Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 gyerek (181 db)

Mivel lehetne rávenni egy 4 éves gyereket hogy egyen zöldséget gyümölcsöt?

Ugyanis a barátn?m kisfia semmi ilyet nem hajlandó megenni csak a csipsz,csoki,kekszek,hamburger pizza.Hiába kinálják egészséges kajával az nem kell neki,meg se hajlandó kóstolni inkább nem eszik,az étvágya is nagyon rossz,ja és a vizet se issza magába.

Legjobb válasz: Gondolom ez a 4 éves gyerek nem magától döntött úgy,hogy ilyen szemeten nevelkedjen.Tehát elõször azt kellene meggyõzni az egészségesebb táplálkozásról,aki ezt megveszi és odaadja neki.Ha nem kap ilyen ételeket megeszi az egészségesebbet is hiszen nincs saját jövedelme,amibõl vásárolhatna magának.Csak normális ételeket vegyenek és fõzzenek neki,esetleg(lehet kicsit durva) meg kell neki mondani,ha nem eszi meg a norm. kaját nincs számítógép,TV vagy nem mehet ki játszani....Egy ennyi idõs gyerek ezt már megérti.

Gondolom ez a 4 éves gyerek nem magától döntött úgy, hogy ilyen szemeten nevelkedjen.Tehát elõször azt kellene meggyõzni az egészségesebb táplálkozásról, aki ezt megveszi és odaadja neki.Ha nem kap ilyen ételeket megeszi az egészségesebbet is hiszen nincs saját jövedelme, amibõl vásárolhatna magának.Csak normális ételeket vegyenek és fõzzenek neki, esetleg(lehet kicsit durva) meg kell neki mondani, ha nem eszi meg a norm. kaját nincs számítógép, TV vagy nem mehet ki játszani....Egy ennyi idõs gyerek ezt már megérti.
Szerintem ha igazán éhes lesz, akkor megeszi a zöldséget, gyümölcsöt is.Az én barátnõm is azt mondta, hogy a gyerekének rossz az étvágya.Persze, mert õ is ilyenekkel tömte a gyereket.Aztán egy hétig én vigyáztam rá és érdekes, hogy evett szépen reggelit, ebédet, és még õ kért almát.Szóval, ne azt csinálják, hogy fiam, nem kéred a spenótot?Akkor egyél egy kis csokit, hogy legyen mégis valami a pocakban.Majd ha éhes lesz, enni fog.Esetleg ebéd után egy pici nasi.
"éhen még nem halt gyerek aki elé ételt tettek" le kell állni az egészségtelen ételekrõl, és rá kell állni az egészséges táplálkozásra. amikor elég éhes lesz meg fogja enni! Nincs azzal semmi gond, ha nem eszi az elsõ nap, maj eszi másnap, v agy harmadnap... Még jó, hogy ha csokit kap, nem kívánja a csokinál jóval kevésbé édes gyümölcsöket, és a jó sok szénhidráttól eltelítõdik a gyomra, nem is fogja kívánni a zöldségeket.... a "konyhafõnököt" kell jobb szokásokra bírni :)
Tudod a baratnod megerdemelne hogy a gyereke eleteben ne is egyen mast csak a chipseket meg a hasonlo mergeket. De Ur Isten szegeny gyerek!!! Most 4 evesen kulonben eleg idoben aggodik a kedves baratnod, nem gondolod?Eddig mit csinalt? Talan nem kellene venni neki a sok marhasagot, azokat egye a baratnod. Adjon a gyereknek fozeleket, es gyumolcsoket. Es ne menjen a gyerekkel bevasarolni. Csak gyumolcsot es zoldseget vegyen otthonra, hat en nem tudom mit irjak, mert most nagyon felhuztam magamat.

Hova érdemes menni Bécsbe a vásáron kívül egy 9hónapos és egy 4 éves gyerekkel?

Legjobb válasz: A Schönbrunni kastélyba - na nem igazán a kastély rész miatt :) bár az is gyönyörû, fõleg a parkja, hanem a mellette levõ állatkert és labirintus miatt. Tavaly voltunk az akkor 3 éves fiammal és nagyon tetszett neki. Kötelezõ látnivaló a Maria Hilfer Strasse, kb mint nálunk a Váci utca. Ami nekem személy szerint még nagyon bejött, az a zöldség és gyümölcspiac, ott is ebédeltünk, szuper volt. Amúgy én is egy 4 éves és egy 9 hónapos gyerkõc anyukája vagyok:)

A Schönbrunni kastélyba - na nem igazán a kastély rész miatt :) bár az is gyönyörû, fõleg a parkja, hanem a mellette levõ állatkert és labirintus miatt. Tavaly voltunk az akkor 3 éves fiammal és nagyon tetszett neki. Kötelezõ látnivaló a Maria Hilfer Strasse, kb mint nálunk a Váci utca. Ami nekem személy szerint még nagyon bejött, az a zöldség és gyümölcspiac, ott is ebédeltünk, szuper volt. Amúgy én is egy 4 éves és egy 9 hónapos gyerkõc anyukája vagyok:)
ja és este a Práter!!
A kérdező hozzászólása: Köszi az állatkertre gondoltunk mi is, csak nem tudom hogy ilyenkor télen az állatok rendesen láthatóak e vagy a hideg miatt be vannak valahova zárva?

Hot Wheels pályák közül meliket érdemes megvenni egy 4 éves gyereknek? Nektek melyik jött be?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy melyiket érdemes, de azt igen, hogy melyiket nem. Mi vettünk a gyerkõcnek egy buborékos autómosót, amiben elvileg egy színváltós autó is van. Na, hát az autó semmi körülmények között nem váltja a színét, kell hozzá még egy pár dolog, hogy mûködésbe tudd hozni, és szerintem gagyi az egész. Kibontotta a gyerkõc nagy örömmel, összeraktuk, aztán szaladhattunk még elemért, buborékfújóba való utántöltõért, és még jeget is kellett csinálni hogy mûködésbe tudjuk hozni. Most gondolhatod, mennyire volt letörve a gyerkõc, hogy nem tudta azonnal kipróbálni. :((( Remélem a többi pálya nem ennyire rossz.

Azt nem tudom, hogy melyiket érdemes, de azt igen, hogy melyiket nem. Mi vettünk a gyerkõcnek egy buborékos autómosót, amiben elvileg egy színváltós autó is van. Na, hát az autó semmi körülmények között nem váltja a színét, kell hozzá még egy pár dolog, hogy mûködésbe tudd hozni, és szerintem gagyi az egész. Kibontotta a gyerkõc nagy örömmel, összeraktuk, aztán szaladhattunk még elemért, buborékfújóba való utántöltõért, és még jeget is kellett csinálni hogy mûködésbe tudjuk hozni. Most gondolhatod, mennyire volt letörve a gyerkõc, hogy nem tudta azonnal kipróbálni. :((( Remélem a többi pálya nem ennyire rossz.
Nekünk van egy pár de egyikkel sem vagyok elégedett.Én biztos egyet sem vennék a fiamnak a nagyszülõk hozták.
nekünk a 8 éves fiamnak falipályálya van szereti is csak néha a ragaszto elenged és leesik .


Nyáron megyek egy angol családhoz dolgozni. 4 gyerek +2 szülő. Vettem nekik egy-egy könyvet. Mit írjak nekik a könyvekbe?

Milyen idézetet írjak bele az elejébe? Vagy egyáltalán mit írjak bele? Ha lehet akkor mindenkinek mást szeretnék írni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz

Tudsz tobbet azon kivul, hogy 4 gyerek meg 2 szulo? Milyen konyvet vettel nekik? Ha tobbet tudsz roluk, valamint a konyv amit vettel nekik tartalmilag mirol szol, valoszinu ki is deritheto, hogy mit irj bele. Ha vegkepp nem megy...akkor a sablon: Thanks, for the fantastic four weeks! I had the time of my life! It was a great experience. I hope that I'll see you soon in Hungary, Love, xyz
A kérdező hozzászólása: A szülõknek: Magyarország gyöngyszemei (3 nyelvû könyv /magyar, angol, német/) Gyerekeknekek pedig kifestõ könyveket. Mert azt írták, hogy a gyerekek nagyon szeretnek színezni és rajzolni. Az anya pedig azt írta, hogy szeretnének többet megtudni Magyarországról.
És akkor akarod odaadni, mikor mész, vagy amikor eljössz? Mert az elõzõ hozzászólás a második verzióra jó. Ha mindjárt odaadod akkor én a gyerekekébe nem is írnék semmi mást csak max. hogy "From xy to xy from Hungary". A felnõttekébe is csak hasonlót.
Az elso hozzaszlo vagyok. Sajnos nagyon igaza van az elso hozzaszolonak...en az USA-ban elek es hat igen, nagyon kevesen ertekeltek a dolgokat amit nagy szeretettel ajandekoztam....es igen, a konyakmeggy -amit nagyon nehezen szereztem be - meg mindig ott figyelt vagy 3 ev utan is a szekrenyben... Nekem szarul esett de megtanultam, hogy ez anyagihelyzet es gyereknevelesi taktika eredmenye. A baratnom gyerekei pl. imadnak mindent ami magyar de oket pici koruk ota ismerem. Szoval ne vidd tulzasba az ajandekozast ez tobb mint sok amit viszel magaddal. Erezd jol magad es sok-sok elmenyt kivanok neked iden nyarra!
Azért ne szomorod el ha magasrol lekakilják a könyveidet. én voltam ang´liába és amerikában is au-pair lány, szuper család, mindenem meg volt, de valahogy nekik nem volt nagy dolog ha vittem ezt azt. egyiknél sem. ja de az amerikai családnak nagyon bejött a magyar pálinka. ha vittem csokit vagy valami kis kedveséget jól megköszönték meg minden de talán aztán egyszeresem nyúltak hozzá. amúgy ez nem bunkóság tölük csak mások az értékek.
Bocs a harmadik hozzaszlot akartam irni....I'm on lala land right now....
szia shakespeare sonett http://www.john-keats.com/ amúgy: tudnál segíteni h tudnék kimenni sitterkedni?(priviben)

4 gyereke van a férjemnek, külföldön dolgozik, 1 gyermek után fizet gyerektartást, hivatalosan mennyit ítélhetnek? Hogyan zajlik egy per, ha az egyik fél külföldön él, dolgozik?

Legjobb válasz: Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12,5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.

Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12, 5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.
Elso felre ertette gondolom.... Mivel mar csak 1gyermek utan fizet igy a fizetese( nem a kinti ber, hanem a hazai valtozata) utan vonnak 20%-ot...
akkor az osszes gyerekre osztodik a magyar megfelelo fizetes max 50%. tehat 12.5% /gyerek Nyugodj meg nem a kulfoldi fizetest veszik alapul.
A kérdező hozzászólása: 4 gyerek van. Ebbõl 3 külföldön apukával és velem(közös gyermekek), elõzõ házasságból 1 Mo-on anyukájával.
a kerdes nem ertelmezheto szamomra Hany gyerek van es hol elnek ? miert fizet csak egy utan stb.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, köszönöm!!!!!!
De hogy kapna 20% ha 4 gyereke van. Attól, hogy három vele él még számolnak velük hisz rájuk is kell költeni.
megnezik a munkakoret annak a magyar fizetes megfelelojet veszik alapul es annak a 20% kapod hiaba keres tobb ezer eu neked abbol nem jut igy igazsagos a dolog hiszen kulfoldon minden 10x tobbe kerul mint itthon.
Maximum 20%-ot bocsi *
A kérdező hozzászólása: Komolyan? És ez biztos forrás? :O
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. Félreértés ne essék, én nem a gyerektõl sajnálom, hanem anyukától, aki egy alkoholista és életében nem dolgozott. Na az én férjem azért ne dolgozzon, h õt is eltartsa, és h piára legyen pénz.

Nektek mennyi segítségetek van? Tényleg mindenki egyedül elboldogul 2-4 gyerekkel, minden tökéletes pedig se nagyszülő, se testvér, férj meg éjjel-nappal dolgozik?

Kaptam egy elég epés megjegyzést, ezért kérdezem hogy mi az átlag.

Legjobb válasz: Sok! Van fantasztikus férjem, aki mindenben segít, ha nem dolgozik, két megbízható nagyi és egy papa! Szerencsés vagyok tudom, bár ezt nem is tagadtam soha. Miért kellene? Elvileg alap lenne,hogy apuka is segít, ahol tud, mert nem egyedül vállal a nõ gyereket, másrészt, a nagyszülõknek meg,ha bírják, akkor nyilván öröm, ha mondjuk vigyázhatnak a gyerekre!

Sok! Van fantasztikus férjem, aki mindenben segít, ha nem dolgozik, két megbízható nagyi és egy papa! Szerencsés vagyok tudom, bár ezt nem is tagadtam soha. Miért kellene? Elvileg alap lenne, hogy apuka is segít, ahol tud, mert nem egyedül vállal a nõ gyereket, másrészt, a nagyszülõknek meg, ha bírják, akkor nyilván öröm, ha mondjuk vigyázhatnak a gyerekre!
Nekem 1 gyerek (újszülött) rengeteg segítség, apuka váltott mûszakban dolgozik, így vagy éjszaka vagy nappal nincs itthon, de ha itthon van akkor sokat segít, 2 nagymama akik akkor segítenek amikor én fütyülök és a lakás még is szalad. :D Nekem gusztustalanul jó dolgom van, de így is van, hogy a fejemet fogom mert nem tudom hova kapjak. :D
3 gyerek, sokat dolgozó férj, segítség szinte semmi. Elboldogulok, de a lakás általában szalad. Mindig halogatom a vasalnivalót, most is van egy halom, de ez van. :D
nekem egy gyerekem van és segítségem is akad, anyósom hetente 2x-3x 2-3 órát játszik a fiammal, de így is nagyon nehéz. férjem sokat dolgozik, ma is elment itthonról 8kor és éjfél körül ér haza, holnap szintén... dolgozom, építkezünk ahol mindent én intézek, hozom-viszem a gyerekünket oviba, utána bevásárlás, játszótér, itthon fõzés, takarítás, mosás... kivagyok. bevallom az a legnehezebb az egészben, hogy 10 körül alszik csak el a gyerkõc és utána még van mit pakolászni, aztán fekvés mert reggel munka, így semmi idõm nincs pihizni egymagamban. ez hiányzik, ha esténként lenne egy órácskám, mindjárt másképp látnám a világot :D
Nekem 1 13 hónapos fiam van segítségem elsõ perctõl 0. Se anyós, se anyám nem segített pedig nyugdíjasok, egy városban élünk.. Férjem vállalkozó, reggel fél 7-tõl este 7ig dolgozik, sokszor hétvégén is. Nehéz nagyon, de ha a fejem tetejére állok akkor is ez van. Mindennap fõzök, vásárolok takarítok. Vasalni valót én is gyûjtöm, hétvégén nekiugrok.
Testvér nincs, nagyszülõ többszáz kilométerre, de egyébként is dolgozik. férj annyit tud segíteni, hogy néha lemegy reggel a boltba vagy útközben vesz valami zöldséget. egyébként 10-re jár haza, szombaton 2 körül. Havi egyszer jön kb. 3 órára egy bébiszitter, ilyenkor intézek olyanokat, hogy orvos, stb.. nagyjából elvagyok így, bár a lakás közel sem tökéletes. és néha jólesne egy gyerekmentes bevásárlás:) nemsokára születik a második, akkor már gázosabb lesz. ha lenne segítség, hülye lennék visszautasítani. de szerintem mindenki így van vele. szóval senki ne szégyellje, hogy neki van nagymama, testvér, stb..
még annyit, hogy szerintem sokan vannak segítség nélkül, mivel a nagyszülõk még maguk is dolgoznak.
3 gyerek, a legidõsebb 3, 5 éves, a legkisebb 3, 5 hónapos. A férjem rengeteget dolgozik, és még a nagyszülõk is dolgoznak. Nagyon kevés segítségem van. Nálunk a lakás ragyog, de a kaját rendelem, mert mindenki mást szeret, és nehéz kompromisszumra jutni, én pedig nem szeretnék 3 felé fõzni. A nap végére azért rendesen elfáradok még egy viszonylag egyszerû nap után is, és a türelmem is magamra hagy estére. Szóval messze nem tökéletes minden, de azért igyekszem.:)

Hogyan gyűjthetnék adományt egy olyan családnak ahol 4 gyerek van és nagyon kevés pénz?

szeretném ha lehetne a gyerekeknek is egy szép karácsonyuk.vöröskeresztnél nem tudnak segíteni.jól jönne nekik élelem,ruha,játék,szaloncukor...ilyenekre gondoltam.sokat nem tudok küldeni nekik én se,de ami megy azt küldöm.

Legjobb válasz: nem külkönlegesek,hanem fontosak.a testvéremrõl és családjáról van szó.az hogy négy gyerek van nem azt jelenti hogy felelõtlenek.eltudták õket tartani,de szorult helyzetbe kerültek.nincs fizetés.az apa munkanélküli lett,építkezésen dolgozott,nem fizették ki és nem jelentették be,ezért semmit nem kap.az anya nem tud elhelyezkedni mivel tartósan beteg meg a gyerekek miatt nem is veszik fel sehova.na nem mint ha lenne hova.mindig szegény család voltunk,de nem éheztünk.éfordult a helyzet,már lassan kajára sem futja nekik.ja és nem panaszkodnak,nem is tudják hogy én segíteni akarok.valóban az anya kap 96ezer ft-ot(családi meg ilyenek)a 4 gyerekbõl csak kettõ kapta meg az ingyenes étkezést,és nem kaptak ingyen tankönyvet.nem tudom miért,talán településfüggõ?csak azt szeretném ha lenne elég kaja nekik.mert tudom hogy nincs,hiába nem mondja.nem tudják titkolni elöttem,mert ismerem õket.amit tudok segítek.és szomorú hogy sok ilyen család van.bele se merek gondolni sok helyen mi lehet.legalább õk nem fáznak...még.

A kérdező hozzászólása: nem külkönlegesek, hanem fontosak.a testvéremrõl és családjáról van szó.az hogy négy gyerek van nem azt jelenti hogy felelõtlenek.eltudták õket tartani, de szorult helyzetbe kerültek.nincs fizetés.az apa munkanélküli lett, építkezésen dolgozott, nem fizették ki és nem jelentették be, ezért semmit nem kap.az anya nem tud elhelyezkedni mivel tartósan beteg meg a gyerekek miatt nem is veszik fel sehova.na nem mint ha lenne hova.mindig szegény család voltunk, de nem éheztünk.éfordult a helyzet, már lassan kajára sem futja nekik.ja és nem panaszkodnak, nem is tudják hogy én segíteni akarok.valóban az anya kap 96ezer ft-ot(családi meg ilyenek)a 4 gyerekbõl csak kettõ kapta meg az ingyenes étkezést, és nem kaptak ingyen tankönyvet.nem tudom miért, talán településfüggõ?csak azt szeretném ha lenne elég kaja nekik.mert tudom hogy nincs, hiába nem mondja.nem tudják titkolni elöttem, mert ismerem õket.amit tudok segítek.és szomorú hogy sok ilyen család van.bele se merek gondolni sok helyen mi lehet.legalább õk nem fáznak...még.
csaladsegito szolgalat, onkormanyzat szocialis osztalya, es vorokereszt. A voroskereszt miert nem tud segiteni? Az osszes ismerosodet kerdezd meg, hogy tudnak-e segiteni a 4 gyerekes csaladnak karacsonyra egy kis ajandekkal? Ok amugy kik neked? Rokonaid?
Már bocs, nem ingyenes az étkezés, felsõ tagozatig bezárólag 50% kedvezményt kapnánk(ha kérnénk a menzát), pedig nekünk is 4 gyermekünk van.Tehát nem alanyi jogon jár.
A Vöröskereszt irodáiban mindenütt vannak ingyen elvihetõ ruhák, csak oda kellene menni érte! A Máltai Szeretetszolgálat irodáiban is... Lakásra egyik szervezet sem visz ki semmit.
Ha te akarsz segíteni, akkor bizony el kell kezdened talpalni, vagy telefonálgatni. Keress fel cégeket, üzleteket, jól menõ vállalkozásokat és meséld el, miért szeretnél segítséget kérni tõlük.
Akkor valami nem stimmel. Nézzetek utána, mert minden gyerekre jár, az egy fõre jutó jövedelem alapján. Menjenek el a jegyzõhöz, ha indokolt, és úgy tûnik itt az, kérjen közmunkát az apa, azért rendesen fizetnek. Rendkivüli segélyt is adnak ilyen esetben. Utána kell járni. Különben, ha komolyan segíteni akarsz, használt, de jó állapotú ruhákat, cipõket turikban, játékokat a használtcikk-piacokon tudsz venni. Én sokszor fillérekért veszek, nemegyszer újat , vagy újszerût.
A kérdező hozzászólása: náluk az egyik gyerek felsõ tagozatos.kettõ iskolás, alsós, és egy ovis.az ovis és az egyik sulis megkapta az étkezést a másik nem .nem indokolták meg miért.

Mennyivel "kell okosabbnak" lennie egy 4 éves gyereknek egy 2, 5 éveshez képest?

Nem arra gondolok, hogy melyik hány mondókát tud vagy meddig tud számolni, hanem pl. , hogy a nagyobbnak be kell-e látnia, hogy ? a nagyobb és a játékokat adja szépen oda/át a kisebbnek.

Legjobb válasz: A nagyobbik kisfiam 4 éves, a kisebbik 2,5. Úgy gondolom, hogy a 4 éves is kicsi még, az õ kis akarata is most fejlõdik, és õ is nagyon tud ragaszkodni a játékaihoz. Néha-néha meg tudom gyõzni, hogy adja oda, de legtöbbször nem. Nem is tartanám igazságosnak, hogy mindig adja oda, csak mert õ a nagyobb. Õ is kicsi még. Úgy szoktam megoldani, hogy aki elõször játszani kezdett valamivel, azé a játék, majd ha megunja játszhat vele a másik. Illetve szoktam még ajánlani, hogy próbáljon meg cserébe egy másik játékot felajánlani. Ha bejön jó, ha nem, marad a türelem. Azt is meg kell mindkettõnek tanulni.

A nagyobbik kisfiam 4 éves, a kisebbik 2, 5. Úgy gondolom, hogy a 4 éves is kicsi még, az õ kis akarata is most fejlõdik, és õ is nagyon tud ragaszkodni a játékaihoz. Néha-néha meg tudom gyõzni, hogy adja oda, de legtöbbször nem. Nem is tartanám igazságosnak, hogy mindig adja oda, csak mert õ a nagyobb. Õ is kicsi még. Úgy szoktam megoldani, hogy aki elõször játszani kezdett valamivel, azé a játék, majd ha megunja játszhat vele a másik. Illetve szoktam még ajánlani, hogy próbáljon meg cserébe egy másik játékot felajánlani. Ha bejön jó, ha nem, marad a türelem. Azt is meg kell mindkettõnek tanulni.
Szerintem be kell. Ám a gyerek az gyerek. A 4 évesnek ugyanannyira fontos a játék, mint a picinek. A 4 évesnek ugyanannyira fontos az odafigyelés, mint a picinek. Szóval szerintem azt nem szabad várni tõle, hogy zsigerbõl jöjjön a dolog.
Testvérekrõl van szó? Szerencsés esetben az oviban már megtanulta, hogyan kell a játékokon osztozkodni. De nem szabad, hogy mindig õ kerüljön hátrányba, én a kicsitõl is elvárnám, hogy le tudjon mondani arról a játékról, amivel éppen a nagy játszik. Ne szokja meg, hogy neki mindent szabad. Arra törekednék, hogy mindkettejükre ugyanazok a játékszabályok vonatkozzanak, és mindkettõnek legyenek saját játékai is a közösek mellett, amiket a másiknak tiszteletben kell tartania.
A kérdező hozzászólása: Nem testvérek, a szülõk vannak jóban, így találkoznak néha. A kicsinek nincs tesója, a nagynak pedig pici a tesója.

A parommal Angliaban elunk, neki van egy 4 eves kisfia. A gyerek anyja ugy dontott, o is kulfoldre megy szerencset probalni, Nemetorszagba es viszi a gyereket is. A gyerek felugyeletet babysitterrel tudja csak megoldani?

A kerdesem az lenne, h koteles e az apa beszallni a babysitter dijaba a gyerektartason felul?

Legjobb válasz: Óvoda lehet hogy olcsóbban kijön.Ha van bejelentett munkája,lakása,biztosítása,akkor oviba is mehet a gyermek

Akkor nyugodtan akarjon bármit, nem fizettethet többet.
Óvoda lehet hogy olcsóbban kijön.Ha van bejelentett munkája, lakása, biztosítása, akkor oviba is mehet a gyermek
Nem a kötelezõ gyerektartáson kívül egy forinttal sem kell többet fizetnie, csak ha akar. Nem értem, mondjuk ha a babysittert sem tudja maga kifizetni a keresetébõl akkor mi értelme kimenni.
Tök mindegy kint mi a szokás, magyar bíróságon lett megítélve a gyerektartás összege és a láthatás is, így magyar törvények vonatkoznak rá.
Úgy tudom hogy az apuka engedélye nélkül nem viheti ki az országból.Bár nem tudom ez mennyire valós ha az apuka sem Magyarországon él.A babysittert anyukának kell fizetni.
Angliába más (lehet) a jogi állás. Szóval errõl egy ottani érintettet kéne megkérdezni. Mert az egy dolog, hogy itt mi jogos/szokás Magyarországon.
Ha jól értem, minden szereplõ magyar, csak a Kérdezõ és a párja kiköltöztek Angliába, a nõ meg a kisgyerekkel most Németországba akar menni (Magyarországról). Ilyenkor a magyar jog az irányadó. De, ha rosszul értem, és valójában angol kisgyerekrõl van szó, javítsatok ki. Abban az esetben ugyanis tényleg nem tudunk hozzáfûzni mi semmit a dologhoz.
A kérdező hozzászólása: nincs semmi konkret ok, amiert az apuka hivatkozni, h nala miert lenne jobb helyen a kisgyerek sajnos... igy, h mindket szulo kulfoldon van, eleg lenne egy magyarorszagi eljarast meginditani
Akkor, ha apuka szeretné, lehet, hogy újabb pert kellene indítani az elhelyezés megváltoztatása érdekében. Az állandóság miatt nehéz lenne, de mivel most anyuka is külföldre viszi így is, úgy is váltania kell - most van erre a legjobb idõ. Egyébként meg próbáljatok meg megegyezni a láthatásról, mindent nem szabályozhat a törvény, van emberi része is a dolognak...
A kérdező hozzászólása: apuka atvallalna nem is csak fel evre, szeretne ha velunk elhetne, de anyuka hallani sem akar rola, ennyi roviden, h miert nem..
Mért anyuka neveli a gyereket egyedül? Apuka átvállalhatná a gyerek nevelését fél évre, amíg anyuka Németországban egyenesbe jön, beilleszkedik, munkát és megfelelõ szállást szerez. Ez lenne a normális, nem az hogy mindenki szétszóródik a világban, a gyerekre meg senkinek nincs ideje.
A kérdező hozzászólása: igen, ettol tartunk mi is, hogy neki kell menni a gyerek utan, sajat koltsegen, ami nagyon huzos lesz... vagy esetleg ezt is szabalyozza valamilyen torveny?
A megítélt gyerektartást kell fizetni. Mindkét szülõ tudta, hogy gyereke van, mikor úgy döntött, külföldre megy. Tehát, az így keletkezõ plusz költséget is bele kellett kalkulálni a döntésbe. A láthatást kell megváltoztatni, hisz az általános kétheti ez esetben nem megoldható. A hosszabb szünetekben lehetne megoldani, hosszabb, egybefüggõ idõt tölthet a gyerek az apával. Az anya köteles Magyarországra hozni a gyereket az apa pedig ide utazni érte. A visszaadás ugyanígy történik.
Viszont valószínûleg az anyuka nem fog hazajönni a gyermekkel mikor ti is itthon lesztek láthatáson így biztosan nektek kell majd kiutazni oda is:(
Akkor bocs, mert én úgy vettem le, hogy a szülõk, angolok, így a kisgyerek is. És csak te vagy magyar. De ha mindenki magyar, akkor magyar törvények vonatkoznak rá, és nem kell a gyerektartáson túl fizetni.
A kérdező hozzászólása: Kell az apatol beleegyezo nyilatkozat, ez biztos. Szerintunk sem kellene a babysitterbe beszallni de anyuka a felet szeretne vele fizettetni.
A kérdező hozzászólása: A magyar birosag megitelt egy osszeget gyerektartaskent, az apa mar most is tobbet fizet onszantabol mert anyuka telhetetlen.A lathatast nem tudja kihasznalni, amit a birosag megitelt a tavolsag miatt ugye, de ha hazamegy, neki kell minden koltseget allni ha latni akarja a fiat?
A kérdező hozzászólása: A kisgyerek magyar es minden szereplo magyar.
Az nem elég indok, hogy nálatok nem bébiszitter nevelné, egy idegen?

Hogyan lehet ennyi esze, hogy egy 4 és fél hónapos gyereket menni tanít?

Van egy ismer?söm 4 és fél hónapos a kisfia, és láttam az egyik közösségi oldalon a képet, hogy már menni tanítja. Mondjuk ?k már 1 hónapos kora óta ültetik a kicsit. Már ezt is nagyon furcsának találtam, de ekkora gyereket járni tanítani, nem normális dolog. Ugye jól gondolom hogy ez még nem tesz jót a gerincének?? De nem merek szólni nekik, nem akarok velük rosszban lenni!

Legjobb válasz: Nagyon is korai. Az ilyen szülõk olyan dolgokat akarnak siettetni, amit nem szabad siettetni, meg nem is lehet. Úgyis akkor fog ülni az a gyerek, amikor képes lesz rá és úgyis akkor fog járni, amikor elég erõs lesz hozzá. Kár erõltetni. Szólni meg miért is szólnál? Az õ gyerekük, ha késõbb ebbõl baja lesz szegény babának, az az õ bajuk lesz és szerencsére nem a tiéd.

Nagyon is korai. Az ilyen szülõk olyan dolgokat akarnak siettetni, amit nem szabad siettetni, meg nem is lehet. Úgyis akkor fog ülni az a gyerek, amikor képes lesz rá és úgyis akkor fog járni, amikor elég erõs lesz hozzá. Kár erõltetni. Szólni meg miért is szólnál? Az õ gyerekük, ha késõbb ebbõl baja lesz szegény babának, az az õ bajuk lesz és szerencsére nem a tiéd.
Egyáltalán nem tesz jót.
Persze h nem tesz jót. Valószínûleg még mûködik a születéskori reflexe (úgy csinál mint aki járna), és erre gondolják rásegítenek. Ezzel csak hátráltatni fogják a többi mozgást, mert miért akarna önállóan a baba bármit is csinálni, ha ugyis segítenek neki
Szia! Ne szólj, fogadd meg a többiek tanácsát...csak velem meg pont ez a baj, hogy nem bírom szó nélkül hagyni.... Volt egy ismerõsöm , bébikompoztak 4 hónapos kortól. Mondtam ez egy nagy hü.lyeség, a gyerek gerincének ártalmas, jól gondolja át, megér-e ennyit, h "mutatványoztatja". Felhúzta az orrát, már nem vagyunk jóban.... De ennyit megért nekem, h "beszóltam"....tudod az az igazság, h más világszemléletû emberekkel nem is lehet tartósan békében lenni...Na, de ez már más tészta.
hátha majd gerincferdülése lesz nem kicsi illetve ó lába akkor majd tanul az esteböl de rémálom egy ilyen szülõnek a gyerekének lenni!
Ne szólj, mert te leszel a világ rossza. Pocsék érzés szó nélkül hagyni, hogy egy ilyen pici babával ilyeneket csinálnak, de te jársz jobban, ha hallgatsz. Pont a mozgásfejlõdés az, amit nem szabad erõltetni, mert hosszútávon több kárt csinál, mint hasznot. Borzasztóan megterhelik a kicsi gerincét, remélem nem lesz komolyabb baja.
Durva, szegény kicsik, nemelyiknek mit kell elviselni míg felnonek:( Nekem távoli rokonom van egy anyuka aki az 5 hónapos kicsinek tápszer helyett ad már most tehentejet és meg forralatlanul is!! Hiába mondják neki, h ne adjon tejet!Sajnálom az ilyen kicsiket nagyon:(
igen, nagyon sokat árt a gyerekének. ezért én szólnék, ha vagyok vele olyan viszonyban, hátha észhez tér. (anyum barátnõje anno az ágyhoz kötötte ki a gyerekét, hogy üljön, egy kripli lett felnõttkorára szegény. és nem a saját hibájából.) szóval a gyerek érdekében szólnék.
Egyébként nekem pont ezért az szokott lenni a véleményem, az ilyen szülõt büntetni kellene. Mert az egy dolog, ha valaki a saját életét, egészségét bármi módon tönkreteszi, veszélyezteti, de egy önállótlan kis picurt nem tehet ki veszélyeknek. (Tudom, szigorú vagyok e téren, de tényleg úgy gondolom, mindenki addig szabad bármilyen cselekedetében, amíg azzal nem árt másnak.) De tényleg ne szólj neki, ha jó ismerõsöd. Ha kevésbé szoros a kapcsolat, akkor lehet, egy említést megér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!