Találatok a következő kifejezésre: Egy 13 babának mik (7 db)

13 hetes terhes vagyok és felemeltem egy nehéz követ, lehet vmi baja a babámnak? Mire figyeljek, milyen jel lehet?

Legjobb válasz: én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni,de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot,, na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..

én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni, de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot, , na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..
Kutya bajotok nem lesz, akutan okozott volna bármit is. Nyugalom! :) 38 hetes km
Szerintem nem. Amúgy milyen nehéz volt a kõ? Én a 13 kilós kisfiamat emelgetem napi szinten, és jól vagyok. 23 hetes kismama
Nem lesz semmi. Nekem is már a második terhességem, én is naponta többször emelek és semmi bajunk. 35 hetes kismami
szintén! három éves kisfiam napi szinten lóg a nyakamban.. eddig semmi gond, remélem ezután sem lesz. no para anyuka :) boldog babavárást! 24 hkm

Egy 13 hetes babának mik a méretei?

Legjobb válasz: Az én kislányom most 15 hetes, de 12 hetesen volt 61 cm és 5850 gr. Erre azt mondták tökéletes. Õ 3900 gr-val és 52 cm-vel született. Csak anyatejet eszik. És egy kis huncut csajszi! Olyan édes kis hurkás sonkái vannak.

Az én kislányom most 15 hetes, de 12 hetesen volt 61 cm és 5850 gr. Erre azt mondták tökéletes. Õ 3900 gr-val és 52 cm-vel született. Csak anyatejet eszik. És egy kis huncut csajszi! Olyan édes kis hurkás sonkái vannak.
Remélem nem gond, hogy irok.:) Bár az én fiam már 15 hónapos, de 13 hetesen volt 8200gr és 63cm. Bár átlagos mérettel született. 51cm és 3350gr-al. Csak szopizott. Most 11 kg. Szinte alig hízott azóta. :)
Kislányom 12 hetes és 6800 gr és 59 cm. Anyatejes.

Van listátok egy 13 hós babához, hogy mit vigyetek neki nyaraláskor? Átküldnétek?

Köszönöm

Legjobb válasz: A fésû kimaradt a felsorolásomból!!!

A fésû kimaradt a felsorolásomból!!!
kalap a fejecskéjére (fontos)


Mi a laktatóbb és táplálóbb egy 13 hós babának?

Még tápszert eszik/iszik reggel és este,kb 220-250 ml-t.Ett?l függetlenül van,h felkel éjszaka enni(1x, és nem mindig).A kérdés:BABATEJ VAGY TÁPSZER?Ti mit adtok/adnátok a helyemben egy ekkora babának?Tehéntejet semmi képen nem akarok,kb.2-3 éves koráig.Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Pedig neki már rendes ételre van szüksége.

detto mint nálunk, pár hetes korától úgy 7 hetes koráig végigaludta az éjszakát azóta minden éjjel felkel 1X vagy 2X, foga gondolom én, nem szomjas, enni én már nem akarok adni neki mert sztem ilyenkor már nem kéne éjjel ennie és félek ha elkezdem akkor ezután követelni fogja. Ja, és BABATEJET iszunk. Nekünk több helyen (pl. gyógyszerész is)mondták, hogy ekkora babónak már nem kell tápszer, babatej vagy tej. Mi eddig HA-sat ettünk, azt is abbahagytuk, mert hallottuk, hogy azt sem szabad túl sokáig mert akkor nem lesz ellenálló a babó szervezete (ugyanígy van a sok szurival, ha túl sokmindent adatsz be, akkor pont, hogy nem lesz ellenálló a babaó szervezete).
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi.Amint elfogy a tápszer áttérek a babatejre.Hátha...
Nekem ugyanígy van, 16 hós a lányom és még mindig felkel éjjel. Pedig eszik rendes vacsorát, aztán õ is tápszert kap, reggel ugyanígy, mint neked. Én kínáltam neki éjjel vizet, de addig nem aludt vissza, amíg tényleg meg nem kapta a tápszerét és nem csak néhány percet vártam, hanem órát, másfelet, több éjjelen keresztül, és akkor sem vált be. Most vettem Jó éjszakát tápot, hátha, de ettõl még hamarabb kelt, mint a rendes tápitól. Ezt a grízest kipróbálom, esetleg leírnád az arányokat, hány kanál grízt teszel mennyi vízbe? Köszi!
Igaz az En kislanyom 10 honapos, de Neki vacsira higabbra fozok tejbegrizt vagyis vizben fozom meg es utana teszek bele tapszert.Ezt berakom egy cumisuvegbe 210 ml, ehhez adok 7 kanal tapszert es reggelig alszik.Nekunk ez bevalt.Du.6 orakkor eszik rendes etelt es ezt furdes utan, lefekves elott szoktam adni. Szep napot!Udv.egy 9 eves "nagy"fiu es 10 honapos kislany anyukaja!
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerû a helyzet, mert már mindent kipróbáltam.Ahogy Ti is írjátok, vacsira fõzeléket adtam(az esti tápszer fürdés után van, nem ez az igazi vacsora, és a reggeli is szilárd étel, elõtte issza a tápszert)akkor viszont nem kérte a tápszert, csak kb.100 ml-t és ugyan úgy felkelt.Sõt, minden éjjel, mert éhes volt(ha megissza a tápszer adagját akkor csak ritkán kel fel éjjel).Most délután 5-6 óra körül vajas zsemlét eszik felvágottal, vagy banánt+joghurtot.Ezért akartam tudni, h melyik a laktatóbb(babatej vagy tápszer), mert azt adnám neki fürdés után, és reggel ébredéskor.
Pedig neki már rendes ételre van szüksége.
Vacsira adj neki RENDES kaját fõzeléket husival, és utána csak tápszert vagy amit akarsz.
Tápszer jobb, és szerintem éjszaka kínálj neki vizet ha felébred.Valósznû, h. csak megszokásból kéri éjszaka a kajcsit.Egy ekkora babának már ki kell bírnia éjszakai evés nélkül.
A fiam 6 éves és 25 hónapos korátol ivott tejet, addig tápszert kapott és a tejet elsöre elfogadta. A vacsit viszont 20 hónaposan fogadta el, addig csak tápszer este is, utánna már csak reggel. A lányom is minimum 2 évesig fogja inni a tápszert, most 14 hónapos. Mind ketten 8 hetesen ettek éjjel utoljára. A lányom most reggel 250 ml.tápszert;tizoraira gyümölcs;ebéd amit mi, ha eheti, ha nem akkor babakaja;uzsira tejpép vagy kenyér valamivel; este fürdés után 250 ml.tápszer. Reggel 7 kor ébred elöször.Tápláló kell, hogy legyen mert 13 kg.
Éjszaka már régen nem kéne ennie. Én is rendes ételt adnék neki, nem tápszert. Nyugodtan adj neki tehéntejet is, mert így soha nem szokik hozzá a szervezete. 2-3 éves korában már sokkal nehezebb lesz neki megszokni.
A kérdező hozzászólása: Értelek én, de nekem nincs szívem sírni hagyni(a bátyját se hagytam)A másik gond, h mostanában nem is eszik 250 ml-t, jó, ha a 160-at megeszi.Sztem ezért is ébred.De nem minden éjjel, változó a dolog.És igazság szerint engem nem zavar, és nem esik nehezemre felkelni hozzá.Éppen ezért csak tudni szerettem volna, h melyik a táplálóbb, mert ha kevesebbet eszik, de a táplálóbbat adom neki, talán azzal többet alszik.Azért neked is köszi a választ.
14:29es és 14:32es vagyok. Nálunk is ez volt 8 hetes korától 7 hós koráig átaludta. Azóta kb. úgy néz ki, hogy 2-3 nap átaludt éjszaka után jön 3-4 hét megébredõs... Szerintem túl lesznek rajta a gyerkõk egy-kettõre! ;) Kitartás mindenkinek! ;) :)
bocs, 7 hónapos
A kérdező hozzászólása: Ja, még annyit, h 8 hetes korától 7 hós koráig végig aludta az éjszakát, mióta a fogzás kezdõdött, azóta van, h felkel enni.Nem is értem....
A kérdező hozzászólása: Sok választ kaptam, mindenkinek KÖSZÖNÖM!Számomra mind hasznos, én felpontoztam(nem tudom ki pontozza le).Kipróbálom, ahogy te csinálod-10.27-es válaszoló-mert én is pont úgy jártam, ahogy a 10.33-as anyuka.A Jó éjszakát tápszertõl még korábban ébredt.Az utolsó válaszolónak üzenem, h már próbáltam vízzel/teával itatni, ringatni stb.de SEMMI nem volt jó, csak a tápszer.Amint megkapja már alszik is(kb.200 ml-t megiszik).Ezért gondolom, h éhes, és talán nem baj, ha adok neki, mert annak nincs értelme, h fél éjszakát ne aludjunk.Lehet, h növekedési fázisban van(különben kisfiú, 10.5 kg, és 79 centi, tehát nem is pufi)Így a felsírástól a vissza alvásig kb.15 perc telik el, és reggelig húzza a lóbõrt.Mint írtátok, nagyjából egyforma a tápértéke, akkor mindegy is, h melyiket adom.Még van 2-3 doboz tápszer, aztán veszek babatejet neki.Még 1x köszi, h idõt szántatok rám, jó babázást!
Utolsó vagyok. Bocsi, nem is válaszoltam a kérdésedre :) Énmeg néztem a tápérték táblázatát a tápszernek és a babatejnek és azonos, szóval szerintem ugyanannyira tápláló mind2
Bocs, de nincs idõm minden kommentet elolvasni, úgyhogy ha már írták, akkor elnézést... Az én kislányom 14hós. 4 hete alig-alig eszik napközben, jön a foga meg talán a meleg is rátesz. Éjszakánként hol 3kor, hol 5kor felébred. Csak akkor tud visszaaludni, ha adok neki babatejet (tápszer helyett õ már azt issza). Büfizik egy hatalmasat rám mosolyog, megfogja az alvónyusziját és alszik tovább. Szóval szerintem nyugodtan adj neki éjjel is enni. Lehet, hogy egy növekedési ugrásnál van. Valaki írta, hogy adj neki vizet, mert biztos csak szomjas. Megpróbálhatod, de ha ivás után még felébred akkor tuti hogy nem szomjas volt. Egyébként amikor éjjel felkel, csak hami után tud visszaaludni, vagy ringatással vagy bármi mással(cumi, alvóplüss, stb.) is megy?
Szerinbtem ne add neki ezeket a mû vackokat, nem kell már tápszert ennie..igazi tehéntejtõl ugy aludna mint a bunda
18 hós babámnál mi is ezzel kinlódunk, úgy néz ki, hogy a napi 2 normaflore segít. 4 napja kapja, ma már csak 2 kaki volt.
A fogzás nálunk is folyamatos hasmenéssel járt. Én adtam a kisfiamnak normaflort attól javult a helyzet.
Nálunk a tejtermék volt a ludas. Sajna minden tejtermék meghatja, 3 óránként tettem tisztába... Mióta abbahagytuk helyreállt minden, csak most nem tudom hogy lesz bevezetve a tejtermék, még agyalunk a dokival:-)
A kérdező hozzászólása: Azt én is szoktam adni, akkor kicsit javul is, de amint nem kapja, rosszabb. :((
A kérdező hozzászólása: Azt nem hiszem, mert akkor az talán már korábban kijött volna nem?Kb. 9-10 hós kora óta eszik tejtermékeket.Ami új a tápszer, de azt is váltottunk már.
Van valami babák közt szaladgáló vírus, amire jó a normaflore. A doki azt mondta, hogy valami ilyen lehet, ezt szedhette össze játszótéren, és a normaflore-t ajánlotta rá. Nekünk bejött.

13 hetes vagyok és eddig 5 kilót híztam. Az a baj, hogy előtte candida diétáztam, ahogy kiderült hogy babát várok abbahagytam. Rakódnak rám a kilók. Mit tegyek? Mit egyek?

Legjobb válasz: Zsirosat,cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs,zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod,mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.

Zsirosat, cukrosat semmiképp. Kenyeret teljes kiõrlésût egyél az nem hizlal annyira és könnyebben megemészted. Sok gyümölcs, zöldség.Tésztákból is válaszd a durumtésztát vagy a tojásnélküli teljes kiõrlésût. Sok apró változtatással meglátod nem fogsz elhizni és mégsem vonsz meg semmit magadtól meg a babától! Azért néha megengedhetsz olyat is ami nem annyira egészséges viszont finom és kivánod, mondjuk csoki v. süti.Ettól még nem leszel 200 kilós.
Én is csináltam már candida diétát, szerintem folytathatod terhesség alatt is, talán annyival kiegészítve, hogy én ettem joghurtot meg tejet. -tudom, ezt sem lehetne- de nehogy a gomba jöjjön vissza a diéta abbahagyása miatt. A candida diétában rengeteg vitamin, zöldség, gyümi és hús van, szerintem bajt nem csinálsz vele. Jó lenne, ha találnál egy nõgyógyászt, aki ért a candidadiétához is rendesen, vagy egy természetgyógyászt, aki ért a terhességhez.

Volna egy kérdésem! Aug 13. Volt meg (első nap) 2. án voltunk együtt a párommal! Most 3 napja csak v. barna pecsételésem van! Lehet hogy babát várok? Orvosi szempontból hány hetes vagyok? Hétfön tesztelek kimutatja már? Mikor menjek el az orvoshoz?

Legjobb válasz: Általában hány naposak a ciklusaid? Ha jól számolom akkor a ciklusod 21.napján voltatok csak együtt. Ha akkor sikerült is teherbeesned akkor azt a teszt még nem mutatja ki. Lehet, hogy most így kezdödik a mensid.

Általában hány naposak a ciklusaid? Ha jól számolom akkor a ciklusod 21.napján voltatok csak együtt. Ha akkor sikerült is teherbeesned akkor azt a teszt még nem mutatja ki. Lehet, hogy most így kezdödik a mensid.
A kérdező hozzászólása: Általában 21 9-ó1- szokott megjönni! De sajnos ma reggel meg indult! Ugy néz ki hogy normálisan! Csak nem értem akkor mi volt az a 3 napon keresztül tartó pecsételgetés!
A kérdező hozzászólása: Elnézést! Telefonnal vagyok fent és nem mindig ugy irja a betüket ahogy szeretném! Tehát 21 napra szokott megjönni! Az elsõ 2 fiamnál teljesen elmaradt a havim, ezért nem értem, hogy most mi történik velem, vagy egyáltalán van e esélyem még egy babára! Köszönöm szépen a válaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Egyre bizonytalanabb vagyok! 3 nap pecsételgetés után, 2 nap gyenge menses után megint nem történik semmi! Holnap tesztelek! Kimutathat már valamit, ha valamennyire megvolt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!