Találatok a következő kifejezésre: Egy üzletben a (267 db)

Ha egy üzletben, a pénztárnál azt mondom, hogy egy "táska is lesz", az így megfogalmazva bunkóság, vagy nem?

Legjobb válasz: Én inkább az "egy táskát is kérek" formát használom. Bunkóságnak nem nevezném, de nem udvarias, az biztos.

Nem feltetlenul bunkosag, de ha en lennek a penztaros, kb egy robotnak ereznem magam. Azert ha emberbe nezed a penztarost, ( vagy egyszeruen csak kepzeld a helyebe magad, ez nalam mindig bejon) gondolhatod, hogy jobban esik neki , ha ""egy taskat is kerekkel" fejezed ki magad.En minen vasarlaskor, ha taskara is szukseg van igy fogalmazok es utana meg is koszonom.Valahogy jobban erzem magam igy.:)
Én inkább az "egy táskát is kérek" formát használom. Bunkóságnak nem nevezném, de nem udvarias, az biztos.
Nem bunkóság, fõleg, ha a hangsúly kedves, mosolyogsz is hozzá, stb. A pénztáros pedig legfeljebb udvariasan visszakérdezhet mintha nem értené, vagy esetleg valóban nem érti.."Kér egy táskát is?" Gyakran tõlük hangzik el a "lesz még valami? kérdés, és ez sem udvariatlan. Egy modortalan pénztárost fogtál ki. Pech.
"Táska is lesz" - ha te magadat szolgálod ki, csak még éppen nem raktad a bevásárló kosárba a táskát. Ha nem magadat szolgálod ki, akkor KÉRNI illik. Pl.: "Kérek/kérnék még egy táskát is"
Az elozo valaszolo vagyok.En kulfoldon elek es bar nem sajat anyanyelvem es nemzetem ettol fuggetlenul megadom nekik az alapveto tisztelet.Neked is ajanlatos.Ezt az incidenst meg amit leirtal, tekintsd figyelmeztetesnek.:)
Mondd inkább úgy, hogy "kell egy szatyor is":D
A táskák általában a pénztár elõtt vannak egyszerûen leveszel egyet és a szalagra teszed. vagy kérnék egy táskát mondattal elintézed.
te biztos érted a kérdésedet...... de mi nem,
A szatyor nem méretet jelent.
A nagyot, kicsit is hívják szatyornak is és táskának is, bár a táska alapján én is valami nagyobb, erõsebb darabra asszociálok. Kérdésere pedig a válasz szerintem a helyzettõl függ. Ha kedves hangsúllyal, mosolyogva mondod, akkor nem bunkóság, de vannak ennél udvarisasabb formák is. Talán úgy is mondhatnád, ha azt könnyebb kimondanod, hogy "egy táskát is legyen szíves", az szerintem udvarias. Vagy pontosan melyik szóval van problémád? Ha kifogsz egy undok pénztárost, akkor mindegy, mit mondasz, bármibe beleköthet.
A kérdező hozzászólása: Szerintem egy táska nem szatyor. Mármint az a nagyobb fajta. A szatyor nálam az a kicsi.
szerintem bunkóság. másrészt baromira idegesít amikor a reklámszatyrot, zacskót táskának nevezik.
Az akcentust valószínûleg nem venné zokon senki tõled, ha egyébként udvariasan beszélsz. Egyébként gratulálok, hogy ilyen jól írsz magyarul!
A kérdező hozzászólása: Miért ne hivatkozzak? Nagyon hosszú évek óta Magyarországon élek, de néhány dolgot igenis nehezebben ejtek ki, az akcentust nem könnyû levetkõzni teljes mértékben.
Azért az írásodból úgy tûnik, nem vagy Te annyira kis esendõ külföldi, hogy a "kérek egy táskát" kimondása komoly nehézséget jelenthetne számodra. Aki tökéletesen tud írásban fogalmazni és jó a helyesírása, az ne hivatkozzon nyelvi problémákra! Légy szíves!
Egyszerûen arról van szó, hogyha azt mondod, hogy "egy táska is lesz", akkor az inkább parancsolásnak tûnhet, amivel érezteted hogy te vagy az, akit kiszolgálnak, és õ az, akinek ki kell szolgálni.
Errõl az jut eszembe, hogy az egyik helyre, ahova szoktunk járni ki van írva: egy lesz 20 ft :D:D A csapos bácsi nem szereti, ha azt mondják neki, hogy lesz, kérni kell.
A kérdező hozzászólása: Mindkét formulát szoktam használni igazából, de a "táska is lesz" nekem könnyebben kiejthetõ (külföldi vagyok). Csak azért tettem fel a kérdést, mert ma eléggé beszólt erre egy pénztáros (aki egyébként nem köszönt, pedig szerintem a pénztárosnak kéne elõre, de az én köszönésemet se fogadta).
A kérdező hozzászólása: És ha a hangsúly egyébként kedves, udvarias (meg a viselkedés is)?
táska mármint szatyor? ki hívja táskának a szatyrot :D de egyébként szerintem nem bunkóság, ha valaki nem olyan hangsúllyal mondja, esetleg még mosolyog is hozzá.

Jogomban all megnezni egy uzletben a termekek elkeszitesehez felhasznalt alapanyagot?

Pl.. egy tescoban megnezhetem hogy a turostaska mibol keszul?

Legjobb válasz: Természetesen jogod van megkérdezni milyen összetevõi vannak egy terméknek. Allergén anyagok, diéták és hasonlók miatt.

Természetesen jogod van megkérdezni milyen összetevõi vannak egy terméknek. Allergén anyagok, diéták és hasonlók miatt.
A kérdező hozzászólása: De en arra lennek kivancsi hogy lejartak e az alapanyagok stb...
ha az ÁNTSZ-nél dolgozol
Ha egyéb termékek esetében a csomagoláson szerepelnie kell az összetételnek, logikus lenne, ha ebben az esetben is valamilyen módon hozzáférhetõ lenne ez az információ.De sajnos nem ismerem az idevágó paragrafusokat.
Semmi közöd hozzá. Nem mehetsz be egy élelmiszer elõállító helyiségbe vevõként. A kereskedõ szavatolja a minõséget. Ha ez ellen kifogásod van, kérhetsz tõle kompenzációt, vagy legrosszabb esetben a felügyeleti szervhez is fordulhatsz.
Az elõállítás helyén minden alapanyagnak fel van tüntetve a lejárati ideje a csomagolásukon, és ezt a dolgozók betartják mivel bármikor jöhet ellenõrzés és akkor nekik kell elvinni a balhét.
Egyébként egyszer hallottam rádióban (másik 75%-os vagyok) hogy van ilyen foglalkozás, hogy ilyen szavatosságátcimkézõ. :S:S
Élelmiszer biztonsági okokból nem léphetsz be oda, ahol készítik a terméket.

Van egy UG Hi5 nevű IPhone clone mobiltelefonom aminek betört a kijelzője! Tudtok mondani nekem egy üzletnek a telefonszámát ami megtudja nekem mondani hogy mennyibe kerül a javíttatás?

Legjobb válasz: drágább amennyit ér az egész telefon. ebay-rõl keresni kell egy pont ilyen képernyõt, az max 2-3 ezer Ft, meg mondjuk találsz valakit, aki 1-2 ezerért berakja. azt szerintem bárki megcsinálja, a normálisabbak még keresnek is neked bele való kijelzõt, de nem éri meg.

drágább amennyit ér az egész telefon. ebay-rõl keresni kell egy pont ilyen képernyõt, az max 2-3 ezer Ft, meg mondjuk találsz valakit, aki 1-2 ezerért berakja. azt szerintem bárki megcsinálja, a normálisabbak még keresnek is neked bele való kijelzõt, de nem éri meg.

Megvettem egy üzletben a 2003-ban kiadott X-men dvd filmet díszcsomagolásban, mennyi lehet a dvd lemez várható élettartama, ha már 9 éves?

Megvettem egy üzletben a 2003-ban kiadott X-men dvd-t díszcsomagolásban, mennyi lehet a dvd lemez várható élettartama?

Legjobb válasz: X-MEN 1.5 a címe, ez az elsõ rész, és dupla lemezes extra változat

A kérdező hozzászólása: X-MEN 1.5 a címe, ez az elsõ rész, és dupla lemezes extra változat
Nyugi.A mûanyag lassan bomlik le.Fõleg ha tokban van :P
A kérdező hozzászólása: mármint a rajta lévõ film meddig lesz nézhetõ, arra gondoltam:D
"Egy közönséges DVD élettartama, jó tartási körülmények közt 10-15 év. Érdemes fénytõl védett, hûvös, páramentes helyen tartani õket. Léteznek archiválási minõségû DVD-k, ezek élettartama hosszabb (100 év). Áruk a normál DVD többszöröse (5-6X). A DVD-lemezek élettartama igencsak szóródik. Az ismert NIST-tesztek szerint csupán a vizsgált termékek 47%-ának becsült élettartama van túl a 15 éven. A legrosszabb eredmény 1, 9 év a becsült élettartamra.[1]" -wiki
A kérdező hozzászólása: úgy tudom a filmes dvd-k élettartama jóval nagyobb, mint az üreseké, és préseléssel készülnek
akkor a leírtakat szorozd meg hárommal :) passz.ennél többet nem találtam (bár õszinte leszek nem is kerestem :P )

Ha egy üzletben a kasszánál nem tudok kártyával fizetni, mert nincs terminál, akkor lehúzhatom a pénztáros farpofái között a kártyát? Az is elég úgy?

Legjobb válasz: Nem biztos, mert nagy valószínûséggel a farpofák között potenciálkülönbség lép fel. ezáltal a kártyalehúzás során a kártya fölösleges áramot vesz fel amitõl nagy elektromos munka alakul ki és a kártya szétrobban még a kezedben.

Nem biztos, mert nagy valószínûséggel a farpofák között potenciálkülönbség lép fel. ezáltal a kártyalehúzás során a kártya fölösleges áramot vesz fel amitõl nagy elektromos munka alakul ki és a kártya szétrobban még a kezedben.
Ez humor? :P gáz...
Nem õ tehet róla, te bunkó!
A kérdező hozzászólása: De idióta vagy Te, már ne is haragudj! Ha nincs humorod húzz a fenébe a humor oldalról!!!

Szeretnék venni egy bőrkabátot a HÁDA kft. üzletében, mikor menjek?

Ha most, ?sszel megyek biztosan lesz, vagy ez kiszámíthatatlan?

Legjobb válasz: A Háda Kft-nek rengeteg üzlete van Budapesten is és vidéken is. Nem azonos napon van árucsere mindenhol. Miután nem írtad, hogy melyikbe mennél, így csak azt tudom írni, hogy a www.hadakft.hu oldalon meg tudod keresni az üzletet és látod azt is, hogy ott éppen mikor érkezik friss áru. Érdemes közvetlenül utána menni, mert néhány nap alatt elfogy minden használható cucc. Egyébként az üzletek kínálata is kiszámíthatatlan, nem azonos, ezért senki nem fogja tudni megmondani, hogy az adott üzletben fogsz-e találni megfelelõt. Sok sikert!

A Háda Kft-nek rengeteg üzlete van Budapesten is és vidéken is. Nem azonos napon van árucsere mindenhol. Miután nem írtad, hogy melyikbe mennél, így csak azt tudom írni, hogy a http://www.hadakft.hu oldalon meg tudod keresni az üzletet és látod azt is, hogy ott éppen mikor érkezik friss áru. Érdemes közvetlenül utána menni, mert néhány nap alatt elfogy minden használható cucc. Egyébként az üzletek kínálata is kiszámíthatatlan, nem azonos, ezért senki nem fogja tudni megmondani, hogy az adott üzletben fogsz-e találni megfelelõt. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Vivósok, találtam egy üzletet az interneten, a PBT Fencing-et. Jo sok dolog van itt, nekem föként egy jo minöségü vivo cipöre lenne szükségem. Szerintetek érdemes megnézni ezt az üzletet, vagy fölösleges, mert nincsenek olyan jo áruik?

ha nem olyan jo bolt, akkor mit javasoltok, hol nézzek cipöt?és az milyen legyen?(van persze elképzelésem, de konkréttumot is szeretnék hallani)

Legjobb válasz: Azért találtad mert ez az egyetlen vívóbolt magyarországon. Vegyél ott cipõt mert nagyon jók vannak. Egyébként milyen fegyvernemben vívsz?

Azért találtad mert ez az egyetlen vívóbolt magyarországon. Vegyél ott cipõt mert nagyon jók vannak. Egyébként milyen fegyvernemben vívsz?
nem voltál még egy üzletben sem? :O
Figyi, bemész egy szexshopba, és veszel. Oda mindenki úgy megy be elõször, hogy izgul, aztán mikor rájön, hogy az eladót abszolút nem érdekli, hogy hány éves vagy, mire kell neked, amit veszel, akkor már megnyugszol. Az ottani eladó ugyanolyan mint a többi, gondolj bele, te csak egy vagy a napi 100 vevõbõl, nem fog rád emlékezni, nem fogod érdekelni, sõt készségesen segít kiválasztani a legjobbat, anélkül, hogy kiröhögne.
Vegyél egyet boltba. Nyugi, amikor kijössz senki nem fogja megkérdezni tõled, hogy óvszerért, videóért, vagy segédeszközért voltál bent.
nincs abban semmi, hogy sexshopban veszed meg én is szégyelltem elõször bemenni, de aztán bent feloldódtam, annyi vicces dolgot láttam
Két dolog lehetséges: 1: Postázás esetén kérd így: "Postán maradó" Értesítést se kapsz róla! 2: Szólj nekem, hogy vegyek neked egyet :D És most komolyan mondom... Sokat vettem már, karácsonykor minden lánybarátomnak azt adok. Az ajándékozottak 80%-a használta is (elmondása szerint), a maradéknak meg polcdísz :D (Sosem volt ajándékötletem, így egyszer szembejött pár bolt: drogéria, konyhai eszközök, posta, sexshop... mindben voltam, de a sexshopban lehet legolcsóbban ajándékot venni másoknak XD Ezáltal tapasztalatból mondtam a postázási módszert is... Nem kell félni... a sexshop olyan, mint bármely más bolt: ha nem találsz valamit, akkor megmutatják neked, és persze ajánlani is tudnak... Nem kell parázni!
szia ha interneten rendelsz, akkor mi van ha akkor hozzák ki mikor nem vagy otthon, és más veszi át?
ööö... zuhanyrózsa?
17:08 24/F
Nyugodtan rendelhetsz neten, nem 1 fallosz formájú dobozban hozza ki a GLS! Teljesen ártalmatlan dobozban, még a címzett is más, mint a bolt neve. Tehát a feladónál NEM az lesz, hogy sexshop.hu, hanem 1 diszkrét feladó. A baj csak akkor kezdõdik, amikor kinyitja az átvevõ. Ha nem te vagy. Ilyenkor egy megbeszélt címre kell irányítani a csomagot, akiben megbízol, és be tudod avatni. De sztem van olyan lehetõség is, hogy a postán csak te veheted át. Remélem segítettem!
Ha nem mersz bemenni egy szexshopba akkor még nem való neked vibi.

Az egyik üzletben egy 10125 ft-os áru árából 20%-os árengedményt adtak. Egy másik üzletben ugyanezt a kedvezményes árat 25%-os engedménnyel érték el. Mennyi volt az eredeti ár ebben az üzletben? Help xD

Legjobb válasz: hát én a saját kis logikám szerint próbálok gondolkodni de nállam így nézne ki hogy: 10125*8=8100 azaz a kedvezményes ár az 8100 ft és arra kérdez rá,hogy a másik boltban mennyinek a 75%-a a 8100 ft = x*0,75=8100 8100/0,75=10800 Ell:10800*0,75 =8100 tehát a másik boltban az eredeti ár 10800 ft volt Lehet,hogy nem így kell,még nem tartok az érettséginél:D 14/l

hát én a saját kis logikám szerint próbálok gondolkodni de nállam így nézne ki hogy: 10125*8=8100 azaz a kedvezményes ár az 8100 ft és arra kérdez rá, hogy a másik boltban mennyinek a 75%-a a 8100 ft = x*0, 75=8100 8100/0, 75=10800 Ell:10800*0, 75 =8100 tehát a másik boltban az eredeti ár 10800 ft volt Lehet, hogy nem így kell, még nem tartok az érettséginél:D 14/l
A kedvezményes árat kell elérni, tehát a 8100 Ft-t, 25% csökkentés után. Egyenletileg már sajnos nem vagyok jó, de logikailag nem nehéz. Itt, ha ez a 8100 a 25%-kal csökkentett, akkor ez 75%, A 100%, tehát a megoldás a 108000 Ft. Amúgy tényleg nem nehéz.
Hát nem illetlek jelzõkkel, de segítek :) ) mert kedves vagyok :) ) 10 125 * 0, 8 = 8 100 10 125 : 0, 75 = 13 500 --> Ellenõrzés: --> 13 500 * 0, 75 = 10 125 Remélem átmész érettségin :) Szívesen, h segítettem, aztán nem ám lepontozni!! :)
Hát a második válaszoló nem egy "matematikus"... 108000?????? Gondolom elírás, és 10 800-at akartál, de az is rossz!!!! Most nem írom le én is újra, amit az elsõ, de az a jó!
A probléma, h a kédés van szarul feltéve (lehet, h az eredeti is így van, nemtom..)
A kérdező hozzászólása: 2.válaszolónak köszi szépen, megvan a lényeg:) )
A kérdező hozzászólása: Matek próbaéretségi közöt találtam és érdekelne a megoldás számolgattam, de nemjött ki :/
bocs, egy nullával többet írtam a végén.....
A kérdező hozzászólása: ez meg van de a feladat nem ez volt amit te csináltál : szal 10125*0.8=8100....ebbõl a 8100bõl kellene visszakeresni az eredeti árat ez a feladat lényege de ha meg visszaszorzok 1.25-tel akkor meg vissuakapom a 10125ft szal ugyanazt az árat valahol a 125 ft miatt valszinúleg a tizedes jegyek miatt egykét százalék vagyis összeg eltûnik és erre lennék kíváncsi....de amugy köszi:) :) :) :)
A kérdező hozzászólása: Eredetileg is így van feltéve:)

Egy üzletnek annyiért kell adnia a termékét amennyiért azt meghirdette?

Tudtommal létezik valamilyen szabály ami ezt előírja. Tudja valaki a konkrét jogszabályt linkelni? Konkrétan egy facebook oldalon lévő hirdetésben találtam egy kanapét amit meg akartam rendelni de elhajtottak elég csúnyán. Ugyanis az ár 500.-Ft volt! Nyilván elírás de úgy vagyok vele (főleg az eset után) hogy aki hülye az meg is érdemli.

Legjobb válasz: Ez a jogszabály: Az üzletben (vagy adott esetben webshopban) jelzett áron kell adni a terméket. A félrevezetõ hirdetésért maximum külön lehet pampogni és büntetni, de nem kötelesek annyirét adni.

Ez a jogszabály: Az üzletben (vagy adott esetben webshopban) jelzett áron kell adni a terméket. A félrevezetõ hirdetésért maximum külön lehet pampogni és büntetni, de nem kötelesek annyirét adni.
A legtöbb ilyen reklámban/szórólapon stb. van olyan apró betûs rész, hogy "a tévedés vagy elírás jogát fenntartjuk" vagy a "hirdetés nem minõsül ajánlattételnek" esetleg hasonló...
Nyomdai hibakert nem vallaljak a feleloseget stb...
Ha az üzletben van rajta egy árcímke, hogy 500 ft akkor igen, annyiért kell adniuk. Egy elnyomtatott reklám miatt nem...
A kérdező hozzászólása: "Apróbetûs" rész nincs. Esetleg valami jogszabályi hivatkozás? Próbáltam rákeresni de eléggé esélytelen...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!