Találatok a következő kifejezésre: Egy 5 (8322 db)

Feri zsebében van egy-egy 5, 10, 20, 50, 100 forintos érme. Hányféle összeget tud odaadni?

Az oké, hogy 2 az ötödiken és ez 32, de ebb?l miért kell kivonni egyet?

Legjobb válasz: 5, 10, 20, 50, 100 forintos érme. Hányféle összeget tud odaadni? [5 alatt 1] + [5 alatt 2] + [5 alatt 3] + [5 alatt 4] + [5 alatt 5] = 5 + 10 + 10 + 5 + 1 = 31, mert teljesen mindegy milyen sorrendben veszed ki a pénzeket egy-egy összeghez, az összeg értéke nem változik, tehát a sorrend nem számít, azaz kombinációról van szó. C[5,1] + C[5,2] +... , mert annyiféleképpen tudsz összeget odaadni, ahányféleképpen tudsz választani a pénzeid közül 1, 2,... 5 darabot.

5, 10, 20, 50, 100 forintos érme. Hányféle összeget tud odaadni? [5 alatt 1] + [5 alatt 2] + [5 alatt 3] + [5 alatt 4] + [5 alatt 5] = 5 + 10 + 10 + 5 + 1 = 31, mert teljesen mindegy milyen sorrendben veszed ki a pénzeket egy-egy összeghez, az összeg értéke nem változik, tehát a sorrend nem számít, azaz kombinációról van szó. C[5, 1] + C[5, 2] +... , mert annyiféleképpen tudsz összeget odaadni, ahányféleképpen tudsz választani a pénzeid közül 1, 2, ... 5 darabot.
Gondolom ebbõl már látod, hogy 2^5 ismétléses variáció volna. És annak köze nincs a feladathoz!
Szerintem mindkettõ jó válasz lehet: A megadott pénzérméknél 1 összeget csak 1 kombinációval lehet kfizetni, és minden érmekombináció csak 1 összeget jelenthet. Bármelyik pénzérmét a többitõl függetlenül lehet választani vagy nem választani. Emiatt 2x2x2x2x2= 2^5. A másik megoldás is jó, hiszen a Pascal háromszögekben ha a sor tagjait összeadod, akkor a kettõ hatványait kapod meg. A kérdés az, hogy elfogadható-e, ha Feri nem ad semmit? Ilyenkor 0 forintot ad, tehát ez is megoldás lehet. Ebbõl adódik a különbség.
"Szerintem mindkettõ jó válasz lehet: " Jogos!

Mit vennétek egy 5 éves kisfiúnak egy 3, 5 éves kislánynak és egy 3, 5 éves kisfiúnak mikulásra és karácsonyra? És milyen összegért?

A 3,5 éves kisfiú az én fiam,a másik két gyerek pedig az unokatesók.

Legjobb válasz: 5 évesnek színezõt és mesekönyvet. 3,5-3,5 évesnek nem tudom. Én speciel hamar elkezdtem barbizni, lehet hogy tetszene a kislánynak :) 2700 Ft Tescoban most egy olcsóbb barbie, ami szerintem jobban néz ki mint a drágább. A fiadnak akár 2 ajándék is mehet a maradék 5-6 ezerbõl :)

5 évesnek színezõt és mesekönyvet. 3, 5-3, 5 évesnek nem tudom. Én speciel hamar elkezdtem barbizni, lehet hogy tetszene a kislánynak :) 2700 Ft Tescoban most egy olcsóbb barbie, ami szerintem jobban néz ki mint a drágább. A fiadnak akár 2 ajándék is mehet a maradék 5-6 ezerbõl :)
Én több apróságot szoktam ilyenkor a csomagba tenni. A lánynak lehet például szép kis csatot, nyakláncot, karkötõt, vagy van olyan pici "zsákbamacska-szerû" póni a játékboltokban, az most nagyon menõ :) az én 4 éves lányom olyat is kap. Fiúknak szerintem kicsit nehezebb. Az én 3 évesem kis bádogperselyt kap meg egy autót a Verdák rajfilmbõl, mert az most a nagy kedvenc. És persze apró csokikat, mogyorót és mandarint, a hagyomány kedvéért :)

Egy 4, 5 m magas falhoz támasztottunk egy 5, 5 m magas létrát. Milyen messze van a létra alja a faltól?

Legjobb válasz: Tehát van egy derékszögû háromszöged. A két befogó a fal és a talaj. Az átfogó a létra. Az egyik befogó 4,5 m hosszú. Az átfogó 5,5 méter hosszú. Pitagorasz tételét alkalmazva kiszámítod a másik befogót (a talajt).

Tehát van egy derékszögû háromszöged. A két befogó a fal és a talaj. Az átfogó a létra. Az egyik befogó 4, 5 m hosszú. Az átfogó 5, 5 méter hosszú. Pitagorasz tételét alkalmazva kiszámítod a másik befogót (a talajt).


Hogyan tudok egy 5.1es rendszert rákötni egy laptopra úgy, hogy a hang 5.1 maradjon?

Az 5.1 rendszer 3 darab 3.5 mm-es jackel csatlakozik de a laptopon csak egy kimenet van a hangnak. Van adapterem az 5.1hez de ha azt használom akkor minden hangszóróból ugyanaz szól. Esetleg valahogy egy DVD lejátszón keresztül megoldható?

Legjobb válasz: Azt hiszem úgy nem megoldható, kell venned egy USB-s 5,1-es hangkártyát (ca. 8000-nél kezdõdik) vagy egy 5.1-es PCMCIA hangkártyát, már ha van fogadónyílás.. Na akkor lesz 5.1-ed...

Azt hiszem úgy nem megoldható, kell venned egy USB-s 5, 1-es hangkártyát (ca. 8000-nél kezdõdik) vagy egy 5.1-es PCMCIA hangkártyát, már ha van fogadónyílás.. Na akkor lesz 5.1-ed...

Mennyivel fogyaszthat többet egy 5 sebességes Opel Vivaro egy 6 sebességesnél, ami minden paraméterében megegyezik az 5 sebességessel? Vagy csak élettartambeli különbség van?

Legjobb válasz: Szia! Nekem Astra H-m van. Abból is van 5-ös és 6-os váltós is. Az 5-ös váltóból is van sok féle. Van a hosszú áttételû (F23-as) 5-ös váltó, amit fõleg dízelekbe raktak. Annak a végáttétele alig tér el a 6-osétól. a gyári fogyasztási adatok is csak egy-két decivel térnek el. Tehát nem olyan nagy a különbség.

Szia! Nekem Astra H-m van. Abból is van 5-ös és 6-os váltós is. Az 5-ös váltóból is van sok féle. Van a hosszú áttételû (F23-as) 5-ös váltó, amit fõleg dízelekbe raktak. Annak a végáttétele alig tér el a 6-osétól. a gyári fogyasztási adatok is csak egy-két decivel térnek el. Tehát nem olyan nagy a különbség.

Egy 5 kérdéses feleletválasztós teszten, ahol mind az 5 kérdés- ben 3 lehetséges válasz közül kell az egyetlen helyeset kiválasztani, mi a valószínüsége, hogy egy diák 4 vagy 5 helyes választ ad pusztán találgatás- sal?

Legjobb válasz: Összesen 3^5(=243) féle választ adhat. Ebbõl 5 féle lehet az, ahol 4-et eltalál, 1 olyan, ahol mindet eltalálja. Vagyis 6/243, kb 2,5%

Összesen 3^5(=243) féle választ adhat. Ebbõl 5 féle lehet az, ahol 4-et eltalál, 1 olyan, ahol mindet eltalálja. Vagyis 6/243, kb 2, 5%
Bocsi, 80 féleképp lehet 4 jó, tehát 81/243, kb 33%
doracell, az elsõ válaszod volt a jó.
De miért? 5 féle jó megoldás lehet, de emellé a másik négy rosszat 2*2*2*2 féleképp írhatja. Vagy bedinkultam? :S
Ojjj, én valami sötét okból azt számoltam, hogy EGY jó megoldás legyen. Bebújok a szék alá :D
De ha 4 jó, akkor is az az egy, ami rossz, kétféleképp lehet rossz. Szóval akkor 1+10 kedvezõ eset van. Akárhogy is, most már eldugulok...
A kérdező hozzászólása: Akkor 11/243? De miért?
Én is elhamarkodottan írtam, tényleg nem az elsõ válaszod a jó. Szóval lehet 1 teljesen jó megoldás. Aztán a 4 jól megválaszolt kérdés mellett az egy szem rossz válasz kétféle lehet (a 3 lehetséges válasz közül), és persze hogy az 5 közül melyik lesz a rossz válasz, az még 5-szörözi a lehetõségeket. Vagyis 5·2 féle 4 találatos lehet. Tehát (1+10)/5³ = 11/243 a valószínûség.

Mivel több a különbség egy 3 és egy 5 csillagos szálloda között az ellátásban és ugy általában? Eddig még csak 3 csillagosba voltam, de azzal is teljesen megvoltam elégedve. Mesélnetek h az miben mássab

Legjobb válasz: Ugy altalaban tisztabb es elegansabb. Amig a 3*osban elofordul, hogy foltos a szonyeg, a tapeta levalik, az agynemu vagy a matrac is foltos, ugy ilyet 5*osban ritkan talalsz, de ha megis, akkor szolsz nekik es azonnal atraknak egy masik szobaba, sot neha meg karpotolnak is valamivel, ingyen vacsi, egy ejszaka gratisz, stb. A furdoszobaban talalsz egy csomo kacatot, amit aztan el lehet hozni, sampon, szappan, balzsam, testapolo, sot nehol kontos, papucs, zuhany sapka stb. 3*osban legfeljebb adnak szappant meg egy sampont. Az 5*osnal van concierge, aki szinte minden kivansagot teljesiteni tudja, vagy talal ra valami megoldast. 3*osnal van egy recepcios meg egy takarito neni. 5*osnal bizonyos emeletszam felett van lift. 3*osban is lehet, de foleg lepcso.

Ugy altalaban tisztabb es elegansabb. Amig a 3*osban elofordul, hogy foltos a szonyeg, a tapeta levalik, az agynemu vagy a matrac is foltos, ugy ilyet 5*osban ritkan talalsz, de ha megis, akkor szolsz nekik es azonnal atraknak egy masik szobaba, sot neha meg karpotolnak is valamivel, ingyen vacsi, egy ejszaka gratisz, stb. A furdoszobaban talalsz egy csomo kacatot, amit aztan el lehet hozni, sampon, szappan, balzsam, testapolo, sot nehol kontos, papucs, zuhany sapka stb. 3*osban legfeljebb adnak szappant meg egy sampont. Az 5*osnal van concierge, aki szinte minden kivansagot teljesiteni tudja, vagy talal ra valami megoldast. 3*osnal van egy recepcios meg egy takarito neni. 5*osnal bizonyos emeletszam felett van lift. 3*osban is lehet, de foleg lepcso.
..vagy.. 5* szállodában reggelinél választhatsz 50 féle dolog közül, 3*-ban 15 féle dolog közül. 5* szállodában sok helyen alap a wi-fi , 3* ban meg mondjuk csak a lobbyban 5* szállodában sarokkád vár, 3*-ban zuhanykabin 5* -os lakosztály 40m2, 3* szoba 15m2 5*szállodában számos helyen leverheted a pénzed: bowling, casino, bár, wellness, 3*ban nem sok helyi lehetõség van..
tavaly 4*osban voltam, kb hasonlóak voltak a kényelmi szolgáltatások mint az 5ösnél. talán annyira nem volt kinyalva a popóm, de a fürdõben minden volt, mi szem-szájnak ingere, svédasztalos kajálás, wifi a szobában, légkondi, minden nap beágyaztak utánam (ez kicsit bosszantott) tettek új törcsit, kártyával nyílt a szobaajtó. volt bár, spa, dohányzó.

Van egy 3 és egy 5 literes vödröm, hogy tudok belőle 4 litert csinálni?

Nem jó szemmértékre kimérni kiöntögetni lehet. az osztályból senki nem tudja a tanár pedig nem mondja meg, de én kíváncsi vagyok :D

Legjobb válasz: Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.

Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.
Tiszta Die Hard :)

Adott 3 tejesköcsög, egy 3 egy 5 és egy 8 literes?

úGY KÉNE elosztani hogy a legkisebb üres legyen a másik kett?ben pedig 4-4 liter legyen.

Legjobb válasz: köcsögök (veled egy sorban, mert ilyen hülyén tudsz kérdezni): 3 literes/5 literes/8 literes (öntögeted a vizet az alábbiak szerint) 0/0/8 0/5/3 3/2/3 0/2/6 2/0/6 2/5/1 3/4/1 0/4/4

köcsögök (veled egy sorban, mert ilyen hülyén tudsz kérdezni): 3 literes/5 literes/8 literes (öntögeted a vizet az alábbiak szerint) 0/0/8 0/5/3 3/2/3 0/2/6 2/0/6 2/5/1 3/4/1 0/4/4
Nem nehéz. Az elsõbe nem teszek semennyit, a másik kettõbe pedig 4-4 litert. Mivel a bolti dobozos tej 1 literes 4-4 db-ot kell beleönteni és kész.

2105-ös ladába ami eredetileg 4 sebességes bele lehet rakni egy 5 sebeséges váltót?

Konkrétan arra gondolok hogy elfér-e alatta a váltó, és fõként a hardytárcsa.

Legjobb válasz: be lehet rakni,de nem leszel boldog az 5-ös váltótól, -ugyanannyit megy végre vele az autó,csak ezután nem elég 4-et váltani,hanem 5-öt kell, ugyanaz,mit amikor egy pizzát,nem négybe vágsz,hanem ötbe,mert így is úgy is egy darab az a pizza,attól nem lesz több,hogy 5 szelet,és nem 4,

be lehet rakni, de nem leszel boldog az 5-ös váltótól, -ugyanannyit megy végre vele az autó, csak ezután nem elég 4-et váltani, hanem 5-öt kell, ugyanaz, mit amikor egy pizzát, nem négybe vágsz, hanem ötbe, mert így is úgy is egy darab az a pizza, attól nem lesz több, hogy 5 szelet, és nem 4,
A kérdező hozzászólása: elsõsorban a fogyasztás csökkentése miatt akarom beszerelni
Befér, teljesen csereszabatosak a váltók. Csak arra figyelj, hogy legyen hozzá 5-ös váltótartó bak, mert más formájú, mint a 4-esé, nem cserélhetõ fel vele.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm a válaszokat :)
Mekkora hülyeséget írt az elsõ!
A kérdező hozzászólása: Hát most na :D megvan a váltó berakom azt meglássuk milesz :D
a 21053-as ladában 5 sebességes váltó van az elméletileg gond nélkül rámegy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!