Találatok a következő kifejezésre: Egy 26 babának (18 db)

Van esélye egy 26 hetes babának az életben maradásra?

Legjobb válasz: 24. hét elõtt nem koraszülésnek számít, hanem abortusznak, onnantól viszont már mindent megtesznek, hogy megmentsék, általában jó esély van a 26. hét körül még arra is, hogy semmi maradandó károsodása ne maradjon.

Kozeli ismerosom anno 24. hetre erkezett, azota huszoneves "nagylany". Egyszoval siman van eselye.
24. hét elõtt nem koraszülésnek számít, hanem abortusznak, onnantól viszont már mindent megtesznek, hogy megmentsék, általában jó esély van a 26. hét körül még arra is, hogy semmi maradandó károsodása ne maradjon.
Persze! Ma már az a ritka, ha nem éli túl egy ennyi idõs baba. Na, persze más kérdés, hogy milyen hátrányokkal indul majd. Mert bõven lesz, az szinte borítékolható.
Hogyne lenne! Az én babám nem volt koraszülött de a PIC-en voltunk 3 napig más okból kifolyólag. Nagyon pici babák voltak ott teljesen jó állapotban. ÕK még azt hiszik, h. bent vannak a pocakban, nagyon édesek voltak. A nõvérkék hihetetlenül szeretik õket és olyan sterilitás van, h. szinte kizárt, h. elkapjanak valamit. És ami számomra meglepõ volt, õk is szopiznak. Mellettünk iker lányok voltak akik 28. hétre születtek, akkor voltak 10 naposak. 40ml-Ket szopiztak cicibõl. Az én óriásbébim (ott így hívták az 1kg-s babák között) aki 3600g volt, 60ml-t. Amúgy az unokatesóm kislánya 800g-al született (nem tudom hány hétre) és mára 7 éves nagylány, kutya baja. Annyi, h. kis vékonyka de azén lányom is vékonyka pedig 41 hétre született. Szóval igen, hogy ne lenne esélye, sõt! Meglátod nem lesz semmi baja de azért ilyen fejlesztésekre majd biztosan járni kell de az a legkevesebb. Sok gyereknek kell nem csak korababáknak.
én is úgy tudom, hogy 24tõl lett érdemes küzdeni értük az orvosoknak, ez a statisztika alapján alakult ki, mert hogy innentõl már igen jó esélye van a minõségi életre. 26-tól meg már több helyen is hallottam, hogy szinte semmi károsodással megúszta (rövidlátó, vékonka, allergia-asztma, tehát semmi durva dolog)
Nekem 23 hetesen kellett megszülnöm a fiamat, esélye sem volt... ezt vetélésnek nevezik Gabka és nem abortusznak! Nekem ott azt mondták 26. héttõl esélyes az életben maradásra:( azt nevezik már koraszülésnek. De miért kérded???baj van?? ha nincs ne is agyalj ilyeneken!!
Bocs, elõzõ, de a vetélés az egyenlõ a spontán abortusszal ... Orvosilag így hívják.
A barátnõm 25 hétre szülte a kislányát - 400g alig múlt a pici. Most 7 hetes, és sajnos szükség volt egy lézeres szemmûtétre, ami fontos, hogy késõbb 90-95%-ban lásson. Azt is jól viselte, reméli mindenki, hogy erõs és egészséges lesz. Szóval van esély az életben maradásra.
22-héttõl orvosok szerint jó esélye van.
Szia!Mi van Veletek azóta?
szia! Szorítok neked nagyon! A szomszédom 24. hétre szülte meg azaz császáral vették ki a babát, 2 hónapig voltak korházban inkubátorban iszonyat milyen picike volt, most már 1, 5 éves a kilány nagyon édes. Semmi baja életvidám gyerek és kicsit sem kisebb az õ kora beli gyerekeknél. Sõt.... iszonyatosan jól fejlett nagyon okos!! Kitartás ne streszelj amennyire tudod és pihenj!!!
Én úgy hallottam, hogy a legkisebb koraszülött akit megmentettek Magyarországon az 300g volt, nem emlékszem hány hetes, de biztos, hogy kevesebb, mint 26. Ilyenkor már mindene ki van alakulva csak tüdõérlelõt kap, mert attól tartanak, hogy a légzése alakul ki nehezebben.
Nekem a 25. héttõl volt pont 1 ujjnyi a külsõ, a 30. héttõl a külsõ-belsõ, pihentem a 1, 5 éves mellett, amennyit tudtam, 37. hét elején született meg a babám 4250gr-al, 1, 5 óra alatt. Reméljük nálad is így alakul. Bár a 4. babánál szerintem természetes, hogy a méhszáj már kezd nyílni ilyentájt. Sajnos.
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond!!
A kérdező hozzászólása: A méhszájat nemsokára nézik újra, hogy nyílt e tovább vajon? Mert mikor bejöttem, akkor már szûk egy ujjnyi volt. :(
ab/ort - idétlen szülés (már elnézést az off-ért!)
A legjobbakat neked, Kérdezõ! Remélem, minél tovább bent tudják tartani! Drukkolok! A vetélés pedig igenis abortusz, ez a latin neve. Amikor valaki elveteti a gyerekét, az a mûvi abortusz. Manapság azért teszik hozzá az abortuszhoz a spontán szót, mert a köznyelvben elterjedt, hogy az abortusz szót helytelenül a mûvire használják.
Reméljük megállítják!!
Milyen a méhszájad?
/Missed ab.-nak, vagy spontán vetélésnek nevezzük, abortusznak magában semmiképpen./ A 26. hét után lehetséges menteni, onnantól már jók az esélyei, ha megállították, még túl is hordhatod! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Koraszüléssel vagyok kórházban, bár infúzióval megállították. De persze azért aggódom.
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyunk és egyben :) Már átléptem a 28 hetes álomhatárt, kezdek megnyugodni.

Egy 26 hetes babának megfelelőek e ezek az uh adatok? Bpd:69mm, ac:218mm. Súly:1002gr. Nem túl kicsi?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem nem..... Nekem 27hetesen a Babám értékei BDP: 76 Ac 245 Súly: 1239Gr Hc 266 29hetes kismama

Szia!Szerintem nem..... Nekem 27hetesen a Babám értékei BDP: 76 Ac 245 Súly: 1239Gr Hc 266 29hetes kismama
Az én lányom 27 hetesen volt 1026 gramm, a többi adatára nem emlékszem már, de 37. hétre egészségesen 2830 grammal született. Ne aggódj, normálisak a méretei.
Van egy olyan oldal, hogy mamanet. Itt nyomon tudod követni a fejlõdési értékeket. De nem kelle aggódni! A pocakban sem fejlõdnek egyformán a babák, mint, ahogy születésük után sem. Mégis legtöbben egészségesek vagyunk:-) Fõ a nyugalom!
a legelsõ válaszoló vagyok...a nem túl kicsire értettem, hogy nem...bocsánat.:D
27 hetes uh adataim BPD:67mm AC:225mm TAD:68mm FL:50mm HC:245mm

Nem mozog annyit a babam amiennyit idáig szokott. Szerintetek mi baj lehet? 26 hetes vagyok. Azelott eroteljes rugasokat ereztem szinte minden nap es egesz nap.3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on

3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on.Vajon az lehet a baj mert azota olyan kis nyugodt. Csak neha erzem a gyenge mocorgasat:- (kicsit ijeszto.

Legjobb válasz: 27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.

27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.
Nyugodj meg, a lényeg, hogy érzed. Nekem is vannak napok amikor kevésbé mocorog, néha meg olyan aktív, hogy csak na. 22hkm
A kérdező hozzászólása: koszi szepen mind kettotoknek.megnyugodtam kicsit.a masodik valaszolonak uzenem h elolvastam es koszi, ezek szerint nem vagyok ezzel egyedul
Szia! Nyugi, én is 26 hetes vagyok. Pár napja majd kiugrik a hasamból a kisfiam, úgy izeg mozog folyamatosan, de kb. egy hete volt 3-4 nap, amikor épp hogy megmoccant, azt is csak akkor vettem észre, ha tudatosan figyeltem, annyira gyenge volt. Már én is kezdtem pánikolni. De felesleges volt, újra a régi Duracell nyuszim.... :)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtato valaszt...
Én is ugyanúgy vagyok, mint az elõttem szólók. 26+2hkm
Ilyenek lesznek ám kint is, nem kell megijedni! Egyik nap nyugi másik nap semmi sem jó. :O Ki tudja miért, az idõjárás pl nagyban befolyásolja õket, õk nagyon érzékenyek rá a frontokra, szeles idõre, esõs idõre, hóra stb...mindent éreznek, jobban mint mi felnõttek.

Egy csomó olyan ismerősöm van akik 26, 30 hétre szültek. Ezért félek gyereket vállalni. Szerintetek merjek babát szülni?

Legjobb válasz: A csomó ismerõs nem te vagy! Nem is értem ezt a hozzáállást... Nekem meg egy rakás olyan ismerõsöm van, akik a 37-41. hétre szültek. Sõt, a többség császáros. Na és? Tényleg ez kell befolyásolja a gyermekvállalásodat? A bátyám 32 éve a 7. hónapban született. Pedig akkor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, mégis egészséges, okos felnõtt lett belõle. A fodrászom 22 a 6. hónapban szülte meg a kislányát, úgy, hogy a babának agyvérzése lett. Ma már gyönyörû, fiatal nõ. Igen, vannak koraszülések. De amiatt soha nem mondanék le a gyermekvállalásról, mert másnak korábban érkezett a kicsi.

A csomó ismerõs nem te vagy! Nem is értem ezt a hozzáállást... Nekem meg egy rakás olyan ismerõsöm van, akik a 37-41. hétre szültek. Sõt, a többség császáros. Na és? Tényleg ez kell befolyásolja a gyermekvállalásodat? A bátyám 32 éve a 7. hónapban született. Pedig akkor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, mégis egészséges, okos felnõtt lett belõle. A fodrászom 22 a 6. hónapban szülte meg a kislányát, úgy, hogy a babának agyvérzése lett. Ma már gyönyörû, fiatal nõ. Igen, vannak koraszülések. De amiatt soha nem mondanék le a gyermekvállalásról, mert másnak korábban érkezett a kicsi.
- Bocsi, 22 éve.
Szia! kezdjük az elején! IGEN SZÜLJ NYUGODTAN! :) Nálunk a 33 héten elindult a picink , de vissza lett tartva kaptam két szurit, néhány nap kórház és voilá még itt van a pocimban makk egészséges és a 38. hétben járunk! A koraszülésnek rengeteg oka lehet ám. Ami a lényeg szedd a terhesvitamint (szerintem a pharmaton matruelle a legjobb) , egyél rendesen kettõért, ne dohányozz, ne igyál alkoholt és szeresd a pocaklakódat majd. A világon a legszebb dolog amikor elõször meghallod majd a szívhangját. A másik, hogy legyen egy orvosod akivel végigcsinálhatod a terhességet! (Nem kell prof. százezrekért). Hidd el az, hogy láttál ilyet az ismerõsök között az nem azt jelenti, hogy veled is lesz! :)
Jajj persze!!!! Ne félj ettõl! A csomó ismerõs nem te vagy, semmiféle kapcsolat nincs az õ és a te szülésed között! :) Nyugodtan vágj bele, ha elérkezettnek látod az idõt a baba vállalásra és ne félj semmitõl. :) Minden rendben lesz.
mi az hogy. hamar születik, hamarabb jöhet a következõ. :) attól, hogy az ismerõseidnek így jött össze, nem jelenti azt, hogy neked is így fog. még ha a családodban lenne ennek nagy kockázata, akkor is meg kell próbálni. tanácsadáson a védõnõvel meg kell beszélni, ha a rokonságban volt erre példa, vagy ha az életviteled hasonló az említett ismerõseidhez és félsz emiatt. rengeteg lehetõséged van, hogy lecsökkentsd ennek a kockázatát.
Nekem meg nagyon sok ismerõsöm van akinek éveket kellett várnia a pozitív tesztnek, nem egynek lombikkal sikerült, nekem mind a kétszer elsõre! Sok ismerõsöm elvetélt, de megse fordult a fejemben, hogy ezért ne vállaljak még egy gyereket (pedig egyszer én is vetéltem)
Nekem 3 gyerkem van, egyiket sem szültem elõbb (viszont nem vagyok az ismerõsöd :-) Én csak azt nem értem, miért "kell" terhesvitamint szedni? Mondjuk ki miben hisz, az én orvosom egyáltalán nem javasolta, sõt, de nkem sem jutott eszembe. Egyél rendesen. A gyerekeimbe sem tömök ipari hulladékot, ha nem muszáj, inkább választanám a sütõtököt, céklát vagy savanyúkáposztát (így tél felé).

Igaz hogy a babának a simogatásra kellene reagálnia egy kis mozgással? Az én babám van hogy visszarúg egyet ha simizem a hasam, de nagyon sokszor nem. Ez ugye nem jelent valami bajt? 26 hetes km

Csak azért kérdezem mert tényleg azt olvastam valahol hogy ez a simi-rúgás kapcsolat tükrözi a baba egészséges szellemi mivoltát.Remélem nem így van. Ti hallottatok már err?l?

Legjobb válasz: persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!

persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!
én olyat csináltam pár napja, mikor ébren volt, hogy vakargattam a hasimat, õ meg visszarugott. Ezt játszottuk pár percig. De nem mindig reagál erre sem. 25 hetes vok
Én a 2. babámat várom, az elsõ gyermekemnek nagyon úgy néz ki, hogy tökéletes volt már méhen belül is a szellemi fejlõdése, sõt, néha talán rafináltabb is, mint kellene. :_) Ennek ellenére a pocaksimogatásra vagy reagált, vagy nem. Sokat én erre nem alapoznék, mert néha meg akkor rendezte a legnagyobb bulit bent, amikor hozzá sem értem a pocimhoz, vagy terelve volt a figyelmem és épp nem is rá koncentráltam. Most a 2. babánál is ezt tapasztalom.
Én is 26 hetes vagyok. Nálunk eddig apa kezére általában reagál (csak lefekvéskor simizi a pocim, amikor a babánk is ébren van), az enyémre már kevésbé. Gondolom engem már jobban megszokott. És tegnap este elõször játszottak. Apa (finoman) megbökdöste a pocim, a kicsi pedig odamászott és visszarúgott. Ezzel vagy 5 percig szórakoztak, utána gondolom a pöttömke elvonult aludni. Szerintem minden baba más. Az enyém nagyon aktív, rengeteget mozog. Ne aggódj, a Tied biztos nyugisabb baba lesz kint is -ami nem lesz majd hátrány:) .
Szia! Igaz, én nem most szültem már, 11 éves lesz a kisfiam. Akkor még nem volt ennyire ismert , hogy a baba-mama tud kommunikálni már terhesség alatt is. Sõt, egyesek egyenesen kiröhögtek, mikor meséltem, miket csinál a kisfiam a pocimban. Nálunk szinte szertartásszerûen folytak ezek a "beszélgetések". Déluáni pihi alatt pl., mikor az akkor 8 éves kislányommal lefeküdtünk, a pocilakóm folyamatosan rugdosott, amikor a lányom az ölembe feküdt. De Csak a lányomat! Mindkét fiammal kipróbáltuk, ha õk feküdtek mellettem, soha meg sem mozdult. Aztán este lefekvés után, mikor már mindenki aludt, én megsimogattam a hasam egy bizonyos pontját, és a baba visszarúgott. Ez minden nap így volt, szülésíg. A fiam szülés után sem sírt, csak nyöszörgött, míg rám nem tették, utána sem volt sírós baba. Szemkontaktust az elsõ szoptatás alatt felvette velem, olyan áthatóan nézett, hogy azt soha nem felejtem el. Mintha vizsgáztatott volna. Mai napíg sokkal bensõségesebb a kapcsolatunk, mint az elsõ 3 gyerekemmel. Üdv.

26 éves vagyok nagyon szeretnék egy kisbabát és a férjem is egyre többet mondogatja. Viszont albérletben lakunk, vannak hiteleink, félretenni nem tudunk még 5000ft-ot sem. Be merjek így vállalni egy babát?

Hogy tudunk akkor a Manónak dolgokat venni? Mib?l lesz kiságya meg babakocsija? A ruhát mivel úgyis hamar kinövi turiban venném, az is jó arra a 2-3hétre, amyg rajta van, de a babakocsi meg a kiságy már nagyobb tétel, valamint a pelus is. Ha az eszemre hallgatok akkor még várok, de nagon vágyom már egy babára.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem gondold át jól,mert nem sürget még az idõ, és lehet jobb a helyzetetek késõbb.Lehet mindent olcsón szerezni,akár kölcsönkérni is,de néhány dolgot muszáj megvenni(pl mellszívó,babaápolási cuccok.).Mi kb 50 000 ft-ot adtunk ki a szükséges dolgokra, pedig nem vettünk semmi csicsásat, drágát,csak ami kellett.Ruhákat én is szerzek, de a pelus, a babavíz, a bébiétel,a joghurtok neki, gyümölcsök,esetleg a tápszer-ha kell,nem kevés kiadás havonta-amikor már nagyobb a baba(az enyém 9 hós).Én azt javaslom, nézzétek át a lehetõségeiteket, mirõl kellene még lemondani,hol lehetne spórolni..ilyesmi, és úgy döntsetek.Egyébként okos beosztással ki lehet mindent gazdálkodni,tapasztalt anyukák tudnak adni tanácsokat.Jó döntést!

Szia! Szerintem gondold át jól, mert nem sürget még az idõ, és lehet jobb a helyzetetek késõbb.Lehet mindent olcsón szerezni, akár kölcsönkérni is, de néhány dolgot muszáj megvenni(pl mellszívó, babaápolási cuccok.).Mi kb 50 000 ft-ot adtunk ki a szükséges dolgokra, pedig nem vettünk semmi csicsásat, drágát, csak ami kellett.Ruhákat én is szerzek, de a pelus, a babavíz, a bébiétel, a joghurtok neki, gyümölcsök, esetleg a tápszer-ha kell, nem kevés kiadás havonta-amikor már nagyobb a baba(az enyém 9 hós).Én azt javaslom, nézzétek át a lehetõségeiteket, mirõl kellene még lemondani, hol lehetne spórolni..ilyesmi, és úgy döntsetek.Egyébként okos beosztással ki lehet mindent gazdálkodni, tapasztalt anyukák tudnak adni tanácsokat.Jó döntést!
2 vagyok megint. Mi sem állunk túl jól, lányom most lesz 2 éves nyáron, de nem akarnak vissszavenni dolgozni (anyósék a cégükbe)pedig kötelezõ lenne, én határozatlan szerzõdéses vagyok, de már jön a 2. baba, csak még nem tudják. És én sem tudom még, hogy oldom meg, de megoldom. És nem élünk úgy, mint a cigányok, akik látnak azt hiszik tele vagyunk lével, pedig nagyon nem, volt, hogy 200 Ft-om volt 3 napra..., de akkor is végig csinálom valahogy.
Hát, ez jó fej választ adott!:-) A szerzõdésed a gond, de ha van ismerõsöd aki pl a szülés idejére bejelent, akkor kapod a gyedet szerintem, de én elmennék a mep-hez, meg a munkaügyibe és megkérdezném hogy lehet elérni, hogy kapd a tgyst, meg a gyedet, mert biztos van rá mód. Egyébként meg mi garantálja, hogy 3 év múlva nem itt fogsz dolgozni, ilyen féléves hosszabbítgatásokkal? Szóval és utána járnék és belevágnék! Lehet, ha munkanélkülin vagy akkor is jár, mert elvileg a szülést megelõzõ 2 évbõl kell 180 biztosított napodnak meglennie.
Szia! Ezt a választ (a cigányosat :() nyilván ha olyan lennél nem tanakodnál ennyit! Mi is albérletben laktunk mikor a kistesót terveztük de úgy gondolom a gyerek ellen mindíg van jó kifogás, szóval mivel apának volt biztos állása és ki tudtunk jönni a pénzünkbõl bevállatuk! És cseppet sem bántuk meg mert fél év mulva már saját házba költöztünk és azóta vettünk egy még nagyobb házat és bár nem vagyunk milliomosok ki tudunk jönni hitelek mellett is a pénzünkbõl a lányok ma már 13 és 10 évesek és azóta született még egy gyerköcünk õ három éves és májusban jön a kistesó, szóval sosem tudod elõre milyen irányban változik az életed :) !
Ha úgy akarsz élni mint a cigányok akkor nyugodtan vállalj be kettõt is. De valljuk be, ha a legjobbat akarod a gyermekednek (mert biztos hogy azt akarod) akkor vársz még a gyermekvállalással...
Akkor minek tetted fel a kérdést, ha már tudod a választ? Megerõsítés kell ismeretlen emberektõl? 5k-t nem tudtok félre rakni biztos jó életetek lesz, amikor majd élbõl 150 rongyot kell költeni a babára születéskor + havi 20-30 ezer + nem számolom ha beteg lesz, stb! Én csak jót akartam a kérdezõnek!
Ez így van. Nekem ott vannak nõvéremék már évek óta csak arra várnak, hogy jobb legyen. Már 30 éves és még mindig gyûjtögetõ életmódot folytatnak. Pedig nem állnak rosszul anyagilag, fõleg hozzánk képest. Én elhiszem, hogy az ember szeretne mindent megadni a gyermekének, de az is fontos, hogy az a baba szeretetben és békességben nõjön fel. Mi sem tudunk félrerakni egy forintot sem és most fogunk költözni, újítani kell a lakást stb. De nem aggódom mert tudom, hogy mindig elõfogjuk teremteni akár még a föld alól is a kajára valót meg a többit. Mondjuk nekünk szerencsénk van mert van segítségünk.
A kérdező hozzászólása: az elsõnek üzenem, ha úgy élnék, mint a cigányok már rég 6gyerekem lenne és nem itt próbálnék tanácsokat kérni azoktól, akiknek már van tapasztalata. A többieknek pedig köszönöm a bíztatást. Nem tudhatom mi lesz évek múlva. Lehet, hogy csak várok a jobbra, de soha nem lesz jobb. Max még várok fél évet, addig gyüjtögetek esetleg megpróbálok másik munkahelyet keresni határozatlan szerzõdéssel, de nem fogok csak várni és várni, mert soha nem lesz gyerekem ha mindig csak toporgok, hogy vajon jobb lesz e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: ja, amúgy fél éves munkaszerzõdésem van, ami májusban jár le. Úgy gondoltam, h kivárom meghosszabbítják e, és ha igen akkor belevágnék. Csak az a kérdés, hogy mivel ujabb fél év múlva lejár a munkaviszonyom, tuti hogy nem hosszabbítják meg, ha megtudják, hogy terhes vagyok, és akkor a tgyás illetve a gyed hogy alakul?
Mi is albérletben vagyunk és bár jó a kerewsetünk de igy nem tudunk félre rakni.Mégis babát akarunk.Nekem van böven munkaviszony és én is ugy vagyok ha arra várok hogy jobb legyen sose lesz babám.Vállald nyugodtan.Majd lesz valahogy más emberek is felnevelik sokkal nagyobb szegénységben is.Én is nagyon nagy szegénységben nõttem fel de megtanultam megbecsülni amim van szerintem jobb is igy egy gyereknek mint nagy gazdagságban.Igy ha mást nem is de ennivalót meg szeretetet biztossan kap az a baba és nem pénzel váltják ki hogy szeressen valakit.Nyugodtan vállald be és ird majd meg mi lett.Sok sikert.Ja és ha össze jött akkor szólj és ha gondolod cserélgetünk majd dolgokat is én szivessen segitek.

26-án kellett volna megjönnie, semmi előjele, mint máskor. Csináltam most egy tesztet, de eszméletlenül halvány a második csík, szinte alig észrevehető. Korai még reménykednm a babában?

Legjobb válasz: Hát azt mondják a halvány csík is csík. Pozitív irányba a teszt nem tévedhet. Szerintem csinálj még egyet, valamilyen más fajtát és meglátod. Lehetséges hogy még kevés a HCG hormon a szervezetedben azért halvány. Én nagyon drukkolok neked! Majd írd meg hogy mi lett!

Hát azt mondják a halvány csík is csík. Pozitív irányba a teszt nem tévedhet. Szerintem csinálj még egyet, valamilyen más fajtát és meglátod. Lehetséges hogy még kevés a HCG hormon a szervezetedben azért halvány. Én nagyon drukkolok neked! Majd írd meg hogy mi lett!
A hcg minden nappal több és több a szervezetben. Elvileg, ha pár nap múlva tesztelsz, már erõsebb csík várható. De egyébként azt gondolom, hogy szinte biztosra veheted azt a kis halványat is, mert ha semmi hcg nem lenne a szervezetedben, akor nem is jelenne meg halványan sem. De ezek szerint ott van, még ha egyenlõre nagyon az elején is vagy. Minden jót neked!
Szia!Én ugyanígy voltam mint te!Nekem is alig lehetett kivenni és most 30 hetes terhes vagyok!Szóval szerintem baba van!Drukkolok neked!Pár nap múlva ha gondolod tesztelj újra, hogy biztos legyél benne!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek!!Remélem nem fogunk csalódni.Nagyon várjuk már a picit!

Ilyen időben (a lakásban kb.26 fok van) mibe kell öltöztetni egy 1 hónapos babát?

Eddig hosszú ujjú plüss rugi volt rajta, de anyukám mondta, hogy szerinte sok. Most rövid ujjú body és zokni (ami a térdéig felér) van rajta és teljesen más a kedve, sokkal jobb, nem sír. Igaz, azért betakartam egy plüss takaróval is.

Legjobb válasz: Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.

Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.
Bõven elég egy rövidujjú body. Ilyankor nem kell zokni meg takaró. Megsül szegény. Tudom mit beszélek, kislányom lassan 5 hónapos és még nem volt beteg:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta már rájöttünk, hogy úgy tûnik ezért volt nyûgi szegénykém, mert melege volt. Meg szereti, ha kicsit szabadon van a keze, lába. :)
lokj egy tesztet...proba szerencse...:-) sok sikert
Vegyél egy tesztet, ha negatív, azonnal meg fog jönni már másnap. Ha pozitív, akkor boldog lehetsz:) Amúgy sokan mondják hogy a menstruáció elmaradása mellett más tünetet nem észlelt.:) Ne idegeskedj, menj vegyél tesztet, és holnapra már tudod mi van...
Lehet ez is, az is, tényleg a teszt a legjobb megoldás, onnantól megszûnik a bizonytalanság. :)

Tisztelt Doktor Úr! 26 hetes terhes vagyok. Harmadik babámat várom. Tegnapi cervix vizsgálatom eredménye 1100. Értelemszerüen feküdnöm kell. Az érdekelne, hogy mennyit mozoghatok? Egy másik kérdés pedig az, hogy mennyi az esélye, hogy ne legyen koraszülött

Tisztelt Doktor Úr! 26 hetes terhes vagyok. Harmadik babámat várom. Tegnapi cervix vizsgálatom eredménye 1100. Értelemszerüen feküdnöm kell. Az érdekelne, hogy mennyit mozoghatok? Egy másik kérdés pedig az,hogy mennyi az esélye,hogy ne legyen koraszülött a baba? Kihordható legalább a 36.hétig ilyen cervixel? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen lelettel valóban ágynyugalom indokolt. A többire vonatkozólag felesleges jóslatokba bocsátkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen lelettel valóban ágynyugalom indokolt. A többire vonatkozólag felesleges jóslatokba bocsátkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!