Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 terhesnek mennyi (11 db)

Egy 4 hetes terhesnek mennyi kell hogy legyen a testhője? Vagy csak a megtermékenyítéskor kell figyelni? Egyáltalán hogyan függ össze a kettő?

Legjobb válasz: no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?,mert akkor nem 4 hetes vagy.

no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?, mert akkor nem 4 hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Ápr. 28-án volt az utolsó mensim, a termékeny napom máj. 12. körül volt. Meg kellett volna jönnie máj. 26-án. 2 napja teszteltem, pozitív lett. A "baba" 4 hete fogant, az ut. mensim volt 6 hete. (28 napos ciklus) Ja, köszi az infot!
már normálisra vissza kell hogy álljon. a peteéréskor emelkedik meg (36, 8-37)és ha nincs baba vissza esik a menzeszkor 36, 5 körülire. ha terhes vagy még marad kb egy hétig aztán akkor esik vissza normálisra. amúgy kb 3 3, 5 hetes vagy, mert a peteérés után 1 héttel ágyazódik be a sejt, és onnantol számítják a terheséget.
En a 6. hetemet taposom, es nem allt vissza a hom. Folyamatosan magasabb, es estenkent fagyosszent vagyok. A parom meg egesz egyszeruen hosugarzonak hiv... Az, hogy mennyinek kell lenni a testhonek, ez attol is fugg, hogy alap allapotban mennyi. En soha nem homeroztem, de alap allapotban olyan 36, 2 szokott lenni, tehat a 36.8 mar magasnak szamit nalam.
A terhesseget nem a beagyazodastol szamitjak, hanem az utolso mensi elso napjatol, mert a biztos. Az ovulacio napja csak akkor hatarozhato meg, ha azt ultrahanggal kovetik, igy nem azt szoktak alapul venni. Ami meg a beagyazodast illeti, az nem egy napos folyamat...
elsõ válaszolo vagyok : az orvosok a terhességi kort az utolsó mensitõl számolják , így mindenki aki itt van így számol egyértelmûen.. ezért kérdeztem, mert akkor te 6 hetes terhes vagy már, a baba igaz csak 4 hetes, de nem azt kell számolni. Akkor szerintem tesztelj és ha baba van akkor erõsebben kell látszódnia.
megin elsõ vagyok, kicsit félrelátok. Látom pozitív a teszt.. tehát szerintem nem kell foglalkozni a hõvel, nem értem mi függne tõle. Tényleg csak láz esetén fontos, mert nem szabad túlmelegedni, az vetélést okozhat. Örülj a babának, a hõmérõt meg legközelebb a következõ babagyártáshoz vedd elõ. Gratulálok.. ja és bejelentkezhetsz a dokihoz 6 hetesen már van szívhang is.
A második válaszolónak üzenem a terhességgel kapcsolatban : a terhesség az utolsó mensi elsõ napjától számolandó...kicsit hülyén hangzik, de olvass utána (gondolom még nem voltál terhes) tehát amikor megtörténik a megtermékenyítés vagyis a peteéréskor akkor már orvosilag 2 hetes terhes vagy. mensi aztán két hét múlva peteérés, aztán 8 nap múlva beágyazódás aztán egy hét múlva jönne meg a következõ mensi...de ha nem jön akkor a terhesség már eleve 4 hetes. A kérdezõnek pedig 6 hete volt az utsó mensije. A hõmérõs dolgot én nem tudom.

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, Mennyire lenne káros egy 4. abortusz is?

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, sajnos a mostani párommal sem állunk jól anyagilag és egy vérömleny is kialakult a petezsák körül ami vérzést okozott! Nagyon szeretnék már kisbabát, de semmi biztos nincs, hogy feltudjuk majd nevelni! 26-ára írt ki a dokim abortuszra. De nagyon félek! Októberben lesz a diplomaosztóm és sajnos külföldön dolgoztam eddig a párom alig keres, (csak a különböző megjegyzések elkerülése végett)nagyon kevés pénzt kapnék az államtól és terhesen már nem vennének fel sehova sem, csak otthon végezhető munkát tudnék vállalni ami valljuk be nem egy jól fizető mellékkereset! Hétfőn kell visszamenni (akkor jár le a 3 nap gondolkodási idő) a családvédelmi szolgálathoz....félek hogy többször már nem kerülök áldott állapotba ha most az megszakítás mellett döntök!!!:-(

Legjobb válasz: Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.

Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.
Tudom hogy le leszek pontozva, de meg is érdemelnéd. Azt talán, esetleg elhiszem hogy védekezés mellett egyszer teherbe lehet esni, na de négyszer??? Ha annyira rosszul álltok, védekezzetek, az abortusz az nem egy fogamzásgátlási mód. Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak esélyes hogy nem lehet gyereked utána.
tabletta után is szinte mindig ki kell üríteni múszeresen a méhet. kérdezõ, ha ab-ra van pénzed, futná gumira is
3 v 4....egyre megy már, az elsõ után tenned kellett volna ellene, h ne csússzon be megint. Én szivesen várom azt a kis angyalkát, akit te nem engedsz megszületni.
Úr isten, hát hallod, te borzasztó egy ember lehetsz!
Mellesleg 3 abortusz után sem tudnék a tükörbe nézni, nem hogy még egy negyedik is legyen.
Senki nem tudna segíteni a családban? Támogatni vagy valami? Megértem, hogy nehéz helyzet, de én képtelen lennék elvetetni a negyediket is. ( Elsõt is képtelen lettem volna...) Amúgy a párod gondolom, nem 17 éves, hanem minimum korodbeli, menjen el és találjon normális munkát, ahol nem csak alig kap pénzt. Te gyest kapsz majd, ami 25-26 ezer forint ez alanyi jogon jár mindenkinek és a csp, ami 12500 eg gyerek után. Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagy most lelkileg is, ne haragudj, nem bántani akarlak meg megjegyzéseket tenni, de még egy abortusz ok, ha becsúszik, mondjuk nekem az sem ok, de, hogy egy ilyen lelkileg megterhelõ történet után nem tudtál rendesen védekezni azt nem tudom megérteni...
Bocsi hogy ezt mondom; de már a 3 is sok.amugy meg eggyel több vagy kevesebb már nem hiszem hogy számít
Én nem vetetném el. Majd lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy sehogy se legyen, szoktam mondani. A párod simán találhat még jól keresõ állást, amúgy megszületik a baba, és ha addig te is tudnál valamit dolgozni, akkor talán még egy kis pénzt flre is tudnátok rakni. Mindig mindenkitõl azt hallom, hogy milyen drága a gyerek. Hát nekem is van egy kisfiam, szerintem nem vészes az az összeg, amit egy hónapban rá költünk. Nálatok van aki segítene nektek? ól gondold meg, hogy mit döntesz!
ez attól is függ, milyen módszerrel szakítják meg, mert pl. az abortusztabletta nem károsítaná a méhfalat, csak nem tudom, hogy végülis engedélyezték-e itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó és persze a rossz válaszokat, tanácsokat! Nagyon nehéz helyzetben vagyok még nem vagyok teljesen felkészülve erre az egészre. Az abortuszaim igen megvetésre méltóak. 1. 15 évesen volt az elsõ aktusból, anyukám nem engedte meg, hogy megtartsam 2. 17 évesen megerõszakoltak, több férfi is végig ment rajtam, biztos, hogy nem tartottam volna meg semmifélképpen sem 3. 20 évesen gyógyszer mellett érettségi elõtt lettem terhes. Elég rossz gyerekkorom volt és most, hogy már tényleg nagyon szeretnék kisbabát megfutamodtam tõle és hiába tanultam így se keresnék 140ezernél többet, se lakásunk se félre tett pénzünk. Én nagyon nagy szegénységben nõttem fel anyámnak 8 általánosa volt és 4-en vagyunk testvérek, állami támogatásokból éltünk nagyon kevés pénzbõl. Persze mindenki magából indul ki mikor megszól a rossz döntéseimért, persze azért is írtam ki ide bánatom, hogy minél több ember írja le véleményét. Igazából életem legnagyobb döntése elõtt állok...a szívem megszakad, hogy egyáltalán ilyenen gondolkodok, de nem akarok olyan életet a gyermekemnek mint amilyen nekem és testvéreimnek volt SOHA, de senki másnak sem. Önerõmbõl kitudtam törni, végre diplomás leszek és nem éhbérért fogok dolgozni, de még az is édes kevés! Igazából nagyon tanácstalan vagyok hétfõn megyek egy alapítványhoz beszélgetni 26-ig még van idõ...
Kedves kérdezõ! Sajnálom ami veled történt, de akkor is kifogás! Az elsõ és második abortuszodat megértem, bár nem kellett volna már 14-15évesen szexelni. Persze ami 17évesen történt veled, az borzasztó, és ilyen helyzetben én sem tartottam volna meg a gyereket! Nem kellene mindent a rossza gyerekkorra és a szegénységre fogni!!! Nekem is borzalmas gyerekkorom volt egy agresszív alkoholista apával, és egy idegbeteg anyával aki vert is. Apám rendszeresen a teljes fizetését elitta. Sokan nõnek fel hasonló családban mint te, de mégsem felelõtlenek! Negyedszerre hogy sikerült teherbe esned, ha nem is akartál???
a mostani párommal..nem tervezel vele hosszútávra? mellesleg ha mindig csak az anyagiakat nézzük sose lesz gyerekünk..
A kérdező hozzászólása: Terveztük, csak idõközben felléptek ezek a problémák, megfutamodtam és már igazából nem tudom mit is akarok..
38-as jól döntöttél ezt elárulja az a boldogság ami akkor tölt el mikor a lányodra nézel. Akik ítélkeznek azzal ne foglalkozz.
Kedves utolsó Nem tudod hogy pontosan mi hogy történt, úgyhogy szerintem ne ítélj látatlanba! Kedves utolsó elõtti! köszönöm szépen
Persze nem vagy gyilkos, csak összefekszel az elsõ emberrel aki szembe megy veled
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságot!
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságoz
38-as vagyok Én legalább nem vagyok gyilkos!!!
38-as büszke lehetsz magadra!
15-ös és 21-es vagyok. Sajnálom ami veled történt Kérdezõ, de ha így is van, hogy ennyire nem látod hogyan tudnátok felnevelni annak ellenére, hogy vágysz egy kisbabára, akkor inkább tényleg add örökbe. Ezzel nem kockáztatod, hogy egy újabb abortusz miatt esetleg ne lehessen többet gyereked, és nagyon boldoggá tennél egy gyermektelen családot. Jobb sorsot szánsz a gyerekednek mint amilyen neked volt? Akkor ne vetesd el, hanem szüld meg. Vagy megpróbálod felnevelni, vagy örökbeadod, mindkét verzió jobb az abortusznál (az egészséged szempontjából is). Nem tudom hiszel-e olyan dolgokban, hogy a születendõ babák választják ki a szüleiket, de hozzád valamiért nagyon jönni akar a baba. Lehet, hogy téged akar anyának, lehet, hogy arra választott ki, hogy megszüld és add oda egy másik nõnek, akinek nem lehet gyereke. A döntés a tiéd, de inkább a szívedre hallgass. Volt itt egy válaszoló, aki azt írta tudnak segíteni, de írtad is, hogy elmész egy alapítványhoz beszélgetni. Kemény dolgokon mentél keresztül, nem lehetett egyszerû feldolgozni, de lehet, hogy sosem leszel ettõl ideálisabb helyzetben a babavállalásra mint most. Ha elveteted lehet, hogy örökké lelkiismeretfurdalásod lesz. Nem számít ki mit mond itt, de az igenis számít, hogy a lelkiismereted mit mond, mert azt egész életedben hallani fogod. Remélem jó döntést hozol! Csak te tudhatod, hogy melyik a jó döntés, de szerintem azt a szíved súgja meg nem az eszed.
Sajnálom ami veled történt. Remélem fel tudod dolgozni. Nem ítéllek el, mert nem én kerültem ilyen helyzetben, és egy nem túl jó képet adnék magamról, ha ész nélkül köpködnék gyerekesen. Dönts ahogy te szeretnél, de próbáld meg legyõzni a tanácstalanságot. És vigyázz nagyon magadra, és hogy hogyan alakítod az életed, mert ez az egy van. Minden jót!
Nem tudjuk mi lett a kérdezõ döntése. Sokszor imádkoztam, hogy hozzon bölcs döntést. Ez a szellemi háború egyik csatája volt. Sajnos még sok ilyen és ehhez hasonló zajlik környezetünkben, amikrõl még csak nem is tudunk...
Na mi lett a babával?
Köpjétek le magatokat, hogy itt ítélkeztek. Ha még hibás is a lány, semmi jogotok elítélni, rossz embernek nevezni. Kedves kérdezõ! Gondold át, én abortuszpárti vagyok, de ha a késõbbiekben szeretnél még gyermeket, szerintem inkább most Tartsd meg. Ki tudja, lesz e rá még lehetõséged
60. vagyok...jólvan a 2.terhességrõl nem tehetsz, meg én se tartottam volna meg erõszakból gyereket, de a többi saját hibából volt, meg ha már 3szor voltál terhes igazán tudhatnál védekezni de mind1 nem okoskodni akarok, azt csinálsz amit akarsz, de sztm már csak az egészséged miatt se lenne jó még1 abortusz...persze ha csak szenvedne melletted a gyerek akkor inkább vetesd el.
ejha...te aztán gyakran bekapod a legyet, mást egyszer megkaparnak aztán akkor se lesz terhes amikor akar, sztm köttesd el magad mert látom a védekezéshez hülye vagy :D
Annyira elkeserítõ, mennyi magzat hal meg a felelõtlenség miatt...mi már 2 éve várjuk, hogy megfoganjon és semmi, nem akar jönni. :((((( ez annyira igazságtalan....
Hogyan döntöttetek?
Azt azért nem hiszem el hogy óvszerre sincs pénzetek!!! Ez már felelõtlenség!! De majd akkor jössz rá, amikor közli veled az orvos hogy nem lehet gyereked.... és akkor majd legyen elõtted hogy felelõtlen voltál/voltatok! Szörnyû hogy ártatlan piciknek kell meghalniuk a felelõtlen emberek miatt...mások meg több évig próbálkoznak babával és nem jön össze nekik... az ilyeneknek mint te pedig 4x is, de minek? ....!!! 28 hetes kismama
"Valahogy" az nem jó érv, kell azért egy kis biztos alap, amire már lehet építeni... a totális semmire nem lehet meg a bizonytalanságra, de ha összeszedi magát az ember, minden sikerülhet.
Szerintem is tartsátok meg! Egy albi kijön 30ból, s ha kell itt is tudnak sokan segiteni!Facén is van több ingyen elvihetõs csopi( pl egy van ahol m ax 200ft-t lehet kérni ruháért.) Én ott vettem 5ezerért 35db bodyt. Majd irok a lányom fáradt...
Jajj...26-án van a szülinapom... Szerintem ne vetesd el, meg fogjátok oldani valahogy.
Komolyan mondom, a sírás kerülget, hogy ilyen emberek vannak! Az én történetem: 20évesen, munka nélkül, egy egyéjszakás kalandból fogant a kislányom egy FEKETE (!!!!!!) férfitól..A férfinak még a nevét sem tudom, azóta sem láttam!!! Most 2hetesen fekszik a "csoki" kislányom a karomon! Eszembe sem jutott elvetetni! Nem lettem volna rá képes!
Nem ismered a fogamzásgátlás eszközeit? Negyedszer is ugyanabba a hibába hogyan lehet esni? A nõk 99 %-a tanul az elsõ esetbõl és utána sokkal óvatosabb.
15-ös vagyok. Igazából már az is mázli, hogy megint terhes vagy. Szerintem tartsd meg ha babát szeretnél, a többi majd megoldódik valahogy. Vagy add örökbe, de ne vetesd el. Ez a baba valamiért nagyon jönni akar. Pár hónap múlva dolgozni is visszamehetnél és a párod menne gyes-re, ha te jobb munkát tudsz találni. Tudod ez nem úgy mûködik, hogy találsz egy jó munkát, megteremtitek az anyagiakat és jöhet a baba. Olyankor pont nem szokott jönni sajnos. A legjobb korban vagy, gondold át ezt az egészet!
Nekem volt 1 abortuszom 20 évesen, vert az akkori párom, drogozott és nem sorolom tovább, elvetetem. Nagyon bánom, hogy ezt tettem, felelõtlen voltam akkor. 2, 5 éve összejöttem a férjemmel, õ akkor munkát keresett én dolgoztam. Terhes lettem, elakartam vetetni, ha ciki ha nem nem volt arra se pènz. A kórházba menet elõtt 2 órával elõtte lett meg a pénz, családnak hála. De már akkor azon voltunk, hogy megtartanánk. Eljött az indulás ideje, nem voltam összepakolva... Nem mentem és a mai napig nem bántam meg. A 3. hónapban majdnem elvetéltem, nehezen viseltem a terhességet, rendbe jöttünk anyagilag. Nehéz szülés volt. Most egy 16 hónapos tündéri fiam van akire ha ránézek nagyon sokszor bánom, hogy elakartam venni az életét. Imádo , teljesen megváltoztatott. Amikor orvosokhoz kellett járni a pofám leszakadt, hogy már volt abortuszom. 23 éves vagyok, de tervezzük a testvért neki, pedig nem vagyunk milliomosok! Ennyi az én történetem! Van egy ismerõsöm 5 abortusza volt mostmár egy szép lánya... Van ilyen is! Én nem bírnék megint abortuszra menni! Védekeznék... Már bocsi, de ha diplomára van pénz, akkor nincs gyerekre? Nekem se az volt a tervem, h fiatalon anya leszek(21) ráadásul az elsõ együttlétbõl fogan... Gondolj egy kicsit arra is, h ha 30 évesen leszel és gyerek nélkül akkor milyen életed lesz... Az abortuszok... De van diplomád és jó munkád... Én nem mennék a Te helyedben!
A lepontozgatók szerint mindenki hülye, aki megdöbbent a kérdésen? Aki úgy gondolja, hogy: Na, álljon meg a menet? Mondjátok, nálatok minden rendben van???
A jövõre nézve: http://rickytanacsai.mindenkilapja.hu/html/24912287/render/n.. A jelenhez nem szólok hozzá. Mindketten jobban járunk.
Mi? Remélem kamu a kérdés...Ez nagyon durva...sógornõmnek 3 abortusza volt utána már egy babája se maradt meg akit meg szeretett volna már ( a vic az hogy ugyanolyan körülmények között amiben az 2.-3. at elvetette...) 32 éves spontán szinte kizárt hogy kihordjon egy terhességet már, lombikra meg nincs pénze. Nem fér a fejembe hogy aki tanul és dolgozik (tehát menedzselte saját életét eddig is valahogy és nem tizenéves-hogy képes 3 gyereket zsinórban elvetetni vagy akkor miért nem védekeztek akár duplán is ha már ennyire sok "hiba csúszik" a rendszerbe?)
Ha áldottnak nevezed ezt az állapotot, akkor miért akarsz negyedszer is áldatlan állapotba kerülni? Miért nem becsülöd meg, hogy az Élet újabb lehetõséget adott neked? Belegondoltál már egyszer is, mit jelent egy abortusz? Mire megint odajutsz, a baba már 8 hetes lesz. Láttad már, hogy néz ki ilyenkor? A te gyereked!
Igen, sanszos, a terhességmegszakítás nem tesz jót a szervezetnek. Persze, sokba kerül egy gyerek, de százszor inkább költök rá, mint a meddõségkezelésre! Bocsi, én a másik oldalon állok, mi sokat vártunk a babára, és megkínlódtunk érte. Ha félsz, és csak az anyagiak miatt vetetnéd el, akkor lehet, hogy nem kellene elvetetni. Ez persze a te döntésed.
Te jó ég, ha most itt lennél elõttem biztos felképelnélek! A pofám leszakad! 25évesen ennyi eszed van, és már 3 abortuszon túl vagy??? Felháborítóan felelõtlen egy nõszemély vagy, aki megérdemli hogy soha többet ne legyen gyereke! Lehet elítélni de így gondolom!!! Hallottál már olyanról hogy védekezés??? Gumi, gyógyszer...bármi! Azt aláírom hogy van olyan hogy valaki egyszer teherbe esik védekezés mellett, de 4X...?!
nagyon remélem, hogy kamu kérdés
Vannak lelketlen emberek, a kérdezõ is ilyen, ez már tuti!! Ha egy után nem nyílt fel a szeme, a negyedik után se fog... Sajnálom szegény gyermekeidet de téged nem, ha a büdös életbe nem esel majd teherbe, akkor sem.
Magyaroszágon NINCS ABORTUSZTABLETTA. Szóval, a szokásos módon meg lehet szakítani a terhességet. De persze van esélye, hogy késõbb gondjaid lesznek majd a teherbeeséssel, a baba kihordásával. Amúgy nem értem, elvileg diplomaosztód lesz, nem lehetsz olyan buta. Hogy 25 évesen nemhogy 1, de 3 abortusz után nincs annyi eszetek, hogy védekezzetek... 1 abortusz is káros, testileg, lelkileg, nemhogy 4. Szóval az is elõfordulhat, hogy nem lehet majd soha gyereked. De akkor majd ugye fogod tudni, hogy ezt minek köszönheted?
Kedves Kérdezõ! Ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.valsagterhesseg.org, és a segélytelefont, amit én fogok fölvenni: 70/2252525 Tudunk segíteni Neked! Sajnos nincs rá biztosíték, hogy lehet gyereked ezután az abortusz után, de az se biztos, hogy nem lehet. Én meggondolnám a helyedben! Az egyesületünk tud segíteni babakelengyével, ruhákkal, lelkileg is, orvost is tudunk ajánlani, aki féláron vizsgál meg, ha a mi ajánlásunkkal mész hozzá! Örülnék, ha felhívnál, vissza is tudlak hívni!
Annyira lenne káros, hogy egyre kisebb a valószínûsége annak, hogy lehessen egy megszületett babád is, nem csak 3 megölt. Miért ne tudnátok felnevelni? Ahol két ember kap enni, jut egy harmadiknak is. Dönts okosan!
Biztos a negyedik kaparására készül.
Én csak azt kérdezem, hogy HOL A KÉRDEZÕ?????? Miért nem válaszol ha már ki írt egy igen megbotránkoztató kérdést???
Szerintem éppen itt az ideje, hogy elkezd imádkozni. Ajánlom figyelmedbe a Bibliát. Ha inkább a web-et nézegeted akkor pedig a következõ oldalt: http://www.maiige.hu Tudod vannak akik hosszú éveket várnak a gyermekáldásra, és szívesen és szeretettel örökbe fogadnának egy csecsemõt. Ismeretlenül is imádkozok érted.
Olyan fiatal vagy. Add örökbe valaki nagyon vágyik rá! Èn 1hònapja vesztettem el a második kisbabám :(( . Ha megszületik és meglátod ugyse adnàd semmiért oda! Kérlek szépen gondolkozz még mielõtt eldobod magadtòl!
Gyógyszert vagy gumit kellett volna használod... de most már mindegy.. tanulj a hibáidból. Én mások hibáiból tanultam, pl. a tiédbõl is... ha nem szeretnéd elvetetni, meg nem tudod felnevelni, add örökbe. sok olyan szülõ van, akik biztos felnevelnék mert sajátjuk nem lehet.. Miért nem választod inkább ezt a módszert? Ha lehetséges akkor tudnád is a gyerekeddel tartani a kapcsolatot stb
Azért kíváncsi lennék mennyire visel meg kedves kérdezõ ez a helyzet??? Aki már a 4.abortuszt bevállalja szívbaj nélkül, azt nem hiszem hogy annyira gyötörné a lelkiismeret!!! Azért ne akarj gyereket mert "azt úgy szokás", ha ennyiszer képes voltál elvetetni õket, nem is igazán akarsz anya lenni! Kifogás amiket írsz és nem érdemled meg hogy anya légy!
Szerintem neked nem lesz gyereked. Mert nem érdemled meg hogy anya legyél. Az egy dolog hogy egyszer becsúszik és nincs más megoldás. De háromszor? Amiket felsorolsz azok csak kifogások. Úgy jársz abortuszra mint mások fodrászhoz vagy kozmetikushoz. Szerinted ez normális? Vagy olyan nehéz védekezni. Ha olyan rosszul álltok akkor abortuszra honnan volt pénz ráadásul 3x is. Az olyan nõkrõl mint te vagy meg van a véleményem.
Mondjuk igazad van. Egyszer még csak-csak, de ennyiszer nem kéne ugyanazt a hibát elkövetni más kárára. :( De a döntés akkor is az õ kezében lesz, mert neki kell mérlegelnie a körülményeket, és hogy mi lesz a jövõben.
Utolsó: Azért azt neked is látnod kellene, hogy ez az a kategória, ami már sok. Nem szoktam azonnal ítélkezni, ha vkinek volt egy abortusza. Nyilván az sem vidám dolog, azt is inkább megelõzni kellett volna, de bármibe csúszhat hiba. Még talán azt is elhiszem, hogy vki 2-szer védekezés mellett esik teherbe. Ritka, de még olyan is van. Na de 4? Diplomás ember, de arra nincsen esze, hogy védekezzen? Nem kellene az abortuszt fogamzásgátló módszernek használni. Hihetetlen számomra, hogy 3 abortuszt ki tudott fizetni (ami egyébként összesen 90 ezer forint, persze ha nem kapott rá szoc. alapon vmi kedvezményt), de kotonra, gyógyszerre vagy bármi egyéb dologra nincsen pénze.
Most attól, hogy mindennek elhordjátok, attól a kérdezõnek nem lesz jobb, de nektek sem.... Nagy hibát követett el az tény, nem szabad még egyszer megismétlõdnie, jobban kell vigyázni. Arra, hogy "lesz valahogy" , nem szabad a mai világban gyereket vállalni (szerintem), hanem legalább egy kis biztonságot megteremteni elõtte az anyagiakra nézve. Nem ismerjük a kérdezõ életét, még akkor se, ha kiteríti elénk, és ezért nem kéne leszólni ennyire a döntését. Végülis nem a mi életünk fog változni és nem a mi lelkiismeretünk. Az, hogy máshol meg nem jön össze a gyerek, az nem az õ problémája, és nem tehet róla. Remélem azért, hogy ahol akarják, oda azért megérkezik egy kis jövevény.
A mai modern technika mellette már nem valószínû, hogy késõbb gond lesz.

2 hete császármetszésem volt. Nagy a hasam, mint egy 4-5 hónapos terhesnek. Mennyi idő alatt megy le a hasam?

A terhességem alatt 20 kg-ot híztam. Vegyek hasleköt?t, vagy mi lenne jó ?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg,hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít,persze vannak szerencsésebbek is,akiken pár hét után már nem is látszik,hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom,hogy olyan ruhát vitessek be ,amikor hazaengednek,ami kb,6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni ,mert fájt a sebem.

Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg, hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít, persze vannak szerencsésebbek is, akiken pár hét után már nem is látszik, hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom, hogy olyan ruhát vitessek be , amikor hazaengednek, ami kb, 6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni , mert fájt a sebem.
szia! én is 20kg körül hiztam, 1hónapja szültem császárral. nekem is akora volt a hasam mint ha legalább 5-6 honapos lettem volna. most még nem ajánlom neked a hasleszoritot mert nem tudod ugy sem hordani a sebedtõl. szerintem várj még, én is 3hétel szülés után keztem hordani, fokozatosan csak 1-2órára, naponta többször, nekem másfél hét alatt ha hiszed ha nem látványosan kisebb lett a pocim. a férjem azt mondja most kb 4hónapos lehetek :9
Én 10 hete szültem, de még mindig nagy a hasam, pedig súlyra annyi vagyok, mint terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én 8 hónapja szültem császárral és sajnos még most is a kismama gatyót kell hordanom, mert nagy maradt a pocim. Kb. 5-6 hónapos méretû. :( Remélem diétával idõvel lemegy, csak most a szopi mellett inkább nem kísérletezek.

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

4 éve volt egy abortuszom. Annak mennyi az esélye, hogy akkor megsérült a méhem és nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: kevés, négy éve már nem olyan körülmények voltak, mint nagyanyáink korában, viszont ha fél évig nem jön a baba menj dokihoz és mond el, hogy mi történt, semmiképp se várj annyit, mintha ez nem lett volna a kórelõzményedben!

kevés, négy éve már nem olyan körülmények voltak, mint nagyanyáink korában, viszont ha fél évig nem jön a baba menj dokihoz és mond el, hogy mi történt, semmiképp se várj annyit, mintha ez nem lett volna a kórelõzményedben!
Nagyon kevés.Sok nõt ismerek akinek volt abortusza , de lett gyereke is, tehát semmi sérülés nem történt ebbõl kifolyólag a méhen.Hallani hallottam, de nagyon bizonytalan forrásból.

Mennyire pontos az ultrahangos vizsgálat? Az orvos megállapította, hogy 7 hetes terhes vagyok. De körülbelül 4 hete volt egy negatív tesztem. Attól az orvos számolt jól? Vagy lehetséges eltérés?

Legjobb válasz: Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.

Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.
Az orvosok általában az utolsó menzesz elsõ napjától számítják a terhességet. Ha még nem volt elég HCG hormon a szervezetedben, hogy kimutassa a teszt, hogy terhes vagy, vagy esetleg hibás volt a teszt, akkor simán mutathatott negatívat annak ellenére, hogy mégis terhes voltál már. Amúgy pedig plusz-mínusz 2 hét mindig benne van a pakliban.
12.hétig egyformák a magzatok, a méretük pontosan utal a korra, ezért pontosnak tartják az uh-ot.12 héttõl már változó az azonos korú babák mérete, mert más-más tulajdonságokat örökölnek a szüleiktõl stb.
Az elsõvel teljes mértékben egyet értek. Ha most vagy 7 hetes, és kb. 4 hete csináltad a tesztet, akkor még csak 3 hetes lehettél, tehát kb. akkor kezdõdhetett meg a beágyazódás. Korai volt az a teszt, esélye sem volt még kimutatni a terhességet. Szóval valószínû, hogy jól számolt az orvos.
ennyitõl nagyon kevés
Keves, de van. Ha egy kerdest te is megengedsz: miert van az, hogy manapsag a csajok gondolkodas nelkul szexelnek, utana meg sorban allnak a gyakorikerdesen kerdezni, hogy terhesek lehetnek-e? De komolyan, orankent jon minimum egy ilyen kerdes, a het minden napjan, egesz evben.
megkérdezni én se tudom h miért kell.. én is igy szexelek, de sose kérdezgetem, mert ha vki szexel, terhes lehet. ennyi..
onnantól kezdve, hogy feláll, már távozhat. 50% 99, 9% 50%
Azert nem 50%... meg akkor sem annyi, ha full beleelvez.
Percekig kell álljon a farka, ahhoz, h jöjjön elõváladék, folyamatos izgalom kell. A cucc akkor jön, mikor hozzányúltok a farkához (pl hátrahúzod), magától nem feltétlen jön ki ki. Teherbe esni k**va nehéz tud lenni. Nyilván néha beakad (fõleg ha nem akarod), de az elõváladékban baromi kevés a spermium. Azok is csak az ovulációt követõ 3 napban érhetnek célba (igaz akár 5 napig is életben maradnak). Az ovulációd rendesen a menstruáció elõtt 14 nappal van. Persze itt lehet 1-2 nap csúszás ide-oda, szóval ez nem pontos, de ha a ciklus végén vagy (már csak pár nap a menstruációig), vagy a ciklus elsõ hetében, akkor szinte kizárt, h terhes legyél. Egyéb esetben van egy extra halvány sanszod, de valószínûtlen. A helyedben elmennék nõgyógyászhoz, feliratnék esemény utánit (fõleg megnyugtatásként) és legközelebb gumit használnék.

Mennyi egy terhes nő testhőmérséglete? Pár hetesen olyan 3-4 hetsesen a magasabb testhőből lehet következtetni babára?

Legjobb válasz: Én is csodálkoztam hogy csak ennyi de kétszer is mértem hónaljban és egyszer lett 35,5 másodjára meg 35,7...lehet nem volt jó a hõmérõ???gyors mérek egyet egy másikkal:na ez már 36,5!!és köszi a gratulációt:)))nem volt tervezett bébi de nagyon örülünk neki,

A kérdező hozzászólása: Én is csodálkoztam hogy csak ennyi de kétszer is mértem hónaljban és egyszer lett 35, 5 másodjára meg 35, 7...lehet nem volt jó a hõmérõ???gyors mérek egyet egy másikkal:na ez már 36, 5!!és köszi a gratulációt:) ))nem volt tervezett bébi de nagyon örülünk neki,
ha 37 fok felett van több napig akkor az utalhat babára.
Nekem 36.8 volt a terhes hõm, szóval még 37 felett sem kell lennie. A lényeg hogy az alaphõdnél magasabb legyen a hõd.
2.diknak igaza van, ha magasabb az alaphõdnél akkor könnyen lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Tegnap megmértem 35, 5 volt óóó akkor mondom lehet csak nincs babó, ma vettem egy tesztet és erõsen két csíkos:) )))szóval megdõlt a hiedelmem:)
Jajj gratulálok kedves kérdezõ :) )). Megkérdezhetem hogy hol mérted a hõdet mert ez eléggé alacsony még alaphõnek is. Az alaphõd mennyi szokott lenni? Mégegyszer gratulálok! 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyi az alaphõm:)
Ja így már más. Én szájba szoktam mérni a digitálissal, úgy többet mutat mintha hónaljban mérnéd egyébként. Legalább is az én lázmérõm ott mutat rendes értéket. 2-es voltam
3-4 hétnél már a terhességi teszt is kimutatja, igazából 10 napos terhességet is kimutat! De azt megérzed! Aznap amikor meg kellett volna jönnie, nálam kis vérzés is volt, mégis sikerült!Rá 1 napra kimutatta a terhességi teszt!
most már semmi, szedd végig a levelet. azé' van rá esély
Betegtájékoztató.
A kérdező hozzászólása: Az volt az elsõ, hogy azt elolvassam, de ilyen opcióra sajnos nincs válasz.
Pont, amikor csúcson jár a termékenységed, véletlenül épp akkor hagysz ki egy szemet? Most már semmi teendõd, csak imádkozhatsz. A sikerért, vagy a kudarcért... ha pedig elmarad a vérzés, tesztelj.
100%
Hát ti se lattatok meg fog.gatlos tájékoztatót..... Abban azt írja h ha az elsõ héten hagyja ki, akkor q legnagyobb a valószínûsege h teherbe eshet. Így, h a 3. héten hagyta ki, kisebb az esély, de az igaz, h megvan rá. Kérdezõ, szerdán végig, reméljük nem lesz baj, de esetleg 2-3 hét múlva tesztelhetsz, h nem történt e baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!