Találatok a következő kifejezésre: Egy 23 babának (27 db)

Egy 23 napos babának kb. mennyit kell egy nap enni? Hány grammot?

Tudom,hogy nem mindíg esznek ugyanannyit,de mégis mihez lehet viszonyítani??

Legjobb válasz: A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)

A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)
Én is az elsõ hozzászólóval értek egyet. Ne idegesítsd magad ilyesmikkel. Az én lányom az átlag alatt teljesített, 4 óránként evett, egyszer kelt fel éjjel, holott mondták ébresztgessem. Na hogyne!! Aztán kialakította magának a kis életritmusát. És ugyanúgy fejlõdik, ahogy kell. Õ tudja mi a jó neki. MInden gyerek más és nem mindegyik úgy viselkedik, ahogy az orvos vagy a védõnõ akarja. Az én lányomnak 12-szer kellett volna ennie a norma szerint és õ 7szer evett. Aztán 8szor kellett volna és õ 6szor evett, vagy 5ször. Mikor mennyit igényelt. Az orvos persze elõször ki volt akadva és adta az okos tanácsokat. És aztán úgy döntöttem sok gyötrés után, hogy elég volt, a lányom tudja mi kell neki és ne általánosítsák, ha õ nem általános baba. Mikor orvoshoz mentünk mindig azt mondtam, amit hallani akart. Ennek ellenére szépen fejlõdik és semmi baja. A babához igazodj, ne az elõírásokhoz! Sok sikert Erika

Hogyan leszoktatni egy 23 hónapos cicifüggő babát a szoptatásról?

Reggel,este szopik még,éjjel 1-2x felkel.

Legjobb válasz: Az en fiam is cicifugo volt, es en 2 es fel eves koraig hagytam, hatha magatol leszokik, de nem. Csak alig ritkult a szopi es az ejszakait sem hagyta el. Nalam a fokozatos elvalasztas nem mukodott, ugyhogy egyik naprol a masikra ugy dontottem, hogy abbahagyom. Szepen megbeszeltem vele, hogy nincs tobb cici, mert beteg lett a cici (eppen orvosnal voltam elotte). Aznap sirt 10 percet. MAsnap mar semmi siras nem volt, csak kerdezte, hogy kaphat e, de mondtam, hogy sajnos nem. HArmadnap mar szepen ataludta az ejszakat, es nem is kerte a cicit. Semmi hiszti nem volt a leszokasnal, pedig mindenki ezzel remisztgetett. Azota szepen alszik ejszaka, legtobbszor vegig reggelig. Nem bantam meg, hogy eddig szoptattam es ezzel a "drasztiku" elvalasztassal is konnyu dolgom volt szerencsere.

Az en fiam is cicifugo volt, es en 2 es fel eves koraig hagytam, hatha magatol leszokik, de nem. Csak alig ritkult a szopi es az ejszakait sem hagyta el. Nalam a fokozatos elvalasztas nem mukodott, ugyhogy egyik naprol a masikra ugy dontottem, hogy abbahagyom. Szepen megbeszeltem vele, hogy nincs tobb cici, mert beteg lett a cici (eppen orvosnal voltam elotte). Aznap sirt 10 percet. MAsnap mar semmi siras nem volt, csak kerdezte, hogy kaphat e, de mondtam, hogy sajnos nem. HArmadnap mar szepen ataludta az ejszakat, es nem is kerte a cicit. Semmi hiszti nem volt a leszokasnal, pedig mindenki ezzel remisztgetett. Azota szepen alszik ejszaka, legtobbszor vegig reggelig. Nem bantam meg, hogy eddig szoptattam es ezzel a "drasztiku" elvalasztassal is konnyu dolgom volt szerencsere.
én is 2éves koráig szoptattam, néha félóránként jött "vígaszért", úgyhogy szó nem volt fokozatosságról... mikor belefáradtam, megmondtam neki, hogy fáj a sziszi ha szopizik.egy délutánt átbömbölt, én meg felszisszentem hogy fáj minden próbálkozásánál. majd'megszakadt a szívem, úgy sírt és puszilgatta, hogy ne fájjon... de megértette, mert már nem buta, napokig rákérdezett, de elfogadta hogy nincs, pici babának való.pár napig hagytam, hogy álmában szopjon, hogy be ne gyulladjon, azóta pedig elalszik egyedül és átalussza az éjszakát. a nappali alvásról így sajnos leszokott. ez 1, 5 hónapja volt
Enyém 23 hónapos, de nem mondanám cicifüggõnek. Esti szopás maradt el talán elsõnek 14 hónapos korában, 18 hónapos korára maradt a reggeli és a délutáni alváshoz. Két hete elégeltem meg a reggelit, ma pont nem is kérte. Általában a helyzetet, helyet próbáltam kikerülni, amikor szopott, ez általában bejött. (Este nagyágyban szopott fürdés után, amikor elhagytuk, egyenesen a kiságyba tettem -amúgy sem a cicin aludt el) Igazi sírással csak 17 hónapos korában az éjszakai megvonás járt, de akkor nagyon eltökélt voltam. Elõtte három hónapig óránként ébredt éjjel. Két hét után egész normális éjszakáink voltak. Még mindig ritkán alussaz át az éjszakát, de így simán viselhetõ.
Szerintem is csak hiszti és cirkusz árán. Az én fiam 13 hónapos, a férjem már nagyon mondogatja, hogy kezdjem el leszoktatni. De annyira tudja követelni. Én is azt várom, hogy majd õ megunja. Viszont ha nem vagyok ott, és apa vigyáz rá, simán elvan nélküle. Szóval szerintem ha nagyon le akarjuk majd szoktatni, elköltözök 1 hétre.
Én nem tudtam leszoktatni cirkusz és trauma nélkül, úgy döntöttem rábízom.Most 34 hónapos, délutáni esti elalvásnál szopik, néha ébredéskor is.1 hónapja maradt ki az éjjeli felkelés.Ebben a korban nehéz csak úgy leszoktatni.Probálkozhatsz esetleg citrommal, én a nappaliról úgy szoktattam le, de elötte mondogattam, hogy meg fog savanyodni, csak alváshoz lesz jó. Miért akarod leszoktatni, belefáradtál , meguntad?Ha igen, megértelek.
2. vagyok. Én is azt várom, hogyha nagyobb lesz, akkor majd meg lehet vele beszélni, most még szerintem nem érti. Bár úgy néz ki visszamegyek dolgozni, és apa marad vele otthon, szóval a nappali szopikat kénytelen lesz elhagyni. Anyósom azt mondta, hogy õk úgy csinálták, hogy a melle elé tette a férje a sikárkefét, és amikor a baba odafordult annyira meglepõdött, hogy soha többet nem kérte. Szerintem ez azért elég durva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Várom még mások tapasztalatait is.
Én a nappali szopit hagytam el vele elõszõr. Az ugye evéshez kötõdött, így egyszerû volt, egyszerûen evés után nem kapott cicit, 1, 5 éves korában.Úgy voltam vele, ha kéri kap, de automatikusan nem ciciztetek evés után.Kb két hétig tartott, egyszer eszébe jutott, egyszer nem. Éjszakai szopizást szintén az én unszolásomra hagyta el, mert kétévesen még simán felkelt éjjel ötször.Hát elsõ éjjel sírt, másnaptól aludt, többet fel sem ébredt.Szerintem inkább rossz szokás volt ez már nála, mint tényleges igény. Viszont az esti elalváshoz még három és fél évesen is szopizott, és ahhoz ragaszkodott. Aztán egyszercsak megszólalt, hogy õ már nagylány, és nem is kér már többet cicit, és azóta nem is kell neki.

Múlthéten az orvosom látott egy 23 mm-es tüszőt a bal oldalon. Mindent megtettünk a férjemmel a babó érdekében. Mikor végezhető el a teszt?

Milyen tesztet ajánlanátok? Nekem xepil csík van.Tudja valaki hogy ez milyen er?sség??

Legjobb válasz: Szerintem leghamarabb a nemvárt napján tesztelj! Jó az x-epil, nekem ez mutatta elõször a fiam!

Szerintem leghamarabb a nemvárt napján tesztelj! Jó az x-epil, nekem ez mutatta elõször a fiam!
Szia nekem is 23 mm tûszõbõl lett a babank tûszõrepo injekcióval 7 év után es elsõ honapban sikerült.Én aktus után 2 hét halvány pozitirat teszteltem.Egy próbat megér Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nagyon bízom benne!Mi is nagyon régóta szeretnénk babát!


Egy 23 hetes babának ezek jó méretek? BPD:60mm, Thorax AP 56*52mm, Femur 38mm?

Ugyanis a femur-combcsont-csak 21-22 hetesnek megfelel?...Vagy akkor a feje nagy...Tapasztalatokat várok!

Legjobb válasz: Fiú lesz a drágám!:)Nektek? Reméltem,hogy rendben vagyunk,már hallottam olyat,hogy nagyobb lehet a feje,az orvos megnézte az UH papírt,nem mondott semmit erre vonatkozóan!

A kérdező hozzászólása: Fiú lesz a drágám!:) Nektek? Reméltem, hogy rendben vagyunk, már hallottam olyat, hogy nagyobb lehet a feje, az orvos megnézte az UH papírt, nem mondott semmit erre vonatkozóan!
Nekünk 22 hetesen a bpd: 59 mm. sajnos több adatom nincsen. Ha a doki nem mondott semmit, akkor biztos jó.
Nálam is így van, igaz én még csak 21hetes vagyok, de a fejmérete 21hetesnek megfelel, viszont a többi méret/hossz/alapján csak 20hetesnek.Én is mindjárt megíjedtem és kérdésekkel ostromoltam az orvost, õ pedig megnyugtatott, hogyha megfigyeljük minden újszülött babának nagyobb a feje, mint azt a testéhez arányosan várnánk.Nekem ennyi elég is volt, igaza van, megnyugtatott.Különben még változhat, behozhatja, sõt túlhaladhatja a méreteket.A lényeg, hogy minden rendben legyen, gondolom mocorog rendesen...Tudod már, hogy fú v.lány?

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

Lehetséges, hogy egy 11 hónapos babának 23-as a lába?

Egy anyuka érdeklődött nálam szandira, de kics lett neki, mutattam nagyobbat, de szerinte még az is kics. ODa jutottunk, hogy 20asat hord most, de az általam ajánlott 22-es is kicsi:(

Legjobb válasz: Lányom 9hós és a 21-23as zokni jó rá,igy kb a lába is 21-es lehet.Egyébként lehet azért kell akkora neki cipõben,mert husi a lába és nem fér bele.És mivel a 23-as magasabb belrészû,így abba fér bele.

Lányom 9hós és a 21-23as zokni jó rá, igy kb a lába is 21-es lehet.Egyébként lehet azért kell akkora neki cipõben, mert husi a lába és nem fér bele.És mivel a 23-as magasabb belrészû, így abba fér bele.
Egyrészt én már semmin se csodálkozom, ha gyerekrõl van szó. Másrészt a cipõméretekkel nekem is volt problémám, ugyanakkora cipõ számozás szerint 2 mérettel tért el. Ez is lehet a gond.
Hát inkább a cipõ és cipõméret közti különbség lehet. 23 as az hatalmas egyébként 11 hós babának...az én fiam bár aláírom nem egy hatalmas gyerek de 2 éves és 22 est hord, de még a nagyobb gyerekeim is MAX 24 est hordtak 2 évesen, 11 hónaposan meg 17, 18, 20 as lábuk volt MAX. 23 as lába nem hinném hogy lenne lehet hogy amit te mértél 22 es az valójában mégse 22 es (mennyi a bth ja amúgy??)
a Lábboltozata veszi fel vagy ha a cipõtalpat méred a talpához akkor is ekkora a lába?
13 hónaposan 22-es cipõ kellett a kisfiamnak, az volt az elsõ cipõje. Most 4, 5 éves. 30-31-es cipõ kell neki, úgyhogy lehetséges a dolog.
az én kisfiam is nagylábon él 11 hónapos korában kapta az elsõ cipõcskéjét: 20-as kellett neki. de azért a számozás és a márkák közti méretkülönbség is megér egy mosolyt...

23 hetes vagyok. Mar 3 hete mozog a babam napi rendszeresseggel. De egy hete 2-3 napig abbahagyta majd most 3 napja megint sokat mozog, mi volt ez a kis szünet?

azota ficankol ha kell ha nem,nagyon örülök, de mi lehetett a baj elöbb??

Legjobb válasz: Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

23 hetes kismami vagyok. Egy pár napja, mikor rugdos a babám, egészen a hüvelyemig érzek valami érdekeset (olyan mintha a záróizmok összehúzódnának), pedig általában a köldökömnél rugdos. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! 23 hetesen még bõven van helye forgolódni, nem mindig rugdos azonos helyen. Amikor "érdekeset" érzel,szerintem akkor a méhszályat rudgossa. Ez késõbb fájni is fog, de nem tudsz ellene tenni, másnál is elõfordul.

Szia! 23 hetesen még bõven van helye forgolódni, nem mindig rugdos azonos helyen. Amikor "érdekeset" érzel, szerintem akkor a méhszályat rudgossa. Ez késõbb fájni is fog, de nem tudsz ellene tenni, másnál is elõfordul.
Szia! Igen, valószínû, hogy a méhszájadat rugdossa. nekem ütögeti mostanában, + a hólyagommal játszadozik:) 23 heteske
Én is mesélhetnék, hogy mit lemûvel sokszor a drágám odabent! :) Nekem is sokszor üt-rúg nagyokat, már nagyon erõs! A hólyagomat nekem is nagyon szereti. Nekem is van, hogy olyat belevág ott lent, hogy szinte a hüvelyemben érzem. És már egészem fent, a bordámnál is sokat rugdos. Volt olyan, hogy egyszerre éreztem lent egy fent is, hogy üt-vág! Még nem tudom, hogy boxoló vagy focista lesz. :) 25 hetes kismami
Édesapám szerint az én babókám urológus lesz, azért üti-veri a hólyagomat. Na meg a veseköveim is szépen megindultak kifelé:) )

A 23. heti vérvételnél egy kicsivel több a fehérvérsejt számom, a vörösvérsejt viszont kevesebb. Mitől van ez és milyen veszélynek vagyunk kitéve a babával?

Holnap megyek orvoshoz, de mióta megvan a leletem, azóta rágódom, mert még sosem tértek el ezek az eredmények. A többi leletem az jó.

Legjobb válasz: Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen,hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának,és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit,attól függ,hogy mekkora a különbség,lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie,ha kicsit több,nem baj,sztem nem kell rosszra gondolni,nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok,amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie,nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen,semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama,akinek alacsony a vvt-,je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)

Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen, hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának, és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit, attól függ, hogy mekkora a különbség, lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie, ha kicsit több, nem baj, sztem nem kell rosszra gondolni, nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok, amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie, nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen, semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama, akinek alacsony a vvt-, je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)
Ez normális dolog.Nekem is a cukorterheléses véreredményemnél, a fehérvérsejt számom:13, 73 a vörösvértest:3, 75 Látta az orvosom is, belgyógyász is nincsen semmi baj nincsen gyulladás, azt mondták lesz ez még rosszabb is.Üdv 27hetes kismama

23 hetes kismami vagyok. Van egy 16 hónapos babám. Mikor megszülök babám már 20hónapos lesz. Most gyeden vagyok és kapom a családit. Ha megssületik a picikém mi jár a gyerekek után?

Azt tudom,hogy mind két gyerek után kapok családit. Ha megszületik a baba a már meglévőm csak családit kap?

Legjobb válasz: A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.

A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.
igen , egyedül a családit kapod a két gyerek után, a többi ellátás csak 1 gyerek után igényelhetõ. Értelemszerûen jobban jársz, ha a tesó után igényled az ellátásokat, mint ha az elsõszülött után igényelnéd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!