Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 terhesnek (172 db)

Egy 4 hetes terhesnek mennyi kell hogy legyen a testhője? Vagy csak a megtermékenyítéskor kell figyelni? Egyáltalán hogyan függ össze a kettő?

Legjobb válasz: no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?,mert akkor nem 4 hetes vagy.

no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?, mert akkor nem 4 hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Ápr. 28-án volt az utolsó mensim, a termékeny napom máj. 12. körül volt. Meg kellett volna jönnie máj. 26-án. 2 napja teszteltem, pozitív lett. A "baba" 4 hete fogant, az ut. mensim volt 6 hete. (28 napos ciklus) Ja, köszi az infot!
már normálisra vissza kell hogy álljon. a peteéréskor emelkedik meg (36, 8-37)és ha nincs baba vissza esik a menzeszkor 36, 5 körülire. ha terhes vagy még marad kb egy hétig aztán akkor esik vissza normálisra. amúgy kb 3 3, 5 hetes vagy, mert a peteérés után 1 héttel ágyazódik be a sejt, és onnantol számítják a terheséget.
En a 6. hetemet taposom, es nem allt vissza a hom. Folyamatosan magasabb, es estenkent fagyosszent vagyok. A parom meg egesz egyszeruen hosugarzonak hiv... Az, hogy mennyinek kell lenni a testhonek, ez attol is fugg, hogy alap allapotban mennyi. En soha nem homeroztem, de alap allapotban olyan 36, 2 szokott lenni, tehat a 36.8 mar magasnak szamit nalam.
A terhesseget nem a beagyazodastol szamitjak, hanem az utolso mensi elso napjatol, mert a biztos. Az ovulacio napja csak akkor hatarozhato meg, ha azt ultrahanggal kovetik, igy nem azt szoktak alapul venni. Ami meg a beagyazodast illeti, az nem egy napos folyamat...
elsõ válaszolo vagyok : az orvosok a terhességi kort az utolsó mensitõl számolják , így mindenki aki itt van így számol egyértelmûen.. ezért kérdeztem, mert akkor te 6 hetes terhes vagy már, a baba igaz csak 4 hetes, de nem azt kell számolni. Akkor szerintem tesztelj és ha baba van akkor erõsebben kell látszódnia.
megin elsõ vagyok, kicsit félrelátok. Látom pozitív a teszt.. tehát szerintem nem kell foglalkozni a hõvel, nem értem mi függne tõle. Tényleg csak láz esetén fontos, mert nem szabad túlmelegedni, az vetélést okozhat. Örülj a babának, a hõmérõt meg legközelebb a következõ babagyártáshoz vedd elõ. Gratulálok.. ja és bejelentkezhetsz a dokihoz 6 hetesen már van szívhang is.
A második válaszolónak üzenem a terhességgel kapcsolatban : a terhesség az utolsó mensi elsõ napjától számolandó...kicsit hülyén hangzik, de olvass utána (gondolom még nem voltál terhes) tehát amikor megtörténik a megtermékenyítés vagyis a peteéréskor akkor már orvosilag 2 hetes terhes vagy. mensi aztán két hét múlva peteérés, aztán 8 nap múlva beágyazódás aztán egy hét múlva jönne meg a következõ mensi...de ha nem jön akkor a terhesség már eleve 4 hetes. A kérdezõnek pedig 6 hete volt az utsó mensije. A hõmérõs dolgot én nem tudom.

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, Mennyire lenne káros egy 4. abortusz is?

6 hetes terhes vagyok 25 éves és már volt 3 abortuszom, sajnos a mostani párommal sem állunk jól anyagilag és egy vérömleny is kialakult a petezsák körül ami vérzést okozott! Nagyon szeretnék már kisbabát, de semmi biztos nincs, hogy feltudjuk majd nevelni! 26-ára írt ki a dokim abortuszra. De nagyon félek! Októberben lesz a diplomaosztóm és sajnos külföldön dolgoztam eddig a párom alig keres, (csak a különböző megjegyzések elkerülése végett)nagyon kevés pénzt kapnék az államtól és terhesen már nem vennének fel sehova sem, csak otthon végezhető munkát tudnék vállalni ami valljuk be nem egy jól fizető mellékkereset! Hétfőn kell visszamenni (akkor jár le a 3 nap gondolkodási idő) a családvédelmi szolgálathoz....félek hogy többször már nem kerülök áldott állapotba ha most az megszakítás mellett döntök!!!:-(

Legjobb válasz: Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.

Hát figyelj, vki még 8 abortusz után is teherbe tud esni, vki meg egy után se. Majd kiderül. Egyébként sokszor nem a teherbeeséssel, hanem a kihordással van a gond. Nem tesz ám jót a méhszájnak, ha ennyiszer b.sztatják. Majd jön szépen a koraszülés. De egyet árulj már el nekem: ismered azt a kifejezést, hogy FOGAMZÁSGÁTLÁS? Talán ha alkalmaznád is, akkor nem kellene 4-szer kaparásra menned.
Tudom hogy le leszek pontozva, de meg is érdemelnéd. Azt talán, esetleg elhiszem hogy védekezés mellett egyszer teherbe lehet esni, na de négyszer??? Ha annyira rosszul álltok, védekezzetek, az abortusz az nem egy fogamzásgátlási mód. Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak esélyes hogy nem lehet gyereked utána.
tabletta után is szinte mindig ki kell üríteni múszeresen a méhet. kérdezõ, ha ab-ra van pénzed, futná gumira is
3 v 4....egyre megy már, az elsõ után tenned kellett volna ellene, h ne csússzon be megint. Én szivesen várom azt a kis angyalkát, akit te nem engedsz megszületni.
Úr isten, hát hallod, te borzasztó egy ember lehetsz!
Mellesleg 3 abortusz után sem tudnék a tükörbe nézni, nem hogy még egy negyedik is legyen.
Senki nem tudna segíteni a családban? Támogatni vagy valami? Megértem, hogy nehéz helyzet, de én képtelen lennék elvetetni a negyediket is. ( Elsõt is képtelen lettem volna...) Amúgy a párod gondolom, nem 17 éves, hanem minimum korodbeli, menjen el és találjon normális munkát, ahol nem csak alig kap pénzt. Te gyest kapsz majd, ami 25-26 ezer forint ez alanyi jogon jár mindenkinek és a csp, ami 12500 eg gyerek után. Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagy most lelkileg is, ne haragudj, nem bántani akarlak meg megjegyzéseket tenni, de még egy abortusz ok, ha becsúszik, mondjuk nekem az sem ok, de, hogy egy ilyen lelkileg megterhelõ történet után nem tudtál rendesen védekezni azt nem tudom megérteni...
Bocsi hogy ezt mondom; de már a 3 is sok.amugy meg eggyel több vagy kevesebb már nem hiszem hogy számít
Én nem vetetném el. Majd lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy sehogy se legyen, szoktam mondani. A párod simán találhat még jól keresõ állást, amúgy megszületik a baba, és ha addig te is tudnál valamit dolgozni, akkor talán még egy kis pénzt flre is tudnátok rakni. Mindig mindenkitõl azt hallom, hogy milyen drága a gyerek. Hát nekem is van egy kisfiam, szerintem nem vészes az az összeg, amit egy hónapban rá költünk. Nálatok van aki segítene nektek? ól gondold meg, hogy mit döntesz!
ez attól is függ, milyen módszerrel szakítják meg, mert pl. az abortusztabletta nem károsítaná a méhfalat, csak nem tudom, hogy végülis engedélyezték-e itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó és persze a rossz válaszokat, tanácsokat! Nagyon nehéz helyzetben vagyok még nem vagyok teljesen felkészülve erre az egészre. Az abortuszaim igen megvetésre méltóak. 1. 15 évesen volt az elsõ aktusból, anyukám nem engedte meg, hogy megtartsam 2. 17 évesen megerõszakoltak, több férfi is végig ment rajtam, biztos, hogy nem tartottam volna meg semmifélképpen sem 3. 20 évesen gyógyszer mellett érettségi elõtt lettem terhes. Elég rossz gyerekkorom volt és most, hogy már tényleg nagyon szeretnék kisbabát megfutamodtam tõle és hiába tanultam így se keresnék 140ezernél többet, se lakásunk se félre tett pénzünk. Én nagyon nagy szegénységben nõttem fel anyámnak 8 általánosa volt és 4-en vagyunk testvérek, állami támogatásokból éltünk nagyon kevés pénzbõl. Persze mindenki magából indul ki mikor megszól a rossz döntéseimért, persze azért is írtam ki ide bánatom, hogy minél több ember írja le véleményét. Igazából életem legnagyobb döntése elõtt állok...a szívem megszakad, hogy egyáltalán ilyenen gondolkodok, de nem akarok olyan életet a gyermekemnek mint amilyen nekem és testvéreimnek volt SOHA, de senki másnak sem. Önerõmbõl kitudtam törni, végre diplomás leszek és nem éhbérért fogok dolgozni, de még az is édes kevés! Igazából nagyon tanácstalan vagyok hétfõn megyek egy alapítványhoz beszélgetni 26-ig még van idõ...
Kedves kérdezõ! Sajnálom ami veled történt, de akkor is kifogás! Az elsõ és második abortuszodat megértem, bár nem kellett volna már 14-15évesen szexelni. Persze ami 17évesen történt veled, az borzasztó, és ilyen helyzetben én sem tartottam volna meg a gyereket! Nem kellene mindent a rossza gyerekkorra és a szegénységre fogni!!! Nekem is borzalmas gyerekkorom volt egy agresszív alkoholista apával, és egy idegbeteg anyával aki vert is. Apám rendszeresen a teljes fizetését elitta. Sokan nõnek fel hasonló családban mint te, de mégsem felelõtlenek! Negyedszerre hogy sikerült teherbe esned, ha nem is akartál???
a mostani párommal..nem tervezel vele hosszútávra? mellesleg ha mindig csak az anyagiakat nézzük sose lesz gyerekünk..
A kérdező hozzászólása: Terveztük, csak idõközben felléptek ezek a problémák, megfutamodtam és már igazából nem tudom mit is akarok..
38-as jól döntöttél ezt elárulja az a boldogság ami akkor tölt el mikor a lányodra nézel. Akik ítélkeznek azzal ne foglalkozz.
Kedves utolsó Nem tudod hogy pontosan mi hogy történt, úgyhogy szerintem ne ítélj látatlanba! Kedves utolsó elõtti! köszönöm szépen
Persze nem vagy gyilkos, csak összefekszel az elsõ emberrel aki szembe megy veled
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságot!
Bizony nem, utolsó. Sok boldogságoz
38-as vagyok Én legalább nem vagyok gyilkos!!!
38-as büszke lehetsz magadra!
15-ös és 21-es vagyok. Sajnálom ami veled történt Kérdezõ, de ha így is van, hogy ennyire nem látod hogyan tudnátok felnevelni annak ellenére, hogy vágysz egy kisbabára, akkor inkább tényleg add örökbe. Ezzel nem kockáztatod, hogy egy újabb abortusz miatt esetleg ne lehessen többet gyereked, és nagyon boldoggá tennél egy gyermektelen családot. Jobb sorsot szánsz a gyerekednek mint amilyen neked volt? Akkor ne vetesd el, hanem szüld meg. Vagy megpróbálod felnevelni, vagy örökbeadod, mindkét verzió jobb az abortusznál (az egészséged szempontjából is). Nem tudom hiszel-e olyan dolgokban, hogy a születendõ babák választják ki a szüleiket, de hozzád valamiért nagyon jönni akar a baba. Lehet, hogy téged akar anyának, lehet, hogy arra választott ki, hogy megszüld és add oda egy másik nõnek, akinek nem lehet gyereke. A döntés a tiéd, de inkább a szívedre hallgass. Volt itt egy válaszoló, aki azt írta tudnak segíteni, de írtad is, hogy elmész egy alapítványhoz beszélgetni. Kemény dolgokon mentél keresztül, nem lehetett egyszerû feldolgozni, de lehet, hogy sosem leszel ettõl ideálisabb helyzetben a babavállalásra mint most. Ha elveteted lehet, hogy örökké lelkiismeretfurdalásod lesz. Nem számít ki mit mond itt, de az igenis számít, hogy a lelkiismereted mit mond, mert azt egész életedben hallani fogod. Remélem jó döntést hozol! Csak te tudhatod, hogy melyik a jó döntés, de szerintem azt a szíved súgja meg nem az eszed.
Sajnálom ami veled történt. Remélem fel tudod dolgozni. Nem ítéllek el, mert nem én kerültem ilyen helyzetben, és egy nem túl jó képet adnék magamról, ha ész nélkül köpködnék gyerekesen. Dönts ahogy te szeretnél, de próbáld meg legyõzni a tanácstalanságot. És vigyázz nagyon magadra, és hogy hogyan alakítod az életed, mert ez az egy van. Minden jót!
Nem tudjuk mi lett a kérdezõ döntése. Sokszor imádkoztam, hogy hozzon bölcs döntést. Ez a szellemi háború egyik csatája volt. Sajnos még sok ilyen és ehhez hasonló zajlik környezetünkben, amikrõl még csak nem is tudunk...
Na mi lett a babával?
Köpjétek le magatokat, hogy itt ítélkeztek. Ha még hibás is a lány, semmi jogotok elítélni, rossz embernek nevezni. Kedves kérdezõ! Gondold át, én abortuszpárti vagyok, de ha a késõbbiekben szeretnél még gyermeket, szerintem inkább most Tartsd meg. Ki tudja, lesz e rá még lehetõséged
60. vagyok...jólvan a 2.terhességrõl nem tehetsz, meg én se tartottam volna meg erõszakból gyereket, de a többi saját hibából volt, meg ha már 3szor voltál terhes igazán tudhatnál védekezni de mind1 nem okoskodni akarok, azt csinálsz amit akarsz, de sztm már csak az egészséged miatt se lenne jó még1 abortusz...persze ha csak szenvedne melletted a gyerek akkor inkább vetesd el.
ejha...te aztán gyakran bekapod a legyet, mást egyszer megkaparnak aztán akkor se lesz terhes amikor akar, sztm köttesd el magad mert látom a védekezéshez hülye vagy :D
Annyira elkeserítõ, mennyi magzat hal meg a felelõtlenség miatt...mi már 2 éve várjuk, hogy megfoganjon és semmi, nem akar jönni. :((((( ez annyira igazságtalan....
Hogyan döntöttetek?
Azt azért nem hiszem el hogy óvszerre sincs pénzetek!!! Ez már felelõtlenség!! De majd akkor jössz rá, amikor közli veled az orvos hogy nem lehet gyereked.... és akkor majd legyen elõtted hogy felelõtlen voltál/voltatok! Szörnyû hogy ártatlan piciknek kell meghalniuk a felelõtlen emberek miatt...mások meg több évig próbálkoznak babával és nem jön össze nekik... az ilyeneknek mint te pedig 4x is, de minek? ....!!! 28 hetes kismama
"Valahogy" az nem jó érv, kell azért egy kis biztos alap, amire már lehet építeni... a totális semmire nem lehet meg a bizonytalanságra, de ha összeszedi magát az ember, minden sikerülhet.
Szerintem is tartsátok meg! Egy albi kijön 30ból, s ha kell itt is tudnak sokan segiteni!Facén is van több ingyen elvihetõs csopi( pl egy van ahol m ax 200ft-t lehet kérni ruháért.) Én ott vettem 5ezerért 35db bodyt. Majd irok a lányom fáradt...
Jajj...26-án van a szülinapom... Szerintem ne vetesd el, meg fogjátok oldani valahogy.
Komolyan mondom, a sírás kerülget, hogy ilyen emberek vannak! Az én történetem: 20évesen, munka nélkül, egy egyéjszakás kalandból fogant a kislányom egy FEKETE (!!!!!!) férfitól..A férfinak még a nevét sem tudom, azóta sem láttam!!! Most 2hetesen fekszik a "csoki" kislányom a karomon! Eszembe sem jutott elvetetni! Nem lettem volna rá képes!
Nem ismered a fogamzásgátlás eszközeit? Negyedszer is ugyanabba a hibába hogyan lehet esni? A nõk 99 %-a tanul az elsõ esetbõl és utána sokkal óvatosabb.
15-ös vagyok. Igazából már az is mázli, hogy megint terhes vagy. Szerintem tartsd meg ha babát szeretnél, a többi majd megoldódik valahogy. Vagy add örökbe, de ne vetesd el. Ez a baba valamiért nagyon jönni akar. Pár hónap múlva dolgozni is visszamehetnél és a párod menne gyes-re, ha te jobb munkát tudsz találni. Tudod ez nem úgy mûködik, hogy találsz egy jó munkát, megteremtitek az anyagiakat és jöhet a baba. Olyankor pont nem szokott jönni sajnos. A legjobb korban vagy, gondold át ezt az egészet!
Nekem volt 1 abortuszom 20 évesen, vert az akkori párom, drogozott és nem sorolom tovább, elvetetem. Nagyon bánom, hogy ezt tettem, felelõtlen voltam akkor. 2, 5 éve összejöttem a férjemmel, õ akkor munkát keresett én dolgoztam. Terhes lettem, elakartam vetetni, ha ciki ha nem nem volt arra se pènz. A kórházba menet elõtt 2 órával elõtte lett meg a pénz, családnak hála. De már akkor azon voltunk, hogy megtartanánk. Eljött az indulás ideje, nem voltam összepakolva... Nem mentem és a mai napig nem bántam meg. A 3. hónapban majdnem elvetéltem, nehezen viseltem a terhességet, rendbe jöttünk anyagilag. Nehéz szülés volt. Most egy 16 hónapos tündéri fiam van akire ha ránézek nagyon sokszor bánom, hogy elakartam venni az életét. Imádo , teljesen megváltoztatott. Amikor orvosokhoz kellett járni a pofám leszakadt, hogy már volt abortuszom. 23 éves vagyok, de tervezzük a testvért neki, pedig nem vagyunk milliomosok! Ennyi az én történetem! Van egy ismerõsöm 5 abortusza volt mostmár egy szép lánya... Van ilyen is! Én nem bírnék megint abortuszra menni! Védekeznék... Már bocsi, de ha diplomára van pénz, akkor nincs gyerekre? Nekem se az volt a tervem, h fiatalon anya leszek(21) ráadásul az elsõ együttlétbõl fogan... Gondolj egy kicsit arra is, h ha 30 évesen leszel és gyerek nélkül akkor milyen életed lesz... Az abortuszok... De van diplomád és jó munkád... Én nem mennék a Te helyedben!
A lepontozgatók szerint mindenki hülye, aki megdöbbent a kérdésen? Aki úgy gondolja, hogy: Na, álljon meg a menet? Mondjátok, nálatok minden rendben van???
A jövõre nézve: http://rickytanacsai.mindenkilapja.hu/html/24912287/render/n.. A jelenhez nem szólok hozzá. Mindketten jobban járunk.
Mi? Remélem kamu a kérdés...Ez nagyon durva...sógornõmnek 3 abortusza volt utána már egy babája se maradt meg akit meg szeretett volna már ( a vic az hogy ugyanolyan körülmények között amiben az 2.-3. at elvetette...) 32 éves spontán szinte kizárt hogy kihordjon egy terhességet már, lombikra meg nincs pénze. Nem fér a fejembe hogy aki tanul és dolgozik (tehát menedzselte saját életét eddig is valahogy és nem tizenéves-hogy képes 3 gyereket zsinórban elvetetni vagy akkor miért nem védekeztek akár duplán is ha már ennyire sok "hiba csúszik" a rendszerbe?)
Ha áldottnak nevezed ezt az állapotot, akkor miért akarsz negyedszer is áldatlan állapotba kerülni? Miért nem becsülöd meg, hogy az Élet újabb lehetõséget adott neked? Belegondoltál már egyszer is, mit jelent egy abortusz? Mire megint odajutsz, a baba már 8 hetes lesz. Láttad már, hogy néz ki ilyenkor? A te gyereked!
Igen, sanszos, a terhességmegszakítás nem tesz jót a szervezetnek. Persze, sokba kerül egy gyerek, de százszor inkább költök rá, mint a meddõségkezelésre! Bocsi, én a másik oldalon állok, mi sokat vártunk a babára, és megkínlódtunk érte. Ha félsz, és csak az anyagiak miatt vetetnéd el, akkor lehet, hogy nem kellene elvetetni. Ez persze a te döntésed.
Te jó ég, ha most itt lennél elõttem biztos felképelnélek! A pofám leszakad! 25évesen ennyi eszed van, és már 3 abortuszon túl vagy??? Felháborítóan felelõtlen egy nõszemély vagy, aki megérdemli hogy soha többet ne legyen gyereke! Lehet elítélni de így gondolom!!! Hallottál már olyanról hogy védekezés??? Gumi, gyógyszer...bármi! Azt aláírom hogy van olyan hogy valaki egyszer teherbe esik védekezés mellett, de 4X...?!
nagyon remélem, hogy kamu kérdés
Vannak lelketlen emberek, a kérdezõ is ilyen, ez már tuti!! Ha egy után nem nyílt fel a szeme, a negyedik után se fog... Sajnálom szegény gyermekeidet de téged nem, ha a büdös életbe nem esel majd teherbe, akkor sem.
Magyaroszágon NINCS ABORTUSZTABLETTA. Szóval, a szokásos módon meg lehet szakítani a terhességet. De persze van esélye, hogy késõbb gondjaid lesznek majd a teherbeeséssel, a baba kihordásával. Amúgy nem értem, elvileg diplomaosztód lesz, nem lehetsz olyan buta. Hogy 25 évesen nemhogy 1, de 3 abortusz után nincs annyi eszetek, hogy védekezzetek... 1 abortusz is káros, testileg, lelkileg, nemhogy 4. Szóval az is elõfordulhat, hogy nem lehet majd soha gyereked. De akkor majd ugye fogod tudni, hogy ezt minek köszönheted?
Kedves Kérdezõ! Ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.valsagterhesseg.org, és a segélytelefont, amit én fogok fölvenni: 70/2252525 Tudunk segíteni Neked! Sajnos nincs rá biztosíték, hogy lehet gyereked ezután az abortusz után, de az se biztos, hogy nem lehet. Én meggondolnám a helyedben! Az egyesületünk tud segíteni babakelengyével, ruhákkal, lelkileg is, orvost is tudunk ajánlani, aki féláron vizsgál meg, ha a mi ajánlásunkkal mész hozzá! Örülnék, ha felhívnál, vissza is tudlak hívni!
Annyira lenne káros, hogy egyre kisebb a valószínûsége annak, hogy lehessen egy megszületett babád is, nem csak 3 megölt. Miért ne tudnátok felnevelni? Ahol két ember kap enni, jut egy harmadiknak is. Dönts okosan!
Biztos a negyedik kaparására készül.
Én csak azt kérdezem, hogy HOL A KÉRDEZÕ?????? Miért nem válaszol ha már ki írt egy igen megbotránkoztató kérdést???
Szerintem éppen itt az ideje, hogy elkezd imádkozni. Ajánlom figyelmedbe a Bibliát. Ha inkább a web-et nézegeted akkor pedig a következõ oldalt: http://www.maiige.hu Tudod vannak akik hosszú éveket várnak a gyermekáldásra, és szívesen és szeretettel örökbe fogadnának egy csecsemõt. Ismeretlenül is imádkozok érted.
Olyan fiatal vagy. Add örökbe valaki nagyon vágyik rá! Èn 1hònapja vesztettem el a második kisbabám :(( . Ha megszületik és meglátod ugyse adnàd semmiért oda! Kérlek szépen gondolkozz még mielõtt eldobod magadtòl!
Gyógyszert vagy gumit kellett volna használod... de most már mindegy.. tanulj a hibáidból. Én mások hibáiból tanultam, pl. a tiédbõl is... ha nem szeretnéd elvetetni, meg nem tudod felnevelni, add örökbe. sok olyan szülõ van, akik biztos felnevelnék mert sajátjuk nem lehet.. Miért nem választod inkább ezt a módszert? Ha lehetséges akkor tudnád is a gyerekeddel tartani a kapcsolatot stb
Azért kíváncsi lennék mennyire visel meg kedves kérdezõ ez a helyzet??? Aki már a 4.abortuszt bevállalja szívbaj nélkül, azt nem hiszem hogy annyira gyötörné a lelkiismeret!!! Azért ne akarj gyereket mert "azt úgy szokás", ha ennyiszer képes voltál elvetetni õket, nem is igazán akarsz anya lenni! Kifogás amiket írsz és nem érdemled meg hogy anya légy!
Szerintem neked nem lesz gyereked. Mert nem érdemled meg hogy anya legyél. Az egy dolog hogy egyszer becsúszik és nincs más megoldás. De háromszor? Amiket felsorolsz azok csak kifogások. Úgy jársz abortuszra mint mások fodrászhoz vagy kozmetikushoz. Szerinted ez normális? Vagy olyan nehéz védekezni. Ha olyan rosszul álltok akkor abortuszra honnan volt pénz ráadásul 3x is. Az olyan nõkrõl mint te vagy meg van a véleményem.
Mondjuk igazad van. Egyszer még csak-csak, de ennyiszer nem kéne ugyanazt a hibát elkövetni más kárára. :( De a döntés akkor is az õ kezében lesz, mert neki kell mérlegelnie a körülményeket, és hogy mi lesz a jövõben.
Utolsó: Azért azt neked is látnod kellene, hogy ez az a kategória, ami már sok. Nem szoktam azonnal ítélkezni, ha vkinek volt egy abortusza. Nyilván az sem vidám dolog, azt is inkább megelõzni kellett volna, de bármibe csúszhat hiba. Még talán azt is elhiszem, hogy vki 2-szer védekezés mellett esik teherbe. Ritka, de még olyan is van. Na de 4? Diplomás ember, de arra nincsen esze, hogy védekezzen? Nem kellene az abortuszt fogamzásgátló módszernek használni. Hihetetlen számomra, hogy 3 abortuszt ki tudott fizetni (ami egyébként összesen 90 ezer forint, persze ha nem kapott rá szoc. alapon vmi kedvezményt), de kotonra, gyógyszerre vagy bármi egyéb dologra nincsen pénze.
Most attól, hogy mindennek elhordjátok, attól a kérdezõnek nem lesz jobb, de nektek sem.... Nagy hibát követett el az tény, nem szabad még egyszer megismétlõdnie, jobban kell vigyázni. Arra, hogy "lesz valahogy" , nem szabad a mai világban gyereket vállalni (szerintem), hanem legalább egy kis biztonságot megteremteni elõtte az anyagiakra nézve. Nem ismerjük a kérdezõ életét, még akkor se, ha kiteríti elénk, és ezért nem kéne leszólni ennyire a döntését. Végülis nem a mi életünk fog változni és nem a mi lelkiismeretünk. Az, hogy máshol meg nem jön össze a gyerek, az nem az õ problémája, és nem tehet róla. Remélem azért, hogy ahol akarják, oda azért megérkezik egy kis jövevény.
A mai modern technika mellette már nem valószínû, hogy késõbb gond lesz.

2 hete császármetszésem volt. Nagy a hasam, mint egy 4-5 hónapos terhesnek. Mennyi idő alatt megy le a hasam?

A terhességem alatt 20 kg-ot híztam. Vegyek hasleköt?t, vagy mi lenne jó ?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg,hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít,persze vannak szerencsésebbek is,akiken pár hét után már nem is látszik,hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom,hogy olyan ruhát vitessek be ,amikor hazaengednek,ami kb,6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni ,mert fájt a sebem.

Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg, hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít, persze vannak szerencsésebbek is, akiken pár hét után már nem is látszik, hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom, hogy olyan ruhát vitessek be , amikor hazaengednek, ami kb, 6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni , mert fájt a sebem.
szia! én is 20kg körül hiztam, 1hónapja szültem császárral. nekem is akora volt a hasam mint ha legalább 5-6 honapos lettem volna. most még nem ajánlom neked a hasleszoritot mert nem tudod ugy sem hordani a sebedtõl. szerintem várj még, én is 3hétel szülés után keztem hordani, fokozatosan csak 1-2órára, naponta többször, nekem másfél hét alatt ha hiszed ha nem látványosan kisebb lett a pocim. a férjem azt mondja most kb 4hónapos lehetek :9
Én 10 hete szültem, de még mindig nagy a hasam, pedig súlyra annyi vagyok, mint terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én 8 hónapja szültem császárral és sajnos még most is a kismama gatyót kell hordanom, mert nagy maradt a pocim. Kb. 5-6 hónapos méretû. :( Remélem diétával idõvel lemegy, csak most a szopi mellett inkább nem kísérletezek.

Mire kell vigyáznia egy 4 hetes terhes kismamának?

Legjobb válasz: Igazán csak annyi, hogy ne emeljél nehezet. Nem betegség ez az állapot. Úgy csinálj mindent mint eddig, ez a legszebb idõszak az ember életében. Élvezni kell a pocaklakó fejlõdését. Én 7. hónapig dolgoztam. Most 4 hónapos a királylányom. Nagyon sok egészséget kívánok nektek:):)

Igazán csak annyi, hogy ne emeljél nehezet. Nem betegség ez az állapot. Úgy csinálj mindent mint eddig, ez a legszebb idõszak az ember életében. Élvezni kell a pocaklakó fejlõdését. Én 7. hónapig dolgoztam. Most 4 hónapos a királylányom. Nagyon sok egészséget kívánok nektek:) :)
TErmészetesen cigi és alkohol semmiképp, de gondolom ez eszedbe se jutott. Táplálkozás: Sok zöldség, gyümölcs, rost, kerüld a feldogozott ételeket, inkább mgad készíts mindent. Perzse nem dõl össze a világ, ha néha becsúszik egy pizza, vagy egy hamburger. És lehetõéeg minnéál kevesebb cukrot fogyassz. Csak azt edd, ami jól esik. Ital: Sok folyadék. Kerüld a szénsavast, és mesterséges édesítõszereket. Inkább vizet, gyümölcslevet igyál. A kávé és az erõs teák nagy mennyiségben ártalmasak, mert vitamint vonnak el. De napi egy pohár nem árt. Mozgás: Ha sportolsz folytathatod, de vigyázz, ne erõltesd túl magad. Kerüld sérüléssel járó sportokat. De egy séta, laza torna stb jót tesz. Igyekezz minnél többet pihenni. Vitaminok: Szedhetsz terhes vitamint, de nem msuzáj, ha szedsz, akkor csak az elsõ 3 hónpaban. Szex: Nyugodtan csinálhatjátok. SEmmi baja nem lesz a babának. Persze nem kötelezõ, csak ha kívánod. Hát hirtelen ennyi jutott, eszembe. Én 9 hetesen ehhez tartom magam. Sok sikert!
Szerintem az elõzõ hozzászóló egy kicsit óvatos hiszen sokan még ilyenkor nem is tudják hogy egy kis élet fejlõdik bennük, mindent a megszokott módon csinálnak.Persze ha amúgy is oda figyeltél magadra szerintem nem kell túl aggodalmaskodnod a tested végzi a dolgát és a baba fejlõdik.Mivel még az elsõ trimeszterben vagy jóval aluszékonyabb vagy rosszul is lehetsz de ne hagyd el magad a kezdetben mert a végét már nem fogod bírni.Szedjél vitamint és örüljél hogy átélhetsz egy ilyen fantasztikus érzést majd meglátod milyen jó érzés amikor pl megmozdul.Egy 32 hetes kismama Sok sikert!!
De õ tudja, hogy terhes! Akkor miért ne vigyázhatna magára tudatosan?
Ilyenkor még bármi történhet.Túl fiatal terhesség még ez.A túlzott óvatosság rosszul is elsülhet
Szia! Kerüld ebben az idõszakban az alkoholt, cigit és a koffeint, mivel ekkor fejlõdnek a baba létfontosságú szervei. Utána már mértékkel fogyasztható koffein és alkohol is, a sört például én kívántam is - persze mértékkel. Azt mondta az összes ismerõsöm, amit kívánsz. Én kerülném a helyedben az ugrálós és kûzdõsportokat, továbbá a forró fürdõt, mivel méhösszehúzódást okoz és vetélést okozhat. A terhesség alatt mértékletesen egyél, sok gyümölcs és zöldség valamint fõ a változatosság. Én csak 32 hetesen kezdtem el szedni vitamint a nehéz székletürítés miatt. Azóta csak a hátam fáj, de már csak három hetem van hátra. Ha vigyázol magadra, akkor minden rendben lesz. Sok sikert és kitartást az utolsó hónapra. Egy 37 hetes kismama.

Egy 1éves és egy 4 éves gyermeknek vagyok az anyukája és most megint terhes vagyok. Muszéáj elvetettnem mert 3gyerek már nagyon ok lenne nem tudnám eltartani abbol afizetésöl amit párom kap. Abortuszra gyesen lévö anyukáknak milyen kedvezmény van?

Legjobb válasz: 3. vagyok, elmesélem én hogy gondolkodtam. Szintén a 3. bébi "lepett meg". Az egyik volt akkor 9 hónapos, a másik 2 éves. Babaholmik azért voltak, vannak bõven, bár 1-2 új dolog azért kelleni fog, nagyobb tételek is... Igaz, én nagyon ragaszkodtam a babához, minden nehézség ellenére is. Kerestünk másik lakást, amit olcsóbb fenntartani. A legnagyobb ovis lesz, tehát sokkal durvább nem lesz, mint eddig volt (remélem... :) ). Próbálok vmit tanulni, meg vmi akár alkalmi munkákat is vállalni, ha már így itthon ragadtam. Az a része még mindig nem reménytelen, hogy a régi helyemre vissza tudjak menni, és akkor azért nem kell éhen halnunk, sõt. Ha meg akarod oldani, akkor meg tudod oldani. Ha amúgy sem szeretnél még egy gyereket, akkor az már egész más kérdés, de ezt neked, nektek a férjeddel kell tudni. Lehet, csak kezdeti sokk, ne kapkodd el a döntést, akármi is legyen az.

3. vagyok, elmesélem én hogy gondolkodtam. Szintén a 3. bébi "lepett meg". Az egyik volt akkor 9 hónapos, a másik 2 éves. Babaholmik azért voltak, vannak bõven, bár 1-2 új dolog azért kelleni fog, nagyobb tételek is... Igaz, én nagyon ragaszkodtam a babához, minden nehézség ellenére is. Kerestünk másik lakást, amit olcsóbb fenntartani. A legnagyobb ovis lesz, tehát sokkal durvább nem lesz, mint eddig volt (remélem... :) ). Próbálok vmit tanulni, meg vmi akár alkalmi munkákat is vállalni, ha már így itthon ragadtam. Az a része még mindig nem reménytelen, hogy a régi helyemre vissza tudjak menni, és akkor azért nem kell éhen halnunk, sõt. Ha meg akarod oldani, akkor meg tudod oldani. Ha amúgy sem szeretnél még egy gyereket, akkor az már egész más kérdés, de ezt neked, nektek a férjeddel kell tudni. Lehet, csak kezdeti sokk, ne kapkodd el a döntést, akármi is legyen az.
Szia, én a a 2. babát nem akartam megrémültem (lányom 10hónapos volt )mikor megláttam a tesztet már éreztem nem akarom ez nagyon dúrván hangzik de ez volt el is mentem elintézni mindent nagy akarattal bárki bármit mondott is nekem, és mikor a kórházban a mûtétre vártam elakartam menekülni mert meggondoltam magam és hidd el jól tettem el is mentem az orvosok nagy örömére, sosem bocsájtottam volna meg magamnak ha megöletem, az a 2-hét kellett még intézkedtem, hogy rájöjjek szeretem hiszen a gyermekem és õ is szeret már a kezdetek óta és minden nélkülözést el felejtesz mikor elõször látod a gyermeked akinek te vagy az anyja akinek megmentetted az életét a saját elhamarkodott döntésed elõl..
Talán szociális alapon, 1 fõre jutó jövedelem alapján lehet. De a GYES az nem "indok". Arra nem gondoltál, hogy te is dolgozni fogsz, és akkor több pénzetek lenne? Nem addig kerül lényegesen többe, amíg pici, hanem késõbb.
Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok. Ha dolgoznál, meg tudnátok élni? Találnál munkát? Mert ha igen, akár már egy évesen bölcsis lehet és Te dolgozhatsz.Az elsõ egy évben meg nem kerül olyan sokba a pici, fõleg, hogy a nagyobbaktól sok mindent megörökölhet. Jól gondold át és ne vedd figyelembe a férjed akaratát is.
gyesen lévõknek 15e ft a 30-35e helyett mikor mész elintézni és konzulátus elé állsz akkor vidd magaddal a papírod, hogy gyes-en vagy és fele áron kell fizetni majd, nagyon sajnálom jól gondoljátok végig!!!
segély nincs rá, védekezni kéne és akkor nem kerülnél ilyen helyzetbe....
Szerintem nincs.
Szerintem sincs de az ANTSZ-nel tudsz érdeklõdni pontos információért!
A kérdező hozzászólása: Én már döntötem sajnos tudom hoghy lelekileg nagyon rosz lesz hogy megtetem de ha ránézek gyermekeimre talán enyhülni fog a fájdalmam
Biztos vagyok benne, h nagyon nehez dontes, nem errol van szo... Viszont abban is biztos vagyok h vmi nagy tevedes eredmenye az, h ilyen egyaltalan opcio lehet... Nem itelkezni akarok... Nagyon felrevezeto h a torvenyeink ezt megengedik. Ez arra enged kovetkeztetni, h helyes es megfelelo intezkedes "szukseges" esetben. Sajnos egy orult vilagban elunk... Azok a nok, akik elvetetik a babajukat atveres aldozatai... Elhiszik h ez rendben van. Utana ezzel egyutt elni sokkal borzalmasabb lesz, mint gondolnak... De akkor mar keso. Mindig van mas megoldas! Ez nem mas mint gyilkossag, biztos h nem old meg semmit, csak tonkreteszi az embert. Most meg van lehetoseged jol donteni...
Nem, ha ránézel a gyerekeidre, akkor fog elkapni a sírógörcs, hogy mit tettél a testvérükkel. Sajnos el sem tudod képzelni, hogy lelkileg mennyire lesz nagyon rossz... ha el tudnád, nem tennéd meg. Higgy azoknak, akik megtették!
Ilyen helyzetben en biznek Istenben. Mert ahova gyermekaldast ad, ott megteremti a felteteleket is. Ne a lathatokra nezz, az nem baj ha most nem tudod hogy lesz... Ez a hit lenyege. Nem veletlenul kerult a baba a pocakodba, Istennek terve van vele, kulonben nem fogant volna meg.
Én az elején még próbáltalak bíztatni. De ez a legnagyobb hülyeség, már ne is haragudj, hogy szeretnék még csak késõbb. Ha késõbb jobban fogtok állni, akkor nem mindegy hogy mikor jön az a gyerek???? Fiam, téged most kinyírlak, mert rosszul idõzítesz... Gratulálok. Ennyi erõvel az ovist is ledobhatnád a szakadékba, mert drága az ovi.
En azt nem ertem, h azt irod "belevitt ebbe az elet, h sajnos en is megtegyem"... Ezzel akarod Magad megnyugtatni? Szerintem abba vitt bele az elet, h elobb lehetsz 3 gyerekes anyuka, mint szamitottal ra. A tobbi a Te dontesed... Egesz pontosan ugy van, h Te mar most is 3 gyerekes anyuka vagy. Legalabbis az en gyerekem a fogantatastol a gyerekem. Egyebkent a mar megszuletett gyerekeid majd joggal gondolhatjak, h a veletlen szerencse folytan elnek. Ha rosszul idozitenek, mint szegeny testveruk, akkor az anyjuk bizony oket is kinyiratta volna...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen az utolsó két válasz adónak a jo választ nem tudom ha ugyanilyen helyzetbe lennének akkor ök mit csinálnának szerintem ök is elgondolkoznának nagyon csúnyán fogalmaztad meg hogy kinyirom a gyermekemet szerintem ez nagyon szemtelen megfogalmazás azért irok ide hogy kapjak egy kis segitséget vagy esetleg támogatást cserébe ezt kapom nagyon szépen köszönöm
Olvasd el újra a 3. Választ, abból kiderül mit tettem ilyen helyzetben. Nem hiszem, hogy rosszul kéne érezném magam, amiért ez a véleményem. Az utolsó elõtti.
Bocs, a 8.-ban írom le...
Keringett az interneten egy beszélgetés, orvos, és beteg közt... NÕ: Doktor Úr, abortuszt szeretnék kérni... DR: És miért? NÕ:Mert terhes maradtam, és nem tudom nevelni a 2 gyereket DR: Akkor öljük meg a 4 évest, és akkor ennek a gyereknek adjunk lehetõséget...nem mindegy melyiket öljük meg? NÕ: Na de Dr Úr, miket nem mond? Hogy ölném meg a gyerekem? DR: Miért, most mit kért tõlem? Ugyan ezt...
Anno én is elakartam vetetni a babát....a mûtõ ajtóból fordultam vissza...és milyen jól tettem!!! Soha nem bocsájtottam volna meg magamnak... 5 gyerekes anyuka!
29-es vagyok. Hat ha tenyleg ez a legfontosabb most, nyugodtan helyettesitsd a "megol" vagy "meggyilkol" szavakkal, a lenyegen ez nem valtoztat... A babad biztos irigyelne a problemadat... Semmi szemtelen nem volt ebben, de engem is felhaborit h ez az igazsag... Ha tudnad mennyire, akkor rajonnel milyen visszafogottan irok. Komolyan sirni tunek attol amire keszulsz, pedig nekem a babad 1 a sok kozul, nem a sajatom. Tudod o elni szeretne, ugyanugy ahogy Te vagy en... A masik, h nem fugg semmilyen helyzettol, h megolnem-e a gyerekem... Ezen nincs mit gondolkodni! Extrem kilatastalan esetben azon gondolkodnek, h hogy tudnam megoldani h ne adjam orokbe es mindent megmozgatnek ezert... Mert az is borzaszto fajdalmas lenne, de egesz mas ha a gyerekemnek eselyt adtam a boldog eletre. Ez tenyleg bizonyos esetben lehet a maximum, amit vki tenni tud erte. Es ilyenkor ez egy "szep", anyahoz melto megoldas...
A kérdező hozzászólása: na hát nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek nehogy azt higgye valamelyikõtök is hogy ez nekem annyira kõnyû döntés volt és hogy nem fáj mert higgyétek el nagyon fáj biztos hogy nagyon rossz lesz de nem csak azt kel nézni hogy megvannak a babaruhák meg ilyenek lesz még az a gyerek nagy is amikor már sokba fog kerülni szeretnék még gyereket de még várunk vele mert még fiatal vagyok.Életem során végig az abortusz ellen voltam de belevitt ebe az élet hogy sajnos én is megtegyem
Egy elottem szolohoz csatlakoznek... Nezd meg YouTube-on a Nema sikoly c. kisfilmet! Egyszeruen nincs jogunk kioltani egy emberi eletet, akarmilyen kicsi meg. Egy 6 hetes babanak mar dobog a szive... A 12. hetre pont ugy nez ki mint egy ujszulott, csak miniben... Ezt a kis embert kaszaboljak szet brutalisan egy abortusz soran... :(((
Atyaég, 17-es! "Féláron" van? Jó, hogy nem "akciósan"! Vagy "on sale"... Miért nem adod örökbe? Akkor nem kellene meghalnia a babádnak.
A kérdező hozzászólása: igen tuodm a pátrom is megakarja tartani de egy éve szültem nem tudom mit csináljak
A kérdező hozzászólása: kössz szépen védekeztünk elöitéletek. 5 még te is kerülhetsz ilyen helyzetbe
nézd meg youtube-on a néma sikolyt és utána dönts!!Elõre is bocsi de ezt ha megnézed sosem döntesz abortusz mellett.
ne menny szerintem abortuszra, én megtartanám a helyedben, a párod viszont keressen egy jobb munkahelyet!már sima szakmunkások is kapnak jól fizetõ állást külföldön! nem szabad "megölni"azt a babát!
A kérdező hozzászólása: ez biztos hogy 1500ft gyesen lévõkneek mert ez nagyon fontos lenne hgy tudjam pontosan
Nem a kérdéshez tartozik, de azt hiszem a 9 válaszoló írta hogy keressen munkát ls tegye bölcsibe a gyereket. Nem tudom hol laksz, delehet hihetetlen de sok helyne nincs lehetõsg bölcsibe tenni a gyereket. Kis város ahol lakunk 20 férõhelyes bölcsi van, ja és kb . 25 km körzetben nincs bölcsõde és vannak az országban olyan helyek ahol még iskola sincs akkor gondolod bölcsõde van?
Szia. Sajnos tudom pontosan a választ! Semmi engedmény nincs senkinek. 30 ezer ft az abortusz. Akkor nem kell fizetned, ha súlyosan fogyatékos gyermek után kapsz emelt családi pótlékot. Ennyi...sajnos tapasztalat... :-(
ez olyan igazsagtalan :( en miota szeretnek babat, megse jon, mas akinek van meg mar nem bírná /akarna :(
Igen féláron van annak aki Gyes-en van, 15 ezer körül van. N
Bocs, hogy nem válaszolok a kérdésre, de: aki a néma sikollyal jön állandóan, attól agyvérzést tudok kapni. Én megnéztem és mégis elvetetném a gyerekem, ha rákényszerülnék. A másik, hogy nem elsõ gyereke, szóval nyilván tudja, hogy IGEN, ez az én gyerekem, és igen, ezt fogom vele tenni. Illetve bírom ezeket a van babaruhánk meg kapunk kiságyat a rokonoktól dolgokat... És amikor majd idõsebb lesz? Meg iskolába jár? Meg egyetemre akar menni több száz ezer Ft/szemeszter költségekkel? És ha a párjának akkor sem lesz jobb munkahelye? Ezzel dobálózni is könnyû, hogy keressen másik munkahelyet. Nem tudom, melyik országban éltek... Kérdezõ, kívánok neked sok sikert a jövõben, bárhogy is lesz.
9-es vagyok. Igen, nálunk minden gyereket fel tudnak venni a bölcsibe, ahol van munkáltatói igazolás. A másik, hogy én csak arra utaltam, hogy most kap a kérdezõ kb.25 ezret. Ha visszamegy dolgozni (hangsúlyozom, nem tudom a szakmáját, a lehetõségeket, stb.), akár 100-al, sõt többel is nagyobb lehet a bevétel. És akkor rögtön nem gond a megélhetés. Nehogy az elsõ pánikjában döntsön a kérdezõ, majd nagyon megbánja.
Ha elveteted, azt egy eleten at banni fogod. De ha megszuletik, latod milyen edes, milyen szep, latod ahogy fejlodik, vmiben Rad hasonlit, vmiben a parodra... Beloletek van. Ha megtartod, azt nem tudod megbanni soha. Nezz ra a masik 2 gyerekedre. Ugye bele sem tudsz gondolni, h esetleg nem tartottad volna meg oket. Mennyi mindenrol lemaradtal volna. Ugyanigy leszel a harmadikkal is, amint a karodban tartod. Es halat fogsz adni, h jol dontottel. Egy elet van Benned, ne oltsd ki...

Tisztelt doktor úr! A férjemmel szeretnénk még egy gyermeket és van már egy 4 éves kislányunk. Július 11-én kellett volna megjönni a menstruációmnak, de még semmi, vettem egy terhes tesztet, 5 nappal aktus után csináltam meg, ami negatív lett, de amikor e

Tisztelt doktor úr! A férjemmel szeretnénk még egy gyermeket és van már egy 4 éves kislányunk. Július 11-én kellett volna megjönni a menstruációmnak, de még semmi, vettem egy terhes tesztet, 5 nappal aktus után csináltam meg, ami negatív lett, de amikor elvégeztem utána néztem meg, hogy lejárt. Azóta nagyobb étvágyam van, a melleim nagyon feszülnek és fájnak, olyan érzés, mintha szoptatós anyuka lennék és teli lenne tejjel. Lehet, hogy mégis terhes vagyok vagy valami komolyabb problémám van? Sajnos a nőgyógyászom 3 hét szabin van, és nem tudok addig elmenni. Várom a válaszát! Üdvözlettel Annamária

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A terhességi vizelettesztek már a vérzéskimaradás első napján ki tudják mutatni a fogamzást, amennyiben az bekövetkezett. Ez alapján tudja a továbbiakat intézni, ehhez nem szükséges a nőgyógyászával való személyes találkozó. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A terhességi vizelettesztek már a vérzéskimaradás első napján ki tudják mutatni a fogamzást, amennyiben az bekövetkezett. Ez alapján tudja a továbbiakat intézni, ehhez nem szükséges a nőgyógyászával való személyes találkozó. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! A férjemmel szeretnénk még egy gyermeket és van már egy 4 éves kislányunk. Július 11-én kellett volna megjönni a menstruációmnak, de még semmi, vettem egy terhes tesztet, 5 nappal aktus után csináltam meg, ami negatív lett, de amikor e

Tisztelt doktor úr! A férjemmel szeretnénk még egy gyermeket és van már egy 4 éves kislányunk. Július 11-én kellett volna megjönni a menstruációmnak, de még semmi, vettem egy terhes tesztet, 5 nappal aktus után csináltam meg, ami negatív lett, de amikor elvégeztem utána néztem meg, hogy lejárt. Azóta nagyobb étvágyam van, a melleim nagyon feszülnek és fájnak, olyan érzés, mintha szoptatós anyuka lennék és teli lenne tejjel. Lehet, hogy mégis terhes vagyok vagy valami komolyabb problémám van? Sajnos a nőgyógyászom 3 hét szabin van, és nem tudok addig elmenni. Várom a válaszát! Üdvözlettel Annamária

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A terhességi vizelettesztek már a vérzéskimaradás első napján ki tudják mutatni a fogamzást, amennyiben az bekövetkezett. Ez alapján tudja a továbbiakat intézni, ehhez nem szükséges a nőgyógyászával való személyes találkozó. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A terhességi vizelettesztek már a vérzéskimaradás első napján ki tudják mutatni a fogamzást, amennyiben az bekövetkezett. Ez alapján tudja a továbbiakat intézni, ehhez nem szükséges a nőgyógyászával való személyes találkozó. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mely főiskolákon van a legtöbb állami finanszírozott hely? Hogyan tudja egy 4, 9 es tanuló a felvételi esélyeit növelni, ha nem terhes, ork, fogyatékos, és még pénze sincs?

Legjobb válasz: nyelvvizsgával, emelt érettségivel sokan azt csinálják, hogy mondjuk egy nagyszülõhmz átiratkoznak minta ott laknának és tán ilyenekért kapnak pontot

nyelvvizsgával, emelt érettségivel sokan azt csinálják, hogy mondjuk egy nagyszülõhmz átiratkoznak minta ott laknának és tán ilyenekért kapnak pontot
Pontosítanám az elsõ hsz-t: TÖBB nyelvvizsgával, NAGYON JÓ emelt érettségiKKel.
semmit nem ér hogy 4.9es tanuló vagy:D fõleg hogy minden suliban máshogy osztályoznak és mondjuk amire te megkaptad az 5öst valaki csak 2est. Itt már csak az számit hogy mennyire vagy jó a nyelvekbõl és mennyi nyelvvizsgát tudsz letenni, valamit mibõl van kiemelkedõen jó, és abból mennyire magas százalékos érettségit tudsz irni. Nálunk pont a 4.9es tanulók nem értek el semmit, mert azt hitték olyan okosak mindenbõl közbe meg semmit sem tudnak kiemelkedõen. Ezzel nem bántani akarlak, gratulálok hogy ilyen jó vagy, de ez az érettséginek csak a 10%án számit, sõt ha valaki dupláz akkor még ott sem.:D
Ha szóba jöhet természettudományos szak is, akkor oda nem kell nagyon törõdnöd a pontokkal, 400 körül már jó vagy. Ha másban gondolkozol, akkor legalább egy emelt szintû érettségi + felsõfokú nyelvvizsga, de ha van két felvételi tárgy amibõl jó vagy, akkor két emelt szintû több pontot ér.
Legtöbb államilag finanszírozott helyet kapó fõiskolák: - Eszterházy Károly Fõiskola 630 (mûvészetközvetítés, bölcsészképzés, informatika) - Nyíregyházi Fõiskola 625 (fõleg informatika + mûszaki képzés + mûvészetközvetítés) - Kecskeméti Fõiskola 510 (fõleg informatika + mûszaki képzés) - Dunaújvárosi Fõiskola 310 (fõleg informatika + mûszaki képzés)
- BGF 235 (fõleg informatikai és gazdasági képzés)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de nem magamnak érdeklõdök, Hozzáteszem sajnos nem is értek ezekhez a dolgokhoz, és még egy kérdés ? Ha az - Eszterházy Károly Fõiskola 630 (mûvészetközvetítés, bölcsészképzés, informatika) -ra sikerülne a felvétel, bizonyos idõ elteltével van e lehetõség átkerülni valahogy az ELTE Btk történelem szakra ?
Fõiskoláról egyetemre nem hinném, hogy csak úgy át tudja magát kérni valaki. Újrafelvételit gondolnék.
Fõleg enm egy noname fõiskoláról egy jónevûre...

Kettö gyermekem van, egy 10 hónapos és egy 4 éves, nem tudom miárt de megint elkezdtem azt érezni hogy milyen jó lenne terhesnek lenni, pedig nemigazán szeretnék 3. babát. Normális ez az érzés?

Legjobb válasz: igen, ismerõs nekem, is, mi most a negyediket várjuk, olyannyira belejöttünk :-) szeretek várandós lenni, minden nyûgével együtt olyan jó visszagondolni is rá :-) ha nagyon vágysz rá, és az anyagiak is engedik, akkor miért is ne? jó a nagycsalád,de rengeteg türelem, megértés és tolerancia szükséges hozzá :-)

igen, ismerõs nekem, is, mi most a negyediket várjuk, olyannyira belejöttünk :-) szeretek várandós lenni, minden nyûgével együtt olyan jó visszagondolni is rá :-) ha nagyon vágysz rá, és az anyagiak is engedik, akkor miért is ne? jó a nagycsalád, de rengeteg türelem, megértés és tolerancia szükséges hozzá :-)
Nekem egy 5 és egy másfél éves fiam van, de én is így érzek......
Nekem nem múlt el a harmadik után, sõt, elhatalmasodott rajtam, hogy soha többé nem élhetem majd át. már most rendezgetem a fejemben, hogy ez az utolsó, élvezzem ki minden pillanatát, még azt is, mikor a wc mellett görnyedek fél napja :-) ne küzdd le, mert késõbb még rosszabb lesz, meg fogod bánni, hogy nem vállaltad be :-(
szia én most a harmadikkal vagyok 20hetes terhes de már az jár a fejem be hogy milyen jó lenne egy negyedik is de az anyagiak már nem engedik úgy hogy hajrá. 20km két gyermek édesanya
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem azt mondta az egyik ismerösöm hogy a 3. baba után ez elmulik.
Szia! Én a harmadikkal vagyok 25 hetes km.Nagyon élvezem minden pillanatát, fõleg mert szerintem már nem lesz több babám.35 éves vagyok, késõbb már öregnek érezném magam(bocsi senkit nem akartam megbántani).Aztán soha nem lehet tudni:) ! Az én gyermekeim 8 és 6 évesek és már nagyon várják a kis tesót.Jó látni õket ahogy örömködnek minden uh fotónál, és ahogy simizik a hasam az páratlan értés!
Esélyes, de egy teszttel a végére járhatsz a dolognak.
Szia!Én ugyanígy vagyok, bár mivel nem pontosak a ciklusaim, késhet már 3 napot, de még meg is jöhet akár 3 nap múlva..Remélem, nem fog.. :) Neked is szorítok!
Szia! Az elõzõ válaszoló vagyok.. Tegnap reggel(34.napon) halvány +-at teszteltem! :) ) Veled mizujs?
A kérdező hozzászólása: szia!!!!!! gratulálok neked!!!! nekem sem jött meg azota..10napja.. még nem akarom elkapkodni..
Szia! Köszi szépen! :) ) Szerintem nem kapkodod el, már nyugodtan megcsinálhatod! Írj majd, mizujs! :) )
A kérdező hozzászólása: rendben van !!!! köv. héten megcsinálom!
na?:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!