Találatok a következő kifejezésre: Egy 6 2 hónapos babának (19 db)

Mekkora méretű nyári vékony sapka kell egy 6-7 hónapos babának? 1-es vagy 2-es? Átlagos a fejmérete, nem nagy, nem kicsi.

A boltokban az agyamra mennek, csak néhányon van számozás, de azt se merem a kicsi fejére próbálni, mert abban a pillanatban vigasztalhatatlan sikításba kezd, ha sapkát próbálok ráadni. Idehaza, ha öltözünk, teljesen transzba esik, úgy sír a sapivételnél, és kb. tíz perc múlva nyugszik meg csak.

Legjobb válasz: nekünk 2-es kell

nekünk 2-es kell
A Tescoban, Corában, Auchanban hónap jelzéssel(0-3, 3-6, 6-9 stb) vannak ellátva, nem számokkal.Talán úgy könnyebb...

2 hónapos babának sok a 130ml egy evésre és napi 6-7-szer? és utána sír mintha kevés lenne és nem bír ki mindig 3 órát!

2 hónapos kisbabám hiába eszik nem simul ki az arca hanem utána is sír még 1-2 percig.Nem tudom éhes maradt e vagy csak mert elfogyott.Sajnos egy két napja a 3 órákat sem bírja ki és keservesen sír.a véd?n? azt mondta múltkor ne emeljem meg már neki mert kitágul a gyomra,meg elhízhat amit kés?bb alig tud majd leadni.ti megemelnétek még?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel,hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk,hogy megpróbáljuk,hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt,hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!

Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel, hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk, hogy megpróbáljuk, hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt, hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!
Nekem két hónaposan simán megette a 150-160-at is.Szerintem anyatejjel nem lehet túletetni.Hagyjad egyen amennyi jól esik neki
A védõnõk mindig mondják a hülyegéget! ha éhes, és elfogadja, adj még neki, majd lefogynak amikor megindulnak. Nincs két egyforma baba, nincs etalon mennyit kéne enni. ha éhes , egyen, én biztos nem éheztetném. A védõnõk annyi baromságot össze tudnak hordani, bólogass neki, aztán csináéld ahogy jónak látod
Az én kislányom 1 hónapos és a 120-at úgy megeszi, hogy meg sem kottyan neki.Ahogy elõttem is írták ha úgy látod éhes adj még neki.Szerintem sem lesz semmi baja tõle.

2 honapos babam 6-7-szer eszik egy nap, 130-180 ml között (anyatej+tap), nem sok ez neki?

Legjobb válasz: Nem, ha szívesen megeszi és nem bukik tõle. Az enyém is kb. ennyit evett 2 hósan. Mekkora a súlya? Testsúly kg-onként 150 ml naponta az ajánlott mennyiség tápszeres babák esetén, de nem muszáj annyit ennie (a kisfiam mindig kevesebbet evett, szintén anyatej+tápszer).

Nem, ha szívesen megeszi és nem bukik tõle. Az enyém is kb. ennyit evett 2 hósan. Mekkora a súlya? Testsúly kg-onként 150 ml naponta az ajánlott mennyiség tápszeres babák esetén, de nem muszáj annyit ennie (a kisfiam mindig kevesebbet evett, szintén anyatej+tápszer).


Egy 2 hónapos babának aki 4kg fölötti súllyal született kb. mekkora a súlya nagyobb méretű ruhát vegyek e neki pl.3-6 hónapig méretet vagy jó a 0-3 hónapig méret (Tesco) és strandra lehet e vinni ekkora gyereket-nem vízbe persze?

Legjobb válasz: Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.

Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.
én biztos nagyobb ruhát vennék neki, mert így tuti hogy jó lesz. A strandra le lehet vinni. vízbe csak a lábát lógattam bele.

Egy 6 kilós 2 hónapos babának sok a 200-230 m? 4 szer eszik egy nap.

émülve olvastam hogy a hasonló korú babák sokkal kevesebbet esznek. nemszokott visszabukni semmit ebb?l gondolom hogy nem etetem túl. egyébként tápszeres baba. ha nem kap eleget akkor csak sirdogál

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok, még nem is vagyunk egészen két hónaposak de már megeszi a 200 ml tápszert ( súlya kb. ugyanannyi mint a tiednek ) és ötször eszik egy nap. Szerintem nem sok mivel nagy súlyú baba.

Én is hasonló cipõben járok, még nem is vagyunk egészen két hónaposak de már megeszi a 200 ml tápszert ( súlya kb. ugyanannyi mint a tiednek ) és ötször eszik egy nap. Szerintem nem sok mivel nagy súlyú baba.
Szia.nekem a lányom 3hónaposan 6100gramm.Igaz ö cicizik, és ige´ny szerint.Anyatejjel nem lehet tu´letetni.A babád u´gy is annyit fog enni amennyi kell neki.Azért ha nagyon hízik, próbálj neki kis teát vagy vizet is adni.
szia!! az én kislányom most lett 5 hónapos és még csak most eszik 250gr tápszert !!szerintem az nagyonsok egy 2hónaposbabának!!ilyenkor nekem még 175 grm-ot evett meg a pici!!de mindenbaba más!!lehet hogy õneki nagyobb a atápszerre az igénye!grat a babához
Nem eszik sokat a babád.Kilonként 150mlt írnak a könyvek egy napra.Ha jól számolom nálatok az pont annyi, sõt ha egy 5.étkezést is igényelne se lenne sok
Az én babán 6 hetes, 5kg és 160ml-t eszik egy evésre. Én is aggódtam, hogy sok, de nem az, mert nem bukik õ sem és ha kevesebbet adok neki nem alszik olyan jól és sokat éjszaka. Persze fiú, a fiúk többet esznek.:) és a szülei is "nagydarabok".
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat....az elsõ válaszolónak:kérlek írd meg priviben az email vagy msn címedet.. mivel hasonló korú babánk van jó lenne néha valakivel megosztani a problémáinkat. ha valakinek is kb. 2 hónapos babája van az is írhat. sajnos ahol lakom nincs hasonló korú baba sõt nagyon kismama sincs :(
az enyem 5x eszik 130-160at, a tied negyszer 200at en orulnek, ha negyszer emme tobbet, ataludna az ejszakat

2 hónapos babám közel 6 kiló.. nem sok ez egy kicsit? 4.28-al született. tápszeres baba igény szerint eszik

Legjobb válasz: Szerintem a születési súlyához képest nem sok, fõleg úgy hogy tápszeres. Õk jobban híznak, mint az anyatejesek.

Szerintem a születési súlyához képest nem sok, fõleg úgy hogy tápszeres. Õk jobban híznak, mint az anyatejesek.
Egyáltalán nem sok. Egyébként nincs teljesen igaza az elõttem irónak. Nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy az anyatejes babák jobban híznak. Nekem mindkét fiam 2 hónaposan 8 kg volt és az egyik 3400-al a másik 3350-el született. 3 óránként ettek. De a környezetemben is az anyatejes babák ducibbak. De persze vannak kivételek.:)
sztem kicsit sok:S.az én kisfiam is täpszeres volt , még most is az.most 6 honaps és 8 kilo, a doki mpndta hogy a normàlis ilyenkor a 7, 7, 5 . Probälj kialakitani egy viszonylag rendszert näla, hisz "mär" 2 honapos...én ugy csinàltam hogy probältam nneki 4 oränként adni tàpszert 160 ml-ert és ha méG nagyon éhes volt babyteät adtam neki.sztem ez a jo.most ott tartok, igaz 6 honapos lesz, hogy reggel felkel 8 fele, eszik, aztän délben utäna csicsi, majd felkel utäna adok neki turmixos banänt almäval plusz tea, és 6 fele tejet majd amikor lefekszik akkor is tejet.éjjel egyszer kel fel aztän meg reggel 8 körül.megfogja szokni, és nincs korän nälatok mostmär a szépen lassan hozzäszoktatäshoz hidd el.
Egyetértek a második válaszolóval, keresztfiam anyatejes, 2 hét alatt 1 kg-t hízott. :) A védõnõ nem mondott rá semmit, sztem addig minden oK!
A fiam 5.5 kg 2 hónaposan és csak anyatejet kap
Az én kislányom 6, 2 kg volt 2 hónaposan és szintén anyatejes. 3540-nel született.
A tápszeres babáknál azért vigyázni kell az igény szerint való etetéssel, hiszen lassabban emésztõdik meg, mint az anyatej. Szóval próbálj meg 3 órát beiktatni a két étkezés közé. Nekem a hat hónapos tápszeres fiam 7 kiló, igaz, csak két hónpja tápszeres, de õ már anyatejet is két és fél, három óránként kapott, igaz, azt elég rugalmasan kezeltem, most meg már nem is így eszik, hanem reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi.
Szerintem egyáltalán nem sok.Nekem most 8 hónapos a kisfiam és 10 kiló. Kb fél éves korukra kell megduplázniuk a születési súllyukat.

A babám egy kicsit kőhécsel és taknyos is.2 hónapos. Vettem baby luff kenőcsőt amire rávan irva 6 hónapos kortol ajánlanak . Mondtam a patikusnak hogy 2 honapos ezt adta . Azt mondta használhassuk. Akkor most használjuk? Ti használtátok?

Legjobb válasz: Szia! Miért nem az orvoshoz mentél? Csak akkor használnám, ha az orvos is azt mondja, hogy használjam, ellenkezõ esetben visszavinném a patikusnak, hogy vegye vissza, mert rosszat adott.

Szia! Miért nem az orvoshoz mentél? Csak akkor használnám, ha az orvos is azt mondja, hogy használjam, ellenkezõ esetben visszavinném a patikusnak, hogy vegye vissza, mert rosszat adott.
Szia! Én is vettem a 4 hónapos kisfiamnak, nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy vagy a bodyjára kenjem, vagy meleg vízbe tegyek belõle egy kicsit és azt rá a radiátorra. De mindenképpen szívd az orrát miután fellazítod valamivel pl. Sterimarral, és adj neki köptetõt pl Rinatiol. Nekünk ezt mondta a doki, mikor náthásak voltunk.
Az én orvosom megtiltotta. De itt vannak olyan anyukák akik erre esküsznek. Azért én is azt javasolnám hogy vidd el orvoshoz a 2 hónapos babádat. Üdv.
Szia. Nekünk a köhögésre Rinathiolt ajánlott a doki, és bevált. Köhögéskor jó még a szobába a hudeg párásító. Taknyosságra volt orrcseppünk, de én inkább anyatejet csepegtettem az orrába ( csipásodásra is jó volt), és többször szívtam ki orrszívóval. Amíg csak fehéres a váladék nincs baj. Jobbulást a kicsinek!

Ha már van egy 6 honapos babám és 3év mulva steretnénk kistesot, mekkora lakást érdemes venni, 2 vagy 2, 5 szobást? Milyen a 4 emeleten lakni pici gyerekekkel, ha már nagyobbak fel tunak jönni gyalog vagy hogy lehet 2 gyerekkel felmenni?

Most állunk lakásvéel elött ésAZ ADILLEMA HOGY 2 VAGY 2,5 SZOBÁSAT VEGYÜNK,mert a 2,5es drágább és nem tudom ér e annyit az a fél szoba vagy el lehete férni 2 gyerekkel(késöbb is) a2 szobásban?! Illetve a 4 emeleten vannak a lakások és hogy lehet birni 2 gyerekkel oda felmenni,mert ha meglessz a kicsi akkor a nagyot már nem birom felvinni fel fog jönni,terhesen nehéz felmenni,akik ilyen helytetben vannak,voltak irják meg a tapasztalataikat!Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Vigyem orvoshoz vagy ne? 14 hónapos babámnak egy hónapja kb.5-6 naponként magasabb a hőmérséklete (levonás nélkül 37, 5-38), de csak 1-2 napig, utána normális. Semmi egyéb tünetet nem észlelek.

Egyébként rendesen eszik, mozgékony, jó hangulatú, de mégis aggódom, nem tudom, hogy mit?l lehet ez.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy a foga miatt? A kislányomnak akkor szokott magasabb lenni, bár õ még csak 5 hónapos.

Nem lehet hogy a foga miatt? A kislányomnak akkor szokott magasabb lenni, bár õ még csak 5 hónapos.
Babaknak alapbol kicsit magasabb a homersekletuk, szerintem nem kell aggodnod, foleg ugy hogy nincs mas tunete. De esetleg kovetkezo tanacsadason kerdezz ra, vagy egy telefont a vedononek meger, legalabb megnyugszol.

5 hónapos babám születésétől átalussza az éjszakákat. Eddig este 8-tól reggel 8-ig aludt. Most 2 hete egyre korábban ébred.5-6 körül. Miért lehet ez?

Ha felébred,megetetem és 2 perc alatt vissza is alszik.Lehet hogy csak éhes?Próbáljam meg hogy csak vizet adok neki?Így ha megetetem nem fog rászokni hogy korán kel és eszik?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Délelõtt alszik 1 órát, ebéd után 2,5 órát, délután 1 órát. Ebbõl ha elveszek tõle nagyon nyûgös lesz!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Délelõtt alszik 1 órát, ebéd után 2, 5 órát, délután 1 órát. Ebbõl ha elveszek tõle nagyon nyûgös lesz!
Az enyém pont ugyanezt csinálja.- Most egy éves, 2 hetes kora óta átalussza a éjszakákat, egyszer nem ébredt, h éhes, én meg hagytam. Most egy éves lesz, és hajnali fél hatkor ébred, este 8-tól. Megszoktuk, így is reggel 8-kor reggelizik, addig hancúr az ágyban, nem adtam neki soha hamarabb enni, mégis ébred. Nappal mennyit alszik a babód?
Két dolog lehet. Az egyik a meleg, bár ez kevésbé valószínû. Az én babám is ugyanezt csinálta, kezdettõl fogva átaludta az éjszakát, aztán egyre korábban ébredt. Én elkövettem azt a hibát, h megtettem, így 1 hónapba telt, míg visszaállt a régi kerékvágásba. Szerintem próbáld ki, h nem eteted meg, 10 perc nyüszügés/sírás nem árt neki. Tudom, kínzásnak tûnik, de hatásos. Nálam próbálkozott még párszor, akkor már nem dõltem be neki, alszik reggel 7-ig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!