Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 gyerek hany (5 db)

Egy 4 eves gyerek hany kilo kell legyen?

Kisfiam 4 eves es a nagyszulok ketsegbe vannnak esve mert egy kicsit sovanyka, de soha nem is volt ,,nagy,, etvagyu gyermek. A doktorno azt mondta, hogy hagyjam mert eszik annyit amennyi neki kell. Kosz a valaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem sincs elõírva, hogy hány kilónak kell lennie. Úgyis esznek a gyerekek, ha éhesek :)

Szerintem sincs elõírva, hogy hány kilónak kell lennie. Úgyis esznek a gyerekek, ha éhesek :)
Azt hiszem, ha kórosan sovány lenne, a doktornõ nem ezt válaszolta volna. Tényleg ne izgulj, nem lehet mindenki kövér :o)
szia nekem is ezt mondták mindig hogy sovány lányom(4éves és 17kilo és 100cm). ha a doktornö nem mondja hogy sovány akor nincs baj.majd elkezd hizni nyulni!
Hát erre nincs elõírt adat. Nekem a 4 éves kislányom 22 kiló. A 7 éves bátyja pedig 20. De én mindkettõt imádom :D

Hány cm-es gyerekre jó egy 4-es harisnya?

Legjobb válasz: Kb 116 cm -esre! Itt van egy mérettáblázat is: http://www.harisnyadiszkont.hu/component/page,shop.product_d.. pusz

Kb 116 cm -esre! Itt van egy mérettáblázat is: http://www.harisnyadiszkont.hu/component/page, shop.product_d.. pusz
A kérdező hozzászólása: Köszi:)


Tud segíteni v. ki a matek házimnál? Egy vizitúrán, ha minden csónakban 4 tanuló ülne, akkor 12 tanulónak nem jutna hely, ha viszont minden csónakba 6-an ülnének, akkor még 3 hely üresen maradna. Hány csónak és hány gyerek van?

Legjobb válasz: Egyszerû kétismeretlenes egyenlet: x = gyerekek száma y = csónakok száma 1) y * 4 = x - 12 2) y * 6 = x + 3 1)/2) 4 / 6 = (x - 12) / (x + 3) 4x + 12 = 6x - 72 2x = 84 x = 42 visszahelyettesítve: y = 7,5 Tehát 44 gyerekre jut 7 és fél csónak! :-D Remélem elszartam valahol, mert, ha tényleg ilyen feladatokat kell a mai isiseknek megoldani, hát...

Egyszerû kétismeretlenes egyenlet: x = gyerekek száma y = csónakok száma 1) y * 4 = x - 12 2) y * 6 = x + 3 1)/2) 4 / 6 = (x - 12) / (x + 3) 4x + 12 = 6x - 72 2x = 84 x = 42 visszahelyettesítve: y = 7, 5 Tehát 44 gyerekre jut 7 és fél csónak! :-D Remélem elszartam valahol, mert, ha tényleg ilyen feladatokat kell a mai isiseknek megoldani, hát...
A kérdező hozzászólása: Légyszi segíts még megmagyarázni, hogy jött ez ki?? 1)/2) 4 / 6 = (x - 12) / (x + 3)
elsõ: jól számoltál, a feladat rossz. De ez már abból látszik, hogy a csónakokban akár 4en, akár 6an ülnek, ez mindig páros sok csónakost jelent, márpedig az egyik szám a tanulók száma - 12, a másik meg +3, szóval ezek közül az egyik páratlan lesz mindenképp.
Na, az elsõ vagyok: > Eddig értettem csak: > yx4=x-12 > yx6=x+3 > > Légyszi segíts még megmagyarázni, hogy jött ez ki?? Már az összevonánál > elakadtam, köszönöm elõre is!!!:) > 1)/2) 4 / 6 = (x - 12) / (x + 3) A két egyenlet mindkét oldalát elosztom egymással: 4y/6y -> 4/6 = (x-12)/(x+3) (mivel kiesik az osztás során az egyik ismeretlen, csak az x marad) Ez már egy könnyen megoldható egyismeretlenes lineáris egyenlet.
utálom a matekot BOCS http://csetneki.hu/calc/ de ez malyd segít
Utolsó: ahogy látom, a magyar sem az erõsséged.

Mennyit, hány percet nézhet tévét egy nap egy 3-4 éves gyerek?

A fiam mesefilmekre van "rákattanva" Sam a t?zoltó, Dínó expressz, Bob mester. Mindennap nézné legszívesebben és nem csak egy részt, hanem sír és hisztizik még további részekért.Teljesen eltiltani nem akarom, de nem szeretem hogy ha órákat megy.

Legjobb válasz: Lehet hogy sokaknak nem fog tetszeni a válaszom, de nálunk ez a helyzet: 2 kisfiammal vagyok itthon, most hogy rossz idõ van és kimenni sem tudunk, elég sok mesét néznek. Szinte egész nap a minimax megy a tévében, nem ülnek elõtte non-stop, de a kedvenc meséiket végignézik. Elkapcsolni nem hagyják, mert jaj anya nézzük... Egyébként szépen eljátszanak/eljátszunk, de "háttérzajnak" kell a tv. Meg aztán ha õszintén magunkba nézünk, ebben a hülye idõben mit csinálunk mi felnõttek? Mi is szeretünk (én legalábbis) elnyúlni a tv elõtt vagy leülni a számítógép elé. :)

Lehet hogy sokaknak nem fog tetszeni a válaszom, de nálunk ez a helyzet: 2 kisfiammal vagyok itthon, most hogy rossz idõ van és kimenni sem tudunk, elég sok mesét néznek. Szinte egész nap a minimax megy a tévében, nem ülnek elõtte non-stop, de a kedvenc meséiket végignézik. Elkapcsolni nem hagyják, mert jaj anya nézzük... Egyébként szépen eljátszanak/eljátszunk, de "háttérzajnak" kell a tv. Meg aztán ha õszintén magunkba nézünk, ebben a hülye idõben mit csinálunk mi felnõttek? Mi is szeretünk (én legalábbis) elnyúlni a tv elõtt vagy leülni a számítógép elé. :)
Reggel nézheti kb. 15-20 percet. Délután, ha hazaértünk, akkor bekapcsoljuk neki a mesét olyan 17 óra körül és nézheti a 18:30-as híradóig. Persze nem ül ott végig, de mesére kell hogy legyen kapcsolva :-) összességében délután is kb. fél órát nézi.
Én biztos le leszek most pontozva. Nálunk lányomnak van saját tévéje a szobájában, hogy mi is nyugodtan tévézhessünk. Mindig meg, ha hazaérünk bekapcsolja a minimaxot. Mondja, ha "csúnya mese" van, akkor inkább kapcsoljunk DVD-t. Rengeteg DVD-je van, nagyon szereti õket, de mellette rajzol, babázik, gyurmázik szóval játszik. Ha jó idõ van, akkor max egy-másfél órát néz mesét, mert inkább kint vagyunk. És, az egyik válaszoló írta, hogy a gyermeke beszédét hátráltatta a tv. Hát nálunk nem. Elsõ szava Elmo volt kb. 1 évesen. Másfél évesen összetett mondatokban beszélt. Két évesen felismerte az alap színeket, és alap formákat (Mickey Egér játszótere hatására). Nagyon jó a memóriája, pont tegnap mondták az ovónõk. Ezenkívül, imád olvasott mesét is hallgatni. Szóval lehet lepontozni. :)
En megkerdeztem az orvost, 1 orat mondott, ami meg nem karos
egész álló nap megy :) nézi is, közben játszik, játszunk, kijön velem segíteni, öcsizik (féléves babám van mellette), beszélgetünk, elmegyünk sétálni, telik a nap, de mikor otthon vagyunk, mese megy. ez van. Okos, normálisan fejlõdõ gyerek. Minek korlátoznám be a mesenézést? Minimax sose, semmilyen mesecsatorna nem megy, gyûlölöm õket, csak a mi dvd-ink amiket megnéztem és tudom hogy semmi ijesztõ, nyomasztó nincs bennük Van vagy 20 ilyen mesénk. Ha odaülsz mellé míg nézi, figyeled mi érdekli belõlük, elmagyarázol mindent, semmi baja nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Én is azt szeretném megtalálni, azt a mértéket, ami még egészséges. Az édességet se akarom tiltani épp ezért hogy nehogy késõbb pont amiatt váljon valami haj de érdekes és fontos dologgá a csoki, vagy bármilyen édesség. Köszi a válaszokat!!!
Nálunk is szinte egész nap megy a tv.De csak a meselemezek és nem ül elötte egész nap.Sokat játszunk együtt de nekem is megvan a dolgom fõzés takaritás stb, és ilyenkor könnyebben elvan a szobába.Játszik és nézi a tv-t.
en nem vagyok az a szigoru anyuka, aki nem engedi a tv-t, meg az edesseget... az en meglatasom szerint a napi fel ora teljesen rendben van, abban nincs semmi karos.
A kérdező hozzászólása: Igen nálunk is volt korábban hogy "alapzajnak" ment a tévé de már több mint egy éve leszoktunk róla (nehezen indult a fiam beszédje és egy logopédus azt mondta a tévé hátráltatja) mikor alapzajként ment akkor érdekes módon sose nézte, nem érdekelte. Most egy 2-3 hónapja "ragadt" rá a képernyõre, és kifejezetten végignézi a mesét, ha többször megnéztük már, akkor mondja a szereplõkkel együtt a szöveget, és ha nem megy a mese akkor továbbjátssza a történetet a kis játékaival. Szóval ezért is érdekelne, hogy ha valóban odatapad a képernyõre és nézi folyamatosan akkor abból mennyi az vajon ami nem káros??
az nem sok :) nalunk is megy delutan a tv, altalban minimax, v jimjam, nem nezi, de a meseken kell, h legyen a tv, hha odapillanat, meglegyen a lelki beke. 1-2 mese van persze, amit vegignez.
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy gondoltam hogy 15-20 percet max. délelõtt meg mialatt engedem a fürdõvizüket (van egy kisebbem is) meg elõkészülök a fürdéshez azidõ alatt is egy részt megnézhet az is olyan 15 perc. Remélem ez nem sok...
Neked kell eldöntened, hogy mennyi fér bele, alkotni egy szabályt, és akkor azt következetesen betartani. Nálunk például heti 3 ún. "dvd-nap" van, ami azt jelenti, hogy szerdán, pénteken és valamelyik hétvégi napon nézhet egy DVD-t, ha egész estés mesét választ, az akkor is max. másfél óra, ha epizódokból álló mesére esik a választása, akkor pedig max. 2 részt engedélyezek, hosszúságtól is függ. 4 éves.
A kérdező hozzászólása: Én írtam hogy azért kapcsoltuk ki mert hogy talán az IS akadályozhatta. Ezt nyilván bebizonyítani nem lehet és azóta persze beszél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!