Találatok a következő kifejezésre: Egy 25 kislánynak (13 db)

Egy 25 éves "kislány" megváltozhat?

Van egy nõ (lány), aki eléggé kislány, pedig 25 éves. Tavaly nem volt meg benne az a "tartás", ami a nõt megvédi, hogy kinek adja oda magát, õ egyik napról a másikra összejött pasikkal, aztán dobták. Elege volt, aztán nagyon kicseszett vele valaki, azóta olyan, mintha tartózkodna.

Legjobb válasz: Szerintem nem a kislány az a szó amit keresel.

Szerintem nem a kislány az a szó amit keresel.
csak nem te vagy az a kislány?
Ha mégis van valaki, aki az esetleges látszatnak bedõl, mert vak, az nem lesz hosszú életû dolog, mert az álarcok lehullanak egy idõ után. Azt javasolnám a 25 éves lánynak, hogy dolgozzon saját magán, a lelki dolgain. Ahogy fejlõdik, komolyabb embereket fog magához vonzani (mind partnerként, mind társaságként). A fejlõdés elsõsorban akarattal, kitartással és sok munkával érhetõ el. A döntés az õ kezében van. Ha minõségi életet akar, érdemes fontolóra venni. :) Sok sikert kívánok hozzá! :)
A kérdező hozzászólása: Igen igazad van, de ha mégis lenne ilyen valaki!!
Az a helyzet, hogy aki nem nõként, hanem gyerekként viselkedik, azzal a férfi se fog nõként bánni. Hasonló személyiségszerkezetû ember hasolnlót vonz maga mellé.
nõként bánnak vele, te csak töketlen lehetsz neki
átlagos idióta nõ
õ nem kislány hanem egy életképtelen nõ! az ilyen csakis arra jó, semmi másra! változni nem fog, 30 évesen is ugyanilyen hülye lesz...
A kérdező hozzászólása: mármint ez kérdés volt - segithet valamit?
A kérdező hozzászólása: nyilván. De ha egyszer megtapasztalja, milyen az, ha egy férfi nõként bánik vele, segithet valamit
Akkor tud megváltozni, ha õ maga akarja ezt. Feltételezem, hogy a naivitás mellé van egy jó adag önbizalomhiánya is, szerintem ezen kellene dolgoznia.
Nem a rbancra gondoltam csak vmi más szóra :D
A kérdező hozzászólása: elsõ: tudom, a rib.anc. Bizonyos értelemben igazad lenne... de nem olyan! Inkább a naiv, de más megnyilvánulásai miatt foglaltam össze "kislány" szóval. Amúgy van munkája, jövõképe stb. tehát azzal nincs gond, csak a pasikhoz való hozzáállásával.
Ezt naivitásnak hívják akárhonnan nézzük.
dejavu kérdés, nem te írtad ki ma is ugyanezt?

Ha a 12 éves kislány úgy sminkel mint egy 25-ös, és mivel tájékozatlan, a csillámos szemhéjpúdert ( mert úgy tetszik neki), a szeme alá a fél arcára is rákeni. Mit mondhatok?

nem akarok a lelkébe gázolni, de az olyan mint egy mini K. félek, ha szólok, az olaj a t?zre, de utoljára egy keresztel?n is így jelentünk meg én láttam tekinteteket a hátam mögött. és igazuk volt, de az apja nem szól semmit, ? ezt nem veszi észre ( pasi) mit szóltok,

Legjobb válasz: Te kije vagy a kislánynak? Ha az anyukája, akkor szólj rá!

Te kije vagy a kislánynak? Ha az anyukája, akkor szólj rá!
Utolsó vagyok: én azt gondolom, hogy szólnod kellene neki azért is, hogy ha nem mossa le este a sminkjét, mert az tönkre fogja tenni a bõrét. Nem csoda, hogy sok a pattanása. Mindig le kell mosni lefekvés elõtt.
Szerintem annak ellenére, hogy az apja barátnõje vagy, nem pedig a vérszerinti édesanyja, még beszélhetsz vele. Nem kell, hogy ez feltétlen "rászólás" jellegû legyen, hanem egy beszélgetés. Ha tudsz jól sminkelni, megmutathatnád neki, hogy mennyivel szebb egy natúr vagy kevésbé erõs smink rajta. Én nem azt mondanám neki, hogy ne sminkelje magát, hanem azt, hogy kipróbálhatna egy kevésbé erõs sminket és akkor te mutasd be neki, hogy mire gondolsz. Én sminkes vagyok és sokan a szakmából, mikor látnak valami nagyon ordenáré dolgot, azt mondják "nem akarsz egy jó kis sminket?" "meg tudnám neked csinálni 10 perc alatt". Ez ált. beválik és az emberek nagyon szeretik, mikor más sminkeli õket. Szóval te sminkeld ki egyszer rendesen és lehet, hogy rájön, hogy mennyivel szebb úgy. Ha elmentek egy hivatalos helyre, akkor elõtte te is megcsinálhatod a sminkjét, aztán idõvel átszokik majd.
Az apjának kéne beszélni a vérszerinti anyjával, hogy az ilyen cuccokat mellõzze legalább. Vigyen körömlakkot, parfümöt, sampont, púdert, bármit, de az ilyen erõsebb dolgokat mellõzze még pár évig. Te mást nem nagyon tudsz tenni, mint hogy mielõtt elindultok valahova, kisminkeled, vagy megmutatod neki szerinted hogy állna neki legjobban. Sminkrõl teljesen lebeszélni úgysem tudod. De ha van, akkor legalább legyen normális. Ha egyszer valami lightosabbat hoz össze, akkor dícsérd meg, hogy nagyon jól néz ma ki, és ez a smink sokkal jobban kiemeli a vonalait, mint a tegnapi.... Ha mentek kozmetikushoz, esetleg elõtte megbeszélhetnéd kozmetikussal, hogy a kezelés alatt próbáljon valahogy hatni rá, hogy ezt még nem kéne. Akár találjon ki valamit (nem tesz jót a bõrének, emiatt pattanásos, bármit)... fontos hogy te ne legyél ott végig!
Én egy komplett tanácsadást javasolnék, ami igaz nem olcsó, de megtanítják azt is, hogy milyen színek állnak neki jól ruhában és sminkben, hogy sminkeljen-fennt, lent, ívesen, egyenesen...- milyen ruha áll neki jól- rövid, hosszu, kerek nyaku vagy v kivágásu, milyen anyagok, milyen stílus...és hidd el, ez után nem fog ilyeneket csinálni... De soha ne mondd neki, hogy ez így nem jó, inább egyszer sminkeld ki te, és mutasd meg neki, hogy így sokkal szebben néz ki, jobban kiemeli a szemét, a szája szép ívét..szóval csak dícsérd, ha jól áll neki valami, és mindig azt mond, hogy úgy jobb lenne, mint hogy így ronda.
nekem 12 éves saját fiam van, neki is marha nagy a szája. nehéz velük, elöbb érnek mint mi anno. ha lányom lenne, tuti nem sminkelné magát alapból, nem hagynám. én a helyedben elõször is apjával beszélnék, hogy állitsa le a sminkelésrõl a lánykát, ha nem megy, összeesküdnék a kozmetikusommal, hogy elviszem a lányt hozzá és egy nagyon halovány sminket mutasson vagy valamilyen formában beszélje le a gyermeket a sminkelésrõl. nagyon korai még ez a sminkdolog szerintem.
uhh... durva... én 12 éves vagyok és ilyen eszembe sem jutna... amúgy szerintem beszélj vele! az iskolában nem szólnak rá?
Ezzel nincs semmi probláma, fõleg, hogy 12 éves. A lányok ilyenkor nagyobbnak szeretnének látszani és szeretnék ha mindenki rájuk figyelne és mindenkinek õk tetszenének. Az õ korukban mindneki így sminkeli magát, ez 1-2 éven bellül majd elmúlik, amikor rájön arra, hogy nem jó ha az embert k..nak nézik. Ha rászólsz vagy besélsz vele attól csak rosszabb lesz, még azt is elérheted ezzel, a "tiltással", mert õ tiltásnak fogná fel, hogy elmenjen az iskolába és ott sminkelje ki magát. Ez el fog múlni csak várni kell!
Beszélj az apjával, vagy amikor nem veszi észre csend el tõle a smikkészletét:) )), pénz meg ne legyen nálla, mert még vesz 1 újjat, de az attól is függ, hogy a lány kikkel barátkozik a suliban, mert lehet, hogy õk rángatták bele ebbe!! Sajnos ez van az én osztálytársaim úgy festik magukat, hogy már ázik rajtuk az alapozó a suliban, a körmüket meg kifestik pirosra...és had ne soroljam tovább. 13/L
A kérdező hozzászólása: elcsenni?, ilyesmi eszmbe sem jutna... annyivan, hogy kiürülne a fürdõszoba, és nagyját az anyja adja neki . a smink hagyján, de állandóan lakkos a körme és amikor már kopottas akkor is még tetszik neki. a gonodm cska az, hoyg mit is mondhatnék én, aki nem vagyok senkije? igen talán ez utolsó a legokosabb, nem mondani semmit, várni.... üdv mindenkinek, aki írt.
nem volt kedvem az összes választ végigolvasni, de ez elsõsorban az anyuka hibája... :S jézusom, hogy lehet valaki ennyire felelõtlen hogy a 12 éves kislánya kezébe ilyen cuccokat ad :S szerintem beszélgess vele nyíltan, készíts róla egy képet, és mutasd meg neki, vagy mondd meg neki, hogy mi lesz akkor ha egy fiúval össze akar jönni, meglátja így, többé felé se fog nézni
Esetleg némelyik nevetséges sminkjérõl csinálj fényképet, persze ártatlanul, mintha csak simán õt fényképeznéd. Ez azért jutott eszembe, mert a fotó néha mást mutat, mint a tükör, ezt saját tapasztalatból mondom. Nekem a 20-as éveim elején volt egy kedvenc sminkem, mindig abban voltam, hogy tökjól nézek ki, mert a tükörben tetszett, aztán megláttam magamról pár képet, és égett a pofámon a bõr, hogy így emberek közé mentem. Egy próbát megér. A smink le nem mosásával kapcsolatban meg említsd meg neki, hogy hamarosan szépen ki fog hullani a szempillája, mondjuk hogy igaz-e, nem tudom, de el tudom képzelni, hátha megijed ettõl. Vagy ha csak lusta lemosni, egyszerû és gyors megoldás, amit én használok, a Nivea (vagy bármilyen) nedves intim törlõkendõ, amivel fél perc alatt lemosható a smink, és az illata is jó.
szia szerintem szold az aapjának vagy ha nemvagytok rosszba akkor az anjának én 13 vagyok és 5.be mi is sminkeltük magunk a barátnõmnél azért még ne szolj neki mert minden kiscsaj átesik ezen de az már nemjó ha mindenhol sminkeli magát mert az emberek majd aztgondolják hogy tevagy az anja és nemérdekel téged a saját gyereked mond azt neki hogy tecsak jót akarsz és nagyon csúnya lesz a bõre a sok sminktõl és ez igaz is.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: van ilyen tanfolyam GYõr környékén? és nem az anyjával lakik, a bíróság az apának ítélte itt van velünk. ( ezért is fáj nézni, minden délután, vagy hétvégén, mert suliba reggel nem megy így, de a szakkörökre már igen, suliba csak akor ha hétvégén bekente és nem mossa le hétfõre marad)
Én megpróbálnék vele beszélni, bár amit eddig írtál nem hiszem hogy sikerülne. Nálunk is voltak hasonló gondok, de én egyszerûen elvettem a smink cuccokat. Talán kipróbálhatnád azt, hogy együtt elmentek vásárolni és ott választotok valami nem túl feltûnõ sminket, ami a kiscsajnak is tetszik. Remélem tudtam neked segíteni:) Rena
A kérdező hozzászólása: igen, sose mondom, hoyg nem jó, csak hogy jobb lehetne, vagy szebben állna, erre azt mondja, nekem így jó. az ígyen a hangsúly, szóval amiket mondtok, azokkal már részben próbálkoztamn, de egyszerûen nem engedi irányítani magát kcisit se, nemhogy én sminkeljem. egyszer az bevált, hoyg elfogadta a kék ceruzámat, legalább nem fekete volt, de csak azért, mert kék felsõje volt. nehéz nagyon. örülök, hoyg írtatok, jólesik mások véleméynét megtudni. köszi mindenkienk.
A kérdező hozzászólása: a kozmetikus jó ötlet, úgyis sok a pttanása most..lehet megyünk, köszi
A kérdező hozzászólása: persze, hoyg korai, de az anyukája ( a vér szerinti, akihez két hetente megy) AVONozik és el is látja õt a cuccokkal, sõt onnan lakkozott körmökkel jön és erõs szemspirállal. egyszer szóltam. hjogy elkenõdött... mire, ja, mert tegnapi. Hát abban aludni?? én szoktam sminkelni, de úgy tudom, este illik lemosni. Nem merek szólni, mert úgy érzem én csak rossz lehetek.
A kérdező hozzászólása: hát ez az.... az apukájának vagyok a barátnõje... de nem olyan barátnõ( rossz értelemben) szültem 3 év kapcsolat után egy gyereket aki most 8 hós. a kislány egyébként értelmes, csak akritikákak iszonyú nehezen viseli, sokszor apjával is szembeszáll( skorpió- a lány))és amúgy jól kijövünk a kicsit szereti, vigyáz rá.csak ha megyünk valahová ég a pofám a sminkjei miatt. APjától azt ossem hallotta, hoyg kislányom TE nem vagy a legszebb, vagy leg....mindegy mi.
Szia! Mutass neki képeket akár neten, hogy hogyan tudod magadat igazán szépen kisminkelni, ha már annyira akarja. Én is sminkelek, de nekem nõvérem megtanította:) 13L

Egy 36 éves férfi, hogy tekint egy 25 éves nőre? Tényleg már nőt lát benne, vagy még "kislányt"?

Nyilván függ az adott lánytól, szóval általánosságban kérdezem. Most találkoztam egy ilyen idős férfival, aki nagyon tetszik nekem. A megjelenésem kifejezetten nőies és elég érettnek is tartom magam, mégis úgy érzem/látom, hogy ez az illető úgy kezel, mint egy gyereket. Nincs párja és tudom, hogy a nőket szereti. Nem értem mi lehet a baj, miért így viszonyul hozzám:( Persze lehet szimplán csak nem tetszem neki, de azért furcsa, mert ő tényleg nem úgy néz rám, mint egy nőre, mintha eleve nem jöhetnék szóba olyan szempontból. Pedig én nagyon szeretném, ha szóba jöhetnék nála.

Legjobb válasz: Egy 36 éves pasi már elég érett ahhoz, hogy szóba lehessen állni vele, anélkül, hogy kiröhögne. Mondd meg neki kerek-perec, hogy szimpatikus számodra, s nem bánnád, ha közelebb kerülnétek. Persze, lehet, hogy tényleg nem vagy a típusa s visszautasít, de ezt a kockázatot vállalnod kell. Sok sikert!

Egy 36 éves pasi már elég érett ahhoz, hogy szóba lehessen állni vele, anélkül, hogy kiröhögne. Mondd meg neki kerek-perec, hogy szimpatikus számodra, s nem bánnád, ha közelebb kerülnétek. Persze, lehet, hogy tényleg nem vagy a típusa s visszautasít, de ezt a kockázatot vállalnod kell. Sok sikert!
25 éves nõ az már nõnek számít.
felejtõs a pasi, nálam is volt ilyen, csak barát voltam a szemében.
25 éves nõ már messze van a kislánytól:D
Sok olyan kapcsolatról hallani, ahol még több a korkülönbség, szóval tekinthetnek a férfiak a náluk fiatalabb nõkre nõként! A legegyszerûbb módja, hogy megtudd, szóba jöhetsz-e nála: kérdezd meg :) Esetleg tegyél olyan kijelentéseket, amibõl leszûrheti, hogy márpedig te többet akarsz tõle.
Majd ha mi egy kép alapján megítéljük, hogy nõies vagy, akkor te is állíthatod magadról. Addig meg csak egy kis taknyos vagy! :D 26f
20 voltam mikor az 50 éves párom megismert.Nem tudom miért egy lányként tekinteten rám:) )Nõként tekint rád vagy 25 évesen gyereknek érzed magad?


16 éves voltam mikor megerőszakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok (épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyörű kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog. El lehet ezt felejteni egyáltalán?

16 éves voltam mikor meger?szakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok(épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyör? kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog.El lehet ezt felejteni egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem.De együtt lehet vele élni..Te pedig tudsz vele élni,hiszen szeretõ családod,gyermeked van..Az évek alatt egyre kevesebbet fogsz rá gondolni,és egyre kevésbé fog fájni..Szomorú,hogy ilyet átéltél 16 évesen,de szerencsés is vagy,mert túl tudtál lépni rajta. A nõvéremet 15 évesen erõszakolták meg.Sajnos ott egyszerre hárman támadták meg.Most 39 éves,és le van százalékolva,mert képtelen a társadalomba beilleszkedni.Minden embertõl fél,és a biztonságos négy fal között marad..Csak a kertbe megy ki,de oda sem egyedül..Õ soha nem tette túl magát..

Nem.De együtt lehet vele élni..Te pedig tudsz vele élni, hiszen szeretõ családod, gyermeked van..Az évek alatt egyre kevesebbet fogsz rá gondolni, és egyre kevésbé fog fájni..Szomorú, hogy ilyet átéltél 16 évesen, de szerencsés is vagy, mert túl tudtál lépni rajta. A nõvéremet 15 évesen erõszakolták meg.Sajnos ott egyszerre hárman támadták meg.Most 39 éves, és le van százalékolva, mert képtelen a társadalomba beilleszkedni.Minden embertõl fél, és a biztonságos négy fal között marad..Csak a kertbe megy ki, de oda sem egyedül..Õ soha nem tette túl magát..
Boldog születésnapot. És gratulálok hogy családot alapítottál.Remélem megkapta méltó büntetését az illetõ.Elfelejteni nem tudod, hisz nem vagy számítógép, de együttélni tudsz vele ezek szerint...
gondolj arra, hogy ez megegyszer soha nem fog megtortenni, mert vigyaz rad a ferjed.
Sajnos nem.
hát elfelejteni nem fogod az biztos de az nagyon jo, hogy tovább tudtál lépni. és az nem igaz h te tehetsz róla akár egy kicsit is. az még nem jogisítja fel semmire sem hogy jártok. megértem h mit érzel engem 10 évesen molesztált egy olyan férfi aki családi jó barát régebbröl és még csak most kezdek rendbe jönni h közel engedjem magamhoz a másik nem tagjait és 20 évesen ott tartok h nem volt még egy barátom se. de örülök h te jol vagy és gondolj arra, hogy boldog családod van és lesz még évekig. isten éltessen:D
Elõször is a Jó Isten éltessen nagyon sokáig! Másodszor pedig nagyon sajnálom ami történt. Sajnos szerintem elfelejteni teljesen nem lehet, hisz nem vagyunk gépek, aminek lehet törölni a memóriáját. Viszont ezzel együtt is meg lehet tanulni teljes életet élni. Megpróbálni úgy felfogni, hogy történt egy nagyon rossz dolog, amin már nem tudsz változtatni, de az élet kárpótolt egy csodálatos családdal. Ez kell, hogy legyen a vigasz!
Szia! Egy ilyen eset olyan lelki nyomot hagy, hogy nem lehet elfelejteni...sajnos. Nem vagyunk gépek, érzõ lények vagyunk, és ezen nem lehet változtatni. Esetleg tompítani lehet, de úgy vélem, az ilyen erõszak beleég az ember agyába, kitörölhetetlenül. Vagy fel tudod dolgozni magad, vagy segítséghez kell fordulnod. A jelek szerint te jó úton haladsz, csak így tovább! Minden jót és boldog szülinapot! Üdv!
egyáltalán nem vagy hibás, a nem az NEM ha ismered, ha nem, ha kapcsolatod van vele, ha nem. a nem az nem, s ha nem állította le magát amikor te azt mondtad, hogy nem akkor kizárólag õ a hibás
Én 12 voltam. Nekem is van már férjem, kisfiam, de ezt nem lehet elfelejteni. A mai napig rosszat álmodom legalább havi 1x. Együtt lehet vele élni, és biztos egyre kevesebbet gondolunk majd rá az évek elteltével. 19/L
Általában ez történik akkor, amikor valaki 16 évesen kihívó ruhákban összeszûri a levet egy 35 évessel, húzza az agyát, utána pedig megy a csodálkozás, hogy én semmit se csináltam... és ha így is volt akkor is a pasinak nem lett volna szabad még akkor sem megerõszakolnia...ez nem túl normális dolog ha nem tudnád:) vagy te csak az ösztönöknek élsz? sajna már nem az õskorban vagyunk...ill állat se vagy:) barom... 22L
A seb begyógyul de a heg örökre ott marad. Sajnos ez nagy igazság. Elfelejteni sose fogod de a fájdalom enyhül és megtanulsz együtt élni vele. S egyre kevesebbet jut majd eszedbe. A férjed szeret és ott van a kislányod mikor az a szörnyûség eszedbe jut gondolj arra akik igazán szeretnek és gyõzd le a démonaidat. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Igen volt egy 13:01es akit a helytelen irásom zavart... Mindenkinek köszönõm a válaszát!!!
10:01=13:01 Bocsi
13:08-as! Ja, hogy te úgy gondolod, hogy valaki flörtölget, vagy kivágottabb ruhában van, az már nem mondhat nemet semmire? Úristen! A nem, az akkor is nem, ha meztelenül vagyok. Nem állatok vagyunk, hogy ne bírjunk magunkon uralkodni, illetve elfogadni a másik visszautasítását. Azért megnéznélek ha a 16 éves lányod majd flörtölget egy 18-19 éves sráccal, az meg egy buliba részegen ráugrik, mert hát húzta az agyát!
Szia! Volt egy másik 10:01-es hozzászóló. Eléggé tapintatlan volt, a kérdezõ helyesírásával volt elfoglalva, nem a kérdéssel. Üdv!
Volt egy másik 13.01-es, szerintem arra gondolt, nem a 19/L-ra.
OFF Bocsi, de mi rosszat írtam? Vagy azt gondolod vicceltem? Kérdeztél valamit, én meg válaszoltam. Nem értem.. 13:01
ma 13:08 hogy te mekkora egy [email protected] vagy, de ha a te lányoddal-anyukáddal történt volna ilyen akkor persze eszedbe sem jutna ilyet mondani
A kérdező hozzászólása: 13:08 Soha nem voltam az a személy aki rövid szoknyában lógatta magát a férfiat elõtt, hidd el... és 16 éves voltam nem akartam tõle semmit(és ezt el is mondtam neki) csak jól éreztem magam vele, és szinte fel sem fogtam az egészet.
Elsõ 13.08: ezt hívják áldozathibáztatásnak. HOnnan feltételezed, hogy a Kérdezõ mit viselt, és hogy õ kezdeményezte az ismeretséget? De még ha így is volt, a miniszoknyás nõ ellen elkövetett erõszak is erõszak. Hivatkoztál az életkorra: az nem zavar, hogy egy felnõtt férfi bántalmazott egy fiatalkorú lányt? Nem várható el egy felnõtt férfitól, hogy uralkodjon magán? Õt nem akarod hibáztatni? MÉg valami: a zsákba öltözködés sem védi meg a nõket az erõszaktevõktõl, azoknak mindegy. Nagyon sok konszolidált nõt is megerõszakolnak.
"A NANE Egyesület a KERET Koalíció tagjaként a szexuális erõszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre. A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erõszak áldozata lett, attól függetlenül, hogy – nõ, férfi, vagy gyerek – heteroszexuális, leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemû – a partnere, ismerõse, rokona, munkatársa, fõnöke, vagy esetleg egy idegen követte el ellene az erõszakot – otthon, valamilyen intézményben, a munkahelyén vagy közterületen érte az erõszak – nemrégiben, vagy akár évtizedekkel ezelõtt történt eseményrõl van szó. Várjuk továbbá a hívását – az áldozatot segítõ személyeknek (hozzátartozók, partnerek, szülõk); – illetve professzionális támogatóknak (pszichológus, szociális munkás, stb.) is. A segélyvonal a 06-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával), – hétfõnként 10–14, illetve – csütörtökönként 14–18 óráig. A KERET Koalíció („Koalíció a szexuális Erõszak Ellen a Túlélõkért”) 2010-ben alakult meg magyarországi civil jogvédõ szervezetekbõl: Amnesty International Magyarország, MONA Alapítvány, NANE Egyesület, Magyar Nõi Érdekérvényesítõ Szövetség, PATENT Egyesület. A Koalíció tevékenységeit 2010–2012-ben az Open Society Institute – Nyílt Társadalom Intézet támogatja, az „Improving Support, Protection and Redress for Survivors of Rape and Other Forms of Sexual Violence in Hungary” címû projekt keretében. A vonalon dolgozó segítõk tisztában vannak a nõk elleni erõszak társadalmi hátterével, nem hibáztatják az áldozatokat, és hisznek a hívóknak. Tudjuk, hogy a szexuális erõszak nem csak akkor erõszak, ha az elkövetõ ismeretlen, ha a támadás közterületen történik, vagy ha volt behatolás. Tudjuk, hogy az elkövetõ lehet gazdag és befolyásos is, és hogy nem csak kényszer vagy halálos fenyegetés esetén beszélhetünk erõszakról, hanem már akkor is, ha az áldozat nem egyezett bele a történésekbe. Úgy gondoljuk, hogy az alkoholos befolyásoltság vagy a drogok nem jelentenek beleegyezést, mint ahogy az sem, ha az áldozat elfogadott egy italt, vagy felment az elkövetõ lakásásra. Az erõszak csakis az elkövetõ felelõssége, sosem az áldozaté! Hívjon minket bizalommal, ha erõszak érte Önt, barátját, hozzátartozóját vagy ügyfelét!"
Általában ez történik akkor, amikor valaki 16 évesen kihívó ruhákban összeszûri a levet egy 35 évessel, húzza az agyát, utána pedig megy a csodálkozás, hogy én semmit se csináltam...
13:01 Na, te is a lényeget fogtad meg. Egészségedre! :/ Mondjuk a lelkiállapotát sem kellene figyelmen kívül hagyni a kérdezõnek...
Figyelj. Kezdd azzal, hogy ne hibáztasd magad. Sokat fog segíteni. 100 %-ban elfelejteni nem lehet, és párszor eszedbe fog jutni, de ha feldolgoztad, talán ritkábban. Van itt egy blog: http://megeroszakoltak.blog.hu/ Régen néha én is írtam bele, de aztán lelkileg nem bírtam napi szinten ezzel foglalkozni. A történeteket csak óvatosan olvasd. Van, akinek segít, ha segíthet, biztathat másokat , de van, akit kiborítanak ezek a dolgok, pláne ha érintett. Amit ajánlok belõle, azok a tanácsok, pszichológus írásai. Van is egy online közösség, ahova csatlakozhatsz, illetve írhatsz a szerkesztõknek. De gondold meg, mennyire akarod felkaparni! Mennyire zavaróak ezek a bevillanások? MIndennapi életedben akadályoz? Mérlegelni kell a dolgokat, mert a témával való foglalkozás, a saját eseted boncolása akkor ajánlott, ha súlyosan akadályoz a traumatikus emlék. Nekem igazából jobban bevált az emlékek elnyomása, habár fene tudja... Ha pesti vagy pécsi vagy, pszichológust is tudnak mondani. Néhány fontos info: Nemi erõszak azt jelenti, hogy az áldozat nem egyezett bele a történtekbe, vagy nem volt beleegyezésre képes állapotban (ájult pl.) Sajnos párkapcsolaton belül, vagy utána is elõfordul nemi erõszak, tévhit, hogy csak a bokorból kiugró idegen követheti el. Akárki volt az elkövetõ, arra, hogy NE, kötelessége lett volna leállni. Az erõszakra nincs mentség - a férfiak saját magukat járatják le, ha ösztönlénynek állítják be magukat, akik egy miniszoknya láttán nem tudnak leállni. Ha bizonytalankodtál, hogy vele akarsz-e járni, és úgy történt, akkor sem vagy hibás. A nem az mindig nem.
A kérdező hozzászólása: 13:01 nagyon vicces vagy Tudod nem mindenki tökéletes...
A kérdező hozzászólása: Köszönõm a köszöntéseket... Az az igazság h nem tudom h Õt is hizáztathatom-e egyáltalán mert kapcsolatom volt vele, idõt töltötûnk el egyût, csak amikor én nemet mondtam Õ nem tudott megállni.Kicsit és is hibás voltam de etõl függetlenûl nagyon rossz volt... de tényleg örûlõk annak h mára szeretõ családom van, a férjem egy nagyszerû férj és apa és nagyon boldogok vagyunk egyûtt, de annyira szeretném ezt elfelejtenni....
Boldog szülinapot! Én tanulságot vontam le ebbõl a történetbõl. Az, hogy veled ez a szörnyûség megtörtént, arra ösztönözzön, hogy a kislányodat próbáld olyan irányba terelni, hogy vele ne történhessen ilyen borzalom! Szerintem ezt mondani se kell, de minden fiatalt fel kéne világosítani a veszélyekrõl.. Sok boldogságot a jövõdhöz! (:

Mit tegyek? A férjemmel 4 éve élünk együtt, most született egy gyönyörű kislányunk. A kapcsolatunk szinte majdnem okés. De mégsem. Már egy jó ideje (kb 1éve) nem csinálja nekem orálisan! Nem kapok tőle válasz a miért-re! Üdv:25 éves nő

Legjobb válasz: Akkor a kapcsolatotok nagyon nem okés. Olyan nincs, hogy ne tegyem meg amit a párom szeret, legyen az akármilyen perverz is. De hát a nyalás még perverz se.

Akkor a kapcsolatotok nagyon nem okés. Olyan nincs, hogy ne tegyem meg amit a párom szeret, legyen az akármilyen perverz is. De hát a nyalás még perverz se.
Valszeg már nincs gusztusa hozzá ... hiszen a kisbaba megszületése nem szép látvány, nem is beszélve a p*na akkori kinézetérõl ... ...de már régen meg kellett volna beszélni vele, hogy mi is a problémája pontosan
végignézte a szülést? mert akkor lehet azért.. az tényleg nem guszta látvány
borotválkozz meg
Beszélnetek kell róla, õszintén. -A "bundásra" pedig "adjál új köntöst!" :)
Sok okostojás végre megtanulhatná, hogy a rabszolgatartásnak már vége. Egy szabad ember akkor nyal, akkor szopik vagy bármi mást akkor csinál amikor akar. Ez még a szexpartnerek közt is így van. Nincs az sehol senkinek elõírva, hogy mit kötelessége csinálni. Ha nem okoz neki túl nagy problémát, úgyis megteszi a párjáért. Akinek meg ez nem tetszik, az kereshet mást.
Én márpedig rákérdeznék keményen. bent volt szülésnél? lehet, ez a baj. Na ezért nem jöhet be hozzám az apuka, ha szülök!!!
Te csinálod neki orálisan?
én meg a spenótot nem szeretem ezért nem is eszek olyat mégsem éheztem még soha
választ én sem fogok tudni adni, de nálunk hasonló a szitu:S
Megoldás: szépen leültök, és megbeszéled vele. Ha nem lehet vele megbeszélni ilyesmit, nagyon nem okés a kapcsolatotok, és akkor sem okés, ha nem mersz vele errõl beszélni. Ez kettõtök problémája, kettõtök nemi életével kapcsolatos, kettõtöknek kell megbeszélni. Ennyi.
Szerintem nincs olyan, hogy nem akarja, legfeljebb nincs kedve hozzá. Lehet a gyerek születése zavarta kicsit meg, bár nem hizsem, hogy megundorodott, de kérdezd meg tõle, máshogy nem fog menni!
Kérdezd meg tõle, lehet elkényelmesedett!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Az elsõ válaszolótól kérdezem...a te párod sem hajlandó errõl beszélni? Mert az enyém nem!Császárral szültem , tehát a szülés no lehet probléma! A borotvát meg ismerem:) :)

Szerintetek ez túlzás karácsonyra egy 25 hónapos kislánynak? Ez csak a szülőktől lenne.

Thomas épit?kocka

Legjobb válasz: Ha megtehetik......Szerintem sok.De nem irigykedek rájuk.Szép karácsonyt mindenkinek. A lányom tölünk komplett takarítókocsit ksp.Porszívóval,söprüvel,stb.12 re´szeset.

Ha megtehetik......Szerintem sok.De nem irigykedek rájuk.Szép karácsonyt mindenkinek. A lányom tölünk komplett takarítókocsit ksp.Porszívóval, söprüvel, stb.12 re´szeset.
Sziasztok! Nálunk 3 gyerkõc van 10, 8 és 1, 5 évesek Mindhárman kapnak ruhanemût(ami épp divat:Ben10, Hello Kitty, HSM) Mindegyikük kap könyvet, a kicsi keménylaposat, a középsõ trakis leporellósat, a nagy valószinûleg enciklopédiát, mert szeretnénk, ha olvasni is szeretnének, és egy-egy játékot A kicsi fisher price sütifalót, a középsõ legot, a nagy pedig a psp-hez majd valamit :-) igyekszünk max 10-15000 ft/ fõben behatárolni, mert nem soká jönnek a nagy igények és az újabb kistesó:-) Szerintem oszd ezeket el Mikulás és karácsony közt, mert tényleg nem fogja igazán élvezni egyiket sem, mert nem tudja épp melyikhez nyúljon
Sok. NEm az ára miatt. Gondolj csak bele, még kap a nagyszülõktõl, rokonoktól stb... Nem fogja élvezni, hiszen elveszik a rengeteg felfedezni való között. Ilyenkor van az, hogy félredobja az újat és vissza a régiekhez. Egyesével kapja meg, max kettesével néhány nap különbséggel és mindennel meg kell tanítani játszani, mielõtt a másik belép a képbe!!!
Szerintem nem az a lényeg, hogy megtehetitek-e vagy sem, hanem hogy a gyereknek "használ"-e vagy sem, ha egyszerre ennyi ajándékkal elhalmozzák. Nem lesz a közeljövõben névnapja, szülinapja? Ja, és közben még ott a Mikulás, esetleg ebbõl valamit õ is hozhat. Vagy ha csak karácsony után lesz más ünnepe, akkor én a helyedben 1-2 darabot eltennék akkora.
Én sosem kaptam baby born-t ( pedig nagyon akartam) nem hogy hozzá ikerbabakocsit és a többit :D Szerintem is sok, de ha megtehetitek akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk tele, de én mindig hónapokkal elõre vásárolok, ennyi gyûlt össze, én is félek egy kicsit hogy nem fogja értékelni.
Nálunk ez egy év termése lenne... Össze se merem számolni, mennyit áldozol erre... Örülök, hogy megteheted...de szerintem tök felesleges..
Igen, ez túlzás, fõleg ha még más családtagok is megajándékozzák. Ha lehet, akkor inkább kérd meg a nagyszülõket, hogy a fenti listából válasszanak. És szerintem még az a baj, hogy több nagy játék is van benne. Ha ennyit kap egyszerre, azt sem tudja, mihez kapjon...
Szerintem sok egy kicsit. 1-2 féle játék teljesen megfelel az õ korában, de ha megtehettek, vegyetek neki mindent meg! Az én 2 éves kisfiam karácsonyra valamilyen Lego duplot kap, mást nem. A nagyobb is valami legofélét, s közösen kapnak egy társasjátékot.
Szerintem nem fogja kihasználni egyiket sem. Egyszerre fog sokat kapni. Nálunk is ez van, persze nem ugyan így. Nálunk a kislányom 11 részrõl kap ajándékot. Tavaly karácsonykor is min. egy játékot kapot egy részrõl és nem igazán érdekelte mert hirtelen sok volt. Megnézte mindet, de aztán ment és játszott a régi játékokkal. Szerintem apránként kéne neki ezeket oda adni.
szerintem nagyon fog nekik örülni és ha nem is fog egybõl minddel játszani, mi van akkor? majd játszik vele egy hónap múlva. Mi is nagyon szeretjük, ha tele van a fa alja az ajándékokkal:) Szerintem tök jó látni a kis arcát a lányomnak ahogy azt sem tudja mihez nyúljon, mivel játsszon és ragyog a szeme, hogy milyen sok szép dolgot kapott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, elosztom, bár mikulásra nem akartam nagy ajándékot adni, de val.szinû, hogy a bevásárló kocsit megkapja a csomag mellé.
Szerintem meg nem sok. Mi is ilyen sokat szoktunk adni neki.Tavaly imádta, (másfél éves volt) hogy sok minden volt a fa alatt és ezt most se kívánom másképp tenni.És minden játékkal játszott. ez nem igaz, hogy nem játszik majd egyikkel se.

Egy 25 hónapos kislánynak mennyit kéne már beszélnie?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen változó. Vannak gyerekek akik már 1 évesen mindent mondanak, vannak akiknek csak 3 évesen ered meg a nyelvük, mindkettõ normális. Mesélj, énekelj, beszélj neki, foglalkozz vele minél többet és hidd el elõbb-utóbb annyit beszél, hogy majd le sem lehet majd "lõni" :o)

Szerintem ez teljesen változó. Vannak gyerekek akik már 1 évesen mindent mondanak, vannak akiknek csak 3 évesen ered meg a nyelvük, mindkettõ normális. Mesélj, énekelj, beszélj neki, foglalkozz vele minél többet és hidd el elõbb-utóbb annyit beszél, hogy majd le sem lehet majd "lõni" :o)
Ha nagyon aggaszt a dolog, kérdezd meg a gyerekorvost, esetleg egy hallásvizsgálat nem árthat.

Egy fiú és egy lány mérleghintázik. A fiú 40kg tömegű és 1, 25 m táv. -ra ül a tengelytől. Hová üljön a 250 N súlyú kislány, hogy a mérleghinta egyensúlyban legyen?

Legjobb válasz: A fiú szemszögébõl: a fiú ölébe A lány szemszögébõl: vajon hova is kéne ülnöm? Olyan koszos a hinta vége! De a lényeg 1,962m kell ülnie a kislánynak... de ott már nincs is hinta! Ki a retek csinál 4 méter hosszú hintát?

A fiú szemszögébõl: a fiú ölébe A lány szemszögébõl: vajon hova is kéne ülnöm? Olyan koszos a hinta vége! De a lényeg 1, 962m kell ülnie a kislánynak... de ott már nincs is hinta! Ki a retek csinál 4 méter hosszú hintát?
Mi ezen a nehéz? Forgatónyomaték legyen egyenlõ. Forgatónyomaték képlete erõ * táv.
40kg=400N 400X1, 25=500 500=250Xy--> y=2m tehát a tengelytõl 2m-re... A fiútól 3, 25m-re

25 hós kislányom csak velem alszik el, de én már nagyon vágyom egy kis esti kimenőre, sírása árán elmennétek szórakozni?

Nehezen szánom rá magam, de másik énem már nagyon menne.. Még soha nem mentem el mellőle este. Apjával sem alszik el, nemhogy a nagyival..

Legjobb válasz: Üdv a csapatban. Én 4 éve csinálom ezt, a kicsim most 25 hós, még cicizik. Én nem tudom megtenni vele. Csak akkor mennék el ha halaszthatatlan lenne, de szórakozni nem bírok.

Üdv a csapatban. Én 4 éve csinálom ezt, a kicsim most 25 hós, még cicizik. Én nem tudom megtenni vele. Csak akkor mennék el ha halaszthatatlan lenne, de szórakozni nem bírok.
Ha elaludt, akkor alszik reggelig? Mert ha igen, akkor leteszed aludni, és utána indulsz el. Ez nem kivitelezhetõ?
UGYANEZ A SZITU, HA el akarok menni, elalszik mellettem, én lelécelek eddig 3x volt ilyen egyszer dvd-zett éjjel az apjával, ..aztán nekem is elment a kedvem a bulitól, talán várj egy kicsit, vagy tényleg aludjon és úgy menj el, mert vlszínûleg nem éreznéd jól magad...
nekem szeptemberben volt 1 éve, az utolsó, hogy valakire rábíztam a gyereket.nem azért mert nem vigyázott rá, épp ellenkezõleg.anyuéknál volt a fiam, mi meg hivatalosak voltunk egy szülinapi bulira, hát elmentünk.11-kor telózott anyu, hogy menjek haza, mert a gyerek sír és sehogy nem tudja megnyugtatni, nemhogy elaltatni.akkor volt 13 hónapos.2 perc alatt elaludt, amint odabújtam hozzá.anyu azt mondta h egész éjjel álmában is hüppögött.na azóta én sem hagytam ott sehol a gyereket éjjelre nélkülem.de még a délutáni alvás sem megy neki, ha nem én teszem le aludni.még az apja sem jó neki.teljesen anyafüggõ.talán majd ha oviba megy akkor majd sikerül.igaz nem vagyok egy nagy kimozdulós, bulizós típus, de azért idõnkként jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Hát kicsit megnyugodtam, már azt hittem, ufó vagyok, a környezetemben úgy tûnik, ezt valahogy mindenki meg tudja oldani. Nálunk is nagyon anyás. Korábban azt hittem, hogy két éves kora körül már menni fog, de nem úgy tûnik. Sajnos elég késõn fekszik, és éjjel még egyszer felkel néha, szerintem az sem jó, ha szó nélkül elmegyek, és õ ezt éjszaka veszi észre. Plussz Bp. külvárosban vagyunk, egy óra, míg eljutok bárhová, és egy óra vissza, nem lehet csak úgy gyorsan kiszökni és vissza..
A kislányom 24 hónapos, cicizik, úgy alszik el. Éjjel mindig átjön hozzám és bár cicit szerencsére nem kér, de bebújik mellém és úgy alszunk el. Biztosan sírna ha nem találna. Én tuti nem mennék el, tiszta ideg lennék, hogy otthon sír utánam a kicsikém miközben én valahol bulizok.ÁÁÁÁÁÁ, el sem tudom képzelni! Bulizhatsz néhány hónappal késõbb is, úgyis jön a nyár, lehet akkorra már nem lesz gond ha elmész.

A párom 25-én indul Londonba dolgozni mint targoncás, van egy 7 hónapos kislányunk, kint mit tud megigényelni utána? Úgy, hogy a lányunk Magyarországon van.

És milyen papírok kellenek pontosan hozzá?

Legjobb válasz: Nagy lófütyköst. Már miért fizetne nektek egy olyan ország, amihez SEMMI közötök nincs?! Elképesztõ ez a gondolatmenet, hogy még egy büdös fillér adót/betegbiztosítást, semmit nem fizettetek oda, de már a segílyke kellene.

Nagy lófütyköst. Már miért fizetne nektek egy olyan ország, amihez SEMMI közötök nincs?! Elképesztõ ez a gondolatmenet, hogy még egy büdös fillér adót/betegbiztosítást, semmit nem fizettetek oda, de már a segílyke kellene.
targoncaskent valszeg se bejelentve, se legalizalva nem lesz, orulhet, ha a beret megkapja es nem 18 indiaival meg pakival kell egy szobaban laknia, utlevel nelkul. a gyerek utan meg kb. 0 penz 'jar', Angliaban aztan kulonosen nem 'jar' semmi automatikusan.
A kérdező hozzászólása: Kint lévõ ismerõs ugyanazon a helyen dolgozik, egy nagy étteremláncnál fog dolgozni North Wembley-ben, és ott targoncásként jól lehet keresni
targoncaskent garantaltan nem fog annyi penzt kapni, hogy abbol ti ketten is megeljetek, annyi paki meg indiai van az ilyen melokra. barmit is igergettek neki, nagyon vigyazzatok mibe ugrotok bele.
targoncaskent garantaltan nem fog annyi penzt kapni, hogy abbol ti ketten is megeljetek, annyi paki meg indiai van az ilyen melokra. barmit is iger
A kérdező hozzászólása: Nyilván szeretnénk kint élni, azért érdekeltek az ilyen dolgok, és nem a juttatásokért mennénk ki ez egyértelmû csak egyszerûen érdekelt, hogy van e ilyen lehetõség mert nekem azt mondták van.
Kérdezõ! Azért támadtak neked ennyien, mert még nem élsz, éltek kinn, de máris az igénybe vehetõ juttatások érdekelnek! Ez az ami felháborító! És ez zavarja a briteket is, hidd el. 5, 5 éve élek Angliában, a kollégáim többsége brit, néha szóba kerül a politika, és bizony, a normálisan gondolkozó briteknek nincs baja a DOLGOZÓ, ADÓZÓ bevándorlókkal! Ellenben az olyanokat nem szívesen látják, akik csak a benefitekért jönnének, pláne úgy, hogy az a személy, akinek a részére igénybe veszed a pótlékot, nem is él itt! Ha majd mindketten életvitelszerûen itt éltek a gyerekkel együtt, akkor jár családi pótlék. Ennek jelenlegi összege heti 20 font 30 penny gyerekenként, azaz lófüttyöt sem ér.
A kérdező hozzászólása: És nagyon durva, hogy ennyire kifordítjátok az embert, mindenféle rosszat feltételeztek róla mert megkérdezett valamit.
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért ne lennénk adófizetõk hiszen a párom kint fog dolgozni, mi pedig februárba megyünk utána egyszerûen nem értem az ilyen hozzászólásokat, tudod én inkább fizetnék adót úgy hogy itt dolgozó külföldiek családja részesülhetne valamilyen segélyben mint az itt lakó nem dolgozó kisebbség , csak segélyt szedik felfele a magyar ember adójából. Szóval szívesebben venném ha bevándorlók kapnának belõle illetve családjuk :) És én nem gondolom, hogy ez olyan probléma ha ezt megkérdezi az ember, csak rosszindulatú emberek vannak akik ezt így tudják lereagálni. Hiszen majd én is szeretnék kint dolgozni és nem csak a segélyt szeretném felvenni.
Pont a heten mondta valamelyik brit politikus, hogy eleg nagy hiba volt beengedni a kelet-europaiakat dolgozni, mert nem sok haszna van belole az orszagnak, es pont ezert mert van egy jo szeles reteg aki anelkul, hogy barmit tenne azert az orszagert maris benefitet akar az adofizetok penzebol, neked, gondolom neked se tetszene ha mindenfele bevandorlo Magyarorszagon a te adoforintjaidbol azert venne fel csaladi potlekot mert valahol mashol van csaladja, ha van is ilyen lehetoseg en inkabb ennek vajas kenyeret minthogy ennyire lealacsonyodjak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)
Németországba igényelhet családipotlékot ami 220euro ha lemodja a magyart.
A kérdező hozzászólása: A targoncás állásról meg annyit hogy be lesz jelentve :) , és nem idegenkel fog együtt lakni hanem régóta kint lévõ barátokkal. Látszik, hogy rosszindulatú kint lévõ magyarok vagytok :)
A kérdező hozzászólása: Elképesztõ mennyire rosszindulatú emberek vannak, nincs abban semmi rossz ha utána jár az ember az ilyennek, nekem meg olyan emberek mondták akik kint laknak, hogy igenis lehet valamennyi támogatást igényelni, a másik dolog meg persze mi is mennénk majd utána. Elég durva azért az ilyen hozzáállás. Gratulálok :)
1, Ha a gyermek nem lakik Angliában, semmilyen pénzt nem kap a brit államtól. De mégis, ezt hogyan gondoltad egyáltalán? Nem véletlen szigorították meg a segélyhez jutást, elegük lett az angoloknak abból, hogy a hozzátok hasonlók pumpolják õket, miközben egy fillért nem fizettetek még be a brit kasszába! Szégyelljétek magatokat!
Tehát Londonban fog dolgozni. Mennyit fog keresni? Te mit fogsz dolgozni? Ugyanis London nagyon drága város, így ha ti is kiköltöztök a gyerekkel, nem lesz elég egy targoncás fizetés. Londonban havi nettó 1400 alatt nem éri meg, szerintem, . Targoncásként pedig ennyit kizárt hogy kapjon. 2 felnõttnek és egy gyereknek legalább egy 2 szobás lakást kell bérelnetek, ami legalább 1200 font plusz rezsi. Így kalkuláljatok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!