Találatok a következő kifejezésre: Egy 1.3 GLX-es autót, (2 db)

Egy 1.3 Suzuki GLX-es autót, ami három éves és 1 6000 000 ezer forint van még belőle hátra, kb. mennyiért számítanák be az autókereskedésben ha helyette kihozok egy másikat?

(tet?sín,vonóhorog,ködlámpák,2légzsák,klíma nincs).pici horpadás van az egyik ajtón.

Legjobb válasz: használtautó kereskedésre gondoltam

A kérdező hozzászólása: használtautó kereskedésre gondoltam
Minek vennél az egyik szar helyett egy másikat? Kiszámoltad már, hogy mennyit buktál rajta? Eladni szinte lehetetlen, vagy csak nagyon olcsón. Miért nem veszel igazi autót, ami jobban tartja az árát, és még kényelmes is, és élvezet vezetni?
Elõzõ hozzászólónak: látszik, hogy te is csak úgy vagy Suzuki ellenes, hogy életedben nem vezettél. A Suzukik igenis jók, nem kell lépten-nyomon leszólni õket csak azért, mert ciki vmiért vezetni õket. Hogy mennyit kapnál érte, az függ a benne lévõ km-tõl, a modell eredeti árától, a kereskedõtõl, hogy mennyire sérült az autó, stb. Megjegyzem, nem igazán mennek most a használt autók, így túl sok jóra nem számíts.
[ Elsõ válaszolónak, a Suzuki igen is jó autó! Nekünk is olyan van már vagy 5 éve és eddig még soha nem volt vele semmi baj. Mûszakin és zöldkártyán sincsen vele semmi baj. ] Ja, egyetértek az elõttem szólóval!
Nemtudom, honnan veszed, hogy nem vezettem, sõt van is egy ilyen fostalicskánk. Útálom, és tényleg nem szívesen vezetem, a barátnõmé tulajdonképpen. Csak azért van, mert ingyen kaptuk az anyóséktól. De így legalább nem bukok rajta, ha kipurcan, megy a roncstelepre. Nem is az a legnagyobb baj vele, hogy mûszakilag egy tákolmány, hanem egyszerûen nem éri meg megvenni. Nem tudod normális áron eladni, mint mondjuk egy Opelt, Fordot, satöbbi.. Mert sok van belõle és a kutyának nem kell. Ilyen második-harmadik autónak, vagy a gyereknek gyakorolni jó. Ja és akinek öt éve Suzukija van az ne ugasson nekem, hogy milyen a jó autó, mert nekem van ilyen is- olyan is és volt is és össze tudom hasonlítani.
A kérdező hozzászólása: Az Ignis király autó de én egy szóval nem említettem hogy ugyanilyet akarok venni.Semmi bajom vele csak sok a törlesztõrészlet.
Az öcsém kiszámoltatta kereskedésben, hogy mi az ábra. Az jött ki, hogy ha a 3 éves autót leadja, akkor pont olyan mintha az utcáról menne be, és venne egy újat! Semmit nem nyer vele, csak újra indul a részletfizetés, egy új autóval nulláról, de a régit már nem kell fizetnie! Te a három éves autódat nem biztos, hogy 1, 6 M-ért el tudnád adni, de ha beviszed a kereskedésbe, akkor is jól jársz, ha csak elengedik a régi fennmaradó részleteit, és kihozd az újat!
Ott nem biztos, hogy kapnál érte annyit, mint amennyi a hátralévõ törlesztés, és valószínûleg max. bizományba vennék át! Itt van néhány ár tájékozódásnak: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?start=0&command=kere..

A Suzuki swift 1.3 glx-m van. A hátsó kerekek pár napja búgó morgó hang jön. Műszerfal nem jelez semmit, autó stabilitása nem változott, gumik rendben. Mi lehet a gond? Be merjünk vállalni ezzel még egy kb.500 km-es utat? (Pont nyaraláson vagyunk. )

Ezel?tt egyébként naponta 100 max 150 km- mentünk vele, most el?ször kapott 500 km-s terhelést az autópályán.

Legjobb válasz: Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?

Gondoltam, hogy az egész mizéria (szerviz díj + alkatrész) kerül max. 20Ezerebe. ;) A márkaszervizek valóban gyári alkatrészekkel dolgoznak és nem ilyen utángyártott lim-lomokkal. Ilyen szempontból nézve az ár tényleg reális. Kérdezõ azt már neked kell eldöntened, hogy mennyit ér számodra a kocsid. Te tudod, hogy milyen rendszerességgel használod. Ha ritkábban rövid utakra akkor az olcsóbb sem gáz. Ha sokszor rövid-hosszú utakra akkor talán a drágábbat érdemesebb megvenni. Bár nem tudom, hogy a gyári csapágy tényleg annyival jobb-e, mint az utángyártott ahogyan azt az elõttem hozzászóló állítja. Utolsónak.: Egyik ismerõsöm a Wagon R-jével már 2 éve csapágyas hátsó kerekekkel jár és még mindig gurul. :) Persze sose tudni mikor fog vele lerobbanni valahol az út mentén. :)
A szervizben haverom autóját javították. Úgy kezték, hogy akkumulátorsaru levétel:500 Ft
Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?
Kerékcsapágy, 100%, 500km még belefér, de tervezz be egy cserét minél hamarabb. Párban cseréljük, 20 környékén áll meg helytõl függõen.
Anyagárral együtt mondtam, SKF csapágyakkal, ez a hivatalos ennyi. 6500/db a csapágy, teljesen reális ár. Bele lehet tenni a 3500asat is persze, csak az feleannyit bír.
A kérdező hozzászólása: És meddig szabad erõltetni egy csapágyas autót?
20Ezerért cseréltek ki 2 csapágyat???? Közben még milyen díjakat számoltok fel? A Suzukihoz 4Ezer körül kapsz csapágyat (én tavaly még 3.5ért vettem). Elviszed valami maszek szerelõhöz és max 15-bõl megúszod. A márkaszervizek csak lehúznak!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, 20 éves már :)
csapágy is az a fajta alkatrész amibõl a minõségibb a jobb, ne nagyon halogasd a dolgot ennyit szerintem megérdemel a kocsi
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!