Találatok a következő kifejezésre: Egy 3 babával mennyit kell (26 db)

Egy 3 hónapos babával mennyit "kell" foglalkozni?

3 óránként eszik, 1 órát tölt alvással. A fennmaradó 2 órában pedig ált. ott vagyok mellette (különben bömböl)

Legjobb válasz: Nekem 2 hós a babám,s sokszor elvan egyedül.Van,amikor oda kell mellé dõlni,és foglalkozni vele,de minden szopi után fél-1 órát elvan egyedül.Ez változó,mikor milyen napja van. Szerintem pont annyit kell vele foglalkozni,amennyit igényli,de néha igazán magára hagyhatod játszani.Ha nyüszög megnyugtatni,majd újra magára hagyni.Hamar fel fogja találni magát.

Nekem 2 hós a babám, s sokszor elvan egyedül.Van, amikor oda kell mellé dõlni, és foglalkozni vele, de minden szopi után fél-1 órát elvan egyedül.Ez változó, mikor milyen napja van. Szerintem pont annyit kell vele foglalkozni, amennyit igényli, de néha igazán magára hagyhatod játszani.Ha nyüszög megnyugtatni, majd újra magára hagyni.Hamar fel fogja találni magát.
Szerintem szopi után próbáld meg más környezetben hagyni, mint az õ szobája és hagyd nézelõdni. Nekünk nagyon jól bevált a játszószõnyeg, játszóhíddal amikre ráagattok állatfigurákat, vagy bármilyen más tárgyat és otthagyom nézelõdjön, játsszon velük. Ilyenkor zenét is teszek, és közbe még "énekelget" is. Mikor megunja elkezd nyûgölni, olyankor mellé ülök és foglalkozom kicsit én is vele. Mikor ez sem mûködik és még lenne egy kis dolgom, a hordozóba teszem és hagyom figyelje mit csinálok.

Egy pontosan 3 hónapos babának mennyire kell tartania a fejét?

Hason nagyon szépen tartja, hosszú ideig könyöktámasszal elvan, nem is bóklászik és nem is bólogat jobbra-balra.

Legjobb válasz: Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.

Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.
Az én kisfiam már 10 hetes kora óta nagyon szépen tartotta a fejét. 3 hó-san már tartania kell neki. 5 hós kisfiú anyukája.
Az én kilányom szombaton volt 3 hónapos, nagyon rég óta tartja a fejét, igaz Õ hason alszik 3 hetes kora óta. Mit mondott a tanácsadáson az orvosod, ezt ilyenkor szokták ellenõrizni.
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor azt hiszem le van maradva... Szerintem vele is tornára kell majd járnom, mint a testvérével.
Szerintem nincs lemaradva a babad, foleg, ha hason szepen tartja a fejet es konyoktamaszba is kinyomja magat. A kislanyom 3 honaposan meg nem nagyon emelte a fejet hason, tamaszkodni egyaltalan nem tudott, ulesbe huzasnal is hatralogott a feje sokszor. Engem is ijesztgettek, hogy le van maradva meg hasonlok. Aztan 2 het mulva mas hason szepen emelte a fejet, kitamsztva a mellkasat is, es 1 honapra ra ulesbe huzasnal is teljesen stabilan tartotta a fejet, majd 4 honaposan hasrol hatra es hatrol hasra fordult. Egyszeruen felgyorsult a mozgasfejlodese, es behozta a "lemaradast". Amugy nem kell percre pontosan ragaszkodni ahhoz, hogy egy 3 honaposnak mar mit kell vagy nem kell tudni. Nyugodtan ki lehet varni fel-1 honapot, mert valoszinuleg kicsit kesobb, de tudni fogja. Ha viszont 2 honappal kesobb sem, akkor erdemes orvoshoz vinni.
Nem ijesztgetni akarlak, de az én fiam is csodálatosan tartotta hason, de ha ülésbe húzta akkor meg nem. Két különbözõ izom kell hozzá, nála az egyik hipotón volt!
A kérdező hozzászólása: Kértem idõpontot Dévényes gyógytornászhoz. Úgy gondolom, hogy szükséges. Ha ölben tartom, feszíti hátra a fejét. Szerintem ez nincs teljesen rendben. Lehet, hogy van egy kis nyaki hypotóniája. Inkább még idõben elviszem.

Egy 4 hós babának mennyit kell aludnia egy nap? Én 3 óránként etettem. Kaja után játék aztán két óra múlva elfárad és alszik, persze van amikor nem.

Legjobb válasz: kismamablog.hu nappali altatási problémák Itt olvasgass ha ráérsz. Azt is megtalálod hogyan, mennyit, mikor kell aludnia stb...

kismamablog.hu nappali altatási problémák Itt olvasgass ha ráérsz. Azt is megtalálod hogyan, mennyit, mikor kell aludnia stb...
4 hósan az én babám is háromóránként evett, kettõ ébren, utána alvás. Kb így nézett ki a nap: fél 5: szopi, alvás fél 8-ig (jaj, de visszasírom ezt, most a negyed 6-os ébredés után nincs visszaalvás, 8 hós) fél 10-fél 11 alvás, utána szopi fél 1-fél 2 alvás, utána szopi fél 4-fél 5 alvás, utána szopi 7-kor fürdés, 8-kor alvás


Amennyi beléfér :)
Ne viccelj, hogy 3 naposan tartani akarod a 7 etetést?! Jó esetben épp hogy beindult a tejed, ahányszor nyikkan hogy éhes, annyiszor rakd mellre. Az én gyerekeim a 2.-3. napon egész nap szoptak. Ha egyszer csak 40 ml-t eszik, máskor 90-et, máskor 130-at, akkor sincs semmi, nem óramûvek. Legjobb ha nem mérsz semmit, pár nap alatt már látszik is hogy hízik vagy nem.
Elvileg a számolás úgy megy, hogy kg*150/etetések száma, azaz nálad 3, 7*150/7, azaz olyan 80 ml körül. Bár a mi leányzónk sose tartotta magát a számokhoz, és nem is mindig ugyanannyit eszik. Õ 3, 5 hónapos lesz és mivel kis súllyal született most 4400 gramm körül van. Alkalmanként átlag 110 ml tápszert eszik meg, õ tápszeres 2 hónapos kora óta. De pl. reggelente 130 ml-t is benyom, napközben pedig van, amikor csak 80-at, van amikor 120-at. Õ a napi adagjánál többet szokott megenni, nem tartja magát a leírásokhoz. :)
3 napos baba meg nagyon keveset szopizik, annyiszor kell mellre tenni, ahanyszor csak igenyli. Kisfiam 1 hetesen kb 70 gr-ot szopizott kb 2-3 orankent. O 3.6 kg-al szuletett.

Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!

Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés elõtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az elõttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

Mennyit kell ennie kb. egy 3 hónapos anyatejes babának? Hogyan kell kiszámitani?

Legjobb válasz: Hogy mennyit kell ennie függ hány kiló a baba.Ha 3 hónapos akkor feltételezem kb 5 kiló van.Akkor 5X150 ml ami 750ml egy nap.Napi 5-ször eszik akkor 150ml kell megennie egy evés alkalmával.De ez változhat van amikor többet megeszik mert éhesebb de lehet a következõ szopásko meg kevesebbet eszik mert nem olyan éhes.

Hogy mennyit kell ennie függ hány kiló a baba.Ha 3 hónapos akkor feltételezem kb 5 kiló van.Akkor 5X150 ml ami 750ml egy nap.Napi 5-ször eszik akkor 150ml kell megennie egy evés alkalmával.De ez változhat van amikor többet megeszik mert éhesebb de lehet a következõ szopásko meg kevesebbet eszik mert nem olyan éhes.

Mennyit kell szopiznia egy 10 nappos babának hogy jóllakjon de ne fájjon a pocija? A Te babád mennyit evett ennyi idősen? 3 kg a kislányom!

Legjobb válasz: Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.

Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.
az enyém sokszor evett keveset. ha jol emlékszem 40-50 ml-t Ha hasfájós akkor mindegy hogy kevest eszik-e vagy sokat. mi is 3 hós koráig kinlódtunk vele
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, mert az én kislányom bármennyit képes lenne megenni, nekem pedig rengeteg tejem van. Nyílván nem hagyhatom hogy óránként megegyen 100 g-ot! Különben folyamatos bukás és sírás a vége. Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig egy idõ után elkezd bukni aztán pedig sír mert fáj a pocija. Nem a levegõnyelédtõl hanem a túl sok tejtõl, hiszen van egy ûrtartalma a gyomrának gondolom ha azt túllépi akkor fáj a hasa.
"Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig" az igényszerinti szoptatásnak nem is az a lényege hogy bealudjon rajta! ha valóban ilyen sokat eszik akkor, nyilván nem kell rá rakni 1 óra múlva megint.
Én 2 óránként etettem. Ha mondjunk aludt akkor nem keltettem fel hanem vártam még egy órát és ha akkor is aludt akkor már felkeltettem.

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babának? Sajnos tápszeres. Innia kell mellette? Kamillateát szabad adni neki? (nagyon hasfájós). Vagy csak forralt vizet?

Legjobb válasz: 150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3,5 kg-os a baba: 150*3,5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87,5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(

150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3, 5 kg-os a baba: 150*3, 5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87, 5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(
Akár tápszert, akár anyatejet kap a baba, nem kell mellé egyéb folyadék, kivéve nyáron nagy melegben, de akkor is inkább csak forralt víz - orvos mondta.

Mennyinek kg. -osnak kell lennie egy 3 hetes babának ha 2, 93kg-al született. Ha most 3, 40kg az normális?

Legjobb válasz: Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv

Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!!jó babázást
Azt mondják heti átlag 10-150 gr-ot kell híznia a babának. úgyhogy ez teljesen jó. Hogy evett-e eleget abból is látod, hogy mennyi pisis pelusa van egy nap. Kb 5-6-nak kell lennie.

Egy 3 hetes babának mennyi egy etetéskor az a mennyiség amit meg "kell" hogy egyen? ÉS ezt honnan tudom hogy mennyi idősen mennyit kell neki enni?

Csak azért kérdezem mert a kórházban mérték és ha a napi adagját nem szopizta ki akkor a lefejt tejemet odaadták cumisüvegben hogy adjam oda neki.

Legjobb válasz: Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.

Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.
Ne adj neki tápszert és ne méregess! Csak a tejed rovására fog menni az egész, lehet a babádnak fáj a hasa és más ezer doolog miatt sírhat, hisz õ még nagyon pici. Elég barmok voltak a kórházban!
Ne méregesd, mert csak idegesíted magad. Szólni fog a baba, ha éhes, ne aggódj! Olyan nincs hogy ennie "kell". õ tudja, mennyi neki az elég.
Nincs olyan, hogy "kell". A baba pontosan annyi tejet fog szopizni, amennyire szüksége van, egy cseppel sem többet. Lehet, hogy te ezt kevésnek fogod tartani, de akkor sem éri meg tömni a gyereket, mert csak evési problémákat fogsz nála generálni, amik sokáig fennmaradhatnak. Ne erõltesd szegényt. A fölös anyatejet fejd le és fagyaszd le, ráírva a dátumot. Késõbb még jól jöhet.
Ja, és azt remélem, elmondák a kórházban, hogy szoptatott babának sem cumisüveget, sem cumit nem szabad a szájába adni, mert rontja a szopás hatékonyságát! Nézz utána a szoptatásnak a neten: http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm Különösen figyelmedbe ajánlom az Igény szerinti szoptatás címû bekezdést.
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj hogy úgy érzem nincs fölös anyatejem:((( Szoktam mérni evés elõtt és után de nem mindig elég neki az a mennyiség amit evett.Ezt onnan tudom hogy egyszerûen nem akar elaludni, sõt van amikor még sír is, de hiába kínálom a cicit neki azzal már csak kinlódik vagyis szeretné bekapni és keresi is de szerintem annyira fölmérgeli magát hogy már nem szopik.Viszont ha csinálok tápszert akkor még eszik.
Hát tudod... az egyik barátnõm gyerekét azzal "rontották el" a kórházban, hogy cumisüvegbõl etették. Üvegbõl persze sokkal könnyebb enni, mint cicibõl, sokkal kevesebb energiát kíván, és teljesen más technikát. Alig 4 hónapig tudott csak szoptatni, akkor is kínkeservesen. Én nem értem, mi a fenének kell a teáztatást meg a tápszerezést már a kórházban elkezdeni... Nem csodálom, hogy a cumisüveg után a te kicsid sem akar mellbõl szopni.
hogy érdemben válaszoljak a feltett kérdésre: testsúlykilogrammonként 150 ml az adagja. tehát ha most pl. 3 kg, akkor 3szor 150=450 ml a napi adag. ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, pl.ha 6szor eszik, akkor ez 75 ml-re jön ki. így kapod meg az ideális mennyiséget, ami természetesen változhat és változik is, de van mihez viszonyítani. könnyen megtudhatod, hogy az éhség miatt sír-e, ha megméred szoptatás elõtt és után is. az én babám mindig sokáig szopott, kb. fél óráig, és mikor lemértem, 30-40 ml- evett csak. ez egyértelmûen kevés mennyiség. mérd legalább pár napig, hogy tudj viszonyítnai, és hogy megnyugodj.:)
A tápszert gyorsan felejtsd el! Ezek szerint még a kórházban rászoktatták a cumisüvegre, és úgy nyilván kényelmesebb neki. A húgom babájánál is dettó ugyanez volt, de néhány nap alatt helyrejött a dolog, amikor a baba rájött, hogy nem fog cumisüveget kapni. Ha meg úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor fejj. Szoptass mindig mindkét melledbõl, utána pedig fejd ki az utolsó cseppig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!