Találatok a következő kifejezésre: Egy 3,5 babával hogy (26 db)

Ti ebben a hirtelen jó időben, hogy öltöztetnétek fel egy 3, 5 hónapos babát?

Nem tudom,hogy ennyire hirtelen jó idő lett és merjem sokkal lentebb öltöztetni a kisfiamat,mert én téli kabátról kb pólóra váltottam,de félek,hogy csalókás az idő és véletlenül megfázik,ezért tanácstalan vagyok. Segítenétek? :) köszönöm előre is

Legjobb válasz: Hát ebben a 23 fokban semmi csalóka nincs. Öltöztesd úgy ahogy te magad is öltözöl. Nálunk eggyel kevesebbet kellett rá adnom, mert én fázós vagyok. De ha te átlagos vagy akkor kb azt add rá amit te veszel fel. Pl most egy body és egy kis hosszújjú vékony. Ne izzadjoon, mert akkor fázik meg. Egyébként borzalmas, hogy szinte nincs tavasz.

Hát ebben a 23 fokban semmi csalóka nincs. Öltöztesd úgy ahogy te magad is öltözöl. Nálunk eggyel kevesebbet kellett rá adnom, mert én fázós vagyok. De ha te átlagos vagy akkor kb azt add rá amit te veszel fel. Pl most egy body és egy kis hosszújjú vékony. Ne izzadjoon, mert akkor fázik meg. Egyébként borzalmas, hogy szinte nincs tavasz.
Szerintem rövid ujjú body + rugdalózó! Nagyon szép idõ van! Vagy adj rá 1 hosszú ujjú bodyt és 1 nadrágot zoknival vagy lábas nadrágot!
Hu en ennel jobban beoltoztetem mint amit irtak. Ha nem a napon vagyunk ott azert meg huvos van. En hosszu ujju body rugi es ra nadrag kis kapucnis felso. Zokni.
3 hónapos oltásról jövünk :) én egy vékony sapit, egy hosszú ujjú bodyt, harisnyát és vékony kantárost adtam rá, felülre meg egy vékony pamut kardigánt, nem izzadt meg.

Hogy lehet egy 3, 5 hós babával lagziba menni?

Szombaton lenne a lagzi.Szopizós baba , de újjabban csakis fekve hajlandó szopizni.50 km- re lesz a nagy alkalom az otthonunktól egy lakodalmas teremben , nincs szoba ahova be tudnánk menni.Praktikus tanácsokat várok a szopizásra és a fürdetéssel is gondba vagyok , mivel 7 - fél 8 felé ha nem fürdetem meg nagyon nyügös.Nem szeretnénk mi reggelig ott maradni , de bár vacsoráig , mivel 3 ra vagyunk hivatalosak és 5 kor lesz az esküvö.

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben saját kocsival mentek, akkor vigyél kispárnát, paplant amire fektetheted a picid és a hátsó ülésen szopiztathatod. Az ablakra sötételõnek, hogy a járókelõk ne kukucskáljanak rakj pelust vagy valami rongyot. A fürdetést, ha nincs lehetõség sajnos ki kell hagyd, mivel a mosdóba a csap alá mégsem rakhatod a gyermeked. A vacsoráig pedig próbálj valami csendesebb zugot találni - bár ez elég nehézkes lesz- , ahol a babakocsiban, vagy hordozóban aludhat. Jó szórakozást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

Szia! Amennyiben saját kocsival mentek, akkor vigyél kispárnát, paplant amire fektetheted a picid és a hátsó ülésen szopiztathatod. Az ablakra sötételõnek, hogy a járókelõk ne kukucskáljanak rakj pelust vagy valami rongyot. A fürdetést, ha nincs lehetõség sajnos ki kell hagyd, mivel a mosdóba a csap alá mégsem rakhatod a gyermeked. A vacsoráig pedig próbálj valami csendesebb zugot találni - bár ez elég nehézkes lesz- , ahol a babakocsiban, vagy hordozóban aludhat. Jó szórakozást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája
Háát egy ilyen kicsi babának hangos lessz a lagzi.Próbáld öt autóban megszoptatni.Èn a hátsó ülésen szoktam.Felteszek eg textil pelust az ablakra, e´s ok.
Szerintem max. a házasságkötésre és a temlomba, de akkor is jól felöltöztetve meg ne fázzon. Ha még bírjátok akkor talán a vacsi belefér. De fürcsire azért nem árt otthon lenni vele. Nem neki való még. Szerintem.
Ha szopcsi máshogy nem megy fejj le tajcsit és cumisüvegbõl add oda neki. Talán ennyitõl még nem lesz cumizavaros.
Ja, és szerintem nem fognak megharagudni, ha egy 3, 5 hós babával nem maradtok tovább csak 7 -ig. De ha mégis akkor majd õk is megtudják egyszer és megértik. :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen én is úgy gondolom , hogy amig õ nyugodt maradunk , ha fél óra fél óra de nekünk most õ a legfontosabb.

Egy 3, 5 hónapos babával hogy lehet lenyeletni a homeopátiás bogyót? Le tudja nyelni, vagy fel kell oldani neki pl. víben?

Legjobb válasz: Probald meg kiskanallal osszetorni es utanna feloldani...vagy tedd esetleg valami falat kajaba...

Probald meg kiskanallal osszetorni es utanna feloldani...vagy tedd esetleg valami falat kajaba...
Törd össze apróra, és keverd bele a tápszerbe!
inkább ne adj ilyen pici babának homeopátiás bogyokat. ha hasfájos inkább teáztasd. ha meg valami komolyabb baja van inkább vidd el tanácsadásra vagy orvoshoz. jobb egyszer többször tanácsadásra vinni mint valami bogyot a babának adni. LEHET NEM OK NÉLKÜ ILYEN NAGY AZ A BOGYO! az ilyen pici gyerekeknek még nincs olyan jo gyomra meg bélrendszere hogy csak ugy mindent adhatsz neki. A legtöbb baba bajra vannak kifejezetten babáknak valo cseppek és teák. homeopátiás is csak kérdezd meg a homeopátiás boltban.
Feltételezem hogy szoptatott a babád, nem írod hogy milyen problémára szeretnél bogyót használni. Ilyenkor még ugye nem adunk neki szilárd táplálékot, ezért vagy anyatejben, vagy egy kiskanálnyi forralt vízben oldd fel. Én fogzásra adtam neki homeos bogyókat, és vízben oldottam, azután pici pohárból megitattam vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! El van záródva a babám könnycsatornája, arra szeretnék neki adni olyan homeopátiás bogyót, amit orvos javasolt. Csak én eddig nem ismertem ezeket a szereket, és mikor mondta, hogy ezt lehet neki adni, nem gondoltam, hogy bogyó és nem folyadék. Ezért nem is kérdeztem meg tõle, hogyan lehet neki beadni.
Az utolso valaszado valasza pontos es alapos, azt vedd figyelembe.


4 hónapos babám 3-4 óránként eszik 3-5 percet. Egy kaja után 3-4szer bukik. Nemrég beállt, hogy 2 naponta van kaki. Ezek összefüggnek?

Csak anyatejet kap. Nem szoktam mérni mennyit eszik, mert szépen gyarapszik. Sajnos sokat túrózik emiatt,állandó felügyeletet igényel.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3,5 hós kislány anyukája.

Azt nem tudom, hogy összefüggnek-e ezek. Szerintem a 3-5 perc szopi elég kevés, vagyis én arra következtetek ebbõl, illetve a kissé sok bukásból, hogy nagyon mohó a babád. Ha így van, próbálj szopi közben is büfiztetni, vagy ha esetleg túlságosan ömlene a tejci a cicidbõl, akkor próbálj szopi elõtt lefejni kicsit, hogy ne ömöljön annyira a kicsi szájába. Ha ezek nem segítenek, akkor bukás elleni szert adj neki (asszem nutrilion meg még van egy valami). Anyatejes babánál szerintem jó a 2 naponta kakilás, van olyan baba, aki akár 5-6 napig sem tud. Remélem azért tudtam valamennyit segíteni. 3, 5 hós kislány anyukája.

3 hós babám egy nap van, hogy 3, 5 deci vizet is megiszik. Anyatejes, de igényli. Lehet ebből baj?

Vizeletvizsgálat múlt héten volt, negatív. Köszönöm

Legjobb válasz: Nem kell minden rémhírkeltõnek bedõlni, könyörgöm kánikula van, persze, hogy szomjas szegény. Úgy látom most nagy divat minden gyerekre, aki kicsivel többet iszik az átlagnál rásütni, hogy cukorbeteg. Vannak orvosok, akiknek ez a szakmájuk, majd õk eldöntik, mivel annak vannak más jelei is, de ne egy laikus anyuka diagnosztizáljon.

Nem kell minden rémhírkeltõnek bedõlni, könyörgöm kánikula van, persze, hogy szomjas szegény. Úgy látom most nagy divat minden gyerekre, aki kicsivel többet iszik az átlagnál rásütni, hogy cukorbeteg. Vannak orvosok, akiknek ez a szakmájuk, majd õk eldöntik, mivel annak vannak más jelei is, de ne egy laikus anyuka diagnosztizáljon.
Nem baj, nagyon meleg van, és lehet hogy számára csak a víz veszi el a szomjúságát. Ha tartja a súlyát és nem fogy addig nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A súlyát tartja, csak a szomszédom szerint ez cukorbetegségre is utalhat és egy picit megijedtem...
35-38 fokok vannak.. nem kell csodálkozni, hogy szomjas.. ha nem szoptatod minden megszomjazáskor, akkor nyugodtan itasd vízzel, kell a sok folyadék.
Van benne igazság, mert a szomjúság lehet cukorbetegség jele. Általában súlyvesztéssel, fokozott étvággyal, nagyon sûrû pelenkacserével párosulhat. Ha gondolod vidd el dokihoz hogy megnyugodj, de nem hiszem hogy ennyibõl lehetne arra következtetni hogy cukorbeteg. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: De az nem derülne ki a vizeletvizsgálatból?

3, 5 hetes babám egyre rosszabbul alszik. Hogy segíthetnék rajta?

Éjjelente tekergeti magát, nem tud kakilni. Próbáltam az infacolt és édeskömény-kamilla teát iszom de semmi változás. Egyre rosszabb. Tejem van b?ven. Egyedül a hasamon nyugszik meg de ott is sokat tekereg. Mit próbálhatnék még ki? A család többi tagjának aludnia kell, nem hagyhatom egész éjjen át sírni.

Legjobb válasz: AZ édeskömény tea fújhatja fel szerintem.Az nem arra van,hogy tudjon kakilni a baba.Abból a babának sem szabad sokat adni,mert felfújja.Ha kakiltatni akarod,tornáztasd,kamillateát itass vele,de ezt sem szabad hosszú távon,mert szárit.

AZ édeskömény tea fújhatja fel szerintem.Az nem arra van, hogy tudjon kakilni a baba.Abból a babának sem szabad sokat adni, mert felfújja.Ha kakiltatni akarod, tornáztasd, kamillateát itass vele, de ezt sem szabad hosszú távon, mert szárit.
A kérdező hozzászólása: Régen édesköménylevest ettek az anyukák is hogy a baba tudjon kakilni. Én úgy tudom épp, hogy segít a gázokon.
Igen, de nem mindegy, hogy egy héten kétszer eszel egy tányér köménylevest, vagy mindennap iszod a teát. Mindegy, szerintem próbáld ki, hogy elhagyod a teát egy kis idõre.A túl sok édeskömény felfújhatja.Kakilásra meg jó a kamillatea.
Szia!Az én kislányom is van, hogy nem tudott kakilni.Én kamilla teát adtam neki, tornáztattam, simiztem a pociját és lett eredménye.Az édeskömény arra jó, ha hasfájós és segiti az emésztést.Én adtam párszor a babámnak.Azt olvastam, hogy a hõmérözés is jó arra ha nem tud kakilni.7 hetes kislány anyukája
Kamilla tea és szedjél mellé Espumisan gyöngyöt.Nagyon jó, segít neki pukizni.Próbáld ki, megéri.Az én kislányom 3hónapos, de még mindig szedem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Espumizan van babáknak is, hasonló mint az infacol. Mennyit szedtél a gyöngybõl naponta?

3 hónapos babám 3óra helyett 1.5-2 óránként eszik mostanában, ilyenkor 40-50mt-t. Hogy lehetne erről visszaszoktatni, hogy ritkábban és többet egyen?

Legjobb válasz: ezt csinálta az én kisfiam is 3 hónaposan, kb 2 hétig. Aztán egyik napról a másikra elkezdett 4 óránként enni, mint a nagyfiúk. :-)) Kitartás!

ezt csinálta az én kisfiam is 3 hónaposan, kb 2 hétig. Aztán egyik napról a másikra elkezdett 4 óránként enni, mint a nagyfiúk. :-)) Kitartás!
Szia!Nálunk is problémák vannak, napok óta, pedig már olyan szépen beállt minden.sokat sír, nyûgös, alig alszik..most elkezdtem fejni is, hogy több tejem legyen, mert úgy tûnik azt is keveselli....szeretnék már túlleni ezen az idõszakon..
Nálunk is dettó ez a helyzet. 3 hónapos fiam pár nap óta gyakrabban kér enni. Lehet, hogy ez a 3 hós fejlõdési ugrás?
A kérdező hozzászólása: Semmi sem a régi...Éjszaka 3x kell, pedig 5 hetes kora óta átaludta az éjszakát, napirend meg teljesen megszünt, elvesztettem a fonalat.Nálatok az éjszaka is rosszabb lett?
Nyugi, ez valószínûleg csak fejlõdési ugrás. Türelem, vissza fog állni minden a régi kerékvágásba. Adj neki enni, ahányszor kér, te sem szeretsz "éhezni".
Mi is ebben a cipõben járunk, h a kisfiam 2óránként szopik! Pedig õ még csak két hét mulva lesz 3hónapos! Nekem azt javasolták, h adjak neki mikor éhes, aztán majd vissza áll a rendre!
3. válaszoló vagyok. Igen, mi is kelünk éjszaka, pedig 3 hetes kora óta átaludta.
Ne aggódjatok lányok! Ez a növekedési ugrás, mi már túl vagyunk rajta, egy-két hét alatt beáll minden és újra 4 óra és nyugodt éjszaka lesz. Ilyenkor sokkal többet nõnek, nyúlnak, kell az energia nekik...ha esetleg van tejcsi lefagyasztva, azt adjátok pótlásnak, amíg be nem áll, ne tápszert. Ha mindig és sûrûbben kiüríti a melleket, több lesz hamarosan a tej is. Most kicsit fárasztó, de vége hamar. Ja, és ezen a héten a nyûgösködés rengeteg kicsire volt jellemzõ, mert frontok voltak, meg hülye, szeles idõ, ez õket nagyon megviseli, még talán a felnõttek is nyûgösebbek ilyenkor! Jó babázást!

Babám 3 és fél hetes.2880 grammal született, most 3, 5 kg. A védőnő szerint kevesebbet kéne hogy egyen. Van hogy 80akat, de van hogy 110-et megeszik. Mit csináljak, vegyem le hamarabb a ciciről? De akkor meg sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.

Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.
400gr=4000gr bocsi
A szpotatási tanácsadók azt mondják igényszerint etesd a babát:D Sztem teljesen jó sulyban vagytok. Az én fiam 400gr és 58cm-rel született. 3940gr volt mikor hazajöttünk. 4 hetesen 5180gr-ot mértek a védõben:D azt mondták hogy ej ha jó bõrben van és ez ránézésre is látszik:D etessem ahogy igényli:D Boldog babázást:D
Szia! Az én babám 3650-nel született, 3 hete 5 napja. Volt olyan a múlt héten, hogy 100-140 gr-okat evett és már 85 dkg-ot hízott, de azt mondta a gyerekorvos, hogy "biztos nem éhezik". Az utóbbi napokban viszont lecsökkent az adagja, már csak 70-100-akat eszik. Hidd el, tudják õk, hogy mennyi elég nekik, a felesleget ki fogja bukni és anyatejbõl nem lehet túletetni. Viszont nem tudom, hány óránként eszik a tiéd, de legalább 2, 5-3 óra teljen el a két szopi között - ezt javasolta a doki. Ne vedd el tõle a cicit, majd jelzi õ, ha már elég neki! Jó babázást!
szia, 2890 gr-mal született a fiam (2770-nel jöttünk haza). Három-négy hetesen 50-80 gr. között evett. Erre akkor azt mondták kevés. Most 7 hós és 7600 gr. Szerintem a babák tudják mennyi kell nekik. Az egyiknek jobban beépül, ezért kevesebbel is beéri, a másiknak több kell, mégse hízik sokat. A felesleget meg egyébként visszabukja. 4 hónapig használtam mérleget, kicsit függõ lettem és állandóan paráztam (egy idõ után nem is lehet rendesen mérni, mert mozok, két egymás követõ mérés is adott 20-30 gr eltérést). Szerintem ne mérd! Saját tapasztalat, úgysem fogsz többet/kevesebbet adni neki, tök mindegy mennyit mérsz, és csak elnyomod a természetes ösztönöket. Nálam ez volt, ha jól evett, és két óra múlva sírt, kizártam, hogy éhes, hiszen megette az adagját. Holott sokszor tényleg éhes volt. Sok sikert!
Ja még annyit.... teljesen jó súlyban van a babód!!! :)
A védõnõ le van ejtve! Nekünk is okoskodik. Én elhiszem, hogy csak jót akar, de tudja a te babád, hogy mi a jó neki! Nekünk is mondta a védõnõ, hogy ne egyen többet ennyinél meg ennyinél (tápszeres javarészt), na de ha kell neki... Nem kövér, abszolút formás baba, mindenki csak ájuldozik, hogy mennyire szép. Akkor most vonjam meg tõle? ÁÁÁÁ.....
Felejtsd el a védõnõket, tisztelet a kivételnek, de nagyon furcsákat mondanak!!! Én az enyémnek már csak bólogatok!! Szerintem teljesen rendben van a 80 g, ráadásul a 2880 az nem nagy születési súly, nõnie kell!! Amúgy pedig kibukja majd a felesleget, ha túl sokat enne.
Szia!A lányom 2830 grammal született 2680 grammal jött haza.Egy hét alatt visszaszedtük.Most voltunk a 8 hetes mérésen 5090 gramm.Engem is a sírba tett a védõnõ, négy hét után már nem voltam hajlandó mérni mennyit eszik.Jól érzi magát, a frontokat leszámítva kiegyensúlyozott:) ) Õ sokkal jobban tudja mikor és mennyit, mi csak találgatunk!!
Szia!Szerintem ne adj neki kevesebbet, tudja õ hogy mennyire van szüksége, nekünk is volt olyan, hogy 3hét alatt 90dkg-ot hízott, de a dokim egy szóval sem mondta, hogy adjak neki kevesebbet. 8.5hós baba anyukája
Jajj nehogy elvedd tõle a cicit. Adjáé neki amennyit csak kér. A védõnõ meg fejezze be az evést a leves után, félidõben, de ne a babád. Nálunk is ez volt, a védpnpm ugyan ezt mondta, majd beleõrütem mert a picim kérte volna még, de mindig ott csemgtek a védõnõ szavai a fülemben. Két napig bírtuk, azóta annyit eszik amennyit kér, 4 hónapos, tündér kicsilány, aki hol 220-at szopizik, hol csak 100-at, de mindig annyit amennyit kér. 7 kg, és 66 cm.

Ha valaki úgy lenne várandós, hogy egy másik házasságból van két kisgyermeke, de ők mégcsak 3, 5 éves és 19 hós gyerekek megtartaná a babát? Függetlenül attól, hogy hány éves?

a barátn?m 20 éves és pont ebben a helyzetben van.

Legjobb válasz: Ha szeretné a szíve mélyén a picit és van segítsége is (egy barát már mindenképp, ezt látom), akkor szerintem tartsa meg! Egy élet sorsa dõl most el, aki õt választotta. Természetes, hogy fél, de ha két ilyen apróság elfért nála/náluk, a harmadiknak is szorithatnak egy kis helyet :) Irj majd, hogyan döntött! (Akkor is megértem, ha nem akarja megtartani, csak kiváncsi vagyok!)

Ha szeretné a szíve mélyén a picit és van segítsége is (egy barát már mindenképp, ezt látom), akkor szerintem tartsa meg! Egy élet sorsa dõl most el, aki õt választotta. Természetes, hogy fél, de ha két ilyen apróság elfért nála/náluk, a harmadiknak is szorithatnak egy kis helyet :) Irj majd, hogyan döntött! (Akkor is megértem, ha nem akarja megtartani, csak kiváncsi vagyok!)
Attól függ, hogy mennyire felelõsségteljes az anyuka.Túl fiatalon szülte a másik kettõt is.Az pedig, hogy már túl van egy házasságon, és új kapcsolata van, nem erre utal.Természetesen te ismered.Ha tudja õket gondozni, törõdik velük, anyagilag is bírják a 3 gyereket, akkor mindenképpen tartsa meg.Persze csak akkor, ha a párja is akarja a gyereket.
Gondolom, a páromtól is függne. Mert ha õ akarná, akkor eszembe sem jutna elvetetni. Ha nagyon nehéz körülmények között élnék a 2 gyerekkel, és az új apuka sem támogatna, akkor lehet, hogy meggondolnám, de a megtartás felé hajlok!
A második hozzászólónak szeretnék üzenni erre a kijelentésére: "Attól függ, hogy mennyire felelõsségteljes az anyuka.Túl fiatalon szülte a másik kettõt is.Az pedig, hogy már túl van egy házasságon, és új kapcsolata van, nem erre utal." - Ha valaki rosszul választ társat, nem felelõtlen, ez akárhány évesen elõfordulhat! Az pedig, hogy babájuk is lett, nem is egy, azt jelenti, hogy nagyon bízott az elsõ férjében (aki ki tudja miért, nem maradt mellette). Ettõl szerintem õ nem lesz sem túl fiatal az anyasághoz, sem felelõtlen!!! Ha 25 éves vagy 30 lenne és akkor vált volna el, akkor nem neveznéd felelõtlennek? Vagy mint régen, egymáshoz nem illõ emberek élték le az egész életüket örömtelenül, mert iszonyatos társadalmi megvetés övezte az elváltakat?? Szerintem is azt mérje fel amikor dönt, hogy képes-e eltartani a 3at, és az új párja támogatja-e , ill. család, barátok! Sok szerencsét kívánok neki!
A kérdező hozzászólása: második válaszolónak!Bár korán szülte, mégis nagyon is felelösségteljes anyuka!Még gyerekként(13-14) õ viselte gondját az anyjának;haláláig, aki beteg volt!annak ellenére, hogy volt két felnõtt testvére! Egyébként meg a gyerekek tiszták, jól neveltek, persze amennyire két ilyen kicsi lehet...
Kedves Kérdezõ! Az írásod alapján én speciel semmi rosszat nem gondoltam a barátnõdrõl, valahogy nem lehet negatívat érezni róla. Attól, hogy fiatal, lehet jó anya :) A párkapcsolatok sikerét vagy sikertelenségét pedig kár lenne elkezdeni itt boncolgatni, örök téma, végtelen. Ha lenne biztos recept, mindenkinek lenne párja, és mindenki boldog lenne :P Biztos, hogy jól átgondolja a döntését a barátnõd! Remélem, van kire számítania, és meg tudja tartani a picit, és szépen felneveli a 3 kicsit :) Én is örülnék, ha majd megírnád, hogyan döntött!
Ha a párja szeretné-és gondolom igen, hiszen közös gyerek lenne-mindenképpen tartsa meg.Mivel a másik két gyerek pici, sokkal inkább testvéreknek fogják érezni magukat hárman, mintha nagyobb korkülönbséggel születne a féltesó.

3 hónapos babám két hete 3-5 percet szopizik egy mellből. Utána elkezd sírni nagyon és nem kéri enni. Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt jó lakna. Miért van ez? Heti 15 dkg-t hízott eddig.

Megbüfiztetem,utána se akar enni.Végig próbáltam mindenféle szoptatási pozíciót (fekve se jobb).Éjszaka álmában kicsit tovább eszik, nagyon éhesen ébred.Eddig csak 1x szoptattam éjszaka, utána csak reggel 6 körül.Kényelmesen helyezem el szopipárnán.Napközben 2-3-3,5 óránként ettünk eddig,igény szerint. Másik mellemet kínálom,az se kell neki. Eddig egyszerre egy mellb?l szoptattam.Sikertelen etetés után 25-40 ml tej marad a mellben. Orra nincs eldugulva,orrszívózom napközben, ha kell.

Legjobb válasz: }nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka

}nincsszájpenésze?mi is ebben a cipõben jártunkés ez volt a baj.11hetes anyuka
Nekem is hasonló szitu volt, de én elvittem a védõnõhöz 1 próbaszoptatásra, és ott kiderült, hogy az 5 perc alatt 130ml-t beszopizott.
A kérdező hozzászólása: 3 napja voltunk csecsemõtanácsadáson, de ott mindent rendben találtak. Szájpenészt nem látok nála. A doki látogatás elõtt is jóval meg volt már ez gond. Tegnap mértem 30-40-50 gr-t evett, ami brutál kevés. Igaz pénteken kapott oltást.Ma evett és megmaradt mellemen, de mindjárt indulunk dokihoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!