Találatok a következő kifejezésre: Egy 5 skoda (4 db)

Ha egy 5 ajtós Skoda Fabia kisautónak számít, minek számít egy pici Daewoo Tico?

Sokszor hallom, hogy az 5 ajtós, de még a sedan Fabiákat is lekisautózzák, holott elég nagyok, még az 5ajtós is. Ha ezek a kisautó kategóriába tartoznak, akkor a Daewoo Tico, matiz, fiat seicento, Suzuki Swift milyen kategória?

Legjobb válasz: Matchbox

Matchbox
A Fabia egy átlagos európai autó. A tico kulcstartó is lehetne rajta.
Mégkisebb autónak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification Nem érdemes a magyar viszonyokból kiindulni. Itt Swiftet, Fabiát, meg hasonlókat vesznek családi autónak, mert csak ezekre telik (vagy mint kiderült, még ezekre sem), de attól ezek még kisautók.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Utolsó a Sedan és a Kombi Fabiat hova sorolnád? Illetve a Seat Cordobát?
Pont a héten vettünk egy VW Polo mellé egy Matizt a családban, így már nagy autónak számít a Polo:D Amúgy a Polo-ra pedig egy Passat-ot követõen váltottunk, amellett meg az volt picike. Szóval eléggé relatív, hogy mi számít kicsinek. Szerintem a Fabia a kisautó kategória teteje, a Tico pedig az alja a Smart után.
*vagyis a kis kategória elején
A Fabia már a kompakt kategória közelében van, de azért még kisautó. A Tico is a kisautó kategóriában van, de az a legkisebb.
A kérdező hozzászólása: hát igen én sem sorolnám, de már nem egy embertõl hallottam h lekisautózta a fabiát, még a sedant is. Pedig még az 5ajtós se nagyon kicsi, elég nagy, a belseje meg fõleg. A súlya is 1065kg. Sõt valaki még a Seat Cordobát is lekisautózza, pedig az minimum akkora mint egy sedan Fabia, vagy még picivel nagyobb is. Gumiba is 195-ös kell rá.
A Fabiát még nem sorolnám kisautók közé. Amiket felsoroltál, azok tényleg kisautók a Smarttal karöltve.
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces :D
tico nem a legkisebb, ülj bele, aztán ülj át egy marutiba vagy kispolszkiba

Egy 5 éves skoda fábia 55000km-rel kb mennyiért adható el?

Legjobb válasz: nézd meg a www.hasznaltauto.hu-n milyen árban vannak a hasonló adottságú autók.

nézd meg a http://www.hasznaltauto.hu-n milyen árban vannak a hasonló adottságú autók.
nem csak a kor és a km számít! számít az állapota, felszereltsége, milyen motor van benne, benzin vagy dízel stb.... de amúgy 2003-as fábiák 1100000-1500000körül mozognak! felszereltségtõl függõen
1.650.000FT..ennyi..ha olyan elviszik mint a sajtburgert a mekibe...:D
Nekem az 1, 6 55kw (75Le) Cordoba eszik 7, 5-8-at Lukoilos nyállal.


Hogyan közöljem az új kapcsolatomban a barátnõmmel, hogy elõtte 5-6 évig egy igazi léhûtõ, élõsködõ, munkanélküli voltam édesapám hátán? 33/F

Volt egy nagy csalódásom 26 évesen, az akkori párommal 7 évet voltunk együtt, csúnyán át lettem verve, az egész kapcsolat csupa hazugságból állt, sokszor meg is lettem csalva, de annyira szerelmes voltam, hogy semmirõl sem vettem tudomást, vagy nem akartam tudomást venni. Szörnyû volt ráébredni, hogy illúziók között élek éveken át. Teljesen összeomlottam! Éveken keresztül munkanélküli voltam, apukámmal éltem, 25-32 éves korom között, õ biztosított számomra mindent, anyagilag, lelkileg, mindenhogy, hálával tartozom neki.

Legjobb válasz: Érdekes helyzet. Én a pozitívumot látnám meg, hogy túlléptél ezen, és már nem ilyen vagy, hanem tisztességes dolgozó ember. De azért majd jól ki kell találni, hogy hogy vezesd fel, szerintem ne ezekkel a szavakkal, amiket itt leírtál.

Érdekes helyzet. Én a pozitívumot látnám meg, hogy túlléptél ezen, és már nem ilyen vagy, hanem tisztességes dolgozó ember. De azért majd jól ki kell találni, hogy hogy vezesd fel, szerintem ne ezekkel a szavakkal, amiket itt leírtál.
Én is inkább azt látom, hogy erõs vagy, kilábaltál a helyzetbõl. Szerintem ez nem szégyellendõ, hanem erényedre válik. Mindenképp az õszinteség a jó irány, és ha jól megvagytok, nincs oka neki arra, hogy ne örüljön neki, és csodáljon érte, szerintem.
Ha valóban túlvagy rajta a teljesség igénye nélkül el lehet neki mondani h volt egy ilyen korszakod.
nem kell róla tudnia, ha elmondod akkor pedig ha tényleg szeret elfogadja, az a múlt, már elmúlt és kész, most már más vagy :) mindenkinek vannak viselt dolgai, õ lehet bevallja hogy alkoholista volt sosem tudhatod
De jófej vagy, hogy ezt így látod magadról:) Én értékelném, hogyha tudnám, hogy így talpra álltál.De elég félinformáció is, nem kell megmondanod, hogy ilyen hosszú idõ volt, mert egy friss kapcsolatban nem jó ilyet kiadni magadról, viszont így hazudnod sem kell.
Sajnos sok ember él úgy, ahogy te tetted, és jó részüknek soha nem is jut eszébe, hogy valamit rosszul csinál, vagy ha eszébe is jut, nincs ereje, hogy kimásszon ebbõl a helyzetbõl. Te azon kevesek egyike vagy, aki talpra állt, és újraépítette az életét. Szerintem ez olyan dolog, amire büszkének kell lenned. Szerintem az, hogy a múltban milyen voltál, nem fogja elrontani a mostani kapcsolatodat, hiszen megváltoztál, és az új párod a mostani énedet ismeri. Ha elmondod neki, akkor jobban megismer, és talán jobban meg is bízik benned, sõt erõsebbnek is láthat, amiért a szégyenedet nem rejtegeted, hanem elé tárod. Az embert erõsebbé teszi, ha nem csak felismeri a saját hibáit, hanem meg is mutatja õket. Amíg rejtegeted a hibáidat, a múltad szégyellni való fejezeteit, mindig félelemben fogsz élni, nehogy kiderüljön a titkod. Vállald fel a múltad, és viseld pajzsként a gyengeségedet. Akkor nem lesz többé miért félned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!