, sok az emelgetõs-hintázgatós játék, mondókázunk, énekelünk. Lovagolunk rendszeresen - ezért van a korai stabil ülés - zenebölcsibe járunk, mivel nálunk nincs babaúszás, a nagy kádban itthon "úszunk", imádja, rendszeresen a fejét is a vízbe rakja magától.
Nekem 5, 5hós a fiam már mászik 2 hete, ülni még nemtud, ha ölbevesszük egybõl tolja ki magát és áll le sem lehet ültetni:) Van játszószönyeg lerakva sok játékkal, de hamar megunja és felfedezõ körutra megy. Még énekelni szoktunk, meg imádja, ha gyöntölik és puszilgatják

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)

Mit játszak egy 6 hós babával?

Igazán semmi nem köti le a figyelmét az én babámnak,állandóan csak az ölemben lenne,de hát f?zni,takaritani is kell néha.Mi legyen ha f?znöm kell,és nincs id?m vele játszani?

Legjobb válasz: Én nem kötném magamra, amikor fõzök. A konyha veszélyes dolog még a felnõttnek is. Ha a babára figyelsz nem arra amit csinálst, megvághatod magad, vagy épp fordítva, ha a munkádra figyelsz a baba fog belekapni a késbe. Vagy a tûzhelynél ha kevered a kaját, ráfröccsenhet a lé vagy olaj. Én babakocsiba beleültetem a fiamat, ha nincs kedve egyedül játszani és úgy viszem a konyhába, tisztes távolságba a fent említett veszélyforrásoktól, és mutogatom neki, hogy éppen mit csinálok, mi készül. Szerencsére el van magában is, nem sokszor kell a konyhába szem elé vinni.

Én nem kötném magamra, amikor fõzök. A konyha veszélyes dolog még a felnõttnek is. Ha a babára figyelsz nem arra amit csinálst, megvághatod magad, vagy épp fordítva, ha a munkádra figyelsz a baba fog belekapni a késbe. Vagy a tûzhelynél ha kevered a kaját, ráfröccsenhet a lé vagy olaj. Én babakocsiba beleültetem a fiamat, ha nincs kedve egyedül játszani és úgy viszem a konyhába, tisztes távolságba a fent említett veszélyforrásoktól, és mutogatom neki, hogy éppen mit csinálok, mi készül. Szerencsére el van magában is, nem sokszor kell a konyhába szem elé vinni.
Egy féléves babát bármivel lelehet kötni. Hangokkal, színekkel, konyhai eszközzel is akár. Kösd magadra és úgy fõzzél, végezd a munkát.

Mit kell tudnia egy 6 hetes babának? A ti babátok miket csinál 6 hetesen? Mennyit van fent 1 nap?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos a mienk keveset aludt, olyan 12 órát, jóval az átlag alatt (könyvek szerint 15-16 órát is alszanak, s ez a jó). A fejlödés üteme is eltérö. A kisfiúnk hason aludt, így már korán emelgette a fejét. Letettem a játszószönyegre elöször hason (csak pár percre) aztán háton. Sokat volt pihenöszékben illetve egy szoptatós párnára fektettem. Órákig el tudta nézni a plafonon levö léggömböket (a piros volt a kedvence). Én tartottam neki csörgöt is (igaz nem nyúlt utána), énekeltem, a karomban sétálgattam vele. Volt ilyen zenélö-forgó valami az ágya felett. De az ültetés (illetve felhúzni a kezénél fogva) szerintem még egy kicsit korai.

Szia! Sajnos a mienk keveset aludt, olyan 12 órát, jóval az átlag alatt (könyvek szerint 15-16 órát is alszanak, s ez a jó). A fejlödés üteme is eltérö. A kisfiúnk hason aludt, így már korán emelgette a fejét. Letettem a játszószönyegre elöször hason (csak pár percre) aztán háton. Sokat volt pihenöszékben illetve egy szoptatós párnára fektettem. Órákig el tudta nézni a plafonon levö léggömböket (a piros volt a kedvence). Én tartottam neki csörgöt is (igaz nem nyúlt utána), énekeltem, a karomban sétálgattam vele. Volt ilyen zenélö-forgó valami az ágya felett. De az ültetés (illetve felhúzni a kezénél fogva) szerintem még egy kicsit korai.
Szia. Mi hazajövetel óta naponta 6x2 alkalommal ültetjük fel a kisfiamat orvosi utasításra. Faros volt és hosszú, nem fért el rendesen, ez meglátszott a tartásán is. A felültetéstõl erõsödnek a nyakizmai.
A kérdező hozzászólása: még azt is irjátok le ha fönt van mivel lehet lekötni a figyelmét, mit lehet vele"játszani"?Köszi
Az én babám emelgeti már a fejét hason fekve. Összerezzen a zajokra, megismeri a hangod.3 óránklént etetem, van olyan, hogy a két eteés közti idõt az ágyaban fekve nézelõdéssel tölti. A többit átalussza
elsõ válaszsadó vagyok! van a kiságyán zenélõ körforgó, azt nagyon szereti. Ill. vettünk neki pihenõszéket, abba is bele szoktam tenni, kihozom közénk egy fél órára ha nagyon nem akar aludni.
A kérdező hozzászólása: A kezénél fogva felhuzni még korai, ülö helyzetbe?Játszoszönyegre mikortol érdemes kirakni, és a csörgökéjit mikortol tudja megfogni, nyulni értük?
Szia! Máshol is írtam már, én bizony ültetem a gyereket, az ölemben, a felhúzott térdeimen fekszik a háta.Nekünk bejött, nagyon élvezi, ha fáradt egyértelmûen közli.Olyanor leteszem pihizni.6 hetesen már utánozni fog, ha mgh-kat ismételgeted, kinyújtod a nyelved. Az eltúlzott vad mosolyt is utánozni fogja:)

6 hónapot betöltött babáitoknak mit adtok enni tápszeren n, tejen kivül? Nem baj ha nem bírok kiváltani egy étkezést?

az én kisfiam már sokmikndent evett 4 hós kora óta kostolgattunk sok mindent. De nem bírok kiváltani egy étkezést nagyon szereti a gyümölcsöket a babajukhurtokat inkább a gyümik jönnek be neki f?ztem is már neki répa husi alma krumpli de pár kanálnál több nem kell nek nem baj ha még ennyire a tápszer a f? étele? Fog fejl?dni így is nem akarom er?lteni már sokfélét evett pár kanálal már a husos bébikajákat is eszegeti.

Legjobb válasz: 6 hósan azért már ideje elkezdeni.Én akkor kezdtem a kóstoltatást,és 7 hós volt,mire kiváltottunk 3 étkezést.Gyorsan ment,mivel már érett volt rá,és nagyon tetszett is neki. Nem baj,ha pár hétig még csak a kóstoltatásnál maradtok.Fog fejlõdni,persze,de most már lassan törekedj legalább 1 étkezés kiváltására.Ki kell tapasztalni,melyikek lesznek a kedvencei.

6 hósan azért már ideje elkezdeni.Én akkor kezdtem a kóstoltatást, és 7 hós volt, mire kiváltottunk 3 étkezést.Gyorsan ment, mivel már érett volt rá, és nagyon tetszett is neki. Nem baj, ha pár hétig még csak a kóstoltatásnál maradtok.Fog fejlõdni, persze, de most már lassan törekedj legalább 1 étkezés kiváltására.Ki kell tapasztalni, melyikek lesznek a kedvencei.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ próbalok mindentfélét
Ha anyatejes akkor bõven ráérsz akár 8 hónapos koráig is a hozzátáplálással de ha tápszeres akkor sem baj, hogy nem eszik még teljes adagot akkor csak az a lényeg, hogy mindig adj neki amennyit elfogad.
Az én fiam pikkpakk kiváltotta az étkezéseket. 4, 5 hónaposan kezdtem mással is etetni. Nem én erõltettem, hanem õ vágott be egyszerre kóstolás nélkül fél üveg kajákat. Nekünk így néz ki egy napunk: Hajnalban szopi. 7kor 130-160ml tápszer 10kor fél üveg gyümi vagy fõzi 13kor 160ml tápszer 17kor 50g tejpép + a másik fele az üveges kajcsinak 20:30kor 130ml tápszer. Így 2, 5 hét alatt hízott több, mint fél kilót. Este 20kor fürdés, utána kaja, és alszik hanjal 4ig (akkor van szopi). Kicsit lusti, aztán 5tõl kukorékol sajnos, úgyhogy akkor kezdõdik a nap. :(
Off: remélem, hogy a második válaszadó visszanéz ide, mert sajnos nagyon el van tévedve. Anyatejes babáknál 6, tápszeres babáknál 4 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást, mégpedig azért, mert addigra kiürülnek a baba vasraktárai!!! Ezt jó, ha tudod. (B)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!