Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 cicát (60 db)

8 éves agressziv szobacica mellé, hogy tudok beszoktatni egy 4 éves másik cicát?

Legjobb válasz: Attól függ... kivel agresszív a cica? Ha Veletek, nem biztos, hogy egy másik cicával is az lesz. Az is lehet, hogy pokol lesz az életetek. Mindkét cica felnõttnek számít, ez azt jelenti, hogy területük van. A 8 éves védeni fogja a sajátját, a 4 éves sajátot akar. Mi nagyon megjártuk, be akartunk fogadni egy pár hónapos cicát a meglévõ 3 éves mellé. Amíg a fiatal kicsi volt, állandóan elmarta a nagy, amikor megnõtt, marakodtak folyamatosan. A végén a fiatal megszökött. Szóval szerintem gondoljátok meg, ha vissza lehet késõbb csinálni, próbáljátok ki. Sok sikert.

Attól függ... kivel agresszív a cica? Ha Veletek, nem biztos, hogy egy másik cicával is az lesz. Az is lehet, hogy pokol lesz az életetek. Mindkét cica felnõttnek számít, ez azt jelenti, hogy területük van. A 8 éves védeni fogja a sajátját, a 4 éves sajátot akar. Mi nagyon megjártuk, be akartunk fogadni egy pár hónapos cicát a meglévõ 3 éves mellé. Amíg a fiatal kicsi volt, állandóan elmarta a nagy, amikor megnõtt, marakodtak folyamatosan. A végén a fiatal megszökött. Szóval szerintem gondoljátok meg, ha vissza lehet késõbb csinálni, próbáljátok ki. Sok sikert.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Hogyan lehet gyorsan és kíméletesen leszoktatni egy 4 hónapos babát a cicin alvásról?

Cicin kezdtem altatni este és a délutáni alvásnál is, mert így volt a leggyorsabb és legszer?bb a 2,5 éves bátyja mellett, hogy ne zavarják egymást, hisz együtt altatom ?ket. Most már ott tartunk, hogy éjjel is tartani akarja a cicit a szájában, miközben alszik. Ha hagyom sírni, felébred a bátyja. Ha cumit dugok a szájába, kilökdösi a nyelvével. Segítség!

Legjobb válasz: én 6 hósan szoktattam le, akkor már picit nagyon fárasztó volt éjjel 3-4 alkalommal felkelni ,és cicire tenni amjd vissza :S n úgy csináltam ,h cumisüvegbe vizet magam mellé ,és ha felkelt a szokásos cicire, akkor azt adtam neki a szájába, úgy h nem vettem ki az ágyból. elsõ 2 éjszaka nem igazán tetszett neki :S :( de azóta átaludjuk az éjszakákat!!!! már 14hós

én 6 hósan szoktattam le, akkor már picit nagyon fárasztó volt éjjel 3-4 alkalommal felkelni , és cicire tenni amjd vissza :S n úgy csináltam , h cumisüvegbe vizet magam mellé , és ha felkelt a szokásos cicire, akkor azt adtam neki a szájába, úgy h nem vettem ki az ágyból. elsõ 2 éjszaka nem igazán tetszett neki :S :( de azóta átaludjuk az éjszakákat!!!! már 14hós
utolsó vagyok! ja és este utolsó evéskor én tápszerrel kiegészítettem, h ne legyen éhes éjjel, de mondom ez már 6 hós korában volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én sem így terveztem az együttalvást eredetileg. Nagyon fáradt voltam, az éjszakai szoptatásoknál kényelmesebb megoldás volt az, hogy magam mellé veszem az ágyba. Csak hát utána ott ragadt...:(


Miből áll a napja általában egy 4 hetes csecsemőnek? Normális az ha néha hisztizik a cicin?

Az én babám mostanában eszik meg alszik,jó ez 4 hetesen? Összességében talán 6 órát van fennt egy nap. Délel?tt elviszem bevásárolni,akkor nézeget,meg este van fennt a fürdésnél, meg a szopizási id?k. Ez van hogy fél óra,de egy nap egyszer-kétszer másfél óra. Olyankor nekiáll enni,majd elkezd hisztizni és eltolja a cicit. Cipelem egy kicsit, majd pár perc múlva megint rájön,hogy neki mégis a cici kell. Visszarakom,de pár perc és jön a hiszti és megint ellöki a cicit. Ezt 5-6-szor eljátszuk,mire a végén elalszik a cicin. Az türelmembe ez a napi egy-két alkalom b?ven belefér,csak nem tudom hogy normális-e?

Legjobb válasz: Szia. Ha este nem óránként kér cicit, akkor NAGYON IS JÓ a napirendje. Figyeld a baba jelzéseit. Lehet, hogy amikor "hisztizik a cicin" álmos, csak nem tud elaludni. Nem feltétlenül cicire van szüksége és ezt ö sírással mondja is. Figyeld meg, hogy máskor hogyan alszik el. Segítheted egy un. alvási protokoll, szokás kialakulását. Ha látod picuridon alvás jelzéseit, puszild meg, tedd a kiságyába alvási pózba. Simizd hátát, homlokát, fejecskéjét és közben énekelj, dúdolj hallkan 1-3 altatódalt. Majd tegyél CD-én 1-3 altató, relaxáló zenét. Megtanulja babád kapcsolni a történtekhez az elalvást.Erzsók próbált segíteni.

Szia. Ha este nem óránként kér cicit, akkor NAGYON IS JÓ a napirendje. Figyeld a baba jelzéseit. Lehet, hogy amikor "hisztizik a cicin" álmos, csak nem tud elaludni. Nem feltétlenül cicire van szüksége és ezt ö sírással mondja is. Figyeld meg, hogy máskor hogyan alszik el. Segítheted egy un. alvási protokoll, szokás kialakulását. Ha látod picuridon alvás jelzéseit, puszild meg, tedd a kiságyába alvási pózba. Simizd hátát, homlokát, fejecskéjét és közben énekelj, dúdolj hallkan 1-3 altatódalt. Majd tegyél CD-én 1-3 altató, relaxáló zenét. Megtanulja babád kapcsolni a történtekhez az elalvást.Erzsók próbált segíteni.
nekem is szokott hisztizni a cicin.olyankor, ha nagyon álmos, vagy pukiznia kell, vagy büfiznie kell.
Mi is sokat hisztizünk a cicin, én ugy vettem észre hogy olyankor vagy álmos már nagyon, vagy egy kis puki bántja, 7 hetesek vagyunk.

Egy 4 éves cicát veszélyes kiivartalanítani?

Legjobb válasz: Azt tudnod kell, hogy kandúroknál ez egy elég jelentéktelen beavatkozás. Bár altatással jár és ugye minden altatásnak megvan a veszélye. Lénycicáknál hasi mûtétrõl van szó, ami azért komoylabb beavatkozás, de ha egészséges a cicád, semmmi baja nem lehet. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én egyik lánycucám nagyon vékony alkat volt mûtét elõtt. Bele kell kalkulálni, hogy járhatsz úgy, mint én, hogy pár napig nem eszik majd- mûtét napján sem ehet már. Ha vékony, akkor nagyon megviselheti, ha nem eszik 3-4 napig, az enyém annyira lefogyott, hogy majdnem infúzión kötött ki, hogy éhen ne haljon.Tehát egy kis plusz azért nem árt, ha van rajta!)

Azt tudnod kell, hogy kandúroknál ez egy elég jelentéktelen beavatkozás. Bár altatással jár és ugye minden altatásnak megvan a veszélye. Lénycicáknál hasi mûtétrõl van szó, ami azért komoylabb beavatkozás, de ha egészséges a cicád, semmmi baja nem lehet. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én egyik lánycucám nagyon vékony alkat volt mûtét elõtt. Bele kell kalkulálni, hogy járhatsz úgy, mint én, hogy pár napig nem eszik majd- mûtét napján sem ehet már. Ha vékony, akkor nagyon megviselheti, ha nem eszik 3-4 napig, az enyém annyira lefogyott, hogy majdnem infúzión kötött ki, hogy éhen ne haljon.Tehát egy kis plusz azért nem árt, ha van rajta!)

Hogyan kell öszzeszoktatni egy 4 éves cicát és egy 8 hónapos kutyát? Egyik nap a cicánkat annyira megtépte, hogy hajnalban keltünk óriási macskanyávogásra és a cica napokig sántított, szóval nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni. Köszi:Orsi

Legjobb válasz: Talán nem kéne õket összeengedni míg ilyen a kutya ha csak nem akarsz halott macskát! Szépen fokozatosan kell,de ehhez olyan kutya kéne aki megvan nevelve.Ha a kutya támad akkor fenyíteni kell és mondani,hogy nem szabad..sok sikert és remélem fontos a cica élete,bár ahogy látom orvos se látta a sántikálás miatt...

Talán nem kéne õket összeengedni míg ilyen a kutya ha csak nem akarsz halott macskát! Szépen fokozatosan kell, de ehhez olyan kutya kéne aki megvan nevelve.Ha a kutya támad akkor fenyíteni kell és mondani, hogy nem szabad..sok sikert és remélem fontos a cica élete, bár ahogy látom orvos se látta a sántikálás miatt...
Igen, az elõttem szóló kb mindent elmondott...Fokozatosság a lényeg, nem szabad õket egyedül hagyni kettesben, amíg nem 100%-os a dolog...felelõtlen vagy, én tuti nem hagytam volna egyedül a cicámat a kutyámmal...
mi rögtön az elején csináltuk, külön simogattuk a cicát, és külön a kutyát, és fokozatosan egyre közelebb ültünk egymáshoz az állatokkal együtt. De ez a kutya macskabarát volt. A kaukázusi sem bántotta, csak a nagy mancsával agyonnyolta, hogy "stipi-stopi megfogtalak". külön közlekedõ létrát kellett a macskának szerkeszteni. A mostani kutyám hang nélkül, teljes izgaolmban lesi a kerítésnél a szomszéd macskáját, és fogalmam sincs, mi lenne, ha elérné.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszi a "válaszokat".Igazából csak a 3. kommentelõ válaszolt a kérdésemre.Nagyon menõk vagytok, hogy beszóltatok...Azért sántított napokig, mert karácsony volt, amikor -mint tudjuk- minden zárva van.Nem vagyok felelõtlen, fokozatosan szoktattuk egymáshoz õket, a végén már nyalogatta is a kutya a macskánkat (barátságból!!!) A harmadik kommentelõnek köszönöm a válaszát! Üdv.
A kérdező hozzászólása: Ja, és amúgy azért hagytuk 1 edül, mert este kikéretszkedett, és hajnalban keltünk macskanyávogásra...Okoska...

Igaz, hogy felelőtlenség napi 4-5 óránál többet a szabadban, hagyni egy Perzsa cicát?

Legjobb válasz: Majd valakinek megtetszik és akkor lõttek a pénznek is meg a cicának is. Ezek a fajta cicák nem udvarra valók...

Majd valakinek megtetszik és akkor lõttek a pénznek is meg a cicának is. Ezek a fajta cicák nem udvarra valók...
Nekem fél perszám van és kinti macska..mégsem érzem felelõtlenségnek
A kérdező hozzászólása: De hát az mégiscsak félperzsa...Anyám 50.000ft-t költött rá mégis kint tartja.
Ismerõsömnek perzsája van, és kint tartja!Nem vitték el neki még egyiket sem! Semmilyen állatot nem tart a lakásba, mondjuk én sem tartok csak hörcsögöt!De se kutya macska, azoknak nem ott a helyük!
Nem megy tele a szõre mindenféle cuccal? Én a Maine Coonomat vittem ki sétálni egy kicsit, utána fél óráig kefélhettük a hasát. Egyébként a perzsák tényleg nem az udvarra valók. El fogják lopni. A perzsa pedig tipikusan szobamacska. Miért költöttetek akkor olyan sokat rá, ha úgyis csak kint tartjátok? Mutogatni a szomszédnak?
Úristen, szerencse, hogy nem tõlem van a cica, mert már mennék is érte.. Perzsának a lakásban a helye, nem az udvaron.Remélem még ivaros is és felcsinálja valami utca harcosa(nincs bajom a házicicákkal)Felelõtlenek vagytok, bár kitudja honnan van a cica, de ha eddig negatív volt akkor már sajnos lehet pozitív bármire ha találkozgat más macskákkal.A szõrérõl nem is beszélve.
A kérdező hozzászólása: Nekem is Perzsaám van de én rendesen tartom. Ivartalan, oltva van, stb. Anyám is szereti a cicákat de szerinte kint a helyük:(((

Van 4 fekete cicám. 1 anya 3 gyereke. Az egyik fiú cicám állandóan minden este az anyján vagy a testvérein gyakorolja a párzást. Mit csináljak, hogy erről leszoktassam?

Legjobb válasz: Ivartalanítsd. Különben is, amint ivarérettek lesznek, lesz ott olyan macskainvázió, hogy csak gyõzzétek fejben tartani, mikor hány cica van otthon. Õket nem zavarják a rokoni szálak- párzás szempontjából. A helyedben a lányokkal kezdeném az ivartalanítást.

Ivartalanítsd. Különben is, amint ivarérettek lesznek, lesz ott olyan macskainvázió, hogy csak gyõzzétek fejben tartani, mikor hány cica van otthon. Õket nem zavarják a rokoni szálak- párzás szempontjából. A helyedben a lányokkal kezdeném az ivartalanítást.

Egy 4-5 hetes cica hányszor kakil egy nap?

4 napja van 1 kiscicám,az anyja magára hagyta.Az els? két nap csak fecskend?b?l evett,mára már egy kis szalámi és husi is becsusszant nála.Az a baj hogy nemtudom pontosan mennyi id?s.a 4 napban 1szer kakilt,ez nagy gond?

Legjobb válasz: Egy nap úgy 2-3-szor szoktak kakilni a cicák, de ez függ az ételtõl is. Ha keveset adsz akkor nyilván kevesebbet is fog kakilni. De a legbiztosabb ha elmész vele állatorvoshoz.

Egy nap úgy 2-3-szor szoktak kakilni a cicák, de ez függ az ételtõl is. Ha keveset adsz akkor nyilván kevesebbet is fog kakilni. De a legbiztosabb ha elmész vele állatorvoshoz.
ekkora cicának ne adjál szalámit. Vegyél kölyök macskának való tápot, azt add neki. És figyelj rá, hogy igyon is.
Tud már egyedül pisilni-kakilni? Az anyacica nyalogatni szokta a kicsi popsiját ilyenkor, próbáld meg egy nedves (de nem hideg) ronggyal törölgetni a seggét, hátha úgy többször kakil. Nekem is egy kb. 4 hetes cicám van, neki megvan az anyukája, csak nincs teje, én etetem, cumiztatom, de a pisi-kaki ügyet az anyuka intézi, minden etetés után megnyalogatja, szó szerint körbenyalja az egész kismacskát, a seggét hagyja a végére....
A kérdező hozzászólása: kaptam már sok tanácsot, próbálkoztam a melegvizes vattával nem olyan rég, még nincs eredménye.Simizem sokat a hasát de semmi.Megnyugodtam hogy kakilt tegnap de azóta semmi és kicsit megint aggódom.Fõként tejet eszik a cicus.Fecskendõbe víz is mehet neki? Csak mert az a fõ tápláléka és elõbb hányt a cicus sok nyálat és fehér volt(az a tej lehet).
Tejet nem kellene neki adni a laktóz miatt.... Én olvastam nem rég egy irományt a kiscicák felnevelésérõl, és ott azt írta a hölgy, hogy ha már próbáljuk átszoktatni a tápszerrõl a pépes kajára, akkor májkrémet keverjünk kefírrel, és azt tegyük a fecskendõbe.
A kérdező hozzászólása: Nem is szeretnék már neki tejet adni mivel ma hányt, hó fehér volt(az a tejtõl lehetett) De eszik magától jó beáztatott kenyeret is(csak a tejet nem eszi meg tálból)De nem merek neki adni tejen kivül semmit mert 4nap alatt 1x kakilt és félek hogy elzáródnak a belei és abba belehalhat.Hiába a maszírozás semmi hatása.
A kérdező hozzászólása: ja és javasolták hogy vizesen adjam a tejet a laktóz miatt(fele tej fele víz) az valamennyit hígult
Laktóz mentes tej minden nagyáruházban kapható! Az enyém imádja, és édesebb, mint a sima tej! :)

17hetes vagyok 4 cicám van 2 kinti2kintibenti. Egyik megsérült, és midig maszkban és gumikesztyûben, de kezelgetem és orvoshoz viszem. A védõnõ, az orvos is azt mondta, hogy nem kaphatok el így semmit, csak ne puszilgassam. Van aki, volt így van így?

Már volt egyszer toxoplazma nézve. Negatív lett. Legközelebb 20. héten nézik. De állandóan azt mondja a doki, hogy ne aggódjak emiatt.Van akinek van cicája és volt már ilyen helyzetben? Vagy esetleg állatorvos?vagy állatokkal foglalkozik? Kérem azok válaszoljanak,akiknek van állatkájuk, cicájuk kutyájuk és nem hagyták magukra õket terhesen. A zárd be megad egy lakásba és rá se nézz egy macskára terhesen mondatokkal kérem kíméljenek. Simogatás után azonnal kezet mosok, sõt van fertõtlenítõm is.De ha egy fûszálat szedek azután is egybõl. Szóval nagyon higiénikusan kezelem a kérdést.

Legjobb válasz: Nekünk is megvolt már a cicánk, mikor terhes lettem, õ is kintibenti. NEm volt semmi gond belõle, mindkét gyermekem egészséges, nem okozott gondot a cica mindennapos ellátása. Én is mindig alaposan kezet ostam macskázás után. Az orvos és a védõnõd is azért mondják, hoy nem lesz gond, mert ha kezet mosol utána, akkor valóban nem fog gondot okozni a babádnak.

Nekünk is megvolt már a cicánk, mikor terhes lettem, õ is kintibenti. NEm volt semmi gond belõle, mindkét gyermekem egészséges, nem okozott gondot a cica mindennapos ellátása. Én is mindig alaposan kezet ostam macskázás után. Az orvos és a védõnõd is azért mondják, hoy nem lesz gond, mert ha kezet mosol utána, akkor valóban nem fog gondot okozni a babádnak.
Mivel ilyen higiénikusan állsz hozzá nem lehet probléma! Csak akkor szoktak inkább szólni a macska miatt, ha már meg van a baba, mert allergiás reakciót okozhat a nála. Persze itt is van kivétel, a csak benti macskák nem okoznak semmi bajt, de amelyik kint is van az inkább kerülje majd az újszülöttet mivel nem tudni hogy mivel játszik vagy foglalkozik a cica az udvaron!
Tudj róla, hogy macskától ritkábban, hanyagul megmosott zöldségtõl (vagy ilyen kézzel megfogott kilincstõl, stb) gyakrabban lehet elkapni. A toxoplazma a földben van, a macska ürülékével kerül oda. A hátán kevésbé van, viszont bármin lehet, amit földbõl szednek ki. Arra nagyobb az esélyed, hogy a boltban elõtted ilyen kézzel megfogták a kilincset, majd te is megfogod, aztán a szádhoz nyúlsz... De az orvosnak miért nem hiszel?
egy kinti-benti macskánk van, és én ugyan átestem a toxon a terhesség elõtt, de akkor, amikor nem is volt macskánk, és nem is találkozhattam egyel sem (mert nem olyan helyen laktunk). egyébként ha betartod a higiéniás elõírásokat (és már miért ne), akkor nem lesz semmi baj :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen a zöldségekre is nagyon odafigyelek, sõt szerintem picit túlzásba is viszem a sikálásukat :) Hát igazából annyiszor kezet mosok, hogy este jó sok krémet kell rá rakni, mert már néha jön le a bõröm. Ha megszületik a baba teljesen külön lesznek kintiek kint a kinti-bentieknek meg lesz külön cicaszoba. Bár a szobába így sem jöhet be egy állat sem. Köszönöm a válaszaitokat.
Ez sem véd 100%osan. De nem tudsz mit tenni. Èn állatorvosi aszisztens vagyok és nem estem át rajta. Barátnõm àllatorvos. Nagyon vigyàzott terhesség allat csak gumikesztyû, maszk, kézfertõtlenítés még is pont terhesen kapta el.
A kérdező hozzászólása: Azért biztosan nem tudhatjuk, lehet, hogy nyúlt úgy meg nem figyelt mert épp egy sürgõs dolog volt. De az is lehet, hogy nem ott kapta el, hanem egy nem jól megmosott zöldség-gyümölcstõl.
A kérdező hozzászólása: Hányszor néztek amúgy nektek, ismerõsötöknek toxo-t? Engem mindig lebeszél róla a doki és a védõnõ is mondja, hogy ilyen korban már nem lesz baj akkor sem, mert az elsõ harmadban veszélyes. De következõ vérvételnél kierõszakolom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!