Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 2 hónapos babának sok (6 db)

2 hónapos babának sok a 130ml egy evésre és napi 6-7-szer? és utána sír mintha kevés lenne és nem bír ki mindig 3 órát!

2 hónapos kisbabám hiába eszik nem simul ki az arca hanem utána is sír még 1-2 percig.Nem tudom éhes maradt e vagy csak mert elfogyott.Sajnos egy két napja a 3 órákat sem bírja ki és keservesen sír.a véd?n? azt mondta múltkor ne emeljem meg már neki mert kitágul a gyomra,meg elhízhat amit kés?bb alig tud majd leadni.ti megemelnétek még?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel,hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk,hogy megpróbáljuk,hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt,hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!

Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel, hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk, hogy megpróbáljuk, hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt, hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!
Nekem két hónaposan simán megette a 150-160-at is.Szerintem anyatejjel nem lehet túletetni.Hagyjad egyen amennyi jól esik neki
A védõnõk mindig mondják a hülyegéget! ha éhes, és elfogadja, adj még neki, majd lefogynak amikor megindulnak. Nincs két egyforma baba, nincs etalon mennyit kéne enni. ha éhes , egyen, én biztos nem éheztetném. A védõnõk annyi baromságot össze tudnak hordani, bólogass neki, aztán csináéld ahogy jónak látod
Az én kislányom 1 hónapos és a 120-at úgy megeszi, hogy meg sem kottyan neki.Ahogy elõttem is írták ha úgy látod éhes adj még neki.Szerintem sem lesz semmi baja tõle.

Egy 6 kilós 2 hónapos babának sok a 200-230 m? 4 szer eszik egy nap.

émülve olvastam hogy a hasonló korú babák sokkal kevesebbet esznek. nemszokott visszabukni semmit ebb?l gondolom hogy nem etetem túl. egyébként tápszeres baba. ha nem kap eleget akkor csak sirdogál

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok, még nem is vagyunk egészen két hónaposak de már megeszi a 200 ml tápszert ( súlya kb. ugyanannyi mint a tiednek ) és ötször eszik egy nap. Szerintem nem sok mivel nagy súlyú baba.

Én is hasonló cipõben járok, még nem is vagyunk egészen két hónaposak de már megeszi a 200 ml tápszert ( súlya kb. ugyanannyi mint a tiednek ) és ötször eszik egy nap. Szerintem nem sok mivel nagy súlyú baba.
Szia.nekem a lányom 3hónaposan 6100gramm.Igaz ö cicizik, és ige´ny szerint.Anyatejjel nem lehet tu´letetni.A babád u´gy is annyit fog enni amennyi kell neki.Azért ha nagyon hízik, próbálj neki kis teát vagy vizet is adni.
szia!! az én kislányom most lett 5 hónapos és még csak most eszik 250gr tápszert !!szerintem az nagyonsok egy 2hónaposbabának!!ilyenkor nekem még 175 grm-ot evett meg a pici!!de mindenbaba más!!lehet hogy õneki nagyobb a atápszerre az igénye!grat a babához
Nem eszik sokat a babád.Kilonként 150mlt írnak a könyvek egy napra.Ha jól számolom nálatok az pont annyi, sõt ha egy 5.étkezést is igényelne se lenne sok
Az én babán 6 hetes, 5kg és 160ml-t eszik egy evésre. Én is aggódtam, hogy sok, de nem az, mert nem bukik õ sem és ha kevesebbet adok neki nem alszik olyan jól és sokat éjszaka. Persze fiú, a fiúk többet esznek.:) és a szülei is "nagydarabok".
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat....az elsõ válaszolónak:kérlek írd meg priviben az email vagy msn címedet.. mivel hasonló korú babánk van jó lenne néha valakivel megosztani a problémáinkat. ha valakinek is kb. 2 hónapos babája van az is írhat. sajnos ahol lakom nincs hasonló korú baba sõt nagyon kismama sincs :(
az enyem 5x eszik 130-160at, a tied negyszer 200at en orulnek, ha negyszer emme tobbet, ataludna az ejszakat

2 honapos babam 6-7-szer eszik egy nap, 130-180 ml között (anyatej+tap), nem sok ez neki?

Legjobb válasz: Nem, ha szívesen megeszi és nem bukik tõle. Az enyém is kb. ennyit evett 2 hósan. Mekkora a súlya? Testsúly kg-onként 150 ml naponta az ajánlott mennyiség tápszeres babák esetén, de nem muszáj annyit ennie (a kisfiam mindig kevesebbet evett, szintén anyatej+tápszer).

Nem, ha szívesen megeszi és nem bukik tõle. Az enyém is kb. ennyit evett 2 hósan. Mekkora a súlya? Testsúly kg-onként 150 ml naponta az ajánlott mennyiség tápszeres babák esetén, de nem muszáj annyit ennie (a kisfiam mindig kevesebbet evett, szintén anyatej+tápszer).


2 hónapos babám közel 6 kiló.. nem sok ez egy kicsit? 4.28-al született. tápszeres baba igény szerint eszik

Legjobb válasz: Szerintem a születési súlyához képest nem sok, fõleg úgy hogy tápszeres. Õk jobban híznak, mint az anyatejesek.

Szerintem a születési súlyához képest nem sok, fõleg úgy hogy tápszeres. Õk jobban híznak, mint az anyatejesek.
Egyáltalán nem sok. Egyébként nincs teljesen igaza az elõttem irónak. Nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy az anyatejes babák jobban híznak. Nekem mindkét fiam 2 hónaposan 8 kg volt és az egyik 3400-al a másik 3350-el született. 3 óránként ettek. De a környezetemben is az anyatejes babák ducibbak. De persze vannak kivételek.:)
sztem kicsit sok:S.az én kisfiam is täpszeres volt , még most is az.most 6 honaps és 8 kilo, a doki mpndta hogy a normàlis ilyenkor a 7, 7, 5 . Probälj kialakitani egy viszonylag rendszert näla, hisz "mär" 2 honapos...én ugy csinàltam hogy probältam nneki 4 oränként adni tàpszert 160 ml-ert és ha méG nagyon éhes volt babyteät adtam neki.sztem ez a jo.most ott tartok, igaz 6 honapos lesz, hogy reggel felkel 8 fele, eszik, aztän délben utäna csicsi, majd felkel utäna adok neki turmixos banänt almäval plusz tea, és 6 fele tejet majd amikor lefekszik akkor is tejet.éjjel egyszer kel fel aztän meg reggel 8 körül.megfogja szokni, és nincs korän nälatok mostmär a szépen lassan hozzäszoktatäshoz hidd el.
Egyetértek a második válaszolóval, keresztfiam anyatejes, 2 hét alatt 1 kg-t hízott. :) A védõnõ nem mondott rá semmit, sztem addig minden oK!
A fiam 5.5 kg 2 hónaposan és csak anyatejet kap
Az én kislányom 6, 2 kg volt 2 hónaposan és szintén anyatejes. 3540-nel született.
A tápszeres babáknál azért vigyázni kell az igény szerint való etetéssel, hiszen lassabban emésztõdik meg, mint az anyatej. Szóval próbálj meg 3 órát beiktatni a két étkezés közé. Nekem a hat hónapos tápszeres fiam 7 kiló, igaz, csak két hónpja tápszeres, de õ már anyatejet is két és fél, három óránként kapott, igaz, azt elég rugalmasan kezeltem, most meg már nem is így eszik, hanem reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi.
Szerintem egyáltalán nem sok.Nekem most 8 hónapos a kisfiam és 10 kiló. Kb fél éves korukra kell megduplázniuk a születési súllyukat.

Szerintetek túl sok egy 2, 5 hónapos babának a 6 kg-os súly?

Olvasgatom, hogy kinek hány kg 2-3 hónapos babája, és szinte senkinek sem 6 kg. A mi babánk 6 kg. De amúgy jó kedélyű, egészséges és a doki se mondta, hogy túl sok lenne. Ja és tápszeres!

Legjobb válasz: Attól is függ hogy mennyivel született.Ha a doki azt mondja hogy ok,akkor miért kérdezed itt?:))

Attól is függ hogy mennyivel született.Ha a doki azt mondja hogy ok, akkor miért kérdezed itt?:) )
Mennyivel született?
Kisfiam két és fél hónaposan 6500 gramm volt. Õ is tápszeres és 4 kiló felett született. Egyáltalán nem gond, hogy ennyi a babád súlya.
Az enyém ennyi idõsen már 8 kiló volt, pedig én szoptattam. Csak hogy megnyugodj. :)
Nem sok.
A kérdező hozzászólása: 3300 g-al született!
Kisfiam 5030 grammal született. Pénteken lesz 6 hetes és a mai mérés eredménye: 6340 gramm! :) És anyatejes. Ehhez képest nem nagy a babád. Ha a doki nem szólt semmit, akkor tuti nincs gond. Majd késõbb lelassul kicsit. A nagyobbik fiamnál is így volt. Õ 2 hósan teljesen tápszeres lett. Hol többet hízott, hol kevesebbet. Nincs ezzel semmi gond. :) Ja és õ nem volt 3 kiló, mikor született, koraszülött is volt, de nagyon hamar utolérte a társait. És sokban számít a genetika, hogy mit örököl!
fogzás .mindig akkor tudjuk meg mikkor már mutatkozik a fogacska . ja ez volt a baj
Mi az a chamomillát?( 3 hós a babám)
Az én 5 hónaposom is nyûgös, de már megfigyeltem, hogy a csapadék okozza nála. A folyékony széklet utalhat fogzásra is ( ami tulképp nem jár lázzal), 3 nap elõkészület 3 nap kitörés 3 nap lecsengés-állítólag, picikémnek még nem jön a foga, konkrétan nyilatkozni nem tudok. Ha nincs láza én nem aggódnék. Remélem kapsz konkrétabb válaszokat is. A Chamomilla jó a fogzásra is, de ezt biztos tudod. Ne aggódj, lehet hogy csak az idõjárásra érzékeny.
Szerintem is fogzás. Örülök, hogy hat a chamomilla :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mindenkinek!! Kedves utolsó válaszoló miért irtad hogy örülsz hogy hat a chamomilla?? nektek nemvált be???
A kérdező hozzászólása: a Chamomilla vulgaris ch 15 fogzásra adjuk a babóknak!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!