Találatok a következő kifejezésre: Egy 2.5 babának mennyit (7 db)

Három órás autóút mennyire visel meg egy 2.5 hetes babát?

Legjobb válasz: Mi 2 hetesen voltunk 3 órás úton,végig aludt megálltunk óránként kivettem a hordózóból pihentünk majd indultunk és már aludt is!

Mi 2 hetesen voltunk 3 órás úton, végig aludt megálltunk óránként kivettem a hordózóból pihentünk majd indultunk és már aludt is!
szerintem nem lesz gond, ugyanis ha megéhezik is, akkor megálltok és nyugodtan meg tudod etetni... jó utat
Szerintem se lesz gond mert õk még úgyis csak fõleg alszanak. Csak a hõmérsékletet próbáljátok valahogy kordában tartani ha kánikula lesz. Mert ugye ablakot se nyithatsz rá nagyon meg a klíma se túl jó nekik. Inkább vetkõztesd le ha nagyon meleg lesz de azért vigyázz rá nehogy megfázzon. Jaj de aggódós vagyok...komolyan mondom néha a saját agyamra megyek pfff. :) Jó utat!
Szia! Ne aggódj, végig fogja aludni. Én vizsgázni jártam a pár hetes babámmal, kb. 3 óra volt oda és vissza is az út. Nagyon jól viselte. Jó utazást nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam, üdv: egy apuka.

Egy 2.5 hós babának mennyit kell ennie?

2880-al született, 50 cm, 2680-al hoztuk haza. Most 11 és fél hetesen 4610 és 60 cm. 6x eszik egy nap, 100-150-et, kb. 600-700 ml közt.Jó ez így? Csak anyatejet kap. Kaki ált. 2 naponta, pisi 6-8x.

Legjobb válasz: Úgy kell kiszámolni, hogy a baba súlyát be kell szorozni 150-nel és ami kijött, annyit kell ennie egy nap.

Úgy kell kiszámolni, hogy a baba súlyát be kell szorozni 150-nel és ami kijött, annyit kell ennie egy nap.
Mármint a kilóban mért súlyt, azaz a ti estetekben, 4, 61-et.

Mennyit "kell" aludnia egy 2, 5 hó-s babának?

Valahol azt olvastam, hogy minden evés után ébren vannak egy darabig aztán aludniuk kellene. No az én kisasszonyom nem alszik, van, hogy 5-6 órákat ébren tölt, és iogencsak ny?gös már olyankor, mégsem tud elaludni.

Legjobb válasz: Napi 3 a minimum. De ha 4 az is jó lenne. Próbáld ki a babakocsiban eltologatni akár a lakásban is. Nekünk ez bevált!

Napi 3 a minimum. De ha 4 az is jó lenne. Próbáld ki a babakocsiban eltologatni akár a lakásban is. Nekünk ez bevált!


2, 5-3hónapos tápszeres babád hányszor eszik egy nap? Hány óránként és mennyit alszik?

Az én kislányom 2.5hós,5kiló.5x eszik egy nap 135millit.(mellé keveset szopizik)Szerintetek jó ez így,elég ez neki??

Legjobb válasz: 3 hósak leszünk jövõ héten, napi 5-6X eszik általában 180 ml, szopi is van hajnalban meg délután, az kb. 100-150 ml lehet. Napi 2X alszik jobb esetben 3-4 órát. Általában 2-3-4 óránként eszik. Este 9-tõl 5-ig alszik. A baba tudja mennyi elég neki. Eleinte 150-et evett, de a doki mondta, hogy emeljük fel 180ra, ez kb. 2 hete történt meg. De van hogy nem eszi meg a 180-at, csak 120-150 között. Sztem nem kevés. A fiam most 7 kg. (3340 gr-mal született)

3 hósak leszünk jövõ héten, napi 5-6X eszik általában 180 ml, szopi is van hajnalban meg délután, az kb. 100-150 ml lehet. Napi 2X alszik jobb esetben 3-4 órát. Általában 2-3-4 óránként eszik. Este 9-tõl 5-ig alszik. A baba tudja mennyi elég neki. Eleinte 150-et evett, de a doki mondta, hogy emeljük fel 180ra, ez kb. 2 hete történt meg. De van hogy nem eszi meg a 180-at, csak 120-150 között. Sztem nem kevés. A fiam most 7 kg. (3340 gr-mal született)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! azt elfelejtettem írni, hogy a kislányom koraszülött, 2240-el született.

Mennyi az ébrenléti állapota egy 1, 5 hetes babának? Lehetséges 1, 5-2 óra/nap? Több vagy kevesebb kell legyen? Egy huzamban vagy több részletben?

Legjobb válasz: A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1,5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.

A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1, 5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.
Ne aggódj teljesen normális. A gond csak az vele, hogy késõbb nem fog ám ennyit aludni te pedig alig várod, hogy aludjon hogy pihenni tudj.:-) Pár hónap múlva megfordul. 4 hónapos volt a lányom és megfordult a séma, napközben 2 órát aludt és fenn volt egész nap. Éjszaka viszont alszik hála az égnek! Teljesen normális, hogy ennyit alszik! Sok sikert! Erika

Mennyi folyadékra van szüksége egy 7 hónapos babának? A felnőtteknek ugye minimum 1, 5-2 liter/nap. Egy ennyi idős babánál mennyi?

Legjobb válasz: Szia az én kisfiam is hasonló korú (8hós) és a kajákon kívül pluszba egy nap alatt kiissza a 150ml-es "varázsitatót" csõrös pohár magyarul.. :) Ha kér még adok neki, de ez a 150ml. az átlag/nap. Üdv

Szia az én kisfiam is hasonló korú (8hós) és a kajákon kívül pluszba egy nap alatt kiissza a 150ml-es "varázsitatót" csõrös pohár magyarul.. :) Ha kér még adok neki, de ez a 150ml. az átlag/nap. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A 150 ml-n kívül mennyi tápszert/tejet eszik még? Az én kislányom kétszer eszik 200 ml tápszert, kb. 150 ml teát, gyümölcslét, meg ami a kajában van. (gyümölcs-, zöldségpépek, tápszerrel fõzött tejbegríz) Akkor ennyi elég?
Szia szerencsére nem volt szükségünk tápszerre. Most is szopizik még hajnalban-este, de kb a két alkalom tesz ki egy étkezést, már inkább csak megnyugvásnak cicizik. Napi 5 alkalommal eszünk Reggel cici(kb.1dl.) tízórai 1babajoghurt ebéd:húsos üveges kaja, uzsonna: Gyümölcsös üveges kaja, vacsi:Tejpép (kb250ml.lehet)+ a 150ml. folyadék erre azt mondta a védõnõnk, hogy teljesen jó, mert változatos, és a folyadék is elegendõ. Szépen is fejlõdik. (ezt meg olvastam valahol, hogy ha a baba egy nap 5pisis pelit produkál akkor elegendõ a bevitt folyadékmennyiség) Remélem segítettem!? Üdv:Eszter
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, persze, hogy segítettél! A mi védõnénink nagyon kedves, de ilyen dolgokban eléggé magamra hagy... Az én kislányom is ötször eszik, nagyon hasonlóan, mint a Te kisfiad, csak õ tápszert kap reggel-este (sajnos nem volt tejem), éjjel nem ébred enni, inni, ezért kérdeztem, hogy napközben mennyit kellene neki adni, de megnyugtattál, hogy így iszik eleget, még egyszer köszi! Minden jót Nektek! :)
A felnõtteknek vízbõl van ennyire szükségük, a babáknak pedig folyadékból. Egyébként valahol megtalálod a pontos adatot, hogy azt hiszem kg-ként 120 ml folyadék vagy valahogy így (nem tudom pontosan), de ebben minden folyadék benne van. (leves, fõzelék, tápszer stb)Úgy olvastam valahol, de ezt is csak 3 év körüli gyerekre, hogy 6 dl vízre van szüksége a többi folyadék mellett. De meglehetõsen nehéz erre pontos vagy akár irányadó adatot találni.
7, 5 hónapos babám átlagosan 1, 5dl folyadékot eszik étkezések között kivéve éjszaka. Ez azt jelenti, hogy 4*1, 5dl, azaz 6dl-t iszik egy nap. 8, 5kg, 75cm.
bocs, nem eszik, iszik :)
Az én kisfiam 6 hónapos. Reggel, este tápszert iszik, 2*160 ml-t. Napközben teát iszik, 250-300 ml-t. Összesen:570-620 ml-t
A Baba magazinban pont van egy cikk errõl a témáról, 1 dl-t írnak, de mint más is, babafüggõ gondolom, mi még kizárólagosan anyatejesek vagyunk, tapasztalatom nincs :)

5 hos babának mennyi tápszert kell innia egy nap? Keveset gyarapodott ezért két fözeléket kell ennie 1 nap, ezért a tápszer mennyisége is lecsökkent napi 2-re reggel és este 180ml. Ez nem kevés?

Legjobb válasz: Szia!Nekem doki mondta,hogy minimum fél liter tápszernek kéne meglenni naponta.De ha 450 milli van,az sem tragédia:)

Szia!Nekem doki mondta, hogy minimum fél liter tápszernek kéne meglenni naponta.De ha 450 milli van, az sem tragédia:)
Fél liter kellene egy éves korág, tejalapú táplálékból, neki tápiból. Én nem tudom a többiek hogy látják, de egy öthósnak nem sok még a két fõzelék egy nap??? Miért nem tejpépet vagy sinlacot kap uzsira? Szerintem még jobban is hizlal mint a fõzi, legalább is én ezt tapasztaltam hathósomnál. Szóval egy öthóst ha kicsit fel akarnék hízlalni, igy tenném: reggel tápi, de gyümi+ tejpépben, ebéd fõzi, du sinlac- gyümi vagy csak tápi, este tápi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!