Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 terhességet akkor is (4 db)

Egy 4 hetes terhességet akkor is észrevesz a doki, ha csak rutin nőgyógyászati vizsgálatot csinál?

Legjobb válasz: Nem valószinû. Nekem 5 hetesen UH segitségével sem mondtak biztosat.

Nem valószinû. Nekem 5 hetesen UH segitségével sem mondtak biztosat.
Sajnos saját tapasztalatom még nincs, de egyik kolléganõmnek egy idõs, igen nagyra becsült, sokat tapasztalt doki az elmaradt menzi utáni héten uh nélkül azt mondta, hogy nagyon valószínû, hogy baba van és valóban az volt! De ha megkérdezi a vizsgálat elõtt, hogy mikor jött meg utoljára, akkor ha igazat mondasz, akkor úgyis rájön!
A kérdező hozzászólása: de a menzimnek 8.-án kell megjönnie és én 5.-én megyek dokihoz!
SZia ha úgy gondolod hogy terhes vagy ezt mondd el a dokinak is mert ilyenkor nem szoktak vizsgálni, csak hüvelyi uh val vagy uh val!!Szerintem csinálj egy tesztet már nagy valószínüséggel kimutatja ha van baba!!!
Nekem 4 hetesen még semmit nem látott a dokim az UH-n sem, 5 hetesen viszont egyértelmûen látta a petezsákot. :-)
Lehet, de minden második generáció örökli, általában, tehát majd a te gyerekeid.
Tankönyv szerint a terhesség 40 hetes, ami kilenc naptári és 10 holdhónapot jelent.
Én nem a heteket nézem, hanem a hónapokat. Pontosabban mindkettõt külön számolom, egymástól függetlenül. A heteket ugye egyszerû, de a hónapokat is, ha nem a hetekbõl indulsz ki, hanem az utolsó mensi elsõ napjából. Csak egy hetet kell elcsalni, én ezt az elsõ 7 hónapra osztottam el. Pl: Utolsó mensi: január 31. Március 1. = elsõ betöltött hónap Április 2. = 2. betöltött hónap Május 3.= 3. Június 4. = 4. Július 5. = 5. Augusztus 6. = 6. Szeptember 7. = 7. Október 7. = 8. November 7. = 9. betöltött hónap= szülés napja. 28+3 hkm a (betöltött 6 hónapos, a hetedik hónapban)
Ez azért van, mert egy hónap nem négy hétbõl áll... hanem 30, 31 napból. Egyedül a február 28 napos(tehát pontosan négy hetes, de csak, ha nincs szökõév). Ezért a kettõ független egymástól. Attól, hogy a 20. héten tartasz még nem leszel 5 hónapos terhes. Tehát mi hónapjainkban mérve 9 hónap a terhesség, ami 40 hetet ölel át. Szerintem egyszerû :)
Én úgy tudom hogy igy van:1-4=1 5-8=2 9-13=3 14-17=4 18-21=5 22-26=6 27-30=7 31-35=8 36-40=9
2 hónap nagyjából 9 hét
A kérdező hozzászólása: Oké, ezt mondjuk értem is. De melyik heteken van a váltás, ha kérdeznék, hogy hány hónapos vagyok?
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!