Találatok a következő kifejezésre: Egy 2 babának (513 db)

Akarunk 2. babát, de pont az ovum időpontjában férjem mindig fáradt. Lehet csak én akarok még egy gyereket?

Legjobb válasz: Ez most így vicces, hogy mássz rá, meg ne fogjon gyanút, de ha tényleg nem akar 2. babát, ebbõl késõbb gond lehet. Ha tudja, mert mondod neki, hogy pé.ed van és õ ennek ellenére "fáradt", akkor valószínûleg nincs felkészülve még egy babára. Ha csak úgy jön ki a lépés és nem is tudja, hogy aznap kéne akciózni, akkor légy türelmesebb. Viszont bármi is van, szerintem beszélj vele. Az én férjem is szeretne tesót, de még nem áll készen. Mi ezt megbeszéltük. Türelmes vagyok, nem fogok sunyiba teherbe esni. Pedig én már agyon vágyom rá!! :)

Ez most így vicces, hogy mássz rá, meg ne fogjon gyanút, de ha tényleg nem akar 2. babát, ebbõl késõbb gond lehet. Ha tudja, mert mondod neki, hogy pé.ed van és õ ennek ellenére "fáradt", akkor valószínûleg nincs felkészülve még egy babára. Ha csak úgy jön ki a lépés és nem is tudja, hogy aznap kéne akciózni, akkor légy türelmesebb. Viszont bármi is van, szerintem beszélj vele. Az én férjem is szeretne tesót, de még nem áll készen. Mi ezt megbeszéltük. Türelmes vagyok, nem fogok sunyiba teherbe esni. Pedig én már agyon vágyom rá!! :)
Szerintem se tudja, mikor van pé-d. De ne is mondd neki, csak mássz rá. De azért máskor is, ne csak pé környékén:-).
igen, lehet úgy kéne csinálnod, mintha csak megkívánnád.:) persze máskor is, ne fogjon gyanút.:)
agyon=nagyon :)
Nem hinném, hogy a férjed minden reggel hõmérõzget téged és írogatja/számolgatja, hogy mikor lesz ovud.. Legyél kicsit megértõbb és ne erõltesd! Bújjatok sokszor ágyba, ne csak akkor, amikor 80%-os a teherbeesési arány!

Elvileg elég 700-750 ml anyatej egy 2 hónapos babának egy napra? Vagy ez gyerekenként változó?

Ebbe az éjszakai evés is benne van.

Legjobb válasz: Az igény szerint szoptatott babák anyatejbõl kb. 400 és 1200 g között fogyasztanak. A te babád gyarapodása nagyon jó!Ez alapján a babád elegendõt szopizik.

Az igény szerint szoptatott babák anyatejbõl kb. 400 és 1200 g között fogyasztanak. A te babád gyarapodása nagyon jó!Ez alapján a babád elegendõt szopizik.
Szia! Kisfiam ennyi idos koraban 3 orankent evett 90-110 ml anyatejet, ejszaka is. Ha szepen fejlodik, biztos elegendo neki ennyi is.
A kérdező hozzászólása: én babám van mikor 130-at eszik, de sokszor 170-190et így csak 4 óránként etetem, korábban nem is igényli.Eddig 6szor ettünk egy nap, de elhagyta a szopit éjfélkor, így csak 5ször eszik már...de szépen fejlõdik, már több mint 5 kg, 3kg-al született.
Állítólag testsúlykilogrammonként 150-200 ml/nap.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Anyatejre nincs meghatározva mennyiség, a 150 ml/nap testsúly kg arányában a tápszeres táplálásra vonatkozik. A tápszer összetétele állandó, míg az anyatejé napról-napra, napszakról-napszakra változik a baba igényét követve. Vagyis van egy megállapított mennyiség, ami a 400-1200 ml/nap. Így egyes babák megfelelõen gyarapodnak a napi 400-450 ml anyatejtõl, míg más babák ez napi 1 liter feletti anyatejjel érik el.

Mennyit kell aludnia egy 2 hetes babának napközben?

Van valahol egy táblázat err?l,de nem találom.Ismeritek?

Legjobb válasz: Bocsi, de a táblázatot most én sem találtam.Ellenben ilyet igen: "Minden kornak megvan a saját alvásigénye: Újszülött: 16-18 óra naponta 6 hetesen:15-16 óra naponta 4 hónaposan: 15-16 óra naponta, ebbõl 2 nappali alvás egyenként 2-3 óra 9 hónaposan: 14 óra naponta, ebbõl 2 a nappali alvás egyenként 1-2 óra 1 évesen: 12-14 óra naponta, ebbõl 1 vagy 2 nappali alvás egyenként 1-2 óra 1 ½ évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra 2 évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra 3 évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra (3 évesen már nem minden nap igénylik a gyerekek a nappali alvást) Minden gyermek alvásigénye más és más, tehát a fenti adatoktól eltérhetnek." Még keresgélek.

Bocsi, de a táblázatot most én sem találtam.Ellenben ilyet igen: "Minden kornak megvan a saját alvásigénye: Újszülött: 16-18 óra naponta 6 hetesen:15-16 óra naponta 4 hónaposan: 15-16 óra naponta, ebbõl 2 nappali alvás egyenként 2-3 óra 9 hónaposan: 14 óra naponta, ebbõl 2 a nappali alvás egyenként 1-2 óra 1 évesen: 12-14 óra naponta, ebbõl 1 vagy 2 nappali alvás egyenként 1-2 óra 1 ½ évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra 2 évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra 3 évesen: 12-13 óra naponta, ebbõl 1 nappali alvás 1-2 óra (3 évesen már nem minden nap igénylik a gyerekek a nappali alvást) Minden gyermek alvásigénye más és más, tehát a fenti adatoktól eltérhetnek." Még keresgélek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, kedves vagy!
Itt van egy, de az 2 hetesre nem írja:(http://www.mamami.hu/cikkek/neveles/24-megoldasok-nappali-al..
A kérdező hozzászólása: köszi
Egy 2 hetesnek még nagyjából egész nap, az evés+pelenkázás+fürdés idejét leszámítva.


Mennyi egy 2 hónapos babának a normális testsúlya? Nekünk most 4223 Gr és azt mondta a doki néni lehetne jobb is! Miért kell egy babának daginak lenni a vékonyabb babák miért nem elfogadottak!

vannak akik gyorsabban és vannak akik lassabban híznak!

Legjobb válasz: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk ,4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??

A kérdező hozzászólása: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk , 4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??
Szerintem teljesen jók vagytok, mert tényleg a születési súlyt, na meg a kórházból hazajövetelit kell nézni. Mi 4455 gr-al/60cm, születtünk és most 6570 gr a babuka.4090-el jöttünk haza, ehhez képest nem vagytok lemaradva. Amúgy ki tudod számolni, hogy eleget eszik-e, egyik nap méregesd evés elõtt-után. Testsúly grammba szrozva 120=ez a minimum egy nap és utána szorozva 150-el=ez a maximum mennyiség
nekem is kéthónapos a fiam a súlya:4580 g és 50 cm. Azt mondják a méréseknél bõven jó a súlya. Igaz Õ koraszülött volt. Heti 20 dkg az átlagos gyarapodás. szerintem ha jól érzi magát a babád nem sír, és a feje búbján sem süpped be a kutacs akkor eleget eszik. ne aggódj!
Az én babám is 2 hónapos es most 4900 gramm.Nekunk meg a doki azt mondta viccesen hogy :hova sietunk? Szerintem a babádnak normális a testsulya ne aggodj.Kulonben is minden doki mast mond.Nyugi!
Ez attól is függ, hogy mennyivel született. Az én kisfiam 3400g-mal született és 3240g-mal jöttünk haza a kórházból. Ma vagyunk 2 hónaposak és 5400g.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat

Hordozókendőbe bele lehet tenni úgy egy 2 hónapos babát hogy kilásson belőle?

Nem tudom hogy ül? helyzetben van-e olyan módja a kötésnek amib?l kilát.

Legjobb válasz: Nagy volt a babam mikor megszuletett, igy 2 honaposan mar mi is kendoztunk. Azt mondjak, hogy akkor szabad igy vinni, ha tartja mar a fejet. En ugy csinaltam, hogy megkotottem elol keresztbe, csak a vallara huztam fel es tartottam a fejet. Anyunak nem tul prkatikus, de a baba sosem panaszkodott :) 6 hos kislany anyukaja

Nagy volt a babam mikor megszuletett, igy 2 honaposan mar mi is kendoztunk. Azt mondjak, hogy akkor szabad igy vinni, ha tartja mar a fejet. En ugy csinaltam, hogy megkotottem elol keresztbe, csak a vallara huztam fel es tartottam a fejet. Anyunak nem tul prkatikus, de a baba sosem panaszkodott :) 6 hos kislany anyukaja
Amikor elõl keresztbe kötöd akkor már kiláthat!Nem muszáj ráhúzni a fejére! Ez lehet zsebes keresztezett, sima kereszt, szóval elõl szerintem minden ülõ pozicióból ki láthat!A kis vállánál legyen a kendõ!Késõbb mikor meg már jobban használja a kezeit, felkötöd elõre, de mindkét kezét kiveszed a kendõbõl felül!Így csak a hátánál támasztja, meg a hóna alatt, és így már simán nézelõdhet! 13 hós kislány anyuja!
én egyáltalán nem raknám kendõbe
Nagyon jó a kendõ, használd csak bátran, szerintem mindbõl kilátnak, legalábbis én úgy kötöttem h kilátott és nagyon szerette is. Sokszor csak a kendõben nyugodott meg és aludt el. Okos ember volt aki ezt kitalálta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
Igen. Hacsak nem változtattak közben az alapbéreden.
én úgy tudom, hogy akkor kapod folyamatosan ugyanazt a gyedet, ha megszületik a tesó az elsõ baba 2. életévéig (tehát nem terhes leszel addigra, hanem megszületik a második babád) ha elsõvel lejár a gyed, mehetsz gyes-re vagy táppénzre DE nem vagyok szakember, én is csak olvasgattam ezeket, szóval nem 100 % hogy igazam van.
Mikor megszületett a 2. gyerkõc, akkor már a nagy betöltötte a 2-t, és a gyes járt. Nekem le kellett mondanom a gyesrõl május 28-tól, így május 29-tõl már a tgyás járt. Persze a mák elfelejtette leigazolni a mep-nek hogy már nem vagyok gyesen, és az újszülöttünk 2 hónapos korában utalták elõször a tgyás-t. Gondolom Neked is le kell mondanod a gyedrõl, írásban. A munkahelyeden tudnak ebben segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!

Mennyit kell hiznia egy 2 hetes babának hetente?

Legjobb válasz: 2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!

2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!
Olyan nincs, h kell. Az átlag a havi 40 dkg, ez afféle minimum. Arányosan elosztva, heti 10 dkg a minimum, 20 a maximum. Az én babám 30 dkg-ot fogyott a kórházban, és 32 naposan nyerte vissza a születési súlyát, de ezt úgy, h 3 etes koráig 5 dkg-ot hízott, utána a többi 25-öt 10 nap alatt. 1-2 hónapig nem kell levonni semmit!! pláne nem parázni. Még aluszékony némelyik, másik hasfájós, a te tejed sem állt még be, stb. Úgyh nektek ez nem követelményszám semmiképp...
A kérdező hozzászólása: A babam 2 hetesen s mar meg is haladta a szul.sulyat. 3500 szuletett , 3200 zal jottunk haza, most 3700 g.

Ha terhes lesz vki mialatt szoptat egy 2 éves babát, fájhat a hasa a babának emiatt? Írjatok, fontos!?

Legjobb válasz: Nem hinném. De ha bármi miatt nem tudod összeegyeztetni, hagyd abba a 2 éves "baba":) szoptatását. Neki már nincs szüksége a tejre, csak rád.

Nem hinném. De ha bármi miatt nem tudod összeegyeztetni, hagyd abba a 2 éves "baba":) szoptatását. Neki már nincs szüksége a tejre, csak rád.
Ezért biztosan nem fájhat a hasa, de a tej összetétele megváltozik a terhesség alatt, nem utasítja el? A barátnõm amikor várandós lett, akkor még szoptatta a másfél éves kisfiát, és a védõnõ, és az orvosa is azt tanácsolta, hogy fokozatosan szoktassa le, a méhösszehúzódások miatt.
Szia! Sztem kizárt, hogy ettõl fájjon a hasa. Már annyi tapasztalata van más ételekkel is, nem hiszem. A tej íze sem változik meg mindenkinek. Én is szoptatom az egy évesemet, és 10 hetes terhes vagyok. Nem eszik kevesebbet és nem is panaszkodik a tejre. Nekem a dokim kifejezettem hangsúlyozta, hogy NEM kell abbahagynom a szoptatást, szerinte senkinek nem lesz semmi baja. Én hiszek neki. Szoptass nyugodtan továbbra is, ha nektek jó, a babát meg sztem mutasd meg dokinak, az a bizti.
Már miért fájna? Nem értem. Amúgy meg 2 évest minek szoptatsz?

Egy 2 hónapos babának aki 4kg fölötti súllyal született kb. mekkora a súlya nagyobb méretű ruhát vegyek e neki pl.3-6 hónapig méretet vagy jó a 0-3 hónapig méret (Tesco) és strandra lehet e vinni ekkora gyereket-nem vízbe persze?

Legjobb válasz: Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.

Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.
én biztos nagyobb ruhát vennék neki, mert így tuti hogy jó lesz. A strandra le lehet vinni. vízbe csak a lábát lógattam bele.

Szeretnénk a férjemmel egy második babát is. A 2 gyerek között nem telik el 3 év, azaz nem mennék vissza dolgozni. Mennyi lesz így a gyedem?

Az utolsó éves bruttó havi átlagkeresetem 120ezer Ft volt.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ugyan annyi, mint az elsõ babával. Mert vonnak ugyan a gyed-bõl, az nem képez járulékalapot. Tehát a gyed kiszámításánál az elsõ babád elõtti fizetésedet veszik figyelembe.

Én úgy tudom, hogy ugyan annyi, mint az elsõ babával. Mert vonnak ugyan a gyed-bõl, az nem képez járulékalapot. Tehát a gyed kiszámításánál az elsõ babád elõtti fizetésedet veszik figyelembe.
NEkem az inflációval emelkedett az alapbérem 120-ról 132 ezerre, így abból kaptam meg a második gyedemet. Plusz kaptam rá adókedvezményt a második gyerek után, így 87e ftot kaptam készhez legutóbb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!