Találatok a következő kifejezésre: Egy 16 lánynak mennyivel (69 db)

Egy 16 éves srác mennyi idős lánynak felel meg?

Legjobb válasz: 12-13 kb 3 évvel le vagyunk maradva testileg. Jóde ez eltérõ lehet de általába van úgy hogy 10 év is lehet. Egy lány 14 éves korára max 16 évesen totál kifejlõdik. Míg egy fiú 25 éves korában lesz igazi testalkatú általába addig ilyen "fittnesz-vajaskenyér" 60 kilós testük van. Agyilag meg a fiúk érettebbek jóval! Mint egy nõ. Egy fiúnak nincs annyi kapcsolata sose mint egy nõnek. Ígyhát van idejük (még ha nem is mondják) de filúznak sokat a dolgon és változtatnak magukon. Ígyhát õk óvatosabbak (persze ez úgy tûnik hogy nem ) de igen. Ezért egy fiú már 16 évesen igazit akar. Míg egy nõ (õk se tudják miért) de 16-20 évesen olyat akarnak aki leszarja és nem szereti õket. Tudom tapasztaltam sokszor.

12-13 kb 3 évvel le vagyunk maradva testileg. Jóde ez eltérõ lehet de általába van úgy hogy 10 év is lehet. Egy lány 14 éves korára max 16 évesen totál kifejlõdik. Míg egy fiú 25 éves korában lesz igazi testalkatú általába addig ilyen "fittnesz-vajaskenyér" 60 kilós testük van. Agyilag meg a fiúk érettebbek jóval! Mint egy nõ. Egy fiúnak nincs annyi kapcsolata sose mint egy nõnek. Ígyhát van idejük (még ha nem is mondják) de filúznak sokat a dolgon és változtatnak magukon. Ígyhát õk óvatosabbak (persze ez úgy tûnik hogy nem ) de igen. Ezért egy fiú már 16 évesen igazit akar. Míg egy nõ (õk se tudják miért) de 16-20 évesen olyat akarnak aki leszarja és nem szereti õket. Tudom tapasztaltam sokszor.
max 16 : /
A 30 éves szomszédasszonynak :)
ahogy az õrjárat zenébe megmondták: büdös nepper az utcán sittel, a szaga el szál, lövi a kápszert!!
16-nak felel meg. Mindkét oldalon vannak érettebbek és retardáltak. A "lányok korábban érnek" címû passzus a fizikai fejlõdésre vonatkozik, de õk korábban abba is hagyják.
Ez a kérdés olyan, mintha egy kutya korára azt mondanánk, hogy ha ember lenne, már 80 lenne. :D Egy 16 éves srác nem tudom, hány éves lánynak felelne meg...
egy 16 éves srác egy 16 éves lánynak felel meg.Kicsit éretlen lehetsz ha azt hiszed hogy mindegyik fiú visszamaradott a csajoktól:) De majd felnõsz Te is. Amúgy elõttem jól írták mivel mind két oldalon vannak gyerekesek és érettebbek is.
8028324 perces lánynak felel meg ha pontosan 16 éves a fiú 17/F
80
13/14:D? de nem lehet általánosítani... ez egy buta kérdés =) L/16
attól függ mennyire érett. ha egyáltalán nem és nem lehet vele normálisan beszélgetni, akkor egyik csajnak se kell. pasitól függ.
0-90 ...
A kérdező hozzászólása: eléggé éretlen a srác xd.... :PP

A mai társadalomban mennyire elitélendő illetve meglepő ha egy 16 éves lány fogamzásgátlót szed?

Legjobb válasz: Hát, én úgy látom ezt a dolgot, hogy inkább 16 évesen védekezzen tisztességesen, normálisan, ha már nemi életet él, minthogy abortuszra menjen 3x 18 éves koráig mondjuk... Nem tudunk vele mit kezdeni, ha a fiatalok ilyen korán kezdik a szexuális életüket, ez az õ döntésük. De, ha már így tesznek, akkor legalább gondoskodjanak a megfelelõ védekezési módszerrõl. Egyébként szerintem nem a társadalmi elítéléssel van itt a gond... Hanem azzal, hogy egy 16 éves lány szervezete még nem fejlõdött ki teljesen és a fogamzásgátló csak akadályozza ebben...

Hát, én úgy látom ezt a dolgot, hogy inkább 16 évesen védekezzen tisztességesen, normálisan, ha már nemi életet él, minthogy abortuszra menjen 3x 18 éves koráig mondjuk... Nem tudunk vele mit kezdeni, ha a fiatalok ilyen korán kezdik a szexuális életüket, ez az õ döntésük. De, ha már így tesznek, akkor legalább gondoskodjanak a megfelelõ védekezési módszerrõl. Egyébként szerintem nem a társadalmi elítéléssel van itt a gond... Hanem azzal, hogy egy 16 éves lány szervezete még nem fejlõdött ki teljesen és a fogamzásgátló csak akadályozza ebben...
szerintem is az orvos az elítélendõ, aki felírja ilyen fiatal korban, az orvoslástól távol áll ez a fajta magatartás
Ez inkább sajnálatos, hogy egy 16 éves lány már gyógyszerrel zavarja a szervezetét
nem ítélem el, az õ dolga, mit tesz a testével. de az orvostól nem szép.
figyelj picit eltudná e tartani a fent említett 16 éves lány magát ill egy gyermeket?, az iskolai tanulmányokra kellene koncentrálnia ahelyett hogy aktív nemi életet él...egy 16 éves ember mégy gyerek (leszarom hogy jogilag már nem)
Max az orvos elítélendõ, am nem meglepõ és ink sajnáljuk...
Jobb lenne ha esemény utánit írna fel vagy abortuszra küldené a lányokat? Szerintem mérlegeljetek melyik a rosszabb.
Na és ha fiú?
Szinte semennyire.:) Jobb, mintha sehogy se védekezne. 17L én is tablettázok.
Számomra semennyire. Mindig csak arról kárognak, hogy tönkreteszi a szervezetet, de ez mi a túrót jelent arról semmit nem tudni... Másik, hogy többet is ismerek akik fiatalkortól 15-17 szedték és most 25 körüli egészséges anyukák egészséges babával. :)
MÉG JÓ, HOGY FIGYELTEK A KÉRDEZÕRE IS: "Azért szedek gyógyszert mert már 3 éve van ciklusom de egyszerûen borzalmas. Volt, hogy két menstruáció között csak 10 nap telt el és 2 hétig tartott. A kérdést pedig azért tettem fel, mert a védõnõ megkérdezte, hogy szedek-e. Igent mondtam õ pedig konkrétan elkezdett szidni, nagyon rosszul esett amit mondott. Nemi életet pedig nem is élek." Szóval nem kell sem az orvost, sem a kérdezõt leszólni. Igenis, van olyan, amikor terápiás céllal írja fel az orvos a fogamzásgátlót, nem azért, hogy segítséget nyújtson a könnyelmû szexuális élethez... Kérdezõ, remélem elmondtad a védõnõnek, hogy mi a helyzet, és azt is, hogy kb semmi köze hozzá, hogy te szedsz-e tablettát, és ha igen, akkor miért.
Szerintem teljesen normális. Sokkal meglepöbb ha az illetö pelenkát venne!
Ha már nincs meg a pasid akkor kérek egy nevet szívesen megismerkednék veled :)
Szerintem 16 évesen még tanulnia, sportolnia kell az embernek, fejleszteni önmagát a felnõtté válásig, nem pedig szexen és fogamzásgátlón gondolkodni, úgyhogy én nem nézem jó szemmel, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti: Van barátom:) Utolsó: 4, 3-as átlagom van egy erõs szakközépbe. Minden reggel és este futok, délután lovagolok. Rajzolok, festek, fotózok. Nem hiszem, hogy ha elkezdenék szexuális életet élni bármelyik rovására menne. Csak eggyel több élvezet lenne az életemben, amiben szerintem semmi rossz nincs mert nem leszek rákos tõle(mint például a dohánytól), nem megy tönkre a májam(alkohol).
Igen, viszont a lelked rámehet. És az kihatással lesz a szervekre is.
Amúgy meg egy elit gimi lehet erõs, de a szakközéppel nem példáloznék:D
Egyrészt szerintem sem túl egészséges ilyen fiatalon szedni fõleg ha nem is élsz szexuális életet akkor meg pláne. Nekem mindig is nagyon hasfájósak voltak a menstruációim és nagy mennyiségûek is, de eszembe sem jutott, hogy kényelmi okból szedjem. 23 évesen kezdtem csak el szedni...
Köztudott, hogy serdülõkorban nagyon szeszélyes tud lenni a ciklus. Ez néhny nagyon extrém esetet eltekintve (hormonzavar, szervi rendellenesség) idõvel beáll. Nem újdonság ez az orvostudományban, csak mostanság divat lett erre (meg még sok másra is) fogamzásgátlót iratni. Viszont elgondolkodtató, hogy vajon jót tesz az amúgy is nagy változásokon átesõ szervezetnek, ha mesterségesen, a hormonrendszert befolyásolva akarják beszabályozni? Olyan szerrel, ami még felnõtt, kifejlett szervezeteknél is okozhat sajnos néha maradandó károsodást is? Az már más kérdés, hogy nem téged, hanem a tablettát felíró orvost kellett volna lehordani.
Ebben az esetben viszont semmiképpen ne szedjél fogamzásgátlót, hiszen a gyógyszerek ártalmasak a szervezetedre!Ha nem élsz nemi életet a saját egészséged érdekében mindenképpen azonnal függeszd fel a szedését.Hiszen ha nemi életet sem élsz, akkor a hormonja id igen "pihenõ" állapotban lehetnek, aminek egy erõs hormonális gyógyszeri beavatkozás sokat árt, nem véletlen, hogy meg "van õrülve" a szervezeted akkor. Ha nemi életet élnél és szednél valamilyen gyógyszert, akkor is át kéne térned másikra, ha rosszul reagálnál rá...
A te dolgod... Nem a legbölcsebb jó fiatalon bezavarni a szervezetet, de az is igaz, hogy jobb, mint egy abortusz vagy egy esemény utáni. Az már más kérdés, hogy vannak olyan fogamzásgátlási módok, melyek egyáltalán nem terhelik meg a szervezetet, és még a betegségek ellen is véd. F 29
Ez olyan, hogy nem mész ki az utcára mert fejedre esik egy tégla.
Inkább, minthogy terhes legyél. Ha az én lányomnak aki nemsokára lesz ennyi, komolyabb kapcsolata lenne és mivel akárki akármit is mond a 16 éves kor manapság átlag kor szûzesség elvesztése céljából, én mennék el az orvoshoz vele fogamzásgátlóért.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok az a lány. Azért szedek gyógyszert mert már 3 éve van ciklusom de egyszerûen borzalmas. Volt, hogy két menstruáció között csak 10 nap telt el és 2 hétig tartott. A kérdést pedig azért tettem fel, mert a védõnõ megkérdezte, hogy szedek-e. Igent mondtam õ pedig konkrétan elkezdett szidni, nagyon rosszul esett amit mondott. Nemi életet pedog nem is élek.
11-es vagyok... az elõzõ írásom elsõ feléhez idézõjel tartozik. :)
erre az élettõl kapsz majd választ ha belegondolsz ez mit jelent a szervezetednek, megállítja a peteérést, még olyan nõknél is okoz gondot, akik sokkal idõsebbek, mint Te ez a Te döntésed, ha késõbb ez gondot okoz, sajnos az is a Te bajod lesz ettõl nem ítél el senki, Te döntésed otthon mit szóltak ehhez? N
Számomra semennyire. Mindig csak arról kárognak, hogy tönkreteszi a szervezetet, de ez mi a túrót jelent arról semmit nem tudni... Dehogy nem tudunk, el kell olvasni a betegtájékoztatót. Persze, sokan kismamák, mások meg nem... Ez nem érv.
A kérdező hozzászólása: Tény, hogy tapasztalatlan és fiatal vagyok de szerintem ha valakit igazán, tiszta szívbõl szeretek, akkor a szeretkezés a kapcsolat elmélyítése és egy más magasabb szintre juthatunk. Utolsó, bocs tényleg simán mehettem volna elit gimibe is. Hatodik osztályig kitûnõ voltam, onnantól csak két négyesem volt. És képzeld az a szakközép tényleg erõs!Nem csak melegedni járunk az iskolába.

Szerinted mennyi a megfelelő korkülönbség egy 16 éves lány és a pasija között?

Legjobb válasz: Szerintem egy 16 éves lányhoz, éppen egy 34 éves pasi illik. Kár, hogy ezt rajtam kívûl, senki nem gondolja így.

Szerintem egy 16 éves lányhoz, éppen egy 34 éves pasi illik. Kár, hogy ezt rajtam kívûl, senki nem gondolja így.
amíg jól megvannak együtt
Ezt mindig magad álitod fel.
16...20 között. :D
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:37 PEDIG VAN EMBER KI EGGYETT ÉRT VELED!
16-20-ig még szerintem elfogadható. Egy huszonéves fiú, már ne nagyon kezdjen 16 éves csajokkal, keressen korban hozzáilõ nõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!! :)
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 10-22 16:37 Én is így gondolom:) Amugy szerintem max.30-ig.14 év korkülönbség elfogadható még. Magamból kiindulva vannak, okos nagyon érett(nem qvás)lányok a 16-17 éves korosztályban.Ha úgy vesszek már ifjú nõk ezek a lányok.
Örülök neki :) Sajnos az asszony és a lányom leszavazták az ezzel kapcsolatos ötletemet. :( (azok a nagyon érett ifjú nõk pedig akár számolni is megtanulhatnának. 34-16=18)

Mennyi esélyt adnátok egy 19 éves lány és egy 16 éves fiú kapcsolatának?

Legjobb válasz: Egy próbát megér! Bár nem sok rá az esély, hogy tartós lesz. Attól is függ, mennyire komoly a fiú, és mennyire komoly a lány.

Egy próbát megér! Bár nem sok rá az esély, hogy tartós lesz. Attól is függ, mennyire komoly a fiú, és mennyire komoly a lány.
50% vagy bejön vagy nem. komolyságtól függ.vagy a fiú viselkedik 19 éves mód vagy a lány 16 évesként. egyik se jobb a másiknál de mûködhet azért :D
én 23 éves vagyok, a barátom meg 16:) verseket is ír nekem, és tervezzük az együttélést is:) )ennyi.Am 8 hónapja vagyunk együtt
A szerelem nem korkérdés. A szerelem jön és bedarál. Nem nézi, ki a fiatalabb, ki az idõsebb. Olyan, mint a gépszíj, elkap és nincs menekvés. Én szurkolok Nektek.
Én csak röhögnék egyet, és nem tudnám felfogni, hogy mit tud adni egy 16 éves srác, egy 19 éves lánynak. :D
Jobb ha nem kérdezel senkit mert úgyis lehurrog a többség tisztelet a kivételnek, csak magadra hallgass az a lényeg. Nekem a barátnõm 9 évvel idõsebb és már 2 éve nagyon jól megvagyunk.
Ismerek olyan párt, ahol 14 év van a nõ javára. Persze ez nem tinédzserkorban kezdõdött, hanem jóval késõbb. Szerintem van rá esély, ha szeretitek egymást, Ilyen idõs korban azonban még változnak az emberek, lehet, hogy néhány év/hónap múlva már teljesen eltérõek lesznek az igényeitek, ízlésetek stb.

Egy 16 éves lánynak mennyivel van kevesebb esélye a teherbe esésre, mint egy felnőtt nőnek?

Legjobb válasz: Egy 16 éves lány ugyanúgy teherbe eshet ha már rendszeresen menstruál,sõt!

Egy 16 éves lány ugyanúgy teherbe eshet ha már rendszeresen menstruál, sõt!
A kérdező hozzászólása: sõt? :-S
Bizony könnyen teherbe eshet 16 éves lány is, azt mondják, a nõk mai világunkban kb. 30 éves korig a legtermékenyebbek, késõbb már több probléma adódhat.Ide jutottunk a környezeti ártalmak hatására sajna.
sajna aki akarna annak nem jön össze a baba.akimeg csak szórakozgat teherbe esik szinte egybõl.mégegy 16éves is.
Semennyivel sincs kevesebb esélye. Épp ezért jól gondold át a védekezést, ha már ilyen fiatalon szexuális életet élsz! Hatalmas felelõsség, nem játék!
hát nekem már 14 évesen megvolt és sokszor nemtudtunk jol védekezni...sose volt még semmi belöle!nemtudom kinek milyen a szervezete de az enyémet ismerve annyira nem könnyü nekem...lehet hogy steril vagyok?

Mennyi idõ után engednétek meg hogy együtt aludjon egy 16 éves fiú és egy 16 éves lány?

A járástól számított mennyi idõn belül?Tegyük fel nem szexelni akarnak hanem csak összebújni,csókolózni beszélgetni meg ilyesmik.

Legjobb válasz: 2 év ... ha az én lányom :-P

2 év ... ha az én lányom :-P
Felõlem akár most is. De csak ha NINCS sex.
Gondolod, hogy ha nem engeded meg és akarják nem oldják meg? :) Egy kocsi hátsó ülésén, vagy padon jobb lesz? Szerintem engedd meg nekik, akkor legalább otthon, biztonságban, nyugodtan. (olvastam igen, "nem szexelni akarnak", értem én... ;) )
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval. Ha szexelni akarnak, azt úgy is meg fogják tudni oldani máshol, máskor, akárhányszor. Már miért ne aludhatnának együtt? 16 évesen már lennie kell az embernek annyi eszének, hogy ha arra kerül a sor, akkor tudja, hogyan kell védekezni. Ha pedig nincs hozzá esze, akkor nem azon fog múlni, hogy a szülõ engedte, hogy együtt aludjanak, vagy sem, mert akkor - ahogy az elején is írtam - máshol, máskor, akárhányszor csinálhatják és baj lehet belõle.
több mint egy éve együtt vagyok a barátommal. szeretik is a szüleink a másikat. mi 16 évesek vagyunk, nem engedik nekünk. mert nem bíznak bennünk. nekem anyu még azt is mondta hogy ha fiú lennék már mehettem volna... de hát lány vagyok. azóta nagyon szülõ ellenesek vagyunk nagyon megbántott ezzel a témával kapcsolatban az anyám. ha szülõként kérdezed akkor ügyelj arra hogy ne legyen ilyen eset a gyerekeddel. ha "gyerekként" kérdezed akkor meg azt tudom mondani hogy szülõ függõ. egyik barátnõmnél már régóta náluk aludhattak együtt. mi stabilabb kapcsolatban vagyunk mégsem engedték még.
Én vennék nekik gumit is... Komolyan semmi értelme tiltani, mert ha kell lógnak az iskolából, az kinek jobb? Ha lehet inkább valami értelmes korlátot állíts, hogy csak hétvégén vagy ilyesmi.

Szerintetek mennyire érezheti magát szánalmasnak az a 16 lány aki egy 35éves családos férfival alakított egy párt néhány hónapig?

Ismerősöm a lány.

Legjobb válasz: eléggé szánalmas, már bocsi. a mi családunknak is igy lett vége, hogy egy kis k*rva beleült a tenyérbe. a gyerekekkel mi lesz? az õ lelki világuk nagyon tõnkre mehet, mint ahogy a miénké is. Tapasztalatból beszélek. az ilyen 16 éves kis fassz*pó ring*óknak egy nagy répát kéne a valagukba dugni! Feltételezem, hogy nem gondolnak bele abba, hogy egyszer õket is megszopatja majd így valaki! Az élet igazságos, isten nem ver bottal. Ennyi a véleményem. Lehet csatlakozni, vagy ellenezni.

eléggé szánalmas, már bocsi. a mi családunknak is igy lett vége, hogy egy kis k*rva beleült a tenyérbe. a gyerekekkel mi lesz? az õ lelki világuk nagyon tõnkre mehet, mint ahogy a miénké is. Tapasztalatból beszélek. az ilyen 16 éves kis fassz*pó ring*óknak egy nagy répát kéne a valagukba dugni! Feltételezem, hogy nem gondolnak bele abba, hogy egyszer õket is megszopatja majd így valaki! Az élet igazságos, isten nem ver bottal. Ennyi a véleményem. Lehet csatlakozni, vagy ellenezni.
Semennyire, mert a fiatal lanyok az apai szeretet hianya miatt vonzodnak az idosebb pasikhoz.
Egészségére:D Te miért foglalkozol mással, ahelyett, hogy a saját elcseszett életkéddel foglalkoznál, hogy ne legyen annyira elfuserált?

16 hónapos gyermeketek mennyi ideig játszik egyedül? A lányom most annyira anyás, hogy 1 percre sem lehet elmozdulni, ha mégis akkor jön a sírás, a hiszti. Nem tudom mit tegyek? !

Legjobb válasz: Nem azzal van gond, hogy nem tudom megcsinálni a teendõket, az eddig is ment(fõzés, mosás, takarítás) Csak arra gondoltam, hogy 16 hónaposan egy fél órácskát egyedül is képesek játszani a kisgyerekek. Pl. néhány hónapja még nem volt gond játszott akár 1 órán keresztül is egyedül...

A kérdező hozzászólása: Nem azzal van gond, hogy nem tudom megcsinálni a teendõket, az eddig is ment(fõzés, mosás, takarítás) Csak arra gondoltam, hogy 16 hónaposan egy fél órácskát egyedül is képesek játszani a kisgyerekek. Pl. néhány hónapja még nem volt gond játszott akár 1 órán keresztül is egyedül...
Az én 16hónaposom is max.10-15percet van elegyedül.Reggel míg zuhanyzok a járókában el van a kedvenc meséjével, utána segít össze pakolni a lakást.Én is bevonom mindenbe és nagyon élvezi.Beviszi a spejzba az üres ásványvizes flakont, kihozza a cica kaját, segíti a mosógépbe pakolni stb.Amíg sepregetek õ is hozza a kis seprût és segít.Néha formabedobóik, vagy meg eteti a babáját, nézegeti a könyvét.Én hiába ülök le vele játszani ott hagy 2perc múlva és intézi a kis dolgait.Labdázni lehet vele, kergetõzni, bújócskázni.

Mennyi ruha megengedett egy 16 éves lánynak? Normális ha saját pénzből kell vennie a ruháit?

OLVASD EL! A saját pénz az az ünnepekre kapott pénz, zsebpénz sincs!Van pénzünk,NEM az az oka hogy szegények vagyunk, csak anyukám szerint már így is elég ruhám van.Mondjuk van 2 sulis farmerom és a harmadikat már saját pénzből kell vennem. Aztán cipőből is, van 1 szandim 1 zárt cipőm 1 munkásbakancsom (igen,lány vagyk:D) 1 strandpapucsom ennyi... és ismétlem NEM vagyunk szegények, minden évben megyünk síelni, külföldre nyaralni, van 3 házunk stb. DE akartam egy ünneplős szandált, évnyitóra és hasonló eseményekre 2000!!Ft-ért és saját pénzből kellett fizetnem mert már van egy szandálom... Szerintem a szülőknek kéne fizetni minimum 3 hosszúnadrágot,2 rövidnadrágot, 10 pólót, 3 kardigánt. Rosszul gondolom?

Legjobb válasz: Én pont ugyanígy voltam 16 évesen, azzal a kivétellel, hogy nem volt szandálom :) Anyukám spórolós volt, mert egyedül nevelt minket. Akkor már nem voltunk anyagilag annyira rossz helyzetben, de ezt 10 év küzdelem elõzte meg, és õ ezt szokta meg. El kell fogadni. Nem jöhetsz azzal a szüleidnek, hogy a válaszolók a gyakorin azt mondták, hogy 3 hosszúnadrágot meg 10 pólót igenis fizetniük kell :D

szerintem anyud abból indul ki, hogy úgyis kinövöd, úgyis változik az ízlésed, nem kell feleslegesen felhalmozni egy tonna ruhát. kérj ünnepek alkalmával ruhát, vagy ha a nagyszüleid is el vannak eresztve, akkor nekik felhozhatod a témát. ne legyél követelõzõ és telhetetlen. legalább megtanulsz okosan ruhát vásárolni, és olyan darabokat veszel, amit sokféleképp hordhatsz. ha turiban vásárolsz, akkor kevés pénzbõl rengeteg ruhád lehet, csak nem szabad sznobnak lenni. :)
Én pont ugyanígy voltam 16 évesen, azzal a kivétellel, hogy nem volt szandálom :) Anyukám spórolós volt, mert egyedül nevelt minket. Akkor már nem voltunk anyagilag annyira rossz helyzetben, de ezt 10 év küzdelem elõzte meg, és õ ezt szokta meg. El kell fogadni. Nem jöhetsz azzal a szüleidnek, hogy a válaszolók a gyakorin azt mondták, hogy 3 hosszúnadrágot meg 10 pólót igenis fizetniük kell :D
Én 16 évesen vettem magamnak ruhát mert volt rá pénzem nem akartam lehúzni anyámékat. Azaz idõszak volt a vásárlási mániám. Nem mentek el együtt soha vásárolni?
asszem 3-as rátapintott a lényegre. kizárt dolog, hogy ennyi cuccal tartanak a szüleid. ha félévente kidobálod, ami "már nem divatos", nem csoda, ha alig van valamid.
Nálunk is ez volt mindig, de én abszolút nem bántam. Valahol igaza volt a szüleimnek, mert lehet 2 kedvenc farmerom volt és csak azokat hordtam, de mellette ott lapult 5 máik a szekrényben, ami kiment a divatból, meg egyebek, ezért nem hordtam. Azért nem vesznek mégegyet, hogy utána megint csak a 2 legújabbat, legkedvencebbet hordjam. Cipõvel is így jártam, tehát ha nem volt elég az, ami volt, akkor vegyek magamnak, a saját pénzembõl. Most egyetemista vagyok, 23 éves. Anyagilag rájuk szorulok, itthon élek, de az alap ellátásomon (rezsi, lakhatás, kaja) kívül az ég világon semmire nem kérek pénzt. A ruháimat 100%-ban magamnak finanszírozom az ösztöndíjamból és ehhez kellett az, hogy belém neveljék, hogy nem esik minden csak úgy az ölembe. Attól leszel normális értékrendû fiatal felnõtt, ha megtanulod, hogy a pénzért meg kell dolgozni és nem fog mindig minden az öledbe pottyanni csak azért, mert szépen kéred. :) Megértem a felháborodásodat, én is így éreztem anno, de majd egyszer belátod, hogy volt ennek értelme.
Szerintem van neked ruhád, csak éppenséggel nem veszed fel, mert az most már neked nem tetszik stb. Ameddig meg síelni jársz meg külföldre nyaralni, addig teljesen mindegy, hogy milyen pénzbõl mit veszel. Én a töltés oldalra jártam szánkózni, ha éppen volt szánkó, ha nem akkor zsákon vagy a seggemen csúsztam, meg az volt a nyári élmény, hogy gyíkot fogtunk a határban. SSSSSSHHHHHH!!!
minden embernek más-más érték a fontos. írok egy pl-t: mi turisták elszállásolásával foglalkozunk. egy kicsit messzebb vagyunk a Balatontól (1-2 km-re), itt találhatóak a panziók. eddig nálunk CSAK gazdag emberek fordultak meg, és tudod miért? mivel mi messzebb vagyunk, ezért olcsóbbért adjuk a szállást. míg a szegény emberek, akiknek tragacsuk van (elnézést a kifejezésért) azért nem nálunk töltik az éjszakát, mert messze vagyunk, a gazdagok inkább gyalogolnak, csak hogy olcsóbban megússzák a szállást. tudják, hol kell megfogni a pénzt.
"Szerintem a szülõknek kéne fizetni minimum 3 hosszúnadrágot, 2 rövidnadrágot, 10 pólót, 3 kardigánt. Rosszul gondolom?" IGEN, rosszul gondolod, rengeteg olyan (felnött) ember van, akinek nincs ennyi ruhája, nemhogy egy félig gyereknek. Örülj, hogy VAN rendes ruhád, meg mehetsz mindenfelé nyalarlni, sielni, ne pedig reklamálj, hogy ha valami extrát akarsz, azt a zsebpézedböl (ami sok felnöttnek sincs) kell megvenned.
Na most ugye én örülök, ha valaki azt írja, hogy nem szegény, de most, hogy ennyire látszik, hogy te még csak követelnél és követelnél és követelnél ÉS NEM ÁLLNÁL LE, ez így nem normális.Anyád helyébe én nem csak, hogy korlátoználak a saját zsebpénzedre(amit szintén anyád ad), de még azt is elvenném tõled, vagy minimum csökkenteném, mert NEM TUDOD, HOGY AZT A PÉNZT VALAHONNAN ELÕKERÍTIK ANYÁDÉK, NEM A FÁRÓL SZEDIK.
hány éves vagy?
Jajj te szegény :( én 16 éves korom óta melozok és magamnak veszek mindent. ruha, tampon, spray, tusfürdö, sapmon stbstbstb.. nehogymár megsjanáljunk mert te nem kapsz csak 4 nadrágot :(
amugy én is turibol vásárolok de olyan jo ruhákat össze szedek h mindneki kérdezi honnan vannak :D volt h 2 ezer ftért vettem 4 felsöt:D én az angexban szoktam vásárolni nem ilyen ocska turit kell elképzelni :D tedd te is ezt! amugy semmi baj nincs azzal hogy a saját pénzedböl kell vásárolnod a ruhákat én is saját pénzböl veszem 15 éves korom ota :) ) eszembe nem jutna anyumtol pénzt kérni ruhára :D nekem rengeteg ruhám van, de mindet magamnak vettem abbol amit magamnak kerestem:D szoval ne durcizz hanem vásárolj abbol amit kapsz ajcsira stb:) ) 18L
A kérdező hozzászólása: #24 (utolsó elõtti): Gratulálok, amíg te melózol, addig én TANULOK, leteszek 2 felsõfokú nyelvvizsgát, és olyan munkát kapok ami 2x annyit keres mint amennyit te fogsz. Csak sajnálni tudlak hogy 16 évesen befejezed a sulit, ahelyett hogy továbbtanulnál... 25#: Én a piacon turizok, meg néha hádában, ha akció van. Mind a kettõ rövidnadrágom onnan van, 500 ftért darabja :) Mulkor egy hollisteres kardigánt vettem 400ftért! :D (nem azrt vettem meg mert hollisteres, hanem mert tetszett:) )
Én is tanulok..már megvan az érettségim és két évet fogok még letenni h szakmám is legyen:) nem értem miböl gondolod hogy aki dolgozik az már nem tanul..te kis elkényeztetett vmi..
Ha valóban csak ennyi ruhád van akkor igazad van. Ahogy leírtad a szüleid megengedhetnék maguknak, hogy plusz ruhákat vegyenek neked, de nem teszik helyette maguknak vásárolgatnak. Legalább is nálunk úgy van, hogyha anyagilag pluszban vagyunk akkor nem köteleznek a pénzem költésére pedig nem vagyunk milliomosok. Szerintem ha a szülõ megteheti és a gyerek nem százezreken csücsül akkor ennyit igazán kifizethetnének.
Miért nem adod el azokat a ruháid amit esetleg már nem használsz és veszel az árából újat?:) Persze ha van olyan:)
"Gratulálok, amíg te melózol, addig én TANULOK, leteszek 2 felsõfokú nyelvvizsgát, és olyan munkát kapok ami 2x annyit keres mint amennyit te fogsz." aztán majd ott állsz a friss diplomáddal, és csodálkozol és jól megsértõdsz, hogy nem hullanak a zsíros állások az öledbe, illetve kezdõ pénznek nem kapsz százezreket. de végülis lenézheted a szorgos melóst, akinek legalább van állása. ha nem lennének õk, mit ennél pl.
Engem nem hat meg hogy lenéz azért mert hétvégente dolgozok:) Ezzel magát minõsiti nem engem.Én legalább segitek a szülömnek(mivel szüleim elváltak) és nem p.csogok hisztizek össze-vissza mint egy sz.ros öt éves. ennyi. de lelehet nézni nyugodtan ;)
A kérdező hozzászólása: 30#as: nem várom el hogy az ölembe hulljanak a melók, teszek is érte képzeld. "Jajj te szegény :( én 16 éves korom óta melozok és magamnak veszek mindent. ruha, tampon, spray, tusfürdö, sapmon stbstbstb.. nehogymár megsjanáljunk mert te nem kapsz csak 4 nadrágot :( " Szerintem pedig nem én néztem le õt, hanem õ néz engem városi libának.. utolsó: Már megbocsáss, de te sajnáltatod itt magadat. Nem vagyok kiváncsi rá, hogy milyen borzaztó életet élsz... Azt hiszed, hogy nekem nincsenek problémáim? Honnan tudod hogy mondjuk nem vagyok cukorbeteg? Szerintem inkább fogd be, attól még hogy ezt a kérdést föltettem nem vagyok egy elkényeztetett liba, és nekem is megvannak a gondjaim. És hogy ''én legalább segítek a szülõmnek'' látom nem fogtad föl hogy a szüleim GAZDAGOK, nem szorulnak a segítségemre.Ha mi nélkülöznénk akkor én is segítenék pénzt keresni a szüleimnek. Amúgy pedig farmon lakunk szóval szerintem többet tapicskolok a sárba mint hinnéd.
- betöltöted a 2Xet és mégis srry :D csak véletlen ide került :DDD
Nekem gyerekkoromban általában 2 nadrágom volt, 5 felsõm, ami sulis, néhány szakadt otthonra. Egyetlen cipõm volt õszre-télre, egy bakancsom vagy csizmám, ha hó volt, max. 2 pulcsim, egy strandpapucsom, aztán kb. ennyi. Nyilván volt sálam, sapkám, kabátom. És nem is kellett több. Mert ha kaptam újat karácsonyra, akkor úgyis az volt, hogy egy régebbit kiselejteztem. Ma meg, felnõttként sincs sok ruhám. Nagy vágyam volt egy gardrób szoba, mert az milyen jó, ere ez a vágyam teljesült idén, de kiderült, hogy tök üresen kong a szoba a szánalmas pár ruhám himbálózik bent :D Úgyhogy oda kerültek a könyvek és az egyéb dolgok, amiket nem használunk minden kap, de kell neki hely. pl. létra :D :D Nem értem, minek halmozni a ruhákat, úgyis megunod, kimegy a divatból egy szezonra bõven elé annyi ruha, amit írtál.
Egyetértek az utolsóval, én is mindig ünnepekre kaptam ruhát/cipõt, pénzt viszont nem, és szerintem ez a legtöbb gyereknél így van. Persze, ha valami kellett, mert tönkrement, akkor azt megvették nekem. Ha neked ez így nem tetszik, akkor beszéld meg a szüleiddel, de lehet õk pont úgy gondoljék kapsz annyi pénzt, hogy olyan ruhát vegyél magadnak amit akarsz.
Elõször is, az a pénz, nem a saját pénzed. Azt azért kaptad, hogy azt vegyél belõle, amit szeretnél. Tehát ha te még több ruhát szeretnél, akkor azt vegyél belõle. Vagy kérd meg a rokonokat, hogy ne pénzt adjanak, hanem ruhát. Akkor meg gondolom az lenne a baj. Nem értem mi bajod van, amíg nem a SAJÁT pénzedbõl (amiért megdolgoztál) kell venned, addig egy szavad sem lehet.
Errõl a Tom Sawyer jutott eszembe, hogy vasárnap elõvette a másik ruhát. És cipõt. Mert a vasárnapi iskolába és a templomba normálisan kellett felöltözni. Amúgy rosszul gondolod, ha van saját pénzed miért is a szülõnek kéne fizetnie a gönceidet?
Amikor 16 éves voltam, nekem kb 2-3 db farmerom volt, meg hozzá pár pulcsi, és el voltam velük. Mióta egyetemista vagyok és kapok tanulmányi ösztöndíjat, azóta magamnak veszem a cuccaimat (na ezért is kapok megjegyzéseket)
kb 14 éves koromig a nõvérem ruháját örököltem meg, néha kaptam új ruhákat is. utána meg abból vásároltam magamnak amiket kaptam ünnepekre. ez évente kb 20.000 ft volt. amikor nagyok kellett valami akkor talán adott anyám pénzt. 2011-ben meg elkezdtem vaterázni és szinte fillérekért vettem márkás ruhákat dögivel. Idén meg már én is elkezdtem dolgozni.. Kicsit túlreagálod a dolgokat. még valami: mi soha nem voltunk gazdagok. igaz volt egy nyaralónk amit eladtunk, abból vettünk máshol egy telket, amire építkezni kezdtünk), de anyánk egyedül nevelt minket. soha nem volt segítsége és voltak nagyon rossz idõszakaink is, amikor nem volt munkahelye.
A kérdező hozzászólása: 3as: Nem vagyok elkényeztetett liba, vidéken lakok és én is darlingos kutyazacskón szoktam szánkózni...Kérlek ne hasonlíts össze magaddal, mert amikor te gyerek voltál akkor még más volt a helyzet. Anyám is folyton arról beszél, hogy 'bezzeg mikor én gyerek voltam, sokkal rosszabb sorsom volt'...Ezt nem lehet összehasonlítani, más korszak, más elvárások! És amúgy meg nem az a baj hogy kevés ruhám van, hanem hogy én fizetem!Van elég pólóm, mert ráköltöttem a szülinapi pénzem. 5#: Én sem húzom le a szüleimet, csak azt kérem hogy ahelyett hogy anyukám venne magának egy 12. táskát, inkább vegyen nekem egy csizmát, amim nincs. 8#: Ha hiszed ha nem, én a ruháim 99%át turizom :D Egyedül a fehérnemût és a farmert nem. (:
Ebben igazad van, hogy anyádnak nem táskákra meg sielésre kellene költenie a lóvét, de azért csinálja, hogy most jó legyen kicsit neki is, mert ahogy említetted, arra panaszkodik, hogy nehéz volt a gyerekkora.Így megértem, hogy sok mindent most él ki, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem ad ugyanannyit a gyerekének, ha amúgy meg megtehetné.Ettõl függetlenül akkoris elkényeztet.
A kérdező hozzászólása: 15#: "És megnézném pl. egy másik 12 évest aki dolgozik és rászánja a szombatját, a tanulást meg pénteken letudja." Bocs, de ez nem az a hely ahol dicsekedhetsz magaddal, senki nem kíváncsi erre. Köszönöm azoknak akik normális választ irtak és nem csak a saját 'borzalmas' életüket idebiggyesztették, hogy nekik milyen rossz volt anno.
Kedves 15-ös, ez mind szép és jó, csak itt 16 éven alul SENKI nem dolgozhat, mert büntetik. Szóval biztos akad sok sorstársad, de nem Magyarországon. Én is dolgoztam volna 12 évesen, ha lehetett volna, de nem lehetett.
Tulajdonképpen kaphatnál ruhát is ünnepekre, de így elkapod a pénzt, amibõl olyan ruhát veszel, ami a te ízlésednek felel meg, hol itt a gond?! Nem saját keresett pénzbõl veszed, hanem AJÁNDÉK pénzbõl, szóval nem értem miért is vagy kiakadva...Az alap készlet, ami a minimum, az meg van, azon felül meg tudsz venni az ajándék pénzedbõl!
Más idõk? 17 éves vagyok én is :D Hármas voltam.
Kedves kérdezõ! Te jöttél erre az oldalra kérdezgetni a véleményeket, h szerintük ez normális-e, erre te mindenkit leszólsz aki nem azt írja amit hallani akarsz.Kérdem én akkor minek kérdezted?És attól mert valaki dolgozik 16 éves kora óta, nem kell leszólni, én is dolgozom 18-éves korom óta, ahogy leérettségiztem, muszáj volt elmennem dolgozni, mert kellett a pénz, mert nem mindenkinek rak Apuci, Anyuci a feneke alá mindent, és írod, h leraksz még 2 felsõbb iskolát, de az is biztos, h azt sem te fogod fizetni, hanem a szüleid és hát 16 évesen már nyugodtan vehetsz te is magadnak ruhákat (persze azt is abból amit a szüleidtõl kaptál zsebpénzt).Egyáltalán örülj neki, h azt is kapsz, mert nem mindenki kap még zsebpénzt se.És az még eszedbe se jutott, h lehet h Õ már 16 évesen dolgozott, de pont azért h legyen mibõl ruhát vennie vagy h legyen mibõl 2 felsõbb iskolát leraknia, mert benne van annyi, h ahelyett h panaszkodna mert a X mennyiségû ruha után nem kapja meg csak úgy az X-Y ruháját, hanem inkább segít a szüleinek, h valamennyivel könnyebb legyen a helyzetük.És most írhatod a leszólogatós válaszod, de inkább panaszkodás helyett becsüld meg a sorsod, és ne leszólogass mindenkit.

Egy 16 éves lánynak mennyi az átlagmagassága, és a hozzá 'passzoló' súly?

Ti mennyik vagytok?

Legjobb válasz: én 16 éves koromban 168 centi voltam, 14 után már nem nõttem semmit amúgy. a súlyom pedig 58 kiló volt. most több, de csak a háj miatt. :/

én 16 éves koromban 168 centi voltam, 14 után már nem nõttem semmit amúgy. a súlyom pedig 58 kiló volt. most több, de csak a háj miatt. :/
Az átlagról fogalmam sincs, ismerek 155 és 180 centis lányt is. :) Én 170 cm és 60 kg vagyok, ezzel a környezetemben átlagosnak számítok, sokan vannak hasonló magassággal, súllyal. 16/L
Én 160 voltam/vagyok, és kb. 50-55 kg között, de ez változó is.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:59 És most mennyi vagy?
A kérdező hozzászólása: bocsi, csak nem voltam figyelmes, értem:)
Átlag , hmmm kb talán 163-165 cm. De ismerek 188 ls 150 cm lányt is
Én 162cm és 62kg vagyok.de a 62kg-nak a fele hájas kis párnácskákban nyilvánul meg:S amúgy a kortársaimat elnézve mind 170cm felett vannak. Mondjuk én nem tudom mi a normál de átlagba 158-175cm és 55-65kg egy 16 éves.
én 170 cm vagyok, és 46.5 kiló.. örülnék ha alacsonyabb lennék, mondjuk 166 cm:) igaz csak 4 cm, de sokat számítana:) remélem már nem növök:) ) 14L
én most 163cm vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!