Találatok a következő kifejezésre: Egy 50-60 akváriumot milyen (3 db)

Egy 50-60 literes akváriumot milyen gyakran kell tisztítani?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi hal van benne és használsz e levegõztetõ-szûrõ berendezést?Mert ha igen,akkor elég magát az akvárium fél évente tisztítani,de a szûrõ berendezést viszont sûrûbben,igény szerint. Ha viszont nem használsz ilyen berendezést,akkor javasolom a pucolást sok hal esetén legalább 2havonta,kevés hal esetén pedig elég 3-4havont is.De az úgyis látni fogod,hogy mennyire koszosodik vagy algásodik.Álltalában beáll egy normális flóra az akváriumban,amit nem jó teljesen felbolygatni!Ezért a vizet ne cseréld le teljesen állandóan,mert az sem tesz jót!A kisállatkereskedésekben pedig lehet kapni jobbnál jobb szereket és eszközöket ezekre a dolgokra!

Attól függ mennyi hal van benne és használsz e levegõztetõ-szûrõ berendezést?Mert ha igen, akkor elég magát az akvárium fél évente tisztítani, de a szûrõ berendezést viszont sûrûbben, igény szerint. Ha viszont nem használsz ilyen berendezést, akkor javasolom a pucolást sok hal esetén legalább 2havonta, kevés hal esetén pedig elég 3-4havont is.De az úgyis látni fogod, hogy mennyire koszosodik vagy algásodik.Álltalában beáll egy normális flóra az akváriumban, amit nem jó teljesen felbolygatni!Ezért a vizet ne cseréld le teljesen állandóan, mert az sem tesz jót!A kisállatkereskedésekben pedig lehet kapni jobbnál jobb szereket és eszközöket ezekre a dolgokra!
amikor látod hogy algásodik és koszos a víz akkor cseréld!

Milyen állatot lehet egy 40-60-50-es (szélesség hosszúság magasság) akváriumban/terráriumban tartani?

pókot rovarokat bogarakat és békát nem szeretnék.

Legjobb válasz: hernyókat,SÜNT,bolhát,kis kengurút,kígyót,tanárok agyát.

hernyókat, SÜNT, bolhát, kis kengurút, kígyót, tanárok agyát.
halakat, pókokat, kígyót, csigát, kaméleont :)
teknõst, gõtét
vagy gekkót
Elsõ! Kaméleont nem lehet benne tartani kivéve rövidfarkú törpekaméleont, mert õ kicsi. http://www.google.hu/imgres?q=pygmy+chameleon&um=1&hl=hu&biw.. Nekem õ nagyon tetszik.
hörcsög talán
A kérdező hozzászólása: És hány W-os legyen?
Milyen akvárium? Úgy értem, halak/növények? 60 centis, 18W-os neont rakjál, vagy 2 db 30 centiset egymás mellé. Philips Aquarelle, Sera BlueSky ezek mind jók :)
Jah és arra figyelj, hogy minél nagyobb Kelvines legyen. Nekünk 10000K-s fénycsövek vannak benne.
A színmelegség 6-7000K érték között hasonlít legjobban a természetesre, ezeket érdemes használni, növényezésre ahogy elõttem is írták a 10000K is jó, bár ezt már kicsit soknak találom, én nem használom. Ha jól tippelem, 140 liter körüli lehet az akvárium, ehhez már mehet akár 36 watt is, 60 cm husszú. Daylight jelzésû csöveket keress. Még egy kis segítség: http://www.akvariumplus.hu/index.php?option=com_virtuemart&p..
A kérdező hozzászólása: Régebben ezen az akváriumomon egy ilyen fajta fénycsõ volt : Philips 18W/89
A kérdező hozzászólása: Növény nem sok van benne, halakból több van.
Ha növénybõl nem sok van akkor inkább azt ajánlanám én is, amit Murr írt. :)
és ha ezt az egészet egy fehér laminált bútorlapra szereled rá akkor lefelé mégjobban világít, mert a fehér lap visszaveri a fényt. (vehetsz asztalosnál egy 1méretre vágott lapot, legyen 1000 Ft)
melleseleg azért jó ez a dulux fénycsõ, mert kb csak annyi helyet foglal mint 1db neon, közbe meg olyan fénye van mint 3db neonnak, és maga a fénycsõ csak 2ezer Ft így ha cserélni kell, az már nem lesz nagy kiadás. Itt az elõtét (trafó) az a mi drága hozzá, mert az olyan 5ezer Ft, a többi hozzávaló, foglalat és kábelek... az már ilyen pár száz forintos kategória.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!