Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 babának (441 db)

Mennyi a mozgásigénye egy 6 hónapos babának?

Kisfiam lassan 6 hónapos lesz és nagyon izgága, rengeteget mozog, ficánkol egész nap. Keze, lába folyamatosan jár, ölbe véve állandóan fel akar állni és ugrál, pattog mint egy gumilabda.:) Szóval úgy érzem fáradhatatlan örökmozgó. Másfél hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, mostanáig. Most éjjel 3-4 alkalommal felébred , nyöszörög, forgolódik. Ma reggel negyed 6-kor felébredt, alig evett és azóta is egyfolytában izeg-mozog, nem hajlandó vissszaaludni. Mindezt persze úgy, hogy napközben is alig aludt tegnap, összesen 2-szer fél órát.Gyakran ny?gös napközben is ,sokszor olyan érzésem van, hogy túlpörgeti magát. Ez normális? És az étvágya sem olyan mint régen, evés közben is állandóan mocorog, minden mással foglalkozik, csak az evéssel nem. Van úgy, hogy 3-4 óra elteltével alig eszik 50-60 ml, aztán egy óra múlva megint éhes. Estére agyilag és fizikailag is teljesen lefáraszt. Más is van így ezzel?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 9 hónapos, de õ is mindíg ilyen izgága. 6 hónaposan már elkezdett mászni, és felállni, azóta egész nap jön-megy. Etetés közben is állandóan jár a keze, ütögeti az etetõszék tálcáját, valamit midíg a kezébe kell adnom, hogy megtudjam etetni. Az étvágya lehet azért kisebb, mert esetleg jönni fog a foga, de nekünk is volt ilyen, hogy nem evett, aztán rálöttem, hogy azért mert délelõtt túl sok gyümölcs levet ivott.(nem tudom te miket adsz a babádnak) Nekem van egy 6 éves lányom, és õ sokkal késõbb csinált mindent, lustább volt, mint a kicsi fiam. De nekem tetszik, hogy így pörög, kicsit nehéz ugyan, mindíg figyelni, hogy mibe nyúl bele, de imádom, hogy ilyen. Kitartást neked!

Az én kisfiam 9 hónapos, de õ is mindíg ilyen izgága. 6 hónaposan már elkezdett mászni, és felállni, azóta egész nap jön-megy. Etetés közben is állandóan jár a keze, ütögeti az etetõszék tálcáját, valamit midíg a kezébe kell adnom, hogy megtudjam etetni. Az étvágya lehet azért kisebb, mert esetleg jönni fog a foga, de nekünk is volt ilyen, hogy nem evett, aztán rálöttem, hogy azért mert délelõtt túl sok gyümölcs levet ivott.(nem tudom te miket adsz a babádnak) Nekem van egy 6 éves lányom, és õ sokkal késõbb csinált mindent, lustább volt, mint a kicsi fiam. De nekem tetszik, hogy így pörög, kicsit nehéz ugyan, mindíg figyelni, hogy mibe nyúl bele, de imádom, hogy ilyen. Kitartást neked!
Szia! Az én kislányom most 4 hónapos. Nappal szinte semmit nem alszik jobb esetben nálunk is fél órát. Õ is örökmozgó, jár keze lába egyfolytában fel akar ülni, igényli, hogy egész nap vele legyek és játszak vele. Fõzni is úgy szoktam hogy berakom a hordozóba és kiviszem magammal a konyhába. Ott lát, beszélek hozzá és énekelek neki és elvan. Altatással már nem is próbálkozom, mert tudom, hogy hiába. Délutánra azért mindig elfárad és nyûgös lesz, mert nem aludt. Akkor próbálom elaltatni több kevesebb sikerrel. Valamikor sikerül valamikor nem. Ráadásul õ még egyszer sem aludta végig az éjszakát. Legalább 2x felkel még van hogy 3x is. De csak eszik és már alszik is vissza. Õ viszont eszik rendesen, néha elõfordul, hogy csak játszik a cicivel és nézelõdik mosolyog és rúgkapál. Akkor abbahagyom az etetést és ha megéhezik mondjuk egy óra múlva akkor adok neki enni. Sok sikert és kitartást kívánok. tymy
Mintha csak én írtam volna a kérdést ki... :) 6 hónapos kisfiam 2 hete felébre éjszakánként 2-3 alkalommal, cicizni akar, reggel 6-fél7 körül meg kukorékol. Egész nap pörög, de nagyon határoottan tartom magam a délelõtti meg délutáni alváshoz, úgyhogy kissebb-nagyob hiszti meg cselezés árán, de elalszik. Eddig cicimániás babám alig eszik, forgolódik, kköpi percenként ha meglát valamit vagy halgot hall. Volt hogy egy nap összesen 160 ml-t evett. Egyedül a nagyágyon ketten összebújva tudom csak megeteni. Védõnõvel meg gyerekorvos anyukámmal beszéltem, mindkettem megnyugtattak, hogy tudják õk, hogy mennyi kajára van szükségük, nem kell túlságosan rájuk eröltetni a mi elképzeléseinket. Úgyhogy ne aggódj, ez egy ilyen idõszak. Majd elmúlik, és jön más... :)

Hogy kell játszani egy 6 hetes babával? Mivel töltsem el az ébrenléti idejét?

Legjobb válasz: Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki,enekelek,simogatom,beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok,mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is,amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas",de ugy tunik szereti,mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van,hogy -igaz biztos nem tudatosan-,de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki, enekelek, simogatom, beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok, mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is, amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas", de ugy tunik szereti, mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van, hogy -igaz biztos nem tudatosan-, de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Mennyit kell szopiznia egy szoptatás alatt egy 6 hetes babának?

Az én kislányom van hogy 90-100-at szopik de sajnos 2,5hetesen kórházban voltunk mert sérvvel műtötték és akkoriba csak 60-akat szopizott,császáros voltam és nehezen jött meg a tejem,így adtak neki tápszert azóta is pótolok tápszerrel,hogy meg legyen a 120ml. 4óránként eszik jól fejlődik de mi lenne ha csak szoptatnék ezen túl elég lenne neki vagy éhes maradna?

Legjobb válasz: Szerintem a 90-100 az nem kevés,de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3,5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya,csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak,gondolom sírna, de egy hangja sincs.

Szerintem a 90-100 az nem kevés, de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3, 5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya, csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak, gondolom sírna, de egy hangja sincs.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is ma 6 hetes és engem rákényszerítettek a tápszerre pedig nagyon nem akartam, én is császáros vagyok mint írtam és nehezen jött meg a tejem.Most fejnem kell mert kirepedt a mellbimbóm így csak 50ml.jött le.
A császáros elõzmény- nehéz tejbelüvellés miatt még fontosabb, hogy ne idõre/ mennyiségre szopjoin a baba. Amikor kér, meg kell szoptatni, hiszen a tejtermelés a mellbimbó ingerlésének hatására történik. Ne várj 4 órát, 3- at vagy 2- õt sem, szoptasd meg, amikor kéri és akkor nagy valószínûséggel elég lesz a tej.
Egyetértek! Minél gyakrabban szopik, annál jobban fog nõni a tej. Ha rendszeresen pótoltok és/vagy nagyobb adagokat, akkor nem biztos, hogy hirtelen el lehet hagyni a tápszert, mert kiborluhat a baba, hogy hirtelen nem ehet eleget. Ilyenkor inkább a fokozatos módszert lehet érdemes próbálni: napról napra kevesebb tápszert adjatok pótlásnak és egyre gyakrabban szoptassatok, hogy átálljon az egyensúly. A gyors verziót is ki lehet persze próbálni, de ekkor készüljetek rá, hogy egész nap is kellhet szoptatni és a baba idõvel nagyon nyûgös lehet. Ideális esetben mindkét módszer mûködik és már 2-3 nap után érezni lehet, hogy több a tej.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom fokozatosan csökkenteni a tápszert és minél gyakrabban mellre tenni mert nagyon megijedtem most már alig szopizik 30-40-ml-t és nagyon nem szeretném, ha elapadna a tejem.Sokat is idegeskedek e miatt :( Azt nem értem hogy Karácsonykor honnan volt annyi tejem és most miért nincs?

Tudom hogy kellene egy 6 hós babának a napi 3 tejalapu étkezés. Tápszer. Hogy etessem meg vele?

eggel nagyon keveset megeszik,délben f?zelék,délután gyümölcs,este tejpép tápszerrel.Ez így elég húzós anyagilag.Mit tegyek hogy megegye a tápszert magába?Vagy jó ez így? ne erültessem?

Legjobb válasz: Elõször is a tejpépbe miért teszel tápszert? Ezt így még nem hallottam:) Milyen tápszert adsz a babának? Lehet, hogy nem ízlik neki. Esetleg megpróbálhatnál valami másikat, talán ízesítettet(bár lehet, hogy 6 hónaposnak még nincs). Az én kisfiam is kb. 6 hónapos korától Mildibé tápszert eszik, és annak elég jó íze van(megkóstoltam mindet). Remélem tudtam segíteni. Sok sikert. 2 gyerek anyukája

Elõször is a tejpépbe miért teszel tápszert? Ezt így még nem hallottam:) Milyen tápszert adsz a babának? Lehet, hogy nem ízlik neki. Esetleg megpróbálhatnál valami másikat, talán ízesítettet(bár lehet, hogy 6 hónaposnak még nincs). Az én kisfiam is kb. 6 hónapos korától Mildibé tápszert eszik, és annak elég jó íze van(megkóstoltam mindet). Remélem tudtam segíteni. Sok sikert. 2 gyerek anyukája
Szerintem sem kell a tejpéphez tápszert adni az önmagában felér 1 tejalapú étkezéssel. Reggel meg este azért jó lenne ha meginná a tápszert ezért próbálj meg egy másik fajtát vagy ahogy az elöttem válaszoló is írta egy ízesítettet. Van a Bebának vaníliás tápszere vagy a Humananak banános tápszere, mindkettõ adható 6 hónapos babának.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam.Sorakoznak a szekrénybe a tápszerek.Azért adok a tejpéphez tápszert, mert a védõnõ mondta hogy ha így megeszi akkor rakjam bele.Köszönöm azért.

Mennyit kellene ennie egy 6 hetes babának?

Ikreim vannak és mindkett? olyan mint egy zabagép. 2-3 óránként minimum 100 ml-t esznek éjjel még többet. Ha nem adok nekik akkor addig sírnak amíg nem kapnak. Sajnos csak tápszert tudok nekik adni mert nincs tejem.

Legjobb válasz: ez jó adag,egy újszülött eszik átlagban 70-80ml-t õk már 6 hetesek, persze hogy nõ az étvágyuk,de azért azt a 3 órát kibírhatnák,az sem jó ha túl vannak etetve.. azért meg ne aggódj hogy nincs tejed,ez van,egészséges babák lesznek õk még attól kitartás,és jó egészséget :) 3 éves kislány és 2,5 hónapos kisfiú anyukája

ez jó adag, egy újszülött eszik átlagban 70-80ml-t õk már 6 hetesek, persze hogy nõ az étvágyuk, de azért azt a 3 órát kibírhatnák, az sem jó ha túl vannak etetve.. azért meg ne aggódj hogy nincs tejed, ez van, egészséges babák lesznek õk még attól kitartás, és jó egészséget :) 3 éves kislány és 2, 5 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyjából a 3 órát kibírják csak mikor éjjel 140-150 ml után még sír és keresgél nem tudom eldönteni h most adjak neki v inkább ne. Ha nem adok akkor nem alszik és sír ha adok meg félek h fájni fog a hasa meg az orvosnõ is max 100ml-t mondott
elsõ vagyok, igaz ami igaz, a kisfiam már ennyi idõsen is sokkal többet evett mint 100 ml..szóval lehet hogy nekik sem elég, jó evõk ezek szerint. egyébként attól is függ hány kilók., idõre születtek stb.?
A kérdező hozzászólása: Koraszülöttek 33.hétre 2 kiló körül. Most vannak 3, 49 6 hó után.
Az én kislányom 3hetes kora óta 160ml-t evett.az orvod monda nyugodtan adjak ennyit neki ha igényli
Lányom 7 hetesen már 160-t simán evett.Ha nem jön vissza nekik, adjad csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor nyugodtan fogom adni nekik :-)

Mit adjak inni egy 6 hónapos tápszeres babának?

Eddig mecsek baby teát ittunk, gyenge tea volt, néha vizet is ivott. Milyen teát ihat a baba? Jók a bébiitalok? Abból mennyit ihat? Megbízható a babavíz?

Legjobb válasz: szia. mi is 6 hónaposak vagyuk és én a hipptõl a 4 hónapos babának jó teát adom és nagyon szereti. csak egyre vigyázz: ne 4g oldj fel 100ml vízbe. én úgy csinálom hogy a tápszeres kanállal teszek a cumisüvegbe és 200ml vizet adok hozzá. így nem lesz telítettségérzete.

szia. mi is 6 hónaposak vagyuk és én a hipptõl a 4 hónapos babának jó teát adom és nagyon szereti. csak egyre vigyázz: ne 4g oldj fel 100ml vízbe. én úgy csinálom hogy a tápszeres kanállal teszek a cumisüvegbe és 200ml vizet adok hozzá. így nem lesz telítettségérzete.
Pickwick gyerek teát.
Szia, Nekem a doki azt mondta, hogy két hónapos kortól (hogy meddig azt nem tudom) ne adjak teát, mert rontja/ronthatja a fogait. Csak forralt, visszahûtött vizet adjak.
Az enyém szereti a nestlé gyümiléket, de én mindíg vízzel felhigítom neki, mert elég tömények, viszont sokban van vas, c vitamin. A hipp teák is jók, de azokban meg cukor van. Szerintem a legjobb a víz, de az enyém kizárólag éjjel issza meg. 7 hós baba anyukáj
A lányom a HIPP málna-csipkebogyó instant teáját imádja!

Mennyit kellene aludnia napközben egy 6 hónapos babának?

Teljesen katasztrófa az alvásunk... Már megszületése óta(!!!) nem alszik egyszerre többet fél óránál. Most naponta kb 2-2,5 órát alszik 3 részletben, de azt is nagy küzdések árán. Talán ez nem is lenne olyan nagy baj (lehet,hogy ennyi az alvásigénye), de van hogy felébred fél óra alvás után, aztán 10 perc múlva ásít és ny?gös. Már próbáltam minden módszert,de nem tudom visszaaltatni. Ráadásul teljesen rendszertelenül m?ködik ez a dolog, mert sosem tudom(még kb. sem), h most fél órát vagy egyet alszik. Egyébként éjjel sem alszik olyan sokat, nyugodtan ( nagyon sokszor felébred), így én is eléggé hulla vagyok. Mit tegyek? Van valakinek valami jó módszere?

Legjobb válasz: Kisfiam is 6 hónapos és elég fura a napirendünk. Általában korán 5-kor ébred. Eszik és már nem is alszik vissza. A köv. etetés után bealszik és alszik 2-2.5 órát, majd egy hosszú ébrenlét következik és kb. este 5-kor úgy bealszik, hogy 7-kor kelteni kell. Fürdés elõtt játék, nyolckor facsi, majd alvás. Sajnos éjszaka még ébred enni 1-2 alkalommal. Amikor nagyon nehezen alszik el a kisfiam és az idõ engedi, akkor kiviszem sétálni, akkor jó nagyokat tud aludni. Lehet, hogy a Te babádnak ilyen kevés alvás is elég. Kitartás!

Kisfiam is 6 hónapos és elég fura a napirendünk. Általában korán 5-kor ébred. Eszik és már nem is alszik vissza. A köv. etetés után bealszik és alszik 2-2.5 órát, majd egy hosszú ébrenlét következik és kb. este 5-kor úgy bealszik, hogy 7-kor kelteni kell. Fürdés elõtt játék, nyolckor facsi, majd alvás. Sajnos éjszaka még ébred enni 1-2 alkalommal. Amikor nagyon nehezen alszik el a kisfiam és az idõ engedi, akkor kiviszem sétálni, akkor jó nagyokat tud aludni. Lehet, hogy a Te babádnak ilyen kevés alvás is elég. Kitartás!
elviheted neurológushoz is és lehet kérni alvásvizsgálatot, miért nem tud mélyen és hosszan aludni. azt is meg lehet próbálni addig, hogy nem hagyod délelõtt elaludni, hiába nyûgösködik, délután ebéd után viszont lerakod aludni, hátha egyben aludna legalább 2 órát.

Ha nagy babát szültem (4200g), akkor hosszabb ideig és erősebben vérezhetek utána a 6 hétben, mint egy kisebb babba után?

az 5. héten még néha élénkpiros vérzésem van, nem sok, de van, az előző babámál 3 hétig tartott csak

Legjobb válasz: Nem tudom, van-e összefüggés, az én fiam kicsi volt, 2800 gramm, de 6 hétig volt vérzés. Az utolsó héten már csak kevés, inkább véres folyás.

Nem tudom, van-e összefüggés, az én fiam kicsi volt, 2800 gramm, de 6 hétig volt vérzés. Az utolsó héten már csak kevés, inkább véres folyás.
Nem tudom, de a lányom 3120 grammal született, 3 és fél hétig véreztem. Unokatestvérem babája 4100 g volt, ö pont 6 hétig vérzett. Lehet hogy van összefüggés...
4 kg-val született a lányom, 2 hétig véreztem, + 1 hét volt ilyen barnázásos, de ennyi
1.3450 gr 56 cm, 2.3830 gr 57 cm, mindkettõnél kb 3 hétig véreztem, utána 6 hétig barnázás. A 6 hetes kontrollon mindkettõnél volt még pici barnázás, rá pár napra múlt el teljesen.
szerintem inkább a placenta méretétõl függ, hogy mekkora seb marad utána, ill. attól, hogy milyen gyorsan húzódik össze a méhed, pl. ha szoptatsz, gyorsabban
Az én babám kerek 4 kg-val született 3 hétig véreztem a 4. hét végén megjött a menszeszem.

Egy 6.5 hónap körüli babának hány gramm ebédet kell megennie a "nagykönyv szerint"? (Csak ebéd, nincs szopi)

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha 150 grammot megeszik az már jó. 6 hónapos a babám.

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha 150 grammot megeszik az már jó. 6 hónapos a babám.
A kérdező hozzászólása: Az én fiamnak (ha bébiételes üveggel mérjük), akkor a fele csúszik le. :( Pedig olyan finomakat fõzök neki... A mai menüje is máj+meggy+burgonya volt. Imádja, alig várja a következõ falatot, de fél üvegnél megáll és kész.
Valószínüleg jóllakik ennyivel, ennyi elég neki.
változó, ha csak gyümölcsöt kap vagy zöldséget akkor kb. egy üveggel is megeszik (kb. 180-200gr), ha husis akkor kb. felet (valószínûleg azok már sokkal laktatóbbak) + víz v. tea minden étkezés után

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!