Találatok a következő kifejezésre: Egy 16 fiú megkérheti és (1 db)

Egy 16 éves fiú megkérheti és elveheti egy 14 éves lány kezét?

Legjobb válasz: Ha roma származásúak akkor az õ törvényeik szerint simán. Már korábban is. A magyarországi törvények szerint azonban valóban nem, így ezt az esküvõt nem is fogadja el a jog. Szerintem is várjatok még. Ha valóban olyan nagy és erõs a szerelmetek, ki kell bírnia azt a pár évet, hiszen a következõ 60-70-et együtt akarjátok tölteni... ;)))

Ha roma származásúak akkor az õ törvényeik szerint simán. Már korábban is. A magyarországi törvények szerint azonban valóban nem, így ezt az esküvõt nem is fogadja el a jog. Szerintem is várjatok még. Ha valóban olyan nagy és erõs a szerelmetek, ki kell bírnia azt a pár évet, hiszen a következõ 60-70-et együtt akarjátok tölteni... ;)))
Korai még, nagyon korai. Gondolkodjatok egy kicsit. Nem veszítetek vele semmit! Megkérheted a kezét, de még nem veheted el a törvény szerint.
Nem, már nem megy börtönbe, egy esetlegesen becsúszott gyereknél sem, mert az csak 14 éves kor alattiakkal sexelõkre vonatkozik. Valamint törvényesen valóban csak azok a párok házasodhatnak meg akik mind a ketten betöltötték a 16. életévüket, és valóban ilyenkor a még fiatalkorú személyek esetén a szülõk valamint a gyámhatóság beleegyezése is szükséges. A gyámhatóság ilyenkor vizsgálja az életkörülményeket, a jövõre való kilátást (hol és mibõl szeretnének élni) stb... Valamint, ha éppen várandós is a "menyasszony" nekik akkor sem kötelességük engedélyezni a házasságot. Valamint kötelezõ felkeresni a védõnõi szolgálatot is "felvilágosításért".
természetesen megkérheti, sõt el is jegyezheti, majd ha betöltik a nagykorúságot ---esküvõ is lehet--de addig annyi mindent hozhat a sors, hogy lehet örültök is hogy van annyi türelmi idõ. 14 éves lány szellemileg még nem érett sõt 16 évesen sem a házasság intézményére, szerintem várjatok...ha egymásnak vagytok rendelve nem állhat semmi közétek pár év múlva sem
de édes h 16évesen a szerelemre gondol:) várjatok 2évet! gyorsan elmegy addig meg szerethetitek egymást csak úgy is:) de ez komolyan nagyon nagyon édes pusz:)
Megkérheti, de sajnos nem veheti el. 16 éven aluli személy Magyarországon nem köthet házasságot, 16 és 18 év közötti házasságához gyámhatósági engedély szükséges. Ha komolyan gondoljátok, kikbírjátok azt a 2 évet! :-))
ö 18 éves kortól.
1 túl fiatalok vagytok hozzá és éretlenek 2 magyarországon ennyi idõsen nemis lehet, --> éljétek még ki magatokat 3 tök felesleges egy darab papír ahozz, hogy boldogok legyetek igaz minden nõ vágya a fehér ruha, csokor, emberek stb...
Ne tegyétek. Még élnetek kell.
A hazassag nem jatek.Egy 14 es 16 eves meg nem elegge erett a hazassagra. Tanuljatok, keszuljetek fel jovendo eletetekre, hogy tudjatok boldogulni, es majd nevelni jovendobeli gyermekeiteket.Ha szexualis kapcsolat van koztetek, vigyazzatok, hogy a lany ne essen teherbe, mert Te bortonbe mesz!!!
Hááát...sztem nem biztos, h éretlenek, mint itt páran írták, lehet egy 14 éves is elég érett...és igenis elveheti...legalábbis egyházi házasságot köthetnek akár református, evangélikus, katolikus (többirõl meg nem nagyon tudok), de állami házasság csak akkor lehet ha mindkettõjük betöltötte a 16-ot, és akkor is csak szülõi beleegyezéssel 18 éves koráig!
Nekem megvan a 3. válaszadóról a véleményem hogy a "A hazassag nem jatek.Egy 14 es 16 eves meg nem elegge erett a hazassagra." nemtudom hogy hogy a gyerekkori szerelembõl mi baj lehet. Ha Te nem vagy bolod attól még másoknak nem kell elvenni a kedvét. A válaszodat egy kicsit burkoltabban és szolidabban is megfogalmazhattad volna. Én csak annyit mondok hogy sok sikert! A papír meg nem csak egy papír hanem a kapcsolatot megerõsíti két ember között között.
Engem csak az érdekelne, hogy ha elveszed feleségül, akkor hol és mibõl akartok élni. Mert ha a szüleiteknél, és az õ pénzükön, akkor tök fölösleges. Járjátok ki a sulit, teremtsétek elõ ami a közös élethez kell, aztán házasodjatok. Amúgy hivatalosan 18 éves kor után lehet, illetve külön engedéllyel 16 évesen. De minek ezt így elsietni? Ha mindenki hozzámenne a 14-16 éves kori szerelméhez, annyi válás lenne, hogy hihetetlen.
ha szertik egymást miértne??
Smukkold meg! Hidd el 1 év mulva mást akarsz majd smukkolni! Menjél discoba smukkolni! Disco disco yo yo!
Figyülj töstvíröm ha a családotok tisztülik egymást akkor a kolompárék és az oláhék békében élhetenek!
"Egy 16 éves fiú megkérheti és elveheti egy 14 éves lány kezét?" Nem szerintem nem veheted el a kezét, mert oda van ragasztva...Ha meg mégis elveszed bajos lessz visszatenni... Nem tudom mit szóla egy magyartanár ehhez a kérdéshez... Amúgy meg hova akarsz ilyen fiatalon esküvõt? Én megegyeztem a feleségemmel(mostmár) abban hogy ha 7 évig együtmaradunk akkor összeházasodunk. Megtörtént. Szóval ha komolyan gondoljátok akkor ki lehet bírni...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Korai olyan párnak az eljegyzés, ahol mindkét fél tanul és még nincs önálló keresetük?

18

Tudtok olyan ékszerüzletet ajánlani Budapesten, ahol korrekt áron megfelelő választékot tartanak eljegyzési gyűrűből (pl. van gyémánt is), és nem pláza?

A netes webshopok nem érdekelnek, már mindet megnéztem. Zálogházak szintén kizárva.

10

Ezüst gyűrűk mennyibe kerülnek? Ez tényleg ezüst lenne?

Rátaláltam erre az oldalra,és a gyűrűk gyönyörűek az áruk viszont alacsony.Azt tudom hogy az ezüst olcsóbb mint az arany,de gondolom nem ennyivel.
Ez az oldal egy kamu oldal lenne?Nem is ezüstök a gyűrűk??

9

Van aki megörökítette eljegyzését kamerával?

Amikor csak ketten vagytok, nincs főpróba, csak spontán: kirakni egy kamerát,hogy jól látszódjatok mind a ketten, és előtte megkérni a lány kezét.

Semmi esetre sem a nyilvánosságnak készülne, de a szűk családnak érdekes lehet megmutatni, meg a gyerekeknek, unokáknak is évtizedekkel később.

Vagy ez túl intim és csak arra a két emberre tartozik, akik örökké úgyis emlékeznek rá élesen?

12

Hogyan zajlik egy hivatalos eljegyzési parti?

Mostanában egyre többször hallom, hogy ha megvolt a lánykérés akkor utána a rokonoknak tartanak egy partyt amin bejeletik az eljegyzést meg gondolom az esküvőt.
Mi a menete egy ilyennek? vagy ez hogy van?
csak úgy érdekel mert ilyenen még soha nem voltam. Ne vagyok eljegyezve és nem is tervezek ilyesmit csak kiváncsi vagyok

3

Szerintetek ez jó módja az eljegyzésnek? (Azt hiszem kicsit egyedi ötlet)

Sokat töprengtem rajta hogy hogyan csináljam, a lehető legnagyobb meglepetést szeretném elérné és arra gondoltam, hogy éjszaka az ujjára húzom a gyűrűt.

28

Hogy kérjem meg a barátnőm kezét?

Õ nagyon érzékeny és romantikus típus, én viszont egyáltalán nem vagyok az.
Már sok helyen utánaolvastam, és egy leánykérést szervező cég honlapját is végigolvastam, de egyik sem győzött meg.

Mindenképpen kettesben egy romantikus helyen szeretném, mert mindig azokat a régi randijainkat emlegeti, mikor kettesben csináltunk valamit, meg hogy bárcsak olyan romantikus lennék, mint akkor, de túl "giccseset" sem akarok.

Tudnátok segíteni? Tippek, vagy hogy nektek mi jönne be?

Köszi előre is.

14

A barátom meg akarja kérni a kezem, de én félek az egésztől, mert bizonytalan vagyok a kapcsolatunkba. MIt tegyek?

Együtt élünk és jó meg vagyunk.Õrajta látom, hogy mennyire határozott az eljegyzéssel és házassággal kapcsolatba, de én bizonytalan. Õ 28, én 25 v agyok.

11

Mi az eljegyzés "folyamata"?

11

Beijedtem volna?

Sziasztok!

Szépen megvagyunk a barátommal immár 2 és fél éve,több mint 2 éve együtt is élünk. Nagyon örültem ennek a kapcsolatnak,ez az első komolyabb. Szeretek róla gondoskodni, szeretem őt magát, eljárni vele ide-oda és a szüleivel beszélgetni. Mostanában elég sokat beszéltünk a jövőről, ő 3-4 éven belül szeretne gyereket, és ugye előtte házasságot. Aminek régebben nagyon örültem volna és majd kiugrottam volna a bőrömből, most megijeszt...engem fiatalon (21) szült anyukám és ez csodás példa volt, én is mindig fiatal anyuka akartam lenni, de 3-4 év most mégis oly közelinek tűnik. Nagyon szeretem a barátom, ezért egyszerűen nem értem hogy ez miért jött most rám. Eszem ágában sincs elhagyni, bulizni, pasizni, de valamiért az egész eljegyzés-házasság-gyerekvállalás most mégis megrémiszt. Hogyan lehetnék újra a régi? :)

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!