Találatok a következő kifejezésre: Egy 13 babának (52 db)

Hogyan lehet ezt feldolgozni? Két pozitív teszt után pár nappal később meg spontán vetélés. Annyira szomorú vagyok, a környezetemben egy 13 éves lány vár babát, úgy érzem nekem már nem sikerül, valahol feladtam. Ti hogy dolgozzátok fel?

Legjobb válasz: Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27

Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27
Szia. Tudom, min mész át, nekem is volt sajnos vetélésem. DE gondolj arra, hogy most már tudod hogy képes vagy teherbe esni!! Ez nagyon sokat jelent, van akinek sajnos még ez sem sikerül. nem tudom volt-e már korábban vetélésed. Én azt javaslom, hogy ha lelkileg túl jutottál rajta, akkor kezdjetek el újra próbálkozni. Én a vetélés után 6 hónappal jutottam el oda, hogy újra próbálkoztunk és rögtön baba lett belõle. Már fél éves a picim:) Sok erõt neked!
Ezt még viszonylag "könnyen". Sajnálom, ami történt, de sokkal rosszabb lehet, ha halva születik. Az én babám most májusban született volna. A sógornõméknél szerencsére minden rendben zajlott, de olyan rossz, hogy nekünk is lehetne:( Egy 4 éves fiú anyukája, akinek 2 spontán vetélése (ikrekkel a 11.héten, egy babával a 10-en), és egy méhen kívüli terhessége is volt.
A második vetélésem 18 hetes korban történt. Hát mit mondhatnék. Egy megválaszolatlan kérdés örökké bennem marad: Nem mondták meg, hogy fiú vagy lány lett volna.Ne tessék már könnybe is lábadt a szemem.
Szia! Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. Ha ez valamennyire vígasztal, akkor gondolj arra, hogy ilyenkor a mindent vagy semmi elv mûködik. Ha elvetéltél, akkor valószínû valami nem volt rendben, s sokkal jobb még így, mintha megszületett volna, s valamilyen kárododása lenne. Fel a fejjel, add ki magadból az elkeseredésedet, s ha úgy érzed, hogy készen állsz á, kezdjétek újra. Remélem hamarosan beköltözik egy teljesen egészséges baba a pocidba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, igazatok van, lesz még nekünk babánk, és aki ide ír, tiszta szívbõl kívánom, mihamarabb sikerüljön mindenkinek.
Tudom én is mit érzel, nekem is volt s.vetélésem, 5 hetes múltam csak, de már arra is nagyon vártunk. Hónapokig sírtam, már tökre belebolondultam a hõgörbékbe és tesztekbe... kiderült hogy pcos-em van. Clostit kaptam, a következõ hónapban megfogant a lányunk. Idõben: május vetélés, december closti, január 30. + teszt. Kitartás és fel a fejjel, fog jönni a baba!!!! Üdv. 8 hónapos kislány anyukája
Remélem azóta már Te is babázol. Teljesen normális gondolat a feladás...de meg kellpróbálnod hinni, hogy megy. Azért leírom, nálunk hogy volt. Másfél év hiábavaló próbálkozás után, 10 hetesen veszítettükel elsõ kisbabánkat 2011 októberében. Elsõ terhességem volt, nem is gondoltunk ilyen lehetõségre, az ember ilyenkor boldog, és vár hogy bejelenthesse a családnak... esetünkben, hogy a kórházbn vagyok, a mûtõben. Ezután a nap után olyan mélyre kerültünk, nemcsak én, hanem aférjem is, hogy egyszerûen nem bírtunk kisgyermekekre nézni... a depressziót addig hírbõl sem ismertem. Az, hogy nem tudtál örülni egy közeledben élõ terhességének, teljesen normális érzés. Én is így éreztem. Tavasz lett, mire összeszedtük magunkat, és újra próbálkoztunk, ismét sikerrel, majd sajnos õt is elveszítettük, most hamarabb, kb. 5 hét alatt... én addigra teljesen feladtam. A nõgyógyászom, aki egy szuper rendes ember, nem tudott már mit mondani, csak azt, hogy bízzak magamban, és legyek erõs, higgyem el, hogy legközelebb sikerüni fog. Fiatal vagyok, és nincs semmi egészségügyi akadálya a babának. Ekkor már úgy voltam vele, hogy nekünk nem lehet gyermekünk, mert alkalmatlan vagyok rá... nem vallottam be a férjemnek, csak késõbb, és minden próbálkozás végén kértem az égieket, hogy segítsenek, hogy ha sikerült is, megmaradjon. És sikerült. Párhéten belül fog megszületni a kisfiunk, és nagyon boldogok vagyunk, de soha nem fogom elfelejteni az elõzõ két babámat, ahogyan a férjem sem. Van egy mondás, a jó dolgokért meg kell szenvedni... ez esetemben teljesen igaz... Nekem a férjemen kívül az orvosom volt az, aki sokat segített. A mostani babánál minden nap rettegtem a 10 hétig, hogy mikor fog bekövetkezni az ismert folyamat... féltem minden uh-n, hogy nehogy azt mondja, ennyi... soha nem tudtam mosolyogni, mikor monitort néztem, annyira féltem, mit mond az orvosom. És õ mindig megkérdezte, hogy nemis örül? Látta, hogy baj van... féltem. Aztán, mikor elõször éreztem, hogy megmozdult, és ficánkol, akkor kezdett lassan elmúlni minden félelmem... Még most is örökmozgó, pedig márcsak szûkösen fér el. Mégegyszer szívbõl remélem, hogy azóta sikerült Nektek is a baba, együtt érzek Veled az átélt tragéiával kapcsolatban... szerintem soha nem lehet teljesen feldolgozni. Elhalványodik, de az emlékét nem lehet kitörölni. Most hogy csak írtam róluk, így is könnyeztem...

Ajánlanátok olyan babahordozó eszközt, kengurut, vagy kendőt, amibe akár egy 13 kg-s babát is bele lehet tenni, de mellette szabad a kezem?

Legjobb válasz: Saját talpikája? 13kg az sacc 2éves, stabilan járó gyermek. 13kg-s 25hónaposom a saját lábán jár, fogom a kezét, a tesója meg kendõben elõttem... Így is van egy szabad kezem. Amúgy van csípõ kenguru ami 13-15kgig jó, háti hordozók, a kendõk nagyrésze is 15kgig használható.

Saját talpikája? 13kg az sacc 2éves, stabilan járó gyermek. 13kg-s 25hónaposom a saját lábán jár, fogom a kezét, a tesója meg kendõben elõttem... Így is van egy szabad kezem. Amúgy van csípõ kenguru ami 13-15kgig jó, háti hordozók, a kendõk nagyrésze is 15kgig használható.
A liliputi csatos háti hordozó nagyon jó. Oldalt, háton, elõl is lehet hordozni. Szempont volt, hogy sokáig tudjuk használni. Ha már nagyobb a gyerkõc, és pl. hosszú túrán elfárad, simán fel tudod kapni a hátadra.
Hát szerintem egy fémházas hátihordozó ne biztos hogy szerencsés. Azok általában hosszú távon kényelmetlenek (fõleg anyukáknak ekkora gyerekkel). Szerintem jobb lenne inkább valami mei tai vagy csatos.
Brendonban láttam olyan háti hordozot amit keresel, épp egy apuka probálta fel a 14 honapos fiával, azt mondta nagyon kényelmes kb 14 ezerv olt, de ök kirándulásra vették, turázni, ha oda jo.. merev vázas volt és a babának is tetszett, könnyü felvenni.
21:54-es vagyok. Liliputi csatos hordozóm van. Nagyon szeretem, már a második babával használjuk, õ 4 hónapos, még elöl hordozom. A nagyobbat 1 éves koráig napi szinten hordoztam, aztán megtanult járni, és egyre ritkábban került elõ a hordozó, kb. 26 hónaposan hagytam abba vele a cipelést. Szerintem menj el egy közeli hordozós klubba vagy egy ilyen jellegû üzletbe, és próbálj ki élõben pár hordozót, hogy melyik típus kényelmes neked (és a gyerkõcnek). És azért is, mert lehet, hogy nehezen fogod bírni hosszútávon, mert ugye eddig nem hordoztad, nem "edzõtél", ahogy egyre nagyobb lett (mert gondolom nem volt kézbe sem több óráig). De ez csak egy tanács. :)
nekem van olyan eladó kengurum ami 15kg-ig van, 3 éves korig. ha gondolod linkelem priviben. újak, van színválaszték. DE: én használtam, kb 10 kilós volt a fiam mikor nekem sok volt még így is, én akkor hozzászoktattam, hogy nem veszem fel. leguggolok hozzá, megölelem, 2 percet tologatom neki az autót vagy ami épp ott van, rákap én meg felállok és törölgetek tovább :) boltba meg csakis babakocsival megyünk és bekötöm, nem cipelném és végképp nem tenném ki magam annak, hogy mindent lepakoljon a polcokról ha meg nem engedném hisztizne ;) szóval a 13 kiló sok cipelni kenguruban is, bármilyen jó az, persze te tudod, tényleg szívesen elküldöm a linket :)
BECO 25 kilóig jó, háton tudnád vinni benne, elöl is lehet használni, de ahhoz már nagyok vagytok! Pofonegyszerû használni.Itt a link: http://www.becobaby.hu/
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó milyen hordozód van? Mei- tai? Hol lehetne valami hasonlót beszerezni?
A kenguruk általában 9 kg-ig jók (és nem is igazán egészségesek). A szövött kendõ, mei tai, SSC és a babaerszény pedig általában akármeddig használható. Ezek közül bármelyik jó, bár az erszénynek hátránya, hogy sokáig nem tudsz benne hordozni, mert 10-15 perc után már kényelmetlen - a csípõkenguruval is hasonló a helyzet (ez akkor jó, ha már tipegõ a baba, de néha elfárad és fel kell venni). A többivel pedig könnyen és kényelmesen lehet háton hordozni. Elsõnek pedig: én a lányomat még 2 évesen is gyakran kötöttem magamra, ha pl. hosszú útra menünk. Sõt, van aki még 4-5 éves gyereket is hordoz...
Nem akartam neked ugrani, bocsi, sokkkk volt a nap. No, az a baj, hogy nagy a kicsid. Vagy így vagy úgy, de megszakadsz. Vagy babakocsizik még, és a nagy azt fogva sétál, vagy "meggebedsz". Kendõvel a hátadra tudod felkötni, a csípõkenguruval mivel féloldalas megint megszakadsz... Nagyon sok lehetõséged nincs...:(
A kérdező hozzászólása: Igen, elhiszem, hogy egy átlag 13 kg-s gyerkõc már 2 éves. DE mi most 15 hónaposak vagyunk.:) Nagy manó a fiam. Már sétálgat, de az sokkal kényelmesebb, ha anya fogja a fenekét, és viszi, fõleg most, hogy jön a foga. Viszont van egy nagyobbik fiam is, aki után rohangálhatok, fõleg mikor bevásárolni megyünk....Szóval, nem árt ha az embernek van két szabad keze, és nem szakad le a válla, dereka meg a karja a kicsi cipelésétõl, meg másik 3 szatyor cipelésélõr, miközben a nagyobbik fiam is próbálom terelgetni... Szóval kérlek ne a torkomnak ugorjatok egy puszta kérdés kiírásával kapcsolatosan, tanács kell, ezért jöttem ide.
Kiváncsiságbl megkérdem: Mit vettél végül?

Van egy 13 hónapos kislányom, szeretnénk másik babát, de a gyeddel nem vagyok tisztában?

Tervezzük a második babát, de valaki megrémisztett, hogy nem fog járni gyed. Tényleg vissza kell mennem dolgozni bizonyos id?re, hogy kapjak gyedet. De mi nem akarunk a gyerekek között max. 2, 2 és fél évet, és a munkahelyem sem szívesen venné szerintem, hogy dolgozok fél évet aztán megint otthagyom ?ket, persze ha egyáltalán vissza vesznek. Ti hogyan kapjátok a gyedet?

Legjobb válasz: Ha még a babád 2. szülinapja elõtt megszülöd a testvért, akkor jár továbbra is a tgyás majd a gyed. Ha a szülinap után szülöd meg, akkor gyest kapsz, amíg meg nem szülöd, majd csak gyedet utána (tgyást nem). Szóval húzzatok bele, hogy gyorsan terhes legyél :)

Ha még a babád 2. szülinapja elõtt megszülöd a testvért, akkor jár továbbra is a tgyás majd a gyed. Ha a szülinap után szülöd meg, akkor gyest kapsz, amíg meg nem szülöd, majd csak gyedet utána (tgyást nem). Szóval húzzatok bele, hogy gyorsan terhes legyél :)
Nem kell visszamenned dolgozni, a tgyás és a gyed is járni fog!2 év gyedet akkor fogsz kapni ha a terhességeid illetve a szülés elõtt(elsõ baba)meg volt a 2 év munkaviszonyod.Sajnos csak a 3.évben járó gyest törölték el.A többi a legjobb tudomásom szerint ugyanúgy jár mint elõtte.(kivéve hogy a gyed idõtartalmát a ledolgozott idõhöz kötötték)De mindenképpen akkor jársz jól(anyagilag) ha a két gyerkõc között maximum 2 év telik el. Nálunk 25 hónap lesz a 2 gyerek között, és mindenre jogosult vagyok!


Egy 13 hónapos babát hogyan lehet leszoktatni arról, hogy a csak cicin aludjon el? A kocsiban elalszik, de a babakocsiban nem. Csak a cicim. De már kicsit nyűgös.

4 szer szopik emiatt, mert még 2 rövidebb alvást igényel nappal is. Éjszaka alszik, nagyon ritka, hogy annyira felkeljen, hogy csak cicivel aludjon vissza. Viszont szinte minden órában sírdogál és addig nyöszörög, vagy sír, míg oda nem megyek, meg nem simizem a kis hátát, vagy buksiját.

Legjobb válasz: Ajánlom A suttogó mindent megold c. könyvet. Bármelyik könyvesboltban kapható, nem vészes az ára sem (2.500,- körül van). Az én babám is csak cicin tudott elaludni és többször felébredt éjszaka. Én sem vagyok a sírni hagyd módszer híve. E könyv segítségével ma már átalussza az éjszakát és napközben 3-szor alszik, önállóan elalszik. 6 hós kisfiú anyukája.

Ajánlom A suttogó mindent megold c. könyvet. Bármelyik könyvesboltban kapható, nem vészes az ára sem (2.500, - körül van). Az én babám is csak cicin tudott elaludni és többször felébredt éjszaka. Én sem vagyok a sírni hagyd módszer híve. E könyv segítségével ma már átalussza az éjszakát és napközben 3-szor alszik, önállóan elalszik. 6 hós kisfiú anyukája.
elõzõ kérdésnél olvasd el mit írtam:)
A kérdező hozzászólása: Nem értem. Melyik kérdésrõl is van szó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megpróbáljuk, jó ötlet. CSak sajnálom a törpét, mert tuti sírás lesz. :(

Van egy 13 hónapos lányunk és én mindenképpen szeretnék még egy babát de a férjem hallani sem akar róla. Hogyan tudnám meggyőzni?

(pedig anyagilag is megengedhtnénk és eleinte is 2 gyereket szerettünk volna)

Legjobb válasz: meggyõzni semmiképp.. lehet hogy rájött hogy nem olyan apának lenni mint amirõl álmodott és kiábrándult. ha úgy van ahogy leirtad akkor tulajdonképpen magadnak szülsz gyereket csak nem ismeretlentõl hanem tudod ki az apa.. el van fáradva és fél hogy két gyereket még nehezebb lenne felnevelni ebben tudod cáfolni hogy az eddig megvásárolt javak átörökithetõk a 2. gyerekre. én nem gyözném meg megpróbálnám megérteni miért nem szeretné....

meggyõzni semmiképp.. lehet hogy rájött hogy nem olyan apának lenni mint amirõl álmodott és kiábrándult. ha úgy van ahogy leirtad akkor tulajdonképpen magadnak szülsz gyereket csak nem ismeretlentõl hanem tudod ki az apa.. el van fáradva és fél hogy két gyereket még nehezebb lenne felnevelni ebben tudod cáfolni hogy az eddig megvásárolt javak átörökithetõk a 2. gyerekre. én nem gyözném meg megpróbálnám megérteni miért nem szeretné....
Ne próbáld meggyõzni, igaza van az elsõ válaszolónak. Valószínûleg egyenlõre ez is elég sok és megterhelõ neki. Várj pár évig, szerintem majd késõbb õ is másképpen látja majd, és akar majd még egy gyereket. Két kicsi gyerek nagyon nehéz feladat, szerintem már õ is sejti mennyire, és nem szeretné most bevállalni.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van felesleges gyõzködni, ha nem akar. Csak mindig is kis korkülönbséget szerettünk volna, fiatal sem vagyok azért is szerettem volna "idejében" a másodikat is, és a munkahelyemre sem szerettem volna úgy visszamenni, hogy pár év múlva megint gyes-re megyek.(Örülök, hogy visszavesznek)Néha napján nagyon el vagyok e miatt keseredve, de ha van a lányomnak egy rossz napja, akkor meg jó azért, hogy nincs még egy picur. Majd jön ha jönnie kell:) ) Ahogy nektek írtam már nem is vagyok annyira letörni. További szép napot!
A kérdező hozzászólása: Már mint ahogy kiírtam magamból már nem is vagyok annyira letörve.

Egy 13 hónapos babát, hogyan lehetne önálló alvásra szoktatni?

Cicin alszik el, anélkül nem tudom elaltatni. Sajnos ezt én rontottam el, mert hagytam, de mindig azt tanácsolták, hogy majd úgyis kinövi. Na jó de mikor?? Egyre nehezebb vele, éjszaka szinte óránként felsír és nehéz megnyugtatni, elég s?r?n újra szopi a vége, most már szinte minden nap, eddig csak hébe-hóba volt, de már nem birok vele.

Legjobb válasz: nem vagyok egy rutinos (nálunk nincs ilyen gond lekopogom) de esetleg próbálhatnád minden nap kevesebbet cicizni hagyni. 10 perc aztán csak 5 aztán épphogy alig. Vagy cumi? azt nem fogadja el?

nem vagyok egy rutinos (nálunk nincs ilyen gond lekopogom) de esetleg próbálhatnád minden nap kevesebbet cicizni hagyni. 10 perc aztán csak 5 aztán épphogy alig. Vagy cumi? azt nem fogadja el?
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos nem cumizik, vagyis mostanában nem próbáltam, de kb 8 hónaposan is nagyon elutasította, gondolom, nem fogom tudni már rászoktatni. Hogy érted, hogy kevesebb cicizés? Megszoptatom és egyszer csak leteszem aludni? Végül nem fog cicizni?
ugy gondoltam hogy este eszik valamit nem? a cicin kivül vagy nem? szóval kaja és utána mindig kevesebb cicizés.

Egy 13 hónapos babának miért kell még mindíg tápszert kapnia? Az egyik ismerősom még mindig azzal eteti a kisfiát, pedig már majdnem kap minden rendes kaját is. Én ezt nem értem. Én akkor már semmiképpen nem szeretnék a kislányomnak adni.

Mi még csak 4 hónaposak vagyunk, sajnos nem elég a tejem már régóta kap tápszert is a kis manó, egy hete elkezdtük a hozzátáplálást gyümivel, mert a tápszeradagot szeretném egy kicsit lecsökkenteni. De ez hogy még ennyi id?sen tápszert kap egy kicsit meglepett. Szerintem már nem kellene neki kapnia. Nektek mi a véleményetek err?l? Ja, és a kissrác elég jó húsba van.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kb.2 éves korig alapvetõ létfontosságú a tej,de mivel rendes tejet nem szabad adni addig marad a tápszer, valszeg reggel este.Vagy hülyeséget írok? Mi még csak 7 és fél hónaposak vagyunk...

Én úgy tudom, hogy kb.2 éves korig alapvetõ létfontosságú a tej, de mivel rendes tejet nem szabad adni addig marad a tápszer, valszeg reggel este.Vagy hülyeséget írok? Mi még csak 7 és fél hónaposak vagyunk...
3 éves koráig is ehet tápszert ill.akkor már tejpotló a neve mert a tehéntejjel jobb várni 3 évig is. A kisfiam 9 hós (még szopik)de 1 éves korában még nem fogja azt enni ami mi. A tápszerben nagyon fontos vitaminok, ásványi anyagok vannak ami pl. egy permetezett körtében nincs. Szerintem az ismerõsöd nagyon jól csinálja. Nektek nem kellene ilyen hamar elkezdeni a hozzátáplálást.
Az elsõ fiam majd 3 éves korig, a második is amíg elfogadja azt eszi reggelire. Jó, mert sok benne a vitamin és az ásványi anyag. Jó, mert ha esetleg beteg és csak folyadékot fogad el, legalább tudom, hogy evett vmit. Jó, mert sokszor a gyógyszert csak ebben oldva tudtam beadni neki. Az én gyerekeim, már 8-10 hónaposan majdnem azt ették amit, mi. Ettõl függetlenül a tápszert megitták reggelire (õ kérte, kéri). Sztem is korai még a tápszer elhagyása 4 hónaposan, neki még 4-5ször az kellene ennie. Ja és nem a tápszertõl van jó súlyban, szép is lenne ha az hízlalna (kövérségre gondolok, nem az egészséges gömbölyûségre) 30 hetes (3.)
A kérdező hozzászólása: nem elhagyni akarom a tápszert csak egy kicsit lecsökkenteni.
Mi is 4 hósak vagyunk, most kezdtem én is a leveket, nagyon szereti(csak tápszeres).De egy éves kora után én nem akarok neki tápszert adni, annyi mindent ehet akkora, miért etessem azzal, legalábbis ez az én véleményem.Én mondjuk nem tudom hivatalosan meddig eheti a tápszert, de én nem szeretném addigra adni.

Egy 13 hetes babának mik a méretei?

Legjobb válasz: Az én kislányom most 15 hetes, de 12 hetesen volt 61 cm és 5850 gr. Erre azt mondták tökéletes. Õ 3900 gr-val és 52 cm-vel született. Csak anyatejet eszik. És egy kis huncut csajszi! Olyan édes kis hurkás sonkái vannak.

Az én kislányom most 15 hetes, de 12 hetesen volt 61 cm és 5850 gr. Erre azt mondták tökéletes. Õ 3900 gr-val és 52 cm-vel született. Csak anyatejet eszik. És egy kis huncut csajszi! Olyan édes kis hurkás sonkái vannak.
Remélem nem gond, hogy irok.:) Bár az én fiam már 15 hónapos, de 13 hetesen volt 8200gr és 63cm. Bár átlagos mérettel született. 51cm és 3350gr-al. Csak szopizott. Most 11 kg. Szinte alig hízott azóta. :)
Kislányom 12 hetes és 6800 gr és 59 cm. Anyatejes.

Párommal 7 éve vagyunk együtt van egy 13 hónapos kislányunk, én itthon vagyok a babával a párom dolgozik. Sokszor úgy érzem, h tiszteletlen velem. Nem értem miért? .

Pl: beszól, nézem a tv-t este amikor a gyerek már alszik bejön és átkapcsolja a tv-t elõfordult az is h kikapcsolta, szóval olyan mintha kötözködne velem. van két gyereke az elõzõ házasságából, két hetente ott vannak a gyerekek én olyankor fõzök három fogást meg pakolok utánuk és amikor rendet rakok, elõfordul h fél óra se telik el és pl: a konyhába koszos tányért ott hagyják vagy elõveszik a kenyeret ott hagyják én kérem õket h legalább ha nem is mossa el a tányér rakja a mosogató gépbe, de nem teszi inkább azért is ott hagyja szóval nem tudom h ez miért jó? De sok ilyen apró dolog egy idõ után már nagyon idegesítõ. szóval nem tudom h kezeljem ezeket a dolgokat, de nem bírom ki hogy ne szóljak ért. Lehet én vagyok aki ezt eltúlozza, de ez olyan mintha semmibe vennék a "munkámat".

Legjobb válasz: És ez mostanában kezdõdött? Régen nem volt ilyen?

És ez mostanában kezdõdött? Régen nem volt ilyen?
A kérdező hozzászólása: Már volt rá példa, hogy elmentem vásárolni meg ilyesmi de van úgy hogy el sem indulok máris "mikor érsz haza"? Olyankor szoktam mondani, h még el se indultam. Ráadásul õ heti kétszer elmegy a gyerekeihez este 5-6 h körül és fürdetésre ér haza ugyanis azt õ szokta csinálni volt már h nem vártam meg vele és mondta, h kár mert õ akarta csinálni szóval a gyereket szereti fürdetni, csak nekem ez még mindig fura h átjár a gyerekekhez pedig már nem annyira kicsik. Nem értem h akkor mit csinálnak mert amikor itt vannak akkor is csak tv-t néz velük vagy játszanak a gépen.
Amikor nálatok vannak a gyerekei, akkor szépen lelépsz otthonról. Ahogy leírtad, házicselédnek néznek még a gyerekei is. Ha ott vannak, nyilván otthon kell lennie velük, és akkor a kicsi felügyelete sem okoz gondot. Háromgyerekes apa, ideje megtanulnia, hogyan kell 3 gyereket ellátni, nevelni. Most csináld meg ezeket, most szoktasd hozzá, különben ha visszamész dolgozni minden ugyanúgy a te nyakadban lesz, a munkahelyeddel körítve! ha meg nem mûködik, most derüljön ki, ne késõbb...
Egy éves gyereket lehet vinni magaddal.
Nem illetek össze, ennyi. Lakva ismeri meg egymást az ember és neki ilyen az igazi énje, ez van. Nem tudod átírni. Ha nem tisztel, akkor rosszul választottál. Én inkább vagyok egyedül, mint egy olyan emberrel, aki nem tisztel.
Azt mondod, úgy érzed nem tisztel. Ebben az esetben, Neked kell tenned magadért. A családos élet, nem mindig tartogat izgalmakat (pozitív értelemben), nem akarom befeketíteni, de vannak idõszakok amikor kifejezetten monoton. Ezen túl kell esni. Viszont, ha változásra vágysz, azért tenned kell. Akár nagy dolgokat. Ne nekem keljen kimondani. Gyere rá saját magadtól. Fejlõdj, próbálj meg újra szép és értékes lenni, ne csak anyaként.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem lesz könnyû akkor se de muszáj lesz megoldani.
A kérdező hozzászólása: Semmi izgi nincs az életünkbe és az hogy ez mellé meg még kötözködik is. Egyébként szeretem õt hiszen szültem neki egy babát csak ezek a dolgok kiborítanak ha elbeszélgetünk, akkor ideig óráig figyel az ilyen dolgokra de aztán ugyanúgy megy minden tovább. :(
Pedig csak Te segíthetsz magadon. Ha ezt ilyen nehéz megoldani, gondold el mi lesz ha majd vissza akarsz menni dolgozni...
A kérdező hozzászólása: Jó lenne egy kicsit kimozdulni lazítani, de a babámat sajnos nem tudom kire hagyni az anyósomra nem számíthatok két hónapos volt a kislányom amikor eljött hozzá h meglátogassa azóta csak akkor jön ha mi tartunk vmilyen szüli vagy névnapot és hívjuk. Az anyukám meg külföldön él, a tesóm fiú és rengeteget dolgozik éjjel is, a barátnõm szintén vállalkozó és sokat dolgozik ráadásul neki is van gyereke szóval nem nagyon tudok elmenni, csak ha a párom hazajön. Hétvégente se járunk sehová ha én nem mondom, h menjünk el akkor a párom állandóan itthon ülne.
Lepontoztok, mert azt gondoljátok hogy csak annak lehet igaza aki a gyerekkel otthon van. Szerintem meg nem. Ha baj van, akkor érdemes mindkét fél felelõsségét megvizsgálni. Mert így csak szubjektív a véleményetek, tehát fabatkát se ér. Sõt, pontoztok, de tanácsot senki sem tud adni neki. Könnyû így okoskodni.
Meg kell kérni szépen, hogy ha õ a gyerekek apja, akkor mutasson jó példát a saját gyerekeinek és viselkedjen úgy, mint egy anyaszívû apa. Hiszen ha a gyerekek nálatok vannak, akkor Te nem vagy azoknak a gyerekeknek az anyja, tehát neki az anyai és apai szerepet is be kell tölteni abban az idõszakban. Vagyis Ne Te fõzz, hanem Õ és az egyéb teendõket is végezze csak el. Ne Te lásd vendégül az idegen gyerekeket, hanem az apjuk adja nekik az õáltala készítettet. Úgy gondolom, hogy ez a NORMÁLIS.
Azért a leírásodba vannak túlzások is! Nem akarok belemenni, de ahogy leszûrtem ennyibõl, azért szerintem Te se lehetsz piskóta. Nyílván az otthon töltött idõ is az ember agyára megy, másként viselkednél és toleránsabb lennél ha több idõt lennél emberek között. Szerintem kezdj el visszarázódni az életbe és helyre áll az egyensúly! De komolyan mondom! Saját tapasztalat!
Szia, mi a helyzet most?

Melyik pelenkát éri meg megvenni egy 13 kg-os babára?

Legjobb válasz: Pampers Active baby 4+ -os ( 9-20 kg ) pelenkát ajánlanám, kisfiam is ezt használja.

Pampers Active baby 4+ -os ( 9-20 kg ) pelenkát ajánlanám, kisfiam is ezt használja.
Babylove Jumbo pack dobozos 84 db-os (dm )
mi is a babylove-ot használjuk a 4est vagy a 4pluszost, de a 4es jobban jön ki árban :)
Az én kisfiam 13, 5 kg-os, és a Pampers 7-18 kg-ig pelenkáját használom a 84 db-os kiszerelésben, a DM-ben 50 pont beváltásával a 25%-os kuponnal 3000 Ft-ba kerül.
Mi az 5-ös liberot használjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszi minenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!