Találatok a következő kifejezésre: Egy 3 babával (559 db)

Szeretnék egy 3. babát, de nem tudom, hogy lehetne-e még?

Aug.15-én lejár a GYED-em,mert most jelenleg itthon vagyok a kisfiammal,de nem akarom,hogy 2 év után,megszüntessék a munkaviszonyomat,azzal,hogy a MÁK-tól kell igényelnem a GYES-t.A harmadik babát úgy tervezném,hogy mire a kisebbik betölti a 3.évet,akkor újra tudjak GYED-en lenni,ami jóval több,mint a GYES. Vagy,ha közben esetleg már terhes lennék,mert dolgozunk rajta,akkor 2 év után elmehetek táppénzre a szülésig,és onnan GYED-re?Közben a GYES-t ráíratnám a nagyszülőkre. Úgy tudom,még akkorsem küldhetnek el táppénz alatt sem,ha tudják,hogy újra kismama vagyok,jól tudom? Ti hogy csinálnátok,hogy ne járjatok rosszul a munkáltatóval szemben,mert visszamenni dolgozni nem tudok 3 műszakba,a gyerekek miatt,mert van itthon egy 4 és egy 2 éves kisfiúnk,ezért is szeretnénk egy harmadikat,mert vágyom egy kislányra is.

Legjobb válasz: Amikor a kislányom betöltötte a 2. évét, akkor már 12 hetes kismama voltam. Én másnaptól táppénzen vagyok, szülésig azon is maradok. Nagymama pedig gyesen van kislányommal.

Amikor a kislányom betöltötte a 2. évét, akkor már 12 hetes kismama voltam. Én másnaptól táppénzen vagyok, szülésig azon is maradok. Nagymama pedig gyesen van kislányommal.
Arra figyelj, ha több mint 180 napot leszel gyesen, akkor a 2. babánál a gyed alapja a minimálbér lesz. Természetesen nem küldhetnek el táppénz alatt, ha terhes vagy, de írásban be kell jelenteni a terhességet a munkáltatónak mindenképp! Amint megtudod, hogy terhes vagy menj táppénzre hogy ne haladd meg a 180 nap gyest. Ha kevesebbet leszel gyesen mint 180 nap, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a gyed alapja.
A kérdező hozzászólása: Ha a 3.babánál a szerzõdés szerinti bérem lesz majd a Gyed alapja, akkor most hogy kaphatok ilyen keveset? Ugyanis 2009-ben 90000ft volt az alapbérem, de a nettóm kijött szintén 90-re a túlórákkal, így a GYED-em az elsõ baba után 78-80000ft volt.most a 2.gyereknél már csak 52000ft-ot kapok GYED-et(igaz, idén február óta nem veszem igénybe a családtámogatást, mert nem jó papírt küldtünk vissza, és kifutottunk a határidõbõl)holott a bérpapíromon már 104000ft szerepel alapbérnek.Ezt idõközben emelték szerintem, ahogy nõtt a minimálbér, viszont errõl az emelésrõl szerzõdésmódosításom nincs, csak a bérpapíron szerepel.Akkor most hogy is van ez?Hogy lesz ha sikerül terhesnek lennem, mi után kapom majd a táppénzt, és utána a GYED-et?
Azért kevesebb a gyed, mert a második baba után a túlórákat már nem vették figyelembe. A harmadik babánál a tgyás alapja a szerzõdéses béred lesz, a gyed alapja meg vagy ugyanez, vagy ha nem mégy táppénzre, hanem végig gyesen leszel, akkor a minimálbér.

Max. Hány évesen lehet bevállalni egy 3. babát?

Legjobb válasz: hogy hány évesen lehet, akár 50... de én max. 35. ig szülném meg a harmadikat. fel is kell nevelni õket...

hogy hány évesen lehet, akár 50... de én max. 35. ig szülném meg a harmadikat. fel is kell nevelni õket...
A kérdező hozzászólása: Igen, én is erre gondoltam, hogy felelõsségteljesen mi az a legkésõbbi életkor, amikor még lehet gondolkodni gyermekvállaláson.
40 évesen simán szerintem.
45
Szia! Én 38 évesen vállaltam be (véletlen baba).Túl öregnek gondoltam magam, de elvetetni nem tudtam volna. Ma 5 hetes a picúr. Nagyon jó újra babázni a 2 nagyobb mellett. Májusban a 20 éves érettségi találkozón még 2 osztálytárs is babás volt + 2 lombikra készült. Mivel a koromnál fogva voltam amniocentézisen, ott volt 43 éves kismama is…
Én a másodikat szültem 37 évesen és egyáltalán nem érzem örgenek magam, sõt. Most 38, 5 vagyok, némely korombeli kinézetre az anyám is lehetne:-((((
en nem itelek el senkit!!!!! de nalunk az a helyzet: en 30 vagyok (ami szerintem eppen jo az elso babazasra), viszont a parom 43. en mi is szeretnenk testver/-t/eket :) de eloszor ez a babo szulessen meg! es kicsit felek is. nem is magamtol hanem az o koratol. szoval nalunk eleg sokszor beszedtema ez es nem tudjuk hogy legyen! egy biztos nalunk abortusz szoba sem johet!!!
27 évesen szültem szültem az elsõt, most 30 leszek a másodiknál. Ezután visszamegyek dolgozni 33 évesen. Szóval, ha jönne egy 3. azt kb 38 évesen vállalnám.

35 évesen öreg vagyok egy 3. babához?

Legjobb válasz: Nem,momentán annyi az egész,h jóval több és más vizsgálaton fogsz átesni,mint mi fiatalok.Szomszédasszonyom elmúlt negyven,amikor megszülte a legkisebb fiát.

Nem, momentán annyi az egész, h jóval több és más vizsgálaton fogsz átesni, mint mi fiatalok.Szomszédasszonyom elmúlt negyven, amikor megszülte a legkisebb fiát.
szia! Én 36 éves vagyok, és most szeretnék még egy ötödik babát! Hátha kisfiú lesz a négy csaj mellé! Szerintem egyáltalán nem vagyunk öregek hozzá! Nyugodtan vállald fel ha egészséges vagy!!!
Egyáltalán nem. Míg úgy 10 éve ferde szemmel nézte a 30 fölött szülõ nõkre, ma már nem így van. Egyre többen vállalják az elsõ babát 30 év fölött. Ha úgy érzed, hogy neked van erõd az elkövetkezendõ babás évekhez, stb. akkor hajrá!
Szia, én is 35 leszek és a második babánkon "dolgozunk". Ha nincs semmi szervi bajod, betegséged, akkor semmi akadálya egy újabb édes csöppségnek, csak bátran!! (Én krónikus asztmás vagyok, van is néhány kockázati tényezõ, de olyan virulóan boldog vagyok csak a gondolattól is, hogy teherbe essek, hogy bármi plusz vizsgálatot beválallok a siker érdekében)
Én voltam a kérdezõ, és mindenkinek köszönöm a pozitiv válaszokat!
Manapság kitolódott a gyermekvállalás, tehát nem vagy az, és a 35 még nem növeli a gyermek sérülésének kockázatát sem.Bátorság 3 gyermek ebben a gazdasági helyzetben, de szorítok.
Én 35 éves leszek mire megszülöm az elsõ babám, és még szeretnénk:) Egy 28 hetes kismama
Szia! Nem vagy öreg hozzà!!!Èn 34 vagyok ès sajnos az elsö babáért küzdök, nehezen jön össze. Szivböl kivánom neked hogy sikerüljön!!! Mindent Bele!!!!!!
Én meg 38 évesen szültem a másodikat és 40 leszek, mire jön a harmadik :-).
SZia!Én 38vagyok és most szeretnénk a másodikat.Különben engem is foglalkoztat ez a kérdés.
szia én 34 vagyok és 15 hetes terhes az elsõ gyerekem 14 éves sok hasonló sött idõsebb kismamát látok mostanában.Tõlem csak azt szokták kérdezni hogy új kapcsolat e ez a tesók közötti korkülömbség miatt én meg azt mondom:nem csak a régit feldobjuk egy picit.Sok sikert.


Próbáltátok a rendszerességre szoktatást? Gondolok itt arra, hogy pl.3 óránként egyen a babó. Sikerülhet ez, jó lehet, vagy ne erőltessem? 1 hetes a babám.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk olyan 3 hós korára lett igazi napirendje. Ez azóta folyamatosan változik igazítja a kisfiam a saját ritmusához. Most már 2 hónapja fix a napirend (8 és fél hós). Most én akarok kicsit változtatni rajta, mert túl sokat kel éjszaka, elõrébb hoznám az ébredését. Én hagytam, hogy õ alakítsa, ami 3 hónapig baromi nehéz, mindenben hozzá igazodni. (Bár erõltettem a 3 óránkénti szopit, õ ezt nem preferálta így nem próbálkoztam tovább).

Szia! Nálunk olyan 3 hós korára lett igazi napirendje. Ez azóta folyamatosan változik igazítja a kisfiam a saját ritmusához. Most már 2 hónapja fix a napirend (8 és fél hós). Most én akarok kicsit változtatni rajta, mert túl sokat kel éjszaka, elõrébb hoznám az ébredését. Én hagytam, hogy õ alakítsa, ami 3 hónapig baromi nehéz, mindenben hozzá igazodni. (Bár erõltettem a 3 óránkénti szopit, õ ezt nem preferálta így nem próbálkoztam tovább).
Hát ige, annak könnyû a dolga, akinek rögtön 3 óránként kér enni babája :-)) Szerencsés az az anyuka...Ne erõltess semmit, ha sikerül is kihúzni az idõt, a baba nyugtalan lesz, mert nem tudja, vajon hol késik a cici ennyi ideig, és esetleg nem lesz türelme szopizni. Ha meg nincs türelme, akkor ugyebár nem szopizik, kiköpi, nyûgös lesz. Ekkor jön az ötlet, adjunk neki cumisüvegbõl anyatejet. Abból meg könnyebben jön, esetleg rászokik. Akkor már nem kell a cici sem, mert több erõt, kitartást igényel a szopizás. Te meg szegény fejsz, hogy tudd neki szervirozni a tejcsit, de ha netán apadozik is a tejcsi még a tetejébe, jön a tápszeres pótlás...na ez következik a rendszerességre szoktatásból ily korán. Ki fogja alakitani magának a napirendjét, és hidd el, fogsz tudni alkalmazkodni hozzá, minden rendben lesz, bizz abban a piciben, tudni fogja, mi a jó neki!
Semmiképp ne csináld! Az ilyen picinek az igény szerinti szopi való - ez akár óránként van az elsõ hetekben! Ha igény szerint szopiztok, nem lesz baj se a baba súlyával, se a tej mennyiségével. A babák cseresznye nagyságú gyomorral jönnek világra, abba kb. egy evõkanálnyi tej fér - ez bizony nem túl sokáig elég, de ahogy nõ, úgy változik a szopi igénye is. Engedd, hogy a babád maga alakítsa ki a saját ritmusát, de ne várd, hogy ez azonnal sikerül. Beletelik egy kis idõbe, viszont ez a legjobb neki. A fürdetést teheted minden nap kb. ugyanoda, ezt te döntöd el, ezzel adsz is egyfajta keretet a napnak, de a többi a baba dolga. Az én lányom is szépen kialakította a napirendet, mindannyiunk megelégedésére. Sok boldogságot a picurkához!
Szia! Én a babához igazodtam szinte mindenben, hagytam, hogy akkor szopizzon, amikor õ megéhezett, annak úgysincs értelme - legalábbis szerintem-, hogy hagyjam sokáig sírni, amikor esetleg tisztában vagyok vele, hogy biztosan éhes és csak azért nem adok neki, hogy kihúzzuk mondjuk a 3 órát. A napnak egyetlen momentuma volt az elsõ hetektõl szinte azonos idõpontban, az esti fürdetés. Így is kialakult nála a napi ritmus úgy 2, 5-3 hónapos korára. Akkor meg minek akartam volna én irányítani.. Nekünk ez így nagyon jó volt és már nem az elsõ babánál jött be. Ha újra kezdeném, most se csinálnám másként. Sajnos az elsõ babám még abban a korban született, amikor a védõnõk agyonszekálták az anyukákat, hogy szigorúan be kell tartani a 3 óránkénti etetéseket, nem szabad se hamarabb, se késõbb szoptatni (szerintem emiatt is kellett aztán elég hamar pótlást, kis idõ múlva meg színtiszta tápszert adni neki). A kisbabák nem születnek órával a zsebükben, így aztán nem hiszem, hogy fontos õket óramû pontossággal gondozni. Persze ez csak az én véleményem, biztosan másnak más..ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák és nem is gondolkodunk úgy...Minden jót és gratulálok a picihez!
Az én babám rögtön 3 óránként kért enni. Nem hiszek az igény szerinti szoptatásban, nem jó senkinek. Természetesen ha éhes volt elõbb nem néztem szigorúan az órát, a baba igénye az elsõ, de továbbra sem gondolom, hogy óránként éhes lenne egy baba, ha elég neki a tej! Lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nekünk sem vált be az igény szerinti szopizás. Két hónapig nyüglõdtünk, folyton sirt, pedig nem fájta a hasa, de gondolotam hátha éhes, igy szinte másfél két óránkét szopizott. Aztán elkezdtem etetni 3 óránként és mintha kicserélték volna a gyereket, egy hangja nem volt, csak ha üres volt a pocak, de akkor aztán azonnal kellett. Igy szépen beállt egy napirend, én is tudtam mit mikor csinálhatok, mikor mehetünk ide-oda. Nekünk ez vált be. De minden baba más. Sajna ki kell tapasztalni.

Mit lehet egy 3 hós babával játszani?

Legjobb válasz: Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

Az én babám is 3 hónapos. Mi vettünk neki egy készségfejlesztõ játszószõnyeget, másfél órát is eljátszik vele egyhuzamba. Az ilyen korú babák már tudnak fogni, én mindig adok neki csörgõt, vagy elé teszek valami színes dolgot, imádja megkóstolni, megfogdosni. Ha ölben van már próbál nyúlni mindenért, megengedem, hogy megfogja a függönyt, szekrényt stb. Tornázni is szoktunk játékosan, nagyon élvezi. Ja, és a tükör..., hát igazi kislány, mindig megnézzük magunkat benne, nevet magára, mint a tejbetök!:-)

Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!

Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés elõtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az elõttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

Kinek milyen tapasztalata van 3 hetes hormon vizsgálat után progeszteron "hiány-t" mutatak ki állítólag egy 3 hónapos kúra után nem vesztjük el a babát! Igaz ez vagy csak van mire fogni a dokinak?

2013 március 25 én 9 hetesen ikreket vesztettünk el most állt be rendszeresre a menszeszem azóta !

Legjobb válasz: sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.

sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 3 héten keresztül heti 2* ill háromszor vérvétel , ebbõl nézték meg hogyan változik a hormonok értéke .Ezen eredményeken alacsony a progeszteron szint .Ezért kell a következõ menszesz 3.napjától 5 napon keresztül 2*1 et Clostylbeg nevû gyógyszerbõl .ezt 3 hónapon kersztül , aztán oktoberben 26 körül kontroll hormon vérvétel ( Hormon értékek miatt) és reméljük utána sikerül a baba!

Ilyen időbe meddig ajánlatos kint lenni egy 3 hónapos babával? Mt adjak rá kintre?

Legjobb válasz: Én a 3 hónapos babámmal a mínuszokban is egy órát sétáltunk minden nap. Jó felöltöztettem és a széltõl azért elzártam (nekünk mózeskosaras kocsink volt).Nálunk nincs valami nagy meleg, most jöttünk sétából, én egy ekkora gyerekre középvastag overállt adnék már és takarót.

Én a 3 hónapos babámmal a mínuszokban is egy órát sétáltunk minden nap. Jó felöltöztettem és a széltõl azért elzártam (nekünk mózeskosaras kocsink volt).Nálunk nincs valami nagy meleg, most jöttünk sétából, én egy ekkora gyerekre középvastag overállt adnék már és takarót.
én body+rugi+vastag kapucnis pulcsit+sapkát adok rá. Egy vastag takaróval takarom be, és vana babakocsinak ilyen borítója, ami befedi a nagy részét. minimum fél órát sétálunk, néha másfelet is. szintén 3 hós

Mit lehet egy 3 hónapos babával játszani?

Azt akarom kérdeni, hogy ti miket csináltok, sokszor nincs ötletem mit tudnék vele játszani. Még túl pici, hogy egyedül el legyen, ellenben nem akarom egész nap ölben cipelni.

Legjobb válasz: Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.

Nekem is 3 hónapos a kislányom, és õ elvan egyedül is, sõt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is. Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az õ kis világát. Õ a második babám, az elsõvel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.
Nem is kell ölben cipelni egész nap:) Mi minden szopizás után egy óriásit játszunk , a kislányomnak kirakom a játszószönyegét és ugye azon vannak külömbözö játékok ott fekszem mellette és játszunk vele nagyokat kacag és sikkong mikor a kedvenc játékait megfogja mellé én énekegetni szoktam neki ami nagyon érdekli , sokszor ugy formázgassa rá a kis száját és közben keze lába jár amikor pedig dolgozom akkor gyermekdalokat rakok be neki és eljátszik egymaga is ha elunja elalszik , de kell h egyedül is játszanak az egészséges fejlõdésük érdekében!
A Babamóka címû könyvben nagyon jó játékok vannak, amivel segítheted is a babád fejlõdését. Amyúg én sokat énekelek neki, mondókákat mondok, nagyon szereti. Közben szemben "ül" velem a felhúzott térdemen. Ha dolgom van a játszószõnyegre rakom, ahol különbözõ lelógó, csörgõ, zörgõ játékokat ütöget motzsolgat és nagyon élvezi. Kb 2 hete szerette meg, addig nem érdekelte. Ha itthon van a párom, kis takaróra fektetve hintáztatjuk, ez akkor is hatásos, ha nagyon sír, vagy nem tud elaludni. Imádja. 3 hós baba anyukája
Mesélj neki, sokat beszélj hozzá, mutass neki dolgokat, minél többet csinálod annál jobban érteni fogja. Ez a játszószõnyeg okos dolog, sok kis izé lóg a gyerek felett :) amit birizgálhat. Vagy van még az az altatót daloló játék amit fel kell húzni, azt már próbáltad? az elvileg megnyugtatja a gyerekeket. Meg hát már egy csomó mindent feltaláltak h a kiságyba jól érzezze magát.. van kézre akaszthatós csörgõ, kiságy szélére...stb.És akkor nem kell állandóan mellette lenned. ui.: még nincs gyerekem, de hátha mondtam hasznos dolgokat
A kérdező hozzászólása: Hidd el, én szeretném a legjobban, hogy egy picit magára is legyen. De sajnos nem szereti. Folyamatosan igényli, hogy foglalkozzunk vele. Ha beteszem a kiságyába elöbb-utóbb sír. Te hova teszed mikor magára hagyod?

Mennyinek kg. -osnak kell lennie egy 3 hetes babának ha 2, 93kg-al született. Ha most 3, 40kg az normális?

Legjobb válasz: Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv

Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!!jó babázást
Azt mondják heti átlag 10-150 gr-ot kell híznia a babának. úgyhogy ez teljesen jó. Hogy evett-e eleget abból is látod, hogy mennyi pisis pelusa van egy nap. Kb 5-6-nak kell lennie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!