Találatok a következő kifejezésre: Egy újszülöttnek teát (3 db)

Egy újszülöttnek milyen teát adhatok?

Másfél hetes a babám, sajnos a tejem még nem indult meg teljesen, csak kevéskéket tud szopizni...:( Mivel szeretnék minnél kevesebb tápszert adni, gondoltam kipróbálom, hogy a teát megissza-e, sokan ezt tanácsolták (a vizet nem issza meg). Szerintetek ha macsek baba teával próbálkozom az jó? Elvileg az bármilyen életkorban adható...

Legjobb válasz: szia! lassan indul be a tej, az biztos, nekem is fejnem, szoptatós teát kellett bevetnem, hogy belejöjjek... de most már egy 6-os ikreket is el tudnék látni. te is így belejössz, ha nem rontod el! szeretném ha minden anyuka és baba a szoptatás csodáját és elõnyét élvezhetné, ezért javaslom, hogy ne adj neki kiegészítést (tápszert, vagy cukros teát)... elég neki az anyatej. olvasd el ezt feltétlen. http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse.. ill. mivel gondolom a gyerekorvosodnak és védõnõdnek hiszel nagyon, és holmi fórumozónak nem, javaslom, hogy a téma kiemelt szakértõihez fordulj tanácsért - nekik ez a szakterületük, szoptatási specialisták (míg mondjuk a gyerekorvos és védõnõ nem e témára koncentrál konkrétan - meg hát érdekelt a tápszer-bizniszben, vagy legalábbis így tanítják nekik, és ki ne hinne egy könyvnek?) :) szóval írj / hívd fel a LA LECHE LIGA-t... bízz bennem! nálunk nincs sose gond, mert ott a cici és az anyatej mindenre. most jöttünk a 4 hós oltásról, és nem félek, mert bármilyen hõemi van, ott a cicim, a szomjoltó, nyugtató és védõanyag-átadó anyatejem! ha te is ezt akarod, akkor NE TEÁZTASD/KIEGÉSZÍTÕ TÁPSZEREZTESD. kérlek! remélem segítek nektek :)

szia! lassan indul be a tej, az biztos, nekem is fejnem, szoptatós teát kellett bevetnem, hogy belejöjjek... de most már egy 6-os ikreket is el tudnék látni. te is így belejössz, ha nem rontod el! szeretném ha minden anyuka és baba a szoptatás csodáját és elõnyét élvezhetné, ezért javaslom, hogy ne adj neki kiegészítést (tápszert, vagy cukros teát)... elég neki az anyatej. olvasd el ezt feltétlen. http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse.. ill. mivel gondolom a gyerekorvosodnak és védõnõdnek hiszel nagyon, és holmi fórumozónak nem, javaslom, hogy a téma kiemelt szakértõihez fordulj tanácsért - nekik ez a szakterületük, szoptatási specialisták (míg mondjuk a gyerekorvos és védõnõ nem e témára koncentrál konkrétan - meg hát érdekelt a tápszer-bizniszben, vagy legalábbis így tanítják nekik, és ki ne hinne egy könyvnek?) :) szóval írj / hívd fel a LA LECHE LIGA-t... bízz bennem! nálunk nincs sose gond, mert ott a cici és az anyatej mindenre. most jöttünk a 4 hós oltásról, és nem félek, mert bármilyen hõemi van, ott a cicim, a szomjoltó, nyugtató és védõanyag-átadó anyatejem! ha te is ezt akarod, akkor NE TEÁZTASD/KIEGÉSZÍTÕ TÁPSZEREZTESD. kérlek! remélem segítek nektek :)
Próbáltál tejszaporító teát inni? A fitolac jó, mert attól nem fáj a babád pocija.az a bajom ezzel a teáztatás ötlettel, hogy a legjobb serkentõ ha minél sûrûbben szoptatod az elején, és fejsz, fejsz, fejsz... Viszont ha beiszik belõle, nem lesz éhes, és nem is fog úgy szopizni, hogy több tejet csináljon magának. Még az urtica urens 5ch vált be nagyon, én is azt használtam, az nagyon serkent.
Hát te hol hallottad hogy újszülöttnek és kisbabáknak lehet teát adni. Újszülöttnek TILOS teát adni!!!!!! Nem igaz, hogy nem tudsz tápszert venni annak a szerencsétlennek hanem éhezteted inkább teával.
A tea nem étel, ha éhes vagy, Te sem vizet iszol, ugye? Arra pedig, hogy valaki a szent anyatej miatt képes éheztetni ilyen pici babát és ráadásul még másnak is ezt javasolja, inkább nem írok semmit.
Szia Én is össze-vissza ittam már az összes tejfakasztó teát, rántott levest, madártejet amit csak mondtak, de a végén csak és kizárólag ezek segítettek. - napi 5-6 liter folyadék (bármi amit szeretsz /no persze ha lehet ne cukros löttyök/...én a végén már rosszul voltam a folyadéktól - pihenni, amennyit csak tudsz, hihetetlenül megdobja a tejtermelést (nálam speciel rohadt a ház) - sokszor cicire tenni - fejni fejni fejni (minden egyes szopi után ha csak 5 mili akkor 5 mili, legyél büszke rá) - nem stresszelni (tudom mindenki mondja, de hidd el, nem szabad görcsölni rajta. Döntsd el, hogy lesz tejed és ennyi, és akkor lesz is hidd el) Nagyon sok sikert és kitírtást kívánok Neked! Hidd el, az anyatejnél jobbat nem tudsz a babádnak adni. Emellett persze én is egyet értek, hogy kapjon valami pótlót amíg be nem indul a tejed, ne éheztesd a kicsit, de csak óvatosan vele.
Kedves Kérdezõ! A teától nem fog jóllakni. Ha nem elég a tejed, pótold tápszerrel. De próbáld minél gyakrabban mellre tenni, az segíthet, hogy több tejed legyen.
Természetesen éhezni én sem hagytam volna, ha a baba a gyakori szoptatás ellenére nyugtalan, nyûgös, éhesnek látszik, persze, hogy kell némi pótlás, ha nem fejlõdik jól akkor tápszeres pótlás. Én megpróbáltam, hogy csak egyszer-kétszer adtam pótlást a szopi után, amikor nem tûnt nyûgösnek, akkor nem, így volt amikor nagyon éhesen intenzívebben szopva õ segítette elõ a tejtermelést, és egyre ritkábban volt szükség pótlásra, végül el is hagytuk azt. Na most ha tápszert adsz pótlásnak akkor jóllakik, ha teát akkor csak a szomját oltja, attól ugyanúgy hamarabb megéhezik.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor inkább tápszer, ha nagyon szüksége van rá mint tea?
amilyen sört !!! semmilyent
Elsõ vagyok. Ha éhes kell a pótlás de óvatosan. Mérd le mennyiket eszik. és idd a teát. Az a legjobb, ha minél sûrûbben cicire teszed, és mindkettõbõl eteted. Az senkent.utána fejd ki az utolsó cseppig. Ha így csinálod, egy hét, és ömleni fog a tejcid! Fel a fejjel, hidd el képes vagy rá!
A kérdező hozzászólása: Egyetértek ezzel énis...de mikor látom, szegénykén, hogy órákig sír, és cuppog a kis szájával, meg keresi a cicit...:( És hiába teszem rá, már nem jön semmi, neki már lilul a feje...:( Aztán mikor pótlást kap, akkor vigyorog, boldog....érted? nincs szívem éheztetni...:( Bármennyire is nagyon jól tudom, hogy csak tejecskét kéne kapnia, még ha keveset is...:( nemtudom mitévõ legyek...:(
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már mindent, és szépen lassacskén napról napra érzem azért, hogy gyarapszik a tejcsi mennyisége, de szegénykén látom, hogy éhes marad szopi után...Mindig csak szopi után kap pótlást, ha úgy ítélem , meg hogy ez bizony most nagyon kevés volt...De talán jobb a tea mint a tápszer...
A kérdező hozzászólása: Nyugi nem adtam neki teát, és vettem tápszert...Ez csak egy kérdés volt, mégpedig azért mert valaki ezt ajánlotta...A 100000 jótanács közül amit kaptam gondoltam kipróbálom, de lebeszéltek...Marad a többi, mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat, kipróbálok mindent...remélem hamarosan megindul az a tejcsi...:)

Egy újszülöttnek lehet teát adni és ha igen akkor milyen? Fürdetéskor kell e olajat használni és milyent?

Legjobb válasz: én úgytudom, hogy csak a hasfájás elleni teából lehet adni neki: babamosoly tea. Én minden alkalommal a baba hajlatait bekenem gyógyszertárból kapható naprafotgóolajjal.

én úgytudom, hogy csak a hasfájás elleni teából lehet adni neki: babamosoly tea. Én minden alkalommal a baba hajlatait bekenem gyógyszertárból kapható naprafotgóolajjal.
Amennyiben jól szopik még melegben sincs szüksége plusz folyadékra. Ha úgy érzed kevés a tejcsi és esetleg kánikulában szomja felforralt és lehûtött vizet illetve babavizet adhatsz neki. Teát ha beteg inkább akkor adnék.( hogy milyet aktuálisan kéne tájékozódni mondjuk a védõnõtõl) Azért nem adnék mert ált édesítjük és hamarabb hozzá szokik az édes ízhez. Késõbb ebbõl adodóan látok sok édes löttyel rohangáló gyerket. Szomjoltásra szerintem a legjobb a víz. Ha jól szopik akkor a tejcsivel oltja a szomját, olyankor legfeljebb majd többször teszed mellre. Nem baj az ha emiatt fut a lakás elsõ a gyerkõc fõleg amíg ilyen pici. Baba olajat lehet használni fürdéskor: a hajlatokat lehet olajozni illetve a buksit ha koszmós. A buksiát érdemes fürdés elõtt néhány perccel leolajozni, mert akkor jobban beivódik és felpuhul a koszmó és fürdés után fésülékor szépen lejön. A hajlatokban megül a kosz illetve a krémek , hintöpor maradéka ezt könnyebb eltávolítani így. S én még néha amiko nagyon koszonak látom akkor a fülecskéket szoktam. Olajozásra használhatsz vattapálcát, vagy egyszerûen önts a kezedre ujjadra kicsit.
Nekünk azt mondták 6 hónapig csak anyatej, persze ha szopizik. Hasfájásos a babónk így közbe szopi elõtt kap 3-4 kiskanál édeskömény vagy ánizs teát. De ennyi. Olajozni minden fürdés után szoktuk parafin olajjal, vagy még azt mondták, hogy rendes étolajat vagy olivaolajat fozzunk fel, tegyunk bele egy szelet kenyeret, és azzal is be lehet kenni minden fürdés után. Az üzletekben kaphato babaolajak, illatositottak és kicsattoghat tõle a bõröcskéjük.
Újszülötteknek a mecsek baby teát lehet adni. Én nem szoktam semmilyen olajat használni, bár nem is száraz a babám bõre, de ha mégis az lenne akkor is inkább a gyógyszertári "A" vitaminos testápolót használnám.
Ha hasfájós a baba akkor az édesköménytea tényleg hatásos lehet. De vigyázni kell vele mert vannak érzékeny babák akiknek csak jobban fáj tõle a pocakjuk. A második válaszoló voltam
Szia! Mi minden fürdés elõtt leolajozzuk a babát, vattakorongra csepegetetünk Jonson's babaolajat.Nekünk nem érzékeny rá a bõrünk, ha az lenne, én is gyógyszertárit használnék. Szerintem lehet nekik teát adni, én édesköményt adok neki, de vannak kifejezetten babateák is, én ízesítés nélkül adnám õket.Az instant teát viszont nem ajánlanám, ki tudja miket raknak bele...

Egy újszülöttnek mi a jó hőmérséklet, napközbe, fürdetéskor, és alváskor? Etetés után mikor lehet neki teát adni?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk napközben 22 fok van, fürdetéskor még ráadunk plussz egy fokot, és alváskor 20 fok van. Ez ideális neki.

Szia. Nálunk napközben 22 fok van, fürdetéskor még ráadunk plussz egy fokot, és alváskor 20 fok van. Ez ideális neki.
Nálunk nappal kb. 20-21 fok van, a fürdõszobában fürdetéskor 22 körül, de éjjel csak 18. Úgyis jól betakarjuk a babát. Így nagyon jókat alszik (és mi is)☺ Nem fog megfázni.
Ne adj Neki teát, nincs szüksége rá, ha van elég tejed, és rendesen szopizik.
Napközben a 21-22 fok ideális, fürcsihez 25 fok. Alváskor lehet 20 fok, de ha 21-22, az sem baj:-) etetés után szerintem legalább fél órát várj, de egy ujszülöttet nem kell itatni. Elég neki a tej, vagy a tápszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!