Találatok a következő kifejezésre: Egy 2.5 babának (91 db)

Milyen kézzel készített ajándékot alkossak itthon vasárnapig egy 1 éves babának és egy 2, 5 éves babának? Vannak ötleteitek?

Mi tetszene a babáknak? A kisfiam 7 hónapos, ezért fogalmam sincsen mit készítsek.

Legjobb válasz: Kedves 1-es! Köszönöm a válaszodat! A kicsi fiúcska, a nagyobbik lányka. Nekem is van egy kisfiam (7,5 hónapos) és a családok úgy egyeztünk meg, hogy ne költsünk pénzt, hanem mindenki készítsen valami ajándékot a többi gyereknek.

A kérdező hozzászólása: Kedves 1-es! Köszönöm a válaszodat! A kicsi fiúcska, a nagyobbik lányka. Nekem is van egy kisfiam (7, 5 hónapos) és a családok úgy egyeztünk meg, hogy ne költsünk pénzt, hanem mindenki készítsen valami ajándékot a többi gyereknek.

Hányszor kell ennie egy 2 honapos babának? Az én babám ujaban 4 szereszik naponta 9-13-17-20maj alvás 22töl reggelig (20to-22ig eszik).5.80kg és 700körül eszik meg egy nap nem kevés?

Legjobb válasz: Hát kb.6szor kéne ennie de ha a mennyiség megvan a kg-hoz akkor ez is elég. Amit írtál sztem teljesen elég neki még ha 4szer eszik is.

Hát kb.6szor kéne ennie de ha a mennyiség megvan a kg-hoz akkor ez is elég. Amit írtál sztem teljesen elég neki még ha 4szer eszik is.
Az én kisfiam 3 hónapos és õ eszik naponta 700-750 körül. Õ naponta 7szer eszik. Nem baj ha nem eszik annyit a lényeg, hogy a napi adag megvan. Örülj neki, legalább nem kell anyit etetni:) ) De az az esti két órás etetés az nagyon hosszú.

Három órás autóút mennyire visel meg egy 2.5 hetes babát?

Legjobb válasz: Mi 2 hetesen voltunk 3 órás úton,végig aludt megálltunk óránként kivettem a hordózóból pihentünk majd indultunk és már aludt is!

Mi 2 hetesen voltunk 3 órás úton, végig aludt megálltunk óránként kivettem a hordózóból pihentünk majd indultunk és már aludt is!
szerintem nem lesz gond, ugyanis ha megéhezik is, akkor megálltok és nyugodtan meg tudod etetni... jó utat
Szerintem se lesz gond mert õk még úgyis csak fõleg alszanak. Csak a hõmérsékletet próbáljátok valahogy kordában tartani ha kánikula lesz. Mert ugye ablakot se nyithatsz rá nagyon meg a klíma se túl jó nekik. Inkább vetkõztesd le ha nagyon meleg lesz de azért vigyázz rá nehogy megfázzon. Jaj de aggódós vagyok...komolyan mondom néha a saját agyamra megyek pfff. :) Jó utat!
Szia! Ne aggódj, végig fogja aludni. Én vizsgázni jártam a pár hetes babámmal, kb. 3 óra volt oda és vissza is az út. Nagyon jól viselte. Jó utazást nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam, üdv: egy apuka.


Félek, hogy a kisbabám nem eszik eleget.2 óránként 70-80 gramm elég lehet egy 2, 5 hós babának?

Sajnos csak ennyit eszik egyszerre. Azért szépen fejl?dik,már 6200 gramm. Eddig havonta 1 kilót hízott, most ez csak 400-500 gramm körül lesz. Aggódom, mert nem emeli az evés mennyiségét. Tej még marad a mellemben, de lusta kiszívni, ha meg átrakom a másikra, azt már elutasítja. Cumisüvegb?l meg nem akarom etetni. Vagy neki most elég 2 óránként ez a mennyiség?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Ne aggódj, az én babám 7 hónapos lesz pár nap múlva és szintén 70-80 ml-ket szopizik. Nagy ritkán, mikor álmos, megeszik 120 ml-t. Eszik, amennyit eszik, fõleg, ha hízik. Nálunk volt olyan, hogy 3 hétig semmit nem hízott, mert akkor kezdett el forogni, a 4. héten sikerült aztán magára szednie 200 grammot. Most kezdtük a kóstoltatást, na, ekkor sem eszi degeszre magát.. :)
Szerintem ne méregesd, csak beparáztat. Mindig annyit eszik amennyire neki szüksége van. Szépen fejlõdik nincs ott gond elég a mennyiség!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Hova menjünk egy fél éves babával és egy 2.5 éves gyerekkel nyaralni a Balatonon?

Tudnátok ajánlani bababarát helyeket,ahol eltölthetünk 3 napot,2 éjszakát?

Legjobb válasz: Balatonlelle, Alsóõrs, Balatonszépkilátó, Vonyarcvashegy - itt vannak remek bababarát kempingek, nem csak sátorozni lehet, hanem apartmannok is vannak. Keress rájuk a neten, csuda klasszak!

Balatonlelle, Alsóõrs, Balatonszépkilátó, Vonyarcvashegy - itt vannak remek bababarát kempingek, nem csak sátorozni lehet, hanem apartmannok is vannak. Keress rájuk a neten, csuda klasszak!
Balatonlelle (Bögre Csárda)

Milyen programlehetosegek vannak Budapesten rossz ido eseten egy 2, 5 evessel es egy babaval?

Jovo hetvegen 2,5 napot Budapesten toltenenk 2,5 eves lanyunkkal es 4 honapos babankkal, de az elorejelzes alapjan eso varhato. Hova mehetnenk? Otleteket varok.

Legjobb válasz: A XI. kerületi SAVOYA parkban megint megnyílt a játszóház, és októberben INGYENES! Menjetek oda, biztos élvezni fogja a nagylányod és a baba is!

A XI. kerületi SAVOYA parkban megint megnyílt a játszóház, és októberben INGYENES! Menjetek oda, biztos élvezni fogja a nagylányod és a baba is!

Egy 2.5 hós babának mennyit kell ennie?

2880-al született, 50 cm, 2680-al hoztuk haza. Most 11 és fél hetesen 4610 és 60 cm. 6x eszik egy nap, 100-150-et, kb. 600-700 ml közt.Jó ez így? Csak anyatejet kap. Kaki ált. 2 naponta, pisi 6-8x.

Legjobb válasz: Úgy kell kiszámolni, hogy a baba súlyát be kell szorozni 150-nel és ami kijött, annyit kell ennie egy nap.

Úgy kell kiszámolni, hogy a baba súlyát be kell szorozni 150-nel és ami kijött, annyit kell ennie egy nap.
Mármint a kilóban mért súlyt, azaz a ti estetekben, 4, 61-et.

Van egy 2, 5 eves gyermekem es szeretnenk ujra babat vallalni a férjemmel. Mlyen juttatasokat kapnek?

Ahol a terhessegem elött dolgoztam, idöközben megszünt, a gyesem nyaron lejar. Ha mostanaban teherbeesnék mi az amit igenybe tudnek venni a terhesseg alatt vagy a gyermek születése utan?

Legjobb válasz: Ha a munkahelyed megszûnt, akkor terhesség alatt semmit, vagyis gyes lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe és 3 hónapig kaphatsz munkanélküli segélyt.

Ha a munkahelyed megszûnt, akkor terhesség alatt semmit, vagyis gyes lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe és 3 hónapig kaphatsz munkanélküli segélyt.
Ahogy az elsõ leírta, így van. Terhesség alatt semmi, max. munkanélküli, 3 hónapig. Utána szülésig magadnak kellene fizetni a Tb-t (kivéve ha az önkormányzat átvállalja, ha nincs meg az 1 fõre jutó X összeg). Szülés után pedig csak gyest kapnál (+ családi a 2. gyerkõcre is, meg az egyszeri anyasági).
Terhesség alatt a 91. naptól a férjed igénybe tudja venni a magzatra is az adókedvezményt, ha van annyi jövedelme. Terhesség alatt semmi másra nem vagy jogosult. Szülés után az egyszeri anyasági támogatás, Gyes, és a két gyerekre a családi pótlék.
Csak gyes járna sem tgyás sem gyed. Passzív gyed biztosított idõnek sem számit, így ahhoz, hogy újra kapd ezeket szülés elõtt minimum 1 évet újra dolgoznod kell.

Szerintetek túl sok egy 2, 5 hónapos babának a 6 kg-os súly?

Olvasgatom, hogy kinek hány kg 2-3 hónapos babája, és szinte senkinek sem 6 kg. A mi babánk 6 kg. De amúgy jó kedélyű, egészséges és a doki se mondta, hogy túl sok lenne. Ja és tápszeres!

Legjobb válasz: Attól is függ hogy mennyivel született.Ha a doki azt mondja hogy ok,akkor miért kérdezed itt?:))

Attól is függ hogy mennyivel született.Ha a doki azt mondja hogy ok, akkor miért kérdezed itt?:) )
Mennyivel született?
Kisfiam két és fél hónaposan 6500 gramm volt. Õ is tápszeres és 4 kiló felett született. Egyáltalán nem gond, hogy ennyi a babád súlya.
Az enyém ennyi idõsen már 8 kiló volt, pedig én szoptattam. Csak hogy megnyugodj. :)
Nem sok.
A kérdező hozzászólása: 3300 g-al született!
Kisfiam 5030 grammal született. Pénteken lesz 6 hetes és a mai mérés eredménye: 6340 gramm! :) És anyatejes. Ehhez képest nem nagy a babád. Ha a doki nem szólt semmit, akkor tuti nincs gond. Majd késõbb lelassul kicsit. A nagyobbik fiamnál is így volt. Õ 2 hósan teljesen tápszeres lett. Hol többet hízott, hol kevesebbet. Nincs ezzel semmi gond. :) Ja és õ nem volt 3 kiló, mikor született, koraszülött is volt, de nagyon hamar utolérte a társait. És sokban számít a genetika, hogy mit örököl!

Egy 2, 5 hónapos babának általában mekkora ruhácskát kell hordani?

Legjobb válasz: A súlyától, hosszától is függ, de átlagosan 62-es, vagy 0-3 hó méretezésût.

A súlyától, hosszától is függ, de átlagosan 62-es, vagy 0-3 hó méretezésût.
A hónap mellett valóban a hosszt és a súlyt is kell nézni. Mi beszereztünk 62-es cuccokat, s olyan piciként született, hogy 56-os rugikat kellett venni utólag. Most lesz 4 éves, de csak most tértünk át a 98-as méretre, tehát 2 évesnek megfelelõ ruhácskák is jók rá.
Mi 62est hordunk, de van olyan 62es bodynk, amit már kinõtt.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert nekünk már 68-ast kell hordani.. :\ mondjuk a lányom apja magas... :D még jó rá néhány 62es body, de rugi már csak 68-as jó... :\
ezzel semmi gond nincs, nem egyformán fejlõdnek, na meg a méretezésre sem lehet mindig adni.
Nincsen semmi jelentõsége, mi kezdettõl fogva egy számmal nagyobbat hordunk, mint a kor szerinti átlag, nagynak született, és a fejlõdése üteme is gyors. 2 hónaposan 68-ast hordott a lányom is, 4 hónaposan már 74-est, ami elvileg 6-9 hónaposra jó. Most 10 hónapos, de már 9 hónapos kora óta 86-ost hord, ami 12-18 hónapos, sõt, van olyan ruhája, amibõl 92-est hord, ami meg már 18-24 hónapos gyerekre való....
Az én lányom picurka. 14 hónapos, és 6-9 hós ruhák még jók rá, pedig nem született nagyon picinek. 3500 g volt. Az 56-62-es ruhákat is elég sokáig hordta.
az én fiam 2 hónapos, és inkább a 68-as rugik, bodyk jók rá mint a 62-es. abból már alig tudok párat adni rá.
Mindkét gyerkocom 62-es ruhákat hordott ilyenkor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!