Találatok a következő kifejezésre: Egy 3 babával mennyit (73 db)

7 hetes terhes vagyok és üres a petezsák. Ez lesz a 2. missedem emiatt, pedig már van egy egészséges babám. Mennyi az esélye, hogy ez 3. -jára is elő fog fordulni? Ezek után milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetni?

Legjobb válasz: Ezt az orvosodtól kérdezd meg.Hogy a 3.is ilyen lessz nem tudja senki sem megmondani.Sajnálom hogy így alakult. A vizsgálatokról pedig beszélj a dokiddal.

Ezt az orvosodtól kérdezd meg.Hogy a 3.is ilyen lessz nem tudja senki sem megmondani.Sajnálom hogy így alakult. A vizsgálatokról pedig beszélj a dokiddal.
Szia! Ne haragudj, hogy visszakérdezek. Mikor voltál dokinál, most amikor 7 hetes voltál? Terhestüneteid vannak ugyanúgy? Én 5-6 hetesen voltam elõször dokinál, akkor 13, 7 mm volt a petezsák, benne szikhólyaggal, sejthetõ szivmûködéssel. Jövõ héten megyek megint, remélem nem lesz semmi gond. Csak azért kérdeztelek, mert aggódom, nehogy gond legyen.
Nekem májusban volt missedem, elsõ és remélem az utolsó. Én nem nyugodtam bele, hogy így alakult, meg a természet szelektál...!! 5 hetesen már tejcsorgásom volt!Kiderült ez sem egészséges! Szóval 3 hónappal a mûtét után felkerestem egy endokrinológust, hogy vizsgáljon ki! Kiderült magas a prolaktinom és enyhén emelkedett a tsh-m! Ezek külön-külön is okozhatnak magzatelhalást! Azóta gyógyszert szedek! Sajnálom, hogy így alakult nálad! Egy magándokit keress fel, mert az sztk-s helyeken hónapokig kell várni!

Mecsek baby teából mennyit lehet adni egy alkalommal a babámnak? Mennyi a napi max adag? Vagy ilyen nincs? 3 hetes a babám

köszi

Legjobb válasz: Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.

Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.
A kérdező hozzászólása: szia. nem, anyatejesek vagyunk...hasfájás miatt adnám neki...ezt ajánlották...köszi a választ

Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!

Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés elõtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az elõttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

3-4 hónapos körüli babáddal mennyire fáradtok el egy nap? Mennyit alszik napközben és mennyi foglalkozást igényel?

Az enyém 7-8 között kel, utána kis szeretgetés, peluscsere, szopi, majd a reggeli ébredését?l számítva kb. 3/4 óra múlva visszafektetem. Alszik még kb 10-ig. Ha felkelt még kb 1 órát elvan magában, de legalábbis a járókában csak beszélni kell hozzá esetleg, de utána ha nem játszok vele akkor sír. Ennek a játéknak nagyon intenzívnek kell lennie, mert ha nem akkor hamar elunja és sírni kezd. Megmutogatom neki a játékait, én is örülök nekik, labdákat dobálok, énekelek, táncolok. Amit napközben el? kell adnom neki azzal már cirkuszban is felléphetnék szerintem. Ez megy este 7-ig, közben 1X alszik 1 órát (nagy küzdelmek árán...) meg a babakocsiban délután ha sétálunk is elszenderedik egy 30-40 percre. Tehát kb délel?tt 10-t?l este 7-ig (a két alvást leszámítva) egyfolytában játszok vele, de szinte már én jobban elfáradok mint ?...

Legjobb válasz: Nálunk 6 és 7 között ébred a leányzó, kb, 1,5-2 órát van fent két szoptatás között. Õ egy ideig, kb 3/4 órát el van egyedül a játszószönyegen, ha közben lát engem, a többi idõt "közös játékkal", énekléssel töltjük. kb fél-1 órát alszik utána. Délután a séta alatt viszont nagyot alszik, kb 1,5-2 órát a babakocsiban, fél5-5 körül kel, utána fürdésig (8-ig), kb 20 percet alszik, a többi idõben viszont foglalkozni kell vele. 3/4 9 körül alszik el. Neki néha annyi is elég, hogy én házimunkázom, õ közben néz engem, és éneklek neki. Így foglalkozom is vele, de haladok is a munkával. Azért este 9-kor engem sem kell altatni... :)

Nálunk 6 és 7 között ébred a leányzó, kb, 1, 5-2 órát van fent két szoptatás között. Õ egy ideig, kb 3/4 órát el van egyedül a játszószönyegen, ha közben lát engem, a többi idõt "közös játékkal", énekléssel töltjük. kb fél-1 órát alszik utána. Délután a séta alatt viszont nagyot alszik, kb 1, 5-2 órát a babakocsiban, fél5-5 körül kel, utána fürdésig (8-ig), kb 20 percet alszik, a többi idõben viszont foglalkozni kell vele. 3/4 9 körül alszik el. Neki néha annyi is elég, hogy én házimunkázom, õ közben néz engem, és éneklek neki. Így foglalkozom is vele, de haladok is a munkával. Azért este 9-kor engem sem kell altatni... :)
Igen! Elfáradok! Nálunk a 14 hós kel elõször fél 7kor. Pelenkacsere, mosdás, ruha. Felkel a 3 hós. Megszoptatom! Visszateszem a kiságyba, elalszik. Adok enni a 14 hósnak. Aztán felkel a 3, 5 éves. Átöltözik, mosdik. Reggeli. Felkel a pici. Átöltöztetem, pelenkacsere. Délben megiszom a reggeli kávémat:D és innentõl bármi jöhet! A picit nem kell altatni. Elalszik a kiságyban. És már este van. Ja! Közáen mosás, fõzés! Úgyhogy ennyi!
Lányom három és fél hónapos 7-kor ébred majd kajcsi és alvás és így tovább két etetés között kb fél órát van fenn a többit végig alussza, nagyon ritka amikor egy órán keresztül fel bír lenni. Este 8-kor fürcsi kaja és alszik reggelig.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Anyukám mindig azt mondja, hogy addig fogok ezen csak problémázni, amíg 1 gyerekem van mert ha több lesz gondolkodni sem lesz idõm ilyeneken :-)
Kedves Kérdezõ! 2. vagyok. Anyukádnak igaza van. Én 1gyel majdnem megõrültem. Most meg minden megy a maga útján.
2. vagyok. Azt elfelejtettem, hogy mindenki elalszik este fél 10kor. Reggel fél 7ig senki nem kel fel. Úgyhogy kipihenten ébredek. Ezért nem vagyok fáradt.
Hát 4-5 között kelek edzeni! A babám kb. 7 körül kel, addigra én már a férjem megreggeliztettem, inget vasaltam, útnak indítottam! Nem sokat alszik napközben, többször fél órákat! Szerencsére nincs kézhez szokva, így, ha takarítanom kell, viszem magammal a házban és csinálom, amit kell. Játszani is elég sokat játszunk. Este fél 8 körül fürdetés és kb. fél 9 körül alszik el. Akkor vacsi apának, dumálunk stb. Kb. 10-11 körül kerülök ágyba! Én tele vagyok energiával!

Mennyinek kg. -osnak kell lennie egy 3 hetes babának ha 2, 93kg-al született. Ha most 3, 40kg az normális?

Legjobb válasz: Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv

Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!!jó babázást
Azt mondják heti átlag 10-150 gr-ot kell híznia a babának. úgyhogy ez teljesen jó. Hogy evett-e eleget abból is látod, hogy mennyi pisis pelusa van egy nap. Kb 5-6-nak kell lennie.

Mennyit kell ennie kb. egy 3 hónapos anyatejes babának? Hogyan kell kiszámitani?

Legjobb válasz: Hogy mennyit kell ennie függ hány kiló a baba.Ha 3 hónapos akkor feltételezem kb 5 kiló van.Akkor 5X150 ml ami 750ml egy nap.Napi 5-ször eszik akkor 150ml kell megennie egy evés alkalmával.De ez változhat van amikor többet megeszik mert éhesebb de lehet a következõ szopásko meg kevesebbet eszik mert nem olyan éhes.

Hogy mennyit kell ennie függ hány kiló a baba.Ha 3 hónapos akkor feltételezem kb 5 kiló van.Akkor 5X150 ml ami 750ml egy nap.Napi 5-ször eszik akkor 150ml kell megennie egy evés alkalmával.De ez változhat van amikor többet megeszik mert éhesebb de lehet a következõ szopásko meg kevesebbet eszik mert nem olyan éhes.

Mennyit kell szopiznia egy 10 nappos babának hogy jóllakjon de ne fájjon a pocija? A Te babád mennyit evett ennyi idősen? 3 kg a kislányom!

Legjobb válasz: Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.

Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.
az enyém sokszor evett keveset. ha jol emlékszem 40-50 ml-t Ha hasfájós akkor mindegy hogy kevest eszik-e vagy sokat. mi is 3 hós koráig kinlódtunk vele
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, mert az én kislányom bármennyit képes lenne megenni, nekem pedig rengeteg tejem van. Nyílván nem hagyhatom hogy óránként megegyen 100 g-ot! Különben folyamatos bukás és sírás a vége. Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig egy idõ után elkezd bukni aztán pedig sír mert fáj a pocija. Nem a levegõnyelédtõl hanem a túl sok tejtõl, hiszen van egy ûrtartalma a gyomrának gondolom ha azt túllépi akkor fáj a hasa.
"Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig" az igényszerinti szoptatásnak nem is az a lényege hogy bealudjon rajta! ha valóban ilyen sokat eszik akkor, nyilván nem kell rá rakni 1 óra múlva megint.
Én 2 óránként etettem. Ha mondjunk aludt akkor nem keltettem fel hanem vártam még egy órát és ha akkor is aludt akkor már felkeltettem.

3 hónapos tápszeres babák mennyi adagokat (ml) esznek meg egy étkezés alkalmával?

Mi 110-140 ml-eket szoktunk, változóan. Kevés szerintetek? A nagy melegek előtt többet is evett, de most csak ennyit hajlandó.

Legjobb válasz: Ez függ attól h milyen tápszert használtok. Mert ugye a dobozra rá van írva h melyik hónapban mennyi az ajánlott. De amennyi jól esik a babádnak annyit adj. Baja nem lesz. Ha most neki a kevesebb elég és jól elvan vele akkor ne erõltesd a többet mert úgyis csak visszabukik neki. Amennyit igények annyit adj.

Ez függ attól h milyen tápszert használtok. Mert ugye a dobozra rá van írva h melyik hónapban mennyi az ajánlott. De amennyi jól esik a babádnak annyit adj. Baja nem lesz. Ha most neki a kevesebb elég és jól elvan vele akkor ne erõltesd a többet mert úgyis csak visszabukik neki. Amennyit igények annyit adj.
En 120ml vizbol csinalom, de van hogy ezt sem eszi meg.Szépen nõ igy is már 6, 5 kg :) igy nem aggodik
vagyis aggodok :)

Egy pontosan 3 hónapos babának mennyire kell tartania a fejét?

Hason nagyon szépen tartja, hosszú ideig könyöktámasszal elvan, nem is bóklászik és nem is bólogat jobbra-balra.

Legjobb válasz: Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.

Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.
Az én kisfiam már 10 hetes kora óta nagyon szépen tartotta a fejét. 3 hó-san már tartania kell neki. 5 hós kisfiú anyukája.
Az én kilányom szombaton volt 3 hónapos, nagyon rég óta tartja a fejét, igaz Õ hason alszik 3 hetes kora óta. Mit mondott a tanácsadáson az orvosod, ezt ilyenkor szokták ellenõrizni.
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor azt hiszem le van maradva... Szerintem vele is tornára kell majd járnom, mint a testvérével.
Szerintem nincs lemaradva a babad, foleg, ha hason szepen tartja a fejet es konyoktamaszba is kinyomja magat. A kislanyom 3 honaposan meg nem nagyon emelte a fejet hason, tamaszkodni egyaltalan nem tudott, ulesbe huzasnal is hatralogott a feje sokszor. Engem is ijesztgettek, hogy le van maradva meg hasonlok. Aztan 2 het mulva mas hason szepen emelte a fejet, kitamsztva a mellkasat is, es 1 honapra ra ulesbe huzasnal is teljesen stabilan tartotta a fejet, majd 4 honaposan hasrol hatra es hatrol hasra fordult. Egyszeruen felgyorsult a mozgasfejlodese, es behozta a "lemaradast". Amugy nem kell percre pontosan ragaszkodni ahhoz, hogy egy 3 honaposnak mar mit kell vagy nem kell tudni. Nyugodtan ki lehet varni fel-1 honapot, mert valoszinuleg kicsit kesobb, de tudni fogja. Ha viszont 2 honappal kesobb sem, akkor erdemes orvoshoz vinni.
Nem ijesztgetni akarlak, de az én fiam is csodálatosan tartotta hason, de ha ülésbe húzta akkor meg nem. Két különbözõ izom kell hozzá, nála az egyik hipotón volt!
A kérdező hozzászólása: Kértem idõpontot Dévényes gyógytornászhoz. Úgy gondolom, hogy szükséges. Ha ölben tartom, feszíti hátra a fejét. Szerintem ez nincs teljesen rendben. Lehet, hogy van egy kis nyaki hypotóniája. Inkább még idõben elviszem.

Mennyire normális, hogy egy 3 hós csak tápszeres babának, már 3. napja nincs kakija? Mit kell ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: dm-ben kapható babynos hasmasszázs krém segíthet. mi ugyan anyatejesek vagyunk, de a babónak sokat fájt a hasa, csak 4 naponta volt széklete. A hasfájása miatt kezdtük el használni a krémet, és minden hami elõtt iszik néhány korty kamilla teát. Mióta használjuk a krémet, azóta naponta van kaki.

dm-ben kapható babynos hasmasszázs krém segíthet. mi ugyan anyatejesek vagyunk, de a babónak sokat fájt a hasa, csak 4 naponta volt széklete. A hasfájása miatt kezdtük el használni a krémet, és minden hami elõtt iszik néhány korty kamilla teát. Mióta használjuk a krémet, azóta naponta van kaki.
Szia! Elõ szokott fordulni, hogy akár 4-5 napig sincs kaki a tápszer mellett. A védõnõnk szerint ez teljesen normális. Azért masszírozhatod a pici pocakját, tornáztathatod a lábait, az szokott segíteni. -Macska-
Mi a nagymami tanácsára ánizsteát adtunk neki, és azóta nem is fáj a pocija.Drogériákban tudsz venni és az 125ml-es cumisüvegbe teszek 2 csipet ánizsmagot, leforrázom, 10 percig állni hagyom, ha kihült adhatod a babának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!