Találatok a következő kifejezésre: Egy 16 fiú megkérheti (1 db)

Egy 16 éves fiú megkérheti és elveheti egy 14 éves lány kezét?

Legjobb válasz: Ha roma származásúak akkor az õ törvényeik szerint simán. Már korábban is. A magyarországi törvények szerint azonban valóban nem, így ezt az esküvõt nem is fogadja el a jog. Szerintem is várjatok még. Ha valóban olyan nagy és erõs a szerelmetek, ki kell bírnia azt a pár évet, hiszen a következõ 60-70-et együtt akarjátok tölteni... ;)))

Ha roma származásúak akkor az õ törvényeik szerint simán. Már korábban is. A magyarországi törvények szerint azonban valóban nem, így ezt az esküvõt nem is fogadja el a jog. Szerintem is várjatok még. Ha valóban olyan nagy és erõs a szerelmetek, ki kell bírnia azt a pár évet, hiszen a következõ 60-70-et együtt akarjátok tölteni... ;)))
Korai még, nagyon korai. Gondolkodjatok egy kicsit. Nem veszítetek vele semmit! Megkérheted a kezét, de még nem veheted el a törvény szerint.
Nem, már nem megy börtönbe, egy esetlegesen becsúszott gyereknél sem, mert az csak 14 éves kor alattiakkal sexelõkre vonatkozik. Valamint törvényesen valóban csak azok a párok házasodhatnak meg akik mind a ketten betöltötték a 16. életévüket, és valóban ilyenkor a még fiatalkorú személyek esetén a szülõk valamint a gyámhatóság beleegyezése is szükséges. A gyámhatóság ilyenkor vizsgálja az életkörülményeket, a jövõre való kilátást (hol és mibõl szeretnének élni) stb... Valamint, ha éppen várandós is a "menyasszony" nekik akkor sem kötelességük engedélyezni a házasságot. Valamint kötelezõ felkeresni a védõnõi szolgálatot is "felvilágosításért".
természetesen megkérheti, sõt el is jegyezheti, majd ha betöltik a nagykorúságot ---esküvõ is lehet--de addig annyi mindent hozhat a sors, hogy lehet örültök is hogy van annyi türelmi idõ. 14 éves lány szellemileg még nem érett sõt 16 évesen sem a házasság intézményére, szerintem várjatok...ha egymásnak vagytok rendelve nem állhat semmi közétek pár év múlva sem
de édes h 16évesen a szerelemre gondol:) várjatok 2évet! gyorsan elmegy addig meg szerethetitek egymást csak úgy is:) de ez komolyan nagyon nagyon édes pusz:)
Megkérheti, de sajnos nem veheti el. 16 éven aluli személy Magyarországon nem köthet házasságot, 16 és 18 év közötti házasságához gyámhatósági engedély szükséges. Ha komolyan gondoljátok, kikbírjátok azt a 2 évet! :-))
ö 18 éves kortól.
1 túl fiatalok vagytok hozzá és éretlenek 2 magyarországon ennyi idõsen nemis lehet, --> éljétek még ki magatokat 3 tök felesleges egy darab papír ahozz, hogy boldogok legyetek igaz minden nõ vágya a fehér ruha, csokor, emberek stb...
Ne tegyétek. Még élnetek kell.
A hazassag nem jatek.Egy 14 es 16 eves meg nem elegge erett a hazassagra. Tanuljatok, keszuljetek fel jovendo eletetekre, hogy tudjatok boldogulni, es majd nevelni jovendobeli gyermekeiteket.Ha szexualis kapcsolat van koztetek, vigyazzatok, hogy a lany ne essen teherbe, mert Te bortonbe mesz!!!
Hááát...sztem nem biztos, h éretlenek, mint itt páran írták, lehet egy 14 éves is elég érett...és igenis elveheti...legalábbis egyházi házasságot köthetnek akár református, evangélikus, katolikus (többirõl meg nem nagyon tudok), de állami házasság csak akkor lehet ha mindkettõjük betöltötte a 16-ot, és akkor is csak szülõi beleegyezéssel 18 éves koráig!
Nekem megvan a 3. válaszadóról a véleményem hogy a "A hazassag nem jatek.Egy 14 es 16 eves meg nem elegge erett a hazassagra." nemtudom hogy hogy a gyerekkori szerelembõl mi baj lehet. Ha Te nem vagy bolod attól még másoknak nem kell elvenni a kedvét. A válaszodat egy kicsit burkoltabban és szolidabban is megfogalmazhattad volna. Én csak annyit mondok hogy sok sikert! A papír meg nem csak egy papír hanem a kapcsolatot megerõsíti két ember között között.
Engem csak az érdekelne, hogy ha elveszed feleségül, akkor hol és mibõl akartok élni. Mert ha a szüleiteknél, és az õ pénzükön, akkor tök fölösleges. Járjátok ki a sulit, teremtsétek elõ ami a közös élethez kell, aztán házasodjatok. Amúgy hivatalosan 18 éves kor után lehet, illetve külön engedéllyel 16 évesen. De minek ezt így elsietni? Ha mindenki hozzámenne a 14-16 éves kori szerelméhez, annyi válás lenne, hogy hihetetlen.
ha szertik egymást miértne??
Smukkold meg! Hidd el 1 év mulva mást akarsz majd smukkolni! Menjél discoba smukkolni! Disco disco yo yo!
Figyülj töstvíröm ha a családotok tisztülik egymást akkor a kolompárék és az oláhék békében élhetenek!
"Egy 16 éves fiú megkérheti és elveheti egy 14 éves lány kezét?" Nem szerintem nem veheted el a kezét, mert oda van ragasztva...Ha meg mégis elveszed bajos lessz visszatenni... Nem tudom mit szóla egy magyartanár ehhez a kérdéshez... Amúgy meg hova akarsz ilyen fiatalon esküvõt? Én megegyeztem a feleségemmel(mostmár) abban hogy ha 7 évig együtmaradunk akkor összeházasodunk. Megtörtént. Szóval ha komolyan gondoljátok akkor ki lehet bírni...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek jó ötlet lenne így megkérni a kezét?

Arra gondoltam hogy holnap mikor elmegy itthonról akkor csinálok egy meglepetést,pl valami levélke a bejárati ajtóra majd bent az eloszobában pár gyertya meg egy újabb kis üzenet és én meg bent a szobában várnám már a gyuruvel a kezemben térden.A szabadban valami szép helyen szerettem volna de hideg van sosem akár eljönni sétálni tavaszig meg nemtudok már várni!:-)

34

Kell-e valamilyen lanykerest vegeznem a szuloktol, tehat mielott megkerem a lany kezet ezt illik vagy kell bejelentenem a szuleinek? Vagy eleg csak utana?

6

Téged nem ért váratlanul, amikor a párod megkérte a kezed?

Váratlan volt,mert még nem számítottál rá, korai volt vagy stb.? Vagy már beszéltetek erről,vagy utalt rá?

12

Ilyen gyűrű jó eljegyzéshez?

Sziasztok!
Egyéves évfordulónkon szeretném eljegyezni a páromat, de gondom akadt a gyűrűvel. Találtam egy nagyon szép, visszafogott gyűrűt,de piros kő van benne. Szerintetek nagy baj? Nagyon szeretném meglepni.
Köszi

22

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű, karikagyűrű, köves gyűrű, kísérő gyűrű - mi melyikkel egyezik meg és mikor/hogyan használják? Főleg a magyar (hagyományos) szokások szerint érdekelne

Légy szíves, segítsetek. Elolvastam néhány kérdést, és összezavarodtam.

6

Meglepetés eljegyzésre készülök és nem tudok dönteni, hogy melyik nemesacél gyűrűt válasszam. Szerintetek köves gyűrű vagy karikagyűrű illik eljegyzésre?

Ez a köves: Ez a karika: Lányok, szerintetek?


Egy (remélem) leendő vőlegény :)

19

Szerintetek korai lenne még az eljegyzési gyűrű?

Szóval 3 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem. A lány most 18 éves, jövőnyáron szeretném feleségül venni, amikor betölti a 20-at :)
1,5 évvel előre nagyon korai odaadni az eljegyzési gyűrűt? Én szeretném most megkérni a kezét :)

7

Hogyan működik a hagyományos lánykérés?

Sziasztok! Mivel még nem találkoztam ilyen kérdéssel itt, ezért gondoltam felhozom. A barátnőmmel több éve együtt vagyunk, és lassan (mondjuk 1-2 éven belül) meg szeretném kérni a kezét. Mivel én is és az Õ családja is hagyományos gondolkodású, ezért úgy illő, ha legelőször megkérdem a szüleitől (leánykérés). De fogalmam sincs, hogy mit hogyan kell. Csak az édesapától kell? Vagy csak az Édesanyától vagy mind2től?? Egyáltalán hogy és mikor kell felhozni ezt a témát az após/anyós jelöltnek? Ilyenkor illik valami ajándékot vinni, vagy hogy megy ez, Kérlek segítsetek, mert gőzöm sincs ezekről, de lassan-lassan aktuális lesz :) a bnőm 21 éves.
25F

13

Hogy lehet felhozni az eljegyzés témát?

Minden ismerősöm azt mondja, ezt egy lány soha ne hozza elő. 32 éves nő vagyok, 4 éve vagyunk együtt, igencsak benne vagyok a korban és ő se siheder már (36).
Munka, lakás, pénz van, tehát anyagiak nem játszanak szerepet.Jól megvagyunk, minden működik, szerinte is, tervez velem dolgokat, hogy akkor nyáron ide megyünk, télen meg most oda...De bevallom nagyon szeretnék már házasodni. Utoljára 1 éve hoztam elő a témát és úgy csinált, mintha meg se hallotta volna, ismerőseim óva intettek attól, h újra megtegyem. Ne kérdezzek rá soha? Hagy higgye azt, h minden rendben így? Ha rákérdezzek, akkor hogyan?

19

A barátom meg akarja kérni a kezem. Nem korai? :$

Barátom 20éves,én 17,június végén kimegy ciprusra dolgozni,de azt mondta,ha visszajön szept.végén, megkéri a kezem *-* szept 17-én leszünk együtt 2éve :3

30

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!