Találatok a következő kifejezésre: Egy 4 babának (432 db)

Vállalnál egy 4. babát, ha így kb 250ezer lenne csak a két Gyed, meg az apjuk fizetése is min. Ennyi?

Mindig is 4-et szerettem volna, de eddig úgy gondoltam 3-nál állj, pont az otthon töltött évek kiesõ jövedelme miatt. Nagyon jò fizetésem volt és lesz (kb 300 nettò). Most ez a Gyed extra elgondolkodtatott. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: ezt neked kell és a férjednek eldönteni. a gyerekneveléshez nem csak pénz, hanem idõ, energia is kell. ha úgy érzitek bírjátok (és nem csak anyagilag) és MINDKETTEN vágytok 4. babára, akkor vágjatok bele

ezt neked kell és a férjednek eldönteni. a gyerekneveléshez nem csak pénz, hanem idõ, energia is kell. ha úgy érzitek bírjátok (és nem csak anyagilag) és MINDKETTEN vágytok 4. babára, akkor vágjatok bele
Azért gondolj bele kicsit hosszabb távon is!!! Most pár évig tételezzük fel, hogy jól jártok anyagilag. És késõbbmi lesz??? 4, de már 3 gyerek mellett sem valószínû, hogy a régi, jól fizetõ állásod meg is fog maradni. Én 2 gyerek mellet dolgozom, és állandó szélmalomharc az életem, egyfelõl az elvárás sokszor, hogy maradjak bent túlórázni, hétvégi meló, stb, másrészt meg a gyerekek várnak az iskolában, óvodában... Ráadásul ahogy nõnek a gyerekek, egyre több a költség is, (bérlet, osztálypénz/csoportpénz, különórák, iskolai/ovis befizetnivalók(kirándulás, múzeum, színház) - direkt csak olyanokat említettem, amikre garantáltan nem kap kedvezményt a nagycsaládos sem. Szóval nem csak a kisbabás évekre kell gondolni, mert a fekete leves csak késõbb jön.
Sajnos lehet abban valami, amit a 3. mond. Ha nem is vonják vissza, de jöhet megint egy szuper bruttó vagy valami hasonlóan kreatív megoldás.
Igen! Hisz vágytatok rá!
Nem.
Mennyi az össz bevételetek? Hármat is min 500ezres bevételre vállalnék, kevesebbre nem.4et 6-700ezerre.
Én így vállalnám be a 2-dikat. :-)
Hát én nem szeretnék ilyen sok gyereket, az biztos, de igazából felfoghatatlan számomra, hogy ebben a kérdésben nem a férjedtõl kérsz tanácsot, hanem tõlünk....
Ez a gyed extra kampányfogás, nem biztos, hogy sokáig így marad. Eleve pénzt is kell hozzá szerezni, tehát megszorítasok nelkül nem fog mûködni. A 4. Gyerek vállalása azért nem csak anyagi teher, sõt.
Ez nekem fõként nem anyagi kérdés. Ha mindketten készen álltok rá mind érzelmileg, mind fizikailag, akkor miért ne? Az anyagi része csak annyi, hogy most majd több jut. (Mennyi idõs hármaska. Meddig járna a dupla gyed? Mert azért az is elfogy egyszer, marad a gyed+gyes, az meg azért kevesebb pénz.)
Hasonló ez a gondolkodásmód a romákéhoz, csak Õk nem a GYED, hanem a GYES és CSP miatt szülnek annyit. ...és még a magyarok nézik le õket, hát a magyar sem különb..... Ez nem egy AKCIÓ plázában, hogy hûû de jó, jobban járok..... gondolj a jövõre is, mert marad még kb minimum 16 éved a ruházkodásra, iskoláztatásra, és egyéb költségekre.

Mennyi az adagja egy 4 hónapos babának? Te babád mennyit és hányszor evett 4 hónaposan? Főleg tápszeres babák érdekelnének.

Legjobb válasz: Szia. a lanyom 4.5 hos es 3 hos kora ota 150-160 milit eszik 1 evesre 5-6 prankent eszik.Ejjel mar nem kel fel enni.ilyenkor 8-9 orat alszik egyben. Meg nm taplalunk hozza.

Szia. a lanyom 4.5 hos es 3 hos kora ota 150-160 milit eszik 1 evesre 5-6 prankent eszik.Ejjel mar nem kel fel enni.ilyenkor 8-9 orat alszik egyben. Meg nm taplalunk hozza.
4.5 honapos fiam 230 ml-t eszik napi 5x, atalussza az ejszakat.
Az én kislányom 160-170-180-at eszik 3 óránként de éjszaka nem kel fel, este 8 tól reggel 7-ig, 8-ig alszik.
Az én fiam 180ml-t eszik 3óránként. Az adagja: testsúly(kilóban)X150/a napi étkezések számával. Tehát pl. 6, 5X150/6=160mili kb.
Ugyanannyira valtozik mint egy felnott ember napi adagja. Valaki l van egesz nap 2 piritossal 1 salataval es 1 tanyer muzlivel. Valaki reggelire szalonnat ebedre pacalt vacsorara porkoltet szik. Fugg a baba meretetol is valamennyire.A kissebb torekenyebb babak szinte mindig kevesebbet esznek mint a nagyobb babak.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de mennyi is az az adag amit meg kell ennie tulajdonképpen?Az én kislányom legjobb esetben eszik 700 ml-it naponta de inkább 600-650-et.
az enyém 100-110-et eszik 4 óránként, éjszaka is felkel enni, úgyhogy megvan az "adagja", így az utsó egy hónapban 500 g-t hízott.
Az én kisfiam vasárnap lesz 4 hós és õ nem eszik sokat, 100-140 ml-t, de a 2, 5 órát visítva bírja ki, viszont éjszaka alszik.
bocsi nem 5-6 oranknt hanem 4-5 orankent eszik :)
4 hónaposan 3.5 óránkét evett 160ml tápszert.
Az én lányom szombaton lesz 4 hónapos, 160 ml-t eszik 4 óránként. Kezdi reggel 4-kor és befejezi este 8-kor. Az éjszakát végig alussza. Igaz este az utolsó etetésnél megeszi a 180-190-et. További aggódásmentes babázást!

Lehet egy 4 hós babát a babakocsi sportrészébe tenni (4 fokozatban dönthető), vagy még a mózesben van a helye?

Err?l a fajta babakocsiról lenne szó:

Legjobb válasz: ahogy a képen is látszik, a baba aki benne ül legalább hathós! Vagyis ez a pici már magától ül. Egy négyhós gerince ehhez a testhelyzethez alkalmatlan, hacsak a te babád is egy olyan csodabébi, aki 4 hósan normálisan üldögél. Én azt mondanám , hogy amig nem tud mondjuk az öledben fogva vagy az etetõszékében kényelmesen ülni ( átlagosan egy 5 hós már ugyagogy tud), addig bizony a mózesben õ is sokkal jobban érzi magát vízszintes felületen!

ahogy a képen is látszik, a baba aki benne ül legalább hathós! Vagyis ez a pici már magától ül. Egy négyhós gerince ehhez a testhelyzethez alkalmatlan, hacsak a te babád is egy olyan csodabébi, aki 4 hósan normálisan üldögél. Én azt mondanám , hogy amig nem tud mondjuk az öledben fogva vagy az etetõszékében kényelmesen ülni ( átlagosan egy 5 hós már ugyagogy tud), addig bizony a mózesben õ is sokkal jobban érzi magát vízszintes felületen!
A kérdező hozzászólása: Nem, az én babóm nem csodagyerek :-) Õ egy átlagos 4 hónapos kisleány.
Tudom hogy macera a mózes, meleg meg minden, de akkor várj még egy kicsit, mikor már ugy érzed hogy nagyjából ülni tud:)
Szia! Mi már 2 hósan kinõttük a mózest:) Speort részben vagyunk.A mi kocsink( Bergon) sportrésze kicsit felemelt.De kényelmes neki.Mindég az ülõrész hajlatához rakom a fenekét.
4 hósak vunk, utolsó voltam
Nekünk is van ilyen kocsink. Decemberi születési. Akkor nagyon jól kihasználtuk a mózest, de már régóta nincs benne. Igaz nem is férne bele. A sportrészbe tettem egy plédet, azon fekszik. Kényelmes neki és mégis sokkal kényelmesebb neki. Szerintem még korai ültetned benne. Nagyon magas az elsõ fokozata
Azt kihagytam, hogy a kisfiam decemberi születésû:) )))
Ha nem teljesen vízszintesig, de dönthetõ a támlája kb. 150 fok körül, akkor már beleteheted, nem kell vízszintben feküdnie egy 4 hónapos babának.


35 hetes km vagyok. Kb:4-5-ször voltam kötelező ultrahangon+1 4 dimenzióson. Elmehetek még egy 4 dimenziósra? Vagy ez már ártalmas rám s a babára nézve. Õ a 4. babánk lenne. Szerintetek?

35 hetes km vagyok.Kb:4-5-ször voltam kötelez? ultrahangon+1 4 dimenzióson.Elmehetek még egy 4 dimenziósra?Vagy ez már ártalmas rám s a babára nézve.Õ a 4.babánk.

Legjobb válasz: Elsõ! Nem azt kérdezte, hogy belefér-e a képbe... Kérdezõnek: Nyugodtan elmehetsz, nem ártasz vele a babának. Én is kétszer voltam és nem bántam meg. Sok boldogságot kívánok nektek! :) 4hetes baba anyucija

Elsõ! Nem azt kérdezte, hogy belefér-e a képbe... Kérdezõnek: Nyugodtan elmehetsz, nem ártasz vele a babának. Én is kétszer voltam és nem bántam meg. Sok boldogságot kívánok nektek! :) 4hetes baba anyucija
Szia! Szerintem már felesleges... Alig fér a képbe a baba:(
Második Ne hord le a fejem... milyen jogon okosítasz ki engem? Az uh nem ártalmas, de 4 dre azért mennek legtöbben, hogy a baba arcát meglessék... Én csak leírtam, hogy felesleges már ennyi idõsen uhra menni Elsõ voltam... 19 hós kisfiú anyukája, és 37 hetes kismama...

Ti rá tudtatok hagyni egy 4 hetes babát 5 órára a nagyszülőkre? Baj hogy nincs lelkiismeret furdalásom?

Már komolyan attól, hogy nincs... Tudtuk hogy majd jönnek át a szüleim estére, ezért otthagytuk a picit, hazamentünk, beszélgettünk, filmeztünk, pihentünk, kicsit aludtam. Jó volt csak vele lenni úgy hogy tudtam nem kell egyikünknek sem kipattanni az ágyból. Nem nyűg egyébként a picike, nem érzem annak, mégis jó volt most csak a férjemmel lenni. Egy ismerősöm viszont "beszólt", hogy nem érti hogy tudtam ennyi időre otthagyni egy ilyen kicsit, ő nem tudta volna.

Legjobb válasz: Igény szerint szoptattam, ezért 4 hetessel ezt még nem tudtam volna megcsinálni. Második babámat 8 hetesen már nagyira hagytam 3 órára, igaz volt lefejt tej, és persze elõtte-utána megszoptattam. A férjemmel mi az alvó babák mellett is remekül tudtunk kikapcsolódni. De ha Nektek így jó, engem nem zavar! :D

Igény szerint szoptattam, ezért 4 hetessel ezt még nem tudtam volna megcsinálni. Második babámat 8 hetesen már nagyira hagytam 3 órára, igaz volt lefejt tej, és persze elõtte-utána megszoptattam. A férjemmel mi az alvó babák mellett is remekül tudtunk kikapcsolódni. De ha Nektek így jó, engem nem zavar! :D
Én azért sem hagytam volna ilyen hosszú idõre, mert szoptatom. De mondjuk 2-2.5 órára simán. Az elsõnél még egy kutyasétáltatásra sem szívesen hagytam másra, de most egy kicsit lazább vagyok. Az apja is gyakorlottabb, most már tud kezdeni valamit egy kisbabával is.
Én sem tudtam volna otthagyni és nekem is furcsa, hogy más anya ezt könnyû szívvel megteszi. Még a wc ajtót sem mertem bezárni ennyi idõs korában. (bár az is hozzátartozik, hogy nekem nem volt olyan nagyszülõ a közelben sem, aki be akart volna segíteni...) Ahová edzésre járok, oda jár több kismama (gyerekágyasok is), akiknek a szülés után a második, harmadik héten már a fitness klubba vezet az utuk. Naponta mérlegre állnak (a mérlegelés elõtt alaposan kifejik a mellüket a mosdóba, hogy könnyebbek legyenek...). Csak döbbenten nézem õket.
enyém tápszeres volt és heti legalább egyszer a nagyszülõkre hagytuk pár órára, addig mi elmentünk bevásárolni meg ilyesmi. Igazából gyakrabban kéne ilyet csinálni, mert az ember be tud csavarodni a sok otthonléttõl és attól hogy állandóan a babával van, bármennyire is szeretni. Nincs ezzel semmi baj
Én ennél ragaszkodóbb vagyok, és kizártnak tartom, hogy filmet tudnék nézni és pihengetni, mikor a pici máshol van, ráadásul egy hónapos csak. Számomra kizárt ez, de nem lepõdöm meg, hogy van, akinek ez kényelmes. Amíg jó kezekben van, biztonságban, szerintem nem elítélendõ egyáltalán. Ettõl függetlenül személy szerint nekem nem férne bele. Mellette akarok lenni.
Miért lenne baj? Ha nektek így jó, csináld így. Az ismerõsöd másképp gondolja, ennyi. Én sem hagytam volna a 4 hetes babámat senkire, ha nem muszáj. Én még nem tudtam betelni a babával akkor és a férjem is így gondolta.
Szerintem nem baj. Én az 1 hetes babámat hagytam anyósomra, amíg elmentem a dokimhoz varratszedésre, meg a melóhelyemre papírokat intézni. Kb 3-4 órát voltam távol, és nekem sem volt lelkiismeret furdalásom. Olyan emberre bíztam, akinél a legjobb helyen volt (rajtam kívül), így nem is aggódtam. Tejet lefejtem elõre, így nem volt gond a kajálással sem. Most 5 hetes, és egy délelõttöt már apával töltött kettesben, amíg bevásároltam, meg ilyenek. Én kimondottan igénylem néha a kimozdulást, esetlegesen az egyedüllétet. Nem hiszem, hogy ettõl rossz anya lennék! Nem vagyunk összenõve, és ha olyan emberre bízom, akiben maximálisan megbízom, akkor mi baj lenne? Szerintem.
Hú, 16! Te aztán sokat tudsz. Képzeld, nekem is elapadt a tejem a másodikkal, mert nem szopott rendesen, elkezdtem fejni, de nem volt ugyanaz sajnos. Az elsõnél meg minden rendben volt, hónapokig tudtam szoptatni. Én aztán nem vagyok "lepasszolós" fajta, ezt kikérem magamnak! Mindenhová viszem magammal õket, ahová csak lehet. Arról nem beszélve, hogy szoptatás alatt is ki lehet mozdulni, csak szervezés kérdése, csakúgy, mint a tápszeres babáknál.
Nem ismerlek, de 5!!!! órára egy újszülött babát, aki a tied szerintem gáz rábízni bárkire is. 2-3 óra, de hogy 5 óra????? Baby blues, ezt úgy hívják, késõbbiekben pedig depresszió.
A kérdező hozzászólása: Ha hajlamos lennék depresszióra, már ezerszer felkötöttem volna magam, biztos nem a saját gyerekem miatt leszek az.
8as vagyok. Írtam hogy már hét hetes korukban jártam edzeni, eljárok barátokkal, férjemmel. Az elsõ gyereket 1, 5 évig szoptattam, a kicsi 1 éves még mindig szopizik. Annak ellenére hogy "lepasszolós" fajta vagyok. Ezt rakd össze:)
nagy francokat hívják így. Ne találjuk már ki, hogy ez az út vezet a depresszióig. A szoptatásról meg nagyon vicces a vélemény.
Amikor a nagyobb született, akkor 3 hetesen otthagytam anyukámnál 1 órára, hogy elmenjek szoptatós melltartóért, de akkoriban fél napra még nem hagytam volna ott. A másodiknál már lazábban kezeltem, nem is voltam annyira kikészülve a két gyerek mellett, mint egyedül az elsõvel. Igaza van annak, aki írta hogy nem a Taigetoszra raktad ki. Ha neked ez kellett ahhoz, hogy picit pihenj, a gyerkõc jobban járt egy kipihent, mosolygós anyukával, mint egy hisztérikával. Egyébként meg tök mindegy hogy mit csinálsz, akkor is sz.r anya vagy. Nekem beszóltak már azért, hogy hogy tudom leadni a gyerekeket anyukámnak, mert a kötõdés meg jajistenem, de emellett le is toltak, hogy miért vittem magammal õket ide-oda kendõben és miért szoptattam mind a kettõt sokáig, mert ezzel betegesen magamhoz láncolom õket.
Aki azt írta, hogy annak apad el a teje, aki "lepasszolja" a gyereket, aki meg nem, annak meg nem apad el a teje, annak azt ajánlanám, hogy olvasson és mûvelõdjön! Ha egy anya nem visz be elegendõ tápanyagot a szervezetében, a teje is el fog apadni, vagyis nem fog tudni szoptatni. És ha valaki beteg és mondjuk orvosi utasításra nagyon szigorú diétát kell tartson(baromfifelvágott, párolt rizs és krumpli, semmi más) az egészsége érdekében vagy inkább a nagyon rossz közérzet és fájdalmak elkerülése érdekében, annak el fog apadni a teje. És ehhez semmi köze az anyukának a hollétéhez. Nekem ugyanis ettõl apadt el a tejem!
A kérdező hozzászólása: Bocs, hogy kiakadtam, de vannak dolgok amivel nem illik kötekedni. Van rá okom, de semmi köze senkinek hozzá. Volt régebben betegségem, szóval már annak is örülök, hogy gyermekem van, szerettem volna szoptatni, de nem ment. Próbáltam!
A kérdező hozzászólása: K.-ra nem ismersz, fogalmad sincs miért nem szoptatok
rosszindulat nélkül nem lehet élni? én meg ezt csak úgy kíváncsiságból kérdezem...
És azért nem erõlködtél a szoptatáson, hogy így le tudd passzolni? Ezt rosszindulat nélkül kérdezem. Mert sokan írjátok, hogy "jajjjj, sajnos elapadt a tejem, nem tudok szoptatni". Érdekes mód azoknak apad el vagy nincs is eleve teje, aki ilyen lepasszolós fajta, eleve meg sem próbálja igazán szoptatni a babát épp azért, hogy a régi életét tudja élni. Milyen érdekes ez, nem???
szerintem semmi baja nem lesz attól, hogy nagyszülõkre hagytad erre az idõre. Kell a kikapcsolódás nektek is :)
Én nem hagytam volna, de te érzed mi a jó neked. 7 hónapos a kisfiam, még most is csak 1-2 órára adom ki a kezeim közül anyukámnak.
Nálam egyetlen egy oka volt, amiért pár órára a nagyszülõre hagytuk a pár hetes fiamat, ami miatt nem kellett, hogy lelkiismeret furdalásom legyen, mert nem én akartam úgy, csak nagyon hiányzott mindvégig a fiam és az pedig az volt, hogy kórházba kellett mennem a sürgõsségire, mert nagyon rosszul voltam. Szülés után kiderült, hogy epeköveim vannak és rengeteget görcsöltem vele, mire mûteni tudtak és több ilyen is volt, hogy kórházba kellett menni. 2 és fél hónapos volt a fiam, mikor mûtöttek, akkor 4 teljes napot voltunk a fiammal egymás nélkül. Nagyon hiányzott, de nyilván a cél az volt, hogy rendben legyek utána és el tudjam látni a fiamat. A másik, amikor otthon hagyták 2-3 órára az pedig akkor volt, amikor bevásároltunk neki. Mivel vidékiek vagyunk, így 25 km-t kellett utaznunk, ha be akartunk vásárolni mindent, amire szükség volt a fiúnknak. Akkor is siettünk, hogy minél hamarabb hazaérjünk, de ilyenkor sem kellett hogy lelkiismeret furdalásunk legyen. Viszont csak azért, hogy kikapcsolódjunk, azért nem hagytuk el sosem a fiúnkat másra. Mert akkor viszont lett volna lelkiismeret furdalás. Mert az nem egy olyan dolog, ami feltétlen szükséges. Persze egyébként meg kell hagyni, hogy néha bizony jót tenne mind az anyának, mind az apának, ha heti egyszer legalább 2-3 órát együtt lehetnének baba nélkül, mert az feltöltõdés lenne, kikapcsolódás, az anya és apa kapcsolatát is erõsítené, mivel azt azért kicsit megtépázza a baba érkezése, tehát ez miatt sem kéne senkinek lelkiismeret furdalást éreznie, csak nem vagyunk egyformák, van aki, mint ahogyan én is, ilyenkor éreznék. És ezért nálunk ilyen nem volt.
Én sem tudtam volna otthagyni, de nem vagyunk egyformák. Ha jól esett és feltöltõdtél, akkor meg miért van lelkiismeret furdalásod? Ez azért nem olyan sok idõ, amit megsínylene egy gyerek, ha jó kezekben van. Ezt soha nem értettem, hogy miért mások véleménye fontos.
A kérdező hozzászólása: Tápszeres baba sajnos, így ezzel nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Mikor hazahozták akkor nyilván olyan volt "csoda" volt, mintha a Mikulás jött volna:) Még 2 órát voltunk távolt csak egymástól (azt muszáj volt), de attól még nem éreztem azt, hogy nem kellett volna. Csak örültem hogy újra velem van.
Igen. Rossz idõ volt, mi a sógornõmet vittük autóval egy pár száz km-rel messzebb lévõ orvoshoz. Fõtt a fejem, hogy vigyem e kicsit, vagy sem... Aztán úgy döntöttünk, hogy ha mi balesetet is szenvedünk, legalább a kicsi biztonságban legyen. Anyunál hagytuk, nagyon jól elvoltak. Sajnos tápszeres, így az étkeztetés is meg volt oldva.

Milyen a napirendetek egy 4 hónapos babával?

mit szoktatok vele játszani? mikor alszik, mennyit? hogy altatod?

Legjobb válasz: szia amikor az én babám 4 hónapos volt szerette fogdosni a különbözõ anyagokat madártoll,selyem papír ezzel fejlõdik az érzékelése. akasz játékot a kiságyára és azt szívesen nézegeti fõleg ha fényes csillog vagy színesfeküdj vele a szõnyyegre hallgassatok zenét vidd körbe a lakásba és mond el neki ,hogy mi van ott.csörgövel írányítsd a figyelmét. stb az alvás nekem elég jól alvó a kislányom 3-4 órákat aludt és különösebb altatás nem kellett neki általába elaludt szopizás közben. De ha nem akkor betettem a mózes kósárba arra volt akasztva játék nézelödött és egyszer csak elaludt. Vagy ringattam és dudoltam neki a tente baba címû dalt.

szia amikor az én babám 4 hónapos volt szerette fogdosni a különbözõ anyagokat madártoll, selyem papír ezzel fejlõdik az érzékelése. akasz játékot a kiságyára és azt szívesen nézegeti fõleg ha fényes csillog vagy színesfeküdj vele a szõnyyegre hallgassatok zenét vidd körbe a lakásba és mond el neki , hogy mi van ott.csörgövel írányítsd a figyelmét. stb az alvás nekem elég jól alvó a kislányom 3-4 órákat aludt és különösebb altatás nem kellett neki általába elaludt szopizás közben. De ha nem akkor betettem a mózes kósárba arra volt akasztva játék nézelödött és egyszer csak elaludt. Vagy ringattam és dudoltam neki a tente baba címû dalt.
4 hósan még nem volt. Akkor még õ volt a "fõnök" :) ))
Napirend???Na az nálunk nincs!Mióta megszületett a kislányom még nem volt 2 egyforma napja!Egyetlen biztos pont nála az hogy este 7kor fürdik és percre pontosan 7:30kor kéri a cicit. Mostanában imádja a tv-t nézni, szeret hintázni, a ruhámat cibálni, VISÍTANI(de olyan igazi fejfájdítóan), szereti nézni ahogy eszek, játszószõnyeg. Nagy kedvenc még a házilag készített csörgõ(2dl-es mûanyag flakonba rizs). aludni is össze-vissza szokott valamikor már 7kor ébren van reggel máskor meg 10ig szundit. Napközbe változó, általában séta közben alszik a legjobban Nálatok?
A kérdező hozzászólása: Nálunk reggel 7kor ébresztõ, arra kelek hogy "morgolódik" látom hogy nagy szemekkel nézelõdik:) pelus csere, átöltözünk és reggeli(cici) aztán játszik a játszószõnyegen amíg én összepakolok egy kicsit. Innen viszont káosz van, mert elálmosodik de alig tudom elaltatni, cicizni majdnem 2 óránként kér, alszik rajta amíga szájában van:) vagy20 percet, utána játszunk (csörgõzünk meg táncolunk) de hamar megunja. délután sikerül elaltatni hosszabb idõre azt is séta közben. 16kor kajcsi, utána játszunk, fürdés elõtt nyügizés mindig. 19kor fürdünk utána vacsi és általában 20kor alszik. éjszaka 2 szer kel enni, ha nincs front, ha van akkor akár óránként is. így telik a napunk. igaz csak jöv.hét szerdán leszünk 4 hónaposak, de ötleteket szeretnék lopni, hogy mivel lehetne lefoglalni:)
A pihenõszék tényleg nagy találmány!!! Nekünk is nagyon bejön. Egyébként a napirend nálunk sem mûködik. Ami biztos, hogy reggel 6-7 között ébred, este 7 fürcsi utána alvás. Éjjel nem ébred. Az altatással általában nincs gond, amikor látom, hogy már fáradt, berakom a kiságyába, és általában 5 percen belül alszik. A cicit napközben sokszor 2 óránként kéri, de van hogy 3. Néha-néha egy-egy nagy alvásnál belecsúszik a 4 órába is, de az ritka. Egyébként meg mi is várjuk a jó idõt, hogy egész nap kint lehessünk. :)
Reggel 7 körül szokott kelni, akkor reggeli (cici) majd visszateszem az ágyába és elnézegeti a forgóját. Addig én lefürdök, összerámolom magam. Majd 2 óra múlva elkezd nyûgös lenni és sír, hogy álmos. Ezzel nem tudom mit csináljak. Hiába kapnám el idõben, akkor is elkezd hisztizni. Így ekkor egy icipicit ringatom. Felébred (fél óra után), kap gyümölcsöt és így kibírja az ebédig (cici). Ezután jön a délutáni nagy alvása. Általában 1 fél 2-tõl fél 5-ig alszik. Viszont csak a levegõn tud ennyit aludni, így mindig menni kell vele vagy kitenni a teraszra. 5-kor ismét szopik és 7-kor fürdés. 8-9 között elalszik, éjjel 1-szer kel enni (ez változó 2-4 között).
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! én is most kezted adni reszelt almát neki, egy negyed almának a felét megette, nagyon ízlett neki. most várom a hatást, remélem nem lesz semmi gond, mi is várjuk a jó idõt, hogy sokat tudjunk sétálni:) ma terezem, higy bemegyünk a városba apához busszal ha jó idõ marad(most süt a nap hétágra) és vásárolgatunk egy pár dolgot, csak nem utazott még buszon. milyen gyümit eszik a babád?
Már evett õszibarackot is meg tejpépet. Viszont valamelyik kicsapta az arcát, úgyhogy visszatértünk az almára és kiderítem, hogy melyiket nem bírja.
ezt a könyvet tudom ajánlani, a gyermek korának megfelelõ játékok, foglalkozások vannak benne: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!

Sokkal fájdalmasabb világra hozni egy 4 kg-os babát, mint egy 3, 5 kg-os vagy kisebb babát?

Legjobb válasz: nem! mikor én 4.5 kg mal szültem 2 hete,és 60 cm volt a baba,és könnyúnek mondanám. mert segit a baba a születésben . nagyobb az ereje mint a kisgyerekeknek. ezt a doki mondta.

nem! mikor én 4.5 kg mal szültem 2 hete, és 60 cm volt a baba, és könnyúnek mondanám. mert segit a baba a születésben . nagyobb az ereje mint a kisgyerekeknek. ezt a doki mondta.
az enyém 2, 9O volt, de nem volt könnyû egyáltalán. Úgy szét szakadtam belül, (a hüvely fala), mintha négy kilós lett volna. Sok mindentõl függ. Minden jót!
Szia! Én 8 hete szültem egy 3, 9kg-os kislányt, és nem sikerült simán megszülni, ezért császároztak. Nálam az volt a baj, hogy a kitolási szakaszban, a feje se ki, se be nem haladt.(12 óra vajúdás után) De hidd el, mára már ez mit sem számít! :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babádhoz! Azért kérdem, mert a doki szerint 4 kg körüli babára számíthatok.
neked mikor mozdult meg hogy ekkora a baba?én a 9 héten már éreztem
A kérdező hozzászólása: Szia. 17 hetesen éreztem.
Az én babám 3090g volt, 2 órát vajúdtam vele, és a 3.tolófájásra kint volt a buksija.Gátmetszésre se volt szükség.
A lányom 3950 gramm volt. Elsõ fájástól számítva, ami gyengébb volt mint a menses fájdalom, 6 óra múlva már a pocimon feküdt. A fiam 4300 grammal született. Az ugyancsak alig érezhetõ elsõ fájástól kezdve 40 perc múlva kint volt. Mindkettõ simán született, de gátmetszéssel, ami egyáltalán nem vészes dolog. Most várom a harmadikat. 4.5-5 kg között saccolják. :) De itt sem lesz gond.

4 hónapos babámnál a tejpépeket csak ugy megveszem a boltban vagy fel kell azt is iratni az orvossal? Melyik a legjobb tejpép egy 4 hós babának?

sinlac-ot hasznal valaki az jó?

Legjobb válasz: Én írattam 8 hósig. Úgy olcsóbb.és olyat ír neki a doki ami jó a babónak. De megis veheted.Én írattam az a biztos

Én írattam 8 hósig. Úgy olcsóbb.és olyat ír neki a doki ami jó a babónak. De megis veheted.Én írattam az a biztos
Szia! Az én orvosom milupa ha tejpépet ír ki.Az én fiam már hat hónapos volt, amikor elõször irattam.1300 volt felíratva a fél kilós, a rossmanban meg olyan 1900 körül volt.De ezt a fajtát annyira nem szereti, úgyhogy ezt gyümölcsbe keverve adom neki.De próbáld ki, hátha a te babád szereti.Az enyém a vaniliás milupa tejbedarapépet szereti, meg a kekszes-piskótást, de ti olyat még nem ehettek, mert gluténes. /Z/
Ha nincs allergiás a családban akkor ehet sima pépet, amit megveszel a boltban. Az én lányom is a milupa vaníliásat ette. Amúgy nyugodtan ehettek gluténtartalmú ételt. 6 hós kortól be KELL vezetni a glutént.
Utolsó, a gyerek 4 hónapos, lehet átsiklottál felette. Kérdezõ, majd csak hat hónapos kora után adj gluténtartalmút.
Hoppá most pirulok rendesen. Köszi hogy szóltál!

Jó éjszakát tejpépet (Milupa) lehet adni éjszakára egy 4 hónapos tápszeres babának? Tényleg jobban aludna tőle?

Ha ezt adnám, a hozzátáplálást is el kellene kezdeni?

Legjobb válasz: Én próbáltam már (4 hós a manó), de nem hogy nem lett jó az éjszakánk, de már az esténket elcseszte a tejpép... Persze nem a tejpép volt a hibás. Egyszerûen nem volt türelme kanalazgatni a babának. Szóval dührohamot kapott, és a fél éjszakát átüvöltötte mérgében. :-) Most már nem adom este a tejpépet, csak ebédre... Majd késõbb újrapróbálkozom az esti pépezéssel...

Én próbáltam már (4 hós a manó), de nem hogy nem lett jó az éjszakánk, de már az esténket elcseszte a tejpép... Persze nem a tejpép volt a hibás. Egyszerûen nem volt türelme kanalazgatni a babának. Szóval dührohamot kapott, és a fél éjszakát átüvöltötte mérgében. :-) Most már nem adom este a tejpépet, csak ebédre... Majd késõbb újrapróbálkozom az esti pépezéssel...
Szia! Én is ezt kérdeztem ma a védõnõtõl és azt mondta, hogy laktatni jobban laktat, de éjszaka kellene pótolni a folyadékot neki, mivel ez nem folyadék, mint a tápszer és hamar szomjas lesz. Inkább õ is ebédre javasolná. Hát igen a kanalazással biztos felidegesítené magát, nem jön olyan könnyen, mint a cumisüvegbõl :( és még a szopóreflex mûködik.
szia, kg onként 120-180 ml, úgyhogy jó, az alvást nem tudom
Igen elég, nekem azt mondták, hogy ahány kg a baba, annyiszor 100 ml kajcsit kell ennie. Pl. 3 kg = 300 ml. Ez a minimum, a többit állítólag õk tudják.
Ha nem ébreszted, mennyi idõ után ébred fel magától? amúgy ebben a korban még minden normális, akármennyit is alszik. õ még ösztönösen felébred, ha éhes. a 400 ml kaja nagyjából jó neki ebben a korban, ehhez a súlyhoz!
Szia! ha éjszaka fel-felébred, akkor gyanakodhatsz arra, hogy felcserélte az éjszakát a nappallal. Nekik még nincs ez kialakulva. Én is örültem annak idején, hogy tyûû milyen sokat alszik nappal, aztán éjjel fél 2kor sikerült elaltatni. Utána már felébresztettem. Max 4 órát hagytam. Kutatók azt mondják, hogy ebben a korban még az éhségérzetet sem tudják igazán kifejezni, tehát nem bazírozhatsz arra, hogy majd felkel ha éhes lesz. Még nagyon pici, én biztosan ébreszteném.
Már nem sárga?
Ha nincs besárgulva, akkor valószinüleg nincs gond, de a védõnõtök bizti szivesen kimegy és megnézi.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ beteg, még nem volt kint:(!egy picit sárga, de már szépen alakul!köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!