Találatok a következő kifejezésre: Egy 160 álló (6 db)

Egy 160 karakterből álló SMS-nek mennyi az információtartama? Azaz hány byte? Gondolom, az SMS elküldésével nem csak az üzenet továbbítódik, hanem egyéb adatok is (pl. ki a feladó, mikor küldte az SMS-t, stb... )

Legjobb válasz: A 160 karakteres sms-nél (GSM abc) 7 bit egy karakter. Ugyanis a szöveg hossza max. 140 oktett lehet. 140 * 8 bit=1120 bit=140 byte. Ki a feladó, mikor küldte... azt nem tudom, hogy kódolják.

A 160 karakteres sms-nél (GSM abc) 7 bit egy karakter. Ugyanis a szöveg hossza max. 140 oktett lehet. 140 * 8 bit=1120 bit=140 byte. Ki a feladó, mikor küldte... azt nem tudom, hogy kódolják.
Az SMS infótartalma szerintem nem az SMS-be ágyazva küldõdik, hanem külön, pár KB lehet, valószínûleg számok.

Egy parkolóban autók és motorok vannak. A parkolóban összesen 60 jármű áll, melyek kerekeinek a száma 160 darab. Hány autó és hány motor van a parkolóban?

Eddig jutottam (autó=a, motor=m): a+m=60 2a+4m=160 Mivel egyenletrendszerként kellene megoldani, ezért a 2. egyenletb?l kivontam az els?t, így ezt kaptam: a+3m=100 Hogyan folytassam tovább? Nagyon szépen köszönöm! :-)

Legjobb válasz: Ne vond ki egymásból a két egyenletet, ha nem inkább fejezd ki az egyik egyenletbõl az egyik ismeretlent és azt helyettesítsd vissza a másik egyenletbe. a+m=60 =>m=60-a 2a+4m=160 =>2a+4(60-a)=160 2a+240-4a=160 -2a=-80 a=40 m=60-a=60-40=20

Ne vond ki egymásból a két egyenletet, ha nem inkább fejezd ki az egyik egyenletbõl az egyik ismeretlent és azt helyettesítsd vissza a másik egyenletbe. a+m=60 =>m=60-a 2a+4m=160 =>2a+4(60-a)=160 2a+240-4a=160 -2a=-80 a=40 m=60-a=60-40=20
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és korrekt választ! Köszi!!!
Két egyenletet akkor érdemes összeadni/kivonni, ha ezzel az egyik ismeretlen "kiesik". Ha az elsõ végig szorzod elõbb kettõvel, azután vonod ki .....
Mióta van egy (a)utónak 2 kereke és egy (m)otornak meg 4? :-)) a + m = 60 4a + 2m = 160 A másodikat egyszerûsítve a + m = 60 2a + m = 80 a másodikból kivonva az elsõt a = 20 ===== az elsõ egyenletbõl m = 40 ======
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

Milyen őszi/téli kabát áll jól egy alacsony 160 cm-es lánynak? Rövid, hosszú, közepes? Melyik a legelőnyösebb?

53 kg vagyok,normál testalkatú.

Legjobb válasz: Szerintem egy teljesen sima vonalú kicsit karcsúsított rövidebb fazonú (csípõ körül) szövet kabát. Szerintem pufidzsekit ami pont derék csípõ találkozásig ér ne vegyél. Nem tudnál képet linkelni? Széles vagy keskeny a csípõd?

Szerintem egy teljesen sima vonalú kicsit karcsúsított rövidebb fazonú (csípõ körül) szövet kabát. Szerintem pufidzsekit ami pont derék csípõ találkozásig ér ne vegyél. Nem tudnál képet linkelni? Széles vagy keskeny a csípõd?
Én 162 cm vagyok és bokáig érõ szövetkabátom van. Tojok a divatra, fagyjon meg aki akar... de az nem én leszek:D De persze ha zavar akkor vegyél valami rövidet inkább és majdcsak kibírod valahogy.
Semmikepp sem hosszu, mert az alacsonyit.
szerintem a rövid dzsekik http://www.cosmopolitan.hu/dl/files/pictures2/original/600/8.. aminek pl passzés az alja (asszem így hívják), az is jó. http://www.cosmopolitan.hu->itt van az oldalon olyan hogy katalógus. na ott válaszd ki, hogy ruhák és azon belül hogy kabát. nézelõdj ott :) ár, márka is oda van írva.
A kérdező hozzászólása: hát inkább szélesebb, homokóra alkatú vagyok. Csak azért kérdem mert eddig mindig térdig érõ kabátjaim voltak és olyan kis alacsony manónak tûnök bennük.:) Sztem is jobb lenne egy rövid, csak az a baj hogy fázós vagyok, télen nem bírom mikor kint van a derekam és befúj a szél. dilemma: divatos legyek vagy legyek melegen? :)
Akkor olyat nézz ami a combtõ tájékáig ér, vagy combközépig.
esetleg a combközépig érõ szövetkabátok? bár azok nem olyan melegek.
Én 162 cm vagyok, szintén homokóra. Nekem a combközépig érõk állnak jól. Én nem vennék fel se rövidet, se bokáig érõt, combközép az úgy pont jó, próbáld ki te is. Azt mondják, mikor felbróbálod készíts magadról egy fotót, mert mikor visszanézed, kívülrõl látod magad hogyan nézel ki benne.
Én 158 Cm vagyok és van térdig érõ télikabátom, szûk fazonú és teljesen jól áll, nem alacsonyít vagy ilyesmi.


Egy medencében 160 cm magas oszlop áll, amit a víz teljesen ellep. A vízfelszínt a felszínnel 42.6º-ot bezáró napsugarak érik. Az oszlop árnyéka a medence alján 0.75 m hosszú. Mekkora a víz levegőre vonatkoztatott törésmutatója?

Tudna segíteni valaki ebben a feladatban? Nem nagyon jövök rá a jó megoldási útvonalra..:(

Legjobb válasz: tg ( ß ) = 0,75 / 1,6 ; --> ß n = sin( 90° - 42.6º ) / sin( ß )

tg ( ß ) = 0, 75 / 1, 6 ; --> ß n = sin( 90° - 42.6º ) / sin( ß )
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél!:)

Milyen menyasszonyi ruha áll jól egy vékony, 160 magas, kis mellű nőnek? Képeket linkelnétek?

Legjobb válasz: Nem esik le, ne aggódj, mert odatapad a cicihez. Ha izzadsz is, akkor is a ruha megtartja mert rádigazítják és feszülni fog :) Az én ruhám háta nyitott volt, szóval a melltartó szóba sem jöhetett, de 70AAs mellemmel nem akartam mutatkozni :/ (1es voltam)

Nem esik le, ne aggódj, mert odatapad a cicihez. Ha izzadsz is, akkor is a ruha megtartja mert rádigazítják és feszülni fog :) Az én ruhám háta nyitott volt, szóval a melltartó szóba sem jöhetett, de 70AAs mellemmel nem akartam mutatkozni :/ (1es voltam)
Inkább fiús vagy, vagy homokóra, esetleg csípõben erõsebb? Mert ezek fontos szempontok, mindegyikre más áll jól :) Én 168 centi vagyok, vékony, homokóra alkatú, ilyen lesz a ruhám (csak rám igazítva és beépített melltartóval): http://imageshack.us/photo/my-images/717/img1107msolata.jpg/
Én is 160cm vagyok és olyasmi az alakom mint a tiéd. Nekem ilyen ruhám lesz: csipõig szûkített, a szoknyarésze tüll( nem annyira habosbabos mint a nagy tüll szoknyásak), a dekoltázs része pedig szív alakú. Az egyenes szabású egyáltalán nem állt jól. Bármilyen ruhát próbáltam, mindegyikbõl a szív dekoltázs volt a jó. Képet most nem tudok mutatni, mert telórol vagyok; de ha szeretnéd, akkor majd este tudok képet mutatni.
A kérdező hozzászólása: Gyönyörû ez a ruha! Én is gondoltam a szilikon melltartóra, csak félek, hogy leesik. :D
A kérdező hozzászólása: Egyenes típusba sorolnám magam. Csípõ és váll szélessége megegyezik, csípõ és derék méretben szinte nincs különbség.
szia. 75b-s kosaru mellbol , ez a ruha legalabb 3 szammal nayobbat "csinalt" :) alavett melltarto nelkul http://kepfeltoltes.hu/view/130521/polgari_2_www.kepfeltolte..

Megismertem az igazit a lelki társat, a tökéletes nőt számomra, és ő is így érez felém! De egy bökkenő van 160 kilométer áll közénk, mit lehet ilyenkor tenni?

teljesen véletlenül akadtunk össze, 1. levelemet úgy is írtam hogy a távolság miatt nem alakulhat semmi, aztán olyan dolgokról beszéltünk és annyi közös van bennünk hogy leírni se tudnám, de arra jutottunk nem lehet több barátságnál. én 23f ő 17n (nem a korkülönbség érdekel) hanem hogy mit lépjek? tanácsok? volt-e már valaki hasonló helyzetben.

Legjobb válasz: Ha még nem találkoztatok,akkor sajnos a levelezgetés meg a telefonálás,webcamorázás semmit sem ér...

Ha még nem találkoztatok, akkor sajnos a levelezgetés meg a telefonálás, webcamorázás semmit sem ér...
A párom és köztem is nagy távolság van (200 km), és alig 3-4 héttel azelõtt jöttünk össze, hogy eljöttem volna egyetemre, mégis bírjuk már másfél éve :) Mondok jobbat is: egyik barátnõm a neten ismert meg egy srácot, pár hét levelezgetés után találkoztak, és azóta is boldogok együtt, annak ellenére, hogy az egyik Pécsett, a másik Budapesten tanul, és hát nem túl gyakran látják egymást... Szóval kitartás és sok-sok kommunikáció! Ha tényleg annyira összeilletek, ne hagyjátok veszni egymást! Sok sikert kívánok :)
Költözzetek egybe..
Ülj fel egy vonatra, és menj oda...? Áh, hülyeség, a végén még jól éreznétek magatokat.
sorry bro nem fog mûködni
A kérdező hozzászólása: # 4 ! igazad van :D
A kérdező hozzászólása: már nézem is a google úttervezõt :D
Én írországba is kijárnék ha Evanna Lynch lenne a nõm :D
én is így vagyok csak köztünk 320Km van:( de ugy is elmegyek hozzá:)
Ugyan ebbe vagyok én is. Az én tapasztalatom hogy ha az elsõ 2-3 találkozási próbálkozás nem jön össze akkor még melegébe hagyd ott még akkor is ha esetleg szeretitek egymást..mert késõbb csak rosszabb lesz (tapasztalat).
A kérdező hozzászólása: Egy kis plusz infó. még csak 11.be jár de már tudja ha érettségizik Pesten fog tanulni koleszban, ami nekem "közel" van. Hagyjam ülni a dolgot és majd keressem fel 2 év múlva? vagy addig néha néha írogassak, vagy próbálkozzak már most és ha összejön 2 év múlva még jobb lesz?
nehogy írjál neki, majd ha feljön akkor összejöttök...én írtam, de abból az lett, hogy a végére csak barátként tekintett rám.
Sok az a 2 év addig még sok minden változhat. Plusz nem biztos hogy Pestre fog kerülni!! (mai oktatás politikának köszönhetõen...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!